|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20
Cytat:
Przy 15st- tak jak powiedzmy teraz, to można spokojnie już w 3 dobie iść, jak jest 7st, to w 5 dobie, a jak -10st C , to najpierw się "weranduje" w 7 dobie, a w 8 dobie można wyjść. Nam tak zalecali.... na SR. A tak w ogóle, to przyszedł dziś kombinezonik z tuptup'a dla mojej niuni Pinkny! Właśnie się wyprał.I mieliśmy skręcać łóżeczko- też śliczne, ale oczywiście uszkodzone Takie wgniecenie w drewnie, niby nie bardzo widoczne, ale akurat od tej strony zew-gdzie szczebelki wyciągane, gdyby było od ściany to bym olała, ale tak... jutro będziemy dzwonić do sklepu. Człowiek wyda ponad 4 stówy i jeszcze musi się wkurzyć na coś Poza tym rypie mnie tak w kościach, że chyba zaraz sobie przywale paracetamolem, bo już dziś świrować zaczynam :/
14 sierpnia 2010 4 listopada 2011 Edytowane przez Tincia Czas edycji: 2011-10-06 o 19:39 |
|
|
|
|
#4113 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20
witajcie
Ja znowu złapałam doła i dlatego się nie odzywałam przepraszam ![]() Wszyscy mnie dopytują czy już urodziłam mnie już naprawdę to dobija. Czuję się okropnie że nie chce mała wyjść jestem już tym zmęczona chodzę jak słoń i pocę się jak świnia Byłam dzisiaj u położnej: 1. Mała się obniżyła 2. miałam znowu wysokie ciśnienie 154/94 ale nie wysłała mnie do szpitala 3. to była moja ostatnia już u niej wizyta 4. W poniedziałek mam się zgłosić do szpitala na "day unit" mają mnie podłączyć pod monitor i w środę wywołanie jak do tej pory nie urodzę
|
|
|
|
#4114 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
Byłam u rodziców cały dzień, widzę Aniu ze nadal w dwupaku, trzymaj się kochana, w końcu mała wyjdzie Daria fryzura super .Gratuluję nowych tygodni ![]() U mnie ok, brzuch nie boli, czop się nie namnożył więc świetnie. Dobranoc |
|
|
|
#4115 |
|
Rozeznanie
|
Aniu to 3mamy kciuki i wysyłamy fluidy coby malutka zdążyła przed poniedziałkiem. Wiem, że to musi być męczące takie czekanie. Współczuję, bo tez tego się boję najbardziej (no oprócz tego, żeby szkrab był zdrowy)
W zimie planuje najpierw werandować przy otwartym oknie (myślę, że tak ok 7 dnia), potem na balkonie, a potem już będę wychodzić (po dwóch tygodniach).
|
|
#4116 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu wielkie
zeby mala jednak zdecydowala sie wyjsc wszystkie tu trzymamy mocno kciuki, wiec musi sie udac
|
|
|
|
#4117 |
|
Rozeznanie
|
umylam klatke schodowa, a TZ umyl na niej okna. Ale teraz musze to odchorowac, kregoslup mnie strasznie boli i pachwiny, stac nie moge, wogole nie moge sobie teraz znalezc wygodnej pozycji.
Obejrze sobie cos z TZ i pojde spac. Zjadlam 4 knedle z truskawkami, mam nadzieje, ze ta noc bedzie spokojniejsza, ze jelitowka juz sobie poszla. Dygotka, u mnie zaczelo sie tak samo, najpierw drapanie w gardle i bol, potem przyszedl katar i na koncu kaszel (Prenalen pomogl na katar, a kaszel wyleczylam Stodalem), a teraz jeszcze ta jelitowka, i przez to wszystko wyszla mi opryszczka, ale ie na ustach.... nie wiem, czy dzwonic do mojej lekarki przez to, w sumie i tak wiem, ze pojawila sie przez to przeziebienie, ja prawie zawsze tak mam. czy moge czyms to posmarowac?N nic uloze sie teraz wygodnie i odpoczne, dobranoc! |
|
|
|
#4118 |
|
Wtajemniczenie
|
czyli po tygodniu werandujemy
a trzeba wtedy w kombinezonik ubraĆ jak na balkon, tak? bo w domu to chyba kocyk grubszy albo dwa![]() dobranoc Mamuśki |
|
|
|
#4119 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystko zależy od pogody.
Z tymi spacerkami wyjdzie w praniu. Z kolei miałam odwiedziny niespodziankę. Mąż przyjechał z Wrocka z Maminką moją, napiłyśmy się kawki i poplotkowałyśmy Super było, tylko, że już pojechała, a Maciek razem z nią, żeby nie jeździł w kółko. Przynajmniej zacznie jutro pracę godzinę wcześniej bo na dojeździe zaoszczędzi czasu. Ale jakoś mi się tak smutno się zrobiło, że nie pojechałam znimi. Z drugiej strony nie ma miejsca, poza tym jutro cały dzień bym siedziała sama, a tak się spakuję do szpitala i zrobię pranie. Poza tym jak byłam ostatnio we Wrocławu strasznie mnie to umęczyło Ach i tak mi jakoś nijak ...
|
|
|
|
#4120 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
siostrom jeszcze nie wiem, ale one zawsze mowia co chca wiec musze sie podpytac. |
||
|
|
|
#4121 |
|
Wtajemniczenie
|
sozaa
dzwoń do gina, wypisze lek doustny, bo z tego co wiem to na tych masciach jest napisane, ze nie wolno"tam" ich stosowaĆ... no chyba, ze sudocremem np. ania najprawdopodobniej mała się nie rpzeterminowała ani nie przeterminowuje, bo pewnie nieodpowiednio był wyliczony tp. przez lekarza, tzn. że za wcześnie a ty ise nie potrzebnie stresujesz ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Bahamadia_25 ale jesteśmy my z Toba
|
|
|
|
#4122 |
|
Zakorzenienie
|
Ania współczuje ci tego
na początku tak szybko chciała wyjśc a teraz sobie bimba wrrr. Mam tylko cichą nadzieje że u Mnie też tak nie będzie ![]() ![]()
|
|
#4123 |
|
Zakorzenienie
|
Bahamadia_25
ale jesteśmy my z Toba [/QUOTE]BARDZO DZIĘKUJĘ ![]() dobry pomysł ![]() od razu mi lepiej, niby takie klikanie, a jak od razu człowiekowi lepiej się robi ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- Ale kurcze i tak długo ją przetrzymują. Biedna... Masakra tj jakaś, cały czas jesteś jak na bąbie zegarowej. Ja bym sobie życzyła rozmakowania na koniec Października <prosi> Edytowane przez Bahamadia_25 Czas edycji: 2011-10-06 o 20:50 |
|
|
|
#4124 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, który wózek Waszym zdaniem jest fajniejszy, bo mam ogromny dylemat (chyba hormony tak na mnie działają, że jestem taka niezdecydowana):
1. http://sklep-boboplonsk.pl/pl/p/Woze...tor-Pro-2w1/31 2. http://www.abobo.pl/index.php?produc...ct&prod_id=106
|
|
|
|
#4125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze, ciężko wybrać. Ja do hormonów, mogę dopisać mój znak zodiaku --> WAGA ![]() Ale jak bym miała wybierać z tych 2ch to wybrałabym ten 1wszy ![]() A nie chesz 3w1? |
|
|
|
|
#4126 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Co do spacerków to wszystko zależy od pogody. Ale myślę, że po tygodniu małą będę werandować, a po dwóch uda nam się wyjść na spacerek krótki. Chyba, że zima szybko do nas zawita i będzie dużo na minusie to spacerki odpadną.. Wszystko wyjdzie w praniu ![]() ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Aniu współczuję... Mogę sobie tylko wyobrazić jaka ta sytuacja jest dla Ciebie stresująca. Ale głowa do góry - w ciągu kilku dni będziesz tulić córeczkę w ramionach Trzymam kciuki, żeby stało się to jak najszybciej Powodzenia!
|
|
|
|
|
#4127 |
|
Raczkowanie
|
hehe ja też Waga
![]() ale mnie się wizualnie bardziej 2 podoba- taki zgrabniejszy ja bym tylko brała 3w1- zawsze to wygodniejsze
|
#4128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz kupiłam dzidziusia i przy nim mam zamiar zostać ![]() no właśnie mam kombinezon z czegoś takiego- http://sklep.coccodrillo.pl/index.ph...OMBINEZON.html czy taki wystarczy??tzn czy on wystarczający jest an wyjście i na późniejsze spacerki? Sozaa-tak jak nikaa napisała-lepiej zadzwoń do gina bo tam opryszczka jest niebezpieczna. coś miaam jeszcze napisać,ale nie pamiętam;/ drugi link otwiera mi się,ale nie znajduje produktu
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-10-06 o 21:21 |
|
|
|
|
#4129 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No tak, praktyczniejszy i taniej wychodzi niż byś wszystko kupowała osobno, ale tak jak mów Princeska skoro już ma jakąś część to nie poto dostawała, żeby później z czymś zostać ![]() Znajoma kupowała rok temu w Ascot gndolę i ftelika samochodowy, koszt 2 000zł ![]() Aż spojżę na kalendarz który my mamy tc ;p Edytowane przez Bahamadia_25 Czas edycji: 2011-10-06 o 21:25 |
|
|
|
|
#4131 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
być moze powodem tego jest to że nie mam dużego brzuszka, a Szymek jest już dosyć pokaźnych rozmiarów...
|
|
|
#4132 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() a co do wózków to zaraz looknę ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- princessskaa ten 2) ma małe kółka, a my zimowe mamy to chyba lepszy ten1) ten 2) dłuższy jest po złożeniu, wiec lepsza bo mniejsza będzie 1) nie wiadomo ile waży z gondolą 2) ale 1) 14kg z gondolą i kołami- także waga do przyjęcia to bym wybrała 1)
|
|
|
|
|
#4133 |
|
Zakorzenienie
|
A ja od Soboty już zaczynać będę 36 tc
Mamma mia, jutro pakuję się do szpitala ! |
|
|
|
#4134 |
|
Zakorzenienie
|
dream--- az sie usmiechnelam
pisalas o przesadzie,ze malutka bedzie miala krotkie wlosy![]() a planujesz urodzic takie z 2 warkoczami do pasa?:P a to czy dziecko bedzie mialo dlugie czy krotkie wloski przeciez od ciebie zalezy ! )))elfik nie wiem wlasnie co do spacerow, przede wszystkim zalezy od pogody co i jak bedzie , ale dluuugie spacery to na pewno nie beda. nika werandowac po 2-3 tygodniach??? ja z mala bylam pierwszy raz po tygodniu jakos, nie bylo wcale extra cieplo, byla w kombinezoniku jeszcze akim cieplejszym ale litosci werandowac to wczesniej mozna mam tez kolezanke ktora w poniedzialek wyszla ze szpitala a we wtorek z mala pol dnia byla na dworze z marcu, mala zahartowana nic jej nie bylo i nie jest....takze nie wiem, ale ja na dlugie spacery sie nie bede decydowala, nasz spacer najprawdopodobniej bedzie taki ze bede Oliwie do przedszkola odprowadzala, a jesli nie ja to tz bedzie ja wozil a my z Ameliąbedziemy ja odbierac...
|
|
#4135 |
|
Wtajemniczenie
|
Darusia
zmieniłam zdanie no nic moje panny idę na magde gessler ![]() |
|
|
|
#4136 |
|
Zakorzenienie
|
gratuluje nowych tygodni
![]() Ania miala eska jak cos wyslac wiec czekamyyyy! oby sie zaczelo samo , bez wywolywania.
|
|
#4137 |
|
Wtajemniczenie
|
Coś mi się kojarzy, że któraś mamusia pisała coś o butach w Biedronce, tych zimowych emu, za 29,99 a ja właśnie oglądałam gazetke Pepco i tam od jutra będą takie za 19,99
Tak myślę, że na suche, chłodniejsze dni mogą się przydać ![]() ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Bahamadia pakuj się pakuj Gratuluję oczywiście
|
|
|
|
#4138 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dziękuję ![]() Tak te butki są od dzisiaj w Lidlu za chyba 39,90, od 10.10. będą w Biedronce za 29.99. Ja je kupiłam w tamtym roku w sklepie wioskowym takie też noł nejmy czarne, tylko że zapłaciłam 50zł, ale i tak jestem z nich mega zadowolona. Jestem strasznym zmarźluchem, stopy mam cały czas lodowate, a w tych butach wręcz było mi gorąco i co bardzo ważne nie miałam na nich o dziwo zacieków po soli Teraz chcę sobię kupić w kolorze popielatym i karmelowym. Na spacery czy wypady zimowe buty jak dla mnie IDEALNE Ach te WAŻKI <LOL> Edytowane przez Bahamadia_25 Czas edycji: 2011-10-06 o 22:03 |
|
|
|
|
#4140 |
|
Zakorzenienie
|
BAHAMANDIA nooo ale gdzie ty takie towarzystwo jak my wszystkie znajdziesz????
))))
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:03.

Pinkny! Właśnie się wyprał.
Takie wgniecenie w drewnie, niby nie bardzo widoczne, ale akurat od tej strony zew-gdzie szczebelki wyciągane, gdyby było od ściany to bym olała, ale tak... jutro będziemy dzwonić do sklepu. Człowiek wyda ponad 4 stówy i jeszcze musi się wkurzyć na coś 

.
zeby mala jednak zdecydowala sie wyjsc
wszystkie tu trzymamy mocno kciuki, wiec musi sie udac
nie wiem, czy dzwonic do mojej lekarki przez to, w sumie i tak wiem, ze pojawila sie przez to przeziebienie, ja prawie zawsze tak mam. czy moge czyms to posmarowac?

na początku tak szybko chciała wyjśc a teraz sobie bimba wrrr.