|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Przyszłe młode mamusie do 23 roku życia część VI :)
Cytat:
Mój termin -> Patrz podpis
|
|
|
|
|
#1322 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laseczki
dopiero skonczylismy pierniczyc sie z tym pokojem, masakra, ile razy mozna malowac sciane, zeby zakrylo ta porabana zielen no to sobie pomarudzilam dobranoc |
|
|
|
#1323 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1324 |
|
Zakorzenienie
|
faktycznie, to juz pare dni i malenstwo bedzie na swiecie
Edytowane przez chce_byc_mama Czas edycji: 2011-10-08 o 00:30 |
|
|
|
#1325 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1326 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
umowilam sie na wizyte 31go spotykam sie z pielegniarka a 9listopada z ginem nie pozostaje mi nic innego jak cierpliwie czekac ... ![]() agnesuk - czekam na fotki
|
|
|
#1327 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie chciałoby mi się tyle czekać, na szczęście najbliższą wizytę mam we wtorek |
|
|
|
|
#1328 |
|
Zakorzenienie
|
Pati a Ty jeszcze nie spisz?
Czyzby maly nie pozwalal?
|
|
|
|
#1329 |
|
Wtajemniczenie
|
Coś nie bardzo chce mi się spać
A mały..hmm no cóż, grzeczny jest, trochę tylko brzuch mnie pobolewa przez niego jak na @ i twardnieje momentami Ale dzisiaj to tak cały dzień.A Ty Martynko czemu nie śpisz? Edytowane przez Patiisia Czas edycji: 2011-10-08 o 02:55 |
|
|
|
#1330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No kurcze masakra ponad miesiac musze czekac na wizyte z ginem .. prosilam o wczesniejszy termin .. ale pielegniarka powiedziala ze im pozniej przyjde to lepiej ( pewnie chca zeby juz serduszko bilo A ze nie mam duzych dolegliwosci (czasem mnie tylko brzuch dolem boli ) to mowila ze spokojnie 9ty bedzie ok ![]() szczesciara z Ciebie! Ty juz niedlugo zobaczysz swojego synka .. a ja musze czekac 9 miesiecy !! ![]() Ok ide spac ... strasznie senna ostatnio jestem zawsze do 1 w nocy spokojnie siedzialam teraz dochodzi 23 i padam .. ![]() Jutro tzn u Was juz dzisiaj .. mowimy rodzicom meza ze zostana dziadkami juz sie nie moge doczekac
|
|
|
#1331 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale Wy wcześnie sobie tutaj gadacie, kiedy ja smacznie śpię
Patisia, na porodówke, ale już! Ja troszke u mnie w pokoju ogarne i chyba na cały weekend do tż-ta jadę, tz. zostane przewieziona
|
|
|
|
#1332 |
|
Zadomowienie
|
Agnes, faceci działają okropnie w ostatnich dniach chyba zwłaszcza.. jak mój tata przychodził do szpitala to od razu sie z nim kłóciłam a jak była sama mama to było spox, więc nie wiem co faceci mają w sobie że tak działają
Zabcia, ah, to teraz niecierpliwe czekanie do wizyty? Ale Ci te 8 miesięcy + zleci ostatni miesiąc będzie się ciągnął niemiłosiernie.. Muffinka, jeszcze trochę i będziesz miała zrobione wszystko Zosiu, O to teraz już Cię wozi? To dobry pomysł spędzisz sobie z nim czas i będziesz odpoczywać żeby Ci coś nie strzeliło do głowy i żebyś w domu nie robiła :p A jak się czujesz? pomogły Ci te tabletki? Ah, jak ja uwielbiam wstawać rano
|
#1333 |
|
Wtajemniczenie
|
No, jeszcze nie wozi, bo jeszcze prawka nie ma, ale zawsze się coś wymyśli, bo już sie nie widzielismy 3 dni pod rzad, a mieszkamy w tej samej wiosce.
A tabletki, niby pomagaja, nie bardzo, ale czuje róznice
|
|
|
|
#1334 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej Wam
![]() Cytat:
Cytat:
przed chwilą wstałam, ogarniam się i pędzę do biedronki na jakieś małe zakupy, bo będe robić jajka faszerowane miałam robić krokiety, ale straaaasznie mi się nie chcę z tym bawić. może jeszcze odwiedzę fryzjera? hmmm ![]() żeby @ nie przyszła! Cytat:
spokojnie, już malutko zostało Ty zapomniałaś do dziekanatu, a ja do położnej żeby mi wystawiła l4 do urzędu pracy! Cytat:
fotki później, obiecuje! ![]() Cytat:
ehh te hormony ja się właśnie boję,że nie bede wiedziała co mam robić jak dziecko bedzie płakać, a wszystko bedzie mieć... no i super! odpoczywaj jak najwięcej
|
|
#1335 |
|
Zakorzenienie
|
Pati ja chodze codziennie spac o 1 albo 2 w nocy
Mala spi a ja mam wtedy czas zeby na spokojnie cos poczytac. aguu jeszcze troche i bedziesz wiedziala o co malemu chodzi jak placze |
|
|
|
#1336 |
|
Wtajemniczenie
|
a co tu taka cisza?
ja przed chwilą skończyłam robić jajka i czekam na gości dzisiaj niosłam za ciężkie zakupy i teraz cały dół brzucha mnie ciągnie odezwę się wieczorem
|
#1337 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hej laski
Wczoraj cały dzień bolały mnie pachwiny, brzuch mi twardniał i bolał jak na @.. w nocy też, spać nie mogłam I oczywiście nic to nie dało Raz jedynie ze snu wyrwał mnie cholernie mocny skurcz, ale niestety był to skurcz nogi Matko tak bym chciała urodzić do tego 9!Cytat:
Ale potem jak zobaczysz maluszka pewnie radość będzie nie do opisania ![]() Uwierz, że ta końcówka dłuży mi się bardziej niż te wszystkie 9 miesięcy ![]() Cytat:
Miłego weekendu ![]() Cytat:
Ciekawa jestem czy po porodzie to się zmieni
|
|||
|
|
|
#1338 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam
a teraz czekam z obiadem na chlopakow, az z fuchy wroca i zabiora sie za nasz kuchnio-salon, so jutra powinni skonczyc, bo cale szczescie tu malujemy tym samym kolorem![]() a przy okazji ukladani ubranek zrobilam liste, myslalam, ze jest tego wiecej, czy mi sie wydaje tylko, ze malo? Dziewczyny z maluszkami jak myslicie? W sumie i tak jeszcze mlody podostaje na odwiedzinki ![]() kombinezon 0-3mies i 3mies+ skarpetki kolo 30 par (rozne rozmiary) rajstopy 2 pary niedrapki 1 para czapeczki kolo 25 (rozne rozmiary) szalik i rekawiczki tetra 15 szt i 2 bawelniane kocyki 3 szt sliniaki 7 szt reczniki 2 szt (z kapturkiem i bez) spiworek 68 rozki 2 szt (miekki i sztywny) buciki 3 pary poscieli juz nie liczylam ![]() rozmiar 50 bluzeczki 2 szt (dostalam, pewnie nie uzyje, niewygodne w zakladaniu) rozmiar 56 kaftaniki 9x body kr 4x body dl 1x spiochy 16x pajace 1x spodenki 2x rozmiar 62 bluzeczki 6x body kr 5x body dl 2x spiochy 4x pajace 4x spodenki 2x polspiochy 1x koszulki 4x rozmiar 68 bluzeczki 2x body kr 3x body dl 4x spiochy 3x pajace 5x rozmiar 74 bluzeczki 5x body kr 6x body dl 1x pajace 1x koszulki 1x jeszcze w listopadzie tata mi dowiezie rozmiary od 74 do 100 pare mniej wiecej taka sama ilosc. Cytat:
Cytat:
![]() ah, bym zapomiala, odkupilam ta chuste chce_byc_mama za tescik
Edytowane przez muffinka90 Czas edycji: 2011-10-08 o 16:46 |
||
|
|
|
#1339 |
|
Zakorzenienie
|
muffinka z rozm 56 dziecko szybko wyrosnie, co do reszty to jak juz przejdziesz na rozm 62, zobaczysz ile dziecko bedzie potrzebowalo ubranek (jedne brudza sie mniej drugie wiecej).
Ale na oko nie masz tego malo (rozm 56 i 62 bo z tych wiekszych to pewnie cos jeszcze dokupisz zanim dzidzia urosnie). Ja mialam troche wiecej ale polowy rzeczy mala w ogole na sobie nie miala. Co ro recznikow, kocykow itp to masz wystarczajaca ilosc. Jedynie jedna para niedrapek to malo |
|
|
|
#1340 |
|
Zadomowienie
|
Muffinka, śliniaki, skarpetki i czapki tego mam w ciul i jeszcze trochę śliniaków w ogóle nie używam (będą na później
![]() a ja mam dość jestem styrana.. się dziś narobiłam jak nie wiem ;x
|
#1341 |
|
Zakorzenienie
|
a co aguu ciekawego robilas?
![]() szybko ci synio rosnie, juz garberoba do wymiany ![]() dzieki dziewczyny za odpowiedz co do niedrapek to mozna je zastapic skarpetkami, a tych mam od ciula ![]() a ja leze pod kocykiem z laptopem i ksiazka, a kuchnia ''sie maluje'', tak to moge robic ![]() A Pati rodzi czy u tesciow?
|
|
|
|
#1342 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ok mam nadzieje ze ten miesiac szybko zleci ... ![]() Cytat:
![]() no miesiac czekania .. oby szybko zlecialo ![]() ![]() no wlasnie widze u Ciebie ze ostatnie tyg strasznie Ci sie dluza .. moze to juz juro?? ![]() Tesciowie poinformowani mega szczesliwi tesciowa az do gory podskoczyla tesciu tez cieszy sie z pierwszej wnuczki/wnuka ![]() A my dzisiaj jedziemy do Little Italy taka wloska dzielnica w NYC z restauracjami,muzyka itp
|
|
|
#1343 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny! jak sie czujecie?
mam male pytanko, wiem ze moge byc troche obrzydliwa ale nie mam kogo o to zapytac ;P @ powinnam dostac za 2 dni, wlasnie bylam w toalecie, co powiecie na delikatnie rozowa wydzeline przy podcieraniu? ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- no i dupa z rozowych plamek zrobil sie @ ((((
|
|
|
|
#1344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Slyszalam nie jedna historie o kobietach ktore sie nakrecaly i nie mogly zajsc a jak daly sobie spokoj z ciaglym mysleniem o dzidziusiu to zaciazaly. |
|
|
|
|
#1345 |
|
Zakorzenienie
|
chce_byc_mama bardzo mi przykro
ja jestem przykladem, o ktorym pisze Martynka, wiem ze sie powtarzam, ale naprawde trzeba wyluzowaczabcia odliczamy razem, ty do pierwszej wizyty, a ja do terminu
|
|
|
|
#1346 |
|
Zakorzenienie
|
Ehh musze nakarmic mojego niejadka i zaniesc ja do lozeczka.
Ostatnio cos pusto na naszym watku. A klub umarl smiercia naturalna
|
|
|
|
#1347 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dlugo sie juz staracie? martynka dobrze Ci radzi wyluzuj troszke ciesz sie z bycia razem z TZetem nie mysl o tym czy po kazdym stosunku bedzie z tego ciaza .. a na dzicie przyjdzie pora Cytat:
fajnie bedziemy sobie przypominac o terminie ![]() ok zmykam spac ![]() dobranoc "moje" kochane
|
|
|
#1348 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
Ale u mnie brzydka pogoda, fe.W mojej wiosce kolejna dziewczyna wpadła, myśli, że nikt o tym nie wie, już zapowiedzi w kościele są. Ale ja jej nie lubie.. i pomyslec, ze moje dziecko bedzie z tego samego rocznika :/ Rozmawiałam z tż-tem, dowiedziałam się, że on nie chce ślubu, a pomyśleć, że jeszcze jakiś czas temu chciał.. Smutno mi , bo moje dziecko będzie nieślubnym dzieckiem, do tego biorąc pod uwagę, że moja przyszłość z tym facetem jest niepewna to mi żal wszystkiego.. Jutro mam wizyte w UP i boję się tego strasznie. |
|
|
|
#1349 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Wam
![]() przykro mi podpisuję się pod tym co mówią dziewczyny - musisz wyluzować! wiem,że nie jet to łatwe, ale zobaczysz to na pewno przyniesie upragniony efekt Cytat:
mi ten ostatni miesiąc ciągnie się gorzej niż cała ciąża... Oby Tobie zleciało szybciej Super,że teście tacy szczęśliwi bawcie się dobrze Muffinko - czytając Twoją listę stwierdziłam,że ja nie nie ma nic haha Ja przeżyłam wczorajszą wizytę rodzinki i nawet nie było tak strasznie. Teściowa była w miarę spokojna. Bardzo się hamowała przy swojej starszej córce, bo zawsze gdy robi coś nie tak, to córka zwróci jej uwagę i to w dość niemiły sposób wczoraj mnie tylko wkurzyła tekstem jak zakładałam kozaczki - "Aga, założyć Ci buty?" a ja do niej : a co ja rąk nie mam albo nie potrafię? każdy robi ze mnie kalekę, która z niczym nie może sobie poradzić... Dostaliśmy na prezent odkurzacz, ja wieeeeelką czekoladą a Tż perfumy mmmm Muszę się Wam do czegoś przyznać! w nocy wstałam siku i po drodze do łazienki wpadłam do kuchni po delicje wiśniowe! zjadłam chyba z 4 i poszłam spać Oliwka stała się bardzo ruchliwa... rusza się mocniej i częściej niż wcześniej. Dzieci przed porodem nie powinny być raczej spokojne? zaczynamy 38tydzień ![]() Zoska - spokojnie, może wszystko zmieni się po porodzie? bądź dobrej myśli i daj znać po wizycie w UP!
Edytowane przez agnesuk Czas edycji: 2011-10-09 o 12:37 |
|
|
|
|
#1350 |
|
Zakorzenienie
|
agnes dobrze, ze wizyta rodzinki udana i ze tesciowa siedziala cicho.
za rozpoczecie 38 tygodnia.A u mnie dzis fatalna pogoda a jeszcze na wybory trzeba isc. Nie wiem po co sie tam w ogole zapisywalam, chyba po to zeby zepsuc sobie niedziele szukaniem lokalu wyborczego (bo nawet nie wiem gdzie to jest zoska co do slubu to czym Ty sie przejmujesz? Sama piszesz, ze przyszlosc z tym facetem jest niepewna i chcesz sie w slub pakowac? Nie radze w tej kwestii podejmowac pochopnych decyzji bo pamietaj, ze jezeli chodzi o slub cywilny, to w razie W mozesz sie rozwiesc ale Kosciol Ci rozwodu nie da chocby nie wiem co. Jesli on do tego dojrzeje i bedzie sie zachowywal normalnie, to wtedy bedziecie myslec o slubie ale w obecnej sytucaji daj sobie lepiej spokoj z takimi decyzjami.
http://www.suwaczki.com/tickers/dxomtv73c3divcga.png https://www.suwaczki.com/tickers/2nn3pc0z5zbajn3t.png Edytowane przez martynka89 Czas edycji: 2011-10-09 o 14:18 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:08.

nie pozostaje mi nic innego jak cierpliwie czekac ... 

Ale Ci te 8 miesięcy + zleci ostatni miesiąc będzie się ciągnął niemiłosiernie..

miałam robić krokiety, ale straaaasznie mi się nie chcę z tym bawić.
żeby @ nie przyszła!
ja jestem przykladem, o ktorym pisze Martynka, wiem ze sie powtarzam, ale naprawde trzeba wyluzowac

za rozpoczecie 38 tygodnia.