Avomaniaczki plotkują, TŻów wychowują i coraz więcej kupują - część 5 - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-08, 15:22   #2221
katniewojt
Zakorzenienie

Dot.: Avomaniaczki plotkują, TŻów wychowują i coraz więcej kupują - część 5

Cytat:
Napisane przez KarolaKG Pokaż wiadomość
Oj tam, przejdzie jej
A tak w ogóle to czemu ty jej nie lubisz?
Już wcześniej pisałam Wam o niej, ale nie byłam pewna czy skojarzycie i nie chciało mi się pisać wstępu Teraz to zrobię
To ta panikara, która była w stanie uczyć się książki na pamięć, a i tak musiała wszystkim przed egzaminem pożalić się, że nic nie umie. Po tylko gadała, że nic nie napisała, a czekając na wyniki prawie płakała, bo to ona na pewno nie zaliczyła (a znaliśmy nazwisko laski, która oblała). To jej chłopak pisał projekty i pracę licencjacką. Ona mi dawała złe wytyczne do pracy licencjackiej.
A najbardziej irytuje mnie to, że jest największą hipokrytką jaką znam! Innym wytyka to, co sama robi, ale ona jest oczywiście cacy. Potrafi obrabiać lasce tyłek z grubej rury, a potem podejść jakby nigdy nic i słodkim głosikiem powiedzieć, że ładnie wygląda mimo, że przed chwilą stwierdziła do mnie, że ubrała się jak prostytutka To ona chciała wywalić naszego znajomego z projektu, bo to "nierób, nieudacznik, obibok, leń" - to była w stanie powiedzieć do wszystkich tylko nie jemu prosto w twarz. A przed nim udawała dobrą koleżankę, która zawsze mu pomoże...
A najlepsze było to, że jak jej zwracałam uwagę na to jak się zachowuje, to odpowiadała, że przecież z nikim się nie pokłóciła i rozmawia z nimi normalnie, więc w czym ja widzę problem.
Pokrótce tyle
katniewojt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 15:28   #2222
Buniat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość

No i tak przy okazji bo mnie właśnie przed chwilą pytał- może któraś wie- czym smarować ranę po cesarskim cięciu (tygodniowa) i czy normalny jest ból żeber?
a po co smarować ? coś się z nią dzieje ? - jeśli tak to do lekarza
ja niczym nie smarowałam
a o bólu żeber nic nie wiem
Buniat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 15:33   #2223
KarolaKG
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katniewojt Pokaż wiadomość
Już wcześniej pisałam Wam o niej, ale nie byłam pewna czy skojarzycie i nie chciało mi się pisać wstępu Teraz to zrobię
To ta panikara, która była w stanie uczyć się książki na pamięć, a i tak musiała wszystkim przed egzaminem pożalić się, że nic nie umie. Po tylko gadała, że nic nie napisała, a czekając na wyniki prawie płakała, bo to ona na pewno nie zaliczyła (a znaliśmy nazwisko laski, która oblała). To jej chłopak pisał projekty i pracę licencjacką. Ona mi dawała złe wytyczne do pracy licencjackiej.
A najbardziej irytuje mnie to, że jest największą hipokrytką jaką znam! Innym wytyka to, co sama robi, ale ona jest oczywiście cacy. Potrafi obrabiać lasce tyłek z grubej rury, a potem podejść jakby nigdy nic i słodkim głosikiem powiedzieć, że ładnie wygląda mimo, że przed chwilą stwierdziła do mnie, że ubrała się jak prostytutka To ona chciała wywalić naszego znajomego z projektu, bo to "nierób, nieudacznik, obibok, leń" - to była w stanie powiedzieć do wszystkich tylko nie jemu prosto w twarz. A przed nim udawała dobrą koleżankę, która zawsze mu pomoże...
A najlepsze było to, że jak jej zwracałam uwagę na to jak się zachowuje, to odpowiadała, że przecież z nikim się nie pokłóciła i rozmawia z nimi normalnie, więc w czym ja widzę problem.
Pokrótce tyle
Aha, swoją stroną ciekawe ile razy ciebie obgadywala
A co do pogrubionego, to strasznie denerwuje, wiem bo też miałam taką koleżankę w technikum, masakra

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Idę się prysznicować, za niedługo wracam

Początkująca scraperka
Zapraszam
https://www.instagram.com/w_chwili_luzu/
https://www.facebook.com/W-Chwili-Luzu-122769098281801/
KarolaKG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 15:39   #2224
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sarunieczka Pokaż wiadomość
Bry wróciłam z pracy i zakupów,ale mnie nogi od spodu bolą zaraz wyjmę miednicę i sól do wody wrzucę i wymoczę stopy
Wydałam trochę kasy tylko butów nie kupiłam...te co chciałam,to nie było mojego rozmiaru-w Deichmannie muszę mieć 38,a były tylko większe a co kupiłam dziś...poza spożywczymi,dokupiłam jeszcze jedną kawę do ekspresu-Latte,sączę teraz,a fotkę zrobiłam specjalnie dla Was podczas parzenia kupiłam szklanki do latte-widoczne na zdjszampon H&Shoulders,płyn do mycia sikuli Joanna truskawkowytusz do rzęs,peeling,mydło w płynie Dove,skarpetki byłam też w Yves Rocher,kupiłam szampon do skóry wrażliwej Hammelis-pani poleciła,40% taniej,no i płyn micelarny dostałamno i tyle narazie,jak coś sobie przypomnę to dopiszę teraz pocytuję:
he he zakupy się udały

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ----------

Cytat:
Już wcześniej pisałam Wam o niej, ale nie byłam pewna czy skojarzycie i nie chciało mi się pisać wstępu
ja kojarzę Tamtą z twoich wcześniejszych opowieści

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

komu kawy i jabłecznika jeszcze ciepły

Edytowane przez musso4
Czas edycji: 2011-10-08 o 15:41
musso4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 15:46   #2225
katniewojt
Zakorzenienie

Cytat:
Aha, swoją stroną ciekawe ile razy ciebie obgadywala
A co do pogrubionego, to strasznie denerwuje, wiem bo też miałam taką koleżankę w technikum, masakra
Pewnie wiele razy, bo ostatnimi czasy nie jestem zbyt miła w stosunku do niej

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość

Nie pisałam Wam jeszcze jak się Mamuśka dziś zeźliła Robi pranie i wiesza na dworze, żeby chociaż trochę je przewiało. Wygląda na dwór, a sąsiedzi kopcą - palą słomę i plastiki. Dym jak diabli, śmierdzi jeszcze gorzej, więc Mamuśka w błyskawicznym tempie zaczęła wszystko zbierać. Pech chciał, że upadł jej majtki i Stefan je zauważył Oczywiście był szybszy od Mamy i dawaj z nimi w żywopłot Mamuśka je odzyskała i powędrowały od nowa do prania - na szczęście ich nie podarł czy zniszczył A Stef za karę siedział przez 20minut na schodach
Stary 2011-10-08, 15:49   #2226
musso4
Zakorzenienie

Cytat:

Nie pisałam Wam jeszcze jak się Mamuśka dziś zeźliła Robi pranie i wiesza na dworze, żeby chociaż trochę je przewiało. Wygląda na dwór, a sąsiedzi kopcą - palą słomę i plastiki. Dym jak diabli, śmierdzi jeszcze gorzej, więc Mamuśka w błyskawicznym tempie zaczęła wszystko zbierać. Pech chciał, że upadł jej majtki i Stefan je zauważył Oczywiście był szybszy od Mamy i dawaj z nimi w żywopłot Mamuśka je odzyskała i powędrowały od nowa do prania - na szczęście ich nie podarł czy zniszczył A Stef za karę siedział przez 20minut na schodach
spodobały mu się
Stary 2011-10-08, 15:54   #2227
Sarunieczka
vel Turkusoowa :)

Cytat:
Pech chciał, że upadł jej majtki i Stefan je zauważył Oczywiście był szybszy od Mamy i dawaj z nimi w żywopłot Mamuśka je odzyskała i powędrowały od nowa do prania - na szczęście ich nie podarł czy zniszczył A Stef za karę siedział przez 20minut na schodach
haha chciał sobie założyć

Cytat:
he he zakupy się udały

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

udały się

ja też kojarzę "tamtą"

jabłecznik chęęetnie,z cynamonem? apropo dziś widziałam masło do ciała,chyba z Eveline cynamonowe,nie dało się powąchać,bo były w tekturce miałam ochotę kupić ale bałam się że będzie mnie dusić potem

chyba sobie włączę kolejny odc."Rezydencji" a nogi się już moczą w miednicy
Sarunieczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 16:01   #2228
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

pochwalę się Wam, co se dziś zmalowałam

zaszalałam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1010560.jpg (64,0 KB, 31 załadowań)

jamapi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 16:07   #2229
KarolaKG
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jamapi Pokaż wiadomość

zaszalałam
bardzo ładnie

Początkująca scraperka
Zapraszam
Stary 2011-10-08, 16:16   #2230
cheneelle
Zakorzenienie

Cytat:

zaszalałam
Slicznie

Sarunieczko jestem pracowita, bo nie mam ochoty żyć od 10 do 10 a móc sobie zaszaleć. I ta praca w hmie właśnie po to jest. Żebym nie musiała się martwić że za dużo wydałam na ciuchy kosmetyki czy twistera w kfc
Stary 2011-10-08, 16:20   #2231
Oktawiaaa
Zakorzenienie

Sarunieczko byłam wczoraj w YR i kupiłam kawowy żel pod prysznic, cudoooo.... Piszę dlatego, że gdzieś na Twoim blogu przeczytałam, że lubisz kosmetyki o tym zapachu. A teraz się zorientowałam, że zaniosłam do sklepu ulotkę i dostałam płyn micelarny, ale nie 40% rabatu, mogłam go wykorzystać innym razem, ale pani zakosiła mi cała ulotkę
Oktawiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 16:20   #2232
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez Buniat Pokaż wiadomość
a po co smarować ? coś się z nią dzieje ? - jeśli tak to do lekarza
ja niczym nie smarowałam
a o bólu żeber nic nie wiem
Nie wiem, ponoć boli... Tak mi szwagier napisał,czy nie wiem co mozna by zrobić/wziąć na ból żeber i ból rany po cesarce.

Cytat:
he he zakupy się udały

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ----------

ja chcę, ja - tak za mną słodkie chodzi że szok

Cytat:

zaszalałam
za✂✂✂iście.
A powiedz mi taką rzecz- bo widziałam, że zawsze (tak jak ja) masz zrobioną ciemna kreskę eyelinerem, czy jak zrobisz np. jasnym cieniem, czy jaśniutką kredka nie czujesz się nie umalowana ( bo ja tak mam- i nie wiem czy to kwestia przyzwyczajenia się czy jakiś moich urojeń)
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 16:37   #2233
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
jabłecznik chęęetnie,z cynamonem? apropo dziś widziałam masło do ciała,chyba z Eveline cynamonowe,nie dało się powąchać,bo były w tekturce miałam ochotę kupić ale bałam się że będzie mnie dusić potem
obowiązkowo z cynamonem
Cytat:

zaszalałam
uwielbiam kolorowe makijaże

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ----------

Cytat:

ja chcę, ja - tak za mną słodkie chodzi że szok
rzucam... łap

---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ----------

tż truje, żeby jutro jechać po południu do teściowej na kawę chyba będzie trzeba, bo nie widziałam jej już półtora miesiąca myslałam, że da radę przeciągnąć do wszystkich świętych wizytę, no ale cóż...
Stary 2011-10-08, 17:01   #2234
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

Cytat:

bardzo ładnie
Cytat:
Napisane przez cheneelle Pokaż wiadomość
Slicznie
Cytat:
za✂✂✂iście.
A powiedz mi taką rzecz- bo widziałam, że zawsze (tak jak ja) masz zrobioną ciemna kreskę eyelinerem, czy jak zrobisz np. jasnym cieniem, czy jaśniutką kredka nie czujesz się nie umalowana ( bo ja tak mam- i nie wiem czy to kwestia przyzwyczajenia się czy jakiś moich urojeń)
Cytat:
dzięki

despa - mam równe kredki do oczu,nie tylko czarne, ale w 80% przypadku, jak nie 90% właśnie czarną wykańczam makijaż; nie to, że czuję się nieumalowana, jak Ty, ale mam kompleks zbyt jasnej oprawy oczu

jamapi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 17:05   #2235
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
obowiązkowo z cynamonem

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ----------

rzucam... łap

---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ----------

tż truje, żeby jutro jechać po południu do teściowej na kawę chyba będzie trzeba, bo nie widziałam jej już półtora miesiąca myslałam, że da radę przeciągnąć do wszystkich świętych wizytę, no ale cóż...

złapałam, jeszcze chce....

Cytat:
dzięki

despa - mam równe kredki do oczu,nie tylko czarne, ale w 80% przypadku, jak nie 90% właśnie czarną wykańczam makijaż; nie to, że czuję się nieumalowana, jak Ty, ale mam kompleks zbyt jasnej oprawy oczu
Ja właśnie mam raczej ciemna oprawę oczu ale do kreski staram się używać albo czerni, albo mocnego brązu albo granatu mocnego. Cienie mogą byc przeróżniaste ale kreska obowiązkowo ciemna, a podobają mi się takie jak masz na fotce.

Właśnie zrobiłam włosy avonowym jasnym brązem i mam czarne
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 17:08   #2236
Buniat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oktawiaaa Pokaż wiadomość
Sarunieczko byłam wczoraj w YR i kupiłam kawowy żel pod prysznic, cudoooo.... Piszę dlatego, że gdzieś na Twoim blogu przeczytałam, że lubisz kosmetyki o tym zapachu. A teraz się zorientowałam, że zaniosłam do sklepu ulotkę i dostałam płyn micelarny, ale nie 40% rabatu, mogłam go wykorzystać innym razem, ale pani zakosiła mi cała ulotkę
w YR tak jest, dotałaś płyn micelarny to zabrała ulotkę
a czy rabat na żel ci się należał to Pani w sklepie powinna powiedzieć, bo te rabaty to są na określone produkty
widocznie ten żel był poza rabatem (niestety)
Buniat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 17:20   #2237
Czarindia
Rozeznanie

GG do Czarindia

Witam
U nas też strasznie zimno na dworze,ale za to pełno kałuż i mój synek miał radochę Teraz odsypia

despa - co do tej rany,to mi lekarz kazał myć tylko szarym mydłem i odkażać bodajże wodą utlenioną. Po kąpieli dobrze osuszać i to wszystko. Co do bólu żeber, to mnie bolały. Dla mnie był to skutek znieczulenia jak i tego,że wszystko wracało do układu sprzed ciąży Ogólnie wg badań, ciało po cesarce dochodzi do siebie około roku Mnie dłuuugo plecy/żebra/biodra bolały.

jamapi - mam ten podwójny pędzelek z H&M i najbardziej wykorzystuję tą okrągłą końcówkę Ale ogólnie jest fajny i cieszy się powodzeniem wśród moich znajomych.

Miłego popołudnia

Edytowane przez Czarindia
Czas edycji: 2011-10-08 o 20:00
Czarindia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 17:29   #2238
KarolaKG
Zakorzenienie

Zaraz M. po mnie przyjedzie
Także do jutra(chyba)

Początkująca scraperka
Zapraszam
Stary 2011-10-08, 17:50   #2239
aknowi88
Wtajemniczenie

cześć dziewczynki
ja posprzątałam, wyprysznicowałam się, umalowałam i teraz czekamy na znajomych bo nie długo przyjadą a jutro obiadek u teściów

Dla całego świata to tylko dziecko, a dla mnie to dziecko jest całym światem!

aknowi88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 18:00   #2240
Sarunieczka
vel Turkusoowa :)

Cytat:

zaszalałam
wooow...a mi tak nieładnie w jasnych cieniach...bo mam ciemne włosy,to dlatego

Cytat:
Napisane przez Oktawiaaa Pokaż wiadomość
kawowy taki mały,wiem ale na niego nie było 40% upustu,na te tańsze kosmetyki nie ma uwielbiam kawowe i kokosowe

Cytat:
Cytat:
Napisane przez aknowi88 Pokaż wiadomość
cześć dziewczynki
ja posprzątałam, wyprysznicowałam się, umalowałam i teraz czekamy na znajomych bo nie długo przyjadą a jutro obiadek u teściów
no,wszyscy jutro z teściówkami się widzimy,ja też

Cytat:
Właśnie zrobiłam włosy avonowym jasnym brązem i mam czarne
o kurczę...tak to jest,cokolwiek ma w nazwie "brąz" to wychodzi czarny
oglądam już 5 odc."Rezydencji" w necie jutro się znowu farbuję-szamponem koloryzującym czekoladowy brąz widziałam fajne farby w Rossmannie,tzn opakowanie super,bo to farba Palette coś tam z musem chyba w nazwie,ale opakowanie fajne,jak kubek z zatyczką,coś nowego fajnego oo znalazłam:
http://www.palette.pl/nasze-produkty...-mousse-color/
Sarunieczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 18:10   #2241
aknowi88
Wtajemniczenie

Cytat:
wooow...a mi tak nieładnie w jasnych cieniach...bo mam ciemne włosy,to dlatego
ja mam tak samo, nie czuję się w jasnych cieniach choć mi się podobają u innych

---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

to ja uciekam
miłego wieczorku

Dla całego świata to tylko dziecko, a dla mnie to dziecko jest całym światem!

aknowi88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 18:21   #2242
katniewojt
Zakorzenienie

Stefan szaleje. Biega jak potłuczony, przewraca się, piszczy i liże łapkę. Prawdopodobnie coś go w nią ucięło, bo ma lekko spuchniętą poduszeczkę
Stary 2011-10-08, 18:34   #2243
jolkag78
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to jolkag78

Cytat:
Zaraz M. po mnie przyjedzie
Także do jutra(chyba)
Baw sie dobrze
Stary 2011-10-08, 19:04   #2244
alytjow
Zakorzenienie

GG do alytjow

witam, dziewczyny, wyczesalam troche swojego pieska i mam pełna reklamówke sierści, może któras chetna, oddam za darmo, jest świetna na krety, uciekaja gdzie pieprz rośnie, sposób sprawdzony, jak ktoras ma w ogrodzie kopce kretów to do dziurek daje sie sierśc od psa, to poważnie działa. Zastanawiam sie skad moj pies ma tyle siersci

Edytowane przez alytjow
Czas edycji: 2011-10-08 o 19:10
alytjow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 20:20   #2245
Meitsa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alytjow Pokaż wiadomość
witam, dziewczyny, wyczesalam troche swojego pieska i mam pełna reklamówke sierści, może któras chetna, oddam za darmo, jest świetna na krety, uciekaja gdzie pieprz rośnie, sposób sprawdzony, jak ktoras ma w ogrodzie kopce kretów to do dziurek daje sie sierśc od psa, to poważnie działa. Zastanawiam sie skad moj pies ma tyle siersci
No prosze, nie wiedzialam. A zeszlym roku taki problem z kretami miałam Twoja psina wyniuchala w tym dobry interes i chce ci pomoc zarobić, dlatego tyle siersci produkuje

Cicho i spokojnie dziś na forum...

meitsa-no-sekai.blogspot.com
Blog o lakierach, zielonej herbacie, koreańsko-japońskich i eko kosmetykach
25.06 Kanebo wycofuje niebezpieczne dla zdrowia kosmetyki wybielające
Meitsa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 20:28   #2246
alytjow
Zakorzenienie

GG do alytjow

Cytat:
Napisane przez Meitsa Pokaż wiadomość
No prosze, nie wiedzialam. A zeszlym roku taki problem z kretami miałam Twoja psina wyniuchala w tym dobry interes i chce ci pomoc zarobić, dlatego tyle siersci produkuje

Cicho i spokojnie dziś na forum...
Kiedys moze ktos bedzie skupował sierśc na razie ląduje na śmietniku i jeszcze musze za wywóz zapłacic.
fakt bardzo cicho dzisiaj , dziwne przy sobocie
alytjow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 20:32   #2247
Oktawiaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alytjow Pokaż wiadomość
A ja kiedyś znalazłam w ogrodzie stare gniazdko zrobione w ok. 50% z sierści mojego pieska
Oktawiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 20:46   #2248
musso4
Zakorzenienie

uszyłam sobie dzisiaj 5 bluzek uprzedzając prośby, wrzucam fotki
chce któraś piwa z miodem na ciepło
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00711.jpg (99,9 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00712.jpg (92,2 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00713.jpg (116,1 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00716.jpg (158,0 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00714.jpg (99,2 KB, 36 załadowań)
Stary 2011-10-08, 20:54   #2249
loveve
Zakorzenienie

meitsa o ile Ci się nie śpieszy to poczekam na zdjęcie
loveve jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 21:14   #2250
katniewojt
Zakorzenienie

Dostałam dość spore zamówienie od Teściowej Ale postaram się, żeby było mniejsze Chodzi o szminki UCR - teraz są po 19,90, a w 14 spełniłam warunki, żeby zamówić je po 9,90, ale nie skorzystałam. Zaraz będę się płaszczyć przed avonem, żeby mi je łaskawie doliczyli

Napisałam Trzymajcie kciuki, żeby się udało

Edytowane przez katniewojt
Czas edycji: 2011-10-08 o 21:25
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości