|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: 2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :)
Heh Zia, to moja mama ma już podobno prawie całą wyprawkę gotową, łacznie ze śpiworkami i pościelą do łózeczka, a wy dopiero powiedzieliście
?Super ,że masz tam i mamusie , i ciężarne dookoła. U mnie jak na razie ni ma.. Dlatego chcę na ten pilates iść. Zobaczymy co mi odpiszą ![]() P.S. a na sałatkę warzywną mogę do siebie zaprosić jutro I na zupkę ogórkową.. Muszę tylko seler i jabłka kupić i do dzieła
|
|
|
|
#4202 |
|
Zadomowienie
|
witam ,
a mnie od wieczora dynka nap.....ala ![]() zaraz na kawe do babci potem obiadek u mamusi ![]() potem ciepla herbatka w domku i torcik z imprezy u babci i dziadka ![]() a tak w ogule to dalej niedobrze mi jak cholera
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#4203 |
|
Zakorzenienie
|
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#4204 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4205 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Cytat:
ale 1 para fajnych ciążowych spodni konieczna (choć strasznie szkoda mi kasy), na razie mieszczę sie w te "stare" z przed diety.---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Mnie też tragicznie bolą biodra jak śpię na boku tzn. stawy biodrowe. Ktoś wie dlaczego? Chyba się jeszcze nie rozchodzą tzn. rozszerzają? |
||
|
|
|
#4206 | |||
|
Rozeznanie
|
Hej
Cytat:
zamiast chudnąć to tyje. W ogóle ma objawy ciążowe, boli go głowa wtedy kiedy mi, ma zachcianki smakowe, wielki rosły chłop a marudzi na brak sił Wasze chłopy też tak mają? No i żeby było ciekawiej, TŻ się przeziębił, wczoraj latałam koło niego, a to herbatka z miodem, a to do apteki po sinupret, tabcin i afrin. Jakaś epidemia chorych TŻtów? ![]() Cytat:
masakra. Rozstępy miałam od nastolatki - chyba taki urok. Ale cellulit mi się zaczął pojawiać, jak przestałam tak często jeździć konno, no ale niebawem zacznę chodzić na basen to mam nadzieję, niedługo chociaż z częściowym cellulitem się pożegnam ![]() Pisałyście o Wawce, ja akurat jestem z krwi i kości warszawianką. Urodziłam się, wychowałam się i mieszkałam do 18 roku życia w Wawie. Ale że ze mnie koniara była to jeździłam na wieś co wakacje, na weekendy aż w końcu wyprowadziliśmy się z rodziną na prawdziwą wiochę. Akurat Wawa mnie tak nie ciągnie, ale też nie denerwuje. Pracowałam w firmach w Wawie i może rzeczywiście jest ten wyścig szczurów i pokazywanie się jak to jest się zabieganym, ale ja to raczej nie odczuwałam, może wynika to z tego, że tu się wychowałam i jeszcze w miarę blisko centrum. Ale i tak zdecydowanie wolę obrzeża miasta i mieszkanie w domku nie wyobrażam sobie mieszkać teraz w bloku.Cytat:
|
|||
|
|
|
#4207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak to zrobiłaś?Ja wczoraj też porządkowałam szafę. O kilku ciuchach zapomniałam, że mam. Na dodatek doszłam do wniosku, że mam za dużo Przełożyłam na bliższą półkę te w które wejdę w czasie ciąży
|
|
|
|
|
#4208 |
|
Zakorzenienie
|
my tez idziemy na obiadek do teściowej tym razem
|
|
|
|
#4209 |
|
Zakorzenienie
|
Ja z przymusu zrobilam przeglad szafy i mysle ze w grudniu jeszcze nie bede musiala kupowac ciazowej kurtki, ale na styczen juz napewno tak ...
wybralismy juz wozek z mezem, kupimy go pozniej ale juz zdecydowalismy przynajmniej jesli rzeczywiscie w brzuszku siedzi Anika to bedzie jezdzic taka fura http://www.babyartikel.de/produkt/ko...ollektion_2012 ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- nam dzisiaj tesciowa nie dosc ze ugotuje (schaboszczaka ) to jeszcze przywiezie
|
|
|
#4210 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam mamusie
![]() jak tam wyspane? Mnie męczy zatkany nos cały humor mi psuje... Cytat:
|
|
#4211 |
|
Zakorzenienie
|
my sami musimy sie na schaboszczaka wybrac
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4212 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
...czy aby na pewno Tz przede mna niczego nie ukrywa![]() ![]() anagat niezle z irlandzkimi lekarzami sprawa sie ma, nie znam tutaj srodowiska lekarzy, ale ogolnie anglicy to lubia miec duzo czasu wolnego i domagaja sie o kazda extra godzine aby im zaplacic, tak przynajmniej widze po naszych pracownikach i znajomych.chociaz moj menager to uwaza ze w Anglii strasznie duzo sie pracuje - az za duzo, on ma taki zwyczaj ze pol dnia przegada o duperelach a pozniej z niczym nie moze sie wyrobic i konczy o 19, i jaki to on zapracowany, a spokojnie moglby skonczyc o 17....ot takie zarzadzanie czasem. ja ich pierdziele i punkt 15 koncze, a jak musze robic polowanie w soboty - to biore sobie poniedzialek wolny, nie mam placonego za godzine - tylko miesiecznie. no i tak oczywiscie na how are you - always great!! ...mozna sie przyzwyczaic ...ale na poczatku draznilo, a teraz olewam.emigra fajna maszyna ![]() dzisiaj znajomi na obiad wpadaja wiec niedlugo bede gotowac. |
|
|
|
|
#4213 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny będziemy mieć psa
. Owczarka niemieckiego . Bo jakiś kolega wujka ma młodą suczkę i zamiast się nią zajmować to idzie do baru i wiąże ją przed barem i ta bidaka tak siedzi . No więc z mężem postanowiliśmy, że ją przygarniemy .
|
|
|
|
#4214 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A ja dziś na obiadek sobie zrobię placuszki z jabłuszkami. Ojjjejjjjjj własnie w tv pokazują 4-miesięczne maleństwo koali jaaakieee słoodziaachnnee |
|
|
|
|
#4215 |
|
Zakorzenienie
|
No my zawsze chcieliśmy mieć owczarka, ale ciężko nam było się zdecydować...a teraz pies sam nas znalazł. Myślę, że nie będzie się źle chować, bo wujek mówił, że jest bardzo grzeczna, ufna i kochana, a on zna się na psach, bo ma swoje 4
Ja nie mogę słuchać jak jakieś zwierze cierpi...tym razem teraz w ciąży - przygarnęłabym wszystkie. Widziałam tą koalę ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- i jeszcze kangurzątko |
|
|
|
#4216 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4217 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
....ale i tak nie zalujemy i gdybysmy mieli drugi raz mozliwosc to i tak bysmy go wzieli. a owczarki swoja droga sa bardzo madre, chcialabym kiedys miec. ale po labradorze nawet jest multum siersci w domu, mimo ze on biega caly dzien w ogrodzie a do dyspozycji w ciagu dnia ma swoj pokoj sloneczny. czeszemy go raz na kilka dni. w jakim wieku jest ta Wasza przyszla sunia? Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2011-10-09 o 11:22 |
|
|
|
|
#4218 |
|
Zakorzenienie
|
Gdzieś ma koło roku...to jeszcze szczeniak. Ale właśnie jak się dobrze psa wychowa to będzie super! Tym bardziej owczarek, który jest bardzo mądrym psem do wszystkiego. Postaram się ją nauczyć, żeby nic nie brała co upadnie i żeby nie wchodziła na sofy, to będzie łatwiej jak dzidzia się urodzi.
Myślę, że damy radę i stworzymy super rodzinkę Swoją drogą...jak ja powiem mojej mamie że mamy psa (jak już pies będzie u nas). Ona tak od początku odradzała mi psa |
|
|
|
#4219 |
|
Zakorzenienie
|
o matko jak ja bym chciala psa!!!!
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4220 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam nadzieję, że w końcu ją będę miała, a nie okaże się, że jednak mi jej nie dadzą, bo gościu jej nie odda
---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Niby mąż dzwonił (bo jest obecnie z wujkiem na rowerach), że gościu po południu psa przyniesie i oni od razu nam go przywiozą...ale jak będzie okaże się po południu . Będę Was informować ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Wrzucę zdjęcie wczorajszego brzuszka na maila...tylko wyglądam trochę jak sierota |
|
|
|
#4221 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do owczarków niemieckich to moja mama ma, i niestety trafił się "wadliwy" towar, głupi jest jak nie wiem co. Niby tresowany, ale w ogóle jakiś dziwny ten pies, może jakbym wzięła sprawy w swoje ręce to na szkolenie musiałabym go zabrać, żeby doprowadzić go do ładu. A ja tez bym Wam wrzuciła mojego brzuszka to byście oceniły czy coś widać już czy nie, ale Wam nie wrzucę bo nie mam dostępu do maila
|
|
|
|
|
#4222 |
|
Zakorzenienie
|
a ja wierzę, że moja sunia będzie miła, bo inaczej się załamię
|
|
|
|
#4223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a temu wlascicielowi to bym za takie traktowanie zwierzat
|
|
|
|
#4224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ale poważnie no...ja też nie mogę patrzeć jak zwierzęta cierpią. A wujek też ma ochotę mu wklepać za tego psa. Dlatego zabiera go stamtąd tak szybko jak się da. |
|
|
|
|
#4225 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale sprawdzcie pieskę najpierw z dziećmi. Jak reaguje, poobserwujcie. Ona powinna być co najmniej obojętna na dziecko i jego zaczepki. Jeśli nei zadowolona i radosna. Również poszukajcie trenera psów. I ułóżcie ją , zanim pojawi się dzidzia. Kochana, dziecko jest teraz najważniejsze , a dziecko musi być w 100% bezpieczne. Mojego psa wzięliśmy ze schroniska 1.5 roku temu. Najpierw jeździliśmy jako wolontariusze przez dobry miesiąc.. Braliśmy psy(kilka na raz) na całe dnie i się im przyglądaliśmy. Podchodziliśmy z nimi do dzieci, sprawdzaliśmy reakcje psów. A jak już się zdecydowaliśmy, to jeździliśmy z nim do trenera. Teraz wystarczy jeden ruch ręki męża (ja muszę dołożyć ostrzeżenie werbalne) i pies chodzi jak w zegarku. A dzieci uwielbia. Cieszy sie do każdego wózka. I przy dziecku wykazuje się jakąs super nadpsią cierpliwością. A i tak mamy stracha, jak zaakceptuje dziecko, czy nei będzie zazdrosny. No i wiadomo.. ani na sekundę psa samego z dzieckiem bym nie zostawiła. Nie mówię absolutnie, żebyście nie brali.. tylko pracujcie z pieską koniecznie. Potem nie będziecie mieć czasu
|
|
|
|
|
#4226 |
|
Zakorzenienie
|
Anagat...wiem wiem...wszystko wiem...całą noc myślałam i obmyślałam wszystkie plany. Boję się strasznie, ale wierzę, że będzie dobrze.
---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Postaram się ją uczyć na mocniejsze "pieszczoty" jak kiedyś mojego psa z domu rodzinnego, żeby nie robił krzywdy dzieciom jak zostanie potargany, czy klepnięty. ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Ach...ja mam nerwicę, a mąż jeździ sobie na rowerze i nie mam z kim porozmawiać... |
|
|
|
#4227 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam po miesiącu czekania na 2 wizycie u gina, tym razem przeniosłam się do kobity ginekologa i chyba u niej zostanę. Powiedziała (nic odkrywczego) że rzeczywiście jest to 10tydz ciąży (dziś się kończy) ,dała skierowanie na usg ,na analize moczu i cytologie. A pozostałe badania jak np. ob, wr, antyrh, cukier miałam robione ostatnio i są ok
Poszłam się zapisać na usg to babka strasznie narzekała bo "ma już 3 osoby dziennie ponad normę" jak to ujeła a musiała mnie zapisać bo to 1 usg w ciąży.Mam je 24 października ,2 listopada znowu na wizyte i dopiero mi karte założą. Strasznie to wolno idzie w tej ciąży -lekarze ze wszystkim się opierniczają, nic im się nie chce a na wizyte trzeba czekać miesiąc masakra!!!
03.02.2010 ZOSIA Edytowane przez Sweet_Jelly Czas edycji: 2011-10-09 o 12:33 |
|
|
|
#4228 |
|
Zadomowienie
|
Tikki, to super ,że przemyślałaś wszystko
![]() Od siebie naprawdę polecam fachową pomoc, psiego trenera. To wiele zmienia i sama uczysz się , jak pracować z psiakiem ![]() Brzusio masz fajny.. już całkiem całkiem.. Wysłałam wczoraj zdjęcia mężowi i on twierdzi, że mój brzuszek się zaokrąglił Ja tego nei widzę, ale skoro on tak mówi, to tak jest![]() Sweet Jelly, kurcze faktycznie się ciągnie .. ale spoko.. i tak w ciąży będziesz te 9 miesięcy Oby tylko wszystko dobrze było No i skan już niedługo ![]() Idę na kawusię (nie do mamy/ babci czy teściowej;/, tylko do kuchni) . Echh zauwazyłyście, że kawa w samotnosci nie smakuje tak dobrze, jak ta pita w miłym towarzystwie? Hmm chociaż moja teściowa ostatnio taką lurę miała, że wszystko by smakowało lepiej
|
|
|
|
#4229 |
|
Zakorzenienie
|
Anagat, najpierw muszę zobaczyć na ile pieskowi jest potrzebna pomoc trenera. Może jest na tyle pojętny, że sama ze swoimi umiejętnościami sobie poradzę
. Przynajmniej będę miała pretekst do wyjścia na spacer, bo samej mi się nigdy nie chce |
|
|
|
#4230 |
|
Zakorzenienie
|
tikki85 wyglądasz dobrze czego chcesz
a brzuszek ładny
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:55.

?

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
niedobrze mi jak cholera

zamiast chudnąć to tyje. W ogóle ma objawy ciążowe, boli go głowa wtedy kiedy mi, ma zachcianki smakowe, wielki rosły chłop a marudzi na brak sił
Wasze chłopy też tak mają? 
Jak to zrobiłaś?

) to jeszcze przywiezie 
cały humor mi psuje... 

...czy aby na pewno Tz przede mna niczego nie ukrywa
. Owczarka niemieckiego

bo nie mam dostępu do maila
a temu wlascicielowi to bym
za takie traktowanie zwierzat