|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część VII
Cytat:
silikonów nie ma, ale to PQ... |
|
|
|
|
#2642 |
|
Zakorzenienie
|
no własnie pq niestety, ale poczatek skladu to wnagradza, dlatego u mnie zagosciła
|
#2643 |
|
Zakorzenienie
|
Całkiem fajny skład
jak nie jestem miłośniczką odżywek b/s tak tą bym kupiła jak na nią trafię
|
|
|
|
#2644 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!
Jestem tu zupełnie nowa i to jest mój pierwszy post na wizażu Ostatnio bardzo się wkręciłam we włosową tematykę, a wasze opowieści mobilizują mnie do pielęgnowania swoich długich piórek Do tej pory używałam tylko szamponów (teraz przejrzałam ich skład - wszystkie zawierają SLS!) i mgiełek (np. tych Gliss Kur) zaraz po umyciu, by łatwiej mi je było rozczesać. Odżywki stosowałam tylko od wielkiego dzwonu (może raz na miesiąc,dwa). Ale teraz się to zmieni!! Zamówiłam dzisiaj oleje do włosów (olej Amla i kokosowy), jutro idę do drogerii zaopatrzyć się w jakieś łagodne szampony oraz odżywki, a za 2 tygodnie z biochemiiurody przyjdzie do mnie mleczko jedwabne na końcówki Mam nadzieję że kondycja moich włosów się nieco poprawi...Moje włosy są bardzo bardzo suche miesiąc temu pocięłam je 2 cm, ale nadal widzę gdzie nie gdzie rozdwojone końcówki, więc muszę się chyba udać na ponowne ścięcie poniżej załączam zdjęcie moich włosów:
|
|
|
|
#2645 | |
|
Zakorzenienie
|
podoba mi się skład, jak trafię to kupię. moje włosy potrzebują odżywki b.s a psikać łatwiej mi aplikować.
---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Cytat:
|
|
#2646 |
|
Zakorzenienie
|
A ja muszę się pochwalic, że po 3 miesiącach odstawienia prostownicy i w końcu zadbaniu o moje włosy, stały się one dziś lejące (!). Naprawdę, są lejące. Ale to pewnie tylko tymczasowo po Glorii, bo wczoraj ją użyłam. Ale w sumie wcześniej nigdy takie nie były po niej... Może jak są bardziej zdrowsze tak na nie zadziałała?
W każdym bądź razie mam je prawie do talii, nie są aż takie cienkie (ale też nie gęste), powoli zaczynają się układac, myję je już co 2 dni (a nie jak wcześniej codziennie), za każdym razem używam maseczki lub odżywki plus po myciu wcieram mgiełkę wzmacniającą Radicala. Zrezygnowałam z olei, bo nie dawały u mnie super efektu ![]() Myję włosy Babydramem, raz na tydzień Evy Natury z SLS. Po myciu używam Glorii, odżywki jajecznej z AB Joanny, Waxa do zniszczonych z tendencją do wypadania, maseczkę Mariona w saszetkach lub ostatnio odżywki Ziaja, mimo że zawiera silikon ![]() Czaję się jeszcze na maseczkę mleczną Mila ( u mnie za 25 zł/ litr) i inne odżywki i maski Ziaja (tzn. te nowe- z serii Intensywna Pielęgnacja). A, i zrezygnowałam z nafty, bo włosy podczas zmywania wypadały. Ogólnie nie jest już źle. Wiem, że i tak nic ich nie odbuduje, po prostu muszę poczekac aż urosną zdrowe włosy niepotraktowane prostownicą (daję im rok ), ale chociaż jakoś wyglądają
|
#2647 |
|
Raczkowanie
|
Antii89, dzięki na pewno też tam zajrzę (póki co jestem tutaj dopiero pierwszy dzień i ogarnianie forum idzie mi baardzo niezdarnie) - może właśnie dzięki nawilżaniu ich struktura nieco się poprawi i COŚ z nich w końcu będzie, bo póki co ani to proste, ani kręcone, ani falowane
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a może wstawisz nam jakieś zdjęcie... ja ci już zazdroszczę długości.
|
|
#2649 |
|
Przyczajenie
|
witam ! przepraszam ze tu pisze ale juz niewiem co robic;(
miesiac temu postanowiłam wrocic do swojego średniego blondu zatem zakupiłam farbe "londe"najbardziej przypominała kolor mych wlosow , nałozyłam farbe ico sie okazało?! ze wyszły siwie ba ! to nei był moj najmniejszy problem, mam strasznie mało wlosów i są ciękie . po umyciu zoriętowałam sie ze zaczeły wypadac garściami co mnei zaszokowało bo nigdy w zyciu mi wlosy tak nie wypadały. po 2 dniach okazalo się rownież ze połamały się ok 3cm od nasady i chodze z kosmykami na czubku głowy o dł 3cm...dramat , po 3tyg zaczeły mniej wypadać. ale znow od 2 dni zaczynają sie strasznie łamać co mam zrobić pomocy niechce być łysa(( |
|
|
|
#2650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2651 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2652 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam baterii w aparacie, ale może niedługo
Długosci nie ma co zazdrościc, bo i tak muszę trochę podciac końcówki, z co najmniej 5 cm...
|
#2653 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
obetnij najwięcej ile możesz, używaj wcierek do skóy głowy np.jantar seboradin, radical, olejuj włosy, kup łagodny szampon alterra,babydream, zacznij pić drożdże zalane wrzątkiem, bierz suplementy, pij zioła pokrzywa, skrzyp informacji na wizazu jest dużo... czytaj i próbuj, będzie dobrze, włosy nie ręka odrosną tylko trzeba czasu. ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Cytat:
|
|
#2654 |
|
Raczkowanie
|
klada, zazdroszczę Ci takich włosków i czekam z niecierpliwością na zdjęcia!
![]() Antii89, wiesz może czy do olejowania nadaje się olej rzepakowy?? Aktualnie tylko taki mam w domu, a moje zamówienie z helfy dotrze pewnie dopiero około środy... a mnie strasznie mnie korci żeby JUŻ czegoś spróbować!
|
|
|
|
#2655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
możesz w międzyczasie kupić o.rycynowy w aptece, działa b.dobrze.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2656 |
|
Raczkowanie
|
karmazynka99 jestem kompletnym laikiem w tej kwestii, więc mogę się mylić
w składzie jest napisane: Sodium Laureth Sulfate - to SLS czy SLeS?? i czym się różnią te dwa skróty??anti89 dziękuję bardzo! jutro lecąc na wykłady zajrzę po niego do apteki!
Edytowane przez Ostrovia Czas edycji: 2011-10-09 o 22:22 |
|
|
|
#2657 |
|
Przyczajenie
|
uzywam odzywki syoss z nowej serii do zniszczonych włosow, nakładam nafte , olej rycynowy , obciełam do ramion
myje Head & Shoulders przeciwko wypadaniu włosów, załamana jestem bo nie wypadały a znów zaczeły. szkoda gadać wygladam jak straszydło
|
|
|
|
#2658 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Dzięki Waszym poradom na różnych wątkach udaję mi się pomalutku ograniczyć trochę przetłuszczanie (a myjąc codziennie rano, po kilku godzinach miałam już strączki) i po przeszło dwóch tygodniach od podcięcia końcówek moje włosy wyglądają jakbym dopiero co wyszła od fryzjera. Nigdy nie miałam wielkich problemów, nie prostuję, nie suszę, czeszę jak dopiero wyschną, myję letnią, a później zimną wodą i nie farbuję (może raz na rok mi czasami coś uderzy do głowy), ale jednak końcówki szybko mi się niszczyły. Teraz mam cały czas gładkie i błyszczące włosy. Głównie zawdzięczam to pielęgnacji bez silikonów (używam szamponów typu Barwa i Babydream i odżywek z Alterry i Joanny Naturii), dodatkowo raz na kilka dni nakładam na całe włosy olejek z BD. Dołączyłam też od kilku dni olejek rozmarynowy, wodę brzozową i pokrzywową oraz mgiełkę Radicala. Mam nadzieję, że teraz będzie tylko lepiej, że w końcu uda mi się myć włosy co drugi dzień i zapuszczę moje kłaczki do takiej długości jakiej bym chciała. |
|
|
|
#2659 |
|
Zakorzenienie
|
Ja czekam z utęsknieniem na wizytę u fryzjera. Mam nadzieję, że na dniach się uda mamusię zmusić :P Wreszcie mam gdzie pokazać jaką chcę fryzurę, bo taką ma Blake Lively na nowym Elle ^^ Już przy poprzednim cięciu o taką prosiłam, pokazując jakieś jej zdjęcie, ale tam niewiele było widać, a w Elle jest porządna sesja, może teraz się uda ^^ http://modareel.com/wp-content/uploa...m-may-2011.jpg => tu jest akurat belgijskie, ale na polskim jest podobne, o ile nie to samo zdjęcie. W środku jest więcej, jakieś z profilu i dobrze widać.
Ja już powoli widzę efekty nowej pielęgnacji (wcześniej używałam tylko szamponu, najczęściej z sls, timoteja albo head and shoulders ^^) Ale daję im rok na pełną odbudowę ^^ Wiem, że zrobiłam im krzywdę wielokrotnym ostrym cieniowaniem, prawie każdy włos jest teraz innej długości i się dziwnie podkręcają te z wierzchu. |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2660 |
|
Zakorzenienie
|
zastąp syoss alterrą z rossmanna i hs też bym wymieniła na zwykły prosty szampon.
|
#2661 |
|
Zakorzenienie
|
Aha dziewczyny powiedzcie mi jedno, czy mogę zmieszać ze sobą wodę brzozową z pokrzywową? Mam tylko jedną fajną buteleczkę do aplikowania tego i trochę mnie męczy to ciągłe lanie raz jednej, a raz drugiej wody
|
|
|
|
#2662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sodium Laureth Sulfate= SLES. Oba do silne detergenty, oba są niezbędne do oczyszczenia włosa z ciężkich silikonów. Skoro do tej pory używałaś szamponów z SLS i nie miałaś żadnych podrażnień skóry głowy ani innych takich nieprzyjemnych objawów to ja myślę, że nie ma co wpadać w panikę i wyrzucać po kolei wszystkie szampony z łazienki. Od SL(E)Sów się nie umiera.
|
|
#2663 |
|
Zakorzenienie
|
kurde po farbowaniu nie moge włosów doprowadzic do ładu :/ suche sa ;/
nigdy tak nie miałam po farbowaniu- raczej były bardziej "odzywione" (farbowałam f. prof) myslicie ze to przez henne? wczesniej własnie ja koloryzowałam włosy
|
#2664 |
|
Zakorzenienie
|
no oczywiście, że to przez hennę
henna to zielsko, a zielska wysuszają włosy ale 2 porządne olejowania i powinnaś doprowadzić kłaczki do normy
|
#2665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2666 |
|
Zadomowienie
|
Ja zastanawiam sie nad cassia(bezbarwna henna). Zalezaloby mi na wygladzeniu wlosow, ktoras moze uzywala?
|
#2667 |
|
Raczkowanie
|
Scarrabeo, dziękuję Ci bardzo za rozwianie wątpliwości
|
|
|
|
#2668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wygładzenie włosów - raczej przekonaj się do jakiś olei
|
|
#2669 |
|
Zadomowienie
|
Olejuje regularnie od kilku miesiecy i jest srednio, dlatego zastanawiam sie nad cassia.
|
#2670 |
|
Zakorzenienie
|
haylee ale ja juz henna nie farbuje - wrocilam do chemii (wczesniej jak farbowałam chemia wlosy były bardzo miłe w dotyku) w momecie kiedy przerzuciłam sie z henny na chemie nie moge włosów podleczyc.. ciagle sa suche a juz 2 tyg od farbowania.. olejuje przed kazdym myciem
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:35.

:
miesiąc temu pocięłam je 2 cm, ale nadal widzę gdzie nie gdzie rozdwojone końcówki, więc muszę się chyba udać na ponowne ścięcie

a może wstawisz nam jakieś zdjęcie... ja ci już zazdroszczę długości.

Zdjęcie oczywiście robione z lampą, bo bez lampy wychodziło bardzo nieostre. Używam na razie: oleju kokosowego, mieszanki nafty z olejem rycynowym, żółtkiem i cytryną, Waxa dla włosów ciemnych (jak przyjdzie Kallos to odstawiam, bo wax jest mamy