|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku ! ![]() |
|||
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 8,93% |
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. |
0 | 0% |
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! |
6 | 10,71% |
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. |
16 | 28,57% |
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. |
1 | 1,79% |
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. |
3 | 5,36% |
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! |
1 | 1,79% |
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. |
0 | 0% |
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. |
24 | 42,86% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#691 |
Zadomowienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Zanetaa, po 3 dniach mała już swobodnie oddychała i odstawiłam lek.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#692 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Marzenko jak będziesz zamawiać ten kombinezon Coccodrillo to spr wymiary bo one zazwyczaj duże wypadają.Mój synek jak miała 1,5 roku nosił 80 a Brunowi kupiłam na 68 i jest duży
![]() kupiliśmy Ekspress ![]() http://aukcjewp.wp.pl/dolce-gusto-krups-piccolo-de-la-prada-nowosc-i1863461601.html była cena okazyjna więc kupiliśmy kawka b.dobra ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#693 |
Rozeznanie
|
mam do Was pytanie, za tydzień jedziemy na wakacje do Niemiec. Jakie ubezpieczenie powinnam kupić dla dziecka, żeby jakby co skorzystać z lekarza? macie doświadczenie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#694 |
Zakorzenienie
|
gladalam z arturem Bylo sobie zycie i po bajce artur do mnie "chce jeszcze lawiego" (La vie)
![]() no i jutro idziemy na "wyboje" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#695 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i w ogóle gdzie mogę ubezpieczyć EMI? Mąż ją ubezpieczał w swojej działalności z której zrezygnował i teraz jestem w kropce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#696 |
Zadomowienie
|
dobry wieczor
melduje sie w nowym watku (dopiero teraz..) i przycupne z boku i poczytam sobie
#697 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#698 |
Zakorzenienie
|
Do Zusu ?
Ja sobie pociągłam ubezpieczenie indywidualne z pracy, ale tam nie moge jej dopiąć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#699 | |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
![]() Ja dzisij od 7 na uczelni, do Domka przyjechali moi rodzice, musiałam przyjechać po 13 bo Dominikowi nie smakowało rozmrożone mleko ![]() Tyle mleka pomroziłam i na marne... Będę musiała mu jakoś świeże odcigać i zostawiać. Ale był grzeczny ![]() Jak przyjechałam i mnie zobaczył to pisnął i się uśmiechnął ![]() ![]() Jutro mamy chrzciny, więc mnie ne będzie, odezwę się po ![]() Brumku ![]() ![]() Dużo zdrówka! ![]() Cytat:
![]() AgaG trzymam kciuki żeby nie było potrzeby odstawienia Antosia od piersi ![]() Dominik z reguły je intensywnie przez 7-8min, to mu wystrcza. W poniedziałek druga dawka szczepień... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#700 |
Wtajemniczenie
|
A mój Dzieć po kąpieli i jedzeniu, zamiast spać to postanowił zrobić koopę (ostatnio to jego ulubiona pora
![]() Nie chcę ale muszę ... i w końcu zasnął ... przy suszarce. Cała akcja trwała 1,5 godziny ![]() Aaaa... no jasne że idę na wybory. To mój obywatelski obowiązek. Poza tym jak będę chciała narzekać potem, to będę miała do tego święte prawo. No bo "Jak wybrałam tak mam". A Ci co nie głosują nie mogą narzekać ![]()
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba ... Dominik ![]() Edytowane przez jacieeeee Czas edycji: 2011-10-08 o 20:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#701 |
Zakorzenienie
|
?Dziewczyny potrzebuje rady
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#702 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja ma to samo i nie mam pojęcia co to jest... ![]()
![]() |
#703 |
BAN stały
|
Wstawiam Wam fotkę z dziś mojego Karolka, wczoraj skonczyl 3 miesiące, matko jak te dzieci szybko rosną
![]() Dziewczyny może faktycznie wasze dzieciaczki mają skok rozwojowy. Pierwszy skok jest po 4 miesiącu zycia ![]() A powiedzcie mi, od kiedy mogę dawac arte jabko? jak zacznie 4 msc czy jak skonczy?? |
![]() ![]() |
![]() |
#704 |
Zakorzenienie
|
Widzę dziewczyny że sporo maluchów ostatnio zaczeło mniej jeść..
To chyba taki etap że dziecko odkrywa że są ciekawsze zajęcia niż wiszenie przy cycku czy butelce ![]() Ja dziś Lilce założyłam taki polarkowy kombinezon na dwór bo zimmno patik pochwal się jaką kurtkę kupiłaś w Top Secret. ![]() Szukam kurtki właśnie i nic mi się nie podoba ![]() ===== Byliśmy na imprezce, Lilka była grzeczniutka, spała przez 3h! ![]() ![]() Wróciliśmy późno i poszła spac bez kąpania, przebrałam ją tylko w piżamkę, nakarmiłam i w mig usnęła, Ciekawe jaka będzie nocka
#705 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Skok może i tak jestesmy w 12 tygodniu więc by się zgadzało, ale ona w nocy i śniadanko ładnie zjadła, dopiero o 13 zaczęły się cyrki, zjadła 80 ml i koniec, a na noc 40 ml i poszła spać ![]() Wzięłam ją dzisiaj do siebie do łóżka, ona spi, amja jeszcze buszuje. zmartwiło mnie to ![]() ![]() Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-10-08 o 21:23 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#706 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() To jest krótki okres czasu, moze po prostu odczuła tak zmiane pogody ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#707 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja dziekuje za kciuki i zaciskam swoje, zeby jutrzejsza uroczystosc sie udala! Cytat:
![]() Sliczny jest! A to moj maly w kilku odslonach: |
||
![]() ![]() |
![]() |
#708 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#709 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nawet Tż jechał na szybko kupić jakiekolwiek inne mleko, bo może to jej nie pasuje (nagle ![]() W poniedziałek jadę do pediatry. Widać, że głodna a broni się przed mlekiem jakby ją parzyło - herbatkę pije normalnie ![]()
![]() Kto rano wstaje ten jest niewyspany ![]() - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! Edytowane przez iustyna1 Czas edycji: 2011-10-08 o 21:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#710 | |
Zadomowienie
|
Patik oczywiscie, ze ide glosowac. W innych krajach ludzie chcieliby glosowac, ale ustroj na to nie pozwala, wiec ja korzystam z demokracji
![]() Zaneta kiedys uczylam sie robic na drutach, ale oczka wychodzily mi wyjatkowo koslawie ![]() Aaa to sie nie odzywam ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ---------- Natka moze Domek jeszcze sie przekona do odciagnietego mleczka? A swoja droga mam pytanie: ile mililitrow podajesz jednorazowo? Nie mam pojecia jak duza powinna byc jedna porcja? Malwinka bedzie miec dopiero 7 tygodni we wtorek, jak myslisz ile jej podac? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#711 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
.................... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia ![]() ![]() ![]() 24 tyg - 6770g ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Lilkaa82 Czas edycji: 2011-10-08 o 23:06 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#712 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() jest sens się kłaść ?? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#713 | |||
Zadomowienie
|
Żanetko, jestem jestem, tylko nie miałam jak odpisac. co zdąrzę przeczytac to Emil się budzi i nie ma jak odpisac. wstaję już o
4, a nie o 5 jak dotychczas ![]() Teraz już wiem że okupkac się po pachy jest możliwe. 3 dni bez kupy i czwartego nie wiedziałam za co go podniesc żeby wymyc. i nowe ubranko przez to ubrudził, a dopiero mu kupiłam, ![]() dziś przyjeżdzają teściowie na 3 dni. dobrze że tylko na 3 dni.ja lubię gości, ale w umiarze. Potem jeszcze moja najlepsza przyjaciółka na tydzień ![]() gratulacje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez agni82 Czas edycji: 2011-10-09 o 07:24 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#714 | ||||
Zakorzenienie
|
Witam niedzielnie
![]() Imprezka się super udała, w sumie to paczka starych znajomych, więc po powrocie do domu brzuch mnie bolał ze śmiechu ![]() Cytat:
![]() dziękuję ![]() Idę ![]() Cytat:
![]() i ludzie dość często kupowali na wyjazd, ale może Ci link podeślę na pw żeby mnie jakiś admin nie zblokował ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Adaś namiętnie pcha wszystko do buzi, na pierwszym miejscu są pięści - gryzaka wczoraj wsuwał aż stękał ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#715 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wtedy jak tak mi robi to daje jej spokój, pokołysze trochę i jak się uspokoi i zacznie przysypiać to zje, i identyko mam że na mleko tak czasem reaguje a herbatkę pije normalnie. Brunetko - Bello - Justnko - mam to samo z Julką ale czasami, tak powiedzmy raz-dwa razy na dobę mi takie cyrki robi. Ale moja to je nadal 90ml co 3 godziny w nocy przeważnie koło 22 - potem koło 2-3 i rano ok. 6-7 i za nic w świecie nie dam rady jej wcisnąć więcej a często nawet tych 90ml nie zje w całości... pytałam pediatry to mówi że ok. widocznie nie potrzebuje więcej i już bo ładnie przybiera a tż się śmieje że trzyma linie ![]() 90ml to ona jadła jak miała 2 tygodnie i tyle je do tej pory.. a skończyła 11 tygodni.
![]() ![]() |
![]() |
#716 |
Zakorzenienie
|
zanetta a dlaczego nie możesz podpiąć nikogo pod ubezp? byś musiała założyć książeczkę rodzinną.A twój Tż nie jest teraz nigdzie ubezp? jeśli nie to jak zapisze się na bezrobocie to wtedy może małą podpiąć pod siebie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#717 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja już raz miała taki etap i przybierała, także specjalnie sie nie martwię i tak samo mi nasza pediatra mówiła, Tylko Lena je więcej i jest już cięższa a urodziła się lżejsza.
![]() |
#718 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ja już na nogach. Chłopcy jeszcze leżą, a ja zabieram sie za prasowanie koszuli męża na dzisiaj ![]() AgaG dziękuję ![]() No właśnie ewidentnie mu nie smakuje, bo się rzucił podobno na butlę, ale jak zrobił parę łyków mleka to wypluł i więcej nie chciał i tak za każdym razem. Cytat:
![]() Takie ogciągnięte i przetrzymane w lodówce to ni ma problemu, dla niego żadna różnica. Ale Aga pisała, że czytała iż może takie mleko dzieciaczkom nie smakować. Mój zjada 160ml, ma 13 tyg we wtorek. Ale mój to taki mały żarłoczek ![]() Ile zjada Twoja Malwinka? Dwie piersi? Spróbuj jej podać tak 100ml i zobacz ile z tego wypije ![]() Edytowane przez Natka_ Czas edycji: 2011-10-09 o 08:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#719 |
Zadomowienie
|
Witam. U nas znowu pobudka na karmienie co 2-2,5 godziny, a juz 2 razy corcia przespala po 5,5 godziny. Wyglada na to, ze to tylko epizod.
|
![]() ![]() |
![]() |
#720 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj..doczytałam właśnie że wyrzuciłaś ![]() A niektórym dzieciom nie podchodzi bo enzym lipaza troszkę rozkłada tłuszcze i smak zmienia. Mleko jest dobre, nie zepsute ale nie smakuje i już... Takie mrożone można spróbować wykorzystać do zrobienia np kaszki na nim, wtedy tak tego smaku nie powinno wyczuwać... AgaGuernsey, śliczności! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:33.