Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa! IX/X - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to:
Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. 32 66,67%
Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. 1 2,08%
Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. 1 2,08%
Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. 10 20,83%
Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. 6 12,50%
Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. 0 0%
Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. 3 6,25%
Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. 10 20,83%
Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. 6 12,50%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-10, 12:50   #1591
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość

Łeeee to my widze podobnie, o dzieki Ci Boze za Monie ja przed ciaza wazylam 55 kg, przytylam do 77 kg a pare dni po wyjsciu ze szpitala waga zaczela leciec i teraz mam 61 kg, ale biegunke mam nadal bo moje jelita nic nie chca trawic, zaczynam sie zastanawiac czy oni mi tam czegos nie poprzestawiali jak robili mi cc
ja tez tak mowilam ze mi jelita usadowili w zlym miejscu ..... swoja droga niezle sie umeczylam....dobrze ze byly nasze mamy bo nie dalam rady nic robic przy Olivce....
Stary 2011-10-10, 12:52   #1592
SONIA004
Zadomowienie

Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Agnieszkadzięki... moje dziecię też lubi ciepełko.

Już mam wszystko przygotowane do wyjscia na spacer... a moje dziecię od ponad 3 godzin śpiocha... a matce syski pękają w szwach
SONIA004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 12:53   #1593
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość

a i pytanie czy te które używaja 2 pampersów , czy już myślicie nad 3 ? Bo mam wrażenie że te dwójki już za małe, bo co wieksze kupskoo to wyplywa na plecy, bez względu na to jak głęboko wsunę pieluchę, a zresztą wydaje mi się że wkoło bioderek są już takie przymałe

dzięki że nie śmiałyście się ze mnie, ale to lanie woskiem pomoglo chyba naprawdę

Kurcze ja jeszcze uzywam 1...wczoraj zakupilam 2......ale jedynki sa jeszcze ok..nic sie nie wylewa....
Stary 2011-10-10, 12:57   #1594
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
ja tez tak mowilam ze mi jelita usadowili w zlym miejscu ..... swoja droga niezle sie umeczylam....dobrze ze byly nasze mamy bo nie dalam rady nic robic przy Olivce....
Ciekawe to z ta bieganka bo ja juz naprawde jestem nia zmeczona taaak, mamy sa najlepsze i tż

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Malgosiu ja uzywam na zmiane 1 albo 2 bo Miki przytyl caly poza doopeczka i sie dalej miesci
Stary 2011-10-10, 12:57   #1595
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
Ciekawe to z ta bieganka bo ja juz naprawde jestem nia zmeczona taaak, mamy sa najlepsze i tż

Mnie nawet smecta nie pomagala...jak wychodzilam z mala na spacer to potem musialam biec do domu zeby zdazyc...wiadomo z czym..

mamy sa najlepsze jak pomoga ale jak sie przy tym nie wymadrzaja....
Stary 2011-10-10, 13:02   #1596
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie nawet smecta nie pomagala...jak wychodzilam z mala na spacer to potem musialam biec do domu zeby zdazyc...wiadomo z czym..

mamy sa najlepsze jak pomoga ale jak sie przy tym nie wymadrzaja....
Nic mi nie mow bo mi sie tak zdarzylo akurat kiedy karmilam lulka, to byla jakas masakra wymadrzanie to wiesz...skad ja to znam
Stary 2011-10-10, 13:07   #1597
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
Nic mi nie mow bo mi sie tak zdarzylo akurat kiedy karmilam lulka, to byla jakas masakra wymadrzanie to wiesz...skad ja to znam

Nie zapomne miny mojej mamy jak tesciowa zaczela mowic podczas kapania malej ze powinam ja" zlapac tak, a tam przytrzymac, tam jeszcze umyj a tam przemyj".....a we mnie sie gotowalo....moja mama zauwazyla ze sie wkurzylam....ale wiedzialam ze przyjechal tesciowa na chwile wiec puscilam mimo uszu....Wiem ze chca pomoc i podpowiedziec co i jak...ale trzeba miec tez wyczucie taktu....
Stary 2011-10-10, 13:09   #1598
AneczkaJ
Rozeznanie

Cytat:
Hej mamuski i brzuchatki.....

Malgosiu moja tez sie wzdryga od urodzenia....a nigdy sie w ciazy nie przestraszylam....Jak bylam w szpitalu to tam byl taki kosz metalowy i za kazdym razem jak ktos do niego cos wyrzucal to nigdy nie przytrzymal tej klapy tylko sie trzaskal....i mala za kazdym razem wyrzucala raczki nozki do gory. W domu tez tak jest.....
(...)
To pewnie tzw. Odruch Moro,
inaczej zwany odruchem obejmowaniaodruch występujący w odpowiedzi na gwałtowną zmianę położenia ciała noworodka, nagły hałas, ostry dźwięk. Noworodek reaguje energicznym wyprostowaniem kończyn górnych i dolnych, wygięciem pleców w łuk i odchyleniem głowy do tyłu, po czym zaciska pięści, a odrzuconymi wcześniej na boki rękami wykonuje powolny ruch objęcia klatki piersiowej.
Odruch Moro jest instynktowną reakcją na zagrożenie. Niemowlę nie jest jeszcze w stanie ocenić, czy zagrożenie jest rzeczywiste, czy nie. Pień mózgu wywołuje automatyczną reakcję Moro, tak jakby włączany został włącznik alarmowy. Jest to najwcześniejsza forma reakcji ucieczki lub walki i może zostać włączona w sytuacjach wielkiego niebezpieczeństwa. Właściwie odruch ten powinien zostać wygaszony, kiedy jeszcze jest niedojrzały, tj. w wieku 2–4 miesięcy, i zostać zastąpiony przez odruch wzdrygnięcia (Straussa).
AneczkaJ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 13:18   #1599
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Nie zapomne miny mojej mamy jak tesciowa zaczela mowic podczas kapania malej ze powinam ja" zlapac tak, a tam przytrzymac, tam jeszcze umyj a tam przemyj".....a we mnie sie gotowalo....moja mama zauwazyla ze sie wkurzylam....ale wiedzialam ze przyjechal tesciowa na chwile wiec puscilam mimo uszu....Wiem ze chca pomoc i podpowiedziec co i jak...ale trzeba miec tez wyczucie taktu....
A ja nie zapomne jak przyjechala moja przyszla tesciowa i przewijalam Mikiego, w ogole nic nie mowila, za to pare godz pozniej przyjechala polozna i powiedziala zeby przewijac maluszka bokiem zeby nie trzymac za nozki i wtedy uslyszalam od mamy Ł ze ona wiedziala od razu ze tak trzeba a ja to robilam nie tak, smiac mi sie chcialo, to trzeba bylo wtedy cos powiedziec ale ogolnie fajnie naprawde, czlowiek wie ze zawsze moze na nie liczyc, chociaz sa czasami upierdliwe
Stary 2011-10-10, 13:21   #1600
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Mucka to odciągnij pokarm i zostaw małą z tż albo kimś z rodziny?

Karla

Małgosia jak podziałało to nie ma się z czego śmiać, ja tam też bym próbowała wszystkiego gdyby mi ktoś poradził co robić żeby mały ssał a nie spał.
Chociaż szczerze to nie umiem sobie zobrazować tego jak to lanie wyglądało

Nie wiem już co miałam pisać Oczywiście czytała, podczas karmienia, odpisać miałam po, ale zapomniałam co i komu

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 13:26   #1601
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja nie zapomne jak przyjechala moja przyszla tesciowa i przewijalam Mikiego, w ogole nic nie mowila, za to pare godz pozniej przyjechala polozna i powiedziala zeby przewijac maluszka bokiem zeby nie trzymac za nozki i wtedy uslyszalam od mamy Ł ze ona wiedziala od razu ze tak trzeba a ja to robilam nie tak, smiac mi sie chcialo, to trzeba bylo wtedy cos powiedziec ale ogolnie fajnie naprawde, czlowiek wie ze zawsze moze na nie liczyc, chociaz sa czasami upierdliwe

o tym to ja nie wiedziala........
Stary 2011-10-10, 13:31   #1602
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
o tym to ja nie wiedziala........

No ja tez wlasnie nie do czasu
Stary 2011-10-10, 13:31   #1603
DzastaW
Zadomowienie

Witam Was =)

https://wizaz.pl/forum/picture.php?a...ctureid=113601

Mój skarbuś =))) fotka zrobiona w 7-8 godzinie życia =)

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 13:35   #1604
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
Witam Was =)

Ale slodziar
Stary 2011-10-10, 13:39   #1605
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam Was =)

Ale przeslodki....zakochac sie mozna
Stary 2011-10-10, 13:43   #1606
DzastaW
Zadomowienie

Dziękuje w imieniu Czarka za komplementy =)))
Czy wasze dzieci dużo przybierały na wadze na początku? Bo Mój urodził się w niedziele, a w sobotę ważył prawie 200 gram więcej niż w czasie urodzenia i większość w rodzinie uważa że za szybko tyje

Stary 2011-10-10, 13:46   #1607
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
Czy wasze dzieci dużo przybierały na wadze na początku? Bo Mój urodził się w niedziele, a w sobotę ważył prawie 200 gram więcej niż w czasie urodzenia i większość w rodzinie uważa że za szybko tyje
Moja to spadla z wagi w pierwszym tyg
Stary 2011-10-10, 13:51   #1608
DzastaW
Zadomowienie

Cytat:
Moja to spadla z wagi w pierwszym tyg
bo podobno tak powinno być, z tego co słyszałam to dziecko w pierwszych 4 dniach powinno chudnąć

Stary 2011-10-10, 13:54   #1609
mucka21
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Mucka to odciągnij pokarm i zostaw małą z tż albo kimś z rodziny?

Karla

Małgosia jak podziałało to nie ma się z czego śmiać, ja tam też bym próbowała wszystkiego gdyby mi ktoś poradził co robić żeby mały ssał a nie spał.
Chociaż szczerze to nie umiem sobie zobrazować tego jak to lanie wyglądało

Nie wiem już co miałam pisać Oczywiście czytała, podczas karmienia, odpisać miałam po, ale zapomniałam co i komu
akurat teraz będzie możliwość zostawienia z tż bo ma w ten dzień wolne na uczelni (31.X) ale podejrzewam że będę bardzo schizować , ale później to podejrzewam że mi tak wypadnie że nie będę miała z kim małej zostawić
poza tym myślałam jechać do mamy na wszystkich świętych a tak to doopa, może dopiero na święta może...

Kurcze jutro idę do lekarza z Izą i nie mam pojęcia jak ją ubrać, bo będę ją miała w takim nosidełku przez ramię. Myślałam o śpiochach, kaftaniku, bodach z dł. rękawem, skarpetki, na to komplet bluzeczka, półśpiochy, czapka polarkowa, takie "rękawiczki" polarowe, welurkowe buciki i małą w koc owinąć ale to chyba za mało?
a może : śpiochy, kaftanik, body dł rękaw, skarpetki i w kombinezon zimowy?
załóżyć rajtuzki?
pomóżcie

i jeszcze jedno pytanie: wasze maluchy też mają chłodne stópki i dłonie? jak bym małej nie ubrała to ma chłodne- nawet skarpety, śpiochy i znów skarpety, a dłonie ma schowane w dwóch rękawch
a karczek ma ciepły
05.02.2011- nasz aniołek jeden bliźniak [*]
Izunia jest już z nami
30.IX.2011 g.17:20, 2790g, 57cm
Kochamy Cię

mucka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 13:57   #1610
kaileight
Zadomowienie

Cytat:
ja zakupilam 2 tyg temu i jestem zadowolona....mam nawet z przewijakiem.......moj bardzo stabilny i ma tez podniesione dno lozeczka. Ustawilam go sobie na dole w domku
a jakiej masz firmy?

Cytat:
Skad ja to znam, czlowiek siedzi na watku ale nie ma jak odpisac nie mam kojca ale tez o tym myslalam, z bujaczka nie korzystam bo polozna mowila ze jeszcze nie bardzo poki kregoslupek jest nieyksztalcony ale mam w salonie fotelik samochodowy i kiedy maluszek nie spi to jest ciagle wszedzie ze mna zeby mnie widzial, wtedy jest spokojniejszy a ja go mam na oku caly czas

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Pytanie do mam po cc-czy to normalne ze po 3 tyg miesnie brzucha sa jeszcze niewyczuwalne i brzuch jest mega miekki? mam schize ze mi zostanie flaczek
No właśnie też myślałam o foteliku, ale że jestem po cc, i nie mogę dźwigać to fotelik na stale został w samochodzie żebym nie musiała nosić. Ignaś zazwyczaj kiedy jestem w innym pokoju leży w wózku. A że cały czas śpi to nie przeszkadza mu to bardzo, ale kiedy zacznie się bardziej rozglądać pewnie będzie wolał widzieć coś innego niż boki gondoli

A propos brzucha... po 3 tyg brzuch ma prawo być miękki. Ja do tego mam jeszcze rozstęp mięśniowy, wolno się to wszystko zrasta, więc brzuszek jest taki wiotki.. Po ok. 6 tyg można ćwiczyć bardziej intensywnie, czyli w moim przypadku zaczynam "intensywne" ćwiczenia w piątek

Cytat:
Napisane przez 81gosia Pokaż wiadomość
ja kupiłam taki KOJEC a w zasadzie łóżeczko turystyczne, bo zwykłego kojca nie planujemy. Jak oglądałam po sklepach to nie trafiłam na nic niestabilnego. Łóżeczka mają na środku dodatkowe nóżki. Początkowo szukałam takiego z 2 poziomem i przewijakiem, bardzo prostego, ale wszystkie te, które mi się podobały zwłaszcza kolorystycznie, miały cenę minimum 250zł. A na all znikały mi licytacje z przed nosa Wiec odpuściłam i kupiłam zwykłe bez dodatków, też używane za 80 zł
Bardzo fajny Ja wszystkie które widziałam to albo niestabilne, albo drogie. ten który podobał mi się najbardziej kosztował 300 zł

Cytat:
ja bym juz sobie cwiczyla tydzien temu ale chyba nie wolno a to mnie denerwuje bo brzydko wyglada; jak stoje czy jestem w jakiejkolwiek innej pozycji niz schylajaca sie to nie dynda, ale jak tylko sie schyle to buuuu ale dziekuje za pocieche:cmok :
Można delikatne ćwiczenia robić, bardziej intensywne po 6 tyg od porodu

Cytat:
tez tak slyszalam od poloznych w szpitalu ale ta moja srodowiskowa stwierdzila ze pomalu moglabym zaczac jak miną te 3 tyg, i badz tu czlowieku mądry Monia a powiedz mi tylko-ile przytylas w czasie ciazy i jak szybko schudlas? bo moze mi za szybko leci ta cholerna waga dlatego.. ale jesli nie chcesz odpowiadac to zrozumiem, kobiet sie nie pyta o wage
Mnie waga zleciała szybko( w ciąży z 54 na 63 w dniu porodu, teraz ważę niecałe 50) a brzuszek ma małą fadkę skóry. Smaruję olejkami, ale myślę że tylko ćwiczenia pomogą

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość

wychodzę codziennie z małą
jak jest teraz zimniej to max. godzinkę i ubieram w kombinezon, przykrywam kocyckiem i kołderką. Mała lubi ciepełko.

moja żaba też ma często czkawkę, już na szczęście coraz żadziej niż po porodzie.

Mamuśki - mają Wasze pociechy trądzik niemowlęcy? Bo moją dopadło

A co do chrzcin - postanowiliśmy zrobić na wiosnę
My też chodzimy na spacerki- zimowy kombinezon i dwa kocyki i już

Czkawka dokucza nam coraz rzadziej- na początku to nawet godzinę Ignasia męczyła

A trądzik niemowlęcy też mamy- choć odetchnęłam z ulgą bo bałam się że to skaza białkowa

Cytat:
Przystojniak
Stary 2011-10-10, 13:58   #1611
DzastaW
Zadomowienie

mucka Mój ma cały czas zimne dłonie, ze stopami to różnie
W kwestii ubioru nie pomogę, bo wczoraj byliśmy z małym na spacerze i ubrałam Go w body, ogrodniczki i skarpety i to wszystko (zapomniałam założyć bluzy i czapeczki) i stwierdzam że w porównaniu do innych to Go lekko ubieram (ale małemu jest ciepło bo nie był chłodny)

Stary 2011-10-10, 14:05   #1612
danika
Zakorzenienie

wywietrzyłam córcię 10 minutek dzis była wystawiona na powietrze

Cytat:
Pozwole sobie zacytowac Archi i mam nadz ze sis nie bedzie zla:"To wywoluja porod-mam zalozony zel i juz boli jak na okres"- wiadomosc o godz 8:54, wiadomosc o godz 9:53:"jestem na porodowce pod ktg i boli bardzo niefajnie"
biedna Archi...no boli na pewno ale niedługo będzie juz po wszystkim u utulisz maluszka trzymaj sie dzielnie i oby szybko sie rozkręciło

Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość

Nie chcę żeby synek leżał na bujaczku czy w foteliku, na kołyskę już za chwile będzie za duży. W czym wasze pociechy przebywają kiedy są po za lóżeczkiem?
moja w gondolce od wózka sobie leży na razie, ale dostanie łóżeczko turystyczne niebawem

Cytat:
Witam Was =)

cudny

Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość

Już mam wszystko przygotowane do wyjscia na spacer... a moje dziecię od ponad 3 godzin śpiocha... a matce syski pękają w szwach
hehe, ja moją w nocy budziłam bo tez juz mi pękały

Cytat:
Napisane przez mucka21 Pokaż wiadomość
i jeszcze jedno pytanie: wasze maluchy też mają chłodne stópki i dłonie? jak bym małej nie ubrała to ma chłodne- nawet skarpety, śpiochy i znów skarpety, a dłonie ma schowane w dwóch rękawch
a karczek ma ciepły
moja ma chłodne, zwłaszcza rączki

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Cytat:

1) Mnie waga zleciała szybko( w ciąży z 54 na 63 w dniu porodu, teraz ważę niecałe 50) a brzuszek ma małą fadkę skóry. Smaruję olejkami, ale myślę że tylko ćwiczenia pomogą

2)My też chodzimy na spacerki- zimowy kombinezon i dwa kocyki i już
1) ja tez schudłam strasznie (58 przed ciążą, przed porodem 62 a dzis 54 ) i zmierzyłam sobie dzis dzinsy sprzed ciąży - sciągam je bez rozpinania. Z jednej strony fajnie, ale mysle ze sie troszke podtucze teraz bo cały czas jem

2) o, troche duzo tych warstw ubierasz...ja myslalam o takim polarowym kombinezonie i kocyku...musze to przemyśleć
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 14:25   #1613
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
a jakiej masz firmy?
Taki posiadam....
http://www.argos.co.uk/static/Product/partNumber/3768040/c_1/1|category_root|Nursery|1 4417537/c_2/2|14417537|Cots%2C+nurser y+furniture+and+bedding|1 4417580/c_3/3|cat_14417580|Travel+cot s|14417593.htm

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

jesli chodzi o ubieranie maluszkow...to jak widze te inne dzieciaczki tutaj to jestem w szoku....bez czapeczek, z golymi nozkami.... moja ma zawsze czapeczke, spiochy, spodnie na to, i ciepla kurteczke...na to kocyk polarowy i to od wozka ( nie wiem jak to sie nazywa ) takie przykrycie..Ale jak tydzien temu byly upaly to byla bez czapeczki i w samym body na krotki rekaw....

edit wkleilam zly link ale juz poprawilam....

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

http://www.argos.co.uk/static/Produc...s|14417593.htm

Edytowane przez MoniaZ82
Czas edycji: 2011-10-10 o 14:25
MoniaZ82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 14:32   #1614
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mucka21 Pokaż wiadomość
a może : śpiochy, kaftanik, body dł rękaw, skarpetki i w kombinezon zimowy?
załóżyć rajtuzki?
pomóżcie

a karczek ma ciepły
1. śpiochy, kaftanik, body dł rękaw, skarpetki i w kombinezon zimowy - wg mnie ta wersja jest ok, na to kocyk gdyby co, rajstopekbym nie zakładała
2. jak karczek ciepły znaczy się ok

Cytat:
W kwestii ubioru nie pomogę, bo wczoraj byliśmy z małym na spacerze i ubrałam Go w body, ogrodniczki i skarpety i to wszystko (zapomniałam założyć bluzy i czapeczki) i stwierdzam że w porównaniu do innych to Go lekko ubieram (ale małemu jest ciepło bo nie był chłodny)
yyy.... czy to czasem nie przesada??? jeśli tak lekko ubrałaś Czarka na spacer to jak on jest ubrany w domu?? W samym pampersie??

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
2) o, troche duzo tych warstw ubierasz...ja myslalam o takim polarowym kombinezonie i kocyku...musze to przemyśleć
ja ubieram taki kombinezon polarowy, kocyk i cienką kołderkę, a na zimę jakiś śpiworek ciepły muszę sobie zamówić
A Olga grzeczna??

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 14:44   #1615
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Dziewczyny wlasnie czytam sobie watek mam majow-czerwcowych....i sie usmialam jak jedna mamuska uspypia swjego synka.... pozwole sobie wkleic...mam nadzieje, ze sie nie obrazi....

"
Zdradzę Wam mój sposób na usypianie w dzień: biorę na ręce ( wiem, że to błąd, ale u nas działa ), wkładam smoczek do przygotowanego deserku ( na karmienie o 11 ), wkładam smoczek do buzi, idziemy do ciemnej łazienki i siedzę z Piotrusiem na zamkniętej toalecie, przy lekko uchylonych drzwiach.
Śpiewam mu: "śpij Piotrusiu mój synusiu" Zasypia po 5 minutach ( maksymalnie ) Przenoszę na łózko lub do łóżeczka."

Ciekawe jak my bedziemy usypialy nasze wieksze malenstwa...
Stary 2011-10-10, 14:45   #1616
madzialena-lublin
Rozeznanie

Dziewczynki mam wieści od Rabarbar:

Najpierw pierwsze, z 13.00 (dopiero wrzucam, bo spałam...):
"Jestem na patologii, od 4 skurcze co 8-10 min ale nic się nie posuwa do przodu. Albo się rozkręci, albo jutro wyjdę. Na ktg papier się zaciął i leżałam pół godziny bez papieru. Mała chce być terminowa może się uda i do 24 da radę"

Jak jej odpisałam że trzymam kciuki i zaraz pewnie doślę wiadro skurczy i kciuków od Was to odp:

"Poproszę Dostałam czopki jakieś bo szyja oporna a skurcze co 5 min. Położna powiedziała ze urodzę dziś . No oby bo zaczynam mieć z lekka dość."

Rabarbar bedzie dziś tulić swojego dzidziusia
Stary 2011-10-10, 14:45   #1617
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

W końcu w domku wszystko pozałatwiane, kawkę wypiłam i muszę wyjść z dogiema tak brzydko na dworze
Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Ta starsza Pani (mama mojej przyjaciółki) już wychowała z 5 wnuków no i namówiła mnie ... na zabobon pewny... będziecie się śmiały, nawet mężowi się nie przyznałam.. bo głupio ale co najlepsze że się sprawdza także sama nie wiem co powiedzieć czy to czysty przypadek czy naprawdę to działa ?
Namówiła mnie na lanie czystego roztopionego wosku nad dzieckiem, dokładnie 3 razy , nad serduszkiem, nad główką i stópkami. Pierwszy raz jak lany był wosk nad serduszkiem to wosk pryskał rozlał się na wiele kawałków podobno był mocno wystraszny Stasio, drugi raz na główką już nie pryskał a zlał się prawie w całość, a trzecim razme nad nóżkami zlał się w całość
Ja już bylam zdesperowała, bo mój Stasio wstawał tak co 1:15-30 minut w nocy, a w dzień to max dwie drzemki po 40 minut a reszta po 5-10 minut słuchajcie wróciłam do domu , zdjełam kombinezon, mały spał, a jak zawsze ale to zawsze przychodze z dworu to zaraz się wybudza , a ten spał słodko, a w nocy to wstawał co dwie , trzy godziny, wczoraj już druga noc spał pięknie do 8- 9 a teraz mi przysnał w dzień już dłużej niż 40 minut wogóle od soboty jest spokojny rozgląda się nie wyję tak gwałtownie.. Myślicie że to siła sugestii czy coś w tym jest ? Pisałam w google, o dziwo pojawiło się wiele tematów z tym związanych i wiele ludzi wypowiadało się na ten temat pozytywnie.
Sama jestem raczej nie zaboboniasta, ale to jest niesamowite

ale wywód strzeliłam tylko nie krzyczcie na mnie że się zgodziłam, nie wierzyłam w to za bardzo, a teraz sama nie wiem
ja myslę, że nie ma się co śmiać. jak Stasiowi pomogło to super
Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość

A Martusiaaa jak zawsze mega aktywna
trzeba wykorzystać, że mały jeszcze w brzuszku i pozałatwiać kilka spraw
Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
ciekawe jak Archi i Irmith...nie odzywały sie?

u nas dzis nocka bezproblemowa. Mała jadła całą noc z piersi co 2-2,5h i spała ładnie. Tylko czkawka coś ją łapie.....od czego to? zimno jej? chyba nie bo kark ma ciepły

Cytat:
Pozwole sobie zacytowac Archi i mam nadz ze sis nie bedzie zla:"To wywoluja porod-mam zalozony zel i juz boli jak na okres"- wiadomosc o godz 8:54, wiadomosc o godz 9:53:"jestem na porodowce pod ktg i boli bardzo niefajnie"
to trzymamy mocno żeby się juz za bardzo nie nacierpiała może jest już po
Cytat:
Witam Was =)

słodziak:love :

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 14:49   #1618
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
ja ubieram taki kombinezon polarowy, kocyk i cienką kołderkę, a na zimę jakiś śpiworek ciepły muszę sobie zamówić
A Olga grzeczna??
ja też właśnie nie mam kombinezonu na zimę...i nie wiem jaki rozmiar kupic 62-68 widziałam w hm fajne
Olga na razie topi się w ciuszkach na 56 malizna moja

Nie chce jej chwalić bo sie zacznie wsciekać, ale <odpukać> na razie jest dzidzia super współpracująca jak nie może kupki wypchać to krzyczy, no i nie bardzo jej sie podoba kąpanie bo nie lubi być rozebrana, ale poza tym grzeczniutka

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość

"Jestem na patologii, od 4 skurcze co 8-10 min ale nic się nie posuwa do przodu. Albo się rozkręci, albo jutro wyjdę. Na ktg papier się zaciął i leżałam pół godziny bez papieru. Mała chce być terminowa może się uda i do 24 da radę"

Jak jej odpisałam że trzymam kciuki i zaraz pewnie doślę wiadro skurczy i kciuków od Was to odp:

"Poproszę Dostałam czopki jakieś bo szyja oporna a skurcze co 5 min. Położna powiedziała ze urodzę dziś . No oby bo zaczynam mieć z lekka dość."

To super wieści Trzymam zeby szybko tuliła malucha
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 14:49   #1619
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny wlasnie czytam sobie watek mam majow-czerwcowych....i sie usmialam jak jedna mamuska uspypia swjego synka.... pozwole sobie wkleic...mam nadzieje, ze sie nie obrazi....

"
Zdradzę Wam mój sposób na usypianie w dzień: biorę na ręce ( wiem, że to błąd, ale u nas działa ), wkładam smoczek do przygotowanego deserku ( na karmienie o 11 ), wkładam smoczek do buzi, idziemy do ciemnej łazienki i siedzę z Piotrusiem na zamkniętej toalecie, przy lekko uchylonych drzwiach.
Śpiewam mu: "śpij Piotrusiu mój synusiu" Zasypia po 5 minutach ( maksymalnie ) Przenoszę na łózko lub do łóżeczka."

Ciekawe jak my bedziemy usypialy nasze wieksze malenstwa...
dobre
ale każdy sposób dobry, żeby dzidzia szybko zasnęła
Cytat:

to trzymamy mocno
może będzie pierwszy terminowy bobas

A ciekawe jak tam Asia?? też ma na dziś termin

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 14:50   #1620
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:

oby sie nie musiala meczyc....

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości