|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20
Cytat:
![]() ostatnio tylko siedzę i wsuwam co mi w ręce wpadnie, straszny mam apetyt
|
|
|
|
|
#4352 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20
dygotka mi to spanie nad ranem najbardziej służy, jak się położę wieczorem to się walam z boku na bok i to jest tylko takie drzemanie, jak zaczyna mnie to irytować to wstaję połżę trochę, a potem z powrotem do łóżka to śpię jak dziecko.
---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- elf27 to ja apatyt mam przeciętny, czasami jem bo wiem że powinnam coś zjeść. Ja mam w lodówce serek waniliowy i chyba sie go czepię ![]() Trzeba się wsiąść za robienie porządków, przynajmniej muszę odkurzyć, bo pełno sierści na podłodze - przy dziecku będę musiała podłogę ścierać codziennie. Teściowa przyniosła mi ciasteczka idę sobie do niech kawusie zrobić
|
|
|
|
#4353 |
|
Raczkowanie
|
WItam. U nas deszczowo dzisiaj.
WIdzę że się porobiło z tymi skurczami. Ja wczoraj też miałam średnio nasilone bóle brzucha takie jak na okres i do tego bóle w krzyżu, że aż mi się przypomniało jak to było przy 1 porodzie. OOLONG może wiesz czy jak miałam skurcze, które szły od krzyża to teraz będzie tak samo? ( czytałam że miałaś też od krzyża). Aż się boję bo to było okropne. DARUSIA ja też uwielbiam ubranka z Next. Zawsze jak pójdę do sklepu to nie wiem gdzie patrzeć bo wszystko takie śliczne. Zuzię to już od kilku sezonów ubieram gł tam, czekam na wyprzedaże i kupuję na koleny sezon. Ostatnio przegapiłam jedną |
|
|
|
#4354 |
|
Zadomowienie
|
a mnie naszła ochota na seksik, ale za duża
już chyba jestem, czuję się jak hipek biedny TŻ w ciązy musiał się ograniczać przez wzgląd na komplikacje (potem już się baliśmy), teraz dojdzie czas połogu - żyjemy jak mnisi |
|
|
|
#4355 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Po za tym czasem dziecko cały dzień płaczę to na pewno będę miała czas, na pranie, suszenie i prasowanie. Będzie dobrze, jak zdążę coś zjeść. A opinią innych się nie przejmuj ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4356 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Na szczęście przeszło
|
|
|
|
|
#4357 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W końcu to minie, chyba
|
|
|
#4358 |
|
Zakorzenienie
|
owieczko spokojnie, ja tez nie czulam nic , polozna powiedziala ze moze dlatego ze mnie NIGDY nie bolalo nic podczas i przed miesiączką , a bole niestety mialam krzyzowe ale jak widac do przezycia
moj maluch na swieta w sensie na Wigilie chyba 1 swoj spacer odbębni i to raczej autkiem pewnie jakies ladne body plus spioszek bedzie, albo bodziak rajtki spodenki i bluzeczka, zobaczymy,ale to malenstwo bedzie juz zapomnialam jak to sie ubiera!!![]() ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Kami dokladnie!!! Ja tez uwielbiam , najwiecej kupuje w lumpku, sa jak nowe doslownie a koszt przesmieszny 3-7 zl max za sztuke.
|
|
#4359 |
|
Raczkowanie
|
Minie na pewno, później było lepiej niż przed
|
|
|
|
#4360 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny widziałyście kiedyś takie usługi??
http://superfaceci.pl/ Dalia - trzymam kciuki żeby było wszystko ok Elf - ja tez czuje się jak hipcio, a TŻ po "dobrej radzie" ginka z SR chce chyba zapas zrobić... |
|
|
|
#4361 |
|
Zakorzenienie
|
my w 1 ciazy RAZ JEDEN JEDYNY RAZ;D
potem dopiero po pologu, tak strasznie nie chcialo mi sie po prostu nie chcialo mi sie! Teraz czesciej, nawet wczoraj ale jakos sie dziwnie czulam:P i chyba basta do czasu po pologu
|
|
#4362 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Też się boję nacinania, ale może uda się go uniknąć. Darusia teraz nadrabiałaś pierwszą ciąże
Edytowane przez Ona231 Czas edycji: 2011-10-08 o 11:38 |
|
|
|
|
#4363 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zamówiłam buty dla psa - w końcu łapy będzie mieć ochronione, bo po raz trzeci skaleczyła łapkę. ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Idę trochę w domu ogarnąć, bo samo sie nie zrobi |
|
|
|
|
#4364 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mam wszystko zrobione, tylko podlogi umyje , mloda kima wiec cisza i spokoj, niedlugo nie bede miec takich chwil w ogole:P
siedze wcinam rurki ![]() Chawa?buty dla psa???? Jakiego masz psiaka??
|
|
#4365 |
|
Zadomowienie
|
Myszeczka, Darusia - dziękuje za odpowiedz dotyczącą skurczy
![]() Basiula - u mnie o ubrankach dla maluszka ciągle gada teściowa ) i zaczęła gadać " powiedz cioci żeby wam tyle ciuszków nie kupowala,po co wam tyle tego" "nie kupujecie już nic" więc jej powiedzieliśmy(choć i tak uważam że to do niej nie dotrze) że to nasza sprawa ile pieniędzy wydajemy na nasze dziecko i że ją to wcale nie powinno interesować bo ona nam kasy na to nie daje, a jak ktoś chce zrobić prezent dla maluszka to przecież nie powiemy bardzo dziękujemy ale mamy już dużo ciuszków. Jak ta moja teściowa potrafi humor popsuć ... ehhh na szczęście dziś jeszcze jej nie widziałam
|
#4366 | ||
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() dalia trzymaj się ![]() Cytat:
Cytat:
ja nie wiem czy to o takie skurcze chodzi, ale mi czasem twardnieje brzuch, ale mnie przy tym nic nie boli.Właśnie wróciliśmy z zakupów, dokupiłam jeszcze kilka rzeczy dla Małej -zaraz będę prać, no i mam zagwostkę, bo widziałam takie polarkowe rękawiczki dla noworodków - no i teraz się zastanawiam, czy to jest potrzebne, jak kombinezon ma doczepione łapki?? No i zmykam dalej sprzątać
|
|
#4367 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4368 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wczoraj kupiłam w Pepco te buty po 19,99 ale granatowe, chciałam karmelowe albo fioletowe ale juz wysprzedane było![]() do tego broszke i kolczyki po 4,99 do kompletu- granatowe ![]() ja musze body z długim rękawkiem skołowaĆ koniecznie- bo nie mam żadnego- pewnie z 2 na 56 i kilka na 62 byłam w lumpku to mieli tylko na krótki rękawek- a ja mam już 3 szt. to wiecej nie potrzeba zimą ![]() Jagoodka nie kupuj tych rękawiczek, ze zacytuję jedną z teściowych" po co wydawaĆ pieniądze?" ![]() ale serio, skoro są przy kombinezonie, to nie ma sensu dzisiaj zamierzam jechaĆ do reala po pampersy a ja twardnień na razie nie mam---> brzucha oczywiście ale boli mnie pod żebrem prawym i czasami jak się przewracam z boku na bok to czuję aż tam ogień że z bólu można zejśĆ... niby to zgaga(tak podejrzewał lekarza ale... moze wątroba?ale ja nadal sie boję o ta cholestazę- tylko ze dopiero za tydzień mam mieĆ wyniki i to będzie chwil a prawdy Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2011-10-08 o 13:11 |
|
|
|
|
#4369 |
|
Raczkowanie
|
cześć mamusie
ja dziś znowu sama, mąż na dyżurze.. wstałam ogarnęłam domek, zrobiłam pranie i położyłam się spać na 1,5 godzinki ![]() teraz zrobiłam sobie kawusię i mam murzynka i włączam swoje seriale na kompie (nowy sezon chirurgów i pamiętniki wampirów) także wracam za 2 godziny
|
#4370 |
|
Raczkowanie
|
Po spacerze nabrałam ochoty na piwo grzane, więc później sobie zrobię. Póki co piję kawę i musze brać się za obiad. U mnie dziś naleśniki z farszem do pierogów ruskich
|
|
|
|
#4371 |
|
Zakorzenienie
|
Jagoda zupelnie nie potrzebnie jesli masz kombinezon z lapkami.
---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- przekimalam sie razem z Oliwia i zaraz bedziemy jadly drozdzowca plus ja cola Oli sok
|
|
#4372 | ||
|
Raczkowanie
|
gratulacje!
Cytat:
Cytat:
![]() Dalia, 3maj się i nie rozwieraj!! |
||
|
|
|
#4373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez miałam z krzyża i przechodziłam horror jeszcze nie mogłam chodzic bo miałam non stop kroplówki i ekg masakra. Wiem co Mnie czeka i chciała bym żebym była juz w 36-37 tygodni i już rodziła żeby mieć ten koszmar z głowy.
|
|
|
#4374 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4375 |
|
Zadomowienie
|
Strasznie się zmęczyłam sprzątaniem, ale teraz to niewielkie nawet czynności mnie meczą. Najważniejsze, ze już jest czysto. Nie miałam nawet siły by obiad zrobić, dobrze że teściowa pierogi zaproponowała
![]() Czarnego rodesjana - wiem, ze w nutach będzie wyglądać kosmicznie, ale przynajmniej łap nie będzie kaleczyć. Tym razem rana jest niewielka, ale poprzednimi razami trzeba było szyć i podawać antybiotyki czyli na weterynarza wydałam więcej niż za buty (niestety nie należą do najtańszych). Jak przyjdą to zrobię zdjęcia psa w butach to się pośmiejecie. owieczka ach te teściowe....Moja twierdzi, że mam tak dużo ciuchów, ze pięcioro dzieci by obskoczył. Ja uważam inaczej, bo z 56roz mam naprawdę niewiele - dosłownie kilka sztuk, z 62 nieco więcej, ale chyba tyle zęby akurat stykało, 68 bogaciej, a 74 jeszcze nie przeglądałam. Siostra mam mi jeszcze jakieś ciuszki podrzucić, które ma dostać od znajomej i ja sie z tego cieszę - po za tym od przybytku głowa nie boli Witam w klubie - mój też dyżuruje, jutro i pojutrze zresztą też czyli mam trzy dni dla siebie. |
|
|
|
#4376 |
|
Zakorzenienie
|
wróciłam umęcozna i zła.w cubusie dziś jest na wszystko -30%
nie wszytskie ubranka sa dobrej jakości-wg mnie niektóre to taaakie sztuczne...niestety nic nei kupiłam bo nie wiedziałam co kupić,a potem kolejka byal długa,było gorąco więc wyszłam wkurzona do n-tej potęgi ![]() ja już po obiadku i chyba na poprawę zrobię sobie tą moją pyzną kawkę poszukuje jeszcze jakiegos koca,żemy móc przykryć córcię jak bedziemy ze szpitala wychodzić no i wogóle jakiegos takeigo cieplejszego.widziałyście może gdzieś jakieś fajne na allegro???
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-10-08 o 15:35 |
|
|
|
#4377 |
|
Zakorzenienie
|
oj mnie bol plecow przypominal jak to jest miec krzyzowe tylko ze ja nie moglam chodzic wlasnie z bolu....ba nawet sie nie moglam z boku na bok przekrecic:P
u nas tez pierogi dzisiaj z serem tz juz w domu i zaraz bedziemy jesc, potem jade rodzicow zawiesc do wujka bo im obiecalam i na ploty do kolezanki i przy okazji sab simplex odebrac 2 opakowania bo jej mama akurat wraca z niemiec dzisiaj.Chawa ja czekam na te zdjecia! ostatnio widzialam jamnika w butach to kosmicznie wygladal
|
|
#4378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takie cos jak tu w linku ( Ja kupiłam na targu za 25 zł) http://allegro.pl/70x100-koc-akrylow...856417249.html
|
|
|
#4379 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamuski i brzuszki, wpadlam sie przywitac, postaram sie nadrobic
![]() sypialnia i kacik malego w koncu gotowe (tz musial malowac 4 razy, bo stara farba wylazila ![]() jak tz powiesi obrazek nad lozeczkiem to wstawie fotki ![]() a to lista ubranek, myslalam, ze mam duzo, ale juz sama nie wiem, jak myslicie? W sumie to zawsze sie jeszcze nadostaje... kombinezon 0-3mies i 3mies+ skarpetki kolo 30 par (rozne rozmiary) rajstopy 2 pary niedrapki 1 para czapeczki kolo 25 (rozne rozmiary) szalik i rekawiczki tetra 15 szt i 2 bawelniane kocyki 3 szt sliniaki 7 szt reczniki 2 szt (z kapturkiem i bez) spiworek 68 rozki 2 szt (miekki i sztywny) buciki 3 pary rozmiar 50 bluzeczki 2 szt (dostalam, pewnie nie uzyje, niewygodne w zakladaniu) rozmiar 56 kaftaniki 9x body kr 4x body dl 1x spiochy 16x pajace 1x spodenki 2x rozmiar 62 bluzeczki 6x body kr 5x body dl 2x spiochy 4x pajace 4x spodenki 2x polspiochy 1x koszulki 4x rozmiar 68 bluzeczki 2x body kr 3x body dl 4x spiochy 3x pajace 5x rozmiar 74 bluzeczki 5x body kr 6x body dl 1x pajace 1x koszulki 1x jeszcze w listopadzie tata mi dowiezie rozmiary od 74 do 100 pare mniej wiecej taka sama ilosc. Edytowane przez muffinka90 Czas edycji: 2011-10-08 o 16:43 |
|
|
|
#4380 |
|
Zakorzenienie
|
Myszeczko dziekuję
![]() a co myślisz o taki? http://allegro.pl/bobas-kocyk-z-mikr...858444573.html ewntaulanie taki http://allegro.pl/milutki-koc-puchat...858444522.html
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-10-08 o 16:08 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:38.

Po za tym czasem dziecko cały dzień płaczę to na pewno będę miała czas, na pranie, suszenie i prasowanie. Będzie dobrze, jak zdążę coś zjeść. A opinią innych się nie przejmuj
. Na szczęście przeszło

Ja tez miałam z krzyża i przechodziłam horror jeszcze nie mogłam chodzic bo miałam non stop kroplówki i ekg masakra. Wiem co Mnie czeka i chciała bym żebym była juz w 36-37 tygodni i już rodziła żeby mieć ten koszmar z głowy.