Walka o zdrowe i piękne włosy część VII - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-09, 21:29   #2641
Maqua
Zakorzenienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część VII

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
prosze bardzo :

aqua
cocmidopropyl betaine
Hydrolyzed silk
Wheat amino acids
panthenol
polyquanterinium 10
peg-40 hydrogenarated castor oil
pvp
sodium benzoate
2 bromo 2 nitropropane 1 3 diol
parfum
linaool
citroneol
limonene
hydroxycitroneal
butylphenyl methylpropanodiol
benzyl salicylate
citric acid

czyli silikonów brak
dziękuję!

silikonów nie ma, ale to PQ... może mi obciążać włosy
Maqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 21:36   #2642
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maqua Pokaż wiadomość
dziękuję!

silikonów nie ma, ale to PQ... może mi obciążać włosy
no własnie pq niestety, ale poczatek skladu to wnagradza, dlatego u mnie zagosciła

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 21:54   #2643
SoBitterSoSweet
Zakorzenienie

Całkiem fajny skład

jak nie jestem miłośniczką odżywek b/s tak tą bym kupiła jak na nią trafię
SoBitterSoSweet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 21:55   #2644
Ostrovia
Raczkowanie

Cześć dziewczyny!

Jestem tu zupełnie nowa i to jest mój pierwszy post na wizażu Ostatnio bardzo się wkręciłam we włosową tematykę, a wasze opowieści mobilizują mnie do pielęgnowania swoich długich piórek Do tej pory używałam tylko szamponów (teraz przejrzałam ich skład - wszystkie zawierają SLS!) i mgiełek (np. tych Gliss Kur) zaraz po umyciu, by łatwiej mi je było rozczesać. Odżywki stosowałam tylko od wielkiego dzwonu (może raz na miesiąc,dwa). Ale teraz się to zmieni!! Zamówiłam dzisiaj oleje do włosów (olej Amla i kokosowy), jutro idę do drogerii zaopatrzyć się w jakieś łagodne szampony oraz odżywki, a za 2 tygodnie z biochemiiurody przyjdzie do mnie mleczko jedwabne na końcówki Mam nadzieję że kondycja moich włosów się nieco poprawi...

Moje włosy są bardzo bardzo suche miesiąc temu pocięłam je 2 cm, ale nadal widzę gdzie nie gdzie rozdwojone końcówki, więc muszę się chyba udać na ponowne ścięcie poniżej załączam zdjęcie moich włosów:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_2522aa.jpg (72,0 KB, 95 załadowań)
Ostrovia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 21:59   #2645
Antii89
Zakorzenienie

podoba mi się skład, jak trafię to kupię. moje włosy potrzebują odżywki b.s a psikać łatwiej mi aplikować.

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Ostrovia Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!

Jestem tu zupełnie nowa i to jest mój pierwszy post na wizażu Ostatnio bardzo się wkręciłam we włosową tematykę, a wasze opowieści mobilizują mnie do pielęgnowania swoich długich piórek Do tej pory używałam tylko szamponów (teraz przejrzałam ich skład - wszystkie zawierają SLS!) i mgiełek (np. tych Gliss Kur) zaraz po umyciu, by łatwiej mi je było rozczesać. Odżywki stosowałam tylko od wielkiego dzwonu (może raz na miesiąc,dwa). Ale teraz się to zmieni!! Zamówiłam dzisiaj oleje do włosów (olej Amla i kokosowy), jutro idę do drogerii zaopatrzyć się w jakieś łagodne szampony oraz odżywki, a za 2 tygodnie z biochemiiurody przyjdzie do mnie mleczko jedwabne na końcówki Mam nadzieję że kondycja moich włosów się nieco poprawi...

Moje włosy są bardzo bardzo suche miesiąc temu pocięłam je 2 cm, ale nadal widzę gdzie nie gdzie rozdwojone końcówki, więc muszę się chyba udać na ponowne ścięcie poniżej załączam zdjęcie moich włosów:
ładne włosy nawilżaj, nawilżaj... a może zajrzyj też na forum kręconych bo z tego łądne fale mogą być...
Stary 2011-10-09, 22:04   #2646
klada
Zakorzenienie

A ja muszę się pochwalic, że po 3 miesiącach odstawienia prostownicy i w końcu zadbaniu o moje włosy, stały się one dziś lejące (!). Naprawdę, są lejące. Ale to pewnie tylko tymczasowo po Glorii, bo wczoraj ją użyłam. Ale w sumie wcześniej nigdy takie nie były po niej... Może jak są bardziej zdrowsze tak na nie zadziałała?
W każdym bądź razie mam je prawie do talii, nie są aż takie cienkie (ale też nie gęste), powoli zaczynają się układac, myję je już co 2 dni (a nie jak wcześniej codziennie), za każdym razem używam maseczki lub odżywki plus po myciu wcieram mgiełkę wzmacniającą Radicala. Zrezygnowałam z olei, bo nie dawały u mnie super efektu

Myję włosy Babydramem, raz na tydzień Evy Natury z SLS. Po myciu używam Glorii, odżywki jajecznej z AB Joanny, Waxa do zniszczonych z tendencją do wypadania, maseczkę Mariona w saszetkach lub ostatnio odżywki Ziaja, mimo że zawiera silikon
Czaję się jeszcze na maseczkę mleczną Mila ( u mnie za 25 zł/ litr) i inne odżywki i maski Ziaja (tzn. te nowe- z serii Intensywna Pielęgnacja).

A, i zrezygnowałam z nafty, bo włosy podczas zmywania wypadały.

Ogólnie nie jest już źle. Wiem, że i tak nic ich nie odbuduje, po prostu muszę poczekac aż urosną zdrowe włosy niepotraktowane prostownicą (daję im rok ), ale chociaż jakoś wyglądają
Hiszpański A1

Włosomaniaczka

klada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 22:07   #2647
Ostrovia
Raczkowanie

Antii89, dzięki na pewno też tam zajrzę (póki co jestem tutaj dopiero pierwszy dzień i ogarnianie forum idzie mi baardzo niezdarnie) - może właśnie dzięki nawilżaniu ich struktura nieco się poprawi i COŚ z nich w końcu będzie, bo póki co ani to proste, ani kręcone, ani falowane
Stary 2011-10-09, 22:10   #2648
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klada Pokaż wiadomość
A ja muszę się pochwalic, że po 3 miesiącach odstawienia prostownicy i w końcu zadbaniu o moje włosy, stały się one dziś lejące (!). Naprawdę, są lejące. Ale to pewnie tylko tymczasowo po Glorii, bo wczoraj ją użyłam. Ale w sumie wcześniej nigdy takie nie były po niej... Może jak są bardziej zdrowsze tak na nie zadziałała?
W każdym bądź razie mam je prawie do talii, nie są aż takie cienkie (ale też nie gęste), powoli zaczynają się układac, myję je już co 2 dni (a nie jak wcześniej codziennie), za każdym razem używam maseczki lub odżywki plus po myciu wcieram mgiełkę wzmacniającą Radicala. Zrezygnowałam z olei, bo nie dawały u mnie super efektu

Myję włosy Babydramem, raz na tydzień Evy Natury z SLS. Po myciu używam Glorii, odżywki jajecznej z AB Joanny, Waxa do zniszczonych z tendencją do wypadania, maseczkę Mariona w saszetkach lub ostatnio odżywki Ziaja, mimo że zawiera silikon
Czaję się jeszcze na maseczkę mleczną Mila ( u mnie za 25 zł/ litr) i inne odżywki i maski Ziaja (tzn. te nowe- z serii Intensywna Pielęgnacja).

A, i zrezygnowałam z nafty, bo włosy podczas zmywania wypadały.

Ogólnie nie jest już źle. Wiem, że i tak nic ich nie odbuduje, po prostu muszę poczekac aż urosną zdrowe włosy niepotraktowane prostownicą (daję im rok ), ale chociaż jakoś wyglądają
a może wstawisz nam jakieś zdjęcie... ja ci już zazdroszczę długości.
Stary 2011-10-09, 22:11   #2649
luska0304
Przyczajenie

witam ! przepraszam ze tu pisze ale juz niewiem co robic;(
miesiac temu postanowiłam wrocic do swojego średniego blondu zatem zakupiłam farbe "londe"najbardziej przypominała kolor mych wlosow , nałozyłam farbe ico sie okazało?! ze wyszły siwie ba ! to nei był moj najmniejszy problem, mam strasznie mało wlosów i są ciękie . po umyciu zoriętowałam sie ze zaczeły wypadac garściami co mnei zaszokowało bo nigdy w zyciu mi wlosy tak nie wypadały. po 2 dniach okazalo się rownież ze połamały się ok 3cm od nasady i chodze z kosmykami na czubku głowy o dł 3cm...dramat , po 3tyg zaczeły mniej wypadać. ale znow od 2 dni zaczynają sie strasznie łamać co mam zrobić pomocy niechce być łysa((
luska0304 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 22:12   #2650
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Antii89, dzięki na pewno też tam zajrzę (póki co jestem tutaj dopiero pierwszy dzień i ogarnianie forum idzie mi baardzo niezdarnie) - może właśnie dzięki nawilżaniu ich struktura nieco się poprawi i COŚ z nich w końcu będzie, bo póki co ani to proste, ani kręcone, ani falowane
jak je nawilżysz, odżywisz to będą się od razu lepiej układały.
Stary 2011-10-09, 22:15   #2651
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny!

a nie SLeS? bo czeto to jest mylone a w wiekszości szamponów jest wlasnie SLeS

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 22:15   #2652
klada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Antii89 Pokaż wiadomość
a może wstawisz nam jakieś zdjęcie... ja ci już zazdroszczę długości.
Nie mam baterii w aparacie, ale może niedługo
Długosci nie ma co zazdrościc, bo i tak muszę trochę podciac końcówki, z co najmniej 5 cm...
Hiszpański A1

Włosomaniaczka

klada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 22:17   #2653
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez luska0304 Pokaż wiadomość
witam ! przepraszam ze tu pisze ale juz niewiem co robic;(
miesiac temu postanowiłam wrocic do swojego średniego blondu zatem zakupiłam farbe "londe"najbardziej przypominała kolor mych wlosow , nałozyłam farbe ico sie okazało?! ze wyszły siwie ba ! to nei był moj najmniejszy problem, mam strasznie mało wlosów i są ciękie . po umyciu zoriętowałam sie ze zaczeły wypadac garściami co mnei zaszokowało bo nigdy w zyciu mi wlosy tak nie wypadały. po 2 dniach okazalo się rownież ze połamały się ok 3cm od nasady i chodze z kosmykami na czubku głowy o dł 3cm...dramat , po 3tyg zaczeły mniej wypadać. ale znow od 2 dni zaczynają sie strasznie łamać co mam zrobić pomocy niechce być łysa((
po 1. nie farbuj już.... daj im odżyć,
obetnij najwięcej ile możesz,
używaj wcierek do skóy głowy np.jantar seboradin, radical,
olejuj włosy,
kup łagodny szampon alterra,babydream,
zacznij pić drożdże zalane wrzątkiem, bierz suplementy, pij zioła pokrzywa, skrzyp
informacji na wizazu jest dużo... czytaj i próbuj, będzie dobrze, włosy nie ręka odrosną tylko trzeba czasu.

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

Cytat:
Napisane przez klada Pokaż wiadomość
Nie mam baterii w aparacie, ale może niedługo
Długosci nie ma co zazdrościc, bo i tak muszę trochę podciac końcówki, z co najmniej 5 cm...
jasne, że jest... ja mam na razie króciutkie i jeszcze będę musiała sporo podciąć, bo są nierówne... też mi się zachciało zapuszczać.
Stary 2011-10-09, 22:18   #2654
Ostrovia
Raczkowanie

klada, zazdroszczę Ci takich włosków i czekam z niecierpliwością na zdjęcia!

Antii89, wiesz może czy do olejowania nadaje się olej rzepakowy?? Aktualnie tylko taki mam w domu, a moje zamówienie z helfy dotrze pewnie dopiero około środy... a mnie strasznie mnie korci żeby JUŻ czegoś spróbować!
Stary 2011-10-09, 22:21   #2655
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Antii89, wiesz może czy do olejowania nadaje się olej rzepakowy?? Aktualnie tylko taki mam w domu, a moje zamówienie z helfy dotrze pewnie dopiero około środy... a mnie strasznie mnie korci żeby JUŻ czegoś spróbować!
rzepakowy nie jest zbyt bogaty, ale próbować możesz.
możesz w międzyczasie kupić o.rycynowy w aptece, działa b.dobrze.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-09, 22:21   #2656
Ostrovia
Raczkowanie

karmazynka99 jestem kompletnym laikiem w tej kwestii, więc mogę się mylić w składzie jest napisane: Sodium Laureth Sulfate - to SLS czy SLeS?? i czym się różnią te dwa skróty??

anti89 dziękuję bardzo! jutro lecąc na wykłady zajrzę po niego do apteki!

Edytowane przez Ostrovia
Czas edycji: 2011-10-09 o 22:22
Stary 2011-10-09, 22:22   #2657
luska0304
Przyczajenie

uzywam odzywki syoss z nowej serii do zniszczonych włosow, nakładam nafte , olej rycynowy , obciełam do ramion myje Head & Shoulders przeciwko wypadaniu włosów, załamana jestem bo nie wypadały a znów zaczeły. szkoda gadać wygladam jak straszydło
luska0304 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 22:24   #2658
izus_86
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny

Dzięki Waszym poradom na różnych wątkach udaję mi się pomalutku ograniczyć trochę przetłuszczanie (a myjąc codziennie rano, po kilku godzinach miałam już strączki) i po przeszło dwóch tygodniach od podcięcia końcówek moje włosy wyglądają jakbym dopiero co wyszła od fryzjera.
Nigdy nie miałam wielkich problemów, nie prostuję, nie suszę, czeszę jak dopiero wyschną, myję letnią, a później zimną wodą i nie farbuję (może raz na rok mi czasami coś uderzy do głowy), ale jednak końcówki szybko mi się niszczyły.
Teraz mam cały czas gładkie i błyszczące włosy.
Głównie zawdzięczam to pielęgnacji bez silikonów (używam szamponów typu Barwa i Babydream i odżywek z Alterry i Joanny Naturii), dodatkowo raz na kilka dni nakładam na całe włosy olejek z BD.
Dołączyłam też od kilku dni olejek rozmarynowy, wodę brzozową i pokrzywową oraz mgiełkę Radicala.
Mam nadzieję, że teraz będzie tylko lepiej, że w końcu uda mi się myć włosy co drugi dzień i zapuszczę moje kłaczki do takiej długości jakiej bym chciała.
izus_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 22:24   #2659
pannanika
Zakorzenienie

Ja czekam z utęsknieniem na wizytę u fryzjera. Mam nadzieję, że na dniach się uda mamusię zmusić :P Wreszcie mam gdzie pokazać jaką chcę fryzurę, bo taką ma Blake Lively na nowym Elle ^^ Już przy poprzednim cięciu o taką prosiłam, pokazując jakieś jej zdjęcie, ale tam niewiele było widać, a w Elle jest porządna sesja, może teraz się uda ^^ http://modareel.com/wp-content/uploa...m-may-2011.jpg => tu jest akurat belgijskie, ale na polskim jest podobne, o ile nie to samo zdjęcie. W środku jest więcej, jakieś z profilu i dobrze widać.

Ja już powoli widzę efekty nowej pielęgnacji (wcześniej używałam tylko szamponu, najczęściej z sls, timoteja albo head and shoulders ^^) Ale daję im rok na pełną odbudowę ^^ Wiem, że zrobiłam im krzywdę wielokrotnym ostrym cieniowaniem, prawie każdy włos jest teraz innej długości i się dziwnie podkręcają te z wierzchu.
Stary 2011-10-09, 22:30   #2660
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez luska0304 Pokaż wiadomość
uzywam odzywki syoss z nowej serii do zniszczonych włosow, nakładam nafte , olej rycynowy , obciełam do ramion myje Head & Shoulders przeciwko wypadaniu włosów, załamana jestem bo nie wypadały a znów zaczeły. szkoda gadać wygladam jak straszydło
zastąp syoss alterrą z rossmanna i hs też bym wymieniła na zwykły prosty szampon.
Stary 2011-10-09, 22:46   #2661
izus_86
Zakorzenienie

Aha dziewczyny powiedzcie mi jedno, czy mogę zmieszać ze sobą wodę brzozową z pokrzywową? Mam tylko jedną fajną buteleczkę do aplikowania tego i trochę mnie męczy to ciągłe lanie raz jednej, a raz drugiej wody
izus_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 23:17   #2662
Scarrabeo
Zakorzenienie

Cytat:
karmazynka99 jestem kompletnym laikiem w tej kwestii, więc mogę się mylić w składzie jest napisane: Sodium Laureth Sulfate - to SLS czy SLeS?? i czym się różnią te dwa skróty??
Sodium Lauryl Sulfate= SLS.
Sodium Laureth Sulfate= SLES.

Oba do silne detergenty, oba są niezbędne do oczyszczenia włosa z ciężkich silikonów.
Skoro do tej pory używałaś szamponów z SLS i nie miałaś żadnych podrażnień skóry głowy ani innych takich nieprzyjemnych objawów to ja myślę, że nie ma co wpadać w panikę i wyrzucać po kolei wszystkie szampony z łazienki. Od SL(E)Sów się nie umiera.
Scarrabeo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 10:21   #2663
Mini1991
Zakorzenienie

kurde po farbowaniu nie moge włosów doprowadzic do ładu :/ suche sa ;/
nigdy tak nie miałam po farbowaniu- raczej były bardziej "odzywione" (farbowałam f. prof) myslicie ze to przez henne? wczesniej własnie ja koloryzowałam włosy
Stary 2011-10-10, 10:45   #2664
Haylee
Zakorzenienie

no oczywiście, że to przez hennę henna to zielsko, a zielska wysuszają włosy ale 2 porządne olejowania i powinnaś doprowadzić kłaczki do normy
Stary 2011-10-10, 11:35   #2665
angelinmyheart
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ainnel Pokaż wiadomość

Właśnie coś ewidentnie mi nie służy, po olejach miałam ładne włosy, później zrobiłam sobie kilkumiesięczną przerwę i używałam tylko szamponu. Potem znowu włączyłam do pielęgnacji oleje (praktycznie wyszło na to, że tylko rycynowy) i naftę, a teraz mam takie nie wiadomo co na głowie, cieszy mnie tylko to że nie wypadają. zrobię zdjęcie i wstawię je tu, może ktoś mi poradzi na jakiego rodzaju pielęgnacji się skupić.

edit: zrobiłam zdjęcie. Co o nich myślicie, są suche? Zdjęcie oczywiście robione z lampą, bo bez lampy wychodziło bardzo nieostre. Używam na razie: oleju kokosowego, mieszanki nafty z olejem rycynowym, żółtkiem i cytryną, Waxa dla włosów ciemnych (jak przyjdzie Kallos to odstawiam, bo wax jest mamy ), myję odżywką (poza zmywaniem nafty, wtedy szampon). W najbliższym tygodniu dołączam olej z pestek winogron, sporadycznie oliwę z oliwek i zamawiam mlecznego Kallosa, może kupię różową oliwkę z Babydreamu.

Nie mogę dodać załącznika, więc zdjęcie tutaj: http://imageshack.us/photo/my-images/840/09102011.jpg/
Przepiękne masz włosy i tak długość.

https://www.suwaczki.com/tickers/72fldcimnc0g695n.png

01.02.2009r
04.08.2018r
angelinmyheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 11:42   #2666
curry
Zadomowienie

Ja zastanawiam sie nad cassia(bezbarwna henna). Zalezaloby mi na wygladzeniu wlosow, ktoras moze uzywala?

curry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 11:43   #2667
Ostrovia
Raczkowanie

Scarrabeo, dziękuję Ci bardzo za rozwianie wątpliwości
Stary 2011-10-10, 12:18   #2668
Haylee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez curry Pokaż wiadomość
Ja zastanawiam sie nad cassia(bezbarwna henna). Zalezaloby mi na wygladzeniu wlosow, ktoras moze uzywala?
cassia to też zielsko, także uważaj na wysuszanie
wygładzenie włosów - raczej przekonaj się do jakiś olei
Stary 2011-10-10, 12:49   #2669
curry
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Haylee Pokaż wiadomość
cassia to też zielsko, także uważaj na wysuszanie
wygładzenie włosów - raczej przekonaj się do jakiś olei
Olejuje regularnie od kilku miesiecy i jest srednio, dlatego zastanawiam sie nad cassia.

curry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 13:02   #2670
Mini1991
Zakorzenienie

haylee ale ja juz henna nie farbuje - wrocilam do chemii (wczesniej jak farbowałam chemia wlosy były bardzo miłe w dotyku) w momecie kiedy przerzuciłam sie z henny na chemie nie moge włosów podleczyc.. ciagle sa suche a juz 2 tyg od farbowania.. olejuje przed kazdym myciem

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości