|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 21
Cytat:
|
|
#2222 | ||
|
404 Not Found
|
Cytat:
Di, co Ty oglądasz?? Szykujesz się do macierzyństwa, czy jak??? ![]() Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#2223 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jak bedzie trzeba, to podpowiem co macie puszczac moosowo malym Losiom 'Ostatnio, zeby np. wmusic obiadek najmlodszej puszczam jej pana tik taka- fasolki- tak ze 25 razy-pomaga ))Takie retro oldskulowe kawalki sa modne...
|
|
#2224 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2226 |
|
404 Not Found
|
|
|
|
|
#2227 |
|
Wtajemniczenie
|
Ta bajeczka jest zajefajna, do tego zaczyna sie fajnie, bekajaca rodzinka, a to auto i wjazd pod gorke, cholernie stromo tam maja; ![]() ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- pytanie za 100 punktow,do Wszystkich- otoz kto z Was na diecie nie mial takowych probelmow z porcelanka (czyli kupa )1. Ja D6666666666666666666 2. 3. 4. etc... Bo znowu herezje sie glosi, ze Dukan zly, bo zaparcia i bez lekow ani rusz ![]() ![]() Ja tam mam wzorowa i przepiekna porcelanke, kazdego ranka ![]() Nawet jak kg stoja, to chociaz porcelena idzie (jak burza)
Wzrost 176cm start maj 2010 prawie 3d, dukam stukam marzec 2011- jedyne 81 kg Moze kiedys magiczne 66 kg ![]() Uciekam przed jojo ![]() Edytowane przez d666666 Czas edycji: 2011-10-08 o 23:42 |
|
|
|
#2228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to suszarki nie swinki nosy maja u gory..ja z porcelanka tez male problemy, tzn na I fazie mialam ale od II jak jem warzywka (a jestem warzyworzerca ) to praktycznie bez problemow, moze 2, 3 razy mialam zastoj ale to najczesciej jak malo jadlam...witajcie w zimny poranek, ale przynajmniej bez deszczu pije kawke i zaraz sie chyba wybiorę glosowac ![]() milego dnia i dobrych wyborów Wam zycze
|
|
|
|
|
#2229 |
|
Zakorzenienie
|
Ehhh zaczął mnie brzuch strasznie boleć wieczorem i daje do teraz
![]() Udanych wyborów Ja idę dopiero po południu z terrorystą, jak wrócę z pracy do siebie
|
#2230 |
|
Raczkowanie
|
Aj dziewczyny ja juz się tak zastanawiam czy warto byc na tym dukanie. Pisze się,że się chudnie ale wystarczy troszke popuścic i kg wracaja z nawiązką. Chyba wszyscy wiedzą,że najlepsza rzecz na schudniecię to dieta np.1500 + intensywne ćwiczenia, chudnie się i to trwało a nie tak jak na SAMEJ diecie. TYLKO KOMU CHCE SIĘ AZ TAK ĆWICZYC :/:/:/
|
#2231 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Cytat:
uwielbiam je no i jakoś nie widze tego skutków. Po prostu trzeba odchudzać się z głową i nie rzucać się na wszystko na co ma się ochotę...
|
||
|
|
|
#2232 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam Chudziny
Troszkę długo mnie tu nie było, co związane jest z rozpoczęciem studiów, ale wszystko już nadrobiłam ![]() Na wstępie witam wszystkie nowe Dukanki, gratuluję wyboru diety oraz wielkie brawa za wszystkie spadki wagi każdej z Was !Mam do Was dwa pytania, a mianowicie: 1) Powiedzcie mi, czy dobrze myślę, że niestety nie można pić soku pomidorowego ani takiego jednodniowego przecierowego marchewkowego? ![]() 2) Może takie dziwne mam pytanie.. ale podczas tej diety nie zdarzyło mi się (na szczęście!) jakoś tragicznie zgrzeszyć (i wcale nie zamierzam!), dlatego moje pytanie wynika po prostu z ciekawości i jest czysto teoretyczne.. co się dzieje jeśli podczas tej diety ktoś zgrzeszy i zje np. pizzę czy hamburgera? Po jednym grzechu waga leci w górę, jest zastój przez jakiś czas, czy czym to się objawia? ![]() P.S. Jak już mówiłam - nie pytam ze względu na chęć zgrzeszenia, tylko z ciekawości, jak organizm podczas tej diety reaguje na taki jednorazowy grzeszek ![]() Na diecie leci mi już 5 tydzień, schudłam 7,2 kg.. co sądzicie o takim wyniku? Bo wydaje mi się, że idzie mi troszkę gorzej niż Wam i zastanawiam się czym to może być spowodowane Ale mimo wszystko cieszę się bardzo z tego spadku, ostatni raz ważyłam tyle, ile teraz, chyba jakieś 3 lata temu ![]() Pozdrawiam
Edytowane przez Adjuu Czas edycji: 2011-10-09 o 13:04 |
|
|
|
#2233 |
|
Raczkowanie
|
Witam w drugim dniu
![]() Na razie idę zgodnie z planem. O grzeszkach nawet nie chcę myśleć, bo zaraz ulegnę... ![]() Adjuu... ja marzę o spadku 5 kg w 5 tygodni, więc Twoje 7,5 kg to piękny wynik Miłego dnia!
|
#2234 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tego Ci życzę, a na pewno osiągniesz swój cel, albo nawet i więcej Pozdrawiam i życzę bezgrzesznej niedzieli
|
|
#2235 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dieta Dukana ma określone zasady i jak się ich przestrzega to nic Ci nie wróci. Żeby wróciło wszystko i jeszcze do tego z nawiązką to nie wystarczy, jak napisałaś "troszkę popuścić". Żeby się tak stało to musiałabyś wrócić do normalnego jedzenia, jak przed dietą, a to nie jest rozsądne ani na dukanie ani na jakiejkolwiek innej diecie. MŻ czy 1500kcal jest taka sama, jeśli po schudnięciu zaczniesz normalnie jeść to myślisz, że kg Ci nie wrócą ? Co do ćwiczeń to są one polecane na każdej diecie, naszej też. A ćwiczyć się chce tym, którym zależy na lepszych efektach. No, przynajmniej powinno się chcieć I co znaczy "aż tak" ? Przecież nie trzeba się katować. Wystarczy jakiś basen czy rowery, każda forma ruchu jest lepsza niż nicnierobienie.Cytat:
2. Na swoim przykładzie mogę powiedzieć, że jak się raz zgrzeszy to efektu może nie być żadnego, przez co się myśli, że kolejny grzech też nic nie zmieni. I tak sobie wesoło grzeszysz od czasu do czasu, bo waga nie rośnie, aż tu nagle stajesz sobie pewnego ranka na wagę i szok, 2kg więcej. A później zastój. Także nie warto Oczywiście na niektórych grzechy działają od razu, na innych jeszcze inaczej. Ja tylko podłam na swoim przykładnie ![]() 7,2kg w 5 tygodni to super wynik Najlepiej chudnąć ok 5kg/miesiąc, bo wtedy skóra się ładnie regeneruje i wgl
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. |
||
|
|
|
#2236 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2237 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czasem zdarza sie, ze np po alko jest piekny spadek na drugi dzien, a potem masakryczny wzrost ![]()
|
|
#2238 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=magda_lena40;298670 81]
Też się z tym nie zgadzam. Dieta Dukana ma określone zasady i jak się ich przestrzega to nic Ci nie wróci. Żeby wróciło wszystko i jeszcze do tego z nawiązką to nie wystarczy, jak napisałaś "troszkę popuścić". Żeby się tak stało to musiałabyś wrócić do normalnego jedzenia, jak przed dietą, a to nie jest rozsądne ani na dukanie ani na jakiejkolwiek innej diecie. MŻ czy 1500kcal jest taka sama, jeśli po schudnięciu zaczniesz normalnie jeść to myślisz, że kg Ci nie wrócą ? Co do ćwiczeń to są one polecane na każdej diecie, naszej też. A ćwiczyć się chce tym, którym zależy na lepszych efektach. No, przynajmniej powinno się chcieć I co znaczy "aż tak" ? Przecież nie trzeba się katować. Wystarczy jakiś basen czy rowery, każda forma ruchu jest lepsza niż nicnierobienie.No ok ale dziweczyny pisza ze np sa na 3fazie.....potem znow przechodza na 2ga bo przytyly....to tak na dobra sprawe nigdy nie wejda w 4ta fazę, bo przez grzeszki będą się wahać miedzy 2ga a 3cią...w rezultacie się wkurzą i w ogóle przestaną...i się zastanawiam czy to ma sens... Ja mam silna wolę więc wiem,że dam radę ale jakbym mogla to robiłabym dietę 1500-1800kcal + wysiłek fizyczny. Mam problemy zdrowotne i nie mam dużego pola do popisu co do ćwiczeń a jak już, to moge tylko marsz i rowerek ale taki specjalny który nie wszystkie siłownie posiadają więc..... chwytam się dukana ![]() Wiem że ta dieta jest suuuuper i w ogóle ale od wieków wiadomo i od wieków trabią,że najlepszym i najzdrowszym sposobem jest dieta w której jest wszystko + wysilek fizyczny Kto chce może się nie zgadzac ale ile ludzi na świecie tyle opinii ![]() ![]() Gratuluję spadków ![]()
|
#2239 |
|
Raczkowanie
|
No to jestem wyjątkiem bo ćwiczę codziennie, zresztą Dukan zaleca ćwiczenia. Wybacz ale nie bardzo rozumiem jeśli chcesz dobrze wyglądać to chyba możesz poświęcić choć 30 minut 3-4 razy w tygodniu na ćwiczenia, ja wychodzę z zasady że jak już się odchudzam to ćwiczę też dosyć intensywnie żeby jakoś moje ciało wyglądało, nie wyobrażam sobie moich piersi bez ćwiczeń, w mordę jeża toż to by były zwisy po kolana. Więc czasem warto przemyśleć zalety ćwiczeń i spojrzeć na nie jako korzystne dopełnienie odchudzana, nie dość że pomagają w utracie zbędnych kilogramów to jeszcze niewiarygodnie poprawiają naszą sylwetkę.
|
|
|
|
#2240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zasady dukana nie przewidują grzechów przez pierwsze trzy fazy Wg mnie dobrze przeprowadzone te fazy i później rozsądne jedzenie spowodują, że jojo nie będzie. Wiadomo, że waga może się trochę wahać, ale bez przesady, że wszystko wróci. Jak się po III fazie nie rzucimy na jedzenie tylko będziemy się pilnować to wszystko powinno być okej Piszę to na podstawie tego co na różnych forach wyczytałam, a sama zacznę chyba sprawdzać za tydzień ale jestem dobrej myśli.No i wiadomo, że są też różne sytuacje. Przykładem jesteś Ty, bo waga wróciła Ci po tabletkach. Tylko w której to było fazie ? Zgadzam się z tym, że dieta MŻ może być dobra ale tylko dla osób, potrafiących się trzymać się diety, która nie ma jasno określonych zasad oprócz tej, żeby jeść mniej (bo to żadna zasada). Na dukanie czy innych takich dietach masz określone dokładnie co możesz jeść, kiedy i ile. I jakoś zauważyłam, że w takich dietach ludzie bardziej się trzymają, nie poddają się pokusom. Ale to tylko moje zdanie
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. |
|
|
|
|
#2241 |
|
Raczkowanie
|
Magda skusiłaś się na ten błonnik kakaowy? Ja się przekonałam i jutro w czasie okienka skoczę sobie do apteki i zakupię kakaowy no i sprawdzę skład jabłkowego. Zobaczymy jak to będzie smakowało.
|
|
|
|
#2242 |
|
Zakorzenienie
|
Ania
Jutro będę szukać Jak będzie to biorę kakaowy, wydaje mi się, że będzie miał więcej zastosowań. Dziewczyna z innego wątku polecała mi go bardziej niż ten jabłkowy, więc na początek sprawdzę ten ![]() A nie ma składu na tej stronie, którą tu wklejałam ?
|
|
|
#2243 |
|
Raczkowanie
|
A no jest skład nie zauważyłam go wcześniej. Idę zrobić sobie kakao, nie najlepiej się czuje, chyba coś mnie bierze, jeszcze na dodatek dostałam wczoraj okres, już dawno nie bolało mnie tak podbrzusze ;/
|
|
|
|
#2244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Właśnie jem nutelle z lidlowskim sokiem malinowym
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. Edytowane przez magda_lena40 Czas edycji: 2011-10-09 o 22:11 |
|
|
|
|
#2245 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2246 |
|
Zakorzenienie
|
Nutella z mleka, mleka w proszku, kakao i ksylitolu, tylko ksylitolu daje mniej niż normalnie i mleka też, wychodzi bardziej gęsta i mniej słodka, i do tego dolewam syropu, który dodatkowo osładza i mam malinową nutelle a właściwie krem kakaowo-malinowy
|
|
|
#2247 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
piję to bo piję ale bez rewelacji, jutro mam o 8.30 wykład muszę wstać wcześniej i zrobić sobie coś do jedzenia, macie jakiś pomysł? Myślałam żeby zrobić sobie amerykany z bloga Z KOTEM W KUCHNI. Zobaczę na co jutro będe miała ochotę
|
|
|
|
|
#2248 |
|
w krainie snu i marzeń
|
witam Dziewczyny. tak się zastanawiam bo to już 21 część a ja tu nowa - czy przyjmiecie mnie do swojego grona??
ja dukam od 01 sierpnia i na razie ubyło mnie 8kg. z wagi 61 chce dojść do 49 lub 50kg(158cm... ) jestem cały czas na II fazie i jak na razie daję radę. myślę, że będę tu często zaglądać, a jeśli będzie to możliwe to służę też radą. pozdrawiam - Monika
|
|
|
|
#2249 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez 1988anna Czas edycji: 2011-10-09 o 23:05 |
|
|
|
|
#2250 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze, że nie dodaje aromatów do kakaa ![]() Na śniadania na uczelnie ostatnio biorę kanapki z opiekacza by Kostka, polecam ![]() Cytat:
) przyjmujemy ![]() Gratuluję 8kg Już Ci nie dużo do końca zostało ![]() Powodzenia !
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:36.

Będę pisała jaki mi tym razem idzie 

za wszystkie spadki wagi każdej z Was