Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 2011 - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-10, 10:43   #4531
nikaa2
Wtajemniczenie

Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20

apropos toreb do szpitala, to wyciągnęłam jakieś stare z szafy, wczoraj je poprałam i wybiorę jedną którą ja wezmę a drugą to na ciuszki maleństwa i ją by przywiózł tż jakby przyjechał do szpitala

ja też robie pranko i w między czasie lecę do Pepco kupiĆ koleżance te buty w promo
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 10:43   #4532
goldika
Zakorzenienie

Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
Dalia ściska Was gorąco
My ją także
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 10:45   #4533
OlusiaS
Wtajemniczenie

Rowniez usciski dla Dalii .

Obcasy chyba oslabiaja kregoslup,co nie??
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 10:45   #4534
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Princesko

Odpowiesz mi
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 10:45   #4535
truscafka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie

Jezuuuuuuuuu co ja miałam za sen tej nocy - śnił mi się tż ze mną w różnych scenkach... I nagle o 4 w nocy obudziłam się z przerażeniem, że przeżywam orgazm - bo przecież mam zabronione od lekarza - bo to skurcze i może łożysko się przez to zacząć odklejać.. No, ale po obudzeniu sama nie wiedziałam czy ten sen był taki realny czy co....bo było cudownie Tż stwierdził, że jeszcze troche to chyba codziennie będę miała takie sny... po takim celibacie Więc rozochocona wyżyłam się na tż-cie, a on jak zawsze nie protestował Chociaż tyle
Princesska coś jest na rzeczy bo ja już drugą noc mam sny erotyczne z moim tżtem rzecz jasna, hehehe. Dzisiaj to samo . Tylko że u mnie pustynia w sypialni więc moze to dlatego...

Zapomniałam powiedzieć, że w sobotę odebrałam sobie już to własciwe łóżeczko - wszystko jest oki, mój hipcio piękny nie uszczerbiony no i z szufladą... w tym sklepie zbiera się takie specjalne punkty - koniki, miałam ich bardzo dużo, okazało się że mogę sobie coś wziąć za prawie 90 zł! wzięłam póki co przewijaczek za 46 zł , a reszte dołozymy do laktatora jak będzie trzeba...

75, 0 kg < ~~~~ jest 11.04
72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
truscafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 10:46   #4536
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Co do farbowania włosów to 2 razy farbowałam w ciąży. Torbę mam spakowaną w 90% dla niuni i w 60% dla mnie parę rzeczy muszę jeszcze dołożyć.
Kurcze zimno się zrobiło że aż się nie chce wychodzić z domku.

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 10:48   #4537
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
na razie zalozylam je moze na 2 wyjscia do sklepu. Sa bardzo wygodne i stabilne. A sa jakies przeciwwskazania co do obcasow?
procz tego ze niby gorzej z rownowaga bo to slyszalam.
moja babcia śmigała na obcasach w ciąży i odradzała bo lekarz jej powiedział, ze to od obcasów ma teraz mega żylaki
Stary 2011-10-10, 10:51   #4538
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
Olusia, Princeska
też już w tym roku, obiecałam sobie tą czapę

Princesko, zazdroszczę oszałamiającego spojrzenia.
Możesz mi napisać coś więcej o tym sposobie wydłużenia rzęs, co, jak, za ile. I czy nie jest męczące to uzupełnianie...
Moim marzeniem, jest mieć dłuuugie rzęsiki, niestety ma je, ale mój mąż ;/
Często te chłopy mają właśnie piękne, dłuuuuuugie rzęsy. A my kobitki musimy nadrabiaś tuszami, sztucznymi rzęsami.. eh Coś tu nie tak! Matka natura chyba tego nie przemyślała

Bahamadia ja szczerze polecam zrobienie tego zabiegu Nie trzeba tuszować rzęs, więc jest wygoda. Ja robię u dziewczyny w domu rzęski, bo ceny w salonach mnie przerastają.. Ja zapłaciłam 120zł (jakoś tak) za założenie i co miesiąc chodzę uzupełnić - koszt 60zł. Dzisiaj idę do innej kosmetyczki (bo po przeprowadzce do tamtej miałabym do przejechania całe miasto) i ona będzie mi robiła pierwszy raz i to za 50zł uzupełnia. Więc nie wiem jaki będzie efekt tak do końca Ale mam nadzieję, że dziewczyna zna się na tej robocie Na założeniu leżałam z zamkniętymi oczkami dwie godzinki, przy uzupełnieniu godzinke. Są różne meody przedłużania rzęs - ja akurat stosuję 1:1 czyli do każdej mojej naturalnej rzęsy przyklejana jest rzęsa jedwabna. Masz różne długości i grubości - także omawiasz z kosmetyczką jaki chcesz uzyskać efekt- czy bardziej naturalny czy taki na maksa. Ja robię te rzęski najdłuższe, ale nie najgrubsze - bo te najgrubsze są ciężkie i szybciej będą wypadać. Mam nadzieję, że jasno wszystko wyjaśniłam

Edytowane przez princessskaa
Czas edycji: 2011-10-10 o 10:54
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 10:51   #4539
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
moja babcia śmigała na obcasach w ciąży i odradzała bo lekarz jej powiedział, ze to od obcasów ma teraz mega żylaki

Też to słyszałam.
Poza tym, czasami w płaskich trudno się nie podknąć, a co dopiero na pilach
Za to, że tyle mący nie chodzilam w szpileczkach, mam zamiar kupić sobię ładne botkii

Co do butów z pepco, mam 2 pary w Lidlu.
Beżowe i czarne, z tym że beżowe są takie wełniane i nie bardzo mi leżą, ale w Biedronce są za 29,90 od 13.10
Stary 2011-10-10, 10:54   #4540
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Podziwiam Ja obcasy założe dopiero po porodzie, bo teraz jakos sobie samej siebie na nich nie wyobrażam... Jak mały hipcio na zapałkach
te moje sa na takim grubym obcasie.

Ok to odstawie obcasy na te 5tyg mam jeszcze zeszloroczne jesienne buty. Na 2cm obcasie.

Jestem w szoku!!! Wiecie ile lecialo do mnie zamowienie z Korei??
5dni roboczych! :szok:

To nieraz dluzej czekam na przesylki nadawane w Polsce
Stary 2011-10-10, 10:55   #4541
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Często te chłopy mają właśnie piękne, dłuuuuuugie rzęsy. A my kobitki musimy nadrabiaś tuszami, sztucznymi rzęsami.. eh Coś tu nie tak! Matka natura chyba tego nie przemyślała

Bahamadia ja szczerze polecam zrobienie tego zabiegu Nie trzeba tuszować rzęs, więc jest wygoda. Ja robię u dziewczyny w domu rzęski, bo ceny w salonach mnie przerastają.. Ja zapłaciłam 120zł (jakoś tak) za założenie i co miesiąc chodzę uzupełnić - koszt 60zł. Dzisiaj idę do innej kosmetyczki (bo po przeprowadzce do tamtej miałabym do przejechania całe miasto) i ona będzie mi robiła pierwszy raz i to za 50zł uzupełnia. Więc nie wiem jaki będzie efekt tak do końca Ale mam nadzieję, że dziewczyna zna się na tej robocie Na założeniu leżałam z zamkniętymi oczkami dwie godzinki, przy uzupełnieniu godzinke. Są różne meody przedłużania rzęs - ja akurat stosuję 1:1 czyli do każdej mojej naturalnej rzęsy przyklejana jest rzęsa jedwabna. Masz różne długości i grubości - także omawiasz z kosmetyczką jaki chcesz uzyskać efekt- czy bardziej naturalny czy taki na maksa. Ja robię te rzęski najdłuższe, ale nie najgrubsze - bo te najgrubsze są ciężkie i szybciej będą wypadać. Mam nadzieję, że jasno wszytsko wyjaśniłam

Jasne, wszystko rozumiem, dziękuję Ci bardzo
Efektem po, możesz się pochwalić zamieszczając fotkę na forum

Poszukam ofert "domowych" we Wrocku, może coś znajdę,bo faktycznie, można taniej zrobić
jak nie sądzę, że Strzelin może nie będzie miał tak wygórowanych cen
Stary 2011-10-10, 10:56   #4542
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Też to słyszałam.
Poza tym, czasami w płaskich trudno się nie podknąć, a co dopiero na pilach
Za to, że tyle mący nie chodzilam w szpileczkach, mam zamiar kupić sobię ładne botkii

Co do butów z pepco, mam 2 pary w Lidlu.
Beżowe i czarne, z tym że beżowe są takie wełniane i
no nie bardzo mi leżą, ale w Biedronce są za 29,90 od 13.10
w Pepco po 19,90 dobra idę,b o jak był to pewnie już się rozeszł, tzn. w piatek już nei było rozmairów ale łudze sie, ze dzisiaj przywiozły
Stary 2011-10-10, 10:57   #4543
nie _wiem
Raczkowanie

przywieźli mi wanienkę!!!!!!!!!!!!! jutro mam badania krwi i odbieram wyniki wymazu i robię zakupki wyprawkowe (a w zasadzie kończę zakupki, jeszcze parę pierdułek zostało do kupienia), w środę ide skonsultowć wynik z lekarzem w piątek zamawiam wózek..... takie mam plany na ten tydzień mam nadzieje ze wszytsko ułoży się po mojej myśli i że wózek zdarzy przyjść przed porodem

co do monitoru oddechu... gdybym miała na taki kaskę to bym sobie sprawiła, dla lepszego psychicznego samopoczucia ale niestety nie mogę sobie na taki pozwolić......
Dobrze ze Dalia pod fachową opieką, w szpitalu napewno dobrez się nią zajmą i nbie będzie sie denerwować tak.....
nie _wiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 10:57   #4544
Anusiak 83
Raczkowanie

Cytat:
prawda przynajmniej tak czytałam na samym początku ciąży i od tamtej pory może z 5 razy obcasy miałam. Nawet na weselu jak byliśmy to miałam takie małe słupki ze 2-3 cm

nikaa uściskaj od nas wszystkich Dalię

A ja czekam na koniec m-ca (kasa ) i wtedy jedziemy po rzeczy dla maluszka.
Anusiak 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 10:58   #4545
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
te moje sa na takim grubym obcasie.

Ok to odstawie obcasy na te 5tyg mam jeszcze zeszloroczne jesienne buty. Na 2cm obcasie.

Jestem w szoku!!! Wiecie ile lecialo do mnie zamowienie z Korei??
5dni roboczych! :szok:

To nieraz dluzej czekam na przesylki nadawane w Polsce
no faktycznie expresowo- ale intryguje mnie coś ty zamówiła w Korei
Stary 2011-10-10, 11:00   #4546
mol_aa
Zadomowienie

Przez ostatnia godzine mielismy pogadanke z sasiadem, zalal nam pol kuchni i stwierdzil, ze mala plama. Przyniosl pol szklanki farby i mamy sobie zamalowac
Jak mu powiedzielismy, ze mamy ubezpieczone mieszkanie to zaczal sie wykrecac, ze on swojego majstra przysle i on zrobi cale uszkodzenia. A majstra to ma takiego tluka, ze szkoda, ze tacy ludzie biora sie za prace - chcial zamalowac plame, ktora jest jeszcze mokra.
Tz sie wkurzyl, pogonil ich obu. Zobaczymy co z tym wyjdzie
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 11:01   #4547
elf27
Zadomowienie

Ja w ciąży darowałabym sobie jednak obcasy.

Właśnie zmierzyłam moją big-torbę: 75-80cm długości

Dla małego spakowałam:

- 4 pajace 56
- 4 bodziaki 56
- 3 czapeczki
- 2 pary niedrapek
- okrycie/ręcznik
- 1x pieluszki newborn 1 (47sztuk) + 1 op. chusteczek pampers
- 5 tetrówek

62-ek nie biorę, bo się w końcu nie wybrałabym z tą torbą. Jak będą małe to najwyżej ubiorą niuńka w szpitalne.

Na wyjście spakowałam taki mniejszy rozmiar 62, bo 56 zbrakło (mało mam tego rozmiaru):
kombinezonik (zakryte nóżki plus rękawiczki)
cieńsza i grubsza czapa
łapki niedrapki
body dł. rękaw
pajacyk

Walnijcie jak o czymś zapomniałam Idę zobaczyć co spakowane mam dla siebie.

Edytowane przez elf27
Czas edycji: 2011-10-10 o 11:07
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 11:03   #4548
mol_aa
Zadomowienie

Moja gin odradzala obcasy, ze wzgledu na zbyt duze obciazenie kregoslupa

Tz pojechal po wyprawke dla malego
Stary 2011-10-10, 11:05   #4549
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
w Pepco po 19,90 dobra idę,b o jak był to pewnie już się rozeszł, tzn. w piatek już nei było rozmairów ale łudze sie, ze dzisiaj przywiozły
Tak, wiem, jesteś lepsza, bo ja nie mam Pepcko
Stary 2011-10-10, 11:05   #4550
princessskaa
Wtajemniczenie

A zabieg nie jest męczący, bo tylko leżysz z zamkniętymi oczami
No i fajne jest to, że jak masz te rzęsy to o każdej porze dnia i nocy oko wygląda ładnie Po porodzie też nie będę miała czasu i siły rzęs wytuszować, więc jak mam te przedłużone to kłopot z głowy
Stary 2011-10-10, 11:06   #4551
elf27
Zadomowienie

No więc dla siebie mam:

koszule x 3 plus długa koszulka ze spodenkami
kapcie
szlafroka nie biorę - pol torby zajmuje
biustonosze do karmienia x 3
skarpetki
kosmetyczka z przyborami toaletowymi
2 ręczniki (biorę takie gorsze)
chusteczki do higieny intymnej
bella mama x 2
podkłady 1 opakowanie
majty 1razowe i siatkowe
muszę spakować sztućce, wodę min., chust.hig., ręcznik papierowy
chyba wsio
Stary 2011-10-10, 11:07   #4552
mol_aa
Zadomowienie

Bahamadia mi tez szalenie podobaja sie geste i dlugasne rzesy. Te drugie to mam, ze moglabym obejsc sie bez tuszu do rzes, ale brakuje mi gestosci, bo moje nie sa az takie grube i geste.
Po porodzie jak juz "wroce do swiata chodzacych" to fryzjer i kosmetyczka obowiazkowo
Stary 2011-10-10, 11:07   #4553
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
Ja w ciąży darowałabym sobie jednak obcasy.

Właśnie zmierzyłam moją big-torbę: 75-80cm długości

Dla małego spakowałam:

- 4 pajace 56
- 4 bodziaki 56
- 3 czapeczki
- 2 pary niedrapek
- okrycie/ręcznik
- 1x pieluszki newborn 1 (47sztuk)
- 5 tetrówek

62-ek nie biorę, bo się w końcu nie wybrałabym z tą torbą. Jak będą małe to najwyżej ubiorą niuńka w szpitalne.

Na wyjście spakowałam taki mniejszy rozmiar 62, bo 56 zbrakło (mało mam tego rozmiaru):
kombinezonik (zakryte nóżki plus rękawiczki)
cieńsza i grubsza czapa
łapki niedrapki
body dł. rękaw
pajacyk

Walnijcie jak o czymś zapomniałam Idę zobaczyć co spakowane mam dla siebie.

A kaftaników nie pakujesz?
Wrzuć sobie jeszcze, rożek, chusteczki nawilżone, krem do pupki.
Stary 2011-10-10, 11:08   #4554
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
no faktycznie expresowo- ale intryguje mnie coś ty zamówiła w Korei
BB cream to takie kremy koloryzujące które stosuje się zamiast podkładów.
Bo ja w sumie nie używam żadnego podkładu, pudru dostępnego w polskich drogeriach. Zawsze miałam po nich problemy z cerą
wiosną i latem używam minerałów. a jesienią i zimą właśnie tych bb kremów bo one ładnie chronią przed mrozem

Zabawne w nich jest tylko to, ze dana firma najczęście ma 1 lub 2 odcienie takiego kremu, ale one tak się wtapiają, że prawie każdemu pasują
Stary 2011-10-10, 11:08   #4555
elf27
Zadomowienie

Cytat:
A zabieg nie jest męczący, bo tylko leżysz z zamkniętymi oczami
No i fajne jest to, że jak masz te rzęsy to o każdej porze dnia i nocy oko wygląda ładnie Po porodzie też nie będę miała czasu i siły rzęs wytuszować, więc jak mam te przedłużone to kłopot z głowy

ja zbyt leniwa jestem na takie zabiegi
a to nie niszczy rzęs? bo mi znajoma odradzała, miała długo a teraz wróciła do własnych i ma strasznie rzadkie
Stary 2011-10-10, 11:09   #4556
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak, wiem, jesteś lepsza, bo ja nie mam Pepcko

nie no idę dziewczyny bo się nie wybiorę, klapsa w pupę potrzebuję chyba
p.s. chyba kupię sobie fantę na poprawę humoru, bo jak patrzę przez okno to.... szarówa
Stary 2011-10-10, 11:09   #4557
agulan82
Rozeznanie

Hej Mamusie
Cały weekend nic nie pisałam ale Was podczytywałam wieczorakmi, bo w zasadzie cały weekend nie bylo mnie w domu. TZ w PL to ja szaleję
W sobotę wybralam się z Julcią do centrum handlowego to zeszło mi kilka godzin zanim obeszłyśmy wszystko ale jestem zadowolona bo super wyprzedaże są więc co nieco kupiłam. Sobie kurtkę wiatrówkę tylko kolor taki koralowy ale stwierdziłam, że wystarczy, że jesień jest ponura to juz ja nie muszę, poza ty kurtka jest super bo od biustu jest odcięta i się rozszerza i miści mi się całkowicie brzuszek i jeszcze trochę miejsca jest no i poaz tym kosztowała 7 Ł więc grzech było nie wziąść a po porodzie tez wykorzystam no i kupiłam sobie jeszcze szalki na zimę za 1Ł i bluzko - tunikę tez w swoim normalnym rozmiarze ale, że jest uciągliwa to teraz tez mogę w niej chodzić - wszystko to w H&M Julci kupiłam botki, strój na Halloween do szkoły na zabawę no i jeszcze kilka duperelek - także wypad super. Wróciłyśmy pociagiem a, że bardzo padał deszcz to mój brat po nas podjechał na dworzec, podrzucił do domu, rozpakowałam zakupy, przebrałam nas i pojechałysmy na kawkę do niego i tak zleciała sobota. Na niedzielę umówilismy się na 11, że pojedziemy do Ikei no i tak zrobilismy, byliśmy tam chyba ze trzy godziny ale tez fajnie bo kupiłam narzutę na nasze łóżko i ręczniki dwa, później na wybory i do znajomych jeszcze wpadlismy, także wieczorkiem późnym byliśmy w domu i super było
Ale się rozpisałam a jeszcze u nas z dobrych wieści to TZ super mega szybko sprzedał auto i to za niezłą cenę, w czwartek zajechał do PL a w sobotę rano auto juz było sprzedane także

Cytat:

to ja już zgłupiałam jaki koc kupiĆ czy ten z mikrofibry czy ten akrylowy
---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ----------

p.s. jestem za tym aby Ania założyła nowy wątek(zastępczyni też może byC) bo teraz nei będzie miała czasu, ale my sobie spokojnie dobijemy ten a potem zanim dobijemy kolejne 5tysiecy postów, to akurat MY będziemy zajęte aby ewentualnie go prowadziĆ, a ONA(czyt. Ania) wreszcie będzie miała więcej czasu bo akurat laktacja się ustabilizuje i takie tam, sytuacja u niej będzie constans a u nas "rozpiździec", że tak się wyrażę
Cała prawda - popieram.
Ja mam kocyk i taki i taki, myślę że obydwa się wykorzysta spokojnie.

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
zdecydowanie od matki to oczywiste, tam mala mialknie i jest na rekach zeby nie plakala....
pamietam jak urodzilam Oliwie i miala takie okropne kolki i wteyd ja nosilismy i ja i tz i moja mama na zmiane, bo nikt nie spal przez 2w tygodnie prawie....to przychodzila i mowila mi "nooo nauczysz ja tak i bedziesz zalowala" albo " nie wiem po co jej kupujesz tyle rzeczy, sobie cos kup" itp.
Przy czym jak malej kolki sie skonczyly i plakala zeby ja wziac to absolutnie tego nie robilam, wlaczalam odkurzacz , uspokajala sie i szla spac i tak pozniej bez problemu, do tej pory nie lubi na rekach byc i dobrze bo jednak 14 kg pionad nosic z brzuchem to kosmos by byl...

ale to karmienie u niej wyglada fatalnie, zawsze wychodze stamtad taka jakas "zniesmaczona"
Ja nie wiem ale mi np. karmienie nie sprawiało trudności, tzn. w pierwszych dobach owszem ja musiałam się nauczyc dostawiać Julię ona się musiała nauczyć ssać ale później juz jakos szło. Nauczyła się, że karmiona była co 3 godziny z zegarkiem w ręku i wtedy to juz nie było zmiłuj a co do jedzenia no to owszem trzeba uważać, nie dziwota, że ta mała płacze jak matka takie rzeczy wcina

A jeszcze co do noszenia to tez popieram, my na początku tez bylismy przewrazliwieni ale później nam przeszło tym bardziej, że mała nie miała kolek i innych powodów do płaczów najgorzej to przyzwyczaić do noszenia jeszcze teraz przy 2 masakra

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Hej

Mamusie ja mam pytanie. otóż kupiłam sobie wczoraj farbę do włosów ( z amoniakiem- zapomniałam) i teraz mam dylemat: farbować czy nie farbować? Wy farbujecie włosy? Ja ostatni raz przed ciążą. A teraz sie napiałam i nie wiem czy się podkusić i pomalować czy odpuścić
Nie te czasy juz - ja farbuję od zawsze, tzn. jak byłam w pierwszej ciąży to normalnie regularnie i pytałam ginka jak byłam w PL i nie widział żadnych przeciwwskazań a w pierwszej ciąży nosiłam też żele na paznokciach i luzik a teraz to farbuję dalej regularnie coby nie wyglądać jak cudak

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Dzien dobry .
Ok 500 postow bedzie chyba ciezko naskrobac w jeden dzien ,ale sprobowac mozemy .Wiec do dziela .
Moje dziecko na szczescie ominely kolki.Byl tak spokojny od urodzenia,ze siedzialam przy lozeczku i czekalam,az sie obudzi,bo on ciagle spal .Plakal bardzo malo,jak byl wiekszy gadal do wszystkiego,co wokol lozeczka bylo.Wszyscy mi teraz gadaja,ze zaczna sie znowu nieprzespane noce itd,ale ja tego nie znam,bo pierwszy miesiac budzil sie o 23,potem o 4 rano i to wsio.Dostal mleczko,zmienilam pieluszke i spal.
W ogole... zalozylam sobie dzisiaj podpaske,bo w kibelku na sciance zauwazylam rano 2 brudnawe kropelki i nie wiem,co to moglo byc..
Mielismy wczoraj w miescie obok niedziele handlowa i kupilismy sobie z synciem czapy zimowe (moja biala,synka czarna) .Nic tylko na narty jechac
Czapy super

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
goldika smigasz w ciazy na obcasach??
Ja też Kręgosłup nie boli
Stary 2011-10-10, 11:10   #4558
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Nika ja zakupiłam te buciki, fioletowe. Ja pojechałam zaraz po otwarciu sklepu to patrzę, a tu nie ma 40stki fioletowej... Już szłam do kasy z beżowymi, a tu babka wylatuje z zaplecza i mi niesie fioletowe Także udało się Mam tylko nadzieję, że szybko się nie rozpadną
Stary 2011-10-10, 11:10   #4559
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość
Przez ostatnia godzine mielismy pogadanke z sasiadem, zalal nam pol kuchni i stwierdzil, ze mala plama. Przyniosl pol szklanki farby i mamy sobie zamalowac
Jak mu powiedzielismy, ze mamy ubezpieczone mieszkanie to zaczal sie wykrecac, ze on swojego majstra przysle i on zrobi cale uszkodzenia. A majstra to ma takiego tluka, ze szkoda, ze tacy ludzie biora sie za prace - chcial zamalowac plame, ktora jest jeszcze mokra.
Tz sie wkurzyl, pogonil ich obu. Zobaczymy co z tym wyjdzie
wspolczuje...
Stary 2011-10-10, 11:10   #4560
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
BB cream to takie kremy koloryzujące które stosuje się zamiast podkładów.
Bo ja w sumie nie używam żadnego podkładu, pudru dostępnego w polskich drogeriach. Zawsze miałam po nich problemy z cerą
wiosną i latem używam minerałów. a jesienią i zimą właśnie tych bb kremów bo one ładnie chronią przed mrozem

Zabawne w nich jest tylko to, ze dana firma najczęście ma 1 lub 2 odcienie takiego kremu, ale one tak się wtapiają, że prawie każdemu pasują
oooo pierwsze słyszę, jak wrócę ze sklepu to poczytam o nich co i jak brzmią super
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości