|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to: | |||
| Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. |
|
32 | 66,67% |
| Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. |
|
1 | 2,08% |
| Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. |
|
1 | 2,08% |
| Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. |
|
10 | 20,83% |
| Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. |
|
6 | 12,50% |
| Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. |
|
0 | 0% |
| Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. |
|
3 | 6,25% |
| Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. |
|
10 | 20,83% |
| Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. |
|
6 | 12,50% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
za poród. A ty Danika miałaś przed porodem twardą szyjkę i zamkniętą czy jak? Ja już wiem, że jak trafię na patologię to będą mi najpierw podawać prostaglandyny...Cytat:
Ale na pewno dasz radę Będę trzymać by wszystko dobrze się ułożyło Jejku, rzeczywiście pozmieniałyście avatarki i choć są cudowne, to ja się gubię ![]() Ja dziś dzwoniłam do swojego lekarza i nieco mnie uspokoił z tym zwolnieniem. Szpital mi wypisze macierzyński od momentu przyjęcia na patologię i kadrowa nic do tego nie będzie miała. tylko tyle, że stracę dwa dni (weekend), ale przynajmniej teraz już wiem na czym stoję i jak wygląda ta biurokratyczna machina. Dziś w szpitalu na badaniach trafiłam na rzeźnika Wyglądał sympatycznie dopóki tylko się na niego patrzyło. Jak przyszło do badania to ![]() Do mamusiek, które miały wywoływany poród no właśnie - z jaką szyjką pojechałyście na tą patologię? Co wam najpierw podawali i jak szybko pomogło? Jejku ale się zaczęłam stresować
|
||
|
|
|
#1412 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
No i moja mala obudzila sie po 4 h na karmienie. Wcina cala butle tzn 90 ml
spala w swoim lozeczku na szczescie. Szkoda ze tak w ciagu dnia nie robi ![]() ULCIA rany wspolczuje troszke tej wagi. Moja sie urodzila z waga 4,19 ale mialam rowarcia i jej tetno bylo zbyt wysokie wiec robili cc. Chociaz wiem ze nie dalabym rady jej wypchnac na swiat. Mam nadzieje ze nie bedziesz musiala sie dlugo meczyc Cotka dziwie sie Twojemu TZ ze mm traktuje "jak cale zlo". Jesli Twojemu Filipkowi nie wystarcza Twoj pokarm to nie ma w tym nic zlego dac mu mm. Przeciez nie moze byc glodny. Trzymam kciuki za nastepne karmienia
Ząbki Edytowane przez MoniaZ82 Czas edycji: 2011-10-08 o 05:07 |
|
|
|
#1413 | ||
|
Zadomowienie
|
witam
właśnie pije poranna kawę i lookam za okno, ale wstretna pogoda ![]() Mmmadzia tak to ja nie lubie jesiennej wilgoci, bo moje włosy źle na nia reagują jak wyprostuje to sie robi masakra, a po porodzie jakos nie chcą się krecić![]() Cotka mm nie jest takie zle, wczoraj była polozna i mała waży już 4480 ![]() ---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
i jak łydka? ![]() ostatnio widziałam pieluszki dady2 78szt za 28zł ---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- Ulcia dzieciaczek faktycznie duzy, mam nadzieje że się nie namęczysz sprowadzając go na swiat ![]()
|
||
|
|
|
#1414 |
|
Wtajemniczenie
|
Gerda Twoj ur sie z waga 3300 jak dobrze spojrzalam i juz tyle przybral ?? O matko !! Moja jutro konczy miesiac i nawet kg nie przybrala
We wtorek wazyla 4540 a ur sie z 4190. Chyba cos za wolno przybiera.
Ząbki Edytowane przez MoniaZ82 Czas edycji: 2011-10-08 o 08:18 |
|
|
|
#1415 |
|
Zadomowienie
|
moja przez pierwsze dwa tygodnie za mało przybrala, ale później to nadrobiła
połozna mowila, ze prawidłowo jest jak przybiera 200g na tydzień
|
|
|
|
#1416 |
|
KWC
|
a Eryk taki żarłacz mlekojad, przytył już ponad kilogram w ciągu niecałego miesiąca, a i tak nie może dogonić Waszych dzieci. Boję się, że już zawsze będzie za mały...
Wiecie, ta BioGaia chyba rzeczywiście pomaga na kolki. |
|
|
|
#1417 |
|
Wtajemniczenie
|
A Olivia w ciagu 2 tyg przybrala tylko 320 g
i uwazam ze to malo. Wlasnie dzisiaj przyszla wkoncu owieczka z bijacym serduszkiem. Ciekawe czy sie sprawdzi
|
#1418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak może pomóc mojej myszce na kolki to lecę do aptekiWłaśnie mi od godziny płacze na rękach
|
|
|
|
|
#1419 |
|
Zadomowienie
|
Wczoraj koleżanka poradziła mi, że jak są kolki to żeby nic nie dawać dziecku, tylko samej brać dopuszczalną dawkę espunisanu, ale to przy karmieniu cycem. Jej mała ma 11 tygodni i nie miała jeszcze kolki.
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
|
#1420 |
|
Zadomowienie
|
Monia, Malamutka, Gerda
Jak wcześniej się nie bałam porodu to teraz wizja wypchniecia mojego "małego"synka jest deczko odstręczająca. Zwłaszcza, że chcą mnie jeszcze trzymać do terminu i że niby sama go wypchnę. Koleżanka tutaj od środy wieczorem leży na patologii na wywoływaniu i nadal nic. Tylko ciągłe zapewnienia, że już niedługo. Ale poza kroplówką nic więcej nie robią, żeby"za bardzo nie interweniować". A dzieciaczek sobie rośnie dalej... Zobaczymy co będzie. Miłego dnia mamusie
|
#1421 |
|
KWC
|
Nasza Archinta dalej w dwupaku, biedactwo. Napisała, że po weekendzie spróbują indukować poród, a jeśli to nic nie da to ok. czwartku cc..
Rany, się namęczy dziewczyna. Ta biogaia to rodzaj probiotyku, działa na florę bakteryjną żołądka. W każdym razie od czwartku (pierwsza aplikacja) synek nie miał ani jednego ataku. Edytowane przez spray Czas edycji: 2011-10-08 o 10:19 |
|
|
|
#1422 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć mamuśki
![]() Dziś ostatni dzień w domu i jakoś zupełnie nie wiem za co się zabrać ![]() Za to wiem jedno, faceci to jakiś inny podgatunek a ma urlopu tylko 2 tygodnie więc jak wrócę z kruszynką do domu zostanę odrazu sama ![]() Lecę na zakupy, pojawię się napewno jeszcze
|
#1423 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry Mamuśki
![]() Ja dzis jakąś kiepska noc miałam, nie mogłam wogóle zasnąć więc chyba pomału zaczynam się stresować i przeżywać kiedy nastąpi ten magiczny dzień![]() Cytat:
żeby akcja się szybko rozwinełaCytat:
A czemu cały tydzień by mieli Cie przetrzymać. W końcu termin miałaś na 1 października do maks 14 powinnaś urodzić ![]() ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- no i widzę, że nasze Mamuśki pełniły nocną wartę
|
|
|
#1424 |
|
Zakorzenienie
|
A to na receptę jest ?
|
#1425 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wiem czy sie juz ten skok skonczyl u mojej malej czy to ta zabawka zadzialala bo po karmieniu usnela i spi juz godzine...
Martusia.....skoro sie juz tak stresujesz to moze juz coraz blizej tego magicznego dnia.... ![]() A do mnie juz leca krople Sabsimplex.... mam nadzieje, ze nie bede musiala ich uzywac
Ząbki Edytowane przez MoniaZ82 Czas edycji: 2011-10-08 o 11:03 |
|
|
|
#1426 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja koleżanka się ostatnio dziwiła, że siedzę sama na IP, a nie z mężem. No kurcze przecież pojechałam tylko na KTG i zapisać się na cc - nie będę go wyciągać z pracy w ciągu dnia, jak nie wiadomi ile to potrwa, a on do tego wtedy był 1 dzień w nowej pracy. Gotowa była sama przyjechać z 2 końca miasta, ale jej wyjaśniłam niech przestanie siać panikę, jeszcze nie rodzę. Ja mężowi postawiłam szlaban na urlop, ze względu na tą nowa pracę. No może ze 2 dni jak będę w szpitalu, to mu dadzą. Mama zajmuje się babcią, to też mi nie pomoże. Ale ściągnę siostrę - niech się wykaże, bo podobno po cc to kiepsko z dźwiganiem a w ostateczności tatę - podobno mną zajmował się super ![]() ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- W podpisie po prawej są książki do ściągnięcia - koleżanka polecała mi tą pierwszą, podobno nauczyła się z niej rozpoznawać dlaczego płacze jej mała. Kiedy siusiu, kiedy jeść itp.
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
|
|
#1427 |
|
Zadomowienie
|
Mamusie stosujecie pas/gorset wyszczuplający??Jest jakiś efekt??
Ćwiczy juz któraś??? Waga mi stoi od 2 tygodni w miejscu ![]() Agnyska-pisałas,że masz siniaki na brzuchu, jak one wyglądaja?Może głupie pytanie, ale chyba miałam podobnie. Monia-dla córci da mamusi troszke odpocząćMartunia199- i jak mała, pomogły kropelki? Imrith-udanych zakupów Martusia- już niedługo ![]() Gosia- z tym podnoszeniem ciężkich rzeczy to faktycznie trzeba po cc uważać. U nas tak wypadło,że w trakcie kiedy wróciłam ze szpitala, to moja mama chorowała na angine, a mój TŻ kończył ogrodzenie na działce i mogłam na niego liczyć tylko wieczorami- i dałam rade ogarnąć wszystko sama
powrót do zdrowia..marzenia zaczekają LIVE,LOVE,LIFT. Edytowane przez kapka Czas edycji: 2011-10-08 o 11:23 |
|
|
|
#1428 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kapka podobno mozna stosowac pas i cwiczyc po 6 tyg..ja jestem po cc i jeszcze musze poczekac 2 tyg...chociaz jak patrze na ten moj dziwny brzuch to juz nie moge sie doczekac cwiczen....zawsze mialam plaski i twardy teraz mam smieszny dolek tam gdzie pepek.... ![]() ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Cytat:
U mnie tez bylo troszke ciezko po cc...bo nie dosc ze mam schody w domu i musialam latac co chwile bo mala spala w pokoju na gorze to jeszcze TZ musial chodzic do pracy bo by sie z terminami nie wyrobil....a nasze mamy przylecialy dopiero po tygodniu. Jeszcze mama TZ-a miala lekkie pretensje ze mogla przyleciec wczesniej zeby mi pomoc, z tym ze ja chcialam byc sama .....ale wystarczy uwazac na siebie i bedzie ok....
|
|
#1429 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1430 |
|
Zadomowienie
|
Monia- a odczuwasz jeszcze ból brzucha ??,bo mnie boli poniżej pepka jeszcze jak dotykam, a już mi mija 5 tydzień od cc.Z brzuszkami chyba jeszcze się wstrzymam z miesiac, a zaczne chyba od takich na całe ciałko.
Gosia- tak jak Monia pisze, nie jest za kolorowo zaraz po wyjściu ze szpitala, ale jest znośnie, więc dasz rade silna babka z Ciebie Ochoo..odpoczełam, synek włączył syrene do miłego..
powrót do zdrowia..marzenia zaczekają LIVE,LOVE,LIFT. Edytowane przez kapka Czas edycji: 2011-10-08 o 11:43 |
|
|
|
#1431 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Gosiu nie przejmuj sie na zapas....dasz rade tak jak pisala Kapka
|
|
#1432 |
|
Zadomowienie
|
Miałyście po cc od razu maluszki przy sobie?
Chodzi mi np o pierwszą noc po cc Ja ma wyznaczoną 10:30 na cięcie, więc wieczorem już będę mogła się ruszać ale postanowiłam, że jak będzie wolna sala 1os to wykupię na pierwsze 24h, żeby mąż mógł z nami zostać w nocy. A w dzień będzie mąż i pewnie siostra z tatą, to przynajmniej nie będą przeszkadzać innym pacjentkom, jak by dłużej byli. Już widzę jak się nie mogą wszyscy doczekać Tata wydzwania codziennie, jak się czuję.Ja się nie przejmuje - nie mam czym. Bardziej spanikowana jest moja mama, że nie będzie mi mogła pomóc jak by chciała.
Edytowane przez 81gosia Czas edycji: 2011-10-08 o 11:51 |
|
|
|
#1433 |
|
Zakorzenienie
|
Bruma napisała :
Po 24 godzinnych zmaganiach na świat przyszedł Błażejek:-D Waży 3505 i mierzy 56cm. Rodzice przeszczęśliwi zwłaszcza ja dla której poród był bardzo trudny. I załączam zdjęcie małego przystojniaczka ![]() brumkowy.jpg Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-10-08 o 12:13 |
|
|
|
#1434 |
|
Zakorzenienie
|
I caroline napisała, że mały ma żółtaczkę i jest na naświetlaniu
![]() Widzę że przechodzi to samo, czyli lekkie załamanie. Biedna
|
|
|
|
#1435 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
....nawet tatus byl przy cesarce... .....ale potem go wyslalam do domku bo bidok od paru dni nie spal razem ze mna...---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
BRUMA gratulacje.....i jaki slodki przystojniak.... ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Cytat:
Caroline trzymam kciuki oby szybko zoltaczka przeszla
|
|
#1436 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
na pewno poniżej 30 ja też jak mi się skończy zapas pampersiaków to będe Daddy kupowac albo rossmanowskie BabyDream też sa super ![]() i Natalka też to ma Cytat:
ja nie rozumiem tego stękania o karmieniu to nasza sprawa czy karmimy czy nie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dopiero w czwartek idziemy na szczepienie to się dowiemy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja dalej nie wiem ile waże |
|||||||
|
|
|
#1437 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1438 |
|
Zakorzenienie
|
acelinka, probowalam z jednej piersi, ale chyba zepsulam laktator bo udalo mi sie sciagnac30ml tylko. jak piers sie zrobila miekka o nie chcial zassac dobrze.
|
|
|
|
#1439 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kapka a z Ciebie dzielna Babka ![]() Cytat:
DUŻO ZDRÓWKA DLA MALUSZKA I BIEDNA SIĘ WYMĘCZYŁA ![]() MAŁY SŁODZIAK Cytat:
![]() to ja się też moze do kina wybiorę może to zadziała![]()
|
|
|
#1440 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
hello
mała śpi...a ja poprasowalam,zjadłam sniadanko i jestem na chwilę ![]() zjadło mi cytat... nie wiedziałam,że dziecko to co jem dostaje dopiero po 2 dniach :confused : ja słyszałam,że 6-8h po..w każdym razie lody terammisu nie zaszkodziły... i chipsy też nie..bo to już 24h Cytat:
jak rano w niedzielę zaczęły mi wody odchodzić... w szpitalu ginekologicznie zbadali koło 15 chyba? to rozwarcie 0 i szyjka długa jeszcze nie zgładzona... a potem poszło naturalnie Cytat:
![]() Cytat:
![]() a o tym nie słyszałam... mam z polski espumisan na zaś.. Cytat:
Cytat:
Cytat:
a nie może przesunąć chociaż o 2-3 dni ? Cytat:
GRATULACJE BRUMA!!! SYNIU ŚLICZNY!!! DUŻO ZDRÓWKA DLA WAS ![]() Cytat:
![]() a moja Gwiazda od wczoraj zaczęła spać na brzuchu... wczoraj ją położyłam tak na brzuszku..troszkę boczkiem... a ta się pookręcała..podkurczyła nogi (śmiejemy się,że już szykuje się do raczkowania...bo tak się nimi siłuje) i tak usnęła ![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:55.

za poród. A ty Danika miałaś przed porodem twardą szyjkę i zamkniętą czy jak? Ja już wiem, że jak trafię na patologię to będą mi najpierw podawać prostaglandyny...
:con fused:
Ale na pewno dasz radę
Będę trzymać
by wszystko dobrze się ułożyło
Wyglądał sympatycznie dopóki tylko się na niego patrzyło. Jak przyszło do badania to

jak wyprostuje to sie robi masakra, a po porodzie jakos nie chcą się krecić

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)