Szalone Krakowianki pędzą dalej! - cz. XIV - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Spotkania Wizażanek

Notka

Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-07, 17:30   #391
Annabelle
Zadomowienie

Dot.: Szalone Krakowianki pędzą dalej! - cz. XIV

Dzień dobry
Miałam dzisiaj koszmarny dzień, w ogóle nie chciałam włączać komputera, ale mam do was bardzo ważną sprawę. Jednak chcę jeszcze bardzo przeprosić lalaith, za zamieszanie i moje 10 smsów w ciągu dnia :P

Ale wracając do sprawy, nasz dobry kolega miał dzisiaj poważny wypadek. Już około 30 osób oddało dla niego krew, jednak to wciąż za mało. Jeżeli możecie, to zgłoście się do centrum krwiodawstwa i oddajcie krew dla mojego przyjaciela. Więcej informacji tutaj: KLIK! lub na pw. Liczy się każda pomoc, o którą z całego serca proszę!

Annabelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 17:35   #392
MyLastHope
Rozeznanie

Zrobiłam ten tonik migdałowy, wszystko zgodnie z instrukcją, mam nadzieje, że nie wypali mi twarzy ani nic
Takze Malla reszta dla Ciebie, może jakoś w przyszłym tygodniu się umówimy na odbiór?

I z okazji naprawy piekarnika świętuje i piekę cukiniowe ciasto Cholerki w końcu jest czekoladowe, a czekolada podobno świetna na smutki...

dietetyk, kucharz, nieuleczalna kociara, początkująca biegaczka, fascynatka siłowni i treningu funkcjonalnego

Edytowane przez MyLastHope
Czas edycji: 2011-10-07 o 17:37
MyLastHope jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 17:36   #393
Malla
Nie depcze krokusów

Annabelle - Udostępniłam na FB. Sama oddać nie mogę, bo ważę 40kg.

MLH - ok, kiedy możesz?
Stary 2011-10-07, 17:37   #394
MyLastHope
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość

MLH - ok, kiedy możesz?
w weekend jestem w pracy, ale może w poniedziałek? mam wolne i mogę się jakoś z Tobą umówić

dietetyk, kucharz, nieuleczalna kociara, początkująca biegaczka, fascynatka siłowni i treningu funkcjonalnego

MyLastHope jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 17:40   #395
Malla
Nie depcze krokusów

dobra, od 17 jestem wolna

falstart lakierowy, przyszła paczka z wczorajszym zamówieniem z allegro, ale lakiery jeszcze nie, jak nie dojdą w poniedziałek, to interweniuję

Edytowane przez Malla
Czas edycji: 2011-10-07 o 17:42
Malla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 17:41   #396
Annabelle
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuję
Rozumiem. Ale nawet taka pomoc się bardzo liczy!
Jestem strasznie zdruzgotana, człowiek to zawsze jest taki troszeczkę wstyd się przyznać, ale obojętny, albo nie czuje tego tak do końca. Jednak kiedy jakieś nieszczęście spotka kogoś z naszych bliskich, to wszystko jest zupełnie inaczej...

Stary 2011-10-07, 17:47   #397
mmmmmm
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
nadrabiam
ogólnie to za długo spałam przez tą pogodę i mi łeb pęka. do tego chyba się przeziębiłam wracając z pracy a w niedzielę ma być jeszcze zimniej. i zgubiłam kluczyk do swojej szafki i kartę magnetyczną, nie wiem jakim cudem, i menedżerka się wczoraj na mnie wściekła... idę złożyć wypowiedzenie w ciagu tygodnia, a od listopada może poszukam czegoś innego
Aż tak źle przez zgubienie kluczy?

Cytat:
Napisane przez SdC Pokaż wiadomość
Myślicie, że warto korzystać z doradztwa finansowego przy braniu kredytu? Nie chce mi się chodzić od banku do banku i przeglądać wszystkich stron internetowych .
Warto Nic Cię to nie kosztuje a taki doradca z uwagi na stałą współpracę z bankami wynegocjuje dla Ciebie lepsze oferty niż gdybyś poszła sama.
Nawet mam telefon do jednej kobiety gdybyś szukała.

Cytat:
Napisane przez mszpilka Pokaż wiadomość
Dzień dobry, można?

Bo mi się nudzi siedząc z brzuchem w domku, a jakoś przyjaciółek brak.
A może jest tu jakaś młoda mama lub przyszła mama?

Podoba mi się wasz humor .
Witaj

Cytat:
Helenka, ślicznie Trzecia mężatka w wątku (sorry, SdC, że już Cię wliczam, dla mnie jesteś stracona...)!
Przygotowana do porodu?
Jak liczysz SdC to chyba czwarta?

Cytat:
Napisane przez Annabelle Pokaż wiadomość
Ale wracając do sprawy, nasz dobry kolega miał dzisiaj poważny wypadek. Już około 30 osób oddało dla niego krew, jednak to wciąż za mało. Jeżeli możecie, to zgłoście się do centrum krwiodawstwa i oddajcie krew dla mojego przyjaciela. Więcej informacji tutaj: KLIK! lub na pw. Liczy się każda pomoc, o którą z całego serca proszę!
Ja nie pomogę, ale przekażę K., akurat dawno nie oddawał i się wybiera

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-07, 17:47   #398

Annabelle - bardzo mi przykro Ja też niestety krwi nie mogę oddać, w takich chwilach bardzo tego żałuję. Mam nadzieję, że kolega szybko się wyliże.

"Przynajmniej mam gdzie mieszkać" - taka mnie myśl utrzymuje mnie teraz w jako-takim humorze. To jest bardzo pocieszająca myśl, bo pełno osób przede mną w kolejce w ogóle nie dostało przydziału i zajmowali mosty w Krakowie do spania.
Ale im więcej się ma, tym więcej się chce. Ale niestety, nie mam szans na zamianę. Jutro rano idę po odkurzacz i próbuję się przyzwyczaić do tej nory - przynajmniej na razie, bo nie popuszczę i będę chodzić na każdy możliwy dyżur samorządu.

mszpilka - cześć! Dziecka na forum jeszcze nie było! Właśnie się kiedyś dziwiłam, że nie ma żadnej podwójnej
ville jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 17:58   #399
gg22
Zakorzenienie

Cytat:
Myślicie, że warto korzystać z doradztwa finansowego przy braniu kredytu? Nie chce mi się chodzić od banku do banku i przeglądać wszystkich stron internetowych .
warto- oszczędność czasu i energii

Cytat:
Napisane przez mszpilka Pokaż wiadomość
Dzień dobry, można?

Bo mi się nudzi siedząc z brzuchem w domku, a jakoś przyjaciółek brak.
A może jest tu jakaś młoda mama lub przyszła mama?

Podoba mi się wasz humor .
witam, witam

Cytat:
Nasze pierwsze wspólne dziecko!

Cytat:
No chyba hipoteczny. Na kupno mieszkania.

Czy jest sens kupić teraz kawalerkę, a za jakieś 5 lat 3-pokojowe mieszkanie czy od razu władować się w 3-pokojowe?.
nie ma sensu.

Cytat:
Napisane przez lalaith Pokaż wiadomość
Jakby coś ja jestem zawodową nianią
Opiekuję się dwoma 2 letnimi dziewczynkami (zaczęłam jak nie miały jeszcze roczku) i chłopcem który w listopadzie kończy 4 lata
Chociaż zgodnie z wykształceniem powinnam pracować w więzieniu
to się zarekomendowalaś

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
najwyraźniej do nas pasujesz.

Właśnie, że nie - moje wczorajsze odkrycie! choć chronologicznie mszpilki będzie pierwsze w sumie, a tuż po.... myszki
oooo... serio?
ciekawe czy dlatego tak zniknęła...

Cytat:
strasznie mi przykro
.
gg22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 18:16   #400
trustmyself
Zakorzenienie

GG do trustmyself

mszpilka i Helenka cześć! Zdecydowanie będziesz do nas pasować

A ja jednak nie sprowadzam się w najbliższym czasie do Krakowa

Narysuj mnie
Pociągnij kreskę
Dodaj uczucia
Stwórz...

To nie pech, że trafiamy na siebie, to głupie szczęście.
trustmyself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 18:26   #401
201608010929
Konto usunięte

Cytat:
Nasze pierwsze wspólne dziecko!
Cytat:
Dzień dobry
Miałam dzisiaj koszmarny dzień, w ogóle nie chciałam włączać komputera, ale mam do was bardzo ważną sprawę. Jednak chcę jeszcze bardzo przeprosić lalaith, za zamieszanie i moje 10 smsów w ciągu dnia :P

Jestem chonorowym dawcą krwi i jutro z samego rana poszłąbym oddać ale niestety 2 tyg temu odstawiłam antybiotyk więc i tak mi krwi nie przyjmą. Ale mam nadzieję, że wszystko pomyslnie się rozwiąże!
201608010929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 18:53   #402
Annabelle
Zadomowienie

mmmmmm - Dziękuję bardzo bardzo

Mistrzyni, ville - ja też niestety nie mogę oddawać krwi, dlatego staram się zrobić wszystko, co jest możliwe, a mimo to czuję się strasznie bezsilna.
Jeżeli możecie, to udostępnijcie wydarzenie na fejsie, może ktoś z waszych znajomych będzie mógł pomóc.
I chciałam jeszcze dodać, że jutro w godzinach 10-16 na os. Kombatantów 16a przy Kauflandzie będzie stał autokar, w którym także można oddać krew.

Stary 2011-10-07, 18:56   #403
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka

Dzięki dziewczyny za ciepłe przyjecie!

Annabelle ja krwi nie mogę oddać, ale udostępniłam na FB i może przekonam męża żeby poszedł.

A coś więcej wiadomo o myszce?
mszpilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 19:23   #404
cholernarejestracja
Copyraptor

Akwarysta pozdrawia ciepło poznane dziewczyny
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 19:27   #405
nicRu
maszyna, nie człowiek

Annabelle, udostępnię bo też nie mam jak oddać (biorę leki na stałe, nawet jakbym odstawila to za malo waze).

Bolą mnie plecy... Nie wiem czy od kręgosłupa, czy przeziębilam korzonki, czy co
Stary 2011-10-07, 19:59   #406
OneMoreDress
Zakorzenienie

Cytat:
Czy jest sens kupić teraz kawalerkę, a za jakieś 5 lat 3-pokojowe mieszkanie czy od razu władować się w 3-pokojowe?
To chyba najlepiej wytlumaczy Ci wlasnie doradca/ktos z banku Ale wydaje mi sie chyba ze nie...Zreszta od poczatku inaczej dba sie o wlasne gniazdko gdy ma sie perspektywe mieszkania w nim 'na stale' a nie na kilka lat. Do tego dochodza koszty transakcyjne, przeprowadzki itp. No i ceny kawalerek w Krakowie

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Akwarysta pozdrawia ciepło poznane dziewczyny
Ej a tych co nie poznal to nie?
OneMoreDress jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 20:29   #407
kasiencja
Pani Buka

Annabelle, udostępniam na fb.
ja nigdy nie miałam okazji oddawać krwi, nie wiem czy mogę, jak w liceum były takie akcje to nie miałam 18 lat albo różne inne atrakcje. muszę przeczytać jakie są w ogóle przeciwskazania bo chciałabym iść kiedyś...

Cytat:
Napisane przez mmmmmm Pokaż wiadomość
Aż tak źle przez zgubienie kluczy?
niee... mam nadzieję że oddam kasę i będzie po sprawie, to tylko przepełniło czarę goryczy po prostu męczy mnie kilka rzeczy w tej pracy, a nie jest mi ona niezbędna, miała mi wypełnić czas w wakacje. może poszukam czegoś innego potem. no i zima idzie, w nocy po 2-3 stopnie a mnie został tylko rower, a ani ja, ani on nie jesteśmy chyba do tego przystosowani

mam ochotę na spotkanie z Wami ale nie mam kiedy... chyba że może czwartek? byłaby któraś chętna na jakieś piwo/kawę?

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 20:38   #408
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OneMoreDress Pokaż wiadomość
To chyba najlepiej wytlumaczy Ci wlasnie doradca/ktos z banku Ale wydaje mi sie chyba ze nie...Zreszta od poczatku inaczej dba sie o wlasne gniazdko gdy ma sie perspektywe mieszkania w nim 'na stale' a nie na kilka lat. Do tego dochodza koszty transakcyjne, przeprowadzki itp. No i ceny kawalerek w Krakowie

A kawalerka też będzie naszym gniazdkiem, tylko mniejszym . Po zamieszkaniu w większym mieszkaniu moglibyśmy ją wynajmować. Traktowałam to jako inwestycję trochę. Aż tak to jest bez sensu?

Chciałam sprzedać kilka rzeczy na allegro - ubrań. Możecie udzielić kilku wskazówek? Co mam zrobić, jak spakować itp. Jak się na allegro wystawia wiem , bardziej mi chodzi o tą specyficzną rzecz jaką są ubrania. Albo mnie się wydaje, że są specyficzne .
SdC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 20:42   #409
kasiencja
Pani Buka

Sdc, ja laik jestem, ale jeżeli Cię na to stać, to na pewno jest na swój sposób opłacalne Widzę to po ludziach, u których my wynajmujemy kawalerkę. dziewczyna dostała ją od rodziców jak szła na studia (szczęściara... ), pomieszkała parę lat, po ślubie kupili z mężem większe mieszkanie, a to na razie wynajmują (chociaż mówili też o sprzedaży). To zawsze jakieś pewne źródło dochodów, nawet na zasadzie że z kasy za wynajem spłacasz kredyt za drugie mieszkanie. Chociaż znam też kogoś, kto praktycznie nie musi pracować, bo wynajmuje 2 mieszkania a 3 jest na własność. Ja tak sobie myślę, że jeśli kiedykolwiek (chociaż wątpię...) będę miała większe pieniądze, to je właśnie w ten sposób zainwestuję.

Stary 2011-10-07, 20:52   #410
OneMoreDress
Zakorzenienie

Cytat:
A kawalerka też będzie naszym gniazdkiem, tylko mniejszym . Po zamieszkaniu w większym mieszkaniu moglibyśmy ją wynajmować. Traktowałam to jako inwestycję trochę. Aż tak to jest bez sensu?

Chciałam sprzedać kilka rzeczy na allegro - ubrań. Możecie udzielić kilku wskazówek? Co mam zrobić, jak spakować itp. Jak się na allegro wystawia wiem , bardziej mi chodzi o tą specyficzną rzecz jaką są ubrania. Albo mnie się wydaje, że są specyficzne .
Aha bo ja pomyslalam, ze chcesz kupic kawalerke a za 5 lat ja sprzedac aby kupic wieksze...W takim razie ciezko mi doradzic Najlepiej abys przeanalizowala z olowkiem w reku wysokosc rat, ceny i zobaczyla jak dasz rade z kredytem
Kawalerka w przyszlosci jest swietnym zabezpieczeniem jednak zapewne na dluzej zwiaze Cie z kredytem na wieksze mieszkanie-to tez warto wziac pod uwage

Co do allegro-probowalam nie raz wystawiac tam ciuchy i zdecydowanie wieksze wziecie maja te, ktore sa przedstawione 'w zestawach' (zgnieciona bluzka polozona na podlodze, oblozona tysiacem niepotrzebnych rzeczy-nie lubie tak ale niestety to ma wieksze wziecie).
Stary 2011-10-07, 20:53   #411
Soline
Zadomowienie

Dziękuję Dziewczyny nie macie pojęcia, jakie to miłe uczucie widzieć, że ktoś może zwrócić✂uwagę na moje problemy dziękuję✂

Cytat:
Napisane przez szyrek Pokaż wiadomość
Soline
Cytat:
Napisane przez Melka88 Pokaż wiadomość
Ojej.. Życzę Ci zdrówka z całego serca
Cytat:
Napisane przez zagubiona_w_swoich_snach Pokaż wiadomość
Osobiscie raczej trafiam na tych ktorym moglabym niezla antyreklame zrobic:P
Obecnie czekam na cud
uwierz - warto! ja w ten sposób miałam cofnięty zabieg tuż✂przed wjazdem na salę✂operacyjną✂
a druga sprawa - jeśli tutaj nikt Ci nie pomógł, spróbuj uderzać✂w kierunku lekarzy z otwockiego szpitala im. prof. Grucy, oddział 1B - mają rewelacyjnych specjalistów, sama się o tym przekonałam. Zresztą✂nie tylko ja ich chwalę - nie znam kogoś, kto wyszedł niezadowolony, mimo iż ludzie, których poznałam mieli różne zabiegi

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
Soline
Ja u orto liczę na skierowanie na coś, mogę czekać i pół roku, ale żebym czuła choć chwilę ulgi, albo żebym wiedziała jak mogę ćwiczyć sama, bo przez lata "ot, skolozioza", nawet RTG nie, bo to fanaberia, teraz nagle kręgosłup jakbym miała z 25 lat więcej, niż mam. Zawsze lepsze trochę ćwiczeń niż przeciwbólowe
no właśnie też chciałabym wiedzieć co się✂dzieje, bo ja przez biodra się bardzo krzywię podczas siedzenia - wszystko mnie gniecie, więc podkurczam nogi, siadam "po turecku" i w sumie nie wiem czy nie z deszczu pod rynnę teraz z kręgosłupem

Cytat:
przeczytałam o Twoich problemach ze zdrowiem też
enneagramem przechodziłam fascynację na przełomie gimnazjum i liceum, trzeba przyznać że to taki nie najgorzej skonstruowany teścik - chociaż mnie oczywiście wychodziło zawsze 4w5 i było takie grono nawet kiedyś, jacy my wyjątkowi

ja mam 2w1, wyszło też, że wg enneagramu mam dobre połączenie z kumpelą, z którą✂mam świetną relację, więc faktycznie coś✂w tym jest

Cytat:
1. Ale co to znaczy za późno? Za późno na co?
Wiem po prostu, że osoby tak na prawdę jajco wiedzące o sprawie (tzn. konkretnie o skrzywieniu kręgosłupa) mają tendencję do rozdmuchiwania i wyolbrzymiania sprawy. Rok temu byłam na rutynowych badaniach i akurat była jakaś nowa lekarka. Gdy tylko się rozebrałam, to jej pierwsze słowa: "Matko kochana, dziewczyno, Ty musisz mieć operację, natychmiast! Już dzwonię do szpitala!". Boże, boże ... Byłam u lekarza (najlepszego), skrzywienie jest, ale kazał mi się tym tak na prawdę nie przejmować (może nie powiedział tego takimi słowami, ale tak to odebrałam), zalecił jedynie ćwiczenia (rehabilitacja/korekcyjne/pilates) oraz basen.
Jedyne moje zaniedbanie to może być takie, że mi się po prostu fizycznie nie chce tego robić regularnie.

A odnośnie testu, to zgadzam się z wynikiem, ale nie do końca. Absolutnie nie zgodzę się z tym, że w każdej sytuacji muszę przejąć władzę i że potrzebuję stałej adoracji. Właśnie zupełnie przeciwnie
no tak, niektórzy faktycznie robią z igły widły, ale jeśli kontrolujesz sprawę, to w porządku za późno w sensie gdybyś nie robiła nic, a później nagle klops, ale widzę, że to Ci raczej nie grozi
z testem u mnie też niektóre rzeczy z przymknięciem oka, ale jednak sporo pasowało

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
Może ma sens ale pod warunkiem, że nie ma się ochoty w co drugim pytaniu zaznaczyć obu odpowiedzi Od razu mie się przypomina: ,,Śnił mi się Freud. Co to znaczy?"
hehe, no, też miałam trochę problem z wyborem, ale dałam radę :P

Cytat:
Wolałabym pomagać takim, jak Soline

A propos lekarzy, to z ortopedów moja niedawno operowana koleżanka poleca dr. Tomasza Pardałę, chodziła do niego do przychodni Scanmed-Multimedis:
http://krakow.multimedis.pl/dla-pacj...tomasz-pardala
Ale ja u niego byłam z kręgosłupem i mi nie pomógł, bo nie było zwyrodnień na zdjęciach RTG.

Z neurologów poleca Piotra Pijanowskiego z Mediciny, jest świetny:
http://www.medicina.pl (na NFZ bardzo długie terminy do niego są)

A neurochirurga poleca z kliniki uniwersyteckiej, trzeba dzwonić po 20. każdego miesiąca na nr 124248620 i terminy są na następny miesiąc, np. dr. Kwintę lub dr. Jarosława Polaka.
Mal jesteś kochana, wzruszyło mnie to wszystko, że tak się starasz, mimo że mogłabym Ci być zupełnie obojętna. Dziękuję

Cytat:
Napisane przez mmmmmm Pokaż wiadomość
Dziękuję, muszę się w końcu zorientować bo płaszcz wisi od wiosny...
Już nie wspomnę o tym w jakim stanie jest suknia ślubna

grunt, żeby w niezjedzonym przez mole

Cytat:
Napisane przez banana split Pokaż wiadomość
[deserek narzeka]
Czy tu naprawdę wszystkie jesteście takie "młode i piękne", idealne krakowianki...? Czuję się nieswojo

Nie ma nikogo, kto jest trochę nieudany, samotny, niepełnosprytny, lekoman albo narkoman, nieszczęśliwy etc.? W żadnym razie tego nie życzę, fu, ale może komuś takiemu też brakuje bliskiej duszy. Proszę uderzać na priwa, nie trzeba robić coming outu.

[/deserek narzeka]
Deserku nie jesteśmy
ja jestem po dwóch operacjach prawego bioderka, sprawa lewego jest w zawieszeniu, w każdym razie miałam rekonstrukcję stawu, skręcone to śrubami, na kostce (miednicy - wystająca, na brzuchu mniej więcej), którą zawsze marzyłam, żeby mieć ładną i wystającą (wiem, schiza ), mam kilkunastocentymetrowe cięcie w dół (fakt, lekarze się✂starali ładnie zeszyć, ale dla mnie to nie tak jak było..), do tego ciężko z właściwym czuciem uda po takich operacjach - niby wraca, ale jest dziwnie. A teraz jeszcze wyszło, że powinnam się zbadać u ortopedy, endokrynologa i neurologa Serio, mam dość.
Ale wiesz, trzeba widzieć dobre strony wszystkiego - ludzi, którzy mnie nie wykluczyli, mimo że start na studiach, który chciałam mieć naprawdę fajny, bo to nowe towarzystwo, nowe życie, wyglądał tak, że jeszcze wtedy przez dobry miesiąc musiałam chodzić o kulach. I to, że teraz, mimo tych zabiegów, nie utykam, chodzę po kilka kilometrów bez bólu, z zewnątrz wyglądam zupełnie normalnie. To jest dobre, uwierz w siebie!

No, nie mówiąc już o innych sprawach, o których mogłabym ponarzekać, że TŻ 260km ode mnie, że w rodzinie czasem problemy i tak dalej.. Ale nie można się poddawać, trzeba walczyć!

Do pracy rodacy!

I shoot photos not people
Soline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 21:04   #412
kasiencja
Pani Buka

OMD - ale jak to zestawy na podłodze? bo też mam parę rzeczy które mogłabym sprzedać i nie wiem jak

Soline, dziewczyny tutaj są zawsze chętne by wysłuchać
ja jako niemowlak nosiłam jakieś takie paskudne szyny, i to dość długo - praktycznie na każdym zdjęciu z pierwszego roku czy dwóch mojego życia są te szyny i coś mi właśnie z 'chorymi' biodrami miały zrobić, no i na szczęście zrobiły, została tylko pamiątka w postaci odstających uszu. szkoda że u Ciebie się tak nie stało, ale trzymam kciuki, bo dziewczyny doradziły już to i owo

Stary 2011-10-07, 21:11   #413
nicRu
maszyna, nie człowiek

To ja z innej beczki miałam problemy, jak byłam dzieckiem malym to rodzice najeździli sie po kardiologach z uwagi na szmery w sercu i żaden nic nie stwierdził, dopiero teraz ktoś sie tym zajął, jak już mi się całkiem pokićkało. No ale nie ma co narzekać bo na razie się super uregulowałam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-07, 21:17   #414
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Sdc, ja laik jestem, ale jeżeli Cię na to stać, to na pewno jest na swój sposób opłacalne Widzę to po ludziach, u których my wynajmujemy kawalerkę. dziewczyna dostała ją od rodziców jak szła na studia (szczęściara... ), pomieszkała parę lat, po ślubie kupili z mężem większe mieszkanie, a to na razie wynajmują (chociaż mówili też o sprzedaży). To zawsze jakieś pewne źródło dochodów, nawet na zasadzie że z kasy za wynajem spłacasz kredyt za drugie mieszkanie. Chociaż znam też kogoś, kto praktycznie nie musi pracować, bo wynajmuje 2 mieszkania a 3 jest na własność. Ja tak sobie myślę, że jeśli kiedykolwiek (chociaż wątpię...) będę miała większe pieniądze, to je właśnie w ten sposób zainwestuję.
Cytat:
Napisane przez OneMoreDress Pokaż wiadomość
Aha bo ja pomyslalam, ze chcesz kupic kawalerke a za 5 lat ja sprzedac aby kupic wieksze...W takim razie ciezko mi doradzic Najlepiej abys przeanalizowala z olowkiem w reku wysokosc rat, ceny i zobaczyla jak dasz rade z kredytem
Kawalerka w przyszlosci jest swietnym zabezpieczeniem jednak zapewne na dluzej zwiaze Cie z kredytem na wieksze mieszkanie-to tez warto wziac pod uwage

Co do allegro-probowalam nie raz wystawiac tam ciuchy i zdecydowanie wieksze wziecie maja te, ktore sa przedstawione 'w zestawach' (zgnieciona bluzka polozona na podlodze, oblozona tysiacem niepotrzebnych rzeczy-nie lubie tak ale niestety to ma wieksze wziecie).
Dzięki!
SdC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 21:22   #415
Annabelle
Zadomowienie

NicRu, kasiencja - dziękuję
Cytat:
Annabelle, udostępniam na fb.
ja nigdy nie miałam okazji oddawać krwi, nie wiem czy mogę, jak w liceum były takie akcje to nie miałam 18 lat albo różne inne atrakcje. muszę przeczytać jakie są w ogóle przeciwskazania bo chciałabym iść kiedyś...
http://www.krew.gda.pl/content.php?c...8&lang=pl&p=p1

Stary 2011-10-07, 21:32   #416
zielona_nadzieja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
Rumuński ? Szacun
Fajny jest

Cytat:
Napisane przez lalaith Pokaż wiadomość
Jakby coś ja jestem zawodową nianią
Opiekuję się dwoma 2 letnimi dziewczynkami (zaczęłam jak nie miały jeszcze roczku) i chłopcem który w listopadzie kończy 4 lata
Chociaż zgodnie z wykształceniem powinnam pracować w więzieniu
Bardzo chciałabym pracować dorywczo jako niania właśnie. Ale ciężko jest znaleźć kogoś, kto potrzebowałby mnie tylko wieczorami i na niektóre weekendy, a tak by było dla mnie idealnie.

Cytat:
Postaram się pójść w przyszłym tygodniu, jak tylko wrócę do Krakowa.
Stary 2011-10-07, 21:36   #417
OneMoreDress
Zakorzenienie

Cytat:
OMD - ale jak to zestawy na podłodze? bo też mam parę rzeczy które mogłabym sprzedać i nie wiem jak
No zle wytlumaczylam... Z mojego mini doswiadczenia tego typu zdjecia
http://img269.imageshack.us/img269/4618/34au.jpg
lepiej sie sprzedaja niz
http://img253.imageshack.us/img253/8838/img1902b.jpg

Chodzi o 'otoczke' ubrania
Stary 2011-10-07, 22:17   #418
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3
Konto usunięte

Ledwo Was nadorobiłam!

Jestem wykończona... Wzięłam dzisiaj urlop, żeby zrobić z pokojem... I tym sposobem mam zagipsowane dziury, położoną gładź, część ścian jest zagruntowana, a ja padam na pysk

Co z makijażowym spotkaniem?
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 22:31   #419
granatowo
Zadomowienie

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;29845997]1.Jestem wykończona... Wzięłam dzisiaj urlop, żeby zrobić z pokojem... I tym sposobem mam zagipsowane dziury, położoną gładź, część ścian jest zagruntowana, a ja padam na pysk

2.Co z makijażowym spotkaniem?[/QUOTE]
1.
2. Ja, tak jak pisałam, w ten weekend odpadam, bo wróciłam do domu. Nie wiem jak reszta zainteresowanych
Potem, z tego co pamiętam, pisałaś, że chyba 15.10 masz zajęty? Ale mogę nie pamiętać Gdyby Wam nic nie wyszło w ten weekend to chciałabym Cię prosić, żebyś się określiła terminowo kiedy Ci najbardziej pasuje to postaram się zgrać resztę

Ah i dziś babcia mi powiedziała, że mam ślicznie pomalowane oczy A nigdy mi tego nie mówiła
A to wszystko dzięki...? Hiper i eyeliner'owi z Essence?

Annabelle, daj znać jak zdrowie kolegi. Ja też niestety nie oddam, bo w Krk dopiero będę we wtorek

Zagłębiłam się w enneagram.
Dziwne uczucie, bo nagle ktoś mnie nazwał, oprawił w słowne ramy. Kilka zdań naprawdę idealnie mnie opisuje. Szkoda, że TŻ śpi, bo jestem ciekawa co mu wyjdzie. I nam.
Wow!

Edytowane przez granatowo
Czas edycji: 2011-10-07 o 22:36
granatowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 22:37   #420
Annabelle
Zadomowienie

zielona_nadzieja, granatowo - nie trzeba oddawać w Krakowie, wystarczy powiedzieć dla kogo, można oddać w dowolnym miejscu w Polsce, jeżeli jutro to zrobicie, to on jutro ją będzie miał. Dane osobowe są w linku powyżej na (facebooku)

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości