|
|
#3421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zazdrośnice - część 42.! :-)
Idę się olejować i spać bo jutro z rana do biblioteki a po południu do Rzeszowa i tżta
Dobranoc wszystkim |
|
|
|
#3422 |
|
Zakorzenienie
|
no może
![]() nie wiem.... zapomniałam już o tym temacie ![]() ślub był piękny, więc każde pieniądze były warte tego dnia
|
|
|
|
#3423 |
|
Zakorzenienie
|
Carmi poszukaj info w necie o twojej parafii na ten temat.
My mieliśmy dać co łaska a nawet nie, bo tylko protokół u mnie spisywaliśmy, a ślub w innej parafii. Ale mój ksiądz nam poszedł na rękę z formalnościami, dałam 400zł, po fakcie stwierdziłam że spokojnie mogłam połowę mniej w tym wliczam zapowiedzi. Na zapowiedzi u TŻta dawała teściowa, nie wiem ile dała (50-100zł).W parafii w której braliśmy ślub było co łaska tylko dlatego, że mieliśmy własnego księdza, wujka, bo tak to normalnie mają stawki w tej parafii. Ostatecznie nam się zapomniało dać cokolwiek ![]() Organista 50zł (tylko "ameeen" etc) Schola 500zł (10 osób oczywiście co łaska było).Kwiaty do kościoła najlepiej się umówić z innymi parami biorącymi w ten sam dzień ślub i zrzucić, jak nie to opłaca się też samemu robić np. kokardy na ławki + zamówić w kwiaciarni ze 2 stojaki, albo nawet i to samemu zrobić. ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- a no i wujkowi podziękowaliśmy w formie 2 win podczas wesela, obraziłby się gdybyśmy mu proponowali pieniądze za to. Więc myślę że i kolega nie będzie chciał pieniędzy, prawdopodobnie dla niego to będzie duże wyróżnienie i zaszczyt więc jeśli go zaprosicie na wesele i wręczycie drobny podarunek przed czy w trakcie to wystarczy moim zdaniem.---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- więc tak naprawdę to wszystko mieliśmy co łaska oprócz organisty. ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- jeśli bierzesz ślub w większym mieście to warto się przejść do tamtejszej szkoły muzycznej i porozglądać się tam za osobą do śpiewania/grania w kościele. Na pewno weźmie mniej, a pięknie zagra/zaśpiewa. |
|
|
|
#3424 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn ja zostałam dopisana do parafii mieszkając dwa osiedla dalej przez rok...a na miesiąc przed ślubem dowiedziałam się, że moja parafia gdzie mieszkałam od małego (z rodzicami, przez kilkanaście lat) nie jest moją parafią bo w tej drugiej mieszkam za długo i powinnam wziąć "pozwolenie na ślub" oczywiście, że go nie wzięłam bo pretekst mieszkania za długo na innym osiedlu uznałam za głupi. Cytat:
Cytat:
![]() ahaaa... i co do zwrotu dawania w Kościele "co łaska" strasznie mnie to razi... bo po 1. to nikt nam łaski nie robił, że ślubu udzielił a po 2. my Księdzu i obecnym na mszy łaski nie zrobiliśmy, że zechcieliśmy się połączyć tym sakramentem. Edytowane przez _Maya_ Czas edycji: 2011-10-09 o 22:57 |
|||
|
|
|
#3425 |
|
Zakorzenienie
|
nas i czytano i byliśmy wywieszeni
2 tygodnie.
|
|
|
|
#3426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3428 |
|
Zadomowienie
|
Nadrobiłam wszyściutko!
![]() I to, co pamiętam: stygmatku, bardzo mi przykro, że tak wyszło Ale lepiej, że teraz, chociaż wiem, że się już i tak mocno zaangazowałaś Claris, super, że się zaczynacie budować, zazdraszczam ![]() Hawwa, gratuluje! Cudowne wieści ![]() ![]() Buu, żołądek dalej mnie pobolewa, zwłaszcza, jak coś zjem Cały dzień dziś przebimbałam, a miałam pisać magisterkę. Obiecałam też sobie, że będę wcześniej chodzić spać i jak zwykle kończy się na obietnicach, zawsze mi żal czasu na sen, a potem chodzę niewyspana, albo nadrabiam śpiąc do południa. Od miesiąca normalnie zasypiam na każdym kroku. W busie, na uczelni, przed tv. Masakra. Ale chyba po części na własne życzenie. |
|
|
|
#3429 |
|
Zakorzenienie
|
Oczywiście poryczałam się na Chirurgach
ale tylko 1 odcinek obejrzałam.Dziewczyny, za niecałe 2 tygodnie zlot!!!
|
|
#3430 |
|
Zakorzenienie
|
hej
tak na szybko was nadrobiłam.wróciłam od TŻ. Weekend napięty. Byliśmy z Colą u fryzjera, spotkaliśmy się z moją rodziną, pograliśmy w Fortunę i byłam głosować. Ola strasznie mi przykro. Nie był Ciebie wart. I to nie Twoja winna tylko jego,że Cię wykorzystał.
|
#3431 |
|
Zakorzenienie
|
Maya to może nie być takie proste, zależy czy się w nowym miejscu kolędę przyjmuje - bo wtedy ksiądz odnotowuje czy mieszkasz czy nie i czy jesteś praktykująca. Nie każdy zgodzi się w ciemno dać papierek że jesteś u niego w parafii (zwłaszcza jak Ciebie nie kojarzy)
![]() Aczkolwiek można próbować u franciszkanów i w innych zakonach, wszakże chodzi tylko o zgodę na ślub kościelny, na którym wszystkim powinno zależeć. |
|
|
|
#3432 |
|
Zakorzenienie
|
kurczę rain, jeśli masz tak się rozklejać to szukaj intensywnie nowej pracy
ale wiesz jaka jest sytuacja na rynku w Szczecinie
|
|
|
|
#3433 |
|
Zakorzenienie
|
Znacie jakieś przykłądy wykorzytsania mediów społecznościowych do autokreacji?
|
#3434 |
|
Zakorzenienie
|
idę spać
![]() rain - współczuję, że jutro poniedziałek i znowu musisz tam iść.. smerfi - trudne pytanie jak dla mnie
|
|
|
|
#3435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dla mnei niestety też, tzn. nie do końca czaje o co chodzi
|
|
#3436 |
|
Zakorzenienie
|
no facebook i przesyłanie tam określonych zdjęć, statusów, mających zapewnić że się jest kujonem/luzakiem/zakochanym
|
|
|
|
#3437 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() już od samego rana mnie męczą sprawami bo nie dałam czegoś do płacenia ehh...a dyrektor zwrócił mi fakturę bo twierdzi, że nie potwierdziłam jej merytorycznie - chociaż to kurna zrobiłam!! wrr!! ślepy czy co ![]() jak ja nie lubię takich poniedziałków
|
#3438 |
|
Zakorzenienie
|
czołgiem
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
|
|
|
#3439 |
|
Zakorzenienie
|
czy u Was też jest tak potwornie zimno???
|
|
|
|
#3440 |
|
Zakorzenienie
|
haj!
no zimno - brrrr ale ja dzisiaj cały dzień w domu siedzę, więc nie poczuję aż tak
|
|
|
|
#3441 |
|
Zakorzenienie
|
Nie skuście się nigdy na bycie w komisji wyborczej... Byłam na nogach ponad 24 godziny, w weekend przespałam łącznie 8 godzin, pewna osoba z komisji robiła niestworzone problemy, zciągali wszystkich z łóżek w nocy, bo coś się nie zgadzało z podpisami, roboty było od za*****ia, a "dieta" w porównaniu do nakładu pracy jest żenująca...
Właśnie szykuję się do pracy, nie wiem, jak dam radę. |
|
|
|
#3442 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiecie co tam u Capri???
![]() 8 godz. temu dała status na fb "YES YES YES!!!" i mnie zżera ciekawość do czego to
|
|
|
|
#3443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3444 |
|
Zakorzenienie
|
odmawiam dziś współpracy ze światem zewnętrznym. Chcę z powrotem pod kołdrę.
|
|
|
|
#3445 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
Maya, u mnie też zimno, a ja jestem straszny zamrzluch, więc nieprzyjemnie... :/ No i nici z mojego wczorajszego odpoczywania i położenia się szybciej spać... Byłam pewna, że TŻ jest u mamy, a okazało się, że był w mieszkaniu, tzn. przyszedł ok. 18-tej jakoś jak zaczęłam czytać gazetę (zdążyłam chyba tylko 2 strony ), powiedział, żebyśmy jechali do tej karczmy co tydzień temu i że "stawia obiadek"... No ale mimo tego, że byłam najedzona pojechaliśmy, a potem jeszcze zaprosili nas znajomi do siebie, bo mieszkanie zmienili, więc wróciliśmy po 22-ej i poszłam spać po 23-ej... A o 5.00 pobudka... Rain, bardzo Cię podziwiam za to wstawanie o 4.00 rano
|
#3446 |
|
Zakorzenienie
|
W końcu mam czas trochę tu posiedzieć
ja też głosowałam na PO o 20.30 byłam w komisji ![]() a u mnie w domku cieplutko 27 stopni, a na dworze 13.
|
#3447 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Tak, jest zimno Pierwszy raz włożyłam płaszcz :/Cytat:
![]() Chwaliłam Wam się, że mamy wybrana piosenkę na 1 taniec i samozwańczą trenerkę?
|
|
|
|
|
#3448 |
|
Zakorzenienie
|
dzis mialam pierwszy koszmar przedslubny
snilo mi sei ze 2 tygodnie przed nie mielismy zaproszen i obrączek Carmi co bedziecie tanczyc ??
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
|
|
|
#3449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A trenerką będzie Bartka koleżanka z pracy, która ma klasę taneczną S W dodatku to bardzo dobra koleżanka (ta od zerwania z chłopakiem), więc na pewno nie weźmie dużo $ (o ile w ogóle coś weźmie) i bardziej się nakręca na tą naukę niż my Mi się śniła Jusia, jej D. i Najka
|
|
|
|
|
#3450 |
|
Zakorzenienie
|
Carmi jaka piosenka ?
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:55.

w tym wliczam zapowiedzi. Na zapowiedzi u TŻta dawała teściowa, nie wiem ile dała (50-100zł).
oczywiście co łaska było).

Ale lepiej, że teraz, chociaż wiem, że się już i tak mocno zaangazowałaś
ale tylko 1 odcinek obejrzałam.

13.03.2008