Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r. - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-09, 14:31   #3061
NataliaM1103
Rozeznanie

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

ja zamówiłam na allegro laktator z avent -kosztował jakies 75 zł - natomiast w sklepiej okolo 150zł,zamówiłam też podgrzewacz tyle ,że innej firmy tańszej za 45zł.Mam nadzieje ,że jutro paczka dotrze do mnie

Dzisiaj mam straszna zgage- mykam do apteki po cos bo juz niedaję rady...

Edytowane przez NataliaM1103
Czas edycji: 2011-10-09 o 14:33
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 14:33   #3062
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

Szarlotka za 10 minut wychodzi z pieca
Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
no ja za 2 tyg 7 msc zaczynam, a 3 trymestr zaczyna się od 26 tygodnia
A ja myślałam ze 1,2,3 miesiąc to I trym, 4,5,6, to II trym. no a 7,8,9,miesiąc to III trymestr Każdy po 3 miechy. No ale nie ważne, tak czy siak jestem w III trym.

Edytowane przez kasikzaki
Czas edycji: 2011-10-09 o 14:39
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 14:37   #3063
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez annyonne Pokaż wiadomość
Już kupujecie staniki do karmienia? Nie boicie się, że piersi Wam jeszcze urosną?

Dziewczynki ja znowu z pytaniem Jakiej firmy kupujecie butelki, smoczki itp. Jak zerknęłam na net to jest tego ogrom a każda z dzieciatych koleżanek poleca inne...

1. Ja nie kupuję jeszcze, Pani w ciążowym mi powiedziała, że tak w połowie 8 miesiąca najlepiej kupować - jeśli moje jeszcze urosną to sobie chyba kupię namiot 2 osobowy i będę nosić

2. Dla synka miałam butelki NUK te z szerokim otworem i synek od początku do końca tolerował tylko smoczki lateksowe (http://allegro.pl/smoczek-lateksowy-...848757779.html) podobnie ze smoczkiem uspokajającym tylko NUK i tylko lateks - tyle, że synek był dzieckiem wyłącznie butelkowym.

Córeczkę mam w planie karmić piersią, tym razem nie dam się zniechęcić obojętnością położnych i będę tak długo próbowac, aż się uda więc jeśli będzie potrzebna butelka do karmienia małej np. podczas mojej nieobecności czy przy odstawianiu jej od piersi chyba zdecyduję się na butelkę Lovi Medical + smoczek który w niej jest, nie jest taki miękki i nie leci mleko z niego "samo" tylko dziecko musi ssać i pracować tak samo jak przy piersi... zresztą ponoć jej polecana przy łączeniu karmienia piersią z butelkowym (http://lovi.pl/aktualnosci,butelka_lovi_medical.html)
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 14:38   #3064
kasikzaki
Zadomowienie

Cytat:
dodaj go, pewnie ma bdb komentarze, 1 raz będę zamawiała u niego
ok
Stary 2011-10-09, 14:45   #3065
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez *Agatek*
hihihi, my już 'miesiączek' nie obchodzimy, nawet nie pamięta ciekawe czy 12 października pamięta jak się poznaliśmy 1 raz i całowaliśmy ze mną to szybka piłka była
hehe ... my z TŻem mieszkaliśmy całe życie klatkę obok siebie tyle, że on jest 10 lat starszy ode mnie no więc w pewnym wieku to raczej nie zwracał na mnie uwagi , później zaczęło się tylko zwykłe "cześć" jak to z kimś z bloku... jakoś tak przed moimi 19 urodzinami nas połączył przypadek.. a pierwszy pocałunek? - to ja go pocałowałam (dobra widziałam, że się chłopak czai i zamierza no to mu pomogłam:P) to jakoś 3-4 dni po tym jak żeśmy tak zaczęli przebywać ze sobą a potem już poszło szybko.. (właściwie nie całe 1,5 roku później) urodził się nasz synek jak byłam w ciąży zamieszkaliśmy razem, a w tym roku wzięliśmy ślub o miesięcznicach... to chyba już nie przypominamy sobie :P
Martynka- 23.02.2012

Stary 2011-10-09, 14:47   #3066
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
ja mam w domku laktator http://allegro.pl/laktator-elektrycz...854579264.html taki z NUKa, kupiony 4 lata temu jak urodził się mój synek ( nie karmiłam go z piersi, jedynie moim pokarmem butelki) tylko, że mój miał jeszcze w komplecie gratis butelkę 250ml i 2 smoczki do butelki) wtedy kosztował 199,99zł i powiem wam, że był dobry wszytko ok, ale używałam go może z 2-3 tygodnie... bardzo szybko okazało się, że mało mam pokarmu i w koncu brakło mi go dla synka ( prawdopodobnie właśnie przez odciąganie) inaczej jest jak odciąga się sporadycznie a wiecej dziecko samo ssie. Później używała go troszkę szwagierka gdy jej 1 synek leżał w szpitalu, teraz w lipcu urodziła drugiego i ani razu go nie potrzebowała - ciągle karmi go bezpośrednio z piersi. Obecnie czasy są takie, że laktator można dostać bez niczego więc ja bym wstrzymała się z kupnem do póki dzidzia się nie urodzi a sprawa karmienia nie rozjaśni w praktyce

Swoją drogą najlepszy laktator jakiego używałam to był ten w szpitalu firmy Medela (dokładnie taki jak w tej wypożyczalni ten Medela Lactina http://www.wypozyczalnia-laktatorow.pl/laktator.html) - był idealny, zasysał pokarm podobnie jak robi to dziecko, nie za szybko i naprawdę potrafiłam wtedy idealnie ściągnąć tyle mleka ile potrzebowało moje dziecko. Tyle, że dostępny był jedynie w szpitalu, w wypożyczalni, a jak już kiedyś udało mi się go znaleźć do kupienia to cena zwalała z nóg

Cierpię dziś bardzo... na moim języku po prawej stronie wyrosła ogromna biała "krosta", do okoła niej język jest taki zaczerwieniony i mam takie wrażenie jak po opażeniu języka (taki cierpki, nie czuję po tej stronie smaku na nim), teraz zamiast być coraz lepiej to zaczął mnie już boleć policzek i gardło (tylko po tej stronie co to dziadostwo jest) i ucho środkowe!!!! nie wiem co z tym zrobić - jeść nie mogę, pić ledwo co i masakra!!
Ja też nie myślę jeszcze o laktatorze Bo nie wiem właśnie, jak to będzie z tym karmieniem :/

A z chrostką współczuję Mi też kiedyś takie paskudztwo wyszło, to jak mi się ocierało o zęby to nawet mówić nie mogłam Jeść i pić też nie oczywiście :/

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 14:48   #3067
Haniula
Zakorzenienie

dziewuchy jestem załamana siedze i rycze Moj tż zgubił obraczke
Caly dzien cos robi na ogrodzie z moim tata - kladli kostke wycinali drzewko i ogolnie porzadki. tz przyszedl na obiad, myje rece i krzyczy ze zgubil obraczke
Poszlismy szukac, w 4 osoby przelecielismy ogród i nie ma nigdzie tz dalej szuka a ja siedze i rycze bo juz nie wierze ze sie znajdzie. Albo jest gdzies pod ziemią albo nie wiem rozpłynela sie
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-09, 14:49   #3068
kasikzaki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pozycja77 Pokaż wiadomość
kasik gratulacje
Dzieki

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
klask i:
Cytat:
auuaaaaa
nastepna mnie leje bez powodu
ja chcialam dziewczynom przypomniec, zeby dodaly !!!

tera to wybacza
ale zlac zlala :P
Stary 2011-10-09, 14:50   #3069
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
hehe ... my z TŻem mieszkaliśmy całe życie klatkę obok siebie tyle, że on jest 10 lat starszy ode mnie no więc w pewnym wieku to raczej nie zwracał na mnie uwagi , później zaczęło się tylko zwykłe "cześć" jak to z kimś z bloku... jakoś tak przed moimi 19 urodzinami nas połączył przypadek.. a pierwszy pocałunek? - to ja go pocałowałam (dobra widziałam, że się chłopak czai i zamierza no to mu pomogłam:P) to jakoś 3-4 dni po tym jak żeśmy tak zaczęli przebywać ze sobą a potem już poszło szybko.. (właściwie nie całe 1,5 roku później) urodził się nasz synek jak byłam w ciąży zamieszkaliśmy razem, a w tym roku wzięliśmy ślub o miesięcznicach... to chyba już nie przypominamy sobie :P
My też żadnych miesięcznic nie obchodzimy Zresztą my tak bardzo nawet nie wiemy, od kiedy dokładnie jesteśmy razem (granica dośc płynna i zdania są podzielone ) dlatego za bardzo nie mamy jak tego obchodzić

Stary 2011-10-09, 14:53   #3070
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez annyonne Pokaż wiadomość

Dziewczynki ja znowu z pytaniem Jakiej firmy kupujecie butelki, smoczki itp. Jak zerknęłam na net to jest tego ogrom a każda z dzieciatych koleżanek poleca inne...

Laktator kupię chyba wcześniej, razem z wyprawką na all, zawsze to nawet o ok 30 zł taniej niż w sklepie. Jak nie skorzystam (a mam nadzieję, że nie będzie takiej opcji bo ogromnie chcę karmić piersią przynajmniej do ok roku) to sprzedam jako nieużywany
Straszna jestem, ale nie lubię nic zostawiać na ostaniom chwilę
ja kupię Aventa, buteleczki 125 i 250ml od razu, a smoczki dwa dla 0-3m dziś już nawet kupiłam laktator ewentualnie jak będzie potrzebny, też avent
Cytat:
Napisane przez dolores181 Pokaż wiadomość
Czesć dziewczyny, widzę że wesoło tu u was, ja dzis kończę 20 tydzień czyli półmetek , jestem z warszawy a ciąża nie była planowana , powiem nawet że mój tz i jego matka próbowali mnie nakłonić do usunięcia ale ja się zdecydowałam że nie mam sumienia tym bardziej że to drugie dziecko mojego męża bo tych dwóch starszych mam z pierwszego małżeństwa i podswiadomie czulam że to będzie córeczka gdyż została poczęta jakies 6 dni przed owulacją , czego nawet się nie spodziewałam a teraz mój tz mało sie interesuje bo ciągle jest w pracy a pozatym nie jest zbyt uczuciowy ale jak dowiedział się że tym razem to córcia to jednak się cieszy bo będzie parka , tylko ja chciałabym Amelkę a on się zaparł że brzydkie i nie , że może Nikola, napiszcie może na kiedy macie terminy porodu bo jestem ciekawa czy ja najmłodsza na 26 luty, i chciałabym znać wasze zdanie na temat wózków , co polecacie - x landera xa czy espiro enzo evo , oczywiscie chcę kupić używany a mam na to jeszcze 4,5 m-ca
hej, witaj, współczuję ci przeżyć związanych z ich naklanianiem cię do aborcji, to straszne dobrze, że wszystko się rozwiązało.

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Hahaha, oj to śledztwo trzeba przeprowadzić .... Może to mrówki
Uwaga, spróbuję wrzucić zdjęcie płaszczyka/kurteczki (na razie na wieszaku)

Udało się Później poproszę TZta, to zrobi zdjęcie na mnie
śliczny płaszczyk

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Hej mamuśki

My z Milenką skończyłyśmy dzisiaj 28tc, 7miesiąc czas zacząc
I według mojego kalendarza III trymestr

Ide zrobic szarlotke bo po południu goście na kawke wpadną.
mniam mniam zrobiłaś mi smaka na ciacho
Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
u mnie na szczęście już wszystko ok
plamienie przeszło wczoraj jeszcze przed południem ale i tak jutro pędzę do lekarza bo niby co to miało być???
dziękuję za troskę
super, że przestałaś plamić, dużo odpoczywaj, mam nadzieję że więcej już się coś takiego nie przyplącze

Cytat:

My już po obiadku, nażarliśmy się jak smoki
a ja nawet jeszcze nie zaczęłam robić

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 14:57   #3071
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
Caly dzien cos robi na ogrodzie z moim tata - kladli kostke wycinali drzewko i ogolnie porzadki. tz przyszedl na obiad, myje rece i krzyczy ze zgubil obraczke
Poszlismy szukac, w 4 osoby przelecielismy ogród i nie ma nigdzie tz dalej szuka a ja siedze i rycze bo juz nie wierze ze sie znajdzie. Albo jest gdzies pod ziemią albo nie wiem rozpłynela sie
Haniula, przykro mi Ale grunt, że wiadomo gdzie się zgubiła, może się jeszcze znajdzie .. W przyrodzie nic nie ginie
Ja kiedyś w sklepie ogrodniczym przy paletach z ziemią zgubiłam kolczyka (od kompletu, kolczyk mały) - prezent od TZta Ja się poryczałam, on był trochę zły, nigdzie nie mogliśmy znaleźć - w końcu pojechaliśmy pod ten sklep (był oczywiście zamknięty, ogrodzony i już było ciemno bo to zima, a za bramą wielki pies) ... Ale mimo tego, że byłam bez okularów, wypatrzyłam coś błyszcząćego przy tych paletach, zadzwoniłam do właścicielki i poprosiłam ją, żeby zeszła i zobaczyła czy to mój kolczyk ... i to był on Cud, że pies go nie pożarł, że żaden klient go nigdzie dalej nie kopnął
Także uszy do góry, może obrączka też się znajdzie

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ----------

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość

śliczny płaszczyk
Dziękuję

A butelki i smoczki to też Aventa będę miała

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-09, 15:06   #3072
kasiahexe
Zadomowienie

Cytat:
kochanie niestety takie zeczy sie zadazaja moj mąz zgubil obraczke w Tureckim morzu w podróży poślubnej
przezyla to strasznie bo to było 2 tygodnie po ślubie
jak wrócililmy to szybko zamowiliśmy nowa wiemy ze to nie to samo ale co mieliśmy zrobić

LIVKA jest juz z nami
kasiahexe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 15:06   #3073
MartuNiunia87
Rozeznanie

poszłam teraz na żywioł miałam ochotę zrobić coś dla siebie i kupić sobie coś na brzuszek

właśnie kupiłam http://moda.allegro.pl/50-spodnica-c...848256592.html

Martynka- 23.02.2012

Stary 2011-10-09, 15:39   #3074
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
u tego już mam go zapisanego łohoho kope czasu ale czekałam na przypływ gotówki i teraz mogę zrobić także jestem zadowolona
Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
Dziękować

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
Witajcie
nie nadrabiam, bo nie mam za dużo czasu, ale wpadłam tylko z takim pytaniem. Macie może jakieś pomysły co można kupić dla dziecka na chrzciny, bo moja mama została zaproszona, ale do rodziny z którą w sumie większego kontaktu nie mamy. Nie jest chrzestną ani nic takiego i tak się głowimy co można by kupić, bo kasy woli nie dawać. Dziecko ma 4,5 miesiąca
Jakaś zabawka, coś do ubrania, drobna biżuteria

Cytat:
Napisane przez dolores181 Pokaż wiadomość
Czesć dziewczyny, widzę że wesoło tu u was, ja dzis kończę 20 tydzień czyli półmetek , jestem z warszawy a ciąża nie była planowana , powiem nawet że mój tz i jego matka próbowali mnie nakłonić do usunięcia ale ja się zdecydowałam że nie mam sumienia tym bardziej że to drugie dziecko mojego męża bo tych dwóch starszych mam z pierwszego małżeństwa i podswiadomie czulam że to będzie córeczka gdyż została poczęta jakies 6 dni przed owulacją , czego nawet się nie spodziewałam a teraz mój tz mało sie interesuje bo ciągle jest w pracy a pozatym nie jest zbyt uczuciowy ale jak dowiedział się że tym razem to córcia to jednak się cieszy bo będzie parka , tylko ja chciałabym Amelkę a on się zaparł że brzydkie i nie , że może Nikola, napiszcie może na kiedy macie terminy porodu bo jestem ciekawa czy ja najmłodsza na 26 luty, i chciałabym znać wasze zdanie na temat wózków , co polecacie - x landera xa czy espiro enzo evo , oczywiscie chcę kupić używany a mam na to jeszcze 4,5 m-ca
Witaj

Cytat:

Śliczny

Cytat:
Cierpię dziś bardzo... na moim języku po prawej stronie wyrosła ogromna biała "krosta", do okoła niej język jest taki zaczerwieniony i mam takie wrażenie jak po opażeniu języka (taki cierpki, nie czuję po tej stronie smaku na nim), teraz zamiast być coraz lepiej to zaczął mnie już boleć policzek i gardło (tylko po tej stronie co to dziadostwo jest) i ucho środkowe!!!! nie wiem co z tym zrobić - jeść nie mogę, pić ledwo co i masakra!!
Wg opisu, to to jest pleśniawka - afta. często miałam takie dziadostwo. Pomaga płyn Aftin, ale nie wiem jak z używaniem w ciąży

Cytat:
Oby się znalazła
_________________________ _______
Hi

Byliśmy najpierw na Mszy, potem jedno i drugie głosowanie + obiad u moich rodziców, a potem pojechaliśmy do lasu, bo mi się marzył.

Mąż zrobił nam: mi i brzusiowi sesję foto szok jak zobaczyłam, że mam brzuch sporo wystający ponad linię biustu
Potem wkleję kilka zdjęć do klubu
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 15:57   #3075
renata:)
Zadomowienie

Cytat:

super płaszczyk
Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
u mnie na szczęście już wszystko ok
plamienie przeszło wczoraj jeszcze przed południem ale i tak jutro pędzę do lekarza bo niby co to miało być???
dziękuję za troskę
dobrze że się do lekarza wyberasz. niech sprawdzi co to bo jakies dziwadłono ale najważniejsze że przeszło
Cytat:
no ja za 2 tyg 7 msc zaczynam, a 3 trymestr zaczyna się od 26 tygodnia

no ja mam już za ciasny stanik, ale mam taki z grubą poduszeczką (ale to nie push up) kupiłam go z 2 miesiące temu i jest ciasny już, zapinam na ostatnim i jak za długo chodzę w nim to mnie boli klata normalnie a muszę kupić teraz sobie, bo plamię i brudzę ten stanik, a mi go szkoda... no i od razu bym wzięła 2 za 25 zł do karmienia- wątpię, że mi urosną jeszcze bo aż z 85 B podskoczyło do małego 75 C cyc nie urósł, ale obwód pod cycem tak
w mojej księdze ciązy piszą że dopiero od 27tyg jest IIItrymestrhaha pewnie wszędzie inaczej
kochana ale jak miałaś 85B to chyba schudłaś bardzo w obwodzie żeby miec teraz 75C
Cytat:

Wlasnie nie wiem, czy za duzo. Biore raz dziennie femibion natal 2 ktory sklada sie z jednej kapsulki witamin + 1kapsulki kwasow i tak sie zastanawiam,czy nie zaczac brac co drugi dzien, bo faktycznie moze te dzieci jakos szybciej rosna przez te sztuczne witaminy?
Co do diety, to niestety nie wychodzi mi jesc tak,jakbym chciala, bo na niektore rzeczy - ryby i orzechy nie mam po prostu najmniejszej ochoty, no, moze oprocz sledzia

ja tez biore femibion natal2 czytałam gdzieś że rzeczywiście dzieci rosną więcej przez witaminy, ale jakoś tak stwierdzam że wole żeby córcia była większa niż żeby jej jakiegoś składnika brakło
Cytat:
1. Ja nie kupuję jeszcze, Pani w ciążowym mi powiedziała, że tak w połowie 8 miesiąca najlepiej kupować - jeśli moje jeszcze urosną to sobie chyba kupię namiot 2 osobowy i będę nosić

2. Dla synka miałam butelki NUK te z szerokim otworem i synek od początku do końca tolerował tylko smoczki lateksowe (http://allegro.pl/smoczek-lateksowy-...848757779.html) podobnie ze smoczkiem uspokajającym tylko NUK i tylko lateks - tyle, że synek był dzieckiem wyłącznie butelkowym.

Córeczkę mam w planie karmić piersią, tym razem nie dam się zniechęcić obojętnością położnych i będę tak długo próbowac, aż się uda więc jeśli będzie potrzebna butelka do karmienia małej np. podczas mojej nieobecności czy przy odstawianiu jej od piersi chyba zdecyduję się na butelkę Lovi Medical + smoczek który w niej jest, nie jest taki miękki i nie leci mleko z niego "samo" tylko dziecko musi ssać i pracować tak samo jak przy piersi... zresztą ponoć jej polecana przy łączeniu karmienia piersią z butelkowym (http://lovi.pl/aktualnosci,butelka_lovi_medical.html)
namiot 2osobowy
a butelka fajna tez się musze rozglądnąca skoro mała będzie beze mnie 2dni w tyg to niech ma taką butle z której nie zapomni jak się ssie
Cytat:
kochana nie martw się może się znajdziemoja koleżanka zgubiła przed domem obrączkę i po2 miesiącach przy koszeniu trway się znalazła

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 15:58   #3076
kasikzaki
Zadomowienie

Haniula przykro mi, ale niestety takie rzeczy się zdarzają.
Mój szwagier też zgubił obrączkę a ja kiedyś tak niefortunnie zahaczyłam pierścionkiem zaręczynowym, nie dosć ze mało palca nie złamałam to pierścionek pokieraszowany i niestety do dziś nie wygląda tak jak powinien choć złotnik starał sie naprawić.
Cytat:
poszłam teraz na żywioł miałam ochotę zrobić coś dla siebie i kupić sobie coś na brzuszek

Świetna kiecka
Stary 2011-10-09, 16:04   #3077
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
pearl w klubie dodałam zdjecie spodni jesli nadal jesteś zainteresowana

I nasz dzisiejszy brzuś , bo dzis zaczynamy 24tc
Haniulaza 24 tc. Mój suwaczek dziś wskazuje 29tc powoli mnie strach oblatuje
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 16:05   #3078
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
ooooo, jak to przez internet? opowiadaj :czeka.z.zaciekawieniem :
Ja internet miałam założony w 2004 roku i założyłam sobie 'spika' (podobne do gg, tylko tamto miało czat )i na czacie go poznałam chyba "kuj-pom" akurat się tak złożyło, że daleko od siebie nie mieszkaliśmy bo raptem 15 km i se tak pisaliśmy na czacie (miałam wtedy 16 lat ) i ja w akcie zazdrości wyzywałam inne laski bo one do niego: "cześć misiek00777! " normalnie szok istna telenowela potem przeszliśmy na priv i się trzymaliśmy razem, walczyłam o niego spośród innych lafirynd jak tygrysica jak sobie wspominamy te czasy to normalnie śmiech na sali... on miał 20 lat wtedy zmusiłam go do spotkania, bo ten sie bał, że 'da ciała' bo się wstydził mi się strasznie nie podobał ze zdjęcia- masakra jakaś ale zaryzykowałam! bo najpierw pokochałam jego osobowość, to jaki jest, mądry się wydawał, poważny itp itd, a potem dopiero mi się spodobał z wyglądu ahh i to całe 7 lat temu się wydarzyło...
Cytat:
szybko też Ci poszło bo faceci się wstydzą kobiet oni pierwsi nie- tzn w tamtych 'latach' ja mojemu na 1 randce powiedziałam, ze nie umie się całować to się obraził ale pocieszałam go, że wyszedł z wprawy, a ja kilka miesięcy przed nim rozstałam się z moją 1 miłością. Mówiłam, że nadrobi i go naumiałam
10 lat to dużo kurczę U nas jest 5 lat różnicy (niecałe )
Cytat:
A ja myślałam ze 1,2,3 miesiąc to I trym, 4,5,6, to II trym. no a 7,8,9,miesiąc to III trymestr Każdy po 3 miechy. No ale nie ważne, tak czy siak jestem w III trym.
eee nie, bo to wtedy wychodzi 36 tygdoni a nie 40 dlatego dodają tygodnie i ot, 3 trymestr czas zacząć dziś

Haniula- o jaaaaaaaa teść mój też zgubił w Hamburgu gdzieś i nie nosi już... ja bym chyba po jakimś czasie dokupiła mężowi
bo się chłopak rozochoci i zapomni i co

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 16:06   #3079
eliza1984
Zadomowienie

Agatek staniki mam podobne do tych Twoich też biały i czarny,ale one sa po siostrze i nie wiem czy będą dobre.Z tego co czytałam na necie to pisza tak jak kasikzaki że III trym zaczyna się w 28 tygodniu ,więc chyba coś sobie przyspieszyłaś
Agawo płaszczyk śliczny
Haniula twój płacz juz tu w niczym nie pomoze i córeczka będzie smutna ,a złoto ma to do siebie że lubi sie chować.Moja mama zgubiła obrączce na działce i znalazła sie dopiero po kilkunastu latach.Mam nadzieję że się znajdzie szybciej.A jesteś może chrześcijanka bo ja jak cos zgubiłam to modliłam sie do św Antoniego i naprawdę znajdywałam zgubę

Laktator już mam canpolu po siostrze ,ale ona nie była za bardzo z niego zadowolona.Dziś byłam u rodziców na obiedzie pobawiłam się z chrześniakiem ,dostałam wałóweczkę pyszne ciasto drożdżowe z jagodami i będę zaraz wcinać.Wogóle mąż mnie odwiedził u rodziców bo miał służbę niedaleko ich domuA całowaliśmy sie pierwszy raz tydzień czasu od pierwszego poznania
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."

Edytowane przez eliza1984
Czas edycji: 2011-10-09 o 16:11
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 16:07   #3080
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:

Agawoo fajny ten płaszczyk, u mnie na zdjęciu jest różowy, ale widziałam, że dalej pisałaś, że czerwony
Stary 2011-10-09, 16:14   #3081
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
w mojej księdze ciązy piszą że dopiero od 27tyg jest IIItrymestrhaha pewnie wszędzie inaczej
kochana ale jak miałaś 85B to chyba schudłaś bardzo w obwodzie żeby miec teraz 75C
ja się sugeruję tym co mamy na forum napisane więc nie psuj mi nastroju!!
Jak to schudłam? jak to tak? 85 B jest za ciasny właśnie, boli mnie cały pas z tyłu co się zapina tam no ten wiesz o co kaman nie? i na ost zapięciu zapinam i ciasno jak cholerka 8 kg mam na plusie czuję się jak jakaś kaczka chodzę jak pingwin, najbardziej poślady mi chodzą jak galareta jakaś jak wyliczyłam w tym kalkulatorze to wyszło mi 75 C

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Z tego co czytałam na necie to pisza tak jak kasikzaki że III trym zaczyna się w 28 tygodniu ,więc chyba coś sobie przyspieszyłaś
niee, co innego trymestr a co innego miesiąc:

1 miesiąc: 1-4 tydz.
2 miesiąc: 5-8 tydz.
3 miesiąc: 9-13 tydz.
4 miesiąc: 14-17 tydz.
5 miesiąc: 18-22 tydz.
6 miesiąc: 23-27 tydz.
7 miesiąc: 28-31 tydz.
8 miesiąc: 32-35 tydz.
9 miesiąc: 36-40 tydz.

A trymestr patrzę z pampersa- http://www.pampers.pl/pl_PL/Pregnancy i tu jest od 26 tyg to już III trymestr Trymestry się szybciej zaczynają bo przecież ciąża nie trwa 36 tyg

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2011-10-09 o 16:15
Stary 2011-10-09, 16:20   #3082
bambusiek
Zakorzenienie

A właśnie... dziś zaczynamy 24 tydzień czyli już 6 miesiąc leci
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 16:35   #3083
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Hej mamuśki

My z Milenką skończyłyśmy dzisiaj 28tc, 7miesiąc czas zacząc
I według mojego kalendarza III trymestr

Ide zrobic szarlotke bo po południu goście na kawke wpadną.
A na obiad dzisiaj zgapiony od Agawoo (smaka mi wczoraj narobiła) placek po wgiersku
Kasik za 28tc. A ja też mogę wpaść na kawkę skoro takie pyszne ciacho robisz

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

Agatku podobno piwo bezalkoholowe jest też dobre na laktacje.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-09, 16:38   #3084
kasikzaki
Zadomowienie

Cytat:
)
eee nie, bo to wtedy wychodzi 36 tygdoni a nie 40 dlatego dodają tygodnie i ot, 3 trymestr czas zacząć dziś
Cytat:
niee, co innego trymestr a co innego miesiąc:

1 miesiąc: 1-4 tydz.
2 miesiąc: 5-8 tydz.
3 miesiąc: 9-13 tydz.
4 miesiąc: 14-17 tydz.
5 miesiąc: 18-22 tydz.
6 miesiąc: 23-27 tydz.
7 miesiąc: 28-31 tydz.
8 miesiąc: 32-35 tydz.
9 miesiąc: 36-40 tydz.

A trymestr patrzę z pampersa- http://www.pampers.pl/pl_PL/Pregnancy i tu jest od 26 tyg to już III trymestr Trymestry się szybciej zaczynają bo przecież ciąża nie trwa 36 tyg
Ale uparciuch z Ciebie. Ten pampers ma całkiem inny podział niż inne kalkulatory. Na niektórych stronach jest ze od 27tc ale to dlatego że podział z tamtej stronki jest inny że 7mieś zaczyna się w 27tc.
Nie rozumiem dlaczego miały by sie szybciej zaczynać, miesiąc ciąży to miesiąc a wiadomo ze nie każdy jest równy(niektóry ma 5 a niektóry 4 tyg).
http://trymestr.pl/trymestr3.html

http://www.ciazowy.pl/

albo

"Podział ciąży na trymestry.
Ciąża trwa 10 miesięcy księżycowych, około 9 miesięcy kalendarzowych. W tradycyjnym podziale ciąży na równe trzymiesięczne trymestry, uwzględniony został rozwój płodu i stopień przygotowania organizmu matki do porodu. Podział na trymestry służy raczej orientacji przyszłej mamy niż lekarzom. Każdy z nich charakteryzuje się np. innym zestawem badań kobiety i płodu.
Dla lekarza istotny jest podział na mniejsze odcinki czasu. Pozwala to mu lepiej kontrolować rozwój płodu oraz przebieg zmian ciążowych u kobiety. Medyczny podział ciąży to numeracja tygodni od poczęcia. "

Jeszcze tylko dodam ze broń Boże nie chce sie kłócić.....nie jest to tego warte tylko po prostu nigdy o czymś takim nie słyszałam.
Stary 2011-10-09, 16:40   #3085
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Dzień dobry, ale u mnie brzydko, ale to chyba wszedzie tak.

Wyżarłam same orzeszki z czekolady nussbeiser, hehe, tak mnie napadło.

Jutro mam wizyte w UP, boję sie strasznie, chociaz to nie ja powinnam się bać.

Śpiewacie do swoich brzuszków? Ja chyba zaczne? Tą samą co kiedyś mama mi śpiewała Ach,śpij kochanie

Edytowane przez zoskasamoska
Czas edycji: 2011-10-09 o 16:52
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 16:41   #3086
kasikzaki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
A właśnie... dziś zaczynamy 24 tydzień

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Kasik za 28tc. A ja też mogę wpaść na kawkę skoro takie pyszne ciacho robisz
Zapraszam, zapraszam, gości jeszcze nie ma to prawie cała blacha stoi.....hmmm...a jakie pyszne
Stary 2011-10-09, 16:54   #3087
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
MartuNiunia jak do jutra nie przejdzie to biegiem do lekarza. Ta krosta to może być zapalenie jamy ustnej choć nie wiem czy przy tym bolałoby Cię gardło i ucho

---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
ja zamówiłam na allegro laktator z avent -kosztował jakies 75 zł - natomiast w sklepiej okolo 150zł,zamówiłam też podgrzewacz tyle ,że innej firmy tańszej za 45zł.Mam nadzieje ,że jutro paczka dotrze do mnie

Dzisiaj mam straszna zgage- mykam do apteki po cos bo juz niedaję rady...
Podobno jak się ma zgzgę to dziecku właśnie włoski rosną ot taki zabobon gdzieś zasłyszany

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

Cytat:
Haniulka nie ryczmoze jeszcze się znajdzie.
Stary 2011-10-09, 16:54   #3088
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:
10 lat to dużo kurczę U nas jest 5 lat różnicy (niecałe )
hehe dużo i nie dużo tak jak się mówi komuś to wydaje się dużo "10 lat- jak to brzmi" a w codzienności tego nie czuję w ogóle. Na wygląd też nie widać, każdy tak ocenia różnicę wieku na 5 lat około . Ja mam 24, TŻ 34 a Tomeczek nasz 4 latka - i teraz będzie córeczka... a razem jesteśmy w sumie to już 6 lat, granice początku bycia ze sobą ciężko określić

TŻ zawsze mówi, że nie 10 lat tylko 9 lat, 11 miesięcy i 21 dni :P się odmłodzić chce :P

Kurcze z tym moim językiem... o pleśniawce nie pomyślałam... a Aftin daje się też niemowlaczką, więc może i w ciąży można... chyba jutro podskoczę do apteki albo położnej bo to nadal boli....
Martynka- 23.02.2012

Stary 2011-10-09, 16:58   #3089
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:

MartuNiunia i dobrze, że pomyślałaś o sobie fajna spódniczka.
Stary 2011-10-09, 17:02   #3090
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość

Agatku podobno piwo bezalkoholowe jest też dobre na laktacje.
w ostatnich 3 dniach wypiłam prawie 1 litr tego niby piwa niemieckiego, może dlatego siara mi ciągle leci

Kasikzaki każda uważa podział na swój sposób, ja się pampersa trzymam, bo co tydzień czytam co się dzieje w danym tygodniu a np. na http://www.dzidziol.pl/ciaza/kalendarz_ciazy.php nie wierzę, bo piszą o 26 tyg, że dziecko ma 23 cm i waży 910 gramów także wiesz poza tym gin wpisuje zawsze w karcie o tydzień szybciej więc...

Zjadłam obiad, masakra, zaraz pęknę!! śledzie w śmietanie...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości