![]() |
#4321 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścionek część XXI
Cześć!
Ja też się bardzo, bardzo cieszę, że już piątek! Tydzień miałam lekko masakryczny. W ogóle wracam do domu padnięta i kładę się do łóżka po 21 bo nie mogę dłużej wysiedzieć. Mam cała listę rzeczy, których w życiu nie tknę, np. jajek. I nikt mnie nie przekona, że to zdrowe i żółtko ma wszystkie witaminy, które są potrzebne. Także w pełni rozumiem, że można w ten sam sposób traktować mięso, tylko podziwiam za adaptację do warunków bezmięsnych w sensie przygotowywania posiłków, bo jednak trochę to bardziej wymagające. No właśnie - macie sprawdzony przepis na kotlety z kalafiora? Zachciało mi się... Albo na coś z wielkiego kabaczka? W ogóle to chodzi za mną fasolka po bretońsku, nie jadłam na pewno dłużej niż rok... ale zastanawiam się, czy kupię na bazarze świeżą (czy to realne), czy tylko suszoną... Cytat:
Ja też jadę do rodziców. W niedzielę mamy w planach wyjazd "na ryby" - niedaleko jest smażalnia i wędzarnia ryb z własnego chowu - najlepsza, jaką znam - pstrąg obowiązkowy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4322 |
Zakorzenienie
|
Ja - żarłok, mam bardzo niewiele rzeczy, których bym nie tknęła...mięso lubię bardzo, jajka uwielbiam
![]() Jedyne, do czego mam awersję, to wszystkie rzeczy w stylu płucka, nereczki, flaczki i tego typu paskudztwa....no i salceson ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4323 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lekcje muzyki to moja życiowa trauma ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4324 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to takich egzotycznych rzeczy nawet nie biorę pod uwagę. Musiałabym przymierać głodem, żeby zjeść larwę albo jakigoś chrząszcza-chrabąszcza...bleee.. albo szczura, czy prażone mrówki... Ale np. kiedyś byłam bardziej wybredna, kiedyś nie zjadłabym np. wątróbki, krupnioka itp...a teraz jem takie rzeczy i lubię ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4325 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Krupniok to kaszanka ? Ja kaszankę KOCHAM- jest to mój nr jeden z grilla ![]() ![]() A wątróbki teraz nie mogę ![]()
![]() |
#4326 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak, krupniok to kaszanka...są jeszcze żymloki...to bułczanka (chyba)... Wątróbkę lubię, ale mocno wysmażoną, albo duszoną np. z jabłkiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4327 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ptaki robią gniazda z wodorostów , te gniazda się zgarnia i oddziela "klej" czyli ślinę tych ptaków od wodorostów. No i z tego "kleju" jest ta zupa ![]() ![]()
![]() |
#4328 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kurcze, mam w głowie tyle przepisów na bloga, a nie mam kiedy gotować i porobić zdjęć... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4329 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4330 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A mówiłam jak siedziałaś w domu i doła miałaś- rób bloga! ![]() Teraz i na doła i na bloga czasu nie masz ![]() ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
![]() A mój mąż jak zwykle w podróży całą niedzielę. ![]()
![]() |
#4331 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale wiesz, jak człowiek ma doła, to na nic nie ma chęci....A im więcej na głowie, tym łatwiej coś konstruktywnego porobić... Ale na bloga znajdę trochę czasu - bo chciałabym, żeby hulał... w ogóle byłoby sper, jakby obcy ludzie, tzn nie nagabywani przeze mnie, zaczęli wchodzić i się zainteresowali ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4332 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będziesz miała więcej przepisów to i prędzej będziesz wyskakiwała w googlach i zaczną wchodzić. Nie bój nic ![]()
![]() |
#4333 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chciałabym też porobić więcej kategorii przepisów ![]() No a wczoraj wstawiłam cevapcici..dla zainteresowanych ![]() ![]() Robiłam ostatnio creme brulee...ale wyszedł nie za fajny, więc olałam...robiła któraś z Was? Bo mi nie stężał do końca, a nie wiem co źle zrobiłam... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4334 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cześć!
Carmelova, przykro mi z powodu babci ![]() Cytat:
![]() Już wyglądam jak człowiek, ale i tak czekam, aż kolor się nieco wypłucze i rozjaśni ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nienawidzę recytowania. Cytat:
![]() Żeby nie było, że jestem taka szara i nudna, kupiłam sobie wczoraj spontanicznie dwie sukienki w H&M ![]() ![]() ![]() Moje paznokcie wołają o pomstę do nieba! Tak strasznie się rozdwajają, że nie umiem sobie z nimi poradzić, mimo, że są króciutkie ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4336 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() z mamą lepiej , ale lekarzy jej nie popuszczę. Butter dziękuję jeszcze raz za przepis ![]() firma zrobiła mi niespodziankę ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4337 |
Zakorzenienie
|
Ooo... ta pomarańczowa bardzo mi sie podoba..a były inne kolory? Bo ja w pomarańczowym wyglądam jak wielka marchewa
![]() Asiuk, na paznokcie polecam odżywkę alessandro ze śrubką. Jest genialna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4338 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja z kolei ubolewam, że jestem taka wysoka, bo wszystko krótkie, za krótkie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4339 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja niestety mam taki sam problem, jak Asiuk....wszystkie spodnie są na mnie za długie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4340 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4341 |
Zakorzenienie
|
No właśnie ja mam 164 i wszystko jest na mnie za długie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4342 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Ja też nie lubię takich rzeczy jak nerki, płucka, wątróbka czy kaszanka bleeee. |
![]() ![]() |
![]() |
#4343 |
Zakorzenienie
|
asiuk ja na paznokcie testuję osławiony nail tek , też mi się zaczęły rozdwajać ;/ dam znać jak efekty.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4344 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4345 |
Zakorzenienie
|
Asiuk, fajna ta sukienka pomarańczowa.
Ja też nie lubię podrobów - żadnych. Nie jadam też wątróbki. Generalnie trudno mi dogodzić ![]() Kurcze, muszę na gwałt kupić jakieś buty na płaskiej podeszwie lub lekkim podwyższeniu, bo moje ukochane się rozpadły, a reszta też już się nie nadaje... I dżinsy... Założyłam konto oszczędnościowe, no to zaczynam optymalizację wydatków ![]() Nie wiem dlaczego ostatnio jestem taka senna... to niepodobne do mnie. Nie jestem typem śpiocha po pracy, a w tym tygodniu padam, padam... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4346 |
Wtajemniczenie
|
czesc!
TZ wczoraj wrocil z Moskwy, dostalam swoje ukochane perfumy, jak sie okazało dokladnie o polowe tansze niz w Polsce. Tam jest prawdziwa strefa bezclowa!!! ![]() Ja biezneswoman nie jestem bynajmniej, ale bez ciaglego dostepu do maila chyba bym nie dala rady z moja praca. Dostaje srednio 30 maili dziennie z prosba o pilna odpowiedz, bo wlasnie zlecenie wraca do klienta, a jest tyle pytan jeszcze... a czasem juz jestem dawno po godzinach pracy. |
![]() ![]() |
![]() |
#4347 |
Zakorzenienie
|
Du.pa, dwa moje wnioski na finansowanie projektów nie przeszły, jeden przebolałam, a drugi - jeszcze nie wiem, nie mam recenzji... w razie czego ruszyła nowa edycja tego samego konkursu, złożę jeszcze raz z modyfikacjami... ale się nie cieszę...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4348 |
Zakorzenienie
|
Fajnie, że przynajmniej jedna sukienka się podoba
![]() Muszę sobie zaparzyć melisę. Dziś obiecałam sobie, że nie będę usypiać młodej w wózku. I dopięłam swego. Nie mam żadnej satysfakcji, 2 godziny kombinowania, w tym godzina przeraźliwego ryku. A i tak zasnęła na rękach. Mam dość. |
![]() ![]() |
![]() |
#4349 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ostatnio gotuję polskie standardy. Bez wymysłów. Schabowe, mielone i zimniory. Na takie jedzenie mamy z mężem ochotę. Dziś były kluski śląskie z sosem pieczarkowym i surówką z kiszonej kapuchy ![]() Cytat:
Mi zelazo ustabilizowało moje problemy z nadmiernym wydalaniem ![]() Widziałam ostatnio tą sukienkę- nawet już prawie byłam z nią przy kasie. U nas w H&M jest w promocji za 40 zeta ![]() Cytat:
![]() Ja mam konto od 5 lat - i od 5 lat stan konta wynosi 60 groszy ![]() Cytat:
![]() No ale masz maila w domu..a po pracy nie ganiasz w sprawach biznesowych do godz.24 tylko raczej do tego domu wracasz i odpisać możesz ![]()
![]() |
#4350 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny, co moge kupic znajomym na slub, nie idziemy na wesele bo wesela nie ma, tylko przyjecie dla rodziny, chcemy wydac do 100zł? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:14.