|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to: | |||
| Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. |
|
32 | 66,67% |
| Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. |
|
1 | 2,08% |
| Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. |
|
1 | 2,08% |
| Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. |
|
10 | 20,83% |
| Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. |
|
6 | 12,50% |
| Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. |
|
0 | 0% |
| Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. |
|
3 | 6,25% |
| Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. |
|
10 | 20,83% |
| Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. |
|
6 | 12,50% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
ja pierdziu biedna Archi napewno się nastresowała a jeszcze ją odesłali![]() Cytat:
![]() Cytat:
szkoda że już za zimno żeby szkraba w samej wielo trzymać, byle do lata ![]() Brumcia Ty już coś zakupiłaś może??
|
|
#1202 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
|
|
|
|
|
#1203 |
|
Raczkowanie
|
cześć kobitki ja nadal 2w1,jutro idę na patologię ciąży będą już pomagać małemu wyjść boję się jak cholera
|
#1204 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1205 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Stronka sie nie otwiera ![]() Wlasnie zakupilam smoczki Aventu 2 i juz nawet mala pila....nawet sie nie denerwowala....kupilam tez z TT 3 ale chyba jeszcze jest za mala.. ![]() po 3,3 god mala zjadla tylko 60 ml....kurde cos malo.... ![]() ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Cytat:
Dziwnne......
|
|
#1206 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na Ciebie już czas najwyższy ![]() Powodzenia
|
|
#1208 |
|
Raczkowanie
|
gdzie na tych smokach jest to oznaczenie te 1 ,2 ?
|
|
|
|
#1209 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1211 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1212 |
|
Zakorzenienie
|
No to co- to toopack forever jednak
![]() Teraz u nas przepełnienie na patologii Doktorek , który polecał stawienie się dziś zrobił ktg- wszystko ok- wiec stwierdził, żeby przyjść jutro skoro dziś jestem 5 w kolejce... I po co ja się wczoraj tak cały dzień schizowałam i w nocy spać nie mogłam??? Mam dziś mega zjazd...Byłam tez na wizycie u mojej gin - dobrze, że nie odwołałam wcześniej - oczywiście pozamykana jestem na wszystkie spusty, mały w kanał się nie wstawił, łożysko już bardzo dojrzałe. I ciekawi mnie teraz jak to będzie z indukowaniem porodu- że niby ten maluch ma się wstawić w trakcie w kanał coś nie wierzę w tego naszego lenia i się boję, ze najpierw nacierpię się czekając na rozwarcie, a potem i tak mnie pociachają ![]() Dopytałam też moja gin czy długo będą mnie trzymać i wychodzi, że albo jutro zaczną działać- albo po week bosko po prostu- sama przyjemność leżeć w przepełnionym szpit. A w ogóle na ktg na IP i u mojej gin złapały się skurcze macicy- jeden na 80 drugi na 100- a ja ledwo czułam Coś te ktg to rzeczywiście lipa!!! Moja ginka tez móiwła,ze na te liczby nie ma co patrzyć- że bardziej daje to obraz, ze macica po prostu jest aktywna.To nadrabiam co tam u Was- i schiz na kolejna wyprawę do szpitala ciąg dalszy
|
|
|
|
#1213 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam z ważenia kolejnego
maly przybiera az milo. Nadrabia zaleglosci |
|
|
|
#1214 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Caly czas trzymam za Ciebie Gerda.... jeszcze musze zaliczyc lekarza zeby mi dal tabsy....nie chcialabym wpadki....
|
|
#1215 |
|
Zakorzenienie
|
No ktg to lipa. Przez to cholerstwo malo co w lozku nie urodzilam
![]()
|
|
|
|
#1216 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a swoją drogą czyżby wszędzie był taki natłok na pato i porodówkach ![]() Widzę że ze schodzeniem do kanału mamy to samo, moja mała też złapała sie żeber i za cholere nie chce puścić ![]() Ale bynajmniej wiesz że po week będą maluszka wyganiać, ja się nastawiam na poleżenie co najmniej do 13.10 Cytat:
|
|
#1217 |
|
Zakorzenienie
|
cześć kochane
![]() nie nadrabiam wybaczcie jestesmy juz w domu po 2 dobach, mała w szpitalu dostała cycka i przespała po tym prawie 1,5 h co uwazam za nielada sukces zaczynam miec pokarm, niewiele ale cos leci...z przystawianiem jest masakra ale bedziemy walczyć. Na razie dalismy młodej 30 ml modyfikowanego i spi słodko a my sie ogarniamy.Buziaki dla wszystkich ![]() a za pare dni pewnie wróce z tysiącem pytań o kupy, kolki i dokarmianie
|
|
|
|
#1218 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Kochane bardzo dziękuję za Wasze kciuki i wsparcie- się wzruszyłam normalnie
I Martusi , i Spray i Lullci za smski i tel Cytat:
Cytat:
![]() Wagi zazdroszczę ![]() Cytat:
![]() Czy teraz jest rzeczywiście jakiś boom porodowy czy po prostu mamy mało miejsc w szpit???? Ja chyba tez będe tu wpadac w trakcie karmienia w nocy - będziemy sie wspierać Cytat:
![]() prędzej jaaaaaaaaaaa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Z jelitkami nic się nie poprawia??? Zajedwabisty!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!! Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#1219 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Super ze tak optymistycznie podchodzisz do karmienia...trzymam kciuki obys miala nawal pokarmu... ...i czekamy na pytania....
|
|
#1220 |
|
Zadomowienie
|
witam po długiej nieobecnosci
jestesmy juz w domku szpital przepełniony od 1.10 do 3.10 urodziło sie 10 dziecieczków ![]() my czujemy sie dobrze mała troche zółta ale juz jej to ładnie schodzi a ja powoli wracam do formy ![]() jak narazie uczymy sie z mała siebie mam nadzieje ze jakos to wszystko sobie poukładamy ![]() nie dam rady was nadrobic bo mała jak narazie nie daje mi duzo czasu wolnego ale postaram sie jak najczesciej do was wpadac ![]() GRATULUJE WSZYSTKIM ROZPAKOWANYM MAMUSIĄ
|
|
#1221 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- O i jeszcze Tusia jest ![]()
|
|
#1222 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1223 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1224 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak sie wygnę to dam radę ![]() Muszę zaznaczyć swoje korzenie unikatowe na tym forum
|
|
#1225 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1226 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cotka, super, że Filip przybiera
Archi, ale kicha! ![]() Małgosia, Danika, Tusia, witajcie z powrotem z dziećmi Stefanek i Kamilka śliczni Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dwójka była, nawet kilka już Używam papierków, więc jest mniej ambarasu, choć raz kupa magicznie ominęła papierek Ale wszystko ładnie się spiera, plam na pewno nie będzie.Ja tam mam całkiem ciepło w domu, więc Benuś leży sobie w kaftaniku i pieluszce, tylko kocykiem cieniutkim owinięty. Na takiego całkiem małego dzieciaczka one size sa za duże i przeciekają przy nóżkach, nawet na max dociągnięte (jak Ben śpi koło 3 godzin to nie przebieram go w trakcie, bo szkoda mi go budzić i potem mam przeciek - nie jakiś duży, po prostu wilgotne z wierzchu). Bruma, zależy co masz na stanie, napisz to Ci powiem, czy sie u nas sprawdziło ![]() Najwięcej na razie używałam formowanka+ otulacz i wkład + otulacz.
|
|
#1227 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a korzonki kaszebsci ![]() To jaki teraz masz plan, dzień świstaka jutro?
|
|
#1228 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
aż się w głowie nie mieści że tak przepelnione szpitale, to pewnie zasługa szaleństwa sylwestrowej nocyCytat:
![]() dla Filipka i dzielnej MamusiCytat:
i czekamy na relację co u WasCytat:
Archi to może rzeczywiście mężowi zrobisz świetny prezent ![]() Ale jutro to już Cię nie mogą odesłać, dalej trzymamy za Was i żeby jutro juz coś zaczeli działać![]() Cytat:
![]() Widzę, że tu więcej mamusiek na jutro lub poniedziałek ma zaplanowane wizyty w szpitalu. To się będzie działo na forum, znów będzie czerwono ![]()
|
|
|
#1230 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
będzie Dominikai tak to będzie kumulacja upartości po mamusi i tatusiu ![]() Cytat:
Dziś znowu przesiedziałam na IP 3h. Mała cwaniara w drodze do szpitala skakała na wszystkie strony - obkopała mi oczywiście pęcherz Na KTG poszła luli , ale ją obudziłam. Potem znowu na korytarzu mi harcowała. Jakieś skurcze się zapisały ale nie wiem jakie. Jak by robili badanie w poniedziałek wieczorem, to dopiero mieli by co mierzyć. Rano to zawsze spokojniej niż po całym dniu. Zostałam zapisana na 17.10 na cc. Jak by się coś działo mam przyjeżdżać od razu. Ponieważ to cały tydzień wszystko się może zdarzyć.
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:29.

jutro drugie podejście. Ale pewnie jak wróci to sama napisze
ja pierdziu biedna Archi napewno się nastresowała a jeszcze ją odesłali

Dokarmiamy go troszkę mm. Do tego trochę męczy go brzuszek. Za to jak bąka puści to zdrowo 

szkoda że już za zimno żeby szkraba w samej wielo trzymać, byle do lata 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Doktorek , który polecał stawienie się dziś zrobił ktg- wszystko ok- wiec stwierdził, żeby przyjść jutro skoro dziś jestem 5 w kolejce... I po co ja się wczoraj tak cały dzień schizowałam i w nocy spać nie mogłam??? Mam dziś mega zjazd...
bosko po prostu- sama przyjemność leżeć w przepełnionym szpit.

I Martusi , i Spray i Lullci za smski i tel
jak sie wygnę to dam radę
Stefanek i Kamilka śliczni