Wizażanko, nie popełniaj moich błędów, czyli wątek przestrogowy - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-05, 13:38   #3151
iziczek88
Raczkowanie

Dot.: Wizażanko, nie popełniaj moich błędów, czyli wątek przestrogowy

prasuj ciuszki wieczorem , aby je miec na drugi dzien rano)
nie raz w pośpiewu i podczas przedłużania drzemek na telefonie o 10 min , udałam się na miasto w pogniecionych bluzkach)
jak psu z gardła )
iziczek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 19:40   #3152
201608251020
Konto usunięte

nie wychodź rano w kaloszach na cały dzień do pracy tylko dlatego że godzinę wcześniej, jak otwierałaś oczy - padało lekko.

nie otwieraj jogurtu jagodowego otwarciem w swoją stronę. Tym bardziej jeśli masz na sobie elegancką, białą koszulę...
201608251020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 08:19   #3153
iziczek88
Raczkowanie

paoolinko , cenna rada z tym jogurtem, ile razy się ufajtoliłam czymś takim
iziczek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 18:44   #3154
nobodysperfect
Wtajemniczenie

Nie ubieraj rano swetra, koszulki, żakietu, szalika jeżeli wiesz że po południu bedzie cieplo. Będziesz sie nosic ze wszystkim w ręku lub torebce, sama bedziesz spocona i zła na siebie.
nobodysperfect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 19:22   #3155
Maylina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nobodysperfect Pokaż wiadomość
Nie ubieraj rano swetra, koszulki, żakietu, szalika jeżeli wiesz że po południu bedzie cieplo. Będziesz sie nosic ze wszystkim w ręku lub torebce, sama bedziesz spocona i zła na siebie.
Podpisuję się pod tym!
zeby nie było offtopu
Jesli kupujesz sukienke,sprawdź kilka razy czy aby napewno dobrze lezy i nie jest za krótka,przemyśl to kilka razy,i nie sugeruj w zupełności opiniami koleżanek...
zaoszczędzisz 1,5 na dojazd,stanie w kolejce i podpisywanie świstków aby oddać ciuch

Edytowane przez Maylina
Czas edycji: 2011-10-06 o 19:26
Maylina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 19:22   #3156
Linusiaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
A to ja mam zupełnie inną radę Lepiej weź ze sobą coś ciepłego jak tylko Ci się wydaje, że będzie ciepło, ale pewności nie masz, bo jak będziesz cały dzień zamarzać to dopiero bluzgi będziesz pod swoim adresem słać
Linusiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 21:00   #3157
201608251020
Konto usunięte

Cytat:
dokładnie. nie zabieraj płaszcza jeśli masz zamiar zostawić go w pracy

i nie nakładaj szpilek na wieczorny spacer po 'kocich łbach'
201608251020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 21:25   #3158
szprotka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paollino Pokaż wiadomość
i nie nakładaj szpilek na wieczorny spacer po 'kocich łbach'
a jeszcze lepiej w ogóle zrezygnuj ze szpilek, jeśli nie wiesz po jakim terenie będziesz musiała chodzić.
szprotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 15:00   #3159
Cassie901
Raczkowanie

Świeżynka: nigdy z lenistwa nie gaś podgrzewcza suszarką do włosów, owszem płomień zgaśnie, a przy okazji wosk pryśnie na szafkę, monitor i ściany.

Jeśli w piątek jesteś w szkole, po szkole na nocke w pracy, nie upieraj się w sobotę, że zaopiekujesz się 3,5 letnim bratem. Jeśli już do tego dojdzie nie kładź się "tylko na chwilę" - zaśniesz, a jak się obudzisz okaże się, że młody się golił i wylizał powłokę z Ibupromu. Jezu ile ja się strachu najadłam

Nie farbuj włosów dzień przed ważną rozmową kwalifikacyjną, dopiero jak wróciłam do domu zauważyłam, że mam brązowe ucho

Nie kłóć się z młodszą siostrą o to, że wzięła twoją bluzkę, jeśli nie jesteś pewna, że nie dałaś jej do prania. Wczoraj miałam taką akcję z siostrą, a okazało się, że bluzka leży w koszu.

Jeśli zupę na obiad robisz poprzedniego dnia, upewnij się wcześniej, niż przed samym obiadem czy zupa czasem nie skwaśniała. Będziesz miała czas na przygotowanie czegoś innego, niż serwowanie zupek chińskich...

Edytowane przez Cassie901
Czas edycji: 2011-10-07 o 15:02
Cassie901 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 17:16   #3160
mln
Rozeznanie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Linusiaczek Pokaż wiadomość
A to ja mam zupełnie inną radę Lepiej weź ze sobą coś ciepłego jak tylko Ci się wydaje, że będzie ciepło, ale pewności nie masz, bo jak będziesz cały dzień zamarzać to dopiero bluzgi będziesz pod swoim adresem słać
Co prawda rady są trochę przeciwne, ale podpiszę się pod obiema, bo robię raz tak, a raz tak .

Jeszcze przypomniała mi się rada z wakacji: jeśli lecisz samolotem w cieplejsze miejsce to przebierz się na lotnisku w odpowiednie ubrania. Wylądowałam w długich jeansach i dość ciepłej bluzce, a były 42 stopnie i problemy z zameldowaniem w hotelu, więc zanim się przebrałam myślałam, że cała się roztopię.
mln jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 21:04   #3161
dzolls
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mln Pokaż wiadomość
Co prawda rady są trochę przeciwne, ale podpiszę się pod obiema, bo robię raz tak, a raz tak .

Jeszcze przypomniała mi się rada z wakacji: jeśli lecisz samolotem w cieplejsze miejsce to przebierz się na lotnisku w odpowiednie ubrania. Wylądowałam w długich jeansach i dość ciepłej bluzce, a były 42 stopnie i problemy z zameldowaniem w hotelu, więc zanim się przebrałam myślałam, że cała się roztopię.
Oj tak, zgadzam sie, po przylocie o 7 rano, dotarłam do hotelu ok 9, trzeba było pod recepcją czekać na pokój do 13, w ponad 30 stopniach, to była męczarnia ;]

curl it, baby!
dzolls jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 21:32   #3162
mln
Rozeznanie

I na odwrót też - jak wracasz to zabierz coś ciepłego i przede wszystkim spakuj coś ciepłego w domu, bo to, że tam gdzie jedziesz jest 30-40 nie oznacza, że w Polsce nie może być 9 stopni w sierpniu.
Stary 2011-10-08, 11:45   #3163
change
Zadomowienie

nie kupuj podkładu, którego nie jesteś pewna nawet jeżeli jest w promocji (miałam telefon z wifi w rossmanie mogłam sprawdzić KWC ) - czyli odradzam kupowanie ASTOR natural finish https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...-make-up.html#, bo to kompletny badziew i opinie oraz ocena (0?!) za ten wspaniały kosmetyk tylko to potwierdzają, sprawdzałam tylko odcien na ręku i wyglądał ok, skusiłam się ceną 37 na 17? eh, a używałam ostatnio o niebo lepszego i tanszego podkładu Maybelline Affinitone i żaluje ze nie kupilam znowu... przez to co robi na skórze Astor nadaje się tylko do kosza

nie kupujcie farby natural & easy, zwłaszcza jesli jestescie ciemnymi blondynkami i chcecie tylko delikatnie zmienic kolor, kolor 560 wg producenta jasny brąz tez jak zwykle wychodzi ciemno-czekoladowy, ogolnie kolor byłby ok, tylko nie do mojej karnacji i farba niestety pali włosy...

I) 10 kg
II) 10 kg

Edytowane przez change
Czas edycji: 2011-10-08 o 11:47
change jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 12:04   #3164
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez paula-zla Pokaż wiadomość
Gdy spuchną Ci powieki to broń Boże nie rób kompresu z rumianku, ponieważ ma silne działanie uczulające! W ten sposób doprawiłam swoją alergię. Lekarka pouczyła mnie, że należy robić okłady z czarnej herbaty, rumianek tylko pogarsza sprawę.
Rumianek jak najbardziej się nadaje, ponieważ działa przeciwzapalnie.
Jednak będąc alergikiem trzeba uważać, bo rumianek jest znany i od tej strony.

A propos telezakupów - zawsze się dziwiłam, jak to funkcjonuje. Chyba po prostu chwytliwe reklamy robią. Bo bardzo podobne produkty, mimo sporych promocji w TV, można kupić dużo taniej na allegro chociażby. A że z jakością jest kiepsko, to wiem od mamy.
Pracuje w moim mieście jako kierownik działu od paczek i często klienci, którym wredne panie w okienkach mówią, że zwrot pieniędzy za buble nie jest obowiązkiem poczty, musi się jako kierowniczka tłumaczyć, zupełnie jakby "chcę porozmawiać z kierownikiem" miało coś załatwić. Sama nie raz byłam świadkiem, jak ludzie przychodzą z jakimiś urządzeniami i na okienku pocztowym zwrócić próbują, lamentując nad wadami.
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 12:10   #3165
szprotka_
Zakorzenienie

[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2985000 5]Rumianek jak najbardziej się nadaje, ponieważ działa przeciwzapalnie.
Jednak będąc alergikiem trzeba uważać, bo rumianek jest znany i od tej strony.
[/QUOTE]

mimo wszystko świetlik jest bardziej bezpieczny niż rumianek
szprotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 12:36   #3166
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez szprotka_ Pokaż wiadomość
mimo wszystko świetlik jest bardziej bezpieczny niż rumianek
To też swoją drogą, jednak obecnie wśród przeciętnych ludzi mało jest takich osób, które rozróżniłyby łopian od ostu, a co dopiero wiedziałyby o istnieniu świetlika lekarskiego.
Przynajmniej takie są moje spostrzeżenia.

Coś ode mnie:
Będąc w akademiku nie pożyczaj patelni.
Błąd nie jest mój, lecz sąsiadki. Chodził chłopak od pokoju do pokoju z butlą oleju w jednej grabie, w drugiej z opakowaniem jajek i prosił o pożyczenie patelni. Ja nie pożyczyłam, bo nie chcę, aby na mojej patelni pichcono nie-wegańskie rzeczy
Koleżanka pożyczyła, patelnię miała nową, niedawno kupowała, a zwrócił jej przypaloną, z poszorowaną powłoką teflonową - ogólnie już niezdatną do użytku. I bezczelne jest to, że nie chce odkupić, bo rzekomo była taka jak wcześniej

Edytowane przez 788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5
Czas edycji: 2011-10-08 o 12:37
Stary 2011-10-08, 17:11   #3167
peggy_blue
Zakorzenienie

[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2985056 3]To też swoją drogą, jednak obecnie wśród przeciętnych ludzi mało jest takich osób, które rozróżniłyby łopian od ostu, a co dopiero wiedziałyby o istnieniu świetlika lekarskiego.
Przynajmniej takie są moje spostrzeżenia.

Coś ode mnie:
Będąc w akademiku nie pożyczaj patelni.
Błąd nie jest mój, lecz sąsiadki. Chodził chłopak od pokoju do pokoju z butlą oleju w jednej grabie, w drugiej z opakowaniem jajek i prosił o pożyczenie patelni. Ja nie pożyczyłam, bo nie chcę, aby na mojej patelni pichcono nie-wegańskie rzeczy
Koleżanka pożyczyła, patelnię miała nową, niedawno kupowała, a zwrócił jej przypaloną, z poszorowaną powłoką teflonową - ogólnie już niezdatną do użytku. I bezczelne jest to, że nie chce odkupić, bo rzekomo była taka jak wcześniej [/QUOTE]

ogólnie nie pożyczaj nic ludziom z akademika, jeśli ich nie znasz, ja pożyczyłam pierwszego dnia krzesło i miałam problemy przy wykwaterowaniu, a koleżanka raz pożyczyła mąkę i później dziewczyna z pokoju obok zawsze przychodziła po sól, trochę oleju itp...
peggy_blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 17:28   #3168
201605020943
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez change Pokaż wiadomość
nie kupuj podkładu, którego nie jesteś pewna nawet jeżeli jest w promocji (miałam telefon z wifi w rossmanie mogłam sprawdzić KWC ) - czyli odradzam kupowanie ASTOR natural finish https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...-make-up.html#, bo to kompletny badziew i opinie oraz ocena (0?!) za ten wspaniały kosmetyk tylko to potwierdzają, sprawdzałam tylko odcien na ręku i wyglądał ok, skusiłam się ceną 37 na 17? eh, a używałam ostatnio o niebo lepszego i tanszego podkładu Maybelline Affinitone i żaluje ze nie kupilam znowu... przez to co robi na skórze Astor nadaje się tylko do kosza

nie kupujcie farby natural & easy, zwłaszcza jesli jestescie ciemnymi blondynkami i chcecie tylko delikatnie zmienic kolor, kolor 560 wg producenta jasny brąz tez jak zwykle wychodzi ciemno-czekoladowy, ogolnie kolor byłby ok, tylko nie do mojej karnacji i farba niestety pali włosy...
też kupiłam ten podkład w promocji w Rossmannie za ok. 17zł, skusiłam się bo bardzo lubię firmę Astor, a podkład jest... hm, no ja nie mam o nim aż tak skrajnych opinii jak wizażanki na KWC tylko że dla mnie jest jak zwykły krem tonujący. cudownie ujednolica koloryt i rozświetla skore, ale nie kryje totalnie NIC. mieszam go z innym podkładem (Astor 16h Mineral Match, który jest moim totalnym KWC, ale jest za ciemny i na zimę chciałam spróbować czegoś innego... a też były w promocji, glupia ja ) i jakoś daje radę.

ale wniosek z całej mojej wypowiedzi jest taki:
KWC nie jest wyrocznią, ale przed kupnem kosmetyku warto jednak przeczytać o nim kilka opinii... zwłaszcza jeśli jesteś niepracującą studentką i żal ci potem wyrzucić podkladu za 20zł do kosza
201605020943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 17:40   #3169
Linusiaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Caramel1 Pokaż wiadomość
ale wniosek z całej mojej wypowiedzi jest taki:
KWC nie jest wyrocznią, ale przed kupnem kosmetyku warto jednak przeczytać o nim kilka opinii... zwłaszcza jeśli jesteś niepracującą studentką i żal ci potem wyrzucić podkladu za 20zł do kosza
Dla mnie wniosek z wypowiedzi jest taki: nie daj się nabierać promocjom

Najbardziej mnie to zgubiło kiedy przyjechałam do Stanów, tu się promocjami stale zdobywa klientów. Promocje typu: kup 1, drugi dostaniesz gratis, tymczasowa obniżka o 70% itd Ani się obejrzałam, a , głupia baba, nie mogę domknąć pudła z kosmetykami. Nie mówię, może to i fajne jest, ale generalnie moja przestroga: myśl 3 razy czy coś Ci jest naprawdę takie niezbędne. Jak uznasz że tak, przemyśl jeszcze raz :P Nie kupuj bezmyślnie tylko dlatego, że to przecież promocja. Oczywiście jak masz kasę i masz takie hobby to sobie kupuj do upadłego, ale jak nie masz i wiesz, że masz oszczędzać to się nie daj kusić zwykłym technikom ogłupiającym klienta typu ładne opakowanie, fajna kampania reklamowa czy właśnie wyprzedaż
Stary 2011-10-08, 17:43   #3170
201605020943
Konto usunięte

Cytat:
Dla mnie wniosek z wypowiedzi jest taki: nie daj się nabierać promocjom

Najbardziej mnie to zgubiło kiedy przyjechałam do Stanów, tu się promocjami stale zdobywa klientów. Promocje typu: kup 1, drugi dostaniesz gratis, tymczasowa obniżka o 70% itd Ani się obejrzałam, a , głupia baba, nie mogę domknąć pudła z kosmetykami. Nie mówię, może to i fajne jest, ale generalnie moja przestroga: myśl 3 razy czy coś Ci jest naprawdę takie niezbędne. Jak uznasz że tak, przemyśl jeszcze raz :P Nie kupuj bezmyślnie tylko dlatego, że to przecież promocja. Oczywiście jak masz kasę i masz takie hobby to sobie kupuj do upadłego, ale jak nie masz i wiesz, że masz oszczędzać to się nie daj kusić zwykłym technikom ogłupiającym klienta typu ładne opakowanie, fajna kampania reklamowa czy właśnie wyprzedaż
może tak jest
ja ogólnie nie jestem podatna na promocje, ale tu akurat uległam - uwielbiam Astora, podkład był przeceniony o ponad 10zł, to pomyślałam "a, czemu by nie spróbować"
Stary 2011-10-08, 17:57   #3171
Linusiaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Caramel1 Pokaż wiadomość
może tak jest
ja ogólnie nie jestem podatna na promocje, ale tu akurat uległam - uwielbiam Astora, podkład był przeceniony o ponad 10zł, to pomyślałam "a, czemu by nie spróbować"
No, ale moja wypowiedź nie miałam być przytykiem do Ciebie, tylko ogólnie przestrogą ja czasami jak słucham wypowiedzi koleżanek, to słyszę coś w stylu: no taką fajną modelkę mieli, że się nie mogłam na makijaż/strój/biżuterię napatrzeć i z wrażenia kupiłam, a to badziew jest
Stary 2011-10-08, 22:16   #3172
Emilia 25
404 Not Found

Nie zabieraj się za samodzielne zdrapywanie czterech warstw farby ze ściany przed malowaniem mieszkania. Lepiej zapłacić fachowcom.
Stary 2011-10-09, 11:18   #3173
201605020943
Konto usunięte

Cytat:
No, ale moja wypowiedź nie miałam być przytykiem do Ciebie, tylko ogólnie przestrogą ja czasami jak słucham wypowiedzi koleżanek, to słyszę coś w stylu: no taką fajną modelkę mieli, że się nie mogłam na makijaż/strój/biżuterię napatrzeć i z wrażenia kupiłam, a to badziew jest
nie odebrałam tego jako przytyk, absolutnie!
Stary 2011-10-09, 16:22   #3174
Karaluszysko
Wtajemniczenie

Jeżeli zbliża się paskudna jesień, a Ty wiesz, że nie masz butów, swetra czy jakiejkolwiek innej części garderoby na tę porę roku, to nie czekaj na ostatnią chwilę (tj. gdy na dworze plucha i nastąpił nagły spadek temperatury), tylko kup to wcześniej.
Naprawdę warto zaopatrzyć się w odpowiednią odzież nawet na miesiąc czy dwa przed, niż potem kupować to na ostatnią chwilę.
Karaluszysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 23:45   #3175
mln
Rozeznanie

Nie stawiaj koło siebie kilku różnych kropli do nosa, prędzej czy później się pomylisz.
Stary 2011-10-09, 23:46   #3176
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Karaluszysko Pokaż wiadomość
Jeżeli zbliża się paskudna jesień, a Ty wiesz, że nie masz butów, swetra czy jakiejkolwiek innej części garderoby na tę porę roku, to nie czekaj na ostatnią chwilę (tj. gdy na dworze plucha i nastąpił nagły spadek temperatury), tylko kup to wcześniej.
Naprawdę warto zaopatrzyć się w odpowiednią odzież nawet na miesiąc czy dwa przed, niż potem kupować to na ostatnią chwilę.
Popieram. Acz nie zawsze do tego mam głowę
Stary 2011-10-10, 21:06   #3177
meflina
Zadomowienie

ubieraj się ciepło , a nie modnie .

W tamtym roku zmarzłam porządnie bo chciałam wyglądać ładnie. W tym roku stawiam na ciepło, i jest duużo lepiej

'Być kobietą to strasznie trudne zajęcie,
bo polega głównie na zadawaniu się z mężczyznami'
~J. Conrad
meflina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 21:49   #3178
emelie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez meflina Pokaż wiadomość
ubieraj się ciepło , a nie modnie .

W tamtym roku zmarzłam porządnie bo chciałam wyglądać ładnie. W tym roku stawiam na ciepło, i jest duużo lepiej
Popieram. Dzisiaj rano stanęłam przed dylematem: marynarka albo polar. Wybrałam polar i warto było, chociaż wyglądałam jak kulka Inna sprawa, że da się ubrać ładnie, wygodnie i ciepło, tylko trzeba mieć cierpliwość do zakupów (ja jej nie posiadam )
I mimo wszystko mam w tym roku zamiar nosić czapkę. Jakaś obsesja na punkcie własnego zdrowia mnie dopadła, ale przypomniałam sobie ostatnio co to jest ból ucha, więc profilaktycznie wolę wyglądać brzydko, ale mieć zakryte uszy.
Stary 2011-10-10, 22:06   #3179
19agusia91
Zakorzenienie

Choćby nie wiem jak Ci się nie chciało, spakuj zeszyuty na zajęcia wieczorem, nie odkładaj tego na rano. Zaśpisz i zapomnisz o czymś, w pośpiechu.
Hula Hop
440/5000 minut
19agusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 22:11   #3180
szmyglo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19agusia91 Pokaż wiadomość
Choćby nie wiem jak Ci się nie chciało, spakuj zeszyuty na zajęcia wieczorem, nie odkładaj tego na rano. Zaśpisz i zapomnisz o czymś, w pośpiechu.
Ewentualnie wieczorem zrób mini listę rzeczy to zrobienia rano. Działa
szmyglo jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości