|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to: | |||
| Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. |
|
32 | 66,67% |
| Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. |
|
1 | 2,08% |
| Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. |
|
1 | 2,08% |
| Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. |
|
10 | 20,83% |
| Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. |
|
6 | 12,50% |
| Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. |
|
0 | 0% |
| Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. |
|
3 | 6,25% |
| Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. |
|
10 | 20,83% |
| Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. |
|
6 | 12,50% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
Cytat:
|
|
#1652 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
![]() z prężęniem to może być jakaś kolka, dbrze że lekarstwo pomaga ![]() cycem to natalka dokladnie tak robi, niby chce jeśc, rzuca się jakby tydzień nie jadła a po chwile wypluwa krzywi się i krzyczy jakby ją ktoś do tego cyca zmuszał albo mleko było niedobre i tak codziennie pod wieczór, jak przychodzi czas kąpieli to wszystko jakby ręką odjął ssie ładnie i zasypia ![]() pokaże Wam mojego niedźwiadka ze wczoraj i z dzisiaj jedna fotka a co
|
|
|
|
|
#1653 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=agnieszka 0605;29886423]minio1984 za chrzciny
, my odkładamy temat na wiosnę, ale już uaptrzyłam sobie śliczne zaproszenia a duże chrzciny? Goście już zaproszeni?? I pokaż ubranko ![]() te ataki płaczu - to na pewno kolki Agnieszka ja też najpierw chciałam robić na wiosnę, np na Swięta Wielkanocne, ale jak powiedziałam o tym teściowej to mało zawału nie dostała, że to za późno i w ogóle i moja mama też kręciła nosem, to stwierdziłam, że zrobimy zanim będzie bardzo zimno. A na chrzest zaprosiliśmy tylko najbliższą rodzinę, dziadków, pradziadków, rodzeństwo ale to i tak wychodzi z nami 16 osób a robimy u siebie w domu. Goście zaproszeni, a te zaproszenia co pokazałas, to bardzo ładne Agnieszka mam nadzieję, że sprawdzi się co mówisz i kolki szybko miną A ubranko w załączniku
|
#1654 |
|
Rozeznanie
|
a jak wam dziecko tak pluje cycem to patrzyłyście jak leci mleko? u mnie tak było bo leciało za szybko- samo kapało prawie ciurkiem- i okapałam co kapało samo i po ściśnięciu góry piersi i później mała jadła już grzecznie. widocznie za szybko jej leciało i jej to przeszkadzało- nie dziwie się jej
![]() a co mamusie jedzą? jakie obiadki? bo ja póki co jadę na nabiale, pieczywie i ew gotowanym mięsku i warzywach. a zjadłabym coś normalnego tylko nie wiem co mogę
|
|
|
|
#1655 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja tam jem wszystko, jedynie co to jeszcze kapuchy nie jadłam, fasoli, grochu no i jakis super ostrych rzeczy nie jem
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-10-10 o 17:54 |
||||
|
|
|
#1657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Minio śliczny garnitur
|
|
|
|
|
#1658 | |||
|
Zakorzenienie
|
moj tez.
sliczne Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1660 |
|
Zakorzenienie
|
cotka a tą huśtawke to jaką byś chciała?
Monia ja bym chciała ale na natalke już będą za małe chyba tylko brzuchatki mogą się skusić na te śliczności
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-10-10 o 18:03 |
|
|
|
#1661 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja wiem...wlasnie licze na brzuchatki....
|
|
#1662 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|
#1663 |
|
Zakorzenienie
|
minio1984garniturek pierwsza klasa
a jedzonko robisz sama na imprezę? Jeśli tak - to podziwiam! cotka ja mam leżaczek i chyba sobie sprawie jeszcze potem huśtawkę. |
|
|
|
#1664 | |
|
Zadomowienie
|
mucka... pytałaś o jedzenie.. ja już kiedyś pisałam. więc skopiuje tylko.
Cytat:
|
|
#1665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aa, ten śpiworek fajny tylko cena nie fajna
|
|
|
|
|
#1666 |
|
Zadomowienie
|
Acelinka
śliczna Natalcia! a jak ładnie główkę trzyma!! ![]() ![]() Monia...widzę,że Ty też się "nadziałaś" na nexta... na moją śpiochy te do 1m-ca też już małe.. rozmiary małe mają coś.. a swoją drogą..to rozglądam się za takimi bodziakami teraz..wiem-gdzie uderzyć ![]() bo pod bluzeczkę nie chce nic z rękawem zakładać..a tak to pielucha podtrzymana a nie będzie gorąco
|
#1667 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do talerza wlać wodę , do tej wody przelewać wosk , najpierw nad serduszkiem. Potem zebrać wosk z talerza, spowrotem podgrzać i powtórzyć czynność na główką, a potem nad stópkami. co do herbatek to i tak mój bąbel pije tylko kilka kropel/łyków ale dobre i to , zauważyłam że jak wypije kilka łyków herbatki rumiankowej z Hippa to nie ma wieczorm kolki i jest grzeczniejszy, nie walczy z moim cycem aż tak.Sama postanowiłam, tak jak mówię Staś pije tylko odrobine, a herbatka mu nie zaszkodzi Cytat:
![]() w szpitalu mówili żeby nie ruszać , samo odpanie Cytat:
![]() jest DOKŁADNIE tak samo, od dwóch dni jest spokojnieszy o wiele to musze przyznać, własnie sam usnął w bujaczku nie lulany aż nie wierze ![]() co do diety ... ja już jem wszystko, no opócz grochu itp i czosnku, cebuli w sobotę nawet pizzy się czepiłam z szynką i pieczarkami i było wszystko ok Acelinko , niunia śliczna!!! Mój Stas też tak główkę wysoko trzyma
![]() Edytowane przez MalgosiaM8 Czas edycji: 2011-10-10 o 18:32 |
|||
|
|
|
#1668 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a co do jedzenia to jestem 6 tyg po porodzie a boję się jeść więcej niż gotowane mięsko, bułki z wędliną, nabiał w niewielkiej ilości, dżemy malinowy i z owoców leśnych, o ostatnio naleśniki jadłam i chyba było ok, ale muszę zacząć rozszerzać dietę bo i tak mały ma kolki niezależnie co zjem Cytat:
. No a ja jestem spokojna, tz też to nie wiem po kim Adaś taki nerwus To widzę że twoja też wieczorem gardzi cyckiem heh Cytat:
Co do ubranka to mam jeszcze drugi komplet taki robiony jakby na drutach później do ubrania w domu, ale na razie nie mam jak zrobić zdjęcia bo bujam Adaśka w bujaczku i jak przestaje to się wybudza ![]() A dziewczyny dziś był nasz "pierwszy seksik"
|
|
#1669 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
szczypało troszke, ale potem nic mi nie leciało
|
|
|
|
|
#1670 |
|
Zadomowienie
|
Acelinka śliczma ta Twoja Natalcia,
Mój też trzyma ale szybko się denerwuje i przekłada głowę i prawej na lewą i ciężko zrobić zdjęcie![]() Małgosia dzięki za opis Będę próbować na weekendzie z tz, bo sama to się boję To widzę, że Staś taki sam pieronek co mój Adaś, udały nam się chłopaki A i jeszcze mam pytanko do mamusiek co dawały Sab Simplex: ile kropelek dajecie jednorazowo? Bo jak czytam to różnie bardzo. Ja dałam wczoraj 10 kropli i trochę się uspokoił a to nie za mało/dużo ![]() ---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- Agnieszka sami robimy jedzenie oprócz głównego dania, co zamawiamy z restauracji, ale rodzinka nam pomaga, każdy ma jakieś danie przygotować, bo sama to bym się nie podjeła na tyle osób
|
#1671 |
|
Zakorzenienie
|
Jaaa to ja ledwo 4 tygodnie a już się przymierzam
mam nadzieję że jak już się zdecyduję to nic sobie nie zrobię Mój mały uspakaja się do melodyjek z karuzelki Wygląda tak jakby słuchał tyle że ta karuzelka wydaje się taka ciężka,a to mocowanie takie liche, że trochę świruję
|
|
|
|
#1672 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aby zdazyc co mały sie nie obudził Cytat:
|
|
|
#1673 | |||||
|
Zadomowienie
|
nadrobiłam
![]() wczoraj była cisza, a dziś tyle napisałyście Cytat:
A ja myślałam, że tylko moja siostra jest tak szalona, że na każde kichnięcie kogoś w autobusie już się nastawia, że będzie chora. Nawet latem potrafi nosić cienkie rękawiczki bo nie wiadomo, kto dotykał poręczy w autobusie. Woda do picia tylko oligoceńska, kranówka fe - mimo iż u nas badania wykazały, ze akurat kranówkę mamy lepsza niż okoliczna oligoceńską. Torby z zakupami u nas na podłodze nie postawi mimo iż nasza mama ma zawsze czysto. I wyglądało by, że taka porządna, a sama w mieszkaniu ma bajzel i pełno kurzu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
nie myślę żeby zaszkodziło, w brzuchu dzieci tez mają podobno głośny szum Cytat:
Cytat:
http://allegro.pl/spiworek-spiwor-do...856398304.html - jest super - z dolnej odpiętej części można zrobić torbę do wózka i ma jeszcze kieszeń na suwak na wierzchu - rewelacyjnie cieplutka ta wełna i na długo starczy - do nosidełka, gondoli, spacerówki i na sanki - na porządne mrozy któraś pisała, że drogi śpiworek - jak za wełniany, to chyba nie taki drogi zważywszy, że na 2 zimy na pewno będzie dobry, jak nie na 3
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|||||
|
|
|
#1674 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe co z Archi..
|
|
#1675 |
|
Zakorzenienie
|
heja :-
![]() melduje sie po wizycie , która była krótka, lekarz zbadał mnie ginekologioczni epowiedział ze mam tam wszystko bardzo ładnie=cokolwiek to znaczy
|
|
|
|
#1676 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a byłaś dziś na wizycie?? co Ci powiedziala ginka??Cytat:
chyba też się przejdę do lumpka może coś fajnego cieplejszego by mi się udało upolować![]() Cytat:
i jak ładnie główkę trzyma![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- też sobie o niej właśnie myślałam, a nic sie od rana nie odezwała?? Cytat:
a jutro już zostaniesz w szpitalu??
|
|
|
#1677 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nooo... Brawo ![]() Ugotowałam kisiel i pół zostawiłam dla tż-ta. Ale właśnie wsunęłam i jego porcję
|
||
|
|
|
#1678 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1679 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to szybko zaczynają ale super![]() moc za szybkie rozwiązanie
|
|
|
#1680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spodziewałam sie po 7-14 dniach a tu taki szybki szpil sie normalnie tak zszokowałam ze nie zapytałam czy od razu jutro zaczna wywoływac |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:54.

ja już zwariuję, a nie mam się kogo spytać 

. Na mojego to chyba za rok będzie dobry, bo to rozmiar na 1,5 roczne dziecko i chyba bedę musiała jednak kupić sama
), to nawet pomogło. Mam nadzieję, że nie będzie miał takich ataków co wieczór
, my odkładamy temat na wiosnę, ale już uaptrzyłam sobie 

) i zmierzyłam sobie dzis dzinsy sprzed ciąży - sciągam je bez rozpinania. Z jednej strony fajnie, ale mysle ze sie troszke podtucze teraz bo cały czas jem
17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię