2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :) - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-07, 15:52   #3961
karolca
Zakorzenienie

Dot.: 2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :)

na maila wrzuciłam fotki

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Zia, ja jestem niemal wszystkożerna. Owoce, warzywa, mięso
Zaraz sobie odsmażę resztkę wczorajszych ziemniaków bo głodzilla puka do drzwi

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 15:57   #3962
julliczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
Dzis rano mialam pierwsza wizyte u lekarza w szpitalu. 1.5 h czekania, sama wizyta moze z 3 min . Mialam szybkie uSg zeby sprawdzic czy bobo dobrze rosnie - ma juz 74mm CRL, takze git. Spalo na boczku
Super, że mogłaś zobaczyć malucha , ale wizyta trochę za krótka..

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
na maila wrzuciłam fotki

Ale fajowsko się czuję. Miał być teraz obiad, ale miałam mega chęć na bułeczki z serkiem białym. To zjadłam 3 połówki kajzerek z serem białym, ogórkiem zielonym i szczypiorkiem - pyyycha

Matko jak mnie wkurza jak codziennie mama TŻ pyta czy mamy co jeść na obiad co pustą lodówkę mamy? nie gotuję? przecież ja o niebo lepiej od niej gotuje

nasza kruszynka już z nami
julliczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 16:01   #3963
ivonka7
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Moze zmierzyl ja cala i dlatego - ja czytalam ze generalnie w 18 tygodniu dziecie ma dlugosc siedzeniowo-ciemieniowa ok 12-13 cm, dlatego szok przezylam jak mi 20 cm powiedzial, ale mysle ze ja cala zmierzyl jakas, bo dzisiaj byla ruchliwa bardzo, ale dala sie pomierzyc ladnie i glowke, i raczki pokazala

Hej Ja tez w 18 tc na pytanie ile cm ma teraz dziecko usłyszałam że ok. 20cm i że jeśli będę miała kolejne USG to pomiary jakie usłyszę będą tylko i wyłącznie statystyczne -bo nie wykonuje się pomiarów-gdyż dzieci są bardzo poskręcane. Ale dziwi mnie tylko jedno-gdzie to maleństwo się mieści we mnie i co będzie później

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Chciałam zrobic prywatnie usg 3d, (normalnie mam 2d cztery razy na całą ciążę) ale słyszałam że najlepiej robic w konkretnych tygodniach (gdy jest za późno juz niewiele widac, bo dzidzia za duża, gdy za wcześnie - nie można wiele zbadac).
Tobie chyba chodzi o tzw. USG genetyczne -co nie jest jednoznaczne z 3d lub 4D na zwykłym USG lekarz tez wykonuje genetyczne-pomiary markerów mogących wskazywać na wady wrodzone płodu.
Masz tutaj rozpiskę:
okres ciąży w tygodniach:
10-14 tydzień ciąży wczesne wykrywanie niektórych wad rozwojowych płodu, ocena przezierności karkowej

18-22 tydzień ciąży wykrywanie większości wad rozwojowych, USG 28-32 tydzień ciąży ocena rozwoju płodu, wczesne wykrywanie zaburzeń wzrostu i innych czynników ryzyka okołoporodowego
36-40 tydzień ciąży ocena ryzyka okołoporodowego, położenia, wielkości i rozwoju płodu

aha... rozwiązywałam te testy na płeć do których podawałyście linki i oczywiście wychodzi chłopiec.... a w brzuszku bryka nie kto inny -tylko dziewczynka Także można wsadzić sobie je... do kapelusza hihi pozdrawiam!
ivonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 16:07   #3964
cziqua
Zadomowienie

no to jesli chodzi o gina z NFZ to ja mam chyba o tyle szczęście że mój przyjmuje od poniedziałku do piątku od 12:30 bodajze do 16 bez zapisywania sie na wizyty takze lekarz jak mi daje skierowanie na jakies badania mowi tylko po wizycie ze mam sie zjawic z wynikami, mam wyniki wsiadam w busa jade rejestruje sie i mnie przyjmuje takze nawet tpfu wypluc sie i odpukac w niemalowane (czyt. czoło ) jakby sie cos zlego dzialo to moge albo do przychodni jechac albo do szpitala bo jest on tez w szpitalu w ktorym chce rodzic ma tez prywatna praktyke gdzie ma swoje usg itd ale niestety kasa bubu nie stac mnie

jak już wam pisalam pielęgniarka chciała mi reke na wylot iglą przebic i ta reka tak mnie nap.....ala ze ledwo zgiac potrafie pinda glupia ani nie przeprosila po prostu jakby tak bylo zawsze ze po wkluciu szuka sie zyly:/

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 16:17   #3965
julliczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
no to jesli chodzi o gina z NFZ to ja mam chyba o tyle szczęście że mój przyjmuje od poniedziałku do piątku od 12:30 bodajze do 16 bez zapisywania sie na wizyty takze lekarz jak mi daje skierowanie na jakies badania mowi tylko po wizycie ze mam sie zjawic z wynikami, mam wyniki wsiadam w busa jade rejestruje sie i mnie przyjmuje takze nawet tpfu wypluc sie i odpukac w niemalowane (czyt. czoło ) jakby sie cos zlego dzialo to moge albo do przychodni jechac albo do szpitala bo jest on tez w szpitalu w ktorym chce rodzic ma tez prywatna praktyke gdzie ma swoje usg itd ale niestety kasa bubu nie stac mnie

jak już wam pisalam pielęgniarka chciała mi reke na wylot iglą przebic i ta reka tak mnie nap.....ala ze ledwo zgiac potrafie pinda glupia ani nie przeprosila po prostu jakby tak bylo zawsze ze po wkluciu szuka sie zyly:/
E to fajnie masz z tym lekarzem. W zasadzie w mojej przychodni POZ to też jest ginekolog-położnik i tez miałabym tak jak Ty, wizyty od zaraz i badania na miejscu, poza USG - ale przyjmuje tam tylko jedna lekarka, za którą nie przepadam, podchodzi pod 70 lat i nie wiem jakim cudem ona jeszcze tam pracuje. Na jakieś większe badania to wysyła oczywiście do prywatnej kliniki w mojej wiosce, w której też przyjmuje i kupe kasy ściągają (więcej jak w stolicy). Nic dziwnego, że u niej krótkie terminy skoro już nikt nie chce chodzić do takiej starej babci.. pamiętam jak raz u niej byłam na wizycie, pobierała śluz do cytologii w ramach programu nfz, i jeszcze coś tam sprawdzała, jakoś tak nieprzyjemnie mi było, to normalnie przez kolejny tydzień miałam taki wstręt jak o tym pomyślałam, nawet teraz jak pomyślę o jej obleśnym paluchu to aż mnie skręca

Stary 2011-10-07, 16:34   #3966
cziqua
Zadomowienie

no ten moj gin dosyc fajny wesoly facet skierowanie na badania dostaje to ide za free zrobic na kazdej wizycie raktycznie daje mi na jakies badania . co do usg daje mi skierowanie do innej przychodni w ktorej on sam raz w tygodniu wykonuje te usg czyli de facto daje mi skierowanie do siebie na usg u mnie jest dwóch ginekologów w przychodni i oboje codziennie przyjmuja jeden do poludnia drugi od poludnia nigdy chyba nie czekalam dluzej niz 45 min zwykle jednak ok 15 min czekam na swoja kolej

---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

a co do butków to mnie sie podoba cos takiego

Klik albo KLIK

ogolnie chcialabym wiazane

Filip Jan

16.04.2012
narodziny syna Filipa!!!

Stary 2011-10-07, 16:35   #3967
MegMakeUp
Rozeznanie

GG do MegMakeUp

Eh...właśnie dzisiaj doszłam do wniosku,że muszę sobie kupić spodnie ... dopiero 11 tydz.,a już moje wszystkie spodnie robią się takie ciasnawe. Fakt,że wszystkie to rury,ale myślałam,że trochę jeszcze w nich pochodzę,a zaczynają być takie dość mocno opięte,a z tego co się ważyłam to przytyłam tylko 0,5 kg ... więc nie bardzo to rozumiem.

Już nie mogę się doczekać tego mojego USG,ale jeszcze tydzień ;D

W ogóle muszę zacząć sobie szukać kurtki, w której zimą zmieści mi się brzuszek Obecnie wszystkie moje kurtki i płaszcze są dopasowane więc nie bardzo mam cokolwiek w szafie.
A w Wy macie coś na zimę na wierzch ?? Raczej typowo ciążowej kurteczki nie opłaca mi się kupować ...

Edytowane przez MegMakeUp
Czas edycji: 2011-10-07 o 16:38
MegMakeUp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 16:39   #3968
Zia_
Zadomowienie

Cytat:
na maila wrzuciłam fotki

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Zia, ja jestem niemal wszystkożerna. Owoce, warzywa, mięso
Zaraz sobie odsmażę resztkę wczorajszych ziemniaków bo głodzilla puka do drzwi
A ja koncze drugi talerz rosolu. Nauczylam sie jak robic i sie uzaleznilam.

Cytat:
Napisane przez julliczka Pokaż wiadomość
Super, że mogłaś zobaczyć malucha , ale wizyta trochę za krótka..
Mi juz serio starczy tych badan poki co, to juz bylo 5 od poczatku a dopiero 13 tydzien. Teraz daje bobasowi dobry miesiac a hakiem odpoczynku
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 16:40   #3969
anagat
Zadomowienie

No ufff.. przebrnęłam.. wy to normalnie jak wariatki piszecie

Zia.. 1 maja RULEZZZZZZ Nawet pogodę miałam super.. nie za ciepło , ale ciepło.. nie za słonecznie (dobrze do zdjęć) No ogólnie najchętniej bym następne wesele wyprawiła, bo to nam wyszło rewelacyjnie... No i nasz pierwszy taniec

Jak znajdę krótki filmik z mojego wesele_taki klip , to wstawię na
maila
Zia, to nas tu 3 z Ire na wątku. A Ty gdzie mieszkasz? Dublin?

Karolca- cuuudne wdzianko

Synusiów i córeczek gratuluję baardzo

Agulka, no nei zrobiłam tych naleśniorów..

Ja dziś wróciłam z pracy o 10 Więc super, bo za miast 31 godz tylko 26
Noc w miarę.. do 1:30 zakładałam ZOPy A o 5 rano obudzili mnie do cesarki.. Śliczna dziewczynusia się urodziła Plus intensywna terapia była dość 'busy'.
Po powrocie niedługo zasnęłam.. i obudził mnie telefon z pracy, którego nie odebrałam. Chyba ich pogięło, żeby mnie po dyżurze jeszcze wołać. Wyłączyłam dźwięk w telefonie i tyle.

A teraz muszę iść coś zjeść.. bo głodna jak wilk jestem. A mam same gotowce w słoikach , a apetyt na naleśniki mi już przeszedł;/ No i nei wiem co zjeść.. A na zakupy mi się jeszcze nie chce..
anagat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 16:40   #3970
julliczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MegMakeUp Pokaż wiadomość
Eh...właśnie dzisiaj doszłam do wniosku,że muszę sobie kupić spodnie ... dopiero 11 tydz.,a już moje wszystkie spodnie robią się takie ciasnawe. Fakt,że wszystkie to rury,ale myślałam,że trochę jeszcze w nich pochodzę,a zaczynają być takie dość mocno opięte,a z tego co się ważyłam to przytyłam tylko 0,5 kg ... więc nie bardzo to rozumiem.

Już nie mogę się doczekać tego mojego USG,ale jeszcze tydzień ;D
Jesteśmy w podobnych terminach. I też już przymierzam się do kupowania spodni i spódnic z pasem ciążowym, bo w tych spodniach moich to już od 3 tygodni się nie zapinam się na guzik.

Stary 2011-10-07, 16:42   #3971
cziqua
Zadomowienie

Cytat:

rosół jutro chyba zrobie drobiowo wołowy

Filip Jan

16.04.2012
narodziny syna Filipa!!!

Stary 2011-10-07, 16:52   #3972
Zia_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MegMakeUp Pokaż wiadomość
Ja tez chyba w weekend poszukam spodni, bo mnie zwykle dzinsy cisna. Tylko chce takie z niska guma a nie z 'golfem' pod biust, bo jeszcze nie ma czego opasac :P

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

Cytat:
Napisane przez anagat Pokaż wiadomość
Zia, to nas tu 3 z Ire na wątku. A Ty gdzie mieszkasz? Dublin?
Si
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 16:54   #3973
anagat
Zadomowienie

Dziewczyny, wstawiłam filmik na maila Mam nadzieję, że któraś się uśmiechnie, bo my mieliśmy super radochę
Kamerzysta to nasz dobry kumpel, więc było totalnie na luzie
Jeszcze raz ślub chcę..

A Jolkaa, świetnie wyglądałaś. Zarazem delikatnie jak i charakternie.. Hmm. jak ty to zrobiłaś;p? A zdjęcie z traktorem fo full wypas
Stary 2011-10-07, 16:59   #3974
MegMakeUp
Rozeznanie

GG do MegMakeUp

Cytat:
Napisane przez julliczka Pokaż wiadomość
Jesteśmy w podobnych terminach. I też już przymierzam się do kupowania spodni i spódnic z pasem ciążowym, bo w tych spodniach moich to już od 3 tygodni się nie zapinam się na guzik.
To mnie pocieszyłaś bo myślałam,że jestem taki jakiś dziwoląg i tak szybko tyje

TŻ zrobił mi ciepłą kąpiel więc uciekam i zajrzę jeszcze później
MegMakeUp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 17:10   #3975
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

ale mi dzisiaj BOSKOOO
deszcze leje od rana a ja zamiast ospała to pełna energii... wysprzątałam sypialnię i salon (za resztę się już dzisiaj nie biorę), ugotowałam sobie krupnik (jak mi się go chciało ) na drugie zjadłam sobie pierożki ruskie z boczusiową okrasą, a teraz jem to co za mną chodziło od wczoraj czyli drażeee orzechowe... Meniu specjalnie zboczył z kursu (bo w pracy jest) żeby mi je przywieźć

idę do synusia
Stary 2011-10-07, 17:36   #3976
rybka13
Zakorzenienie

heja
anagat bardzo fajny filmik ale tańca prawie tam nie było i podwiązki tez brak... albo na oczy mi padło...
karolca brzuszek już widoczny
Jesteście bezlitosne, jeśli chodzi o jedzenie...
Gratuluję pozytywnych wieści z wizyt, chłopca i dziewczynek
Ja znów źle śpię w nocy, znów doskwiera mi ból biodra no i nadal skurcze łydek...
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 17:52   #3977
anagat
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
heja
anagat bardzo fajny filmik ale tańca prawie tam nie było i podwiązki tez brak... albo na oczy mi padło...
karolca brzuszek już widoczny
Jesteście bezlitosne, jeśli chodzi o jedzenie...
Gratuluję pozytywnych wieści z wizyt, chłopca i dziewczynek
Ja znów źle śpię w nocy, znów doskwiera mi ból biodra no i nadal skurcze łydek...
Zgadzam się, jesteśmy bezlitosne Właśnie zeżarłam michę makaronu z klopsami w sosie pomidorowym ze słoika plus buraki ze słoika Na buraki mnie nakręciłyście i znalazłam na półce

A co do filmiku.. to ten taniec podzielony, to nasz pierwszy taniec To króciutki klipik, więc całego tańca nie ma. A podwiązka jest.. prawie na końcu jak stoimy za stołem

Uuuu ale się obżarłam.. teraz to mam brzuch, tylko niestety nie ciążowy
Stary 2011-10-07, 18:14   #3978
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
mnie na razie lekarz zalecil prenatal complex, potem bedzie prenatal classic a potem prenatal dha
no właśnie, a mi zostało może 5tbletek kwasu, a wizytę mam 17paź. to chyba już poczekam do 17pź i wtedy wezme co mi lekarz poleci

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
zalezy w jakim wieku bedzie maluszek w tym czasie, ale na pewno conajmniej 62.

to ciuszki do szpitala też mam kupić minimum 62?? bo ten kombinezon to ma być na wyjście ze szpitala no i na tą wiosne, która będzie

---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ----------

Cytat:
Napisane przez mag_99 Pokaż wiadomość
ja biorę femibion bo mój lekarz mi to polecił (pewnie jakiś przedstawiciel go często odwiedza)

ale wiem też, że dziewczyny biorą prenatal, no i jest tańszy

jakby co femibion polecam kupić na allegro - w aptece koszt miesięcznej kuracji 60-70 zł na allegro jakieś 45 zł z przesyłką
okey dzięki za informacje ja jeszcze zapytam swojego lekarza co mi poleca

---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ----------

ja ogólnie pospałam troszkę i ogranęłam to co musiałam, pranie też wstawione teraz czekam na TŻta

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

Cytat:

pochwal się jak robisz ja nigdy nie robiłam, a uwielbiam rosół

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 18:14   #3979
Mała!
Zakorzenienie

faktycznie jeśli chodzi o jedzenie jesteście bezlitosne...jakbym miała zjeść to na co narobiłyście mi smaka to by mi 9-cy nie starczyło
Ja miałam dziś na obiad wymarzony barszczyk z ziemniakami (nic specjalnego ale moje podniebienie przeżywało rozkosz )
wkleje prosty przepis dla 2 os.na wczorajszą rybkę była pycha:

-2 filety miruny z/s lub dowolnej rybki (np. dorsz, sola ,mintaj, karmazyn) a tkże łosoś
-łyżka masła
-sok z cytryny
-sól, pieprz, koperek, i przyprawy jakie lubicie ja zawsze sypie wszystkie na raz
-5 średnich ziemniaków
- do nich także przyprawy ja daję oregano, paprykę ostrą, sól, pieprz, lub poprostu przyprawę do ziemniaków lub frytek
-kapusta kiszona, marchew ( z tego robię surówkę )

Filety płuczę i osuszam skrapiam cytryną, solę i pieprzę wkłądam na 30 min do lodówki
Masło mieszam z przyprawami i koperkiem, nacieram nim rybę, zawijam nieszczelnie w folę aluminiową... zapiekam w piekarniku w 180 st. przez ok.30 min po 15-20 min. całkiem otwieram folię.

Gotuję ziemniaki aby były aldente kroję na cwiartki, podpiekam (z 15 min) dość mocno na patelni ( bo piekarnik zajęty) z przyprawami ,solę na końcu...
i jemy z ulubioną surówką w tym przypadku była to kapustka kiszona Smacznego

Ja ciągle mam ochotę na kwaśne owoce

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...

Edytowane przez Mała!
Czas edycji: 2011-10-07 o 18:17
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 18:17   #3980
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez anagat Pokaż wiadomość

A Jolkaa, świetnie wyglądałaś. Zarazem delikatnie jak i charakternie.. Hmm. jak ty to zrobiłaś;p? A zdjęcie z traktorem fo full wypas

dziękuję
Jak co zrobiłam??
Traktor akurat stał na parkingu pod urzędem hehe :P

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-10-07, 18:24   #3981
karolca
Zakorzenienie

Ależ cierpię
nażarłam się kanapek ze szczypiorkiem i tak mnie zagazowało, że biagłam do apteki po coś na wzdęcia. Boli mnie brzuch, jelita i idzie do kręgosłupa. I na milion procent to wzdęcie, już kiedyś tak miałam ale po czymś innym
Raczę się herbatką koperkową. Nie jest rewelacyjna ale najgorsza też.
Mam nadzieję, że pomoże!

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-10-07, 18:26   #3982
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

karolca jaki brzuszek już, a u mnie taki praktycznie wogóle niewidoczny.

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-10-07, 18:27   #3983
rybka13
Zakorzenienie

Jolka ubranka na początek kupuj 56, bo podobno i tak często są za duże, ale kombinezonik to może rzeczywiście weź na 62, bo nie zakładasz bezpośrednio na ciałko, więc żeby dzidzia ciasno nie miała. Takie wierzchnie ubranko to zawsze trochę większe tak jak dla siebie
Ja w połowie marca rodzę i chyba tez w takie cóś się zaopatrzę, bo w uk to zimno, ale zobaczymy jak będzie na wiosnę, zostawię to na koniec.
Stary 2011-10-07, 18:31   #3984
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

anagat fajny filmik, a jaka uśmiechnięta super

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

Cytat:
Jolka ubranka na początek kupuj 56, bo podobno i tak często są za duże, ale kombinezonik to może rzeczywiście weź na 62, bo nie zakładasz bezpośrednio na ciałko, więc żeby dzidzia ciasno nie miała. Takie wierzchnie ubranko to zawsze trochę większe tak jak dla siebie
Ja w połowie marca rodzę i chyba tez w takie cóś się zaopatrzę, bo w uk to zimno, ale zobaczymy jak będzie na wiosnę, zostawię to na koniec.

ubranka 56 a kombinezon 62 ok tak chyba zrobię czy może lepiej z 68 ten kombinezonik?? boję się, że dam ciała i za małe coś będzie

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-10-07, 18:34   #3985
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Ależ cierpię
nażarłam się kanapek ze szczypiorkiem i tak mnie zagazowało, że biagłam do apteki po coś na wzdęcia. Boli mnie brzuch, jelita i idzie do kręgosłupa. I na milion procent to wzdęcie, już kiedyś tak miałam ale po czymś innym
Raczę się herbatką koperkową. Nie jest rewelacyjna ale najgorsza też.
Mam nadzieję, że pomoże!
ooo biedna...
Herbata koperkowa na wzdęcia? Niemowlakom się taką daje i to chyba na uspokojenie... ale może na ból brzuszka żeby nie płakało, może to o to chodzi..
Stary 2011-10-07, 18:35   #3986
karolca
Zakorzenienie

68 będzie stanowczo za duży.
myślę, że z tym zakupem jeszcze mozna się wstrzymać i kupić na samym końcu (ale mieć już jakiś wybrany). Bo teraz nie wiesz jak duże dziecko może się urodzić.
Niby kombinezonik może być większy, ale jak jest dużo za duży, to tak nie bardzo

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ----------

Cytat:
ooo biedna...
Herbata koperkowa na wzdęcia? Niemowlakom się taką daje i to chyba na uspokojenie... ale może na ból brzuszka żeby nie płakało, może to o to chodzi..
Dorośli też mogą pić. Kobiety karmiące również, bo przenika do mleka.
2 razy dziennie pić napar z jednej lub dwóch torebek.

Wypiłam już herbatkę. Czekamy na działanie

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-10-07, 18:38   #3987
Mała!
Zakorzenienie

Wiecie co moja teściowa kupiła jakieś ciuszki...dla maluszka bo nie mogłą sobie odmówić tej przyjemności i fajnie ...ale to już z miesiąc temu kupiła i mi powiedziała jak dzwoniła ( siedzi za granicą przez chwilę) że kupiła śliczny taki jakby śpiworek...cieplejszy, śliczny ...
-ja mówię super a jaki kolor?
- a ona że różowy!!! masakra nie wiemy jeszcze jaką płeć ma nasze maleństwo... jak bedzie chłopiec to bedzie siedział w różowym śpiworku i każdy bedzie myślał że to na 100% dziewczynka... mówię to teściowej a Mama że jak to? przecież chłopiec też bedzie ślicznie w różowym wyglądał

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 18:38   #3988
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
68 będzie stanowczo za duży.
myślę, że z tym zakupem jeszcze mozna się wstrzymać i kupić na samym końcu (ale mieć już jakiś wybrany). Bo teraz nie wiesz jak duże dziecko może się urodzić.
Niby kombinezonik może być większy, ale jak jest dużo za duży, to tak nie bardzo

ok dziękuję

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-10-07, 18:40   #3989
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Wiecie co moja teściowa kupiła jakieś ciuszki...dla maluszka bo nie mogłą sobie odmówić tej przyjemności i fajnie ...ale to już z miesiąc temu kupiła i mi powiedziała jak dzwoniła ( siedzi za granicą przez chwilę) że kupiła śliczny taki jakby śpiworek...cieplejszy, śliczny ...
-ja mówię super a jaki kolor?
- a ona że różowy!!! masakra nie wiemy jeszcze jaką płeć ma nasze maleństwo... jak bedzie chłopiec to bedzie siedział w różowym śpiworku i każdy bedzie myślał że to na 100% dziewczynka... mówię to teściowej a Mama że jak to? przecież chłopiec też bedzie ślicznie w różowym wyglądał
Można doszyć niebieskie chmurki i wyszyć "Kochany synuś"
jakieś autko naszyć itp. Różowe tło nie będzie przeszkadzało

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-10-07, 18:41   #3990
desia888
Wtajemniczenie

A ja sie dzisiaj napracowalam, sprzatnie, pranie, zakupy, obiad
Teraz wciagnelam nalesniczki z serem mniam! Wlasnie nie wiedzialam czy napisac o tych nalesnikach, ale doczytalam ze anagat przeszla juz na nie ochota , wiec z czystym sumieniem moge sie pochwalic

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości