Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012 - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł IIcz. wątku "Mamuś Majowo-Czerwcowych 2012" podoba Wam się najbardziej?
Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy 29 54,72%
Nasze brzuszki szybko rosną, urodzimy późną wiosną 20 37,74%
Majowo-czerwcowe mamy, na nasze dzieci jeszcze trochę poczekam 1 1,89%
Na święta czekamy i po brzuszkach się głaskamy 3 5,66%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-06, 13:26   #961
śliweńka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012

Cytat:
Napisane przez kasiuniap1987 Pokaż wiadomość
kism tak moje dylematy z pracą się skonczyły teraz mam leżeć przez najbliższe 1,5 miesiąca a pozniej zobaczymy, jak się bede lepiej czuć to i tak nie wróce bo szczerze mówiąc ostatnio miałam tyle stresu w pracy, że wydaje mi się , że te plamienie własnie z tego było

śliweńka tak dostałam duphaston zaraz jak wylądowałam w szpitalu i do domu również przepisali, zażywam 3 na dobre co 8 godzin, do tego jeszcze nospe na ból brzucha i ace folik 5.

dziewczyny a już mnie tak bolą plecy z tego leżenia, że masakra!! nie wiem jak ja wytrzymam te 1,5 miesiaca w łóżku. Narazie tylko wychodze do toalety i sobie coś zjeść, nic nie robie, żadneggo sprzatania kompletnie NIC! do tego plamienia lekarz mnie przestraszył jeszcze bardzo duzym krwakiem ale całe szczęście, że powoli się wchłania

a jeśli chodzi o seks to tak samo zakaz już mojemu tż-owi powiedziałam, że za 9 miesięcy będziemy przezyłać swój "pierwszy raz"

powiedzcie czy macie jakies sprawdzone sposoby na mdłości? nie mogę jeść bananów bo mnie zaraz mdli a miały pomóc. w szpitalu powiedziano żeby pić kubusie i sok pomidorowy i szczerze mówiąc kubusie nic nie dają a sok pomidorowy tak troszkę je osłabia
ja duphaston biorę też 3 razy dziennie, ale nospy nie biorę bo nic nie boli mnie, ja jedynie co to obiad ugotuje, do sklepu TŻ chodzi i tak samo on pranie rozwiesza i sprząta, ja tylko do pralki wkładam i ją włączam, plamienia masz ciągle?ja tylko raz miałam krwawienie i mam krwiaka lekarz powiedział, a nie mdli cię po duphastonie? bo mnie po nim dlatego staram się go brać po jedzeniu, a co do seksu to już mi go brakuje jakbym miała do kwietnia tylko o nim myśleć to nie wytrzymam

na mdłości polecam biszkopty, wafle ryżowe, herbatę, po bananach też czasem mnie mdli ale przechodzi, jabłka i gruszki jem, no i płatki pełnoziarniste z mlekiem, ale nic nie pomaga jak imbira kawałek zalany wrzątkiem z łyżką miodu to mój lek na całe zło jak jest już bardzo źle

Cytat:
Napisane przez aneczka240 Pokaż wiadomość
Hejka
Aż będę musiała ginkę zapytać na przyszłej wizycie, bo mi nic nie mówiła odnośnie seksu, więc raz na jakiś czas i spokojnie bez szaleństw
Mnie, tfu tfu, mdłości chyba dziś ominą - rano, zanim się tak dobrze wybudziłam, to wypiłam ciepłe mleko i znów poszłam spać. Teraz jak wstałam również wypiłam mleko i na razie nic mnie nie nosi. Zobaczę jak zareaguję na śniadanie Dziś na obiad kurczak po meksykańsku, a dla mnie zupa kukurydziano-marchewkowa. Też tak macie, że np. tylko pomyślicie o danej potrawie, jak ona wygląda, pachnie, smakuje i wtedy wywija Wam żołądki na lewą stronę? Ja mam tak z łososiem Normalnie jak o nim pomyślę tylko to zaraz mi niedobrze
Dziś w końcu wyjdę na dwór, bo jedziemy z mężem do banku, a potem może na spacer pójdziemy na Starówkę
Zaraz odkurzę włości i ogólnie ogarnę Oczywiście w granicach rozsądku
Miłego dnia
ja ciągle mam ostatnio ochotę na pierogi domowe i chipsy

Cytat:
Ja mam teraz drugie USG 14 października, czyli to będzie 7t 3d i powinno być już widać fasolkę.
Myślałam, że mnie mdłości ominą, a tu kiszka Zjadłam banana i zaraz idę coś jeszcze skonsumować.
ja miałam już trzy usg i jedno w szpitalu

Cytat:
W sobotę zapytam mamę, czy ona też tak przechodziła ciąże.
Idę sprzątać
Miłego dnia
moja mama pierwszą ciąże z braćmi przechodziła bardzo dobrze a druga ze mną to ją mdliło i nie mogła mięsa jeść ani kawy

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 13:53   #962
mala77
Zakorzenienie

Z pewną dozą niepewności dołączę do Was.
Na początku wielkie gratulacje i dużo szczęścia wszystkim ciężarówkom

Po 3 latach starań i niepowodzeń udało się. Jest fasola. Według OM to już 7w 4d.
Już zdążyłam leżeć w szpitalu, teraz leżę w domu. Ale najważniejsze, że serducho widać od samego początku i fasola rośnie jak na drożdżach.
Trzymajcie mocno kciuki, a w okolicach 19 maja będziemy mieć kruszynę

p.s. jeśli chodzi o dolegliwości to mdli mnie cały dzień /najbardziej późnym popołudniem/, nie wymiotuję na szczęście, nie chce mi się jeść i piersi mi się już w ręce nie mieszczą /a to akurat TŻtowi się podoba/
mala77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 14:10   #963
aneczka240
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez natalontko Pokaż wiadomość
Czesc dzis wielki dzien

O 15:30 czeka mnie wizyta u gina, jestem bardzo ciekawa czy wszystko dobrze
Trzymam żeby wszystko było dobrze
Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
ja duphaston biorę też 3 razy dziennie, ale nospy nie biorę bo nic nie boli mnie, ja jedynie co to obiad ugotuje, do sklepu TŻ chodzi i tak samo on pranie rozwiesza i sprząta, ja tylko do pralki wkładam i ją włączam, plamienia masz ciągle?ja tylko raz miałam krwawienie i mam krwiaka lekarz powiedział, a nie mdli cię po duphastonie? bo mnie po nim dlatego staram się go brać po jedzeniu, a co do seksu to już mi go brakuje jakbym miała do kwietnia tylko o nim myśleć to nie wytrzymam

na mdłości polecam biszkopty, wafle ryżowe, herbatę, po bananach też czasem mnie mdli ale przechodzi, jabłka i gruszki jem, no i płatki pełnoziarniste z mlekiem, ale nic nie pomaga jak imbira kawałek zalany wrzątkiem z łyżką miodu to mój lek na całe zło jak jest już bardzo źle

ja ciągle mam ostatnio ochotę na pierogi domowe i chipsy

ja miałam już trzy usg i jedno w szpitalu

moja mama pierwszą ciąże z braćmi przechodziła bardzo dobrze a druga ze mną to ją mdliło i nie mogła mięsa jeść ani kawy
Nie wiem, czy zjadłabym imbir Muszę kupić i spróbować - a nuż może po tym mi przejdzie. Aż mi narobiłaś smaku na pyzy Chyba kupię małą paczkę. A właśnie robię zupę śmieciówkę, a jak wrócimy z banku to zrobię kurczaka.
Cytat:
Napisane przez mala77 Pokaż wiadomość

Po 3 latach starań i niepowodzeń udało się. Jest fasola. Według OM to już 7w 4d.
Już zdążyłam leżeć w szpitalu, teraz leżę w domu. Ale najważniejsze, że serducho widać od samego początku i fasola rośnie jak na drożdżach.

p.s. jeśli chodzi o dolegliwości to mdli mnie cały dzień /najbardziej późnym popołudniem/, nie wymiotuję na szczęście, nie chce mi się jeść i piersi mi się już w ręce nie mieszczą /a to akurat TŻtowi się podoba/
Witaj
Dbaj o siebie i maleństwo

15

aneczka240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 14:27   #964
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:

gratuluję, oszczędzaj się i uważaj bo to w końcu wyczekana kruszyna ja kiedyś mówiłam że dziecko za pięć lat ale teraz żałuję że nie zdecydowaliśmy się szybciej, teraz doceniam ten fakt i te małe serducho które noszę pod swoim

Cytat:
Trzymam żeby wszystko było dobrze

Nie wiem, czy zjadłabym imbir Muszę kupić i spróbować - a nuż może po tym mi przejdzie. Aż mi narobiłaś smaku na pyzy Chyba kupię małą paczkę. A właśnie robię zupę śmieciówkę, a jak wrócimy z banku to zrobię kurczaka.

Witaj
Dbaj o siebie i maleństwo
nie zjeść, odkroić trzeba kawałek, obrać i zalać wrzątkiem i napar wypić

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 17:09   #965
natalontko
Zakorzenienie

To teraz juz moge oficjalnie dolaczyc do grona mam

Widzialam naszego babelka
Termin porodu mam na 26 maja, moze akurat sie uda, ze urodze w dzien matki Ale by bylo

A tak to badanie:
- cukier we krwi,
- morfologia,
- TSH,
- mocz.

Kolejna wizyta 8 listopada

Edytowane przez natalontko
Czas edycji: 2011-10-06 o 17:11
natalontko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 17:11   #966
waniliowa_mama
Raczkowanie

natalontko, jak tam po wizycie?

Ja też jestem po, miałam cytologię, badanie, dostałam skierowanie na betę i badania. Wyniki drugiej bety jutro, a na pierwsze USG idę dopiero za 2 tygodnie

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

Cytat:

Termin porodu mam na 26 maja, moze akurat sie uda, ze urodze w dzien matki Ale by bylo

A tak to badanie:
- cukier we krwi,
- morfologia,
- THS,
- mocz.

Kolejna wizyta 8 listopada
hehe, no to żeśmy się w czasie zgrały Super, że było widać maleństwo. Przypomnij, który tc u Ciebie?
waniliowa_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 17:24   #967
natalontko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez waniliowa_mama Pokaż wiadomość
natalontko, jak tam po wizycie?

Ja też jestem po, miałam cytologię, badanie, dostałam skierowanie na betę i badania. Wyniki drugiej bety jutro, a na pierwsze USG idę dopiero za 2 tygodnie

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

hehe, no to żeśmy się w czasie zgrały Super, że było widać maleństwo. Przypomnij, który tc u Ciebie?
ja mam dzisiaj 6 tydzien i 6 dzien

tez mialam cyto, no i USG, wazyla mnie i badala cisnienie Mam juz karte ciazy zalozona

Czas edycji: 2011-10-06 o 17:28
Stary 2011-10-06, 17:52   #968
kism
Wtajemniczenie

Witam!
Ja dziś pojechałam rano z synem do kontroli (na szczęście jest poprawa i oskrzela już czyste ) i ze sobą też poszłam do lekarza i tak mi zleciało, że prawie cały dzień minął bez wizażu Nade mną się lekarka trochę zastanawiała, zleciła na jutro morfologię i CRP i ma zdecydować, czy będzie antybiotyk Biegunka mi trochę odpuściła, ale gardło znowu boli, zwariować można, to już 1,5 tygodnia

Cytat:
mala77, witamy serdecznie tak wyczekaną fasoleczkę

Cytat:
natalontko, gratuluje Na liście jesteś już od dawna Teraz dopiszę jeszcze tp

A jak tam reszta naszych dzisiejszych wizyt?
Kto to jeszcze miał dziś iść? marao i marysia chyba?
Może dopiero wieczorem dziewczyny mają te wizyty

anialaura, jak tam Twoja beta?

---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

Dasti, a jak tam Twoje przeziębienie?

mala, widzę, że powiększasz mocną grupę z Wrocławia w naszym wątku
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 17:54   #969
aneczka240
Wtajemniczenie

Natalontko super, że jest wszystko w porządku
Ja mam dziś 6t2d
Aż z tych zachcianek poszłam do sklepu i kupiłam pyzy oraz zapiekankę Pyzy już wciągnęłam, a zapiekanka czeka na kolację

15

Stary 2011-10-06, 18:11   #970
mala77
Zakorzenienie

Dziękuję za miłe przyjęcie

kasiuniap1987 widzę, że jedziemy na tym samym wózku ja fasolę widziałam już 3 razy. W poniedziałek kolejna wizyta.

Czy macie jakieś przeczucia co do płci maluchów?? Bo mi się jakoś tak od początku rzuciło na głowę, że dziewczyna będzie.
Stary 2011-10-06, 18:13   #971
natalontko
Zakorzenienie

Ciekawe jak u reszty

Ide cos zjesc juz mi sie pomysl koncza a co dopiero dalej
Moze jak rodzinka sie dowie, bede zyla jak krolowa
Mieszkamy poki co z rodzicami, babcia i dziadkiem
Stary 2011-10-06, 18:27   #972
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Czy macie jakieś przeczucia co do płci maluchów?? Bo mi się jakoś tak od początku rzuciło na głowę, że dziewczyna będzie.
Ja nie mam i uważam, że nie ma się co do takich przeczuć przywiązywać. Wiadomo można sobie myśleć to czy tamto, tylko jak się człowiek za bardzo nastawi na jedną płeć przez długi czas i mówi w danej formie o dziecku, a potem na usg okazuje się co innego, to może być trudno i przykro tak się przestawić Ja przed urodzeniem syna bardzo chciałam mieć dziewczynkę (bo łatwiej się z własną płcią dogadam bo warkoczyki, sukieneczki, itp ), ale nie nastawiałam się na nic. I tak było mi trochę przykro, jak okazało się, że będzie chłopak, a mąż oczywiście był dumny, że będzie pierworodny syn Powoli i ja się przestawiłam, a teraz oczywiście nie zamieniłabym go na milion dziewczynek A wręcz, sama nie mogę w to uwierzyć, teraz jest mi zupelnie obojętne, jaka będzie płeć - będę tak samo szczęśliwa przy małej królewnie, jak i przy drugim kochanym łobuziaku

Cytat:
Ojoj, faktycznie, jak masz tyle rodziny przy sobie, to myślę, że Ci dobroci do jedzenia nie braknie
Stary 2011-10-06, 18:28   #973
aneczka240
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuję za miłe przyjęcie

kasiuniap1987 widzę, że jedziemy na tym samym wózku ja fasolę widziałam już 3 razy. W poniedziałek kolejna wizyta.

My oboje z mężem mamy przeczucie, że będzie chłopak. Ale oczywiście wiadomo - nie ważne kto będzie, ważne, żeby był/a zdrowy/a
Cytat:
Ciekawe jak u reszty

Ide cos zjesc juz mi sie pomysl koncza a co dopiero dalej
Hahah to tak jak u mnie. Nie mam pomysłu co jeść, na wiele smakołyków, które wciągnęłabym na raz, teraz nie mogę patrzeć, a co gorsza o nich myśleć, bo czuję wtedy zapach i mnie mdli
Jutro miał być łosoś na obiad, ale chyba sobie daruję i będzie zupa (która z resztą miała być dziś, ale kupiłam pyzy).
Nasi rodzice mieszkają daleko od nas i nie będę się czuła jak królowa Co najwyżej jak księżniczka

15

Stary 2011-10-06, 18:39   #974
centipede
Zadomowienie

Ojej Wy o jedzeniu bo zacznę łapać smaki Za mną ostatnio chodzą pierogi, barszczyk czerwony, frytki i batonik 3-bit

Natalontko super, że wszystko jest dobrze!
Mała witaj teraz już musi być wszystko dobrze!
Kism ale Cię dopadło to choróbsko mam nadzieję, że sobie pójdzie szybko daleko stąd
Aneczka bo dostanę ślinotoku ale bym zjadła tą Twoją zapiekankę
Śliweńka oby Ci odpuściły te mdłości niedługo! Ja też biorą Duphaston 3 razy dziennie, do tego mam Scopolan i ogólnie zapas taki leków, że wyglądam jak babcia emerytka
Stary 2011-10-06, 18:52   #975
mala77
Zakorzenienie

kism, aneczko oczywiście, że mało ważne co, byle było zdrowe. Ale jakoś tak przeczucie mam. A zwiemy na razie owo coś 'fasolą' bezpłciowo

p.s. centipede wybacz, ale twój nick z czymś mi się kojarzył, niestety ciekawość wzięła górę i google mi pokazały. brrrr

Edytowane przez mala77
Czas edycji: 2011-10-06 o 18:54
Stary 2011-10-06, 19:03   #976
centipede
Zadomowienie

Mała ja miałam na myśli bardziej takie stworzonka jak w załączniku Chociaż przypuszczam co Ci wyskoczyło
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 151_cute_caterpiller_standing_and_waving_its_six_hands.jpg (17,8 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1456305-xs.jpg (21,5 KB, 6 załadowań)
Stary 2011-10-06, 19:11   #977
aneczka240
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez centipede Pokaż wiadomość
Ojej Wy o jedzeniu bo zacznę łapać smaki Za mną ostatnio chodzą pierogi, barszczyk czerwony, frytki i batonik 3-bit

Natalontko super, że wszystko jest dobrze!
Mała witaj teraz już musi być wszystko dobrze!
Kism ale Cię dopadło to choróbsko mam nadzieję, że sobie pójdzie szybko daleko stąd
Aneczka bo dostanę ślinotoku ale bym zjadła tą Twoją zapiekankę
Śliweńka oby Ci odpuściły te mdłości niedługo! Ja też biorą Duphaston 3 razy dziennie, do tego mam Scopolan i ogólnie zapas taki leków, że wyglądam jak babcia emerytka
A zapraszam Dobrze, że już kasa na koncie jest, bo tak to by mi chyba język w uciekł Ach te ciążowe zachcianki. Się śmieję do męża "widzisz, co Ty ze mną masz. Zupełnie jakbym w ciąży była, takie zachcianki mam"

Cytat:
kism, aneczko oczywiście, że mało ważne co, byle było zdrowe. Ale jakoś tak przeczucie mam. A zwiemy na razie owo coś 'fasolą' bezpłciowo

p.s. centipede wybacz, ale twój nick z czymś mi się kojarzył, niestety ciekawość wzięła górę i google mi pokazały. brrrr
Wiem, wiem My przeczuwamy chłopaka U nas to jest Maleństwo lub Maluszek

15

Stary 2011-10-06, 19:15   #978
asiula_n
Rozeznanie

Cześć Dziewczyny

Poczytałam wasz wątek i z przyjemnościa do was dołączę.
Z moich obliczeń wynika, że to początek 7 tygodnia, tp to z miesiączki 30 maja, a z usg 1 czerwca - akurat na Dzień Dziecka

Pisarka na forum ze mnie mało aktywna, z reguły wole poczytać, ale zobaczymy jak to będzie, może sie rozkręcę ???

Edytowane przez asiula_n
Czas edycji: 2011-10-06 o 19:16
asiula_n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 19:37   #979
marao
Zadomowienie

GG do marao

Cytat:
Napisane przez kasiuniap1987 Pokaż wiadomość
[B]
a jeśli chodzi o seks to tak samo zakaz już mojemu tż-owi powiedziałam, że za 9 miesięcy będziemy przezyłać swój "pierwszy raz"
Nie chcę Cię dobijać ale 6 tyg po porodzie z tego co wiem nie można.

Ja byłam dzisiaj na wizycie. 5tc5d Pęcherzyk ma 17,2 mm. Następna wizyta 3 listopada chyba że będę potrzebowała zwolnienie to wcześniej. Wtedy zostanie założona karta ciązy oczywiście jak wszystko będzie ok. Do tego czasu mam zrobić morfologię, mocz, cukier, WR, HIV, HCV, Toksoplazmoze IgM i odczyn Coombsa. Pani pobrała mi też cytologię, bo miałam ostatnio stan zapalny.
marao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 19:43   #980
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez centipede Pokaż wiadomość
Ja też zapraszam Mąż właśnie zrobił dziś zakupy u naszego sprawdzonego producenta mrożonek i mam zamrażalnik zapełniony 5 rodzajami pierogów. Lekarka mówiła coś o jakichś kleikach a ja przez cały dzień zjadłam tylko parę sucharków i teraz rzuciłam się na pierogi z mięsem Nie mogłam się powstrzymać, a biegunka od rana się nie pokazała

Cytat:
Napisane przez asiula_n Pokaż wiadomość
Z moich obliczeń wynika, że to początek 7 tygodnia, tp to z miesiączki 30 maja, a z usg 1 czerwca - akurat na Dzień Dziecka
Pisarka na forum ze mnie mało aktywna, z reguły wole poczytać, ale zobaczymy jak to będzie, może sie rozkręcę ???
asiula, witamy, witamy
To jak wpisać Cię na listę, do mamuś majowych czy czerwcowych?
Ja mogę rzucić parę pytań, jeśli to Ci pomoże
Jeśli masz ochotę, to podaj nam swoje imię i wiek do listy.
Czy to Twoje pierwsze dziecko? Jak się czujesz? Co robisz na codzień?
Mam nadzieję, że to nie za dużo na początek
Stary 2011-10-06, 19:44   #981
natalontko
Zakorzenienie

Cytat:
Nasi rodzice mieszkają daleko od nas i nie będę się czuła jak królowa Co najwyżej jak księżniczka
Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Ojoj, faktycznie, jak masz tyle rodziny przy sobie, to myślę, że Ci dobroci do jedzenia nie braknie
jakby co to takie zarty mamy z tata i tak caly dzien nie ma, babcia juz po 80 takze wiecie bede musiala na sama siebie liczyc, choc poki co najgorsze dla mnie jest przygotowanie jedzenia Dzis smazylam schabowe i musialam odchodzic non stop
Cytat:
Wiem, wiem My przeczuwamy chłopaka U nas to jest Maleństwo lub Maluszek
ja poki co mowie babelek
Cytat:
Napisane przez asiula_n Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny

witaj
jak bedziesz czesto wpadac to na pewno sie rozkrecisz

marao to wizyta udana

Czas edycji: 2011-10-06 o 19:47
Stary 2011-10-06, 19:47   #982
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marao Pokaż wiadomość
Ja byłam dzisiaj na wizycie. 5tc5d Pęcherzyk ma 17,2 mm. Następna wizyta 3 listopada chyba że będę potrzebowała zwolnienie to wcześniej. Wtedy zostanie założona karta ciązy oczywiście jak wszystko będzie ok. Do tego czasu mam zrobić morfologię, mocz, cukier, WR, HIV, HCV, Toksoplazmoze IgM i odczyn Coombsa. Pani pobrała mi też cytologię, bo miałam ostatnio stan zapalny.
marao, czyli rozumiem, że jak na ten wiek ciąży to wszystko w normie (u mnie było dokładnie tak samo w 6t0d). Gratuluję
Cytologia to też jak stwierdził mój gin standard na początku ciąży. Trochę się zdziwiłam, bo nie pamiętam przy poprzednich ciążach tego, ale ok, czemu nie. A widzę, że Wam tu po kolei też lekarze cytologię robią.
Stary 2011-10-06, 19:56   #983
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

hej. Czy jak w 1ciazy mialam p. ciala to teraz tez robic?? mam grupe RH+

przerazaja mnie koszta badan jakas masakra

105.....99.....95....89.. ...85.....79...75
Pandzia_2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 20:07   #984
npg88
Raczkowanie

Witam nowe mamusie!
Natalontko, cieszę się, że wszystko jest w porządeczku!

Ja dzisiaj byłam u lekarza. Nasz mały szkrabik ma już 1,6 cm. Widziałam zawiązki jego rączek, nóżek, mózgu, a serduszko biło jak szalone, no i kręgosłup Dzisiaj zaczynamy 8 tydzień i wg dzisiejszego usg tp to 17 maj 2012.
Niestety, jest i zła wiadomość, bo krwiak na kosmówce nadal jest. Mam zwolnienie na 4 tygodnie, a kontrola za 2 tygodnie. Oczywiście mam leżeć i brać dupka. Jednak jestem dobrej myśli i wierzę, że wszystko będzie dobrze

Wenn man sich etwas wirklich wünscht,
wenn man ganz fest dran glaubt,
dass es in Erfüllung geht,
dann passiert es auch!

npg88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 20:07   #985
marao
Zadomowienie

GG do marao

Cytat:
marao, czyli rozumiem, że jak na ten wiek ciąży to wszystko w normie (u mnie było dokładnie tak samo w 6t0d). Gratuluję
Cytologia to też jak stwierdził mój gin standard na początku ciąży. Trochę się zdziwiłam, bo nie pamiętam przy poprzednich ciążach tego, ale ok, czemu nie. A widzę, że Wam tu po kolei też lekarze cytologię robią.
Tak Pani powiedziała, że widać że pęcherzyk rośnie i mi pogratulowała. Cytologię pobrała, bo miałysmy po pół roku od ostatniego powtórzyć, a to minęło by w listopadzie, więc wzięła i dzisiaj już pobrała. Słuchajcie czy serek Valbone to jest ser pleśniowy?
marao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 20:10   #986
rinco
Wtajemniczenie

O mniam, ale mi smaka narobiłyście na różne pyszności!!! Akurat dziś się wyjątkowo dobrze czuję, praktycznie wcale mnie nie muli, a po południu jak byłam w spożywczaku to nawet przez chwilę naszła mnie ochota na coś słodkiego - pierwszy raz od tygodnia! Miałam sobie zrobić domową czekoladę, ale jak doszłam do domu to już mi przeszło, blee... Chyba jednak nie jestem w stanie zjeść nic słodkiego

Dziś rano poszłam na pobranie krwi do badań. Pani pielęgniarka uciągnęła mi taką wielką strzykawę krwi... brrr... potem to rozlała do 4 probówek. Ale przynajmniej tylko raz mnie kuła. Zapłaciłam 82 zł, a to jeszcze nie wszystko co miałam zrobić Wyniki mam mieć jutro. Ciekawa jestem grupy krwi, bo nigdy sobie nie badałam Reszta to raczej powinna mi wyjść OK.

Nam jest w sumie wszystko jedno czy będzie chłopczyk czy dziewczynka. Akurat mamy wybrane już od dawna imię dla chłopca (Sebastian), więc mąż gada do brzucha per Seba

Jeszcze jutro do pracy i weekend. Dziś mieliśmy taki zapiernicz w biurze, że nie miałam czasu nawet zaglądnąć na internet, nie mówiąc już o wizażu, dopiero teraz nadrabiam

Nie mogę się już doczekać USG wtorkowego, już bym chciała zobaczyć dzidziolka
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 20:15   #987
aneczka240
Wtajemniczenie

Już zjadłam zapiekankę, ale jednak zapach pieczarek to nie jest to co tygrysek w ciąży (ja ) lubi najbardziej... Polałam keczupem, ale ten mi nie zasmakował (Hellmans Sicilia) i kazałam mężowi odgryźć to pokeczupowane
Mąż gra na ps3, a kicia na leżaczku śpi. Z nas obu ona bardziej się zachowuje jakby była ciężarna - ciągle by jadła i to nie wszystko, śpi prawie całą dobę, leniwa jest strasznie Zaraz idę przygotować się do spania i uszykować zestaw mdłościowy (banan, woda i herbatnik). Dobrze, że jutro mąż od rana w domu, tak to mnie poratuje w nagłej sytuacji W przyszłym tyg. w poniedziałek na badania pojadę od rana, a w piątek wizyta u gin Już się nie mogę doczekać. Tylko żeby wszystko było dobrze
Dobrej nocki Mamusie

15

Stary 2011-10-06, 20:17   #988
asiula_n
Rozeznanie

Ok
Położyłam spać mojego trzylatka, odgruzowałam dom z miliona zabawek, mąż wróci za godzinę, więc mogę napisać coś wiecej.

Cytat:
asiula, witamy, witamy
To jak wpisać Cię na listę, do mamuś majowych czy czerwcowych?
Ja mogę rzucić parę pytań, jeśli to Ci pomoże
Jeśli masz ochotę, to podaj nam swoje imię i wiek do listy.
Czy to Twoje pierwsze dziecko? Jak się czujesz? Co robisz na codzień?
Mam nadzieję, że to nie za dużo na początek
Cytat:
ja poki co mowie babelek

witaj
jak bedziesz czesto wpadac to na pewno sie rozkrecisz
Dziękuję za miłe powitanie

Ja mówię kropka, tak się wyraził lekarz i tak już zostało, nawet mi to pasuje, ze względu na rodzaj żeński, bo tak cicho marzę o dziewczynce

Jak wspomniałam mam już synka, zaraz po mężu to najważniejszy facet w moim życiu

Niby ciąża druga to powinnam byc wyluzowana, ale wcale tak nie jest. Mam już drugi tydzień bole brzucha, biorę luteine i buscopan 2x dziennie, niby trochę mniej boli ale stresa ciągle mam a jeszcze chyba mi się jakaś infekcja przypałetała, bo mnie swędzi i szczypie, więc od wczoraj biorę nystatynę
Od tygodnia jestem więc na zwolnieniu lekarskim, narazie do 20 października, ale nie chcę wracac do pracy, wolę być w domu z synkiem.
A pracuję w szkole podstawowej, jako tzw. ciało pedagogiczne

A jeśli chodzi o listę i termin porodu to może być 1.06.

No to się rozpisalam
Stary 2011-10-06, 20:21   #989
rinco
Wtajemniczenie

Tak z innej beczki: macie sprawdzone jakieś sklepy internetowe z ciuchami ciążowymi, godne polecenia? Bo chętnie bym się za czymś fajnym rozglądnęła, a nie chce mi się łazić po mieście. Tak, żeby jakość była w miarę i cena przystępna. Na zdjęciach wszystkie te ciuchy ślicznie wyglądają, a w rzeczywistości to różnie bywa. Jeśli znacie jakiś fajny sklep to dajcie znać
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 20:26   #990
asiula_n
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Tak z innej beczki: macie sprawdzone jakieś sklepy internetowe z ciuchami ciążowymi, godne polecenia? Bo chętnie bym się za czymś fajnym rozglądnęła, a nie chce mi się łazić po mieście. Tak, żeby jakość była w miarę i cena przystępna. Na zdjęciach wszystkie te ciuchy ślicznie wyglądają, a w rzeczywistości to różnie bywa. Jeśli znacie jakiś fajny sklep to dajcie znać
Wygodne i dobrej jakośći są ciuchy firmy 9fashion cenowo rózne bywa, ale popatrz na allegro, może coś Ci wpadnie w oko.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości