|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wizażanko, nie popełniaj moich błędów, czyli wątek przestrogowy
prasuj ciuszki wieczorem , aby je miec na drugi dzien rano
)nie raz w pośpiewu i podczas przedłużania drzemek na telefonie o 10 min , udałam się na miasto w pogniecionych bluzkach )jak psu z gardła ) |
|
|
|
#3152 |
|
Konto usunięte
|
nie wychodź rano w kaloszach na cały dzień do pracy tylko dlatego że godzinę wcześniej, jak otwierałaś oczy - padało lekko.
![]() ![]() nie otwieraj jogurtu jagodowego otwarciem w swoją stronę. Tym bardziej jeśli masz na sobie elegancką, białą koszulę... |
|
|
|
#3153 |
|
Raczkowanie
|
paoolinko , cenna rada z tym jogurtem, ile razy się ufajtoliłam czymś takim
|
|
|
|
#3154 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie ubieraj rano swetra, koszulki, żakietu, szalika jeżeli wiesz że po południu bedzie cieplo. Będziesz sie nosic ze wszystkim w ręku lub torebce, sama bedziesz spocona i zła na siebie.
|
|
|
|
#3155 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() zeby nie było offtopu Jesli kupujesz sukienke,sprawdź kilka razy czy aby napewno dobrze lezy i nie jest za krótka,przemyśl to kilka razy,i nie sugeruj w zupełności opiniami koleżanek... zaoszczędzisz 1,5 na dojazd,stanie w kolejce i podpisywanie świstków aby oddać ciuch
Edytowane przez Maylina Czas edycji: 2011-10-06 o 19:26 |
|
|
|
|
#3156 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Lepiej weź ze sobą coś ciepłego jak tylko Ci się wydaje, że będzie ciepło, ale pewności nie masz, bo jak będziesz cały dzień zamarzać to dopiero bluzgi będziesz pod swoim adresem słać
|
|
|
#3157 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
i nie nakładaj szpilek na wieczorny spacer po 'kocich łbach'
|
|
|
|
|
#3158 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3159 |
|
Raczkowanie
|
Świeżynka: nigdy z lenistwa nie gaś podgrzewcza suszarką do włosów, owszem płomień zgaśnie, a przy okazji wosk pryśnie na szafkę, monitor i ściany.
Jeśli w piątek jesteś w szkole, po szkole na nocke w pracy, nie upieraj się w sobotę, że zaopiekujesz się 3,5 letnim bratem. Jeśli już do tego dojdzie nie kładź się "tylko na chwilę" - zaśniesz, a jak się obudzisz okaże się, że młody się golił i wylizał powłokę z Ibupromu. Jezu ile ja się strachu najadłam Nie farbuj włosów dzień przed ważną rozmową kwalifikacyjną, dopiero jak wróciłam do domu zauważyłam, że mam brązowe ucho Nie kłóć się z młodszą siostrą o to, że wzięła twoją bluzkę, jeśli nie jesteś pewna, że nie dałaś jej do prania. Wczoraj miałam taką akcję z siostrą, a okazało się, że bluzka leży w koszu. Jeśli zupę na obiad robisz poprzedniego dnia, upewnij się wcześniej, niż przed samym obiadem czy zupa czasem nie skwaśniała. Będziesz miała czas na przygotowanie czegoś innego, niż serwowanie zupek chińskich... Edytowane przez Cassie901 Czas edycji: 2011-10-07 o 15:02 |
|
|
|
#3160 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
.Jeszcze przypomniała mi się rada z wakacji: jeśli lecisz samolotem w cieplejsze miejsce to przebierz się na lotnisku w odpowiednie ubrania. Wylądowałam w długich jeansach i dość ciepłej bluzce, a były 42 stopnie i problemy z zameldowaniem w hotelu, więc zanim się przebrałam myślałam, że cała się roztopię. |
||
|
|
|
#3161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3162 |
|
Rozeznanie
|
I na odwrót też - jak wracasz to zabierz coś ciepłego i przede wszystkim spakuj coś ciepłego w domu, bo to, że tam gdzie jedziesz jest 30-40 nie oznacza, że w Polsce nie może być 9 stopni w sierpniu.
|
|
|
|
#3163 |
|
Zadomowienie
|
nie kupuj podkładu, którego nie jesteś pewna nawet jeżeli jest w promocji (miałam telefon z wifi w rossmanie mogłam sprawdzić KWC
![]() nie kupujcie farby natural & easy, zwłaszcza jesli jestescie ciemnymi blondynkami i chcecie tylko delikatnie zmienic kolor, kolor 560 wg producenta jasny brąz tez jak zwykle wychodzi ciemno-czekoladowy, ogolnie kolor byłby ok, tylko nie do mojej karnacji i farba niestety pali włosy...
Edytowane przez change Czas edycji: 2011-10-08 o 11:47 |
|
|
|
#3164 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jednak będąc alergikiem trzeba uważać, bo rumianek jest znany i od tej strony. ![]() A propos telezakupów - zawsze się dziwiłam, jak to funkcjonuje. Chyba po prostu chwytliwe reklamy robią. Bo bardzo podobne produkty, mimo sporych promocji w TV, można kupić dużo taniej na allegro chociażby. A że z jakością jest kiepsko, to wiem od mamy. Pracuje w moim mieście jako kierownik działu od paczek i często klienci, którym wredne panie w okienkach mówią, że zwrot pieniędzy za buble nie jest obowiązkiem poczty, musi się jako kierowniczka tłumaczyć, zupełnie jakby "chcę porozmawiać z kierownikiem" miało coś załatwić. Sama nie raz byłam świadkiem, jak ludzie przychodzą z jakimiś urządzeniami i na okienku pocztowym zwrócić próbują, lamentując nad wadami.
|
|
|
|
|
#3165 |
|
Zakorzenienie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2985000 5]Rumianek jak najbardziej się nadaje, ponieważ działa przeciwzapalnie.
Jednak będąc alergikiem trzeba uważać, bo rumianek jest znany i od tej strony. ![]() [/QUOTE] mimo wszystko świetlik jest bardziej bezpieczny niż rumianek |
|
|
|
#3166 |
|
Konto usunięte
|
To też swoją drogą, jednak obecnie wśród przeciętnych ludzi mało jest takich osób, które rozróżniłyby łopian od ostu, a co dopiero wiedziałyby o istnieniu świetlika lekarskiego.
![]() Przynajmniej takie są moje spostrzeżenia. Coś ode mnie: Będąc w akademiku nie pożyczaj patelni. Błąd nie jest mój, lecz sąsiadki. Chodził chłopak od pokoju do pokoju z butlą oleju w jednej grabie, w drugiej z opakowaniem jajek i prosił o pożyczenie patelni. Ja nie pożyczyłam, bo nie chcę, aby na mojej patelni pichcono nie-wegańskie rzeczy ![]() Koleżanka pożyczyła, patelnię miała nową, niedawno kupowała, a zwrócił jej przypaloną, z poszorowaną powłoką teflonową - ogólnie już niezdatną do użytku. I bezczelne jest to, że nie chce odkupić, bo rzekomo była taka jak wcześniej
Edytowane przez 788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5 Czas edycji: 2011-10-08 o 12:37 |
|
|
|
#3167 |
|
Zakorzenienie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2985056 3]To też swoją drogą, jednak obecnie wśród przeciętnych ludzi mało jest takich osób, które rozróżniłyby łopian od ostu, a co dopiero wiedziałyby o istnieniu świetlika lekarskiego.
![]() Przynajmniej takie są moje spostrzeżenia. Coś ode mnie: Będąc w akademiku nie pożyczaj patelni. Błąd nie jest mój, lecz sąsiadki. Chodził chłopak od pokoju do pokoju z butlą oleju w jednej grabie, w drugiej z opakowaniem jajek i prosił o pożyczenie patelni. Ja nie pożyczyłam, bo nie chcę, aby na mojej patelni pichcono nie-wegańskie rzeczy ![]() Koleżanka pożyczyła, patelnię miała nową, niedawno kupowała, a zwrócił jej przypaloną, z poszorowaną powłoką teflonową - ogólnie już niezdatną do użytku. I bezczelne jest to, że nie chce odkupić, bo rzekomo była taka jak wcześniej [/QUOTE]ogólnie nie pożyczaj nic ludziom z akademika, jeśli ich nie znasz, ja pożyczyłam pierwszego dnia krzesło i miałam problemy przy wykwaterowaniu, a koleżanka raz pożyczyła mąkę i później dziewczyna z pokoju obok zawsze przychodziła po sól, trochę oleju itp...
|
|
|
|
#3168 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
tylko że dla mnie jest jak zwykły krem tonujący. cudownie ujednolica koloryt i rozświetla skore, ale nie kryje totalnie NIC. mieszam go z innym podkładem (Astor 16h Mineral Match, który jest moim totalnym KWC, ale jest za ciemny i na zimę chciałam spróbować czegoś innego... a też były w promocji, glupia ja ) i jakoś daje radę.ale wniosek z całej mojej wypowiedzi jest taki:KWC nie jest wyrocznią, ale przed kupnem kosmetyku warto jednak przeczytać o nim kilka opinii... zwłaszcza jeśli jesteś niepracującą studentką i żal ci potem wyrzucić podkladu za 20zł do kosza
|
|
|
|
|
#3169 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Najbardziej mnie to zgubiło kiedy przyjechałam do Stanów, tu się promocjami stale zdobywa klientów. Promocje typu: kup 1, drugi dostaniesz gratis, tymczasowa obniżka o 70% itd Ani się obejrzałam, a , głupia baba, nie mogę domknąć pudła z kosmetykami. Nie mówię, może to i fajne jest, ale generalnie moja przestroga: myśl 3 razy czy coś Ci jest naprawdę takie niezbędne. Jak uznasz że tak, przemyśl jeszcze raz :P Nie kupuj bezmyślnie tylko dlatego, że to przecież promocja. Oczywiście jak masz kasę i masz takie hobby to sobie kupuj do upadłego, ale jak nie masz i wiesz, że masz oszczędzać to się nie daj kusić zwykłym technikom ogłupiającym klienta typu ładne opakowanie, fajna kampania reklamowa czy właśnie wyprzedaż
|
|
|
#3170 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ja ogólnie nie jestem podatna na promocje, ale tu akurat uległam - uwielbiam Astora, podkład był przeceniony o ponad 10zł, to pomyślałam "a, czemu by nie spróbować"
|
|
|
|
|
#3171 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja czasami jak słucham wypowiedzi koleżanek, to słyszę coś w stylu: no taką fajną modelkę mieli, że się nie mogłam na makijaż/strój/biżuterię napatrzeć i z wrażenia kupiłam, a to badziew jest
|
|
|
#3172 |
|
404 Not Found
|
Nie zabieraj się za samodzielne zdrapywanie czterech warstw farby ze ściany przed malowaniem mieszkania. Lepiej zapłacić fachowcom.
|
|
|
|
#3173 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3174 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeżeli zbliża się paskudna jesień, a Ty wiesz, że nie masz butów, swetra czy jakiejkolwiek innej części garderoby na tę porę roku, to nie czekaj na ostatnią chwilę (tj. gdy na dworze plucha i nastąpił nagły spadek temperatury), tylko kup to wcześniej.
Naprawdę warto zaopatrzyć się w odpowiednią odzież nawet na miesiąc czy dwa przed, niż potem kupować to na ostatnią chwilę. |
|
|
|
#3175 |
|
Rozeznanie
|
Nie stawiaj koło siebie kilku różnych kropli do nosa, prędzej czy później się pomylisz.
|
|
|
|
#3176 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3177 |
|
Zadomowienie
|
ubieraj się ciepło , a nie modnie .
W tamtym roku zmarzłam porządnie bo chciałam wyglądać ładnie. W tym roku stawiam na ciepło, i jest duużo lepiej
|
|
#3178 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Inna sprawa, że da się ubrać ładnie, wygodnie i ciepło, tylko trzeba mieć cierpliwość do zakupów (ja jej nie posiadam I mimo wszystko mam w tym roku zamiar nosić czapkę. Jakaś obsesja na punkcie własnego zdrowia mnie dopadła, ale przypomniałam sobie ostatnio co to jest ból ucha, więc profilaktycznie wolę wyglądać brzydko, ale mieć zakryte uszy.
|
|
#3179 | |
|
Zakorzenienie
|
Choćby nie wiem jak Ci się nie chciało, spakuj zeszyuty na zajęcia wieczorem, nie odkładaj tego na rano. Zaśpisz i zapomnisz o czymś, w pośpiechu.
|
|
|
|
#3180 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:46.

)
)

jest taki: