|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł IIcz. wątku "Mamuś Majowo-Czerwcowych 2012" podoba Wam się najbardziej? | |||
| Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy |
|
29 | 54,72% |
| Nasze brzuszki szybko rosną, urodzimy późną wiosną |
|
20 | 37,74% |
| Majowo-czerwcowe mamy, na nasze dzieci jeszcze trochę poczekam |
|
1 | 1,89% |
| Na święta czekamy i po brzuszkach się głaskamy |
|
3 | 5,66% |
| Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012
Cytat:
jakbym miała do kwietnia tylko o nim myśleć to nie wytrzymam ![]() na mdłości polecam biszkopty, wafle ryżowe, herbatę, po bananach też czasem mnie mdli ale przechodzi, jabłka i gruszki jem, no i płatki pełnoziarniste z mlekiem, ale nic nie pomaga jak imbira kawałek zalany wrzątkiem z łyżką miodu to mój lek na całe zło jak jest już bardzo źle Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#962 |
|
Zakorzenienie
|
Z pewną dozą niepewności dołączę do Was.
Na początku wielkie gratulacje i dużo szczęścia wszystkim ciężarówkom Po 3 latach starań i niepowodzeń udało się . Jest fasola. Według OM to już 7w 4d. Już zdążyłam leżeć w szpitalu, teraz leżę w domu. Ale najważniejsze, że serducho widać od samego początku i fasola rośnie jak na drożdżach. Trzymajcie mocno kciuki, a w okolicach 19 maja będziemy mieć kruszynę ![]() p.s. jeśli chodzi o dolegliwości to mdli mnie cały dzień /najbardziej późnym popołudniem/, nie wymiotuję na szczęście, nie chce mi się jeść i piersi mi się już w ręce nie mieszczą /a to akurat TŻtowi się podoba/ |
|
|
|
#963 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
żeby wszystko było dobrze ![]() Cytat:
Muszę kupić i spróbować - a nuż może po tym mi przejdzie. Aż mi narobiłaś smaku na pyzy Chyba kupię małą paczkę. A właśnie robię zupę śmieciówkę, a jak wrócimy z banku to zrobię kurczaka. Cytat:
![]() Dbaj o siebie i maleństwo
|
|
#964 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluję, oszczędzaj się i uważaj bo to w końcu wyczekana kruszyna Cytat:
|
|
#965 |
|
Zakorzenienie
|
![]() To teraz juz moge oficjalnie dolaczyc do grona mam Widzialam naszego babelka Termin porodu mam na 26 maja, moze akurat sie uda, ze urodze w dzien matki ![]() A tak to badanie: - cukier we krwi, - morfologia, - TSH, - mocz. Kolejna wizyta 8 listopada Edytowane przez natalontko Czas edycji: 2011-10-06 o 17:11 |
|
|
|
#966 | |
|
Raczkowanie
|
natalontko, jak tam po wizycie?
Ja też jestem po, miałam cytologię, badanie, dostałam skierowanie na betę i badania. Wyniki drugiej bety jutro, a na pierwsze USG idę dopiero za 2 tygodnie ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- Cytat:
Super, że było widać maleństwo. Przypomnij, który tc u Ciebie?
|
|
|
|
|
#967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tez mialam cyto, no i USG, wazyla mnie i badala cisnienie Mam juz karte ciazy zalozona
Edytowane przez natalontko Czas edycji: 2011-10-06 o 17:28 |
|
|
|
|
#968 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Witam!
Ja dziś pojechałam rano z synem do kontroli (na szczęście jest poprawa i oskrzela już czyste ) i ze sobą też poszłam do lekarza i tak mi zleciało, że prawie cały dzień minął bez wizażu Biegunka mi trochę odpuściła, ale gardło znowu boli, zwariować można, to już 1,5 tygodnia Cytat:
Cytat:
![]() A jak tam reszta naszych dzisiejszych wizyt? ![]() Kto to jeszcze miał dziś iść? marao i marysia chyba? ![]() Może dopiero wieczorem dziewczyny mają te wizyty ![]() anialaura, jak tam Twoja beta? ![]() ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- Dasti, a jak tam Twoje przeziębienie? mala, widzę, że powiększasz mocną grupę z Wrocławia w naszym wątku
|
||
|
|
|
#969 |
|
Wtajemniczenie
|
Natalontko super, że jest wszystko w porządku
![]() Ja mam dziś 6t2d ![]() Aż z tych zachcianek poszłam do sklepu i kupiłam pyzy oraz zapiekankę Pyzy już wciągnęłam, a zapiekanka czeka na kolację
|
#970 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za miłe przyjęcie
![]() kasiuniap1987 widzę, że jedziemy na tym samym wózku ja fasolę widziałam już 3 razy. W poniedziałek kolejna wizyta.Czy macie jakieś przeczucia co do płci maluchów?? Bo mi się jakoś tak od początku rzuciło na głowę, że dziewczyna będzie. |
|
|
|
#971 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe jak u reszty
![]() Ide cos zjesc juz mi sie pomysl koncza a co dopiero dalej Moze jak rodzinka sie dowie, bede zyla jak krolowa Mieszkamy poki co z rodzicami, babcia i dziadkiem
|
|
|
|
#972 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja przed urodzeniem syna bardzo chciałam mieć dziewczynkę (bo łatwiej się z własną płcią dogadam ), ale nie nastawiałam się na nic. I tak było mi trochę przykro, jak okazało się, że będzie chłopak, a mąż oczywiście był dumny, że będzie pierworodny syn Powoli i ja się przestawiłam, a teraz oczywiście nie zamieniłabym go na milion dziewczynek A wręcz, sama nie mogę w to uwierzyć, teraz jest mi zupelnie obojętne, jaka będzie płeć - będę tak samo szczęśliwa przy małej królewnie, jak i przy drugim kochanym łobuziaku Cytat:
|
||
|
|
|
#973 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jutro miał być łosoś na obiad, ale chyba sobie daruję i będzie zupa (która z resztą miała być dziś, ale kupiłam pyzy). Nasi rodzice mieszkają daleko od nas i nie będę się czuła jak królowa Co najwyżej jak księżniczka
|
|
#974 |
|
Zadomowienie
|
Ojej Wy o jedzeniu
bo zacznę łapać smaki Za mną ostatnio chodzą pierogi, barszczyk czerwony, frytki i batonik 3-bit![]() Natalontko super, że wszystko jest dobrze! ![]() Mała witaj ![]() teraz już musi być wszystko dobrze! Kism ale Cię dopadło to choróbsko mam nadzieję, że sobie pójdzie szybko daleko stąd![]() Aneczka bo dostanę ślinotoku ale bym zjadła tą Twoją zapiekankę![]() Śliweńka oby Ci odpuściły te mdłości niedługo! Ja też biorą Duphaston 3 razy dziennie, do tego mam Scopolan i ogólnie zapas taki leków, że wyglądam jak babcia emerytka
|
#975 |
|
Zakorzenienie
|
kism, aneczko oczywiście, że mało ważne co, byle było zdrowe. Ale jakoś tak przeczucie mam. A zwiemy na razie owo coś 'fasolą' bezpłciowo
p.s. centipede wybacz, ale twój nick z czymś mi się kojarzył, niestety ciekawość wzięła górę i google mi pokazały. brrrr
Edytowane przez mala77 Czas edycji: 2011-10-06 o 18:54 |
|
|
|
#976 |
|
Zadomowienie
|
Mała ja miałam na myśli bardziej takie stworzonka jak w załączniku
|
#977 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dobrze, że już kasa na koncie jest, bo tak to by mi chyba język w Ach te ciążowe zachcianki. Się śmieję do męża "widzisz, co Ty ze mną masz. Zupełnie jakbym w ciąży była, takie zachcianki mam" ![]() Cytat:
My przeczuwamy chłopaka U nas to jest Maleństwo lub Maluszek
|
|
#978 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Poczytałam wasz wątek i z przyjemnościa do was dołączę. Z moich obliczeń wynika, że to początek 7 tygodnia, tp to z miesiączki 30 maja, a z usg 1 czerwca - akurat na Dzień Dziecka ![]() Pisarka na forum ze mnie mało aktywna, z reguły wole poczytać, ale zobaczymy jak to będzie, może sie rozkręcę ??? Edytowane przez asiula_n Czas edycji: 2011-10-06 o 19:16 |
|
|
|
#979 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja byłam dzisiaj na wizycie. 5tc5d Pęcherzyk ma 17,2 mm. Następna wizyta 3 listopada chyba że będę potrzebowała zwolnienie to wcześniej. Wtedy zostanie założona karta ciązy oczywiście jak wszystko będzie ok. Do tego czasu mam zrobić morfologię, mocz, cukier, WR, HIV, HCV, Toksoplazmoze IgM i odczyn Coombsa. Pani pobrała mi też cytologię, bo miałam ostatnio stan zapalny. |
|
|
|
|
#980 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mąż właśnie zrobił dziś zakupy u naszego sprawdzonego producenta mrożonek i mam zamrażalnik zapełniony 5 rodzajami pierogów. Lekarka mówiła coś o jakichś kleikach a ja przez cały dzień zjadłam tylko parę sucharków i teraz rzuciłam się na pierogi z mięsem Nie mogłam się powstrzymać, a biegunka od rana się nie pokazała ![]() Cytat:
To jak wpisać Cię na listę, do mamuś majowych czy czerwcowych? ![]() Ja mogę rzucić parę pytań, jeśli to Ci pomoże ![]() Jeśli masz ochotę, to podaj nam swoje imię i wiek do listy. Czy to Twoje pierwsze dziecko? Jak się czujesz? Co robisz na codzień? Mam nadzieję, że to nie za dużo na początek
|
||
|
|
|
#981 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mamy z tata i tak caly dzien nie ma, babcia juz po 80 takze wiecie bede musiala na sama siebie liczyc, choc poki co najgorsze dla mnie jest przygotowanie jedzenia Dzis smazylam schabowe i musialam odchodzic non stop ![]() Cytat:
![]() Cytat:
jak bedziesz czesto wpadac to na pewno sie rozkrecisz ![]() marao
Edytowane przez natalontko Czas edycji: 2011-10-06 o 19:47 |
||||
|
|
|
#982 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
(u mnie było dokładnie tak samo w 6t0d). Gratuluję Cytologia to też jak stwierdził mój gin standard na początku ciąży. Trochę się zdziwiłam, bo nie pamiętam przy poprzednich ciążach tego, ale ok, czemu nie. A widzę, że Wam tu po kolei też lekarze cytologię robią. |
|
|
|
|
#983 |
|
Wtajemniczenie
|
hej. Czy jak w 1ciazy mialam p. ciala to teraz tez robic?? mam grupe RH+
przerazaja mnie koszta badan jakas masakra
|
#984 |
|
Raczkowanie
|
Witam nowe mamusie!
Natalontko, cieszę się, że wszystko jest w porządeczku! Ja dzisiaj byłam u lekarza. Nasz mały szkrabik ma już 1,6 cm. Widziałam zawiązki jego rączek, nóżek, mózgu, a serduszko biło jak szalone, no i kręgosłup Dzisiaj zaczynamy 8 tydzień i wg dzisiejszego usg tp to 17 maj 2012. Niestety, jest i zła wiadomość, bo krwiak na kosmówce nadal jest. Mam zwolnienie na 4 tygodnie, a kontrola za 2 tygodnie. Oczywiście mam leżeć i brać dupka. Jednak jestem dobrej myśli i wierzę, że wszystko będzie dobrze
|
|
|
|
#985 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#986 |
|
Wtajemniczenie
|
O mniam, ale mi smaka narobiłyście na różne pyszności!!!
Akurat dziś się wyjątkowo dobrze czuję, praktycznie wcale mnie nie muli, a po południu jak byłam w spożywczaku to nawet przez chwilę naszła mnie ochota na coś słodkiego - pierwszy raz od tygodnia! Miałam sobie zrobić domową czekoladę, ale jak doszłam do domu to już mi przeszło, blee... Chyba jednak nie jestem w stanie zjeść nic słodkiego ![]() Dziś rano poszłam na pobranie krwi do badań. Pani pielęgniarka uciągnęła mi taką wielką strzykawę krwi... brrr... potem to rozlała do 4 probówek. Ale przynajmniej tylko raz mnie kuła. Zapłaciłam 82 zł, a to jeszcze nie wszystko co miałam zrobić Wyniki mam mieć jutro. Ciekawa jestem grupy krwi, bo nigdy sobie nie badałam Reszta to raczej powinna mi wyjść OK.Nam jest w sumie wszystko jedno czy będzie chłopczyk czy dziewczynka. Akurat mamy wybrane już od dawna imię dla chłopca (Sebastian), więc mąż gada do brzucha per Seba ![]() Jeszcze jutro do pracy i weekend. Dziś mieliśmy taki zapiernicz w biurze, że nie miałam czasu nawet zaglądnąć na internet, nie mówiąc już o wizażu, dopiero teraz nadrabiam ![]() Nie mogę się już doczekać USG wtorkowego, już bym chciała zobaczyć dzidziolka |
|
|
|
#987 |
|
Wtajemniczenie
|
Już zjadłam zapiekankę, ale jednak zapach pieczarek to nie jest to co tygrysek w ciąży (ja
) lubi najbardziej... Polałam keczupem, ale ten mi nie zasmakował (Hellmans Sicilia) i kazałam mężowi odgryźć to pokeczupowane ![]() Mąż gra na ps3, a kicia na leżaczku śpi. Z nas obu ona bardziej się zachowuje jakby była ciężarna - ciągle by jadła i to nie wszystko, śpi prawie całą dobę, leniwa jest strasznie Zaraz idę przygotować się do spania i uszykować zestaw mdłościowy (banan, woda i herbatnik). Dobrze, że jutro mąż od rana w domu, tak to mnie poratuje w nagłej sytuacji W przyszłym tyg. w poniedziałek na badania pojadę od rana, a w piątek wizyta u gin Już się nie mogę doczekać. Tylko żeby wszystko było dobrze ![]() Dobrej nocki Mamusie
|
#988 | ||
|
Rozeznanie
|
Ok
![]() Położyłam spać mojego trzylatka, odgruzowałam dom z miliona zabawek, mąż wróci za godzinę, więc mogę napisać coś wiecej. Cytat:
Cytat:
Ja mówię kropka, tak się wyraził lekarz i tak już zostało, nawet mi to pasuje, ze względu na rodzaj żeński, bo tak cicho marzę o dziewczynce Jak wspomniałam mam już synka, zaraz po mężu to najważniejszy facet w moim życiu Niby ciąża druga to powinnam byc wyluzowana, ale wcale tak nie jest. Mam już drugi tydzień bole brzucha, biorę luteine i buscopan 2x dziennie, niby trochę mniej boli ale stresa ciągle mam a jeszcze chyba mi się jakaś infekcja przypałetała, bo mnie swędzi i szczypie, więc od wczoraj biorę nystatynę Od tygodnia jestem więc na zwolnieniu lekarskim, narazie do 20 października, ale nie chcę wracac do pracy, wolę być w domu z synkiem. A pracuję w szkole podstawowej, jako tzw. ciało pedagogiczne ![]() A jeśli chodzi o listę i termin porodu to może być 1.06. No to się rozpisalam
|
||
|
|
|
#989 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak z innej beczki: macie sprawdzone jakieś sklepy internetowe z ciuchami ciążowymi, godne polecenia? Bo chętnie bym się za czymś fajnym rozglądnęła, a nie chce mi się łazić po mieście. Tak, żeby jakość była w miarę i cena przystępna. Na zdjęciach wszystkie te ciuchy ślicznie wyglądają, a w rzeczywistości to różnie bywa. Jeśli znacie jakiś fajny sklep to dajcie znać
|
|
|
|
#990 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:36.

teraz mam leżeć przez najbliższe 1,5 miesiąca a pozniej zobaczymy, jak się bede lepiej czuć to i tak nie wróce bo szczerze mówiąc ostatnio miałam tyle stresu w pracy, że wydaje mi się , że te plamienie własnie z tego było
już mojemu tż-owi powiedziałam, że za 9 miesięcy będziemy przezyłać swój "pierwszy raz" 

Dziś na obiad kurczak po meksykańsku, a dla mnie zupa kukurydziano-marchewkowa. Też tak macie, że np. tylko pomyślicie o danej potrawie, jak ona wygląda, pachnie, smakuje i wtedy wywija Wam żołądki na lewą stronę? Ja mam tak z łososiem

żeby wszystko było dobrze 

Biegunka mi trochę odpuściła, ale gardło znowu boli, zwariować można, to już 1,5 tygodnia

a ja przez cały dzień zjadłam tylko parę sucharków i teraz rzuciłam się na pierogi z mięsem
Nie mogłam się powstrzymać, a biegunka od rana się nie pokazała 

a jeszcze chyba mi się jakaś infekcja przypałetała, bo mnie swędzi i szczypie, więc od wczoraj biorę nystatynę