Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 ! - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku !
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! 5 8,93%
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. 0 0%
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! 6 10,71%
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. 16 28,57%
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. 1 1,79%
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. 3 5,36%
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! 1 1,79%
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. 0 0%
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. 24 42,86%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-09, 16:48   #751
dziubek79
Zakorzenienie

Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
czesc mamuski

jak tam po weekendzie?
u nas leniwie i spokojnie.........
bylismy na spacerze
a tak to domek i lenistwo.....

teraz ja robie kolacje
a maz robi album maluszkowi

pytanie: Jak i czym wycieracie maluszkom buzke po ulaniu w srodku?
gazikiem? tetra?
niczym , nie wycieram buzi w środku

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Kajool Dziubek witam w klubie schizujących też zastanawiam sie czy Krystuś dobrze słyszy bo nie reaguje jak go wołam tz nie odwraca główki w moją strone . Choć z drugiej strony jak ja albo Tż kichamy to dziecko zawsze sie wystraszy
Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Kajool, Dziubek, Vaniliova więc i ja witam w klubie
kurde no to możemy założyć nowy wątek matek schizujących
u nas też się wzdryga na różne dzwięki ale czy to wystarczy

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
dziubku ja tez to slyszalam i dlatego zaczelam schizowac chyba wyladuje u laryngologo
kurcze tez się nad tym zastanawiałam, ale poczekam do wizyty u naszej lekarki i zapytam co ona o tym sądzi.
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 16:51   #752
SweetAngel1984
Zadomowienie

Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

Cytat:
Kajool, Dziubek, Vaniliova więc i ja witam w klubie
i ja sie przylaczam..chociaz mial robione badanie sluchu w szpitalu i dostal dyplom ze jest ok to ja i tak mam schizy co do sluchu wzroku itp

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
niczym , nie wycieram buzi w środku
no wiem ze to dziwne ale pytam bo slyszalam poprostu ze niby sie powinno wycierac po ulaniu w srodku buzie z tego co zostanie zeby sie plesniawki nie robiły
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 16:56   #753
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
dziubku ja tez to slyszalam i dlatego zaczelam schizowac chyba wyladuje u laryngologo
Cytat:
i ja sie przylaczam..chociaz mial robione badanie sluchu w szpitalu i dostal dyplom ze jest ok to ja i tak mam schizy co do sluchu wzroku itp

no wiem ze to dziwne ale pytam bo slyszalam poprostu ze niby sie powinno wycierac po ulaniu w srodku buzie z tego co zostanie zeby sie plesniawki nie robiły
kurcze nie robię tego, i odpukać na razie nic się nam nie przytrafiło.
Stary 2011-10-09, 17:21   #754
zanetaa88
Zakorzenienie

Ubezpieczenie - mój D zrezygnował z działalności, musi się zapisać jako bezrobotny.
Ja mam te indywidualne. Jak jestem na macierzyńskim to ZUS mnie ubezpiecza czy nie ? bo już głupia jestem jak tak to mogę tam Emi podpiąć i męża?

Słuch
- spróbujcie z innymi dźwiękami dziewczyny, bo nie raz dziecka po prostu nie interesuje grzechotka tzn dźwięk grzechotki.Jak reaguje na wasze głosy to myślę, że jest ok.

Sweet ja myję buzię w środku tylko wtedy kiedy uleje robię to kącikiem tetry wcześniej zamoczonej i wykręconej w wodzie.Nie raz się krzywki i jak się denerwuje moczę ją po prostu w herbatce tzn. herbatkę nalewam na tetrę.

Zdarza się tak, że jednego dnia Wasze dzieci jedzą co 2h
a drugiego co 3h ?
Bo moja tak ma :|
albo Ja ją źle odczytuje.

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 17:24   #755
Kajool
Zadomowienie

wzrok to widze, ze ma bardzo dobry widzi kolory itp. tylko ten sluch mnie martwi. Kurcze moja siostra juz na mnie nakrzyczala, ze wymyslam ale ja nie zaznam spokoju poki nie sprawdze. Wiem, ze moze glupia jestem ale wole wczesniej reagowac niz pozniej pluc sobie w morde ) No i mozemy zakladac klub matek wariatek. Kurcze a to dopiero poczatek schiz. Juz sie boje co bedzie dalej, chyba wylysieje ze zmartwien, bo siwa to zaraz bede.
Stary 2011-10-09, 17:25   #756
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Ja też nie wycieram a żeby pleśniawki sie nie robiły stosuje aftin co drugi dzień no nie wolno oblizywać dziecku smoczka
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 17:28   #757
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Ubezpieczenie - mój D zrezygnował z działalności, musi się zapisać jako bezrobotny.
Ja mam te indywidualne. Jak jestem na macierzyńskim to ZUS mnie ubezpiecza czy nie ? bo już głupia jestem jak tak to mogę tam Emi podpiąć i męża?

Słuch
- spróbujcie z innymi dźwiękami dziewczyny, bo nie raz dziecka po prostu nie interesuje grzechotka tzn dźwięk grzechotki.Jak reaguje na wasze głosy to myślę, że jest ok.

Sweet ja myję buzię w środku tylko wtedy kiedy uleje robię to kącikiem tetry wcześniej zamoczonej i wykręconej w wodzie.Nie raz się krzywki i jak się denerwuje moczę ją po prostu w herbatce tzn. herbatkę nalewam na tetrę.

a drugiego co 3h ?
najlepiej zadzwon do ZUSu jutro z pytaniem czy jestes ubezpieczona, jezeli tak to mozesz i dziecko i meza podpiac. Co do jedzenia, moj tak ma a na dokladke potrafi co 2 h budzic sie w nocy.

Wlasnie Szymek poszedl spac. Kurcze od 17 ciezko nam juz wyrobic, mlody jest marudny ale jeszcze za wczesnie na spanie. A dzisiaj jeszcze mial dzien "mamo nos mnie, bo nie chce lezec a jakmnie polozysz, to bede krzyczal az sasiedzi sie zleca i zobaczysz, bedziesz miala za swoje "

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-09, 17:36   #758
patik87
Zakorzenienie

Youyou nom tak teraz myślę że ta kurtka to bardziej na zimne jesienne dni się nadaje, bo na siarczyste mrozy.. niby jest puchowa..
Tak jak ty, myślałam raczej o długiej z kapturem.

Blondynka kosztowała 190 ( była promocja -50zł od ceny na metce..)

2godzinny spacer zaliczony, obywatelski obowiązek spełniony, goście właśnie pojechali, tz usypia dziecko.

Schizujecie z uszami, już kiedyś miałam się Was pytać:
Sara ma zbyt dużo woskowiny wg mnie. Wychodzi jej trochę na zewnątrz i patyczkiem zbieram,ale boje się jej grzebać zbyt głęboko.
No i ona miała w szpitalu antybiotyk, sąsiadki dziecko też miało po porodzie i jej kazali skontrolować słuch po 3 mcach, mi nic nie powiedzieli?
I tak samo nie reaguje na mój głos jak wołam nie odwraca głowy i na grzechotkę też nie. Jak coś mi upadnie to się wzdryga ( co ja za słowo wymyśliłam?), to chyba dobry znak.

Potem wstawię Wam zdjęcie ( pewnie jutro) kombinezonu-powiecie czy nadaje się na chrzciny.
Kupiony w ciuszku..

Ja jestem zła matka, bo nie wycieram po ulaniu i oblizuje moczek.
Chyba muszę to zmienic..

Edytowane przez patik87
Czas edycji: 2011-10-09 o 17:39
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 17:48   #759
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Ja tez nie wycieram.
Smoczka nie oblizuje , ale czasem jak mi się smoczek w butelce zapcha to pociągne (nie cierpie tego robić, bo Nutra obrzydliwy w smaku).

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 17:48   #760
Kajool
Zadomowienie

patik ja tez nie wycieram malemu w buzi aa i mlodemu tez duzo woskowiny sie zbiera. Kupilam taki olejek do rozpuszczania woskowiny ale jakos boje sie nim psikac do ucha, zbieram delikatnie pieluszka
Stary 2011-10-09, 18:03   #761
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Ja tez nie wycieram.
Smoczka nie oblizuje , ale czasem jak mi się smoczek w butelce zapcha to pociągne (nie cierpie tego robić, bo Nutra obrzydliwy w smaku).
o tym zapomniałam napisać, to mi się notorycznie zdarza
powiem Ci, żem już przyzwyczajona do smaku nutry

Kajool jak będziemy u pediatry to zapytam o tą woskowinę..

CO TU TAK CICHO
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 18:09   #762
jacieeeee
Wtajemniczenie

To ja też dołączę do matek schizujących Bo też mam wrażenie, że Mały nie reaguje na nawoływanie a niby wszystko ok.

Dziubek śniłaś mi się dziś

Mój Dzieć zamiast coraz mniej, to coraz więcej ulewa Nie wiem co jest, ale nie nadążam z przebieraniem, a wczoraj to już mu nawet nosem poszło. To już jakiś tydzień tak

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 18:51   #763
brumek
Zakorzenienie

Witam po ponad dobowej nieobecności Nie miałąm internetu - jakaś awaria się przydarzyła.

Natka - jak się chrzciny udały?????

Cytat:
Brumek a możesz spojrzeć na tą rakietę pisze dla początkujących, ale nie mam zielonego pojęcia czy ta się nadaje
Żanetko, ja bym jej nie kupiłą Szkoda by i było 80 zł. DOłożyłabym jeszcze trochę i kupiła prawdziwą rakietę, która posłuży parę la, bo to jest taka zabawka niestety

Cytat:
Napisane przez kalinkap13 Pokaż wiadomość
ktoras z Was pytala o wywolywanie zdjec, to ja juz od dlugiego czasu wywoluje na allegro u tego sprzedawcy: http://allegro.pl/Shop.php/Show?id=3376096 na papierze Kodaka i jestem b.zadowolona
O, dzięki za link Może następnym razem się skuszę.... A powiedz, jak z kolorami? Ładne, żywe są? Bo te co mi ostatnio zrobili, to wszystkie sino-szare, choć oryginały były piękne.

Cytat:
Do Zusu ?
Ja sobie pociągłam ubezpieczenie indywidualne z pracy,
ale tam nie moge jej dopiąć ani męża.
A to żadne z Was nie jest ubezpieczone w zusie? Nie boicie się trochę takiej sytuacji?

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
A wiecie że ja zawsze pogardzałam Karmi i będąc jeszcze w Polsce nigdy nie próbowałam. dopiero teraz jakies 2 tygodnie temu wypiłam po raz pierwszy w życiu i musze przyznac, że bardzo mi posmakowało.. piłam te normalne, kawowe i malinowe i wszystkie mi smakuja. a mleczka rzeczywiście robi sie więcej.
To już chyba tylko ja jestem mamą karmiąca piersią, która nie pije karmi

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
Kajool też się nad tym zastanawiałam, mały też zbytnio nie reaguje na grzechotki, niezbyt sie odwraca jak go wołam z boku. I też mam schizę może za wcześnie jeszcze??U nas tak samo, jak mówię do niego to też się smieje i gada no ale wtedy mnie widzi więc może to odruch a najgorsze było jak usłyszałam w tv że dzieci nawet nie słyszące normalnie gaworzą ...
Kajool, Dziubasku - a na nagłe dźwięki reagują? Bo to chyba najlepszy wyznacznik. Na takie grzechotki, głosy itp mogą być jeszcze za młode, ale nagły dxwięk, np. podczas karmienia, powinien je wystraszyć. Np. Tymek tak ma, że jak coś upadnie czy nawet mąż głośniej kichnie, kiedy go karmię wieczorem, to podskakuje jak oparzony, mimo że jestesmy w innym pokoju. WIec mam pewność że słyszy

Cytat:

a drugiego co 3h ?
Pewnie że tak! To tak jak my - raz sie chce jesc częściej, raz rzadziej
Stary 2011-10-09, 18:58   #764
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Ja też nie wycieram a żeby pleśniawki sie nie robiły stosuje aftin co drugi dzień no nie wolno oblizywać dziecku smoczka
aftin.... zapamietam

Cytat:

a drugiego co 3h ?
herbatka ? ciekawe moze sprobuje........

aj...moj Iguś je czasem co 3 czasem co 2 a czasem po 1,3 h wola jesc......
to zalezy u nas jak zauwazylam od tego czy:
- ulalo sie przy poprzednim jedzeniu
- jestemy po spacerze
- aktywnosc byla dluga
i zawsze musi jesc po kapieli nawet jesli wczesniej jadl 1-1,5 h

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Mój Dzieć zamiast coraz mniej, to coraz więcej ulewa Nie wiem co jest, ale nie nadążam z przebieraniem, a wczoraj to już mu nawet nosem poszło. To już jakiś tydzień tak
ja z ulewaniam tez mam paranoje bo jak bylam w szpitalu to poznalam dziewczyne ktorej mały mial refluks zoladka i wlasnie jednym z objawow bylo ulewanie po posilku.... ulewal po kazdym jedzeniu, czasem duzo czasem malo i mieli mu zakladac sonde przez nosek do brzuszka na 5 dni!
od tej pory panikuje przy kazdym ulaniu albo jak sie pozyga bo za lapczywie jadl
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 19:08   #765
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cześć,

Nadrabiam właśnie wczorajszy dzień...
Przepraszam, że się ostatnio wcale nie udzielam, ale musiałam nacieszyć się mężem, bo od dzisiaj jestem słomianą wdową

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 19:10   #766
youyou
Zakorzenienie

dziewczyny co do słuchu to maluchy na pewno słyszą!
A to że nie odwracają głowy w kierunku dźwięku to taki etap w rozwoju, dziecko nie umie jeszcze "odnaleźć" źródła głosu i nie odwraca się w tym kierunku - za jakiś czas się nauczą.

Gdzieś o tym czytałam zaraz coś poszukam...

o np tu poczytajcie
http://www.babyboom.pl/niemowleta/ro..._niemowle.html

Edytowane przez youyou
Czas edycji: 2011-10-09 o 19:13
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 19:17   #767
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
To ja też dołączę do matek schizujących Bo też mam wrażenie, że Mały nie reaguje na nawoływanie a niby wszystko ok.

Dziubek śniłaś mi się dziś

o matko Jacieee współczuję koszmarów sennych

mój tez zaczął strasznie ulewać a już było ok dzwoniliśmy do naszej pediatry i kazała mu zagęszczać mleczko przez kilka dni i dać jej znać czy się poprawiło. Podajemy mu zagęszczacz od wczoraj i jest o niebo lepiej

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Witam po ponad dobowej nieobecności Nie miałąm internetu - jakaś awaria się przydarzyła.

Natka - jak się chrzciny udały?????

Żanetko, ja bym jej nie kupiłą Szkoda by i było 80 zł. DOłożyłabym jeszcze trochę i kupiła prawdziwą rakietę, która posłuży parę la, bo to jest taka zabawka niestety

O, dzięki za link Może następnym razem się skuszę.... A powiedz, jak z kolorami? Ładne, żywe są? Bo te co mi ostatnio zrobili, to wszystkie sino-szare, choć oryginały były piękne.

A to żadne z Was nie jest ubezpieczone w zusie? Nie boicie się trochę takiej sytuacji?

To już chyba tylko ja jestem mamą karmiąca piersią, która nie pije karmi

Kajool, Dziubasku - a na nagłe dźwięki reagują? Bo to chyba najlepszy wyznacznik. Na takie grzechotki, głosy itp mogą być jeszcze za młode, ale nagły dxwięk, np. podczas karmienia, powinien je wystraszyć. Np. Tymek tak ma, że jak coś upadnie czy nawet mąż głośniej kichnie, kiedy go karmię wieczorem, to podskakuje jak oparzony, mimo że jestesmy w innym pokoju. WIec mam pewność że słyszy

Pewnie że tak! To tak jak my - raz sie chce jesc częściej, raz rzadziej
tak Brumku, reaguje i też przez myśl mi przeszło, że może za wcześnie na reakcję na takie ciche dzwięki czy grzechotkę bo ta ostatnia to jeszcze go mało interesuje dziękuję za pocieszenie

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

Cytat:
ja z ulewaniam tez mam paranoje bo jak bylam w szpitalu to poznalam dziewczyne ktorej mały mial refluks zoladka i wlasnie jednym z objawow bylo ulewanie po posilku.... ulewal po kazdym jedzeniu, czasem duzo czasem malo i mieli mu zakladac sonde przez nosek do brzuszka na 5 dni!
od tej pory panikuje przy kazdym ulaniu albo jak sie pozyga bo za lapczywie jadl

ale bardzo dużo dzieci ma refluks i jest to związane z niedojrzałością przewodu pokarmowego, jeśli nie ma problemów z przyrostem wagi, chorobami górnych dróg oddechowych to często się nic z tym nie robi i dziecko po prostu z tego wyrasta.
Stary 2011-10-09, 19:19   #768
zanetaa88
Zakorzenienie

Kajool Ja z Emi od godizny 17stej nie raz mam to samo.Marudna jako cholera, syndrom wkur* rodziców nie raz się włącza, ale wykminiłam że ona nie raz marudzi marudzi że chce iśc spać, wezmę ją pobujam na rękach i śpi aż 10-15 min, ale jest wtedy zdecydowanie lepiej niż jakby w ogóle nie podrzemała. Chce gaworzyć potem i pije herbatkę i cyca częściej się domaga. Zauważyłam, że od pewnego czasu TV ją interesuje, może się w niego patrzeć nawet 15 min, albo w lampe

Jestem MEGA szczęśliwa,
właśnie się dowiedziałam,
że koleżanka która się starała od roku o dziecko
jest w ciąży, aż popłakałam się z tej wspaniałej nowiny !
Tylko boroczka wymiotuje i nie umie chodzić
tak ją pod brzusze boli.

Stary 2011-10-09, 19:24   #769
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
A ja po weselu !! ))
Pierwsze postanowienie- nigdy więcej wódki !!!!!!

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Cześć,

Nadrabiam właśnie wczorajszy dzień...
Przepraszam, że się ostatnio wcale nie udzielam, ale musiałam nacieszyć się mężem, bo od dzisiaj jestem słomianą wdową

:przytula: oj... na długo? Daleko mąż jedzie?

A my pojechaliśmy dziś do teściów, Adaś jak aniołek choć z dystansem podchodził...
dopiero wróciliśmy.

Myślałam że więcej będzie do nadrabiania

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 19:33   #770
zanetaa88
Zakorzenienie

Brumek właśnie nie wiem czy ja jako bezrobotna na macierzyńskim jestem ubezpieczona? jutro tam zadzwonie i się dowiem. Ja jako tako ubezpieczenie mam te grupowe, mój tż specjalnie się tym nie martwi - cały czas mu powtarzam, że ma iść dowiedzieć się o takie ubezpieczenie np. w PKO ale zapomina. Ja nie wiem co teraz z Emi

Kto mi powie co można zrobić z brzuszkiem ?
jestem zła na siebie że on nie schodzi
a Ja nie mam motywacji do ćwiczeń.
Zrobiła je aż raz
Denerwuje mnie że coś wisi mi,
kiedy zakładam spodnie jeansowe.
Denerwuje mnie, że mam MEGA apetyt,
którego nie umiem powstrzymać.
Jest mi ŹLE!!

Stary 2011-10-09, 19:44   #771
kalinkap13
Rozeznanie

witam wieczorowa pora

my dzis z tz spedzilismy milo dzien nasza 1.rocznica slubu..
rano msza zamowiona przez tesciow, sniadanko i kawka u nich,potem u nas obiadek i kawka z tortem na ta specjalna okaze a potem juz tylko my we troje pojechalismy sobie do parku pospacerowac (ahh,jak pieknie!jesien ma jednak swoj 'urok'), romantyczna kolacja..cudownie
szkoda tylko ze tz o 20 musial jechac bo jechal na wybory- wysyla wyniki.

moze ktoras z Was zna jednak odpowiedz na moje poprzednie pytanie dot.kupki..? bo zadna nie odpisala...

Cytat:
a drugiego co 3h ?
Filip tez tak ma
i tak jak napisala SweetAngel -po kapieli obowiazkowo musi byc jedzonko.nie wazne czy jadl 1h wczesniej czy 2

Cytat:
a aftin mozna tak stosowac 'zapobiegawczo'? bo my zmagamy sie troszke z plesniawkami a tam na ulotce pisze,zeby nie stosowac dluzej niz 3-5 dni

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
ja robie zawsze na papierze kodak i wychodza ladne. kumpela taz od nich zamowila (ale nie wiem na jakim papierze)ale wyszly takie mdle
ale ja jestem zadowolona-kolorki ladne, zywe i cena b.przyzwoita

Cytat:

aj...moj Iguś je czasem co 3 czasem co 2 a czasem po 1,3 h wola jesc......
to zalezy u nas jak zauwazylam od tego czy:
- ulalo sie przy poprzednim jedzeniu
- jestemy po spacerze
- aktywnosc byla dluga
i zawsze musi jesc po kapieli nawet jesli wczesniej jadl 1-1,5 h
zaznaczone-ojjj tak

nasze dwa szczęścia - Filipek i Fabianek
kalinkap13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 19:52   #772
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Dziewczyny moze jestem chora ale powiedzcie mi jak poznac czy dziecko slyszy??? Tzn.mielismy badania przesiewowe w szpitalu, ktore wyszly dobrze ale teraz schizuje, ze moze jednak cos nie tak. Szymmek tylko czasami odwraca sie jak do niego mowie, czy grzechocze grzechotka z boku ale jak do niego mowie, to sie smieje i gada ze mna. Glupia jestem czy co??
Kajool i reszta schizujacych matek! Wasze dzieci slysza! Prosze sobie nie wkrecac!

Cytat:
a drugiego co 3h ?
Jasne, ze tak!

Cytat:
Kto mi powie co można zrobić z brzuszkiem ?
jestem zła na siebie że on nie schodzi
a Ja nie mam motywacji do ćwiczeń.
Zrobiła je aż raz
Denerwuje mnie że coś wisi mi,
kiedy zakładam spodnie jeansowe.
Denerwuje mnie, że mam MEGA apetyt,
którego nie umiem powstrzymać.
Jest mi ŹLE!!
Mysle, ze jednak cwiczenia moga cos zdzialac. Mam ten sam problem + ja jeszcze nie doszlam do wagi sprzed ciazy.

A ja zaczynam sobie wkrecac, ze to, ze Antos tyle spi, to przez ta zoltaczke. Wstanie, max 1 godz. aktywnosci i chce znowu spac. I ja prawie nic nie musze robic, zeby usnal, wystarczy smoczek i usnie tam, gdzie lezy. A dzieci majace zlotaczke sa apatyczne. Wprawdzie w fazie aktywnosci jest kontaktowy, smieje sie, zaczepia glosem, ale to spanie...
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 20:04   #773
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
DaKaro zeby Malwinka rodzenstwa nie miala
Axh, zle sie wyrazilam. Szkoda, ze nie poszlam, bo by 'co bylo' a tak to sie boje. Potrzebuje blogoslawienstwa od gina .

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 20:05   #774
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość

A ja zaczynam sobie wkrecac, ze to, ze Antos tyle spi, to przez ta zoltaczke. Wstanie, max 1 godz. aktywnosci i chce znowu spac. I ja prawie nic nie musze robic, zeby usnal, wystarczy smoczek i usnie tam, gdzie lezy. A dzieci majace zlotaczke sa apatyczne. Wprawdzie w fazie aktywnosci jest kontaktowy, smieje sie, zaczepia glosem, ale to spanie...
A odstawiłaś tą pierś?
Powiem, Ci że moja Emi od kilku dni kiedy jest tak typowo jesiennie to więcej śpi

Kalinka a co z koopa? nic nie wiedziałam Tak, moja też musi mieć cyca po kąpieli nawet jak jadła 1h wcześniej.

Pytanie mam :
Od jakiegoś czasu Emi dawałam espumisan,
zauważyłam że już mniej bączków puszcza,
generalnie lepiej z brzuszkiem.
A dziś odstawiłam i jej nie podałam,
a ona na wieczór bąki jak nie wiadomo co zaczęła puszczać.
Mozliwe, że przez to że odstawiłam espumisan?
Będę obserwowała teraz jak się zachowuje
czy się pręży itd.ale chciałam się jakoś uspokoić.
I znowu jej uczulenie wyskoczyło,
drażni mnie to cholernie
bo myślałam, że to czekolada której już nie jem 3 tyg!
a tu znowu coś - badziewie.

Stary 2011-10-09, 20:11   #775
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

cześć Dziewczyny

mam pytanie, jaki rozmiar kombinezonu na zimę kupujecie?? ja kupiłam jeszcze w ciąży rozm 68 ale wydaje mi się że on jest teraz dobry a tu cała zima przed nami i chyba będzie mały za 2 miesiące ....

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 20:12   #776
zanetaa88
Zakorzenienie

A i jeszcze mam pytanie odnośnie smoka.
Czytałam dzisiaj że dziecko niby ma do 4 albo do 8 miesiąca odruch ssania.
Doświadczone mamuśki jak to u was było?
Chodzi o to, że Emi zasypia ze smoczkiem jak jej wypadnie to oczywiście postękiwanie, w dzień mniej w nocy do 30 min więcej.
I nie wiem jak to rozegrać, czy te smoka próbować odstawić po 4 czy 8 miesiącach, tylko jak ?! czym go zastąpić?
Czy olać sprawę i smoka odstawić jak będzie bardziej kumata?
Wiem, że im szybciej tym lepiej.
Może kurcze będzie tak, że po 4 czy 8 miesiącach sama go nie będzie chciała,nie ?

Stary 2011-10-09, 20:13   #777
Marina1
Zakorzenienie

A ja to jestem wyjątkowo wyczulona na słuch małego.
Raz nawet doszło do tego, że jak spał, to specjalnie rzucałam butelką po ketchupie na ziemię, czy się wzdrygnie, czy nie.
Ale ja mam schiza, bo ciągle coś z tymi uszami nie tak. I ciągle to jeżdżenie do Rze.
Pamiętacie, pisałam - jedno uszko ok, drugie 45% na 100% z tym, że mały ma predyspozycje do zbierania woskowiny w uchu.
I lekarka mówiła, że to raczej przyczyna mechaniczna.
Póki co pryskam takim czymś do uszu. Kajool chyba to samo- pomaga, czasem wręcz korki woskowiny wychodzą z uszu.

Wczoraj zalałam klawiaturę likierem. Teraz pół chodzi ok, a pół o muszę tak mocno naciskać, że moje paluchy cierpią.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 20:23   #778
zanetaa88
Zakorzenienie

http://www.we-dwoje.pl/pielegnacja;u...kul,14313.html dla mamusie które martwią sie o uszka !

Ja w ogóle nie pomyślałam, że ta woskowina może jakoś źle działać,
myślałam ze jak sobie wypływa to jest ok, że lepiej jak sama wychodzi
niż miałabym tam szperać...

Stary 2011-10-09, 20:29   #779
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Zaneta ja czytałam ze najlepiej oduczyc smoka do 6 mies. im dziecko starsze tym coraz trudniej. Ja dzis Agu usypiałam bez smoka (bo gdzies sie zapodział), ostatnio nie zasypia sama musze ją przytulić, nie bujać tylko przytulić. Co prawda jak ją odkładałam to ryk, ale w końcu położyłam, siadła na stołku obok łóżeczka, śpiewałam i głaskałam i usnęła
Uspokoiłam ją tak jak uspokajam mojego kota, głaszcząc między oczkami, po nosku.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 20:31   #780
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny moze jestem chora ale powiedzcie mi jak poznac czy dziecko slyszy??? Tzn.mielismy badania przesiewowe w szpitalu, ktore wyszly dobrze ale teraz schizuje, ze moze jednak cos nie tak. Szymmek tylko czasami odwraca sie jak do niego mowie, czy grzechocze grzechotka z boku ale jak do niego mowie, to sie smieje i gada ze mna. Glupia jestem czy co??
Ja bym upuściła coś głośnego jakby dziecko spało. Od razu byś wiedziała czy słyszy . (sadystka ze mnie )
Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
I tak samo nie reaguje na mój głos jak wołam nie odwraca głowy i na grzechotkę też nie. Jak coś mi upadnie to się wzdryga ( co ja za słowo wymyśliłam?), to chyba dobry znak.
Ja jestem zła matka, bo nie wycieram po ulaniu i oblizuje moczek.
Chyba muszę to zmienic..
wzdryga to chyba poprawnie jest
Ej nie oblizuj smoczka, nie wolno dzieciom - Twoje bakterie, zarazki i do tego próchnica .

Ja może jestem dziwna, ale żadnego mojego dziecka nie pozwalam nikomu całować w usta (babcie, dziadkowie, ciocie itp. - mają niektórzy takie zapędy). Z tego samego powodu, co nie oblizuję smoczka. Ani ja ani Tż też tego nie robimy. Od małego zaznaczałam, że proszę aby dziecka nie całować w usta, najwyżej w policzek.

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
A ja to jestem wyjątkowo wyczulona na słuch małego.
Raz nawet doszło do tego, że jak spał, to specjalnie rzucałam butelką po ketchupie na ziemię, czy się wzdrygnie, czy nie.
Ale ja mam schiza, bo ciągle coś z tymi uszami nie tak. I ciągle to jeżdżenie do Rze.

Wczoraj zalałam klawiaturę likierem. Teraz pół chodzi ok, a pół o muszę tak mocno naciskać, że moje paluchy cierpią.

A ja zalałam kiedyś kieliszkiem wina laptopa - 2 miesiące po kupieniu. I tyle z laptopa, nie dało się go uratować
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości