Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa! IX/X - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to:
Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. 32 66,67%
Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. 1 2,08%
Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. 1 2,08%
Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. 10 20,83%
Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. 6 12,50%
Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. 0 0%
Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. 3 6,25%
Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. 10 20,83%
Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. 6 12,50%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-08, 02:47   #1411
malamutka
Rozeznanie

Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
hej kochane

postaram sie krótko opisać poród korzystając ze młoda się nafutrowała mleczkiem i spi

Więc trafiłam na patologie na wywołanie w poniedziałek 3.10. Ok 13 przyszedł mój dr i założył mi ten cały cewnik folleya na szyjke. Nawet nie bolało, ale jak napełnili balonik solą fizjologiczną to prawie od razu zaczeły mi sie skurcze, najpierw co 20 min, a od wieczora juz co 10. Od 3 rano juz miałam regularne i bardzo bolesne skurcze co 5 min więc o 6 byłam juz na porodówce potem szybki standard - hegar (dla mnie świetne rozwiązanie, nie ma czego się bać a w dodatku ruszyło po tym rozwarcie). Podpięli mnie pod ktg, skurcze pięknie się pisały więc nie dostałam oksytocyny. Zaraz przyjechał TZ i sie zaczęło generalnie poszło bardzo szybko, o godz 9 miałam rozwarcie na 5 cm i odeszły wody. Przy 6 cm miałam straszny kryzys, krzyczałam ze ja juz nie dam rady i na prawde tak czułam podrapałam trochę męża bo tak strasznie mocno go ściskałam za rękę ale za chwile juz było 8 cm, potem do 10 cm doszło chyba w pół godziny. I nagle wszystko przestało boleć - poczułam ze musze przeć i po 4 partym moja mała supermenka juz była na swiecie - niestety lekko mnie nacieli i mała jeszcze troszke poharatała bo rodziła się z rączką przy buzi. Położyli mi takie małe ciepłe ciałko na brzuchu i chwile sie przytulałyśmy popłakałam się i nie chciałam jej oddać do badania, hehe.
No i mam to moje słoneczko małe trzeci dzień a czuje jakby była z nami od zawsze

dobra, teraz spróbuje coś ponadrabiać

Przedstawiam wam Olgę jeszcze ze szpitala fota
i za poród. A ty Danika miałaś przed porodem twardą szyjkę i zamkniętą czy jak? Ja już wiem, że jak trafię na patologię to będą mi najpierw podawać prostaglandyny...

Cytat:
Napisane przez Ulcia2512 Pokaż wiadomość
Dzień dobry mamusie.

Przepraszam, że tak z doskoku, ale nie mam siły pisać. Boli mnie chyba już wszystko co może boleć. A wczorajsze usg najpierw dobiło, a potem dało złudną nadzieję na wcześniejsze zakończenie ciąży. Mój synek w 37t i 3 dniu waży 4300. Od razu umówili mnie do lekarza na dziś. Pojechałam na wizytę. I g... się dowiedziałam. Chociaż w sumie to się dowiedziałam, że następną wizytę mam 19 października, 4 dni przed terminem. I jeżeli dziecko będzie się zbliżało do 5 kilo to "coś" pomyślą. Uznali, że skoro dałam radę wypchnąć dziecko o wadze 3900, to 5000 mi nie sprawi problemu. Najwyżej kilka szwów więcej, że zacytuję. Biorąc pod uwagę jak szybko młody przybiera to dużo nam do tych 5 kilo nie zabraknie. Jak wyszłam to chciało mi wyć i się popłakałam jak mnie mąż odebrał.

A że szyjka zamknięta i wysoko, to raczej mam szansę na donoszenie. Zwiększyłam ilość herbatki z malin, łykam wiesiołka i wciągam ananasa. Tylko tż nie chce współpracować. Może coś to da. Bo naturalny poród tak dużego dziecka mnie przeraża...:con fused:

Ehh, to tyle. Musiałam wyżalić.
Jejku Ulcia ale waga Ale na pewno dasz radę Będę trzymać by wszystko dobrze się ułożyło

Jejku, rzeczywiście pozmieniałyście avatarki i choć są cudowne, to ja się gubię Ja jako bezdzietna (póki co) wszędzie widzę to samo dziecko

Ja dziś dzwoniłam do swojego lekarza i nieco mnie uspokoił z tym zwolnieniem. Szpital mi wypisze macierzyński od momentu przyjęcia na patologię i kadrowa nic do tego nie będzie miała. tylko tyle, że stracę dwa dni (weekend), ale przynajmniej teraz już wiem na czym stoję i jak wygląda ta biurokratyczna machina.

Dziś w szpitalu na badaniach trafiłam na rzeźnika Wyglądał sympatycznie dopóki tylko się na niego patrzyło. Jak przyszło do badania to Rozwarcie prawie żadne (0,5cm) a szyjka nadal długa (1,5cm). Więc chyba od tej patologii nie ucieknę. No i zaczynam czuć przerażenie... Pewnie dlatego znów się obudziłam i nie mogę spać

Do mamusiek, które miały wywoływany poród no właśnie - z jaką szyjką pojechałyście na tą patologię? Co wam najpierw podawali i jak szybko pomogło? Jejku ale się zaczęłam stresować
malamutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 05:01   #1412
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

No i moja mala obudzila sie po 4 h na karmienie. Wcina cala butle tzn 90 ml spala w swoim lozeczku na szczescie. Szkoda ze tak w ciagu dnia nie robi

ULCIA
rany wspolczuje troszke tej wagi. Moja sie urodzila z waga 4,19 ale mialam rowarcia i jej tetno bylo zbyt wysokie wiec robili cc. Chociaz wiem ze nie dalabym rady jej wypchnac na swiat. Mam nadzieje ze nie bedziesz musiala sie dlugo meczyc

Cotka dziwie sie Twojemu TZ ze mm traktuje "jak cale zlo". Jesli Twojemu Filipkowi nie wystarcza Twoj pokarm to nie ma w tym nic zlego dac mu mm. Przeciez nie moze byc glodny. Trzymam kciuki za nastepne karmienia

Edytowane przez MoniaZ82
Czas edycji: 2011-10-08 o 05:07
MoniaZ82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 08:08   #1413
gerda
Zadomowienie

witam

właśnie pije poranna kawę i lookam za okno, ale wstretna pogoda

Mmmadzia tak to ja nie lubie jesiennej wilgoci, bo moje włosy źle na nia reagują jak wyprostuje to sie robi masakra, a po porodzie jakos nie chcą się krecić

Cotka
mm nie jest takie zle, wczoraj była polozna i mała waży już 4480

---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ----------

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
jteż mi granulowaną zassie na chwilkę, kilka kropel, ale chociaż kupkę robie po tym dobrze
Kaja na poczatku też piła po kilka kropel, ale już się przyzwyczaiła i potrafi 50ml za jednym razem wypić

Cytat:
Napisane przez mmadziaa Pokaż wiadomość
o właśnie odnośnie pieluszek - ile kosztują te dady dwójki w biedrze, wie któraś ? bo jak dla mnie są ok ale do tej pory używałam dadów z tortu pępkowego i sama nie miałam jeszcze okazji kupić

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

dobra, trzymajcie kciuki robie podejście z depilatorem do drugiej łydki

i jak łydka?

ostatnio widziałam pieluszki dady2 78szt za 28zł

---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ----------

Ulcia dzieciaczek faktycznie duzy, mam nadzieje że się nie namęczysz sprowadzając go na swiat

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 08:13   #1414
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Gerda Twoj ur sie z waga 3300 jak dobrze spojrzalam i juz tyle przybral ?? O matko !! Moja jutro konczy miesiac i nawet kg nie przybrala
We wtorek wazyla 4540 a ur sie z 4190. Chyba cos za wolno przybiera.

Edytowane przez MoniaZ82
Czas edycji: 2011-10-08 o 08:18
Stary 2011-10-08, 08:18   #1415
gerda
Zadomowienie

moja przez pierwsze dwa tygodnie za mało przybrala, ale później to nadrobiła połozna mowila, ze prawidłowo jest jak przybiera 200g na tydzień

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 09:31   #1416
spray
KWC

a Eryk taki żarłacz mlekojad, przytył już ponad kilogram w ciągu niecałego miesiąca, a i tak nie może dogonić Waszych dzieci. Boję się, że już zawsze będzie za mały...

Wiecie, ta BioGaia chyba rzeczywiście pomaga na kolki.
spray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 09:57   #1417
MoniaZ82
Wtajemniczenie

A Olivia w ciagu 2 tyg przybrala tylko 320 g i uwazam ze to malo.

Wlasnie dzisiaj przyszla wkoncu owieczka z bijacym serduszkiem. Ciekawe czy sie sprawdzi
Stary 2011-10-08, 09:59   #1418
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
a Eryk taki żarłacz mlekojad, przytył już ponad kilogram w ciągu niecałego miesiąca, a i tak nie może dogonić Waszych dzieci. Boję się, że już zawsze będzie za mały...

Po czym to stwierdzasz że pomaga na kolki? Mi to poleciła kuzynka ale na kupki ale jak może pomóc mojej myszce na kolki to lecę do apteki

Właśnie mi od godziny płacze na rękach

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 10:04   #1419
81gosia
Zadomowienie

Wczoraj koleżanka poradziła mi, że jak są kolki to żeby nic nie dawać dziecku, tylko samej brać dopuszczalną dawkę espunisanu, ale to przy karmieniu cycem. Jej mała ma 11 tygodni i nie miała jeszcze kolki.
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
81gosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 10:10   #1420
Ulcia2512
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to Ulcia2512

Monia, Malamutka, Gerda

Jak wcześniej się nie bałam porodu to teraz wizja wypchniecia mojego "małego"synka jest deczko odstręczająca. Zwłaszcza, że chcą mnie jeszcze trzymać do terminu i że niby sama go wypchnę. Koleżanka tutaj od środy wieczorem leży na patologii na wywoływaniu i nadal nic. Tylko ciągłe zapewnienia, że już niedługo. Ale poza kroplówką nic więcej nie robią, żeby"za bardzo nie interweniować". A dzieciaczek sobie rośnie dalej...

Zobaczymy co będzie.

Miłego dnia mamusie

108,6-106-105-104-102,5-101-100.2-99-98,8-97,7-96-95-94-93-92-91-90-89-88-87-86-85-84-83-82-81-80-79-78-77-76-75-74-73-72
Ulcia2512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 10:16   #1421
spray
KWC

Nasza Archinta dalej w dwupaku, biedactwo. Napisała, że po weekendzie spróbują indukować poród, a jeśli to nic nie da to ok. czwartku cc..

Rany, się namęczy dziewczyna.

Ta biogaia to rodzaj probiotyku, działa na florę bakteryjną żołądka. W każdym razie od czwartku (pierwsza aplikacja) synek nie miał ani jednego ataku.

Edytowane przez spray
Czas edycji: 2011-10-08 o 10:19
spray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 10:25   #1422
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cześć mamuśki

Dziś ostatni dzień w domu i jakoś zupełnie nie wiem za co się zabrać

Za to wiem jedno, faceci to jakiś inny podgatunek mój mąż postanowił wziąć urlop odrazu jak pójdę na patologię a ma urlopu tylko 2 tygodnie więc jak wrócę z kruszynką do domu zostanę odrazu sama na wywołanie napewno mnie odrazu nie dadzą tylko przetrzymają jeszcze ten tydzień... ja go dziś zabiję chyba

Lecę na zakupy, pojawię się napewno jeszcze

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 10:40   #1423
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Dzień dobry Mamuśki
Ja dzis jakąś kiepska noc miałam, nie mogłam wogóle zasnąć więc chyba pomału zaczynam się stresować i przeżywać kiedy nastąpi ten magiczny dzień

Cytat:
Napisane przez malamutka Pokaż wiadomość

Ja dziś dzwoniłam do swojego lekarza i nieco mnie uspokoił z tym zwolnieniem. Szpital mi wypisze macierzyński od momentu przyjęcia na patologię i kadrowa nic do tego nie będzie miała. tylko tyle, że stracę dwa dni (weekend), ale przynajmniej teraz już wiem na czym stoję i jak wygląda ta biurokratyczna machina.

Dziś w szpitalu na badaniach trafiłam na rzeźnika Wyglądał sympatycznie dopóki tylko się na niego patrzyło. Jak przyszło do badania to Rozwarcie prawie żadne (0,5cm) a szyjka nadal długa (1,5cm). Więc chyba od tej patologii nie ucieknę. No i zaczynam czuć przerażenie... Pewnie dlatego znów się obudziłam i nie mogę spać

Do mamusiek, które miały wywoływany poród no właśnie - z jaką szyjką pojechałyście na tą patologię? Co wam najpierw podawali i jak szybko pomogło? Jejku ale się zaczęłam stresować
żeby akcja się szybko rozwineła

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Cześć mamuśki

Za to wiem jedno, faceci to jakiś inny podgatunek mój mąż postanowił wziąć urlop odrazu jak pójdę na patologię a ma urlopu tylko 2 tygodnie więc jak wrócę z kruszynką do domu zostanę odrazu sama na wywołanie napewno mnie odrazu nie dadzą tylko przetrzymają jeszcze ten tydzień... ja go dziś zabiję chyba

Irmith to jutro idziesz do szpitala czy w poniedziałek??
A czemu cały tydzień by mieli Cie przetrzymać. W końcu termin miałaś na 1 października do maks 14 powinnaś urodzić

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

no i widzę, że nasze Mamuśki pełniły nocną wartę

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 10:53   #1424
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:

Ta biogaia to rodzaj probiotyku, działa na florę bakteryjną żołądka. W każdym razie od czwartku (pierwsza aplikacja) synek nie miał ani jednego ataku.
A to na receptę jest ?

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 10:55   #1425
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Nie wiem czy sie juz ten skok skonczyl u mojej malej czy to ta zabawka zadzialala bo po karmieniu usnela i spi juz godzine...

Martusia.....skoro sie juz tak stresujesz to moze juz coraz blizej tego magicznego dnia....

A do mnie juz leca krople Sabsimplex.... mam nadzieje, ze nie bede musiala ich uzywac

Edytowane przez MoniaZ82
Czas edycji: 2011-10-08 o 11:03
Stary 2011-10-08, 11:15   #1426
81gosia
Zadomowienie

Cytat:
Fakt chyba trochę za wcześnie wziął ten urlop - na patologii i tak ci nie pomoże.

Moja koleżanka się ostatnio dziwiła, że siedzę sama na IP, a nie z mężem.
No kurcze przecież pojechałam tylko na KTG i zapisać się na cc - nie będę go wyciągać z pracy w ciągu dnia, jak nie wiadomi ile to potrwa, a on do tego wtedy był 1 dzień w nowej pracy. Gotowa była sama przyjechać z 2 końca miasta, ale jej wyjaśniłam niech przestanie siać panikę, jeszcze nie rodzę.

Ja mężowi postawiłam szlaban na urlop, ze względu na tą nowa pracę. No może ze 2 dni jak będę w szpitalu, to mu dadzą. Mama zajmuje się babcią, to też mi nie pomoże. Ale ściągnę siostrę - niech się wykaże, bo podobno po cc to kiepsko z dźwiganiem a w ostateczności tatę - podobno mną zajmował się super

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

W podpisie po prawej są książki do ściągnięcia - koleżanka polecała mi tą pierwszą, podobno nauczyła się z niej rozpoznawać dlaczego płacze jej mała. Kiedy siusiu, kiedy jeść itp.
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
Stary 2011-10-08, 11:19   #1427
kapka
Zadomowienie

Mamusie stosujecie pas/gorset wyszczuplający??Jest jakiś efekt??
Ćwiczy juz któraś???
Waga mi stoi od 2 tygodni w miejscu

Agnyska-pisałas,że masz siniaki na brzuchu, jak one wyglądaja?Może głupie pytanie, ale chyba miałam podobnie.

Monia-dla córcida mamusi troszke odpocząć

Martunia199- i jak mała, pomogły kropelki?

Imrith-udanych zakupów

Martusia- już niedługonim sie obejrzysz będziesz z nami pisac o pieluszkach, ulewaniu itd.

Gosia- z tym podnoszeniem ciężkich rzeczy to faktycznie trzeba po cc uważać.
U nas tak wypadło,że w trakcie kiedy wróciłam ze szpitala, to moja mama chorowała na angine, a mój TŻ kończył ogrodzenie na działce i mogłam na niego liczyć tylko wieczorami- i dałam rade ogarnąć wszystko sama

LIVE,LOVE,LIFT.

:5

Edytowane przez kapka
Czas edycji: 2011-10-08 o 11:23
kapka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 11:38   #1428
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kapka Pokaż wiadomość
Ćwiczy juz któraś???

Kapka podobno mozna stosowac pas i cwiczyc po 6 tyg..ja jestem po cc i jeszcze musze poczekac 2 tyg...chociaz jak patrze na ten moj dziwny brzuch to juz nie moge sie doczekac cwiczen....zawsze mialam plaski i twardy teraz mam smieszny dolek tam gdzie pepek....

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Cytat:
Napisane przez 81gosia Pokaż wiadomość

W podpisie po prawej są książki do ściągnięcia - koleżanka polecała mi tą pierwszą, podobno nauczyła się z niej rozpoznawać dlaczego płacze jej mała. Kiedy siusiu, kiedy jeść itp.
Ja zakupilam sobie ksiazke "Pierwszy rok zycia dziecka." I jest taka srednia....Mam ochote wlasnie na ta "Jezyk niemowlat", ciekawe czy zaczne rozrozniac placz mojej kruszynki....

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Cytat:

U nas tak wypadło,że w trakcie kiedy wróciłam ze szpitala, to moja mama chorowała na angine, a mój TŻ kończył ogrodzenie na działce i mogłam na niego liczyć tylko wieczorami- i dałam rade ogarnąć wszystko sama

U mnie tez bylo troszke ciezko po cc...bo nie dosc ze mam schody w domu i musialam latac co chwile bo mala spala w pokoju na gorze to jeszcze TZ musial chodzic do pracy bo by sie z terminami nie wyrobil....a nasze mamy przylecialy dopiero po tygodniu. Jeszcze mama TZ-a miala lekkie pretensje ze mogla przyleciec wczesniej zeby mi pomoc, z tym ze ja chcialam byc sama .....ale wystarczy uwazac na siebie i bedzie ok....
Stary 2011-10-08, 11:40   #1429
81gosia
Zadomowienie

Cytat:

zuch dziewczyna
Stary 2011-10-08, 11:41   #1430
kapka
Zadomowienie

Monia- a odczuwasz jeszcze ból brzucha ??,bo mnie boli poniżej pepka jeszcze jak dotykam, a już mi mija 5 tydzień od cc.Z brzuszkami chyba jeszcze się wstrzymam z miesiac, a zaczne chyba od takich na całe ciałko.

Gosia- tak jak Monia pisze, nie jest za kolorowo zaraz po wyjściu ze szpitala, ale jest znośnie, więc dasz rade silna babka z Ciebie

Ochoo..odpoczełam, synek włączył syrene do miłego..

LIVE,LOVE,LIFT.

:5

Edytowane przez kapka
Czas edycji: 2011-10-08 o 11:43
kapka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 11:48   #1431
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
Monia- a odczuwasz jeszcze ból brzucha ??,bo mnie boli poniżej pepka jeszcze jak dotykam, a już mi mija 5 tydzień od cc.Z brzuszkami chyba jeszcze się wstrzymam z miesiac, a zaczne chyba od takich na całe ciałko.

Gosia- tak jak Monia pisze, nie jest za kolorowo zaraz po wyjściu ze szpitala, ale jest znośnie, więc dasz rade silna babka z Ciebie

Ochoo..odpoczełam, synek włączył syrene do miłego..
Kapka... mnie juz nic nie boli...tylko jak sie dotkne w rane to takie dziwne uczucie mam....jakby dretwienie....No i juz nie krwawie tylko teraz mam jakies dziwne uplawy

Gosiu nie przejmuj sie na zapas....dasz rade tak jak pisala Kapka
Stary 2011-10-08, 11:49   #1432
81gosia
Zadomowienie

Miałyście po cc od razu maluszki przy sobie?
Chodzi mi np o pierwszą noc po cc
Ja ma wyznaczoną 10:30 na cięcie, więc wieczorem już będę mogła się ruszać ale postanowiłam, że jak będzie wolna sala 1os to wykupię na pierwsze 24h, żeby mąż mógł z nami zostać w nocy. A w dzień będzie mąż i pewnie siostra z tatą, to przynajmniej nie będą przeszkadzać innym pacjentkom, jak by dłużej byli. Już widzę jak się nie mogą wszyscy doczekać Tata wydzwania codziennie, jak się czuję.

Ja się nie przejmuje - nie mam czym. Bardziej spanikowana jest moja mama, że nie będzie mi mogła pomóc jak by chciała.

Edytowane przez 81gosia
Czas edycji: 2011-10-08 o 11:51
Stary 2011-10-08, 11:54   #1433
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Bruma napisała :
Po 24 godzinnych zmaganiach na świat przyszedł Błażejek:-D
Waży 3505 i mierzy 56cm. Rodzice przeszczęśliwi zwłaszcza ja dla której poród był bardzo trudny.

I załączam zdjęcie małego przystojniaczka

brumkowy.jpg
: jupi:

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2011-10-08 o 12:13
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 11:55   #1434
cotynato
Zakorzenienie

I caroline napisała, że mały ma żółtaczkę i jest na naświetlaniu
Widzę że przechodzi to samo, czyli lekkie załamanie.
Biedna

Wymianka.
Stary 2011-10-08, 12:00   #1435
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
Miałyście po cc od razu maluszki przy sobie?
Chodzi mi np o pierwszą noc po cc
Ja ma wyznaczoną 10:30 na cięcie, więc wieczorem już będę mogła się ruszać ale postanowiłam, że jak będzie wolna sala 1os to wykupię na pierwsze 24h, żeby mąż mógł z nami zostać w nocy. A w dzień będzie mąż i pewnie siostra z tatą, to przynajmniej nie będą przeszkadzać innym pacjentkom, jak by dłużej byli. Już widzę jak się nie mogą wszyscy doczekać Tata wydzwania codziennie, jak się czuję.

Ja się nie przejmuje - nie mam czym. Bardziej spanikowana jest moja mama, że nie będzie mi mogła pomóc jak by chciała.
Jak mnie przewozili z sali operacyjnej na pooperacyjna to w rekach mialam malutka i juz ze mna zostala do wypisu.........nawet tatus byl przy cesarce........ale potem go wyslalam do domku bo bidok od paru dni nie spal razem ze mna...

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Bruma napisała :
Waży 3505 i mierzy 56cm. Rodzice przeszczęśliwi zwłaszcza ja dla której poród był bardzo trudny.

Załącznik 4269773

BRUMA gratulacje.....i jaki slodki przystojniak....

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Cytat:
Biedna

Caroline trzymam kciuki oby szybko zoltaczka przeszla
Stary 2011-10-08, 12:08   #1436
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość

Irmith do kina?? Ty uważaj żeby Ci wody nie odeszłya na co idziecie??
oj tam ja 2 dni przed porodem tez byłam w kinie
Cytat:
o właśnie odnośnie pieluszek - ile kosztują te dady dwójki w biedrze, wie któraś ? bo jak dla mnie są ok ale do tej pory używałam dadów z tortu pępkowego i sama nie miałam jeszcze okazji kupić
nie jeste pewna ale coś mi świta że chyba 29 zł na pewno poniżej 30 ja też jak mi się skończy zapas pampersiaków to będe Daddy kupowac albo rossmanowskie BabyDream też sa super

Cytat:
Lulla to może właśnie sapkę ma Miki tak jak mój i Małgosi... ?
i Natalka też to ma
Cytat:
Serio, już jestem jak jakaś masochistka. Siadam i mimo, że prawie nie widzę efektów siedzę te kilka godzin z przysypiającym małym Nie wiem ile jeszcze pociągnę. Chociaż tż mnie tutaj dopinguje bo on to mm traktuje jak zło świata i każdy kto przyjdzie oglądać małego to stęka nad tym karmieniem piersią, żeby się nastawiać psychicznie itp. itd. że mi się to wszystko udziela. Tzn. nie karmienie- bo i tak karmię, ale ten strach przed mm

O proszę i mały wstał i pociągnął jeszcze 30ml. Masakra. Idę spać
Kochana Ty to dzielna jesteś
ja nie rozumiem tego stękania o karmieniu to nasza sprawa czy karmimy czy nie a jakbyś odciągała to swoje mleko i dawała z butelki? Wiedziałabyś wtedy ile Twojego wypija i może tak by nie usypiał szybko przy jedzeniu
Cytat:

nie będzie za mały tylko będzie drobny, Ty jesteś taka drobinka to i on nie będzie olbrzymem
Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
A Olivia w ciagu 2 tyg przybrala tylko 320 g i uwazam ze to malo.

Wlasnie dzisiaj przyszla wkoncu owieczka z bijacym serduszkiem. Ciekawe czy sie sprawdzi
jejciu skąd Wy wiecie ile te Wase dzieciaczki przybierają? Ja nie mam pojęcia ile Natalcia teraz waży, ile przybiera dopiero w czwartek idziemy na szczepienie to się dowiemy
Cytat:
Nasza Archinta dalej w dwupaku, biedactwo. Napisała, że po weekendzie spróbują indukować poród, a jeśli to nic nie da to ok. czwartku cc..

biedna nasza się tam nastresuje. Oby w poniedziałek coś ruszyło po wywoływaczach
Cytat:
Ćwiczy juz któraś???
ja nosiłam taki pas na początku ale nie jakoś mocno ściągający, teraz już nie nosze bo mnie drażni

ja dalej nie wiem ile waże
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 12:10   #1437
81gosia
Zadomowienie

Cytat:
Bruma napisała :
gratulcje
Stary 2011-10-08, 12:29   #1438
cotynato
Zakorzenienie

acelinka, probowalam z jednej piersi, ale chyba zepsulam laktator bo udalo mi sie sciagnac30ml tylko. jak piers sie zrobila miekka o nie chcial zassac dobrze.

Wymianka.
Stary 2011-10-08, 12:32   #1439
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82;29848751

[B
Martusia[/B].....skoro sie juz tak stresujesz to moze juz coraz blizej tego magicznego dnia....
no super by było
Cytat:

Martusia- już niedługonim sie obejrzysz będziesz z nami pisac o pieluszkach, ulewaniu itd.

s tak wypadło,że w trakcie kiedy wróciłam ze szpitala, to moja mama chorowała na angine, a mój TŻ kończył ogrodzenie na działce i mogłam na niego liczyć tylko wieczorami- i dałam rade ogarnąć wszystko sama
no mam nadzieję, już się nie mogę doczekać
Kapka a z Ciebie dzielna Babka
Cytat:
Bruma napisała :

GRATULACJE KOCHANA DUŻO ZDRÓWKA DLA MALUSZKA I BIEDNA SIĘ WYMĘCZYŁA
MAŁY SŁODZIAK

Cytat:
Biedna
współczuję
Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
oj tam ja 2 dni przed porodem tez byłam w kinie
to ja się też moze do kina wybioręmoże to zadziała

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 13:03   #1440
stokrotka_
Zadomowienie

hello
mała śpi...a ja poprasowalam,zjadłam sniadanko i jestem na chwilę

zjadło mi cytat...
nie wiedziałam,że dziecko to co jem dostaje dopiero po 2 dniach:confused : ja słyszałam,że 6-8h po..

w każdym razie lody terammisu nie zaszkodziły... i chipsy też nie..bo to już 24h

Cytat:
Napisane przez malamutka Pokaż wiadomość

super,że się wyjaśniło

kochana...ja rodziłam naturalnie... ale...w piątek-na dwa dni przed porodem miałam rozwarcie 0 i szyjkę koło 2 cm...

jak rano w niedzielę zaczęły mi wody odchodzić... w szpitalu ginekologicznie zbadali koło 15 chyba? to rozwarcie 0 i szyjka długa jeszcze nie zgładzona... a potem poszło naturalnie

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
Gerda Twoj ur sie z waga 3300 jak dobrze spojrzalam i juz tyle przybral ?? O matko !! Moja jutro konczy miesiac i nawet kg nie przybrala
We wtorek wazyla 4540 a ur sie z 4190. Chyba cos za wolno przybiera.
Monia...a ile Olivka straciła w tych pierwszych dniach? może teraz po zmianie mleka jej się to unormuje.. jak dla mnie nie jest źle.przybiera-nie traci. więc raczej nie masz powodów do zmaartwień

Cytat:

napewno dogoni

a o tym nie słyszałam... mam z polski espumisan na zaś..

Cytat:
Wczoraj koleżanka poradziła mi, że jak są kolki to żeby nic nie dawać dziecku, tylko samej brać dopuszczalną dawkę espunisanu, ale to przy karmieniu cycem. Jej mała ma 11 tygodni i nie miała jeszcze kolki.
ooo o tym wogóle nie słyszalam..ale samemu ten dla dzieci czy dorosłych??

Cytat:

biedna się namęczy... pozdrów i przekaż buziaki od nas

Cytat:
Cześć mamuśki

kochana do 14 dni musisz urodzić... a faceci...no niestety..mój ten urlopował..a ja z brzuchem chodziłam a nie może przesunąć chociaż o 2-3 dni ?

Cytat:
Bruma napisała :

Załącznik 4269773

widzę,że po tych stopniowych wodach to zawsze długo trwa...

GRATULACJE BRUMA!!! SYNIU ŚLICZNY!!! DUŻO ZDRÓWKA DLA WAS

Cytat:
Biedna
3maj się kochana. Cotuś prześlij jej nasze pozdrowienia ..dużo zdrówka dla dzieciątka

a moja Gwiazda od wczoraj zaczęła spać na brzuchu... wczoraj ją położyłam tak na brzuszku..troszkę boczkiem... a ta się pookręcała..podkurczyła nogi (śmiejemy się,że już szykuje się do raczkowania...bo tak się nimi siłuje) i tak usnęła
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC03651.jpg (75,0 KB, 75 załadowań)

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości