|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :)
Ja nie chodzę prywatnie, byłam tylko na początku ciązy i koło 20 tygodnia chcę iśc na 3d odpłatnie
---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- to pewnie zależy od miasta.. |
|
|
|
#4052 |
|
Zakorzenienie
|
karolca, widzialam sliczny brzuszek
|
#4053 |
|
Zadomowienie
|
Ja sama jak palec, to będę pisać
![]() Sama ze sobą nawet, a co?![]() A tytuł ,żeby poprawny dla mnie był, to by musiało być , że dupki rosną okrąglutkie (bo brzucha ni widu ni słychu) Ale podoba mi się ![]() Guciu, jak ktoś znika na pół dnia, to potem nadrabia;p Witajcie dziewczyny nowe Mój termin na 9 kw, więc Furczak.. idziemy łeb w łeb Masz brzuszek? No weź powiedz, że też jeszcze nie masz.. no weź..
|
|
|
|
#4054 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
podoba mi się Twój nick!I fajny tytuł dla wątku tylko trzeba zaznaczyć, że dzieci będą macowo-kwietniowe ![]() Cytat:
U mnie jest to trochę skomplikowane, bo lekarza mam w rodzinnym mieście, a teraz od początku października musiałam wrócić na studia do Warszawy. Zatem póki dam radę to będę podróżować do swojego lekarza, który rozpoczął prowadzenie mojej ciąży, a trochę mam - 260km = ponad 5 godzin w PKSie Po Nowym Roku chyba będę musiała poszukać kogoś w Warszawie. Też najchętniej na NFZ, może Warszawianki mi kogoś polecą?? mam kilka namiarów, ale jakoś nie jestem przekonana do zmieniania lekarza zrobię to jak już naprawdę będę musiała.
|
|
#4055 | |
|
Zakorzenienie
|
nooo... gdybym ja byla niezamezna i bezdzietna, to pewnie i bym na pol dnia nie znikala
![]() Cytat:
a , ze dzieciaczki beda marcowo-kwietniowe, to zawsze dopiszemy na koncu ![]()
|
|
#4056 |
|
Raczkowanie
|
Anagat no jakby to napisac... brzuszek mialam juz przed ciążą lekki. Od początku ciąży schudłam ponad 3 kilo do dzisiaj i to głównie zeszło mi z boczków i tyłka i ud i w tym momencie już mój brzuszek się uwypuklił. Tak przynajmniej wygląda sytuacja z rana.... natomiast wieczorem to bywa różnie
zależy od tego co jedliśmy w dzień... naprawdę bywa różnie
|
|
|
|
#4057 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4058 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o lekarza to chodzimy też prywatnie a to głównie z tego względu że na kasę to ciężko trafić na kogoś dobrego w takiej małej miejscowości i jeździmy sobie troszkę dalej ale za to Pani miła i dokładna i ma dobre opinie a poza tym to jesteśmy z Dolnego Śląska
![]() ---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- ale jeśli chodzi o spodnie to jak siedzę to muszę mieć guzik odpięty już od dawna bo troszkę ciśnie i nie chce żeby dzidzi było niewygodnie
|
|
|
|
#4059 |
|
Zakorzenienie
|
Mysle, ze powinno byc cos kulinarnego w tytule
no i nie moge spac. jak zwykle i odpalilam internet w komorce.
|
#4060 |
|
Raczkowanie
|
[/B]karolca[/B] dziękuję za mega szybkie dopisanie do listy
niestety nie mam żadnej koleżanki która byłaby w tym samym okresie ciąży co ja więc super że Wy jesteście |
|
|
|
#4061 |
|
Zakorzenienie
|
Furczak, moje kolezanki sa juz mamami. poza tym nie rozpowiadalam im o radosnej nowinie
dowiedza sie w swoim czasie, haha.z mezem poinformowalismy tych zaufanych znajomych. dzis na chwile wpadl kolega z zona. ona od razu ze gratuluje i w ogole super, na to on, ze tylko zonie przekazal radosna nowine, heh. chyba w ogole nie pojde spac. mysle, ze zarwana noc sprawi, ze nastepna przespie lepiej... hmmm...
|
#4062 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak 1,5 tygodnia temu powiedzielismy znajomym, to pytali, czy ciaza potwierdzona przez lekarza itp. a tu niespodzianka, drugi trymestr. wszyscy sugeruja sie, ze widac wciwcie w talii, ze twarz sie nie zmienila...a ze na co dzien zakladam luzne ciuchy, to nie rzucam sie w oczy. tylko ja czuje, dostalam troche kaczkowy chod, hahah. a wscibskie kolezanki spotykam zazwyczaj po 15 ![]() tylko sasiadki u mojej mamy znaczco sie za mna ogladaja
|
|
#4064 |
|
Raczkowanie
|
u mnie oczywiście też mało komu powiedzieliśmy (dopiero w 10 tc) że będziemy rodzicami ale oczywiście przyszli dziadkowie niezbyt długo wytrzymali z językiem za zębami i tak się grono powiększyło dosyć szybko...ja czekałam na dzisiejsza wizytę żeby się niektórym pochwalić (zaczynamy 14 tc dzisiaj) np. mojej babci
co by się niepotrzebnie wcześniej nie stresowała w sumie to trochę się już nasłuchałam w życiu o ciążach, dzieciach i porodach (5 lat studiów byłam nianią i każda mamuśka zawsze coś tam ciekawego wspomniała-zwłaszcza o porodzie
|
|
|
|
#4065 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze, ja to w pracy powiedziałam w 7 tygodniu... poza tym, że to dla mnie było- żeby uważali na mnie itd.. to ja w sumie nie umiałabym tej radości zatrzymać dla siebie.. Rodzicom w sumie w podobnym czasie- tzn teściom, a ja mamie.. Tata chyba z dobry tydzień potem się dowiedział, albo i więcej.. rodzeństwo też trochę później ( moja mama potrafi buzię na kłódkę trzymać
)Babcia mojego męża jest bardzo schorowana i ogólnie w złym stanie. Ma tego świadomość i mówi, że już długo nie pociągnie. Mój mąż jej na to, ze musi wytrwać, bo niedługo prawnuk będzie na świecie.. No i babcia ma cel Zaczęła być bardziej aktywna, czyt. siedząc na wózku inw. rzuca naszemu psiakowi piłeczkę, a on ją niestrudzenie oddaje. Oboje wydają się zadowoleni
|
|
|
|
#4066 |
|
Wtajemniczenie
|
a mmnnie ostatnio sąsiadka na klatce pyta: "sąsiadka ty w ciąży jesteś może?"
no to już nie mogłam zaprzeczyć bo rzuca się w oczy (18tc) ale ta zaraz wywiad zrobiła czy do pracy chodze, na kiedy poród grrrrr nie lubie takiego wścibstwa
|
#4067 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że uda mi się dziś zrobić, bo jakiś plan napięty się zrobił Cytat:
hehhh kiedy ja się doczekam oglądania Waszych brzuszków A propos brzuszków - mama TŻ-ta wczoraj chyba przez 45 sekund masowała mi brzuszek ja rozumiem na chwilę, ale ponad pół minuty to trochę mnie ekhm ekhm, ale zniosłam w miarę Ale zaskoczona była, bo mówiła, że już mam brzuszek. No troszkę tak odstaje, nawet jak nie mam wzdęcia - więc macica się powiększa, bo dzidzi to jeszcze tyci tyci jest ![]() Też chcieliśmy poczekać z informacją o ciąży. Rodzicom powiedzieliśmy w 8tc, babciom tydzień później. Tylko jedna kuzynka jak mnie zobaczyła, to od razu zaskoczyła, że w ciąży jestem, choć jeszcze nie było po mnie widać, ale ona to takie medium i juz powiedziała mi, że dziewczynka będzie. Zobaczymy czy się sprawdzi. Od tego tygodnia zaczęliśmy mówić rodzince i najbliższym znajomym, bo też tak ciężko utrzymać w tajemnicy, jak się człowiek cieszy, zwłaszcza TŻ Ledwo ledwo dawał sobie radę z utrzymaniem tajemnicy, albo jak ktoś się pytał jak tam u nas, to mówił: "wspaniale, ale nie mogę powiedzieć" - no to od razu się domyślali hehehe
Edytowane przez julliczka Czas edycji: 2011-10-08 o 09:04 |
||
|
|
|
#4068 |
|
Zadomowienie
|
witam Panie i nowe kokożanki
Ja własnie opanowalam mdlosci bo musze sie ubierac z mamusia jedziemy na turne po sklepach w poszukiwaniu czegos w czym bede sie czula komfortowo ![]() mam nadzieje ze zaopatrzenie sklepow nie doprowadzi mnie do takiego placzu jak wczoraj te spodnie ktore mierzylam i stwierdzilam ze jestem grubas ![]() a popołudniu na urodziny do dziadka i bedzie tort i duzo innych pysznych rzeczy napisze wam pozniej ![]() ![]() ![]() ![]()
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#4069 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Powodzenia na zakupach!!
|
|
|
|
|
#4070 |
|
Rozeznanie
|
Witam nowe mamy
Ja dziś lenia mam wczoraj wybrałam się z kuzynką na zakupy (nigdy więcej) kupowala gry dla swojego faceta bo lezy z nogą w gipsie i mu się nudzi no i spedzilismy pól dnia w empiku bo mu musiala czytac opisy gier myślalam ze go wyciągnę z tego telefonu i zabiję!!!!!! No ale bynajmniej kupilam sobie nowe buciki które mi się już od 2 tygodni podobały i kusiły
|
#4071 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chodzi po prostu o 3D, może wcześniej się źle wyraziłam Ale po prostu to na które chodzę do przychodni przyszpitalnej mam normalne 2D, a chciałam iśc na 3D (czy też 4D) prywatnie , tylko że powyżej jakiegoś tygodnia niewiele już podobno widac, stąd pytanie![]() ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- oj, ja tez się już nie dopinam.. Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2011-10-08 o 10:40 |
|
|
|
|
#4072 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
fajny jest Cytat:
ale nie dziwię się ja około 8 tc miałam mega gastrofazę - budziłam się z 4-5 razy w nocy żeby coś zjeść, bo z głodu to aż mnie skręcało. Nigdy wcześniej takiego czegoś nie miałam...Co do spania to mam podobny problem od samego początku ciąży, jak sobie przypominam to już tydzień po zapłodnieniu, męczy mnie bezsenność. W dzień mogę przysnąć, jak mam okazję to drzemka się zdarzy (ale nie codziennie), a w nocy leżę i usnąć nie idzie Cytat:
Ja powiedziałam tylko jednej przyjaciółce, ale to dlatego żeby się poradzić głównie co powinnam po kolei robić. Rodzicom powiedzieliśmy dopiero po drugiej wizycie u gina - w 8tc a potem już tak powoli bardziej zaufanym znajomym i już całkiem niedawno jak weszłam w II trymestr postanowiliśmy nie robić z tego większej tajemnicy ![]() Cytat:
mmmm torcik mniam! Moja mama ma za tydzień imieniny, akurat jadę do domu, więc będę też się obżerać. Już się nie mogę doczekać Cytat:
uuu... to kuzynka Cię wymęczyła psychicznie nie dawaj się więcej
|
|
#4073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mama dowiedziała się od razu po teście (mąż nie wytrzymał), ale z rozpowiadaniem poczekała do pierwszego USG. Niektórzy domyślili się, bo faktycznie początek ciąży był dla mnie bardzo ciężki, źle się czułam i bardzo źle wyglądałam.
|
|
#4074 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i gratuluję Dzidzi w brzuszku![]() ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4075 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() rzeczywiscie, zaraz nastepna czesc juz bedzie ![]() ![]() Byl ostatnio temat tesknoty za mama, no to sie dolaczam. moja byla u mnie od niedzieli i wlasnie wyjechala, a ja sie pobeczalam jak male dziecko. Juz tesknie My dzisiaj zaczelismy 19 tydzien. Jak ten czas leci ...
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#4076 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie, że dzisiaj dojadałam się w nocy
|
#4077 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na razie od jakiegoś czasu nie, ale pewnie jeszcze się zdarzy ![]() co tam pałaszowałyście na śniadanko? Ja płatki na mleku czekoladoweeeee
|
|
#4078 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Na śniadanie to co wczoraj na obiad ![]() Ale coś dawno musli nie jadłam, może na drugie sobie zjem. |
|
|
|
|
#4079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4080 |
|
Zakorzenienie
|
Haj dziewczęta
. Ja wczoraj miałam wycieczkowy dzień. Było chłodniej więc chodziłam sobie ze szwagierką i jej facetem po Barcelonie, a wieczorem byliśmy na pizzy, bo mnie naszła ochota .Tak wczoraj gadaliśmy o tej infekcji i coś mi się wydaje, że mnie coś łapie, bo czuję dyskomfort od paru dni
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:27.

Po Nowym Roku chyba będę musiała poszukać kogoś w Warszawie. Też najchętniej na NFZ, może Warszawianki mi kogoś polecą?? 

i duzo innych pysznych rzeczy napisze wam pozniej
No ale bynajmniej kupilam sobie nowe buciki które mi się już od 2 tygodni podobały i kusiły
mniam! Moja mama ma za tydzień imieniny, akurat jadę do domu, więc będę też się obżerać. Już się nie mogę doczekać