|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: 2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :)
Termin mam na 23 kwietnia, a ślub braliśmy 24 kwietnia, sympatycznie by było, jakby się urodziło w dzień rocznicy
![]() ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3932 | ||
|
Zakorzenienie
|
to dzień przede mną Ty jesteś Ryba ja już załapałam się na Barana i jedyne co TŻ powtarza, że jak urodzi się Baran będzie miało mój wredny charakter hehe ![]() ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Cytat:
a znam to to nie jest nowość jadłam je i inne również np. w paprykowej ![]() ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- właśnie, ok zmykam na chwile bo już nie wytrzymuje
|
||
|
|
|
#3933 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie mama zaraz wpadnie w szał zakupów ciuszków dla dziewczynki
![]() aż nie chcę tego widzieć. Siebie też nie chcę widzieć ![]() Mam malutką sukieneczkę dla noworodka Jeszcze po mnie. Taka maciupeńka jak dla lalki ![]() Pokażę Wam
|
#3934 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja ostatnio jadlam w panierce wasabi
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#3935 |
|
Zakorzenienie
|
Na żywo wygląda ładniej i delikatniej
DSC05778.jpg
|
#3936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W przypływie energii i weny posprzątałam mieszkanie, łącznie z myciem glazury. Myślę nad obiadkiem i chyba będzie rybka z buraczkami ![]() Gratuluję poznanych płci Co do terminów porodów to obawiam się, że u mnie będzie przechodzony. Przynajmniej mama i siostra tak miały. Edytowane przez joanaros Czas edycji: 2011-10-07 o 13:34 |
|
|
|
|
#3937 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3938 |
|
Zakorzenienie
|
Karolca jaka słodka
|
|
|
|
#3939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ta cebulka i tak mnie skusiła
|
|
#3940 |
|
Zakorzenienie
|
Moja dzisiejsza zupa
Moze ktoras sie skusiSkładniki: - pół paczki soczewicy (czerwona lub zielona) - kiełbaskę lub boczek wędzony - dwa średnie ziemniaki - dwie średnie marchewki - pół pietruszki - kawałeczek selera - dwie srednie cebule - połowa puszki czerwonej fasoli (nie musi być, ja daję) - ok. 5 łyżeczek koncetratu - kostka rosołowa, sól i pieprz do smaku, - ja dodaje jeszcze papryke słodką w proszku i przyprawę do zup z fasoli. Wykonanie: Ugotować wywar na boczku lub kiełbasie. Dolać wody, dodać 3 ziarenka ziela angielskiego i liść laurowy. Zagotować. Dodać soczewicę, kostkę rosołową i gotować na małym ogniu. Pokroić ziemniaka w kostkę, wrzucić. Pokroić cebulę w kosteczkę, podsmażyć i wrzucić do zupy, gotowac na małym ogniu. Zetrzeć na grubek tarce marchew, pietruszke i seler. Dodać do zupy i gotować aż soczewica będzie miękka. Jeśli chcecie, dodać fasolę czerwoną z puszki, pogotwać chwilkę, dodać soli i pierzu do smaku oraz koncetrat, chwilkę pogotować. Wsypać trochę przyprawy do dań z fasoli i przykryć. Wcześniej można wrzucić pokrojony boczek lub kiełbaskę w kostkę. Ja nie wrzucałam.
|
#3941 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() my też dopiero w listopadzie chociaż już mnie skręca z ciekawości |
||||
|
|
|
#3942 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyleczysz to kochana nie martw sie Cytat:
![]() Cytat:
to tak jak te wygodne kanapy na porodowce![]() Cytat:
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-10-07 o 13:46 |
||||
|
|
|
#3943 |
|
Zakorzenienie
|
Aguśka, mój zje niemal wszystko co ma pod ręką. Jak czegoś nie schowam, to mogę być pewna, że do rana tego na pewno nie będzie.
|
#3944 |
|
Zakorzenienie
|
Aguśkaa wypróbuję przepis
Jak macie jakieś przepisy to wrzucajcie, bo ja jestem kulinarna noga, więc zawsze się przyda jakiś pomysł |
|
|
|
#3945 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj maz za to, jak chce go poczestowac czyms slodkim: ciastem, ciastkami czymkolwiek to mowi nie, bo on nie przepada przeciez za slodyczami...a potem nagle w nocy kiedy spie potrafi wpierniczyc cala paczke np ciastek, bo akurat mial smaka, nawet mi jednego nie zostawi, a przeciez tak nie lubi slodyczyCytat:
Ja tez lubie czerpac z czyis pomyslow bo czesto brak pomyslu co zrobic
|
|
#3946 |
|
Zakorzenienie
|
co do cen wizyt:
Dziewczyny ja jestem z Dolnego Śląska, chodzę do lekarza prywatnie niestety, sprzet ma super, zawsze znajdzie czas wystarczy zadzwonić to nawet po godzinach przyjmuje...i za pełną wizytę, z USG i wypisaniem zwolnienia płacę 70zł, jedyne co to mój lekarz nie bada sam tzn. wewnętrznie... bada tylko pod koniec ciąży lub w razie konieczności. Ale u mnie dziś ZIMNO masakra 9 stopni, miałam iść na spacer aby sie poruszać ale chyba zostanę na ciepłęj kanapie
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2011-10-07 o 13:58 |
|
|
|
#3947 |
|
Zakorzenienie
|
Pempek ja chyba miałam ten Gynazol, albo coś podobnego na infekcję
. Też jedna tabletka co 6 dni się uwalnia i infekcja poszła w zapomnienie . Aż mnie zdziwiło, że po jednej tabletce przeszło.
|
|
|
|
#3948 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem
Ubrana, w sklepie byłam kupiłam bułeczki itp. zrobiłam jedną sobie była apetycznie pyszna niebo w gębie że i jeszcze coś bym zjadła, ale chyba poczekam do ok 16stej zaraz przebieram się w coś luźnego i oczywiście bluze TŻta, która tak pięknie pachnie i muszę wstawić pranie, ogarnąć itp. ![]() ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- co o nich sądzicie brać czy nie?? TŻ mówi, że tak i koniecznie brązowe Myślę, że do białego płaszczyka będą pasowały co? ![]() http://allegro.pl/nowoczesne-oficerk...845598570.html |
|
|
|
#3949 |
|
Zakorzenienie
|
Fajne te oficerki
i wyglądaja na wygodne...mi się podobają brązowe lub granatowe
|
#3950 |
|
Zakorzenienie
|
mi się podobają wszystkie
![]() ale czarne mam ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- buty kliknięte głowa strasznie mnie boli
|
|
|
|
#3951 |
|
Raczkowanie
|
nooo właśnie, liczyłam że chociaż USG w tym ale ten gin to wielbiciel "3xUSG w ciąży"
a poza tym wie że chodzę też do przychodni. Za to choć badania za free bo ten z przychodni daje skierowania. W moim mieście do dobrego lekarza na NFZ jest 3-6 miesięczna kolejka. Mój z przychodni (4 tyg kolejka) jest taki sobie np. 2 tyg przed terminem porodu nie daje L4 tylko każe iść na urlop macierzyński. A jak urodzisz 2 tyg po terminie to zostaje 4 tyg mniej macierzyńskiego z maluszkiem w domu. Poza tym nie wiem czy jest dobry bo dużo dziewczyn na niego narzeka (że jak dziewczyna zachodzi w ciążę to zaczyna ją traktować jak zło konieczne) i ciężko wydrzeć od niego cokolwiek, ale mi sie udaje bo mnie lubi. o matko! współczuję |
|
|
|
#3952 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam pytanie kończy mi się kwas foliowy i nie wiem czy dalej trzeba go kupić czy kwas bierze się tylko do 12tygodnia??
|
|
|
|
#3953 |
|
Zakorzenienie
|
Wlaśnie oglądam na TLC " ciążę z zaskoczenia" masakra...
|
#3954 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- kwas foliowy bierze się w 1 trymestrze, potem zazwyczaj już jakieś witaminki dla kobiet w ciąży, które to też mają kwas foliowy |
|
|
|
|
#3955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie też tak słyszałam, a jakie witaminki polecacie? ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- zastanawiam się nad kupnem kombinezonu dla malucha, ale takiego na wiosne nie zbyt gruby i nie wiem jaki rozmiar czy 58 czy 62 ?? a może większy?? ![]() ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- idę się zdrzemnąć bo jakoś fatalnie się czuję...
|
|
|
|
|
#3956 |
|
Zakorzenienie
|
mnie na razie lekarz zalecil prenatal complex, potem bedzie prenatal classic a potem prenatal dha
|
#3957 |
|
Rozeznanie
|
ja biorę femibion bo mój lekarz mi to polecił (pewnie jakiś przedstawiciel go często odwiedza)
ale wiem też, że dziewczyny biorą prenatal, no i jest tańszy jakby co femibion polecam kupić na allegro - w aptece koszt miesięcznej kuracji 60-70 zł na allegro jakieś 45 zł z przesyłką |
|
|
|
#3958 |
|
Zakorzenienie
|
zalezy w jakim wieku bedzie maluszek w tym czasie, ale na pewno conajmniej 62.
|
#3959 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No właśnie ten sie na to nie zgadza i a wiekszość ginków tak |
|
|
|
|
#3960 | |||||
|
Zadomowienie
|
Anagat, nadrabiajac posty z czasu urlopu wyczytalam ze mialas slub 1 maja. Tak jak ja! Ale mamy synchro
![]() Cytat:
Cytat:
Ja w rodzinnym domu zawsze wszystko wyjadalam i potem na mnie pomstwali ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzis rano mialam pierwsza wizyte u lekarza w szpitalu. 1.5 h czekania, sama wizyta moze z 3 min . Mialam szybkie uSg zeby sprawdzic czy bobo dobrze rosnie - ma juz 74mm CRL, takze git. Spalo na boczku |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:10.

Jeszcze po mnie. Taka maciupeńka jak dla lalki

. Też jedna tabletka co 6 dni się uwalnia i infekcja poszła w zapomnienie
. Aż mnie zdziwiło, że po jednej tabletce przeszło.

a poza tym wie że chodzę też do przychodni. Za to choć badania za free bo ten z przychodni daje skierowania.