Wrocław- grupy wsparcia, namiary na specjalistów itd. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-01-05, 09:48   #1
arrabbiata
Zadomowienie

Wrocław- grupy wsparcia, namiary na specjalistów itd.

Jak w tytule, szukam sprawdzonego psychologa/terapeuty z Wrocławia lub okolic, pomoże mi ktoś?
arrabbiata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-15, 07:27   #2
anytram1986
Przyczajenie

Dot.: Bulimia, anoreksja- Wrocław- szukam dobrego specjalisty, pomóżcie

Powiem Ci szczerze, że we Wrocławiu trudno o takiego , ja od pół roku szukam takowego, tylko przy mojej wadze nikt nie chce podjąć się leczenia, polecam przychodnie na Białowieskiej- psychiatrę p. Adamowska, dobrała mi fajne leki antydepresyjne, ale teraz odesłała mnie ze skierowaniem do szpitala, szukałam też terapii grupowej,niestety we Wrocławiu nie ma zainteresowania choć chęć utworzenia takich grup jest, jeśli jest ktoś zainteresowany to zgłoście się może razem coś wskóramy!i utowrzą grupę- ponć terapia grupowa jest najskuteczniejsza, ja teraz walczę z myślami aby podjąć decyzję i pójść na terapię do Krakowa- tylko, że tam to już stacjonarnie i na podstawie kontraktu, dlatego podjęcie decyzji jest takie trudne, poza tym czeka się strasznie długo, a kwalifikuje profesor, który jeśli nie widzi, że ma się wielką determinację i jest się pewnym w 100% ze sie tego chce odsyła z kwitkiem:/
anytram1986 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-15, 14:50   #3
201712190924
Konto usunięte

polecam Elżbietę Lipnicką i całą placówkę CPP. dr Lipnicka jest dosyć droga, ale ma też kilku psychiatrów przyjmujących na NFZ. cpp uratowało mi życie, z tym, że ja sie nie leczę na zaburzenia odżywiania, tylko na depresję i borderline. Ale oni mają bardzo duże doświadczenie w leczeniu ED, mają swój mały szpital, gdzie leczone są głownie dziewczyny z ED
201712190924 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-24, 15:47   #4
tikwa
Raczkowanie

Wrocław-grupa wsparcia

Witajcie

w ciagu dalszym tworzymy grupe wsparcia
dostajemy od Was maile,w ktorych deklarujecie swoja obecnosc,niestety na spotkaniach Was nie ma.
pozwole sobie zacytyowac pomyslodaczynie:
"Musimy sobie uświadomić, że to nasza choroba nas ogranicza. Takie spotkania są dla nas szansą. Jeśli tylko stworzymy stałą, pewną siebie i zaufaną grupę. Jeśli tylko nam się to uda, to możemy wspólnymi siłami pomóc sobie wzajemnie. W naszym przypadku terapie grupowe odnoszą niesamowite efekty.

Dochodzą mnie słuchy o wstydzie i strachu przed przyjściem. Muszę powiedzieć, że jak szłam w piątek do PUZZLI to mnie też to paraliżowało... No bo jak ja się pokażę? Przecież co ze mnie za bulimiczka skoro się roztyłam i ważę 70kg?

Bulimiczka w trakcie leczenia.. Ot tylko tym jestem. Ale wiem, że to nie moja wina tylko mojej choroby. I jestem wdzięczna, że fundacja Nowa Szansa piszę projekt z myślą o nas.

Ja się staram siebie nie wstydzić, bo to mnie nie wyleczy. Siedzenie w domu nie zamknie tego tematu, to nie jest przeziębienie żeby leczone trwało tydzień a nieleczone 7 dni... Niestety...
"

to samo moglabym napisac o sobie-jestem 35 kilowa anorektyczka ktora od 4 lat siedzi w domu.na pierwsze spotkanie balam sie przyjsc,potem tez nie bylo latwo.ale wczoraj siedzac w gronie 5 osob ktore mnie rozumieja poczulam sie lepiej i wiem ze takie spotkania sa dla mnie ogromna szansa
Dla kazdej z Was rowniez

Każdy piątek o godzinie 18.00

PRZESTRZEŃ MUZYCZNA PUZZLE
UL. GARNCARSKA 2 - 2 PIĘTRO
RYNEK WROCŁAWSKI

moj mail ania1244@gmail.com
tikwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-06, 07:02   #5
tikwa
Raczkowanie

Dot.: Wrocław-grupa wsparcia

Uwaga zmienila sie godzina spotkan-17.00,miejsce to samo

Dziekujemy wszystkim dziewczyna ktore zdecydowaly sie przychodzic!!!bardzo Nas to cieszy
Stary 2011-10-06, 23:09   #6
Eldo_rado
amor vincit omnia

czy do spotkań można dołączyć w dowolnym momencie (np od przyszłego tygodnia) ?

czy jest to grupa dla osób o rożnych problemach (anoreksja, bulimia, zaburzenie spostrzegania siebie, kompulsywne jedzenie itd)?

chyba potrzebuję takiej grupy wsparcia, bo sama się niszczę...

Edytowane przez Eldo_rado
Czas edycji: 2011-10-06 o 23:10
Eldo_rado jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-07, 06:49   #7
tikwa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Eldo_rado Pokaż wiadomość
czy do spotkań można dołączyć w dowolnym momencie (np od przyszłego tygodnia) ?

czy jest to grupa dla osób o rożnych problemach (anoreksja, bulimia, zaburzenie spostrzegania siebie, kompulsywne jedzenie itd)?

chyba potrzebuję takiej grupy wsparcia, bo sama się niszczę...

Jak najbardziej -zwlaszcza ze caly czas tworzymy grupe i owszem uczeszczaja do niej osoby z roznymi zaburzeniami odzywiania....
Zapraszamy!!!
Stary 2011-10-14, 06:53   #8
tikwa
Raczkowanie

spotkanie W dniu dzisiejszym-14.10 -nie odbedzie sie się
pinformuje kiedy bedzie nastepne!

Przepraszamy i zapraszamy kolejne spotkania
Stary 2011-10-14, 19:34   #9
shahlaa
Przyczajenie

Pani psycholog, która pracuje na Uniwersytecie zajmuje się między innymi terapią zaaburzeń odżywiania. Nie leczyłam się u niej, ale miałam z nią zajęcia i gdybym ja miała problem to zgłosiłabym się na pewno do niej, przemiła osoba. Nazywa się Monika Kozłowska. tu jej strona internetow: http://www.gabinet-psychoterapii-mk.pl
shahlaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-20, 06:37   #10
tikwa
Raczkowanie

Moje Drogie Panie!

Jak zawsze zapraszam Was serdecznie na nasze kolejne piątkowe spotkanie.
Spotykamy się w piątek o 17:00 w PUZZLACH.

Chciałabym nadać nazwę naszej grupie dlatego proszę o przygotowanie propozycji ;-)

Jestem Wam bardzo wdzięczna za to, że przychodzicie na nasze spotkania
Przypominam wszystkim o pisaniu swoich opowiadań, bajek, listów i innych artystycznych dzieł opowiadających o Waszych emocjach, bólu czy szczęściu.

PRZESTRZEŃ MUZYCZNA PUZZLE
ul. Przejście Garncarskie 2 - II piętro
Rynek Wrocławski
godzina 17:00

Zapraszam Was również do aktywności na naszej stronie facebookowej: http://www.facebook.com/pages/Anorex...03298766395818
Stary 2011-10-31, 17:29   #11
norka27
Zakorzenienie

Ja nie z tych okolic ale tak ogolnie to nie mam dobrych wspomnien odnosnie takowych specjalistow. Moja pani dok dawla sie oszukiwac jak sie tylko moglo, w ogole chciala wpakowac we mnie cala apteke antydepresyjnych srodkow. Jedyne co jej sie udalo zdzialac to pokazanie mi samej ze jestem chora i ze czas cos z tym zrobic. Tak naprawde to my same musimy wziac sie za siebie i walczyc, chciec, probowac malymi kroczkami bo to my klamiemy przed samymi soba ze chcemy cos z tym zrobic a tak naprawde wcale tego nie chcemy. Trzeba dojrzez do tego ze jest sie chorym i chciec zrobic to dal siebie samej. ja powoli zaczynam zyc normalnie, jem sniadania i obiady i ich nie wyzygowuje, nie obzeram sie tak strasznie jak kiedys, ba nawet mam okresy ze zyje normalnie. Rozmowa z kims kto jest chory i wsoplne wsperanie sie w walce daje lepsze rezultaty niz tabsy i doktorkowie
norka27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-02, 07:59   #12
ingebr
Przyczajenie

Wrocław - leczenie, psycholog

kogo możecie polecić we Wrocławiu? chciałabym w jakiś sposób przekonać moją koleżankę chociaż na jedną wizytę, żeby ktoś obiektywny uświadomił jej, że ma bardzo poważny problem, jakiego psychologa czy poradnie polecacie? najbliżej ma do Alter Ego, ale nigdy tam u nich nie byłam, więc proszę o rady i opinie, w szczególności możecie mi podrzucić pomysły jak ją w ogóle przekonać do wizyty
ingebr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-24, 15:48   #13
StudentkaPsycho_
Przyczajenie

Dot.: Wrocław- grupy wsparcia, namiary na specjalistów itd.

Chciałam was bardzo serdecznie prosić o pomoc w moim badaniu, które prowadzę do pracy magisterskiej. Jestem studentką 5roku psychologii i piszę pracę o anoreksji i bulimii. Badanie polega na wypełnieniu ankiety, zajmuje ona kilka minut i jest skierowana dla dziewczyn, a także dorosłych kobiet cierpiących na anoreksję lub bulimię, które już podjęły się leczenia bądź też zaczęły/są w trakcje terapii. Bardzo serdecznie was proszę o pomoc gdyż jest to dla mnie bardzo ważne i wszystkie odpowiedzi są dla mnie niezwykle cenne, ma dla mnie ogromne znaczenie każda jedna osoba która zechce wypełnić ankietę za co bardzo ogromnie każdemu z góry dziękuję za Wasz poświęcony czas i chęć pomocy mi.
Oto link do ankiety:
http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/ankieta/1482...i-bulimii.html

Pozdrawiam i dziękuję za wypełnienie ankiety!
StudentkaPsycho_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości