Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 2011 - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-10, 10:41   #4591
milagrosa
Raczkowanie

Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20

ja też się poczułam zmotywowana- wieczorem golę nogi

nasza kochana córeczka- ur 16.11.2011
milagrosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 10:42   #4592
goldika
Zakorzenienie

Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
jakbym swojego słyszała

dzięks za motywację, bo nie miałam dzisiaj wyjątkowo ochoty się ogarniać
ja wlasnie lece sie ogarniac tez!
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 10:44   #4593
elf27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez milagrosa Pokaż wiadomość
ja też się poczułam zmotywowana- wieczorem golę nogi
ja nie tylko nogi
tak mnie zmotywowałyście, że zobaczyłam oczyma TŻ wielkiego zarośniętego borsuka po powrocie z pracy, nawet makijaż sobie dzisiaj strzelam a co
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 10:44   #4594
mol_aa
Zadomowienie

Muffinka bardzo ladnie, śliczna macie narzute na lozko
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 10:46   #4595
ela3010
Zadomowienie

Cześć dziewczynki.

Doczytuję forum i przysypiam, synek wstał o 5.15 i już nie spaliśmy.

Dalia ściskam Cię mocno, trzymaj się laska, będzie ok.

Soza wyrazy współczucia.

U mnie nic nowego, leżę, cos tam ruszę w domu i nadal leżę.

I tyle.
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 10:46   #4596
mol_aa
Zadomowienie

Widze, ze AKCJA OGARNIANIE SIE
tylko dziewczyny nie przesadzajcie, bo pozniej moga nam sie posypac przedwczesne porody
Stary 2011-10-10, 10:47   #4597
elf27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość
tylko dziewczyny nie przesadzajcie, bo pozniej moga nam sie posypac przedwczesne porody
przynajmniej na porodówkę nie pojedziemy jak dzikie zwierzyny

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-10, 10:49   #4598
mol_aa
Zadomowienie

Ela jestem z Toba calym sercem moj plan dnia od 7tygodni sie nie zmienia wstane, zjem cos, ogarne sie, leze leze, zjem cos, leze, siku, leze, leze, zjem cos i nadal leze i tak w kolko
Stary 2011-10-10, 10:49   #4599
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie tylko nogi
tak mnie zmotywowałyście, że zobaczyłam oczyma TŻ wielkiego zarośniętego borsuka po powrocie z pracy, nawet makijaż sobie dzisiaj strzelam a co

: hahaha:
Padłam

Dlatego nienawidzę być chora, w tedy leże, jakaś sino - blada, ciągnę nosem (akurat tak pociągająca nie lubię być:P) hery nie wyprane, masakra jakaś.

Dzis muszę wyrobić się z maseczką no i wypiorę włosy, bo już mi lepiej
Malować się nie będę, bo pewnie wróci wieczorem, więc nawet gdybym to zrobiła i tak jak będzie wracać, tak czy siak będę już zmyta
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 10:50   #4600
truscafka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
no widzisz t
raz pojechalam jakos pod koniec II trym na zakupy z Tz... zalozylam taka srednia bluzke-tunike. Czulam sie zle w niej. Wiec Tz wciagnal mnie do sklepu i kazal wybrac sobie jakas bluzke, kupic ja i od razu sie przebrac.
Zrobilam tak i czulam sie o niebo lepiej
no własnie, małe rzeczy a cieszą... Nie powiem dbanie o siebie też wymaga trochę czasu, moze też dobrego nastroju, ale powinno wejść to w krew...

Ja póki co mieszkam na wsi i tu jeśli chodzi o dbanie o siebie to jest jedna wielka masakra. Oczywiście są wyjątki, ale pozostałe dziewczyny w moim wieku wyglądaja po prostu strasznie, po ślubach porobiły sobie baranki na głowie i ubierają się w jakieś zatęchłe garsony i myslą ze taki wygląd jest wyznacznikiem tego że są dobrymi żonami i matkami....

Kiedyś spotkałam się z koleżanką z klasy pod sklepem, byłam ubrana w jakieś dzinsy, białą bluzeczkę i miałam przyczepioną taką wielką spinkę hello kitty na głowie w sumie to tak dla zaartu, ale baaardzo fajnie to wygladało zmierzyła mnie z góry na dół jakbym nie wiem kim była , pogadałyśmy chwilę ale szybko ucięła rozmowę że musi iść do domu bo "wiesz ja mam męża i dziecko i mam dużo na głowie nie to co ty"...., zaznaczam ze tez juz bylam wtedy po slubie, studiowałam i prowadzilam firmę....

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość

ale najwazniejsze, ze koniec malowania, tylko firanki tz powiesi i bedzie wsio
ślicznie!

75, 0 kg < ~~~~ jest 11.04
72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
truscafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 10:53   #4601
milagrosa
Raczkowanie

-także postanowione-dziś akcja golenie, i nałożę odżywke na włosy.. cały tydz mi się nie chciało
- jutro jadę na pobranie krwi i do pracy w makijażu
- i coś dla umysłu- dostałam na urodzinki książkę "pierwsze 12 miesięcy dziecka" to się biore za nią

nasza kochana córeczka- ur 16.11.2011
milagrosa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-10, 10:55   #4602
truscafka
Zadomowienie

hehhe, dziewczyny to się ogarniajcie, a ja idę uciąć drzemkę

ogladnijcie sobie - ja już oglądałam z 4 razy, ależ to romantyczne!!!

http://demotywatory.pl/3480788/Super-zareczyny

72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
Stary 2011-10-10, 10:56   #4603
sozaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość
Ja póki co mieszkam na wsi i tu jeśli chodzi o dbanie o siebie to jest jedna wielka masakra. Oczywiście są wyjątki, ale pozostałe dziewczyny w moim wieku wyglądaja po prostu strasznie, po ślubach porobiły sobie baranki na głowie i ubierają się w jakieś zatęchłe garsony i myslą ze taki wygląd jest wyznacznikiem tego że są dobrymi żonami i matkami....

Kiedyś spotkałam się z koleżanką z klasy pod sklepem, byłam ubrana w jakieś dzinsy, białą bluzeczkę i miałam przyczepioną taką wielką spinkę hello kitty na głowie w sumie to tak dla zaartu, ale baaardzo fajnie to wygladało zmierzyła mnie z góry na dół jakbym nie wiem kim była , pogadałyśmy chwilę ale szybko ucięła rozmowę że musi iść do domu bo "wiesz ja mam męża i dziecko i mam dużo na głowie nie to co ty"...., zaznaczam ze tez juz bylam wtedy po slubie, studiowałam i prowadzilam firmę....
Ja tez czasami jak spotkam jakąś koleżnakę np. z podstawowki na ulicy, taką, ktora to już ma kilkuletnie dziecko/dzieci to później z przerażeniem wracam do domu i patrze w lustro czy tez tak źle i staro wyglądam. Kurczę, za miesiąć skończę 27 lat, a jeszcze 2 lata temu pytali sie mnie o dowód, a niektóre moje koleżanki wygladaja jakby miały 1o lat więcej! tylko dlatego, że teraz nie mają swojego życia, egzystuja tylko dla mężów nierobów (najczęściej) i dzieci. Straszne takie coś
sozaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 10:56   #4604
OlusiaS
Wtajemniczenie

Powiem wam,ze wczoraj tez stwierdzilam,ze musze zrobic cos z soba,bo wygladam pomalu jak niedzwiedz .Ale nogi i kwoke sobie daruje,bo mala wypiela tak dupke,ze nie moge sie schylac.Ale o twarz jak najbardziej,staram sie dbac.Chcialam kupic sobie fajne kozaczki,ale tak spuchly mi stopy i lydki,ze na razie odpuscilam sobie.Po porodzie,jak odpuchne wybiore sie na zakupki.Mam na obcasie chyba ze 4 pary,a na plaskim juz sie nie nadaja,przeciekaja,wiec czas na nowe .
Wiec dzisiaj akcja golarka i szczotka na forum

Edytowane przez OlusiaS
Czas edycji: 2011-10-10 o 10:59
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 10:57   #4605
mol_aa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość
n

To jest przykre, bo przed slubem i dzieckiem dbaja o siebie czasami nawet przesadnie, a pozniej milion walow na brzuchu, trwala na glowie i zostaw ja, bo ona jest matka

Aaaa i to nie tylko na wsi takie cuda mozna znalezc

Edytowane przez mol_aa
Czas edycji: 2011-10-10 o 10:58
Stary 2011-10-10, 10:58   #4606
elf27
Zadomowienie

TRUSCAFKA niestety wiem jak to na wsi jest, na codzień chodzą zapuszczone a na mszy niedzielnej rewia mody. Jak jadę do rodzinnej miejscowości to nawet mama krytykuje mnie za styl młodzieżowy, że w moim wieku nie wypada itp. No bo jestem mężatką, mam poważną pracę więc powinnam nosić garsonkę a włosy w warkocz lub koka

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

TRUSCAFKA powiedz mi czy można bezpiecznie robić wszystkie maseczki peel-ff w ciąży?
Stary 2011-10-10, 11:01   #4607
Bahamadia_25
Zakorzenienie

śmigam, robić te pierogi.
A później WIELKIE DOMOWE SPA
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 11:08   #4608
truscafka
Zadomowienie

Cytat:

TRUSCAFKA powiedz mi czy można bezpiecznie robić wszystkie maseczki peel-ff w ciąży?
maseczki peel off są raczej powierzchowne niż glęboko penetrujące, ja bym robiła, to tak samo jak zrobilibysmy maseczkę z glinką z tym ze taka się zmywa a peel off się sciąga płatami.... na pewno nie zaszkodzą

taka maseczka usuwa tylko zanieczyszczenia skóry i martwe komórki, oczyszcza pory, wygładza, odświeża - także tak jak pisałam to tylko powierzchowne-bezpieczne działanie

oczywiście pomijając uczulenia

72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
Stary 2011-10-10, 11:08   #4609
rudominka
Raczkowanie

Cytat:
a ile latek miał jak wysłaliście go do przedszkola?
Miał 2,5, ale poszedł jak tylko zaszłam w ciążę. Bartka urodziłam w sierpniu, Piotrek miał wtedy 3lata 3 mce i przerwę wakacyjną. Na szczęście swoje przedszkole uwielbiał i nie było problemów, żeby wrócić po wakacjach.
Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość
Też dołączam do klubu ogarniających się, choć w sumie mam czas do środy, bo wtedy wizyta u gina

Majster dziś nie przyjechał, ponoć auto mu się zepsuło
rudominka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-10, 11:13   #4610
Tincia
Wtajemniczenie

A ja czekam na kuriera i mnie irytacja bierze, bo miał być miedzy 10:00 a 12:00 i co!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ?? Wrrr....

Ja codzinnie z lekka się maluję- nawet jak nie wychodzę, tusz też, bo mam krótkie rzęsy i jak patrzę w lustro bez tuszu, to wydaje mi się jakbym oczu nie miała

Ale z takim "zapuszczaniem" się, to troche mnie przerażacie, co prawda mieszkam w mieście, ale nie wyobrażam sobie żeby miała zmienić się w... nie wiem co po porodzie, albo jakaś moja koleżanka. U żadnej nie zauważyłam takiego symptomu
A nawet ostatnio mówiłam do Tż'ta, że jeszcze przed porodem jedziemy po jakiś ładny dres dla mnie i piżamę, bo jak będę w domu siedzieć, to na pewno nie w starych brudnych drechach :P

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 11:16   #4611
tuszka
Raczkowanie

Cytat:
No więc dla siebie mam:

koszule x 3 plus długa koszulka ze spodenkami
kapcie
szlafroka nie biorę - pol torby zajmuje
biustonosze do karmienia x 3
skarpetki
kosmetyczka z przyborami toaletowymi
2 ręczniki (biorę takie gorsze)
chusteczki do higieny intymnej
bella mama x 2
podkłady 1 opakowanie
majty 1razowe i siatkowe
muszę spakować sztućce, wodę min., chust.hig., ręcznik papierowy
chyba wsio
A Tantum Rosa i pomadka? Opaska do włosów lub gumka? Butelka z dziubkiem? Podczas porodu podobno można jeść miód, by się wzmocnić.

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
kurcze tak straszycie, że po porodzie czasu na nic nie będzie
a ja sie wlasnie zaopatrzam w jesienno-zimowe kosmetyki

No ale na uczelnie bede sie malowac. Nie chce zamienic sie w potwora tylko dlatego, ze urodzilam dziecko
oczywiscie nie uwazam, ze brak makijazu swiadczy o byciu potworem ja po prostu zle sie czuje jak siedze w domu w bez "ogarniecia" sie
Przez portal Strawberry zamawiałaś te produkty?

A ja dzisiaj w spodniach dresowych (nowych ) podkoszulku i swetrze. Twarz cała pryszczata i czerwona, więc very seksi ale jak będę gdzieś wychodziła to bez makijażu ani rusz, choć tyle by te syfy zakryć. Zawsze staram się w miarę ładnie wyglądać - dla siebie.
tuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 11:16   #4612
muffinka90
Zakorzenienie

sozaa przykro mi z powodu babcirzytul:

Aniu wielkie kciuki

Bahamadia ja mam dwa komplety i w domu przygotowany jeden jakby tz musial dowiezc, a jak cos, to juz wie, gdzie co lezy i mi skompletuje jak bedzie trzeba dluzej zostac w szpitalu

dalia trzymaj sie dziewczyno

goldiko pokaz brzuchola mi sie wydaje, ze moj juz nie rosnie, mierze sie co jakis czas i mam 99-100, zalezy chyba jak mlody sie ulozy. Tez chcialam sesje, ale rozstepy mam juz tak brzydkie (mimo ze malo), ze sobie odpuszcze.

Mol_aa a to posciel jest, za cale 30zl z Biedry
truscafko
dziewczyny przylacze sie do snow u nas tez posucha, bo tz robi teraz popoludniami fuchy i jak przychodzi to zasypia od razu, wiec nie ma na co liczyc... eeehhh... mam nadzieje, ze po porodzie sie troche nadrobi

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 11:17   #4613
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Info: W biedronce będą chusteczki huggis 3x64szt za 9,99zł

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-10, 11:23   #4614
nikaa2
Wtajemniczenie

wróciłam <tadam>!!!

no więc butów już nie ma- wykupione co do jednej pary

ale byłam w BIERDONCE i tam chusteczki HUGGIES PURE 3x64 są po 9,99zł... więc o 2złote tańsze niżeli te w promo w tesco no wiec kupiłam dwie paki a co! jak szaleĆ to szaleĆ

i widzę, że akcja ogarnianie na forum jest bardzo dobrze, ja też ostatnio staram się byĆ pomalowana- oczy nie zawsze bo mam alergie niestety i nie mogę malowaĆ ich zbyt długo- to w sumie może powinnam sobie przedłużaĆ 1:1... ale nie próbowałam nigdy...
dzisiaj moze się wydepiluję w takim razie, w ramach tego ogarniania

p.s. Joa ale się wstrzeliłyśmy z info ))))))

Edytowane przez nikaa2
Czas edycji: 2011-10-10 o 11:24
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 11:29   #4615
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość

p.s. Joa ale się wstrzeliłyśmy z info ))))))
hehe no dokładnie. Ale moja niunia dziś mi nóżki wbija

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 11:29   #4616
nikaa2
Wtajemniczenie

Muff ta narzuta z czego i nadal jest w Bierdonce? b.łądna

Edytowane przez nikaa2
Czas edycji: 2011-10-10 o 11:34
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 11:33   #4617
sozaa
Rozeznanie

hehehhe, widzę, że dzis szturm na Biedronki! Ja tez zajrze w drodzę do domu.
sozaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 11:34   #4618
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie tylko nogi

ja juz ogolilam wszystko co musialam wlosy wysuszone, makijaz zrobiony.

Truscafko skoro mowa o maseczkach to czy konkretnie ta http://allegro.pl/ziaja-pro-maska-oc...845105846.html jest zakazana w ciazy? Ona jest oczyszczajaca wiec sama nie wiem. Jeszcze nie uzywalam, a kupilam w zeszlym tygodniu

Muffinko sliczny kacik dla synka Tylko chyba dziwnie masz ochraniacz zamocowany na szczebelkach
Stary 2011-10-10, 11:37   #4619
Myszeczka86
Zakorzenienie

Hejka

Dziewczyny byłam w BIEDRONCE i u nas jest w promocji prosze k do prania LOVELA 1,8 + płyn do płukania 750 ml za 16,99 także warto !!!

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 11:39   #4620
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tuszka Pokaż wiadomość
A

Przez portal Strawberry zamawiałaś te produkty?
na ebay zamawialam

Muffinko od zaraz wrzuce do klubu zdjecie ale ja nie mam foto golego brzucha chociaz nie mam ani jednego rozstepu jeszcze. I kolczyk tez nadal jakos w pepku wisi i nie dzieje sie nic zlego.
Za to przez przeziebienie spuchl mi jezyk i musialam na 2dni wyjac kolczyk...

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

Chyba jutro pojade do Biedry w takim razie, tyle promocji
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości