|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Przyszłe młode mamusie do 23 roku życia część VI :)
|
|
|
|
#1292 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja to podziwiam osoby ktore pod koniec chca cos robic ja miałam takiego lenia w
|
|
#1293 |
|
Zadomowienie
|
Agnes to czop śluzowy raczej na pewno
Mi zaczął odchodzić prawie dwa tygodnie przed porodem i nie był zabarwiony krwią Co do teściowej, nie mogłabyś jej powiedzieć wprost żeby się nie wpraszała w wasze życie z buciorami, nie narzucała i nie grzebała w szafach (skąd jej to przyszło do głowy?) ![]() Patisia ja na Twoim miejscu dałabym sobie na wstrzymanie, takie wywoływanie porodu na siłę zwłaszcza przed terminem nie wróży niczego dobrego. O olejku rycynowym zapomnij...jak posiedzisz godzinę w ubikacji to Ci się odechce wszystkiego, zwłaszcza porodówki. To dziecko decyduje kiedy jest pora na wyjście i ono jest na to gotowe. A olej rycynowy sprzedadzą bez niczego, ja go kiedyś używałam jako odzywki do rzęs i brwi (ale nie kupuj). To, że rennie nie chcieli sprzedać też dziwne bo wiele kobiet w ciąży go przyjmuje Zabcia gratuluję
|
|
|
|
#1294 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry mamuśki
Cytat:
Cytat:
![]() a co do teściowej, no właśnie nie umiem... ale widać,muszę znaleźć w sobie tę siłę Dzisiaj miałam pobudkę o godzinie 5 Oliwka postanowiła pobawić się z moimi żebrami. Skopała mnie w każdą możliwą stronę... Jak zaczęłam usypiać, to postanowiła z ogromnym zadowoleniem wypinać pupkę! łobuz mały, nie da mamusi pospać
|
|
#1295 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Wam
Dzisiaj u mnie pochmurno, co zmotywowało mnie do tego by iść zaraz spać Niestety, jeszcze nie rodzę |
|
|
|
#1297 | |
|
Zakorzenienie
|
kochana a na kiedy Ty masz termin?
![]() Cytat:
Obiecalam ze powiem jak zareagowal maz na nowine ze zostanie tata .. Wrocil do domu z pracy ja na dzien dobry banan na buzi Pyta sie czy zrobilam teste a ja " yyy no zrobilam " a ona zebym pokazala ile jest kreseczek to szybko polecialam na gore i daje mu pudeleczko .. (z bucikami i testami ) a ten patrzy tak na mnie na to pudelko otwiera a ja do niego " zostaniesz tata" a jemu sie tak oczy zaswiecily i buzka ucieszyla i gada " powaznie jestes w ciazy??? " Dal mi buziaka przytul i przez 5 min ogladal buciki i pyta czemu rozwe czy bedzie dziewczynka ![]() Przyznalam mu sie ze od niedzieli wiem byl w szoku ze tyle utrzymalam to w tajemnicy No i zaczal ze szkoda ze az 9 miesiecy musi czekac ze on by juz za miasiac chcial miec dzidzie w domu Widac ze duma go rozpierala Pozniej poszlismy do moich rodzicow powiedziec ze zostana dziadkami mama w szoku patrzy na mnie i na meza i mowi ze musi teraz zaczac oszczedzac na wnuczke lub wnuka a tacie sie oczy troche zaszklily ale udawal trwadziela Pozniej pojechalismy na zakupy spozywcze to nic nie pozwolil mi nosic Caly wieczor mnie z wszystkiego wyreczal ..
|
|
|
#1298 |
|
Wtajemniczenie
|
zaaabia - super,że tak zareagował
|
#1299 |
|
Wtajemniczenie
|
zabcia super , ze masz takiego faceta, zazdroszcze, w ogole w większosci tutaj macie porządnych facetów, no i dobrze tak ma byc
|
|
|
|
#1300 | |
|
Zakorzenienie
|
noo
![]() on juz od roku mi gadalam ze chce dziecko wiec jest szczesliwy ze zostanie tata Cytat:
moze Twoj tez wkoncu przejzy na oczy
|
|
|
#1301 |
|
Zakorzenienie
|
zabcia gratuluje dwoch kreseczek
Dlugo wytrzymalas z ta informacja. Pati nie radze kombinowac z olejkiem rycynowym |
|
|
|
#1302 |
|
Wtajemniczenie
|
Zoska - ja też mam nadzieje,że Twoj Tż zmądrzeje i będzie się cieszyć razem z Tobą...
Zaaabcia - kiedy planujesz iść do lekarza?
|
#1303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no dlugo dlugo ![]() dzwonilam wczoraj do lekarza .. mial oddzwonic i cisza zaraz znowu bede dzwonic
|
|
|
#1304 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Żabciu zazdroszczę Ci tż-ta ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- Cytat:
Z tż-tami, bądź bez nich
|
||
|
|
|
#1305 |
|
Wtajemniczenie
|
No pewnie tak Patisia
![]() Ja sobie cały dzień w łóżku leżę, pogoda u mnie taka brzydka , a w ostatnie dni było tak ślicznie. Przed chwila zjadłam kanapki z pomidorem, platki na mleku i zagryzłam kiszoną kapusta, hehe
|
|
|
|
#1306 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No u mnie pogoda do d.. ale muszę iść koniecznie dzisiaj gdzieś się rozerwać
|
|
|
|
|
#1307 |
|
Wtajemniczenie
|
Pewnie idz
Ja myśle, że tż wymyśli coś i wpadnie jakoś po mnie :P |
|
|
|
#1308 |
|
Wtajemniczenie
|
Za daleko to nie poszłam, nie mam nawet z kim iść ech..
|
|
|
|
#1309 |
|
Zadomowienie
|
ehh to nie za fajnie.. wiesz nie przemęczaj się też za bardzo bo jak się zacznie to nie będziesz miała siły ;p
zabcia, super że tak zareagował i dobrze korzystaj oby jednak się takie zachowanie że nic nie będzie pozwalał Ci zrobić utrzymało się przez całe 9 miesięcy. I co wiesz już na kiedy wizyta? a ja właśnie wróciłam z zakupów w sumie, nachodziłam się jak nie wiem ale poszło dobrze bałam się że jak wyjdę na tak długo to mały będzie marudził albo coś ale obeszło się bez tego dzięki bogu! nogi to mi odpadną zaraz. ;x muszę się brać za pieczarki bo naszło mnie na zapiekanki
|
#1310 |
|
Wtajemniczenie
|
Aguu Ty Kochanie masz zachcianki!! :P
|
|
|
|
#1311 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dalej masz zachcianki? Myślałam że to po ciąży mija
|
|
|
|
|
#1312 |
|
Zadomowienie
|
A no całe życie
![]() Pati, mi w ciąży to jedynie się wzmocniły. tak to całe życie wymyślam jakieś coś.. ;x
|
#1313 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1314 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe co do zachcianek ciazowych, to mi przeszly dopiero jakis miesiac po porodzie
![]() Bylam na zakupach. Kupilam malej miseczke do jedzenia i lyzeczki z TT takie, co zmieniaja kolor jesli jedzenie jest za cieple. Chcialam karmic mala dopiero od 6 mies ale ona coraz bardziej grymasi jak pije mleko i ostatnio pije jakies 20ml mniej niz wypijala wczesniej wiec chyba bedzie trzeba przejsc na jedzonko za kilka dni. Oprocz tego kupilam kaszke taka od 4 mies. Za tydzien szczepienie i zapytam lekarza czy juz dawac ta kaszke bo jak dalej bedzie pila mleko tak jak teraz to moze byc problem z przybieraniem na wadze. :/ |
|
|
|
#1315 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1316 |
|
Wtajemniczenie
|
i tak trzymaj!
![]() jesteście młode, silne babeczki, więc musicie dać radę! mam ten sam problem. wszystkie koleżanki studiują poza miastem U mnie dzisiaj trochę zamieszanie było w domu, bo przyjechali rodzice i co nieco nam pomogli. Mama powiesiła już zasłonki u Oliwki, tata naprawił klamki, pościągaliśmy stare dywany, posprzątaliśmy i mieszkanie wygląda zdecydowanie lepiej. a jutro wpada w odwiedziny rodzina Tża.Rodzice + siostra Tża z dwójką dzieci. znowu każdy będzie chodził i oglądał mieszkanie jak muzeum ależ mnie to irytuje. a przed chwilą wróciłam z galerii i kupiłam butki na jesień jutro zrobię zdjecie i Wam pokaże. a teraz uciekam pod prysznic i pędze spać. nie mam na nic sił... do tego mam jakaś nerwice na Tża - sama nie wiem dlaczego ahh zrozumieć tu babę w ciąży... do tego jeszcze się schizuje, bo Oliwka bardzo mocno kopie i się rozpycha. Jak się nie rusza, to źle, jak się rusza za bardzo też źle... sama już nie wiem o co chodzi. chyba zaczynam mieć dość już wszystkiego i psychicznie się męcze... dobranoc
Edytowane przez agnesuk Czas edycji: 2011-10-07 o 21:47 |
|
|
|
#1317 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1318 |
|
Zakorzenienie
|
hej Dziewczyny!
jak sie czujecie? Jak tak szytam Wasze posty to az mnie sciska. Od wczoraj chodze jak bomba zegarowa, tykam do momentu az wybuchne. Jestem zla nie wiem na co, Do tego pobolewa mnie podbrzusze. Za 3 dni powinnam dostac @ i czuje ze przyjdzie, chodz mam bardzo duzo sluzu nigdy wczesniej tak nie mialam :/ czuje sie dziwnie... |
|
|
|
#1319 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może tym razem się uda..? Trzymam kciuki !
|
|
|
|
|
#1320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak bardzo bym chciala zeby w koncu sie udalo. jak to jest ze tyle kobiet ktore nie planuja i nie chca dziecka zachodza w ciaze przy pierwszej lepszej okazji a jak chce sie naprawde zostac mama to nie idzie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:59.

Mi zaczął odchodzić prawie dwa tygodnie przed porodem i nie był zabarwiony krwią 

Oliwka postanowiła pobawić się z moimi żebrami. Skopała mnie w każdą możliwą stronę... Jak zaczęłam usypiać, to postanowiła z ogromnym zadowoleniem wypinać pupkę!

Dlugo wytrzymalas z ta informacja. 
ahh zrozumieć tu babę w ciąży...