![]() |
#571 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Szalone Krakowianki pędzą dalej! - cz. XIV
Cytat:
Cytat:
Nie jestem z Krakowa ![]() Uwielbiam jeździć porannym pociągiem. Dla tych wschodów słońca warto wstawać o 5 ![]() Nie szykuje się przypadkiem jakieś zamówienie z BU?
![]() |
#572 | ||
Nie depcze krokusów
|
Nadzieja - skąd jeździsz? Uwielbiam wschody słońca na trasie beskidzkiej
![]() Cytat:
![]() O, jak miło, jak... normalnie, to rzadkość obecnie ![]() Cytat:
Generalnie jest mi wszystko jedno, jak ludzie mówią i chętnie uczę się regionalizmów, nie toleruję zaś nabijania się z nich, bo to nie są błędy językowe.
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2011-10-10 o 11:01 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#573 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Na szczęście łóżeczko i przewijak mamy od brata TŻ-ta, część ubranek też - trochę pajacyków, body, kaftaników, ale i tak trzeba będzie za jakiś czas dokupić więcej, widziałam takie fajne body rozpinane z przodu, pewnie to wygodniej zakładać, niż przez główkę ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez myszka2020 Czas edycji: 2011-10-10 o 11:05 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#574 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#575 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A co do terminu, to moja bratanica miała wyznaczony identyczny i rzeczywiście 14.02 o godzinie 9 rano skończył się poród ![]() ![]() Blair jakie sektory? Usługi, usługi, usługi ![]() Przemysł ciężki i rolnictwo ma problemy, ale to normalne. Taki urok krajów rozwijających ![]()
![]() |
#576 | ||
Zakorzenienie
|
banana jasne, nie napisałam tego żeby Cię odwodzić od powziętego zamiaru. Po prostu napisałam jak ja się czułam, mając na co dzień do czynienia z tymi biedakami. A jak już się dostaniesz do zarządu, to postaraj się żeby chociaż to hospicjum było bardziej kolorowe: jakieś obrazy na ścianach, albo obrazki przedszkolaków, żeby dieta opierała się na musach: kawa w postaci musu, czekolada w postaci musu, wtedy będą mogli jak najdłużej być samodzielni.
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#577 | |
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#578 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() No ale wiesz, niedługo nie będziemy miały komu 'usługiwać' ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Melka - ja Ziobrę lubię ![]() Ja jeśli miałabym dzieci, to Zofia i Jan, albo Maria i Maksymilian ![]()
![]() Edytowane przez blair witch Czas edycji: 2011-10-10 o 11:34 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#579 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi się podoba dla dziewczynki Ludwika czyli Luka (bo ja bym tak chciała się nazywać ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#580 | ||
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Nie wiedziałam, że zdrobnienie od Ludwiki to Luka, ciekawie, jest piękne miasto w Toskanii o takiej nazwie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#581 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Mi z męskich podoba się jeszcze Marcin, Damian, Michał, Daniel, a z kobiecych Magdalena, Małgorzata. Będziemy mieć dużo dzieci ![]() Cytat:
![]() Zofia i Jan to imiona moich teściów ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#582 | |
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Magdalena... piękne imię ![]() Zamiast mnożyć DNA, możecie mnożyć imiona, np. José Antonio Miguel Lorenzo Ronaldo Primo de Myszko ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#583 |
Zadomowienie
|
A u mnie już ustalone że jak się rozmnożymy to pomiot szyrowy będzie nosił imię po moim dziadku - Kazimierz.
Gorzej jak padnie na dziewczynkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#584 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#585 |
Zakorzenienie
|
Mnie się podoba Franek, Błażej.. A Ziemowit
![]() ![]() ![]() Z dziewczęcych jestem na etapie Hani i Żanny ![]()
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B ![]() 14.05.2017 Bruno
![]() Edytowane przez Melka88 Czas edycji: 2011-10-10 o 12:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#586 | |
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() jak dziewczynka, to po jego babci - i co wyszło? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#587 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#588 |
Zadomowienie
|
i piosenka Suzanne Vega
![]() http://www.youtube.com/watch?v=VZt7J0iaUD0&ob=av2e tylko tam jest chyba chłopczyk |
![]() ![]() |
![]() |
#589 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#590 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A z tym "idę na nogach", "iść pieszo", "iść na piechotę" - to nie są pleonazmy? Jak "cofać się do tyłu"? Wiem, że niby można chodzić na rękach, ale jakieś pierwotne skojarzenie z chodzeniem jest ![]() ![]() A mnie się podoba Staś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#591 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Poza tym to bardzo ciesze sie, ze wrocilas-zdjecia Twoich wlosow motywuja mnie do dbania o moje sianko ![]() Cytat:
![]() Ej a co z 'pantoflami'? ![]() ![]() Cytat:
![]() Poza tym, jak wczoraj zauwazyl jeden moich z wykladowcow, obecna sytuacja, gdzie jest rowny podatek za rozpadajaca sie chatke i palac ze zlotymi klamkami tez nie jest sprawiedliwa ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Żanny? ![]() Kolezanka nazwala ostatnio synka Fiodor-i jak to zdrobnic? ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#592 | |||
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kolega ma córeczkę Nel ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#593 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B ![]() 14.05.2017 Bruno
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#594 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#595 |
Konto usunięte
|
OMD jak wprowadza katastralny to będziemy miec tyyle roboty i stałe zlecenie że nas na każda nieruchomość będzie stać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#596 |
Zadomowienie
|
Jak się tak Was czyta to mozna dojść do wniosku, że Krakowienak z Krakowa w Krakowie to już wogóle nie ma
![]() Ja mówię " na pole", " a idże mi stąd", "wejże (weźże - haha nawet nie wiem jak to napisać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#597 |
Konto usunięte
|
bo pewnie rdzenne krakowskie krakowianki z dziada pradziada nie kalają swego jestestwa czyms takim jak wizaz.pl
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#598 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() SdC- ha ha ha ![]() Ola_gie- no właśnie miałam na myśli idże, zróbże itd. tylko dla mnie to jest tak chore, że nawet "poprawie" tego nie umiem powtórzyć ![]() Cytat:
w mojej ocenie Palikot jest zwycięzcą tych wyborów. Właśnie buńczucznymi hasłami zwrócił na siebie uwagę wykorzystując fakt, że część ludzi zawiodło się na PO, ale są przeciwni PiSowi i nie wiedzieli co zrobić ze swoim głosem więc wybrali P. bo jest inny, śmieszny, itd. Tuż po obronie siedziałam w towarzystwie dorosłych, wykształconych ludzi, którzy nie mieli kompletnie zielonego pojęcia o syt. politycznej w kraju nie mówiąc już o świecie (chociażby nie wiedzieli kto jest prezydentem Francji ![]() ![]() a jak zapytałam jaki ma program, co chce zrobić itd. było NIE WIEM. gro ludzi swoją wiedzę o partiach politycznych opiera na spotaach i hasłach wyborczych Cytat:
![]() http://naparkiecie.pl/ftopic12015.html a jeśli chodzi o jego non profit działania w regionie lubelskim, bo taką ma pasję to jest to kolejna bzdura. i to jestem w stanie potwierdzić z 1szej ręki+ z obserwacji jako że mieszkałam tam przez 3lata. chyba jedyne co zrobił dla Lbn i dla regionu to odrestaurowanie kamienicy na starówce, która jest jego własnością i wykup dworku w Jabłonnej, który również jest jego własnością, a raczej teraz już jego żony, z którą się rozwiódł. osądzam niebezpodstawnie. Cytat:
![]() i też uważam, że mamy a raczej będziemy mieć poważniejsze problemy, z którymi Palikot wraz ze swoim otoczeniem, którego mu brak (wystarczy poczytać o zadłużeniach jego stowarzyszenia i ostatnim wyroku sądu, wywiadach z szefową K. Izydorczyk o jednoosobowym kierownictwie i decydowaniu w RPP) sobie nie poradzi. Cytat:
ktoś jak pije i jedzie tym rowerem stanowiąc zagrożenie dla siebie i innych niech straci to prawko skoro nie używa mózgu do tego co trzeba. ja, jako kierowca, gdy go zabiję to pójdę siedzieć a on co? dostanie pouczenie bo może utrzymuje rodzinę? powtarzam- niech używa mózgu. a jednocześnie nakłada się kolejne obostrzenia w stosunku do kierowców jeśli chodzi o wykroczenia- bzdura. wystarczy też prześledzić działania jego komisji pt przyjazne państwo żeby stwierdzić, że było dużo szumu o nic. i nie dlatego, że go blokowano w działaniach. bardziej interesuje mnie zmniejszenie bezrobocia i długu publicznego, walka z kryzysem, obniżenie podatków, podniesienie pensji itd. niż to żebym na legalu mogła sobie zapalić trawkę. Cytat:
że kondycja naszej gospodarki na razie jest ok i porównując ją do lat poprzednich (choć uważam, że nie powinno się tego robić) rzeczywiście wypada dość dobrze tylko że nie można opierać się na tym co było ale patrzeć na te zagrożenia które są przed nami. np. 2lata temu usługa transportowa kosztowała 2 500zł, teraz 4 100 dlaczego? bo jest droższa benzyna, bo są wyższe podatki, bo są droższe "autostrady", bo podniesiono wszelkie opłaty dla firm transportowych. jaki jest tego efekt? to jest jak domino... cześć Myszko ![]() ![]() ![]() gratuluję Ci tych zmian i życzę szczęścia i mam nadzieję że już nas nie zostawisz, przynajmniej do lutego ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() mam z tego ogromny ubaw! zwłaszcza słyszę to na dworcu
Nie warto żałować naszych wyborów, bo w momencie kiedy je podejmujemy wydają się najlepszymi decyzjami, a przecież nie jesteśmy w stanie przewidzieć ich konsekwencji. kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=546709 moje ciuszki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=550082 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#599 |
Zakorzenienie
|
OMD czyli jak kogoś nie stać na żadną to ma wylądować pod mostem
![]() Mój tata powiedział, że wezmą z mamą zastaw na hipotekę i do śmierci nikt ich nie ruszy, a jak umrą to nasze mieszkanie przejmie bank - cudowna perspektywa. Mówiłam że teraz nie jest sprawiedliwie, ale przynajmniej tego co jest teraz nie powinni nam odbierać.
#600 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Przyjrzę się sprawie jak będą konkrety, bo szkoda czasu na to co palcem po wodzie pisane. Wczytam się, przeanalizuję na własną rękę i wyciągnę swoje wnioski. A nie będę zachłystywać się tym co dziennikarz, humanista, prawi od rana. Ale nie sądzę, żeby miały się tak znacząco zmienić i nagle pół społeczeństwa "puścić z torbami" ![]() Zawsze będzie źle jeśli komuś wzrosną opłaty. Nie ważne w imię czego by się to działo. Dlatego na szczęście nie jednostka decyduje co ma wzrastać a co spadać (patrz przykład Grecji). Nie chodzi tu o żadną moją mądrość. Po prostu nie lubię, gdy ludzie z czasami wręcz zerowym przygotowaniem, zaczynają krytykować i powtarzać jak te papugi wyrwane z kontekstu zdania. Na scenie jest tyle partii i tyle mają postulatów, że mnie nie starczyłoby rozsądku, odwagi jasno powiedzieć, że np. PIS jest do bani. Bo de facto taki nie jest! Wiele jego pomysłów popieram, z wieloma się nie zgadzam. Na dobrą sprawę tak jest w przypadku każdej partii. Do jednej jest mi bliżej a do drugiej bardzo daleko, ale kim ja jestem żeby móc ich tak radykalnie oceniać i/lub obrażać? Liderom i ich najlepszym współpracownikom do pięt nie dorastam. Wiedzą i doświadczeniem.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:53.