|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2941 |
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie na zawołanie i Dieta Turbo PART II
ja też nie mam większych problemów nawet słodkie mnie nie ciągnie
![]() ![]() jutro 8 dzień i zobaczymy w środę rano jakie efekty na wadze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2942 |
Rozeznanie
|
a jednak wlazłam dziś na wagę...
![]() w 6 dniu mam -0,7 kg mniej. więc pewnie druga tura mnie czeka. co do monotonii... kurczaka można zastąpić indykiem ![]() z jajek można zrobić omlet (rozbełtać, wstawić do mikrofali), pastę do warzyw lub sera białego (zmiksować na gładką masę z odrobiną - pół łyżeczki/łyżeczka musztardy albo majonezu niskotłuszczowego) posiłki węglowe można urozmaicić sięgając po najróżniejsze warzywa (duszone, gotowane, surowe, gotowane na parze) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2943 |
Raczkowanie
|
w sumie i racja
![]() ![]() wczoraj i dziś zjadłam po przerwie 1,5 tygodnia chleb i jaka radocha ![]() Edytowane przez Doriskaaa Czas edycji: 2011-10-03 o 09:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2944 |
Rozeznanie
|
w pracy sagon. nie miałam czasu na lunch. nawet nie czułam głosu tylko w drodze do domu zrobiło mi się ciut niedobrze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2945 |
Rozeznanie
|
dobrze, że ten wczorajszy dzień mam już za sobą. brak czasu sprawił, że ciut zawaliłam dietę. między śniadaniem a kolejnym posiłkiem upłynęło prawie 6 godzin. dlatego odstępy pomiędzy kolejnymi 2 posiłkami były mniejsze niż powinny i ostatecznie w ciągu dnia zjadłam naprawdę niewiele. oby nie siadł mi metabolizm.
(poniżej plan na 7 dzień) śniadanie węglowe: jabłko, sałatka z surowych warzyw (sałata pomidory ogórki marchewka musztarda ![]() lunch białkowy: serek wiejski ze słodzikiem ![]() obiad węglowy: mieszanka gotowanych warzyw z grzanką kolacja białkowa: sałatka z jajek i tuńczyka z odrobiną majonezu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2946 |
Raczkowanie
|
czym się zajmujesz, że taka zalatana jesteś?
ja mam dziś ostatni dzień ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2947 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Doriskaaa robisz w końcu drugą turę czy sama się będę męczyć? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2948 |
Raczkowanie
|
chyba tak ale nie wiem czy tak ściśle czy raczej na zasadzie starania się trzymania schematu z pewnymi modyfikacjami produktowymi
![]() zobaczę jak nastrój ale od jutra na pewno te pierwsze dni polecę wg. standardów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2949 |
Raczkowanie
|
więc weszłam dziś na wagę i dziwna sprawa po 4 dniach miałam -1,6 kg na drugi dzień + 0,5 kg a dziś weszłam na wagę i po całej serii -1,9 kg... szału nie ma chociaż cudów też się nie spodziewałam...
prawdą jest, że nie mam ruchu żadnego praktycznie (praca biurowa + auto) oraz dość późno jem ostatni posiłek czyli mój obiad - kolacja ok. 19 może to też ma wpływ.... sama nie wiem lecę kolejną turę jak dam radę tak będę trwać... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2950 |
Rozeznanie
|
ja spektakularnych sukcesów też się nie spodziewam. jestem strasznie zawalona robotą i nie mam czasu ani siły ćwiczyć. dziś trochę odpuściłam dietę (było węglowodanowo, ale niezgodnie z założeniami diety). trudno. z tego wszystkiego zapomniałam, że jutro mój ostatni dzień. po tym dzisiejszym wyskoku nie wiem czy w ogóle będzie jakiś spadek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2951 |
Rozeznanie
|
dziś mój ostatni dzień. sądząc po ubraniach i wadze nie mam czym się chwalić (spadek o 0,7 kilo). dobrze wiem czemu tak mało:
i co robić? ---------- Dopisano o 05:55 ---------- Poprzedni post napisano o 05:40 ---------- przejrzałam rozpiskę diety turbo i nie dam rady. prawdopodobnie jeszcze raz podejdę do ONZ tym razem restrykcyjnie, chociaż szykuje mi się rodzinna impreza... więc trzeba będzie walczyć ze zdwojoną siłą. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2952 |
Raczkowanie
|
ja jestem drugi dzień na II turze i stwierdziłam, że będę się ważyć codziennie żebym miała nad tym kontrolę i wiedziała czy jest sens.... oraz ewentualnie zmniejszyć porcje
dziś mam 0,2 kg mniej na wadze więc sumie 2,1 kg, więc generalnie nie jest źle biorąc pod uwagę fakt, że mięso smażę, jajecznicę też czy wczoraj zjadłam kalafiora na parze polanym tłuszczem z bułką tartą ![]() a dziś zjadałam biały chleb, więc tak jak napisałam będę się starała zachować mniej więcej harmonogram posiłków ale niekiedy pójdę na odstępstwa.... też przeglądam Turbo i zastanawiam się czy nie spróbować kolejnej tury zobaczę jakie będą wyniki moich obecnych wyrzeczeń ![]() Edytowane przez Doriskaaa Czas edycji: 2011-10-06 o 08:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2953 |
Rozeznanie
|
jak fajnie doriskaaa, że nadal będziesz na ONZ. ja też od jutra nowy cykl. aktualna waga 51,3. chciałabym dobić do 50.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2954 |
Rozeznanie
|
dziś 1 posiłek węglowo-białkowy (śniadanie: wieśniak z pomidorami) i 3 posiłki węglowe (lunch: sałatka owocowa; obiad: gotowane warzywa i kolacja: sałata z warzywami). będzie dobrze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2955 |
Przyczajenie
|
O, fajnie że zaczynacie od dziś
![]() Mogę się przyłączyć? Próbowałam diety niełączenia ale coś tam robiłam źle i przybyło mi pół kilo. Trochę skomplikowane to co można a czego nei można jeść. Dietę onz kiedyś kupiłam ale leżała w szufladzie, bo wydawała mi się zbyt prosta aby zadziałała ![]() To zaczynam z Wami! Dziś na śniadanie chyba zgrzeszyłam bo zjadłam owsiankę na wodzie z łyżeczką miodu. Bo akurat została i szkoda było wyrzucić ![]() Ale w sumie w diecie piszą że można chleb owsiany, więc może ta owsianka to nie taki zły pomysł? No może bez miodu następnym razem ![]() Od teraz już będę grzeczna! 3 posiłki węglowe i jeden węglowodanowo białkowy. No to ta owsianka to węglowodan. w-b sobie zostawiłam na obiad, zrobię rybkę zapiekaną na warzywach. Potem na podwieczorek chyba jakieś owoce, a na kolację michę sałaty z pomidorami.
![]() |
#2956 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkich! Już jakiś czas temu stosowałam Turbo i schudłam 5 kg
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2957 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() co do owsianki, też się nad nią zastanawiałam bo do chleba owsianego nie mam dostępu. w końcu jadam zwykły chleb - jedną kromkę raz na jakiś czas. chyba raz zaryzykuję i ciut owsianki zjem na posiłek węglowy np. ze startym jabłkiem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2958 |
Raczkowanie
|
Ja bez problemu zastępowałam chleb owsiany owsianką
![]()
![]() |
#2959 |
Przyczajenie
|
Jakoś po tej owsiance byłam tak głodna, że po 3 godzinach zjadłam gruszkę - posiłek węglowy i niestety odrobinę ciasta ale mało słodkiego z jabłkiem (taki jabłecznik). Zgrzeszyłam i to już pierwszego dnia!
![]() ![]() Pocieszam się tym że to ciasto było z mąki pełnoziarnistej, ale teraz już będę się pilnować.
![]() |
#2960 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
waga początkowa-65,5 kg jest-65 kg cel-60kg ![]() ![]() Małymi kroczkami do przodu Edytowane przez kasienkam21 Czas edycji: 2011-10-07 o 11:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2961 |
Raczkowanie
|
o fajnie, że nie jesteśmy same
![]() mi Waga dziś stoi grunt, że nie poszła w górę ![]() dziś mój 3 dzień II tury, znów dziś zamiast chleba z otrębami czy płatkami zjadłam biały :/ chyba też zacznę stosować metodę na śniadania lub kolacje z owsianką z takiego przepisu: 1 morela suszona lub śliwka rozdrobniona 200 g wody 50 g mleka 1,5 % 30 g płatków owsianych szczypta soli + cynamon mniam ![]() Edytowane przez Doriskaaa Czas edycji: 2011-10-07 o 16:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2962 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2963 |
Raczkowanie
|
Ja się jeszcze nie ważyłam. Postanowiłam zrobić to w poniedziałek rano. Na razie trzymam się diety
![]()
![]() |
#2964 |
Raczkowanie
|
ja się dziś wkurzyłam bo waga podskoczyła mi i 0,2 kg i zjadłam pół ciastka francuskiego i pół gniazdka...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2965 |
Rozeznanie
|
ja mam dziś urodziny syna więc pewnie jakiś kawałek ciasta lub tortu wpadnie i wino się poleje... od rana staram się omijać słodkości z daleka i jeść owoce.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2966 |
Rozeznanie
|
waga pourodzinowa +0,5 kilo, więc nie jest dramatycznie. wczorajsze menu nie przypominało dietowej rozpiski, ale takie okazje jak urodziny pierworodnego zdarzają się raz na rok, więc nie będę żałować.
dziś mam dzień roboczy, więc śniadanie wcześniej niż o 8.00 a co za tym idzie dłuższa przerwa do kolejnego posiłku. plan (dzień 3).
ruch: spacer na wybory ![]() udanej niedzieli! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2967 |
Raczkowanie
|
w niedzielę waga spadła o 0,1 kg a dziś jak się ważyłam podskoczyła o 0,1 kg tylko, że nie jadłam do końca tak jak należy w sumie dwa posiłki pomieszałam i zjadłam słodkie
![]() zaczynam się zastanawiam jaki jest sens stosować tę dietę jeśli waga mi się utrzymuje.... poczekam jeszcze te 4 dni do końca drugiej tury i zobaczę co dalej ale chyba najrozsądniej jest po prostu nie jeść słodkiego i ograniczyć posiłki jedząc jak do tej pory bo jak widać te wyrzeczenia specjalnych efektów nie przynoszą.... chyba z wiekiem coraz trudniej ![]() ps. jak przygotowujesz omlet z twarożkiem? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2968 |
Rozeznanie
|
rozbełtane 2 jajka z odrobiną śmietanki z serka wiejskiego wywalam na rozgrzaną patelnię teflonową. na tak zrobionego omleta wrzucam trochę serka wiejskiego. jak jest posiłek węglowo-białkowy dorzucam pomidora i przyprawy, a jak sam białkowy to mieszam serek wiejski ze słodzikiem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2969 |
Raczkowanie
|
Ja się jeszcze nie ważyłam. Postanowiłam zrobić to jutro rano. Zobaczę ile ubyło mi po 5 dniach. Mam nadzieję, że chociaż ten kg poleci
![]()
![]() |
#2970 |
Rozeznanie
|
dziewczynki, proszę się nie demotywować wahaniami wagi. tylko trwać dalej.
![]() wczorajszy dzień miałam mało dietowy, bo zostało dużo jedzenia z urodzin i trzeba było coś z tym zrobić. dziś już grzecznie zgodnie z dietą: 1 posiłek węglowy i 3 białkowe (owsianka na wodzie ze słodzikiem, startą gruszką i cynamonem; ser biały z orzechami; kawałek pieczonej ryby z 1/2 omletu; 1/2 omletu). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:14.