|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20
Hej dziewczynki
Mam pracowitą sobotę, nie zagladałam do was od wczoraj a tu takie wieści skurczowe! Dalia kochana trzymaj się tam, i nie rozpakowuj .Co do twardnień ja mam mega takie ale bezbolesne, ale bardzo częste, jakbym się już przyzwyczaiła .Olusia mój synek ok, jak ręka odjał, mam nadzieję że Twój też już zdrowiutki A ja dziś sernik zrobiłam, pyyyycha, i obiad, pranie i łazienkę ładnie wysprzątałam, jeszcze kurze pościeram a tż odkurzy i zmyje podłogi. Ciekawe co u Ani, i Dalii.... Już się u nas powoli zaczyna coś dziać .
|
|
|
|
#4382 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20
odkupilam dzisiaj chuste
bo niestety, ale okazalo sie, ze wozek bedzie dopiero za miesiac (ciagle przekaladaja termin dostawy Cytat:
a szyjka ci sie przestala skracac?Seona za wizyte, a dzidziowi ![]() dalia wielkie zeby dzidzia jeszcze posiedziala u mamusi![]() joa ale sliczna kiecka ![]() ale u nas zimno dzisiaj brrrr... |
|
|
|
|
#4383 |
|
Zakorzenienie
|
Ela-ty znowu szalejsz z tym sprzataniem
to teraz juz odpoczywac będziesz,tak??a ja znowu mam wyrzuty bo jak mie przeiebinei złapało to w ogóle nie chce mi się nic robić-nie wiem co zrobić zatkanym nosem ![]() ---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- udało mi się kupic termometr w superpharm,zmierzyłams oebie temp 37.1 aktualnie mam...
|
#4384 |
|
Zadomowienie
|
Hejka dziewczyny! Jak będę miała chwilkę to nadrobię te 3 strony, ale na razie padam z nóg
jestem po wizycie ![]() wszystko ok, szyjka ok i zamknięta. ze względu na 3 krotne przekroczone d-dimery dostałam do końca ciąży zastrzyki (jeden dziennie) przeciwzakrzepowe, robi się je samemu w fałd skórny.... ciekawe kto mi to będzie robił bo sama na pewno sobie tego nie zrobie , mam te zastrzyki brać później przez 6 tygodni połogu....czyli muszę ich trochę wybrać ![]() w poniedziałek będę mieć robiony wymaz na tego paciorkowca za dwa tygodnie mam przyjśc do Pani dr i będziemy wyznaczać termin cesarki w kolejnym tygodniu czyli za niecałe 20 dni zobaczę swojego maluszka
|
|
#4385 |
|
Zakorzenienie
|
Dygotka dosc ciepłe wyglądaja ale ciekawe jak w realu
![]() :conf used:A My właśnie zostalismy zaproszeni na wesele do koleżanki
|
|
#4386 |
|
Zakorzenienie
|
truskafko ale ci fajnie, ze juz niedlugo zobaczysz malenstwo...
chociaz z drugiej strony troche dziwnie tak wiedziec dokladnie, kiedy to bedzie
|
|
|
|
#4387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie były krzyżowe pewnie dlatego, że bardzo długo miałam w trakcie porodu szyjkę skierowaną na kość krzyżowa, a nie równolegle do kanału rodnego - tak myślę może teraz ta szyjka jest już "wyćwiczona" i dobrze się ustawi? |
|
|
|
|
#4388 | |
|
Zadomowienie
|
Hej mamusie!
Dalia nadal w szpitalu, o Ani cisza tez widze... No wiec oglaszam wszem i wobec , ze oficjalnie z dniem porodu bede osoba BEZROBOTNA... uczucia nadal mieszane. Niby sie spodziewalam, ze tak bedzie, ale jakos mialam nadzieje, ze cos sie w tym kraju zmienilo.... niby taka propaganda, zeby rodzic dzieci, bo niz demograficzny a tu prosze- macierzynskie, pozniej kuroniowka i co dalej? radz se sama z dwojka dzieci... zenada roku. Taka kara chyba, jak smialam zajsc w ciaze...troche mi smutno ![]() Z tych emocji nie moglam zasnac do 2-ej, Filip wstal o 8-ej, wiec oczekuje tylko godziny az pojde spac. Musze poczytac teraz co i jak z tym macierzynskim i wychowaczym u mnie. ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- Cytat:
|
|
#4389 |
|
Rozeznanie
|
ggora, przykro mi.
Z drugiej strony niestety jest u nas tak, ze przedsiebiorcy sa zawsze bee, i oni ponosza najwieksze koszty zwiazane z tym, ze zatrudniaja ciezarne. Wiem, bo moi rodzice sa przedsiebiorcami i wiem ile kasy zawsze wydaja na dziewczyny, ktore sa w ciazy. Mimo wszystko nie zwalniaja ich i daja zgode na wychowawczy, ale za te kase mogliby zatrudnic kogos, kto by pracowal. taka polityka w Polsce, zreszta, co tu duzo gadac, popatrz na truskafke, za 20 dni L4 dostala z ZUS-u 200 PLN, bo jest przedsiebiorca, daje prace innym, czyli wedlug nich ma mnostwo kasy, i te kase robi nawet jak jest chora, masakra jakas.... A pozniej sie dziwia, ze nikt nie chce zatrudniac na umowy na czas nieokreslony.... |
|
|
|
#4390 |
|
Zakorzenienie
|
za kocykiem rozejrzę się w supermakrkecie-przynajmniej będe mogła pomacać
![]() Ggora-oj współczuję... nie dziwię się,że zła jesteś.też bym była.zresztą-jestem zła bo to nie sprawiedliwe.
|
#4391 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie mamuśki
u mnie dalej nic jak tu człowiek ma doła nie łapaćWczoraj czytałam o ja_dalia i jeszcze bardziej się załamałam dzisiaj do niej pisałam do niej smsa napisała że czuje się średnio ale że to może przez kroplówkę a mała pcha się przede moją mam nadzieję że szybko do nas wróci i w dwupaku .A co się w ogóle dzieje z Goldiką ostatnio się nie odzywała chyba
|
|
|
|
#4392 |
|
Zadomowienie
|
Ggora współczuję
Dygotko nie szaleję, powoli coś tam robię, nie mogę tyle uleżeć bo wszystko mnie boli z tego leżenia .
|
|
|
|
#4393 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
3mam aby Dalia wyszła wponiedziałek do domku w dwupakuja dzisiaj rpzemeblowanie mamy z tżtem- właśnei pojechał do castoramy żeby dociąĆ deskę... ![]() a ja miałam robiĆ spaghetti... no więc idę, bo chlopina wróci zziębnięty i głodny buziaki p.s. też mi się wydaje że goldi już dawno nie pisała ggora i ela
Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2011-10-08 o 18:46 |
|
|
|
|
#4394 |
|
Zadomowienie
|
Ela ty sie kobieto oszczedzaj, jeszcze troche i bedziesz mogla szalec
![]() nie wiem czy to zasluga imienia czy co, bo widze, ze usiedziec - lezec nie potrafisz, a ze mna jest dokladnie to samo i jestem Twoja imienniczka , tylko, ze teraz to mnie kazdy pilnuje z lezeniem
|
|
|
|
#4395 |
|
Rozeznanie
|
hey
)Wreszcie usiadłam -moje plecy )Już widać jakieś postępy w naszej sypialni -także jeszcze troche i Maciuś bedzie miał swój kąt )Upiekłam dzisiaj Sernik nowojorski (dzięki za przepis)- mój tż sie dossał i pół nie ma -takie ciasta to ja moge robić Ggora naprawde współczuje -to jest chore -niby państwo prorodzinne-jassne ![]() oby z ja_dalia było wszysto oki http://allegro.pl/70x100-koc-akrylow...856417249.html -ja też mam taki kocyk -w carefurze były po 19,99
|
#4396 |
|
Zadomowienie
|
Aniu nie doluj sie i nie denerwuj, jak sie mala nie bedzie chciala sama z brzucha wykurzyc to my jej pomożemy
Aniu a wiesz czy ja_dalia ma dostep do neta w szpitalu, bo rano byla dostepna przez jakies 20min, tylko, ze nic sie nie odzywala |
|
|
|
#4397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
muszę napisać pracę empiryczną -> mini magisterkę ![]() do tego w dziekanacie trochę załatwiania... bo nagle wyleciałam bez powodu z list z zajęć przez jakiś błąd systemu Aniu już nie mogę doczekać się środy Pewnie jeszcze przenosi ciążę czytałam o Dalii... kurcze zmartwilam sie ![]() ---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- tak jak pisałam... łatwo nie jest połączyć studiowanie i ciążę a co będzie ze studiowaniem i macierzyństwem ![]() dla przykładu: z jednych warsztatów muszę w ciągu następnych 4tygodni zaliczyć materiał który reszta zrobi w 14tygodni ![]() Widzę, że większość z wyprawkami ruszyła ostro pokoiki malowane - SUPER ![]() nawet Darusia zaopatrzyła się w ciuszki dla małej widziałam ![]() Gora przykro mi z powodu pracy... nie powinni tak robic ale co poradzic :/ |
|
|
|
|
#4398 |
|
Zadomowienie
|
Goldi dasz radę, masz tza, który Cie wspiera i spokojnie pogodzisz wychowanie maluszka ze studiami
ale, ale powinnas dostac duze |
|
|
|
#4399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
postaram sie czesciej odzywac ale glupio mi tak wpadac i meldowac: zyje, nie rodze ![]() takie wiadomosci doslownie o tresci wysylam moim przyjaciolkom: "zyje, nie rodze, wszysto mnie boli A ja po prostu jak w ciagu dnia uporam sie z tym z czym musze to padam jak zdechla mucha ![]() za wszystkie udane wizyty!Ja mam wizyte w poniedziałek. a skoro już piszę to zapytam: poród w klinice czy w szpitalu?? Bo w razie czegos zlego z kliniki przewoza do szpitala... ale mam niedaleko polecona klinike i teraz mam metlik. |
|
|
|
|
#4400 |
|
Rozeznanie
|
wczoraj przyszły -śpioszki -Eva klucze które zamawiałam -bo ostatnio zobaczyłam że nie mam wogóle śpioszków na 56 -byłam w sklepie w moim miescie z ubrankami to jedna para 21 zł-a ja zapłaciłam 12 zł za jedne
http://allegro.pl/ewa-spiochy-spiosz...840721177.html
|
#4401 |
|
Zakorzenienie
|
Ania Kochana nie smutaj sie bo mała też jest smutna wtedy
![]() Ona ciuszki od tej Ewy sa bardzo fajnego gatunku i właśnie w sklepach drogie ![]() miałam dla Julci od Niej i byłam zadowolona.
|
|
#4402 |
|
Zakorzenienie
|
lina84-jeśli fajne gatunkowo to pewnie za jakis czas bede pytała o linka
![]() daj znac jak przyjdą jak się sprawuę,dobrze?? bo wygladają fajnie ![]() zbieram się kurowac dobrej nocy
|
#4403 |
|
Zakorzenienie
|
ggora a to tak mozna???
przeciez przysluguje macierzynski,tylko dowiedz sie np w zusie jak to jest muffinka to jak dzieciaka przywieziecie? fajnie z ta chusta ja sie zastanawiam caly czas. Ja tez bym wolala nie miec krzyzowych, wrecz prosze by ich nie miec Nie doczytalam wszystkiego niestety , lece . Do jutra . Buziaki!
|
|
#4404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niektóre kobiety mają zatrudnienie tylko do czasu porodu (np gdy są chyba czasowo zatrudnione, termin przypada na ciążę i maja przedłużone do czasu porodu zatrudnienie), a potem kwestie macierzyńskiego przejmuje ZUS tylko wydaje mi się, że wtedy macierzyński jest do jakiejś kwoty - jeśli wcześniej się zarabiało np 2 średnie krajowe, to i tak nie dostaniesz tyle na macierzyńskim ZUSowskim sprawdźcie to. Mam nadzieję, że nie zamotałam za bardzo. |
|
|
|
|
#4405 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny chciałam Was zapytać w jakie torby pakujecie się do szpitala? W sumie mam jeszcze dużo czasu ale już się rozglądam bo nic takiego większego nie mam.
Podoba mi się ta: http://allegro.pl/duza-torba-na-kolk...840564677.html ale nie wiem czy nie przesadzam, no bo taka sportowa to chyba za mała: http://allegro.pl/torba-treningowa-sportowa-puma-team-medium-r-m-i1844876477.html Proszę doradźcie mi coś, żebym się nie wygłupiła i jak wezmę tą z kółkami żeby nikt się nie śmiał że na wczasy przyjechałam [IMG]file:///C:/Users/User/AppData/Local/Temp/msohtml1/01/clip_image001.gif[/IMG]ahhh same dylematy mam ostatnio i nie umiem się na nic zdecydować, wczoraj zamówiłam łóżeczko i specjalnie czekałam na męża aż wróci z 2 zmiany o 23.00 żeby pomógł mi kolor wybrać http://allegro.pl/my-sweet-baby-loze...852679411.htmlmiędzy różem, zielenią a brzoskwinią. TŻ zwątpił i wkońcu mówi z kuchni: "bierzemy tą na którą teraz patrzysz..." i wyszło że brzoskwinka ![]() Ja to naprawdę okropna ostatnio jestem....
|
#4406 |
|
Raczkowanie
|
mój mąż pracuje w klinice, co prawda nie na gineksach ale jakieś pojęcie mam...
na pewno lekarze mają większy zakres różnych przypadków, wiadomo- jak dzieje się coś szczególnego, dziwnego to wiozą do klinki, bo tam profesorowie itp co nie znaczy że w zwykłym nieklinicznym szpitalu nie ma dobrych specjalistów ja bym bardziej patrzyła na personel właśnie a nie na to czy szpital kliniczny czy nieno i studenci obecni są w klynyce![]() Myszeczka86 zazdroszczę wesela- chociaż ja to już tylko na jedzenie bym się cieszyła bo z tańcem u mnie odpada![]() truscafko współczuję zastrzyków
|
#4407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poprzednio miałam jakąś walizkę na kołkach - beznadzieja, strasznie zagracała salę i przestrzeń wokół łóżka, chociaż trzeba przyznać, że po uchyleniu wieka wszystko widziałam, a po drugie można ją było ciągnąć, a nie nieść
|
|
|
|
|
#4408 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sie spakowałam do tej co podałas w pierwszym linku ![]() ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Cytat:
Ja sie cieszę i z jedzenia i że moze jeden taniec zatańcze gorzej jak zaczne na weselu rodzic, ale by była furrora
|
|
|
#4409 |
|
Zakorzenienie
|
ggoraa przykro mi, ze tak wyszlo z praca, niestety w tym kraju jest to w dalszym ciagu norma
![]() goldi ja bede rodzic w szpitalu akademickim jakby tfu, tfu bylo cos z dzidzia to maja tam swietna neonatologieDarusia bedziemy musieli od kogos pozyczyc na samo wyjscie chociaz, albo dzwonic po taryfach z nadzieja, ze ktoras bedzie miala fotelik na stanie ![]() Plusia ja sie spakowalam w cos takiego jak ta z pumy. A lozeczko sliczne, chociaz jak dla mnie troche drogie. a ja sobie leze w lozeczku pod kocykiem z lapkiem, a kuchnia ''sie sama maluje'', to to ja rozumiem ![]() a jak z nowym watkiem, Ania jeszcze zalozy, czy wyjatkowo ktos na ten jeden watek ja zastapi? |
|
|
|
#4410 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:59.

.
.

za wizyte, a dzidziowi
zeby dzidzia jeszcze posiedziala u mamusi