|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20
apropos toreb do szpitala, to wyciągnęłam jakieś stare z szafy, wczoraj je poprałam i wybiorę jedną którą ja wezmę a drugą to na ciuszki maleństwa i ją by przywiózł tż jakby przyjechał do szpitala
ja też robie pranko i w między czasie lecę do Pepco kupiĆ koleżance te buty w promo
|
|
|
|
#4532 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20
|
|
|
|
#4533 |
|
Wtajemniczenie
|
Rowniez usciski dla Dalii
Obcasy chyba oslabiaja kregoslup,co nie?? |
|
|
|
#4534 |
|
Zakorzenienie
|
Princesko
Odpowiesz mi
|
|
|
|
#4535 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() z moim tżtem rzecz jasna, hehehe. Dzisiaj to samo . Tylko że u mnie pustynia w sypialni więc moze to dlatego... ![]() Zapomniałam powiedzieć, że w sobotę odebrałam sobie już to własciwe łóżeczko - wszystko jest oki, mój hipcio piękny nie uszczerbiony no i z szufladą... w tym sklepie zbiera się takie specjalne punkty - koniki, miałam ich bardzo dużo, okazało się że mogę sobie coś wziąć za prawie 90 zł!
|
|
|
#4536 |
|
Zadomowienie
|
Co do farbowania włosów to 2 razy farbowałam w ciąży. Torbę mam spakowaną w 90% dla niuni i w 60% dla mnie parę rzeczy muszę jeszcze dołożyć.
Kurcze zimno się zrobiło że aż się nie chce wychodzić z domku.
|
#4537 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4538 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bahamadia ja szczerze polecam zrobienie tego zabiegu Nie trzeba tuszować rzęs, więc jest wygoda. Ja robię u dziewczyny w domu rzęski, bo ceny w salonach mnie przerastają.. Ja zapłaciłam 120zł (jakoś tak) za założenie i co miesiąc chodzę uzupełnić - koszt 60zł. Dzisiaj idę do innej kosmetyczki (bo po przeprowadzce do tamtej miałabym do przejechania całe miasto) i ona będzie mi robiła pierwszy raz i to za 50zł uzupełnia. Więc nie wiem jaki będzie efekt tak do końca Ale mam nadzieję, że dziewczyna zna się na tej robocie Na założeniu leżałam z zamkniętymi oczkami dwie godzinki, przy uzupełnieniu godzinke. Są różne meody przedłużania rzęs - ja akurat stosuję 1:1 czyli do każdej mojej naturalnej rzęsy przyklejana jest rzęsa jedwabna. Masz różne długości i grubości - także omawiasz z kosmetyczką jaki chcesz uzyskać efekt- czy bardziej naturalny czy taki na maksa. Ja robię te rzęski najdłuższe, ale nie najgrubsze - bo te najgrubsze są ciężkie i szybciej będą wypadać. Mam nadzieję, że jasno wszystko wyjaśniłam
Edytowane przez princessskaa Czas edycji: 2011-10-10 o 10:54 |
|
|
|
|
#4539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też to słyszałam. Poza tym, czasami w płaskich trudno się nie podknąć, a co dopiero na pilach ![]() Za to, że tyle mący nie chodzilam w szpileczkach, mam zamiar kupić sobię ładne botkii Co do butów z pepco, mam 2 pary w Lidlu. Beżowe i czarne, z tym że beżowe są takie wełniane i nie bardzo mi leżą, ale w Biedronce są za 29,90 od 13.10 |
|
|
|
|
#4540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ok to odstawie obcasy na te 5tyg mam jeszcze zeszloroczne jesienne buty. Na 2cm obcasie.Jestem w szoku!!! Wiecie ile lecialo do mnie zamowienie z Korei?? 5dni roboczych! :szok: To nieraz dluzej czekam na przesylki nadawane w Polsce
|
|
|
|
|
#4541 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jasne, wszystko rozumiem, dziękuję Ci bardzo Efektem po, możesz się pochwalić zamieszczając fotkę na forum ![]() Poszukam ofert "domowych" we Wrocku, może coś znajdę,bo faktycznie, można taniej zrobić ![]() jak nie sądzę, że Strzelin może nie będzie miał tak wygórowanych cen
|
|
|
|
|
#4542 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dobra idę,b o jak był to pewnie już się rozeszł, tzn. w piatek już nei było rozmairów ale łudze sie, ze dzisiaj przywiozły
|
|
|
|
|
#4543 |
|
Raczkowanie
|
przywieźli mi wanienkę!!!!!!!!!!!!! jutro mam badania krwi i odbieram wyniki wymazu i robię zakupki wyprawkowe (a w zasadzie kończę zakupki, jeszcze parę pierdułek zostało do kupienia
mam nadzieje ze wszytsko ułoży się po mojej myśli i że wózek zdarzy przyjść przed porodem![]() co do monitoru oddechu... gdybym miała na taki kaskę to bym sobie sprawiła, dla lepszego psychicznego samopoczucia Dobrze ze Dalia pod fachową opieką, w szpitalu napewno dobrez się nią zajmą i nbie będzie sie denerwować tak.....
|
|
|
|
#4544 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() nikaa uściskaj od nas wszystkich Dalię A ja czekam na koniec m-ca (kasa ) i wtedy jedziemy po rzeczy dla maluszka.
|
|
|
|
|
#4545 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
|
|
|
#4546 |
|
Zadomowienie
|
Przez ostatnia godzine mielismy pogadanke z sasiadem, zalal nam pol kuchni i stwierdzil, ze mala plama. Przyniosl pol szklanki farby i mamy sobie zamalowac
Jak mu powiedzielismy, ze mamy ubezpieczone mieszkanie to zaczal sie wykrecac, ze on swojego majstra przysle i on zrobi cale uszkodzenia. A majstra to ma takiego tluka, ze szkoda, ze tacy ludzie biora sie za prace - chcial zamalowac plame, ktora jest jeszcze mokra. Tz sie wkurzyl, pogonil ich obu. Zobaczymy co z tym wyjdzie
|
|
|
|
#4547 |
|
Zadomowienie
|
Ja w ciąży darowałabym sobie jednak obcasy.
Właśnie zmierzyłam moją big-torbę: 75-80cm długości ![]() Dla małego spakowałam: - 4 pajace 56 - 4 bodziaki 56 - 3 czapeczki - 2 pary niedrapek - okrycie/ręcznik - 1x pieluszki newborn 1 (47sztuk) + 1 op. chusteczek pampers - 5 tetrówek 62-ek nie biorę, bo się w końcu nie wybrałabym z tą torbą. Jak będą małe to najwyżej ubiorą niuńka w szpitalne. Na wyjście spakowałam taki mniejszy rozmiar 62, bo 56 zbrakło (mało mam tego rozmiaru): kombinezonik (zakryte nóżki plus rękawiczki) cieńsza i grubsza czapa łapki niedrapki body dł. rękaw pajacyk Walnijcie jak o czymś zapomniałam Idę zobaczyć co spakowane mam dla siebie.
Edytowane przez elf27 Czas edycji: 2011-10-10 o 11:07 |
|
|
|
#4548 |
|
Zadomowienie
|
Moja gin odradzala obcasy, ze wzgledu na zbyt duze obciazenie kregoslupa
![]() Tz pojechal po wyprawke dla malego |
|
|
|
#4549 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4550 |
|
Wtajemniczenie
|
A zabieg nie jest męczący, bo tylko leżysz z zamkniętymi oczami
No i fajne jest to, że jak masz te rzęsy to o każdej porze dnia i nocy oko wygląda ładnie Po porodzie też nie będę miała czasu i siły rzęs wytuszować, więc jak mam te przedłużone to kłopot z głowy
|
|
|
|
#4551 |
|
Zadomowienie
|
No więc dla siebie mam:
koszule x 3 plus długa koszulka ze spodenkami kapcie szlafroka nie biorę - pol torby zajmuje biustonosze do karmienia x 3 skarpetki kosmetyczka z przyborami toaletowymi 2 ręczniki (biorę takie gorsze) chusteczki do higieny intymnej bella mama x 2 podkłady 1 opakowanie majty 1razowe i siatkowe muszę spakować sztućce, wodę min., chust.hig., ręcznik papierowy chyba wsio
|
|
|
|
#4552 |
|
Zadomowienie
|
Bahamadia mi tez szalenie podobaja sie geste i dlugasne rzesy. Te drugie to mam, ze moglabym obejsc sie bez tuszu do rzes, ale brakuje mi gestosci, bo moje nie sa az takie grube i geste.
Po porodzie jak juz "wroce do swiata chodzacych" to fryzjer i kosmetyczka obowiazkowo
|
|
|
|
#4553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A kaftaników nie pakujesz? Wrzuć sobie jeszcze, rożek, chusteczki nawilżone, krem do pupki. |
|
|
|
|
#4554 |
|
Zakorzenienie
|
BB cream
to takie kremy koloryzujące które stosuje się zamiast podkładów.Bo ja w sumie nie używam żadnego podkładu, pudru dostępnego w polskich drogeriach. Zawsze miałam po nich problemy z cerą ![]() wiosną i latem używam minerałów. a jesienią i zimą właśnie tych bb kremów bo one ładnie chronią przed mrozem ![]() Zabawne w nich jest tylko to, ze dana firma najczęście ma 1 lub 2 odcienie takiego kremu, ale one tak się wtapiają, że prawie każdemu pasują |
|
|
|
#4555 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja zbyt leniwa jestem na takie zabiegi ![]() a to nie niszczy rzęs? bo mi znajoma odradzała, miała długo a teraz wróciła do własnych i ma strasznie rzadkie
|
|
|
|
|
#4556 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4557 | ||||
|
Rozeznanie
|
Hej Mamusie
Cały weekend nic nie pisałam ale Was podczytywałam wieczorakmi, bo w zasadzie cały weekend nie bylo mnie w domu. TZ w PL to ja szaleję ![]() W sobotę wybralam się z Julcią do centrum handlowego to zeszło mi kilka godzin zanim obeszłyśmy wszystko ale jestem zadowolona bo super wyprzedaże są więc co nieco kupiłam. Sobie kurtkę wiatrówkę tylko kolor taki koralowy ale stwierdziłam, że wystarczy, że jesień jest ponura to juz ja nie muszę, poza ty kurtka jest super bo od biustu jest odcięta i się rozszerza i miści mi się całkowicie brzuszek i jeszcze trochę miejsca jest no i poaz tym kosztowała 7 Ł więc grzech było nie wziąść a po porodzie tez wykorzystam no i kupiłam sobie jeszcze szalki na zimę za 1Ł i bluzko - tunikę tez w swoim normalnym rozmiarze ale, że jest uciągliwa to teraz tez mogę w niej chodzić - wszystko to w H&M Julci kupiłam botki, strój na Halloween do szkoły na zabawę no i jeszcze kilka duperelek - także wypad super. Wróciłyśmy pociagiem a, że bardzo padał deszcz to mój brat po nas podjechał na dworzec, podrzucił do domu, rozpakowałam zakupy, przebrałam nas i pojechałysmy na kawkę do niego i tak zleciała sobota. Na niedzielę umówilismy się na 11, że pojedziemy do Ikei no i tak zrobilismy, byliśmy tam chyba ze trzy godziny ale tez fajnie bo kupiłam narzutę na nasze łóżko i ręczniki dwa, później na wybory i do znajomych jeszcze wpadlismy, także wieczorkiem późnym byliśmy w domu i super było ![]() Ale się rozpisałam a jeszcze u nas z dobrych wieści to TZ super mega szybko sprzedał auto i to za niezłą cenę, w czwartek zajechał do PL a w sobotę rano auto juz było sprzedane także Cytat:
Ja mam kocyk i taki i taki, myślę że obydwa się wykorzysta spokojnie. Cytat:
A jeszcze co do noszenia to tez popieram, my na początku tez bylismy przewrazliwieni ale później nam przeszło tym bardziej, że mała nie miała kolek i innych powodów do płaczów najgorzej to przyzwyczaić do noszenia jeszcze teraz przy 2 masakra ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też Kręgosłup nie boli
|
|
#4558 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Także udało się Mam tylko nadzieję, że szybko się nie rozpadną
|
|
|
|
|
#4559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4560 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:46.

Tż stwierdził, że jeszcze troche to chyba codziennie będę miała takie sny... po takim celibacie