Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r. - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-08, 19:48   #3001
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

helo
nadrabiałam pół dnia, w ratach i nic nie cytowałam
więc:
witam nowe mamusie
gratuluję udanych wizyt i chyba samych dziewczynek (chyba że mi coś umknęło... )
gratuluję zakupów i dostanych różności

ehhhmm :/ nie pamiętam

no i siosra zamawiała z allegro staniki do karmienia i ja też sobie zamówiłam jeden - polecam w razie co: http://allegro.pl/biustonosz-do-karm...845045154.html

no i co do wagi maluszków. ta która jest podawana z usg ma +/- 20% błędu.
Mój mały w 20t5d miał 377g a w 25t2d 748g a w 25t6d 867g (te dwa ostatnie od dwóch różnych lekarzy - więc kilka dni a widać sporą różnicę

no i tż dzisiaj wymyślił że może jednak będzie Konrad :roll eyes:
Stary 2011-10-08, 20:55   #3002
*Agatek*
Zakorzenienie

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Morderczyni much

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
bylismy z mężem na pizzy ;D teraz herbatkę piejmy
ojej znowu pizza?
Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
fajny ten sprzedawca
życzę samej przyjemności z kupowania
ojj już czuję tą ekscytację kurka ile radości przy tym nie dla mnie ale kij
Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
dzięki!
spoko luzik
Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
no i siosra zamawiała z allegro staniki do karmienia i ja też sobie zamówiłam jeden - polecam w razie co: http://allegro.pl/biustonosz-do-karm...845045154.html
bardzo ładny i seksowny, ale... ta cena...

ja taki chciałabym: http://allegro.pl/2-pak-za-25-90-biu...853343831.html nie jest sexi, taki zwyczajny w sumie... no ale tylko 26 zł- 2 sztuki...

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 20:56   #3003
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Ciekawe jak tam czubasek, dzisiaj jej wielki dzień
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 21:24   #3004
Anulka_86
Raczkowanie

kasikzaki to masz Usg w tym samym dniu co ja - czyli 13.10
Ja wtedy potwierdzę czy jest na 100 %chłopak. Bo jak na razie to tak na 80% jest Hubert.

Już się nie mogę doczekać. Mój mąż właśnie do mnie dzwonił, bo jest w delegacji i teraz na weekend nie przyjechał i mówił mi ,że widział dzisiaj ładne ciuszki ale nie kupił bo musi mieć pewność czy jest Hubert czy Lilianka.... cieszę się , że zaczyna o tym myśleć.... chciałabym aby się zmienił - i aby dzidzia go zmieniła. Niech oszaleje na jej punkcie.
Czasem mnie denerwuje że jest taki nie ogarnięty i zapomina o niektórych rzeczach... nie ogarnięty itp. może dziecko go zmieni i będzie bardziej odpowiedzialny. bardzo bym chciała.

Doloris181 witamy termin mamy podobny
ja na 29 luty/1 marzec
ładną masz już gromadkę w domku, i super jak jest córka

pozdrawiam ciepło.... bo robi się coraz zimniej na dworze..
Anulka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 21:54   #3005
agawoo
Zakorzenienie

Kasik, faktycznie, czubasek dzisiaj ślubuje Ciekawe, jak sie wszystko udało

Dziewczynki, ja zmykam spać dobranoc

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 22:07   #3006
ultraradiola
Wtajemniczenie

Hej musie

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
agatko, a u kogo robisz zakupy? bo ja właśnie szukam sprzedawcy, bo też chcę coś pokupować...
ja polecam tego http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=11612773

ale mam dzisiaj lenia pogoda straszna cały dzień leje ale za to po ogladałam łóżeczka z siostra i chyba kupię z firmy baby boo chciałam z drewexu hippo ale jakoś te mi się spodobały

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 22:39   #3007
pearpearl
Wtajemniczenie

Dziewczynki, proponuje dodac polecanych sprzedawcow do pierwszej strony, bo wtedy bedzie kazdej latwo skorzystac w razio co.

Poza tym to naszla mnie dzisiaj nieodparta pokusa na jakies ciasto. Mysle sobie,ze caly czas wpierniczam ciasteczka i wafelki, a to przeciez samo swinstwo, wiec jak juz musze slodkie, to moze chociaz domowe. No i pojechalam w dresach do kaufa, zakupilam twarog, brzoskiwnie i inne takie do serniczka i razem z mama zrobilysmy taki szybki, ale niestety...brzegi sie spalily, a w srodku jest zbyt wilgotny, wiec trzeba jesc lyzeczka :/ no i spod tez sie przypiekl, wiec podsumowujac jest taki sobie. Dobrze, ze mala blaszke zrobilysmy. Ale co bylo najsmieszniejsze... Przez caly dzien Nietoperek siedzial raczej cicho i po jego harcach az mnie to dziwilo i troche niepokoilo. Zagadywalam,pukalam,a tam jakies takie ledwo co pukniecie w zamian i koniec. Jednak jak sie rozniosl po domu zapach serniczka, to maly tak zaczal walic, ze myslalam, ze zaraz wyskoczy z tego brzucha Chyba mial ochote, gagatek jeden
Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
spacerek krótki przed snem i będziesz dobrze, smacznie spała
probowalam wyskoczyc sie przejsc, ale pogoda okropna i skapitulowalam...
Cytat:
Napisane przez Agatek
no właśnie $$ różni się między tymi dwoma firmami aż jakieś 150 zł... coneco mi się widzi bardzo i jestem na 70% przekonana już do niego
ja wlasciwie juz na 90% chce coneco, chyba ze po drodze cos innego mnie zaskoczy
Cytat:
Napisane przez Agatek
no wiesz... nie dopilnowałaś!!
ale moge dac w zamian serniczek

Cytat:
w ogóle wkurzył mnie dziś tż ma szkole rodzenia - położna zadała parę pytań, na które znałam odp więc odpowiedziałam, a ten mnie trzącha i pisze w notatniku, żebym się nie wymądrzała wiedzą
wrrr
no jak dzieci w podstawowce

Monia, dawaj pozniej foty, jak wygladasz Mam nadzieje, ze szalowo

Cytat:
Napisane przez kasiahexe Pokaż wiadomość
biore biore ale nie regularnie hihi chyba musz powazniej do tego podejsc
oj,to moze bierz czesciej
ja sie zastanawiam z kolei, czy nie brac co drugi dzien, bo moj dzieciak to rosnie jak na drozdzach
Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Morderczyni much
ona to nie tylko muchy morduje, z tego co sie juz tutaj chwalila
Cytat:
Napisane przez Agawoo
Pochwalę się, tylko nie wiem czy zdjęcie wyjdzie (muszę telefonem zrobić)

Placki były przepyszne
w takim razie czekamy
a gdzie dorwalas taki plaszczyk?
a plackow to zazdroszcze
ale jutro moze sobie zalatwie...kto wie
Cytat:
Napisane przez Agwoo
Z tym knoppersem dobre Porucznik Columbo na tropie
no tak ale dzisiaj jedna z zagadek zostala nierozwiazana...Zostawila m sobie na noc wode z miodem, zeby sie rozpuscil i chcialam rano na czczo wypic, schowalam tak z boczku,zeby nikomu nie wadzila, no i schodze rano, chce sie napic a tam nic...ani wody, ani kubeczka, nic... Pytam sie Taty, a ten odpowiada, ze pewnie Mama wypila. Pytam sie Mamy, a ona odpowiada, ze to na pewno Ojciec Jak nic mamy krasonludki w domu,ktore w nocy oprozniaja kubeczki
Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
no tak !!! ojejjjjjj, ciekawe, jak tam impreza
to mi przypomnialo o tym, ze Renatka jeszcze nie wkleila zadnych zdjec ze swojego slubu

czyli teraz juz tylko ja zostalam bezboznica bez slubu i samotnie bede sie smazyc w piekle ?

Sometimes when I close my eyes, I can't see

Edytowane przez pearpearl
Czas edycji: 2011-10-08 o 22:43
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 22:48   #3008
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Przez caly dzien Nietoperek siedzial raczej cicho i po jego harcach az mnie to dziwilo i troche niepokoilo. Zagadywalam,pukalam,a tam jakies takie ledwo co pukniecie w zamian i koniec. Jednak jak sie rozniosl po domu zapach serniczka, to maly tak zaczal walic, ze myslalam, ze zaraz wyskoczy z tego brzucha Chyba mial ochote, gagatek jeden
Wiesz co, nasze niespodzianki mają wieeeeele wspólnego! Mój też dziś z cichacza siedział cały dzień nic aż takiego, lekko sobie pływał i dopiero wstał koło 14 a teraz po kolacji jakieś smyranko też nie za mocne, chyba ma dziś lenia poza tym pogoda przymula, może dlatego
o zaczął sobie delikatnie jeździć, ale mam nadzieję, że da mi spać i nie zacznie nadrabiać zaległości w nocy

Cytat:
ale moge dac w zamian serniczek
eee tam takiego co się je łyżeczką to ja nie chcę!

Ważę 64 kg no masakra tydzień temu było 63,5 i wszystko idzie mi w a nie do dzidziolka

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2011-10-08 o 22:51
Stary 2011-10-08, 22:55   #3009
kasiahexe
Zadomowienie

Cytat:
kaca?? dobra jesteś hehehee

i do tego jesze czułam sie jak by troche pijana hhihi

Cytat:
bylismy z mężem na pizzy ;D teraz herbatkę piejmy
ja też jadlam pizze o 9 bozieeeeeeeeeeeeee

LIVKA jest juz z nami
kasiahexe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 22:56   #3010
agacia_cz
Zadomowienie

pearpearl posmażymy się razem
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 23:01   #3011
*Agatek*
Zakorzenienie

Dziewczynki proszę o pomoc!

Co lepiej:

nowy kojec z 3 gratisami 119 zł- przesyłka gratis
używany kojec za 70 zł + 15 zł przesyłka ??

używany wygląda ładnie, co Wy na to??
Używacie poduchy codziennie? Wygodnie się śpi??

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2011-10-08 o 23:03
Stary 2011-10-08, 23:10   #3012
pearpearl
Wtajemniczenie

o matko !!!!!!! alez ja jestem wyrodna matka !!!! umknelo mi,ze Nietoperek skoczyl dzisiaj 22 tygodnie...

---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ----------

Cytat:
Wiesz co, nasze niespodzianki mają wieeeeele wspólnego! Mój też dziś z cichacza siedział cały dzień nic aż takiego, lekko sobie pływał i dopiero wstał koło 14 a teraz po kolacji jakieś smyranko też nie za mocne, chyba ma dziś lenia poza tym pogoda przymula, może dlatego
o zaczął sobie delikatnie jeździć, ale mam nadzieję, że da mi spać i nie zacznie nadrabiać zaległości w nocy
moj wlasnie tez zaczyna cos pobrzdekiwac i obawiam sie o to samo co Ty... ))
Cytat:
Napisane przez Agatek
eee tam takiego co się je łyżeczką to ja nie chcę!
gardzisz moim serniczkiem?
Cytat:
Napisane przez Agatek
Ważę 64 kg no masakra tydzień temu było 63,5 i wszystko idzie mi w a nie do dzidziolka
ale Ty chyba wysoka jestes, co?
ja nawet nie staje na wage
i tak przezywam comiesieczny szok u poloznej, wiec po co sie katowac

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
oooooo, "żółwik", wspolniczko

Cytat:

Co lepiej:

Agatku, jak najbardziej kupuj i to nowa, a nie jakas uzywana, wypierdziana przez kogos innego. Ja uzywam codziennie, prawie non stop. Jest super, pomaga na plecki, pozniej bedzie bombowa przy karmieniu. Ja bym sie nie zastanawiala na Twoim miejscu. Ja sie zakochalam w tej poduszce, a moj tz jej nienawidzi, bo mowi, ze mu "waz" w parade wchodzi i za kazdym razem chce mi ja wypierniczac z lozka

Stary 2011-10-08, 23:41   #3013
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
o matko !!!!!!! alez ja jestem wyrodna matka !!!! umknelo mi,ze Nietoperek skoczyl dzisiaj 22 tygodnie...

no pięknie mamuśka! popisałaś się, nie ma co...

Cytat:
moj wlasnie tez zaczyna cos pobrzdekiwac i obawiam sie o to samo co Ty... ))
będziemy się wspierać razem
Cytat:
gardzisz moim serniczkiem?
no y... tak!
Cytat:
ale Ty chyba wysoka jestes, co?
ja nawet nie staje na wage
i tak przezywam comiesieczny szok u poloznej, wiec po co sie katowac
no 172 centów mam ja tyje a mały co?! obija się!!

Cytat:
Agatku, jak najbardziej kupuj i to nowa, a nie jakas uzywana, wypierdziana przez kogos innego. Ja uzywam codziennie, prawie non stop. Jest super, pomaga na plecki, pozniej bedzie bombowa przy karmieniu. Ja bym sie nie zastanawiala na Twoim miejscu. Ja sie zakochalam w tej poduszce, a moj tz jej nienawidzi, bo mowi, ze mu "waz" w parade wchodzi i za kazdym razem chce mi ja wypierniczac z lozka
kusi mnie kurcze wiesz czemu... ? niby różnica 25 zł, ale on ma jeszcze matę edukacyjną o taką na sprzedaż... a kojec wygląda bardzo dobrze kurka a bym od razu zakupiła z matą i bym była na plusie z kasiorką

kurka nie wiem co robić ciągnie mnie do tego używanego ... poducha ładnie wygląda- stan bdb i mata to samo hmmmmm....

---------- Dopisano o 00:41 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ----------

Kupiłam nie mogłam się powstrzymać... raz kozie śmierć mi się tam podoba kojec i mata

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2011-10-08 o 23:35
Stary 2011-10-08, 23:59   #3014
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:

no pięknie mamuśka! popisałaś się, nie ma co...

wstyd jak cholera
pomizialam, poglaskalam, kolysanke zaspiewalam, moze mi wybaczy

a tz ma problem, ze zapomnialam o naszej "miesiecznicy"
Cytat:
Napisane przez Agatek
będziemy się wspierać razem
jak tam u Ciebie na horyzoncie
bo u mnie skrobanki i szorowanki, ale bez mocniejszych uderzen
Cytat:
Napisane przez Agatek
no y... tak!
nie zapomnie Ci tego
Cytat:
Napisane przez Agatek
no 172 centów mam ja tyje a mały co?! obija się!!
to nastepna rzecz nas laczy
tylko z tym tyciem mamy inaczej - maly rosnie i ja rosne
Cytat:
Kupiłam nie mogłam się powstrzymać... raz kozie śmierć mi się tam podoba kojec i mata
no i git
tylko dobrze ja wypierz
mysle, ze pokochasz poduszeczke...
ja poki co nie wyobrazam sobie spac bez niej

---------- Dopisano o 00:59 ---------- Poprzedni post napisano o 00:50 ----------

ok, sprobuje usnac

dobranoc

Stary 2011-10-09, 01:03   #3015
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:

wstyd jak cholera
pomizialam, poglaskalam, kolysanke zaspiewalam, moze mi wybaczy

teraz to się nie podlizuj!!
Cytat:

a tz ma problem, ze zapomnialam o naszej "miesiecznicy"

jak mój tż mówił na początku związku... "a wiesz, że dzisiaj mamy miesiączkę????"
Cytat:
jak tam u Ciebie na horyzoncie
bo u mnie skrobanki i szorowanki, ale bez mocniejszych uderzen
no u mnie to samo uff... ale nie chwal dnia przed... wschodem słońca? pływa sobie w te i nazat koło pępka się wierci... wiesz... jadłam fajną kolację pt. 3 kanapki z serem, pomidorem, pieprz sól i... czosnek może dlatego zaczęło się dziecie udzielać
Cytat:
nie zapomnie Ci tego

Cytat:
no i git
tylko dobrze ja wypierz
mysle, ze pokochasz poduszeczke...
ja poki co nie wyobrazam sobie spac bez niej
wypiorę, wypiorę marzy mi się ta poducha od dawna... patrzałam też kiedyś na używane- a dziś widziałam taką w stanie masakrycznym a ta wygląda wyjątkowo dobrze i stan jako 'bdb' więc... no i ta mata z pozytywką nowe maty od 90 zł w górę trafiła się okazja, więc wzięłam, a co mi tam! Opiszę jeszcze of kors jak przyjedzie do mnie ale się cieszę!

A co do tycia- hmm, ja nigdy w życiu nie tyłam ogólnie... moja waga od liceum była 52-53 a teraz od 2 lat z 55-56 max no a teraz 64 to szok, ale cieszę się, bo cyc urósł chociaż tzn niby obwód i takie 'pełniejsze' się zrobiły mężulek nie narzeka zobaczymy u gina we wtorek/środę na wizycie czy coś przez te 1,5 tyg urósł...

I stanik na mus muszę zakupić, bo prawy cyc mnie denerwuje i co chwila mi wypływa siara wkładki laktacyjne kupiłam i dają radę, ale stanik do karmienia na mus, taki luźny i chyba zacznę spać w nich, bo cycki to umiaru nie znają widzę

---------- Dopisano o 01:07 ---------- Poprzedni post napisano o 01:02 ----------

Zaczynamy dziś z moim zajączkiem 26 tydzień!!! czyli III trymestr!... a za 2 tyg 7 miesiąc

---------- Dopisano o 02:03 ---------- Poprzedni post napisano o 01:07 ----------

i gdzie moja wspólniczka Pearl?? poszła spać bez zapowiedzi!! już ja se to zapamiętam!!

Patrzcie laski co znalazłam: http://allegro.pl/lozeczko-sosnowe-m...840798505.html nówka za 157 zł i to już z materacem

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-09, 04:33   #3016
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
Hej musie

ja polecam tego http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=11612773

ale mam dzisiaj lenia pogoda straszna cały dzień leje ale za to po ogladałam łóżeczka z siostra i chyba kupię z firmy baby boo chciałam z drewexu hippo ale jakoś te mi się spodobały
dzięki
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 07:49   #3017
paulaLbn
Raczkowanie

pearpearl ja tez pojdę sie smażyc z Toba
Stary 2011-10-09, 08:24   #3018
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
helo
więc:
witam nowe mamusie
gratuluję udanych wizyt i chyba samych dziewczynek (chyba że mi coś umknęło... )

Mój mały w 20t5d miał 377g a w 25t2d 748g a w 25t6d 867g (te dwa ostatnie od dwóch różnych lekarzy - więc kilka dni a widać sporą różnicę

jak Kondziu z Niani Frani

Ja planuje sobie kupic biustonosz taki - http://allegro.pl/biustonosz-do-karm...856705975.html

Nie jest tani, ale mi sie straaaasznie nie podobaja te bawełniane zwyczajne i bym sie zle czula. ALe to blizej porodu, bo w zasadzie kompletnie nie wiem jak z rozmiarem Obwód sie pewnie jeszcze zmieni, miseczka tez, a jak juz bedzie pokarm to w ogole te piersi beda wieksze nie?

Planujecie kupic laktator? bo ja sie zastanawiam czy kupowac przed porodem czy dopiero po, jak bedzie wiadomo czy sie w ogole przyda
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 08:25   #3019
nawojka8583
Zadomowienie

Cześć Mamusie
Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
dlatego ja jak robilam remont, to znalazlam goscia co zrobil mi za konkretna stawke, a nie na godziny
Kamciurka to nie my ich wynajeliśmy tylko spółdzielnia od której dostaliśmy mieszkanie, my im za to nie płacimy, więc sobie robią co chcą.
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-09, 08:26   #3020
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
helo
więc:
witam nowe mamusie

a ja nawet nie wiem ile mój synuś waży bo lekarz mi nie podał - jestem zapisana już na USG w 30tyg na 28.10 więc zapytam, może mi powiedzą

Fajny ten stanik. Muszę się rozejrzeć za jakimiś. Jak wybierasz rozmiar?? Obwód taki jak teraz a co z miseczką? Bierzesz większą i jeśli tak, to o ile
Ja wczoraj patrzyłam na staniki dla siebie, takie sexy ładne z Kingi boi dziewczyny mnie zainteresowały - ale ze mnie wyrodna matka , zamiast popatrzeć na te do karmienia Okazało się, że jestem użytkowniczką Kingi nawet nie wiedziałam

aaaa Konrad - słodkie imię ;-P

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
o właśnie, mam nadzieję że nasza Mamuśka wyglądała cudnie i że wszystko udało się jak najlepiej

Cytat:
Poza tym to naszla mnie dzisiaj nieodparta pokusa na jakies ciasto. Mysle sobie,ze caly czas wpierniczam ciasteczka i wafelki, a to przeciez samo swinstwo, wiec jak juz musze slodkie, to moze chociaz domowe. No i pojechalam w dresach do kaufa, zakupilam twarog, brzoskiwnie i inne takie do serniczka i razem z mama zrobilysmy taki szybki, ale niestety...brzegi sie spalily, a w srodku jest zbyt wilgotny, wiec trzeba jesc lyzeczka :/ no i spod tez sie przypiekl, wiec podsumowujac jest taki sobie. Dobrze, ze mala blaszke zrobilysmy. Ale co bylo najsmieszniejsze... Przez caly dzien Nietoperek siedzial raczej cicho i po jego harcach az mnie to dziwilo i troche niepokoilo. Zagadywalam,pukalam,a tam jakies takie ledwo co pukniecie w zamian i koniec. Jednak jak sie rozniosl po domu zapach serniczka, to maly tak zaczal walic, ze myslalam, ze zaraz wyskoczy z tego brzucha Chyba mial ochote, gagatek jeden
a ja pierwszy raz od dawna nie zrobiłam żadnego ciacha było tylko takie drożdżowe, ale to raczej śniadaniowe ciasto do kakao

Cytat:
Napisane przez paulaLbn Pokaż wiadomość
e tam, co wy dziewczyny takie religijne

Haniula
- planuję, ale kupi mi tż jak będzie potrzebny, pokazałam mu w sklepie jak wygląda i mi kupi ten wybrany jeśli będę go potrzebowała.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58

Edytowane przez MissZuzia
Czas edycji: 2011-10-09 o 08:30
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 08:34   #3021
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
ale ja dzisiaj mam lenia....przesada!
wczoraj marudziłam ,że cały dzień Synuś tak mało się wiercił,więc dzisiaj szaleje za wczoraj i odrazu uśmiech na mojej buzi sie pojawia

A to moje ostatnie zakupy:
Oj jakie słodkie

---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ----------

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
hejka mamuśki
u nas dziś pogoda do d...y bleeee nie lubie takiej pogody
dziś robie coś dla siebie i .... zmieniam kolor włosków miałam już straszne odrosty więc kupiłam sobie farbę i teraz siedze i odliczam czas a co trzeba czasami coś zmienić i sobie troszke przyjemności sprawić - pewnei ze milej i przyjemniej było by u fryzjera jakieś podcięcie włosów itp ale mała zmiana też jest miła
dziś od rana znowu męcze w kólko jedną piosenkę http://www.youtube.com/watch?v=aLwcT...eature=related uwielbiam ją w ogóle lubie takie starocie nie wszystkie ale dużo takich jest a ta nutka szczególnie na mnie wpływa już sama melodia wprawia mnie w kołysanie
Monika dawaj zdjecia nowej fryzurki
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 08:35   #3022
kamciurka
Zakorzenienie

dzien doberek
Cytat:
czyli teraz juz tylko ja zostalam bezboznica bez slubu i samotnie bede sie smazyc w piekle ?
Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez paulaLbn Pokaż wiadomość
dolączam się do klubu

ide robic sniadanko

Agacia cz i co z tym Twoim plamieniem? uspokoilo sie?

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 08:51   #3023
renata:)
Zadomowienie

Cytat:
Jestem już po obiadku i sączę 'niby' piwo bezalkoholowe z sokiem wiśniowym Kupione w Niemczech- nie ma grama alkoholu tak jak to, co u nas w PL bo nasze karmii ma 0,5%, a te nie ma nic a nic i bardzo mi smakuje przeczyszczę troszkę nereczki

Własnie spisuję z allegro ceny tego co w przyszłym tyg będę zamawiała dla malucha w końcu i nareszcie bo ubranek już nie kupuję- mam 3 wory od bratowej i wczoraj jeszcze przywlokłam czeka mnie pranie i prasowanie, ale to jak przyjdzie paczka z allegro, bo proszek też zamawiam
ale fantastycznie!! ja tez chce piwo bezalkoholowe a tu w pl nie mabuuu daj troszkę!!

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
Mój ma swoją działalność, co zdecydowanie ułatwia sprawę. Zresztą ja wychodzę z założenia, że to dziecko będzie miało też ojca, a nie tylko samą matkę do zajmowania się nim i nie ma co aż tak dramatyzować
czemu dramatyzować?
mój mąż przecież sie będzie córka zajmował ale po pracy. Ja nie pracuje i chyba oczywiste że jego praca jest bardzo ważna...nierozumiem twojego oburzenia
Cytat:
helo
więc:
witam nowe mamusie

no i tż dzisiaj wymyślił że może jednak będzie Konrad
śliczne staniczkitez sobie zamówie ale później bo póki co to cycuszki jeszcze urosną myślę że tak w grudniu ale super że podałaś sprzedawcę i sprawdzone to już w ogóle

Cytat:
Napisane przez Anulka_86 Pokaż wiadomość
kasikzaki to masz Usg w tym samym dniu co ja - czyli 13.10
Ja wtedy potwierdzę czy jest na 100 %chłopak. Bo jak na razie to tak na 80% jest Hubert.

Już się nie mogę doczekać. Mój mąż właśnie do mnie dzwonił, bo jest w delegacji i teraz na weekend nie przyjechał i mówił mi ,że widział dzisiaj ładne ciuszki ale nie kupił bo musi mieć pewność czy jest Hubert czy Lilianka.... cieszę się , że zaczyna o tym myśleć.... chciałabym aby się zmienił - i aby dzidzia go zmieniła. Niech oszaleje na jej punkcie.
Czasem mnie denerwuje że jest taki nie ogarnięty i zapomina o niektórych rzeczach... nie ogarnięty itp. może dziecko go zmieni i będzie bardziej odpowiedzialny. bardzo bym chciała.

Doloris181 witamy termin mamy podobny
ja na 29 luty/1 marzec
ładną masz już gromadkę w domku, i super jak jest córka

pozdrawiam ciepło.... bo robi się coraz zimniej na dworze..
trzymam kciuki za tżmój jest odpowiedzialny ale cos wg mnie za mało interesuje sie córką tzn niewiele czyta o dzieciach i nie uczestniczy w zakupach ale już po rozmowie i zauważam poprawę
jedyne co to snuje rozważania jaka będzie i jak trzeba wychowac itp ale żeby sie czegos dowiedział to niiii
zimnoooo....

Cytat:

no tak !!! ojejjjjjj, ciekawe, jak tam impreza
to mi przypomnialo o tym, ze Renatka jeszcze nie wkleila zadnych zdjec ze swojego slubu

wiesz że jeszcze ich nie dostaliśmy? jutro tam ide i zrobie rozróbe bo już3tyg a tu ani słychu ani widu
Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
jak Kondziu z Niani Frani

Ja planuje sobie kupic biustonosz taki - http://allegro.pl/biustonosz-do-karm...856705975.html

Nie jest tani, ale mi sie straaaasznie nie podobaja te bawełniane zwyczajne i bym sie zle czula. ALe to blizej porodu, bo w zasadzie kompletnie nie wiem jak z rozmiarem Obwód sie pewnie jeszcze zmieni, miseczka tez, a jak juz bedzie pokarm to w ogole te piersi beda wieksze nie?

Planujecie kupic laktator? bo ja sie zastanawiam czy kupowac przed porodem czy dopiero po, jak bedzie wiadomo czy sie w ogole przyda
tez sliczne staniczki na all jest z czego wybierac bo w sklepach to same te bawełniane
ja kupuję na pewno i chyba ręczny bo podobno najlepsze są ale kupie pewnie listopad/grudzień dopiero

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 10:23   #3024
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Dzień dobry!

Słoneczko dzisiaj nieśmiało wygląda i pomyślałam że wypiorę wypełnienie wózka.. tylko nie wiem czy to MUSI być wyprane w dzieciowym proszku? Bo ja nie kupiłam jeszcze takiego wydaje mi się, że nie, ale co myślicie?

Ja chyba laktatora nie kupuję przed porodem, nie wiadomo jak to będzie. Wybiorę sobie model, zapiszę i w razie w. tż kupi nie chcę wydawać bez sensu pieniędzy. I na pewno ręczny kupię. Podobno Avent są dobre.

Cytat:
bardzo ładny i seksowny, ale... ta cena...
no, cena, ale to i tak mało jak na mnie, bo ja akurat staniki kupuję drogie :/ nasze polskie i tańsze rozmiarowo mi zupełnie nie odpowiadają a ten jest w miarę jeszcze :/
Cytat:
Dziewczynki, proponuje dodac polecanych sprzedawcow do pierwszej strony, bo wtedy bedzie kazdej latwo skorzystac w razio co.
...
oj,to moze bierz czesciej
ja sie zastanawiam z kolei, czy nie brac co drugi dzien, bo moj dzieciak to rosnie jak na drozdzach
..
no tak ale dzisiaj jedna z zagadek zostala nierozwiazana...Zostawila m sobie na noc wode z miodem, zeby sie rozpuscil i chcialam rano na czczo wypic, schowalam tak z boczku,zeby nikomu nie wadzila, no i schodze rano, chce sie napic a tam nic...ani wody, ani kubeczka, nic... Pytam sie Taty, a ten odpowiada, ze pewnie Mama wypila. Pytam sie Mamy, a ona odpowiada, ze to na pewno Ojciec Jak nic mamy krasonludki w domu,ktore w nocy oprozniaja kubeczki
hihihi, może nastaw jakąś kamerkę na noc, zagadka się rozwiąże

kiedyś już był pomysł sprzedawców na pierwszej stronie, nie wiem czy już tam czegoś nie ma

ja też biorę co 2-3 dzień witaminy. Wyniki mi się poprawiły, więc spokojnie będę to kontrolować
Cytat:
dobrze, że kupiłaś. Ja biłam się z myślami czy używany wózek kupować, a teraz jestem zadowolona, nie można popadać w paranoję. Można wyprać, wyczyścić i jest ok tym bardziej jeśli coś wygląda jak nowe
jak kupuję ciuszki z lumpa to też używane, więc to jedno i to samo. A kasa w kieszeni...
Cytat:
a ja nawet nie wiem ile mój synuś waży bo lekarz mi nie podał - jestem zapisana już na USG w 30tyg na 28.10 więc zapytam, może mi powiedzą

Fajny ten stanik. Muszę się rozejrzeć za jakimiś. Jak wybierasz rozmiar?? Obwód taki jak teraz a co z miseczką? Bierzesz większą i jeśli tak, to o ile
Ja wczoraj patrzyłam na staniki dla siebie, takie sexy ładne z Kingi boi dziewczyny mnie zainteresowały - ale ze mnie wyrodna matka , zamiast popatrzeć na te do karmienia Okazało się, że jestem użytkowniczką Kingi nawet nie wiedziałam

aaaa Konrad - słodkie imię ;-P
Ja dostaję po każdym usg zdjęcia i jedno z nich zawsze to jest taka tabelka ze wszystkimi wymiarami
a stanik ok, wybrałam 75F, teraz noszę 70 FF (ale angieslkie firmy), a nosiłam 65F wcześniej obwód jest spory (ale jakby co podszyję sobie) i miseczki też większe i widać że takie... rozciągliwe są więc zostawiam go sobie.

Czubasku
radości i miłości pełno Wam życzę
Stary 2011-10-09, 10:37   #3025
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
czemu dramatyzować?
mój mąż przecież sie będzie córka zajmował ale po pracy. Ja nie pracuje i chyba oczywiste że jego praca jest bardzo ważna...nierozumiem twojego oburzenia
Nie no, chodziło mi o mnie, a nie o Ciebie, że ja nie mam powodów do dramatyzowania, że ojciec dziecka raz czy dwa razy w tygodniu zajmie się sam dzieckiem
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 10:55   #3026
Maga83
Zakorzenienie

Witajcie
nie nadrabiam, bo nie mam za dużo czasu, ale wpadłam tylko z takim pytaniem. Macie może jakieś pomysły co można kupić dla dziecka na chrzciny, bo moja mama została zaproszona, ale do rodziny z którą w sumie większego kontaktu nie mamy. Nie jest chrzestną ani nic takiego i tak się głowimy co można by kupić, bo kasy woli nie dawać. Dziecko ma 4,5 miesiąca

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 11:12   #3027
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

czesc baby
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 11:16   #3028
kasiahexe
Zadomowienie

dzien doberek a ja mam dzisia wolne
a pogoda jak zwykle tragiczna :/
zjadłam juz platki wypilam kawke z czekolada i ogdNEŁAM nowe 9210 i Gotowe na Wszystko
A teraz czas wziąsc dupe w troki i zabrac sie za sprzatnie hihi
Wczoraj byliśmy odwiedzic znajomych i kolezanka jest tez w ciazy troszke młodszej odemnie ale jaki ona ma brzuch to jest masakra :/ fak jest taki ze ona miała spory brzuszek jak zaszła ale ja taki to chyba bede miŁA na koncu ciazy hihi wogóle po ostaiej wizycie na uSG stwierdzam ze mam mały brzuszek bo te wszystkie baby co tam siedziały to miały sporowieksze odemnie

Cytat:

Co lepiej:

widze ze wpadlas w szal zakupow hih
ja mam w ksztalcie litery U i napoczatku uwazałam ja za rewelacyjna a teraz to juz sama nie wiem :/
cały czas lezy na łozku ale czasami jej porostu nie uzywam :/

Cytat:
ale fantastycznie!! ja tez chce piwo bezalkoholowe a tu w pl nie mabuuu daj troszkę!!

Wydaje mi sie ze Bavaria piwo jest w PL musisz dobrze popatrzec

Co do laktatorow ja mam elektryczny

zreszta do konca wyprawki brakuje nam naprawde nie wielu rzeczy a ja dopiero jestem w połowie ciazy hihi
i juz sie nie moge doczekac światecznych Wyprzedazy

AgaMILi studiowałam i mieszkałam przez trzy lata w Krosnie Fajnie Miasto

LIVKA jest juz z nami
kasiahexe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 11:31   #3029
AgaMili
BAN stały

Ale mam dzis lenia. W domu syf , trzeba posprzatac lazienke, odkurzyc, pomyc naczynia, posprzatac ubrania z podlogi a ja pije kawe i siedze na kanapie. Tz w pracy. Jakos nam sie ostatnio nie uklada, tzn. on sie stara, wczoraj kupil mi spodnie ciazowe i wieczorem zrobil kolacje do lozka ale ja mam zle przeczucia i jakos sadze ze nie jest ze mn a szczery. Drazni mnie juz, nienawidze klamstwa. Jeszcze mialam zly sen ze mnie zdradza. I jak sie obudzilam to taki bol czulam jakby to bylo na prawde.

Z milych rzeczy to w srode przychodzi nam nowe lozko dla Milenki, wczoraj zamowilam i jestem super zadawolona o takie:
http://www.next.co.uk/x484164s1 . A dzis ide kupic jej zaslony z ksiezniczkami

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Cytat:
agamili studiowałam i mieszkałam przez trzy lata w krosnie fajnie miasto
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 11:43   #3030
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
już leję już prosiłam mężusia żeby mi w listopadzie dwie zgrzeweczki przywiózł 6x 0,5 l za aż 1,5 eu czyli 6 zł jeszcze lepszy jest fakt, że... buteki zwrotne! 0,25 eu hihi tam to się interesy kręcą
Cytat:
Ja chyba laktatora nie kupuję przed porodem, nie wiadomo jak to będzie. Wybiorę sobie model, zapiszę i w razie w. tż kupi nie chcę wydawać bez sensu pieniędzy. I na pewno ręczny kupię. Podobno Avent są dobre.
Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
tak sobie właśnie myślałam o laktatorze wczoraj i stwierdziłam, że lepiej odłożyć pieniążki 'i niech czekają' no bo fakt faktem- nie wiadomo jak to będzie z pokarmem więc ja zamierzam po porodzie "w razie co"

Cytat:
no, cena, ale to i tak mało jak na mnie, bo ja akurat staniki kupuję drogie :/ nasze polskie i tańsze rozmiarowo mi zupełnie nie odpowiadają a ten jest w miarę jeszcze :/
a ja właśie staniki zawsze kupowałam z rynku i w takim staniku chodzę max 2-3 lata aż się zniszczy

Cytat:
dobrze, że kupiłaś. Ja biłam się z myślami czy używany wózek kupować, a teraz jestem zadowolona, nie można popadać w paranoję. Można wyprać, wyczyścić i jest ok tym bardziej jeśli coś wygląda jak nowe
jak kupuję ciuszki z lumpa to też używane, więc to jedno i to samo. A kasa w kieszeni...
dziś pani odpisała mi na gg, że poduchy używała tylko 2 miesiące, bo miała problem z miednicą i przestała, więc nówka tak samo z matą- jej córka wolała szarpać za pałąki i była na tej macie max z 10 razy więc udało mi się co do ciuchów- racja, w lumpie są ładne, niezniszczone i za śmieszną kasę ale ja już nie kupuję, bo dostałam od bratowej tyle, że mi starczy na najbliższy rok chyba
Cytat:
czesc baby
baby to masz w nosie!
Cytat:
widze ze wpadlas w szal zakupow hih
ja mam w ksztalcie litery U i napoczatku uwazałam ja za rewelacyjna a teraz to juz sama nie wiem :/
cały czas lezy na łozku ale czasami jej porostu nie uzywam :/
jest kasiora to są i zakupy ja właśnie mam problemy ze snem- lubię kogoś przytulić, a tu nie ma kogo i se ściskam poduszki i maskotki marzy mi się ta poducha od dawien dawna kurczę - zobaczymy czy się sprawdzi u mnie A jak nie używasz to możesz sprzedać na allegro, one są dość drogie a i zawsze $$ wpadnie chyba, że zostawiasz do karmienia dzidzi

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości