|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: 2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :)
czesc gaduly
![]() Pempek wracaj szybko do zdrowia. anagat a na czym bylas w kinie? znajomi przyjechali, zjedli powiedzieli ze czemu klamalam ze nie umiem gotowac , bo faktycznie dobre mi wyszlo jedzonko ...ale skromna jestem, juz pozmywane i teraz leniuchowanie na kanapie przed tv i z Wami pogawedki
|
|
|
|
#4262 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie bylam jeszcze . Na 19 idę za 30 min wychodzę.. Coś w stylu 'What is your number?'Ja tam nigdy nie jestem skromna, uwielbiam to , co sama przyrządzam No chyba, że mi nie wyjdzie.. Najlepszą akcję miałam kiedyś, jak mój znajomy zaprosił do mnie swoją koleżankę- murzynkę taką wielką grubaśną.. Zażerała się moją sałatką, dopóki przyjaciel nie spytal się o skład. Jak powiedziałam, że w sałatce są też grzybki, to jak wypluła całą zawartość swojej przepastnej gęby na talerz, to nie mogłam uwierzyć własnym oczom ![]() A Ty Monia , co miałaś przygotowane?? Dawaj inspiracje W końcu to też wątek kulinarny
Edytowane przez anagat Czas edycji: 2011-10-09 o 19:07 |
|
|
|
|
#4263 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Julliczko, czemu masz taka smutna emotikonke przy dacie nastepnego usg swoim podpisie? Mam nadzieje ze to dlatego ze nie mozesz sie juz doczekac a nei dlatego ze sie niepotrzebnie zamartwiasz |
|||
|
|
|
#4264 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A nie wiem jakoś taką minkę wpisałam, nie wydawała mi się smutna, własnie raczej że nie mogę się doczekać. Ale chyba masz rację , zmienię zaraz na jupi w końcu to już jutro anagat niezła ta murzynka, ale co grzybków nie lubi czy ma uczulenie? Jestem z siebie dumna! Ogarnęłam w końcu łazienkę co tak tydzień za mną chodziła
|
|
|
|
|
#4265 |
|
Zadomowienie
|
jesoo dziewczyny ja na byle czym becze
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#4266 |
|
Rozeznanie
|
Czesc dziewuszki. Wracam z targów. Pociągiem. Masakra. Tzn Nie pociąg. Pociągi mają tu boskie. Moje plecy to masakra. Mecze się strasznie. Tak mnie bolą nieziemsko że szok.
witam wszystkie mamusie które przybyły podczas mojej nieobecności tikki gratuluje suni kocham owczarki niemieckie są piękne mądre, wierne i po prostu cudne. Jak będę znów mieć kiedyś psa to właśnie owczarkaMeg ja też mam 41 stopę . A moja siostra 42! He he. Takie z nas kopciuszki. Tu w UK Nie Mam problemu ze znalezieniem butów. Zero stresu. Zawsze jest mój rozmiar w Polsce natomiast masakra. Jak są juz to wyglądaja jakby można było nimi okna wybijac albo gwoździe przebijać takie "subtelne" :/ Czy w Polsce myślą ze większe stopy mają tylko wielgasne babochlopy? ech...Pempekbidulko kochana. ---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- ja beczałam dziś juz ze 3 razy. Raz na widok starszej pani na wózku która miała na kolanach wnusia. A dwa razy na piosence w radio. He he he. Hormony szaleją na całego. |
|
|
|
#4267 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tez bym zdziwila jakby ktos tak by mi wyplul salatke przy stole.gotowala, dzis troche po angielsku a mianowicie chicken pie + ziemniaczki (gotuje w calosci male ziemniaczki, pozniej odcedzam i dodaje maselko z natka pietruszki i pieprze i na na troche na palnik) po mojemu i marchewki tak jak podpatrzylam u kucharki na polowaniu (male marcheweczki ugotowane, a pozniej troche masla, pieprz i cukier i na palnik na 2 minuty) a na deser zrobilam apple crumble (kruszonka wyszla mi bardzo dobra, jablka tez, podalam ze smietana). Tz powniej stwierdzil ze kurczak troche byl za slony, dla mnie bylo ok ![]() mam skoplikowany piekarnik, bo bardzo szybko przypala, wiec tez trzeba umiec w nim piec - wiec niech Tz mi nie krytykuje mam nadzieje ze film sie uda, bo pewnie teraz jestes w kinie
|
|
|
|
|
#4268 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczynki
Biorę nospę, więc mnie nie boli jakoś strasznie, chociaż mam taki tępy ból jakby w okolicach nerki.. No nic, muszę o siebie bardziej dbać ![]() Bardzo dziękuję jeszcze raz za słowa otuchy |
|
|
|
#4269 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczeta
![]() ja znow z zaleglosciami ... moze jutro uda mi sie nadrobic ![]() dzis udalo mi sie tez wylicytowac spodnice ciazowa, taka sama i w rozmarze jaka przymierzalam w sklepie... tyle, ze zaplace za nia 5 razy mniej ![]() ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- oj... Pempek, to kuruj sie. Antybiotykami sie nie przejmuj, bo tak dlugo jak ty je tolerujesz, to maluszkowi nic nie bedzie. Poza tym lepszy antybiotyk, niz gdyby bakterie mialy wlezc dalej i nawet przedostac sie do dzidzi. A tak w ogole, to spojrzalam sobie na liste i zaczyna tam byc kolorowo, na razie z przewaga rozowego ![]() Ja juz nie moge sie doczekac wizyty, kiedy mam nadzieje, ze poznamy plec ![]() Anagat, widzialam twoje fotki ![]() I wiem, ze pewnie cie juz to drazni, ale masz brzuszek taki, ze nie jedna dziewczyna bez ciazy moglaby ci pozazdroscic ![]() Ale nic sie nie boj, tobie tez brzusio urosnie Emigra, twoj bebenek tez juz ladnie przyrosl ![]() Tikki, tobie tez... i ladna z ciebie kobitka ![]()
|
#4271 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mega mnie rozłożyło... Zatoki okropnie bolą i na zmianę woda z nosa i zatkany :/ nie wiem za jakie grzechy. Już drugi raz w ciąży to przechodzę, ostatnio w połowie września. Wydaje mi się, że o siebie dbam, a tu du...nic z tego nie wychodzi Cały dzień w łóżku przeleżałam... Zia nie dawaj się ![]() Pempek, mam nadzieję, że szybciutko się wykurujesz
Razem, 19.12.04 Zaręczona, 1.01.11 Córeczka Laura, ur. 22.03.12 ![]() Będziemy ślubować 31.08.13 ![]() Edytowane przez evvcia_ Czas edycji: 2011-10-09 o 22:17 Powód: bład w cytowaniu ;) |
|
|
|
|
#4272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o młodego psa w domu... przed urodzeniem dziecka na pewno bym już żadnego nie przygarnęła, ale jeśli uratowałoby mu to zdrowie i psychikę... może bym przygarnęła. Moja Misia ma prawie 7 lat i wiem, że akceptacja nowego członka rodziny będzie procesem bardzo długim. Na szczęście pies się słucha i jest dość karny, może jeszcze pokocha maluszka ![]() Byliśmy z mężem u znajomych (mają 1,5 roczną córkę). Najpierw mała zawstydziła się 'cioci', ale jak tylko zniknęłam jej z oczu, tak była gotowa wbiec za mną do toalety Miło spędzony dzień
|
|
#4273 |
|
Rozeznanie
|
evvcia Ty też szybko się kuruj!
Dbajcie o siebie dziewczyny, zarazki atakują. karolca i takie psy bywają, niestety. U znajomych była taka sunia, która niby była kochana, ale tylko w towarzystwie swoich właścicieli. Chodzili z nią na spotkania różne, męczyli się z nią i nic, do tego stopnia, że musieli się z nią pożegnać. Czasem psy (i nie tylko) popadają w tzw. "chorobę sierocą", wtedy to właśnie towarzystwo (w postaci zwierzęcia samego gatunku) w domu bądź "na jednym terenie" jest potrzebne.. Próba "oswojenia" bez drugiego zwierzęcia w tym temacie behawiorysta niewiele zdziała, aczkolwiek czasem się udaje. Podobnie jest u koni, samotny koń, który był przyzwyczajony do towarzystwa (innego konia, kozy, krowy) na pastwisku, w momencie kiedy zostaje sam - jest nie do życia. Takie zwierzęta są agresywne do innych, nieznanych zwierząt i obcych ludzi. Ja tam niewiele się na tym znam, ale poobserwowałam wiele tego typu przypadków i wiem, że nawet dobry fachowiec może nie przynieść efektów. Ale zawsze trzeba próbować .
Edytowane przez julliczka Czas edycji: 2011-10-09 o 22:47 Powód: mała poprawka ;) |
|
|
|
#4274 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pamietacie dziewczyny jak pare tygodni temu pisalam wam ze znajoma zaszla w ciaze przez in vitro i jak bardzo sie cieszylam? Dzis mi powiedziala ze byla na USG i widziala juz serduszko . Jak sie strasznie ciesze!!! Tzrymajcie dalej ze mna kciuki! |
|
|
|
|
#4275 |
|
Zakorzenienie
|
juliczka, wiem, że dużo pomogły kontakty z innymi psami. Z kilkoma się zaprzyjaźniła. Ale pokazuje swoją dominację, jednak wie, że w domu jest na szarym końcu. Jest bardzo przywiązana do nas i jak oddaję ją na kilka godzin mamie czy siostrze wiem, że pies tęskni. Gdy siostra opiekowała się moim psem gdy ja pojechałam na wakacje (zwierzęta nie był tam mile widziane), pies przez kilka dni nie ruszył jedzenia. Z kolei gdy innym razem to tata musiał się nią zająć przez kilka dni, nawet się zaprzyjaźnili (Misia nigdy nie cieszyła się, gdy tata wracał z pracy, a po wakacjach z nim nastąpiła taka zmiana, że byłam w szoku). Tata też skorzystał i chwalił się na jakie to długie spacery z psem chodził. I przyznał, że było to miłe
![]() Będę starała się wprowadzić dziecko tak, aby nie było intruzem dla psa, ale członkiem stada, z którym kontakt będzie nagrodą. Dopiero później, jak dziecko zacznie chodzić i hałasować, będzie trzeba dodatkowo pilnować, jednak po siostrzeńcu wiem, że na szczęście pies unika wszelkich zabaw a w ostateczności odwraca głowę i błaga o ratunek Wiem jak ciężko oddaje się psa, który tyle lat jest członkiem rodziny, ale jeżeli zajdzie taka konieczność to niestety.
|
#4276 |
|
Rozeznanie
|
karolca powiem tak, Twoja psina miała/ma ogromne szczęście, że trafiła do Ciebie/Twojej rodziny. Nie wszyscy mają cierpliwość i wyrozumiałość do zwierząt. W sposób jaki opiekujecie się sunią (a nie jest łatwym psem wyczytując z Twoich opowieści) mimo wszystko pozytywnie na Misię wpływa, jest przywiązana do Was i się słucha. Takie zmiany jakie były w przypadku Twojego taty pokazują, że zwierzę ma uczucia, też musi zadziałać ta "chemia" między psem a człowiekiem
, i czasem sztywne reguły szkolenia czy podręcznikowe metody behawiorystów po prostu nie zdają egzaminu. Także życzę powodzenia jak pojawi się już maleństwo na świecie. Jednakże musisz pamiętać, że psy są bardzo zazdrosne jak się pojawia ktoś nowy w rodzinie i może skrzywdzić, ale nie dlatego, że jest złośliwe. Na pewno będzie bardzo domagać się uwagi. Tak mi się przypomina jak tutaj były rozmowy na temat rodzeństwa, że jak starsze rodzeństwo zareaguje na siostrę/braciszka. To jest na podobnej zasadzie. Wtedy myślę, że i pies z czasem zaakceptuje nową sytuację. Już późno, uciekam się myć i lulu. Dobrej nocki |
|
|
|
#4277 |
|
Zakorzenienie
|
juliczka, dlatego staram się psu poświęcać czas na zabawę i czułości wtedy, kiedy ją zawołam do siebie
To ciężki orzech do zgryzienia, bo jakby mogła, to by się do mnie wkleiła aby ją pieścić (jeszcze niedawno nie była taka czuła). Widzę też, że z wiekiem stała się bardziej leniwa i też już nie chce się tyle bawić co kiedyś.Jest szansa, że zaakceptuje dziecko, będę się starała, aby tak było. Wiem jak może zareagować i wiem, że to tylko zwierzę. I to właśnie ode mnie będzie zależała potencjalna przyjaźń. Dobrze, że Misia się słucha i jest chętna do współpracy. Jest nadzieja pomimo okropnych zaniedbań wychowawczych jakie wyniosła ze schroniska (jako szczeniak przebywała sama w boksie, mówili mi, że to dlatego, że pozostałe szczenięta z miotu powędrowały już do nowych domów... ktoś je podrzucił, ale bez suki. później okazało się, że szczeniak nie miał 3 miesięcy tylko nieco ponad 4-5 tygodni :/ ).
|
#4278 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, murzynka nie miała alergii na grzyby(po ilości jaką wchłonęła, to już by pewnie nie żyła).. Okazało się, że ona po prostu NIENAWIDZI grzybów
![]() ![]() ![]() Karolca, ja takich zabaw , o których ty piszesz, nigdy nie będę uskuteczniać. Mam dyskopatię, kilka lat temu wypadł mi dysk, ledwno się ruszałam przez dwa miesiące.. Teraz baaardzo uważam ,zarówno na to co podnoszę, jak i jak podnoszę, oraz na ogólną posturę. Guciu , dziękuję za komplement Mój mąż twierdzi, że brzuszek się wyraźnie zaokrąglił![]() Film był sympatyczny Fajnie się bawiłam, a że było dużo odniesienia do sexu , to sobie po filmie pogadałam o sexie z koleżanką Hinduską. Ona miała aranżowane małżeństwo. Pierwszy w życiu dla obojga sex po ślubie.. I ogólnie powiedziała mi , że satysfakcję minimalną zaczęła odczuwać ok 6 mies. po ślubie. Szok co nie?? Ja pamiętam doskonale mój pierwszy raz i mi było baaardzo przyjemnie ![]() ![]() Ale kultura inna... niesamowite.. aranzowane małżeństwo
|
|
|
|
#4279 | ||
|
Rozeznanie
|
evvcia, Zia, pempek nie dawjcie się choróbsku. toż to jakaś epidemia normalnie
Cytat:
Cytat:
![]() niesamowite co? 21 wiek. Irlandia. A tu takie rzeczy... Dla mnie nie do pojecia, ale dla niektórych po prostu zycie... niesiona wspomneniami wrzuciłam na maila fotki ze ślubu + brzuch 18+0anagat świetnty Twój filmik. ja nie chciałam kamerzysty bo nie podobały mi się filmy moich ciotek ze ślubu ![]() a teraz żałuję. bardzo. mam tylko trzy 30 sekundowe filmiki wątpliwej jakości nakręcone przez moją siostre komórką i są dla mnie ogormna pamiątką. nie wiem dlaczego film ze ślubu kojarzył mi sie z 4 godzinami oglądania cioci Lodzi podczas siorbania rosołu i wuja Romana z pijaną głową zwisającą na grubym brzuszysku (żeby nie było powyższe osoby w mojej rozdinei nie występują). Nie przyszło mi do głowy że film może być piękny, nowoczesny i nie trwać wieki.... No ale cóż. zdjęcia muszą mi wystarczyć ![]() -------------------------------------------------------- a mój brzuchol jest ogrooomny w na początku 19 tyg nie dziwne że już plecy bolą. masakra. a dziecia jeszcze nie czuje Edytowane przez Zariah Czas edycji: 2011-10-10 o 08:30 |
||
|
|
|
#4280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja dzisiaj z rana czulam wyraznie malutka, cos pieknego
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#4281 |
|
Wtajemniczenie
|
Jaaa emigra ja też chcę, ja dziś rano leżałam w wyrku i się zastanawiałam czemu nic jeszcze nie czuję i że może coś nie tak ze mną albo z niunią
![]() Zia super że wszystko dobrze u koleżanki
|
|
|
|
#4282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec sie nie martw
|
|
|
|
#4283 | |
|
Rozeznanie
|
Dzień doberek,
to mogę się dołączyć do klubu cierpiących na bezsenność. Jakoś źle mi się dziś spało, o ile to można nazwać spaniem. Kilka drzemek złapałam, ale z jakimi debilnymi snami Cytat:
O ja też chcę zobaczyć ![]() Zariah ja też z początku nie chciałam kamery na ślubie i weselu, ale w końcu się zdecydowaliśmy, bo tak się składa, że mój tata poza pracą kręci śluby i wesela, więc jego kolega u nas kręcił - mieliśmy jako prezent. I rzeczywiście warto, teraz te filmy są naprawdę nowoczesne, bardziej się skupiają na ważnych i ciekawych momentach i nie trwają nie wiadomo ile. Mój tato jest świetnym specem od montażów tych filmów, podkłada piosenki, tworzy sceny, obrabia niektóre fragmenty, jest genialny i genialne filmy wychodzą spod jego ręki - ale pochwaliłam tatusia
|
|
|
|
|
#4284 |
|
Rozeznanie
|
Witam kochane
![]() Ja chyba tez kupię tą herbatke koperkową wczoraj spędziłam 1h w WC myślalam że ducha wyzionę takie zaparcia miałam. Nie życze nikomu Ja kupiłam sobie 3 tuniki ale na giełdzie za 30 zł. Jeszcze jakieś spodnie i będę ubrana na całą ciążę. Ja wczoraj ryczałam na dzień dobry tvn hahah mój Tż niewiedział co się dzieje.
|
#4285 |
|
Zadomowienie
|
oj ale miałam sen
nie chciałam się budzic ![]() ![]() i nie bylo w nim męża
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#4286 |
|
Zakorzenienie
|
Zariah, pieknie wygladaliscie, zdjatka super, a brzuszek cudowny
dziewczyno jaki Ty masz biust!!!!!!! Zazdraszczam! Dziewczyny, co myslicie o muzyce prenatalnej? Ja od zawsze chcialam puszczac dzidzi w brzuszku jakies spokojne utworki, kolysanki prenatalne. Narazie moje dziecie slucha Seweryna Krajewskiego ''Kolysanka dla okruszka'' i http://www.youtube.com/watch?v=xbe-o...eature=related. Wczoraj puszczalam Jej delfinki i tym podobne z yt wlasnie zastanawiam sie nad kupnem jakiejs plyty z taka muzyka. Ponoc w okresie prenatalnym dzieci zapamietuja dzwieki i emocje i po urodzeniu niektore dzwieki moga je uspokajac i dawac im pozucie bezpieczenstwa. Jeszcze ponoc udowodniono, ze dzieci ktorym puszczalo sie muzyke prenatalna szybciej sie rozwiaja - ale dokladnie tych badan nie przytoczono, wiec nie wiem
|
|
|
#4287 | |
|
Wtajemniczenie
|
czesc Dziewczynki z rana
![]() Zariah super brzuszek, a zdjecia w zimowej scenerii super sa...pewnie zimno Ci bylo co ale nie widac tego w ogole...swietne fotki ![]() az zajrzalam jeszcze raz na zdjecie - tez zazdraszczam biustu ![]() ---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------
Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2011-10-10 o 09:34 |
|
|
|
|
#4288 |
|
Zakorzenienie
|
O widzę, że temat o pieskach kwitnie
.Sunia jest z nami . Jest spokojna, miła, kochana, słodka i grzeczna. Uwielbia inne psy, bo u cioci bawiła się z czterema i na każdego psa i człowieka macha ogonem . Myślę, że nie będzie najmniejszego problemu z dzidzią, bo psina nie wydaje żadnych dźwięków i przyzwyczaja się do każdego człowieka w 2 sek. Jest to owczarek niemiecki, ale bez rodowodu. Ma kłapciate uszka .---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Ale cudownie wyjść z rana z psem na spacer |
|
|
|
#4289 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moj jak sie dorwal do aparatu to polowie ludzi poucinal glowy dobrze ze na nim nie polegalam tylko mialam fotografa Cytat:
moj TZ tez zachwycony. Z miseczki 75d przed ciaza juz mam 80DD Ale jak bylam szczuplejsza to mialam 70C. Potem przytylam to biust tez przytyl. A teraz urosl sobie tylko sie martwie ze po karmieniu bedzie dlugasny i wiszacy i przez ramie sobie bede go przerzucac jak zdejme stanik Cytat:
![]() musze sobie zrobic plytke i puszczac maluchowi. Ale chyba teraz jeszcze nie slyszy przez brzuch? dopiero po 22 tygodniu? Dobrze mysle? |
|||
|
|
|
#4290 |
|
Zakorzenienie
|
Emigra ale brzuchaczek
Zariah śliczne zdjęcia |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:07.

, bo faktycznie dobre mi wyszlo jedzonko

No chyba, że mi nie wyjdzie..
...gardło mnie boli ( nie mogę przełykać

Cieszę się tylko z tego, że z córeczką wszystko ok

, zmienię zaraz na jupi

... moze jutro uda mi sie nadrobic 
Jesteście niesamowite 

pychotka
dziewczyno jaki Ty masz biust!!!!!!! Zazdraszczam!