|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :)
Cytat:
Ja Bielański miałabym bliziutko, ale lekarza mam z Inflanckiej. Z drugiej strony - lekarz na porodzie pojawia się podobno na 5 minut.. No chyba że coś niedobrego się dzieje. Ale najważniejsze żeby dobrą położną miec.. ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- Cytat:
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2011-10-10 o 16:14 |
||
|
|
|
#4382 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i nie mogę się doczekać
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
|
|
|
|
#4383 |
|
Zakorzenienie
|
Piekne te Wasze historie
|
#4384 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Od wczoraj zaczął mi się straszny ból zęba ![]() ![]() istna masakra muszę jak najszybciej iść z tym do dentysty...Cytat:
Witaj ![]() ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Cytat:
to mamy podobnie ja mam termin na 8kwietnia ![]() a przeczucia miałam na chłopca, lecz teraz już sama nie wiem i doczekać się nie mogę kiedy się dowiem ![]() ---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- Cytat:
dziękuję bardzo ![]() ---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Cytat:
Witaj ![]() Gratuluję
|
|||||
|
|
|
#4385 |
|
Zadomowienie
|
No Lachony..to ja już wiem, czemu nam się tu tak fajnie gada..
Same normalne babki tu są. Żadnych udziwnionych sukni, ani fiu bździu na głowie. Agucha.. ty dżago jedna.. Ivonka, jaka Ty malusia jestes Zariah.. no fiu fiu.. A o biuście się nie wypowiadam, jako decha wklęśnięta.. Emigra, widzisz, a ja żałuję kościelnego ślubu;/ No wszystkie pięknie wyglądały Chiqua, fajna fryzurka Trzymała Ci się do końca?Ochhh.. jak ja uwielbiam śluby ![]() Rybka, ja nie wiem gdzie Ty niby te 10 kg upchnęłaś.. Może waga się zepsuła??? Ja już po pracy.. Po południu miałam tylko kurs - wprowadzają u nas nowy system komputerowy.. jakiś międzykrajowy.. Nie wiem, na razie wygląda na baaardzo pracochłonny i dość skomplikowany. Ja nie mam zaufania do irlandzkiej komputeryzacji za grosz.. Mam nadzieję, że jakoś damy radę;/ A poza tym jestem straaasznie głodna. A nie wiem co zjeść;/ Wracam nadrabiać zaległości.. Ale najpierw żarcie
|
|
|
|
#4386 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny, właśnie obejrzałam sobie Wasze fotki
jesteście prześliczne i przesympatyczne.wszystkie . |
|
|
|
#4387 |
|
Rozeznanie
|
Ja też obejrzałam fotki
I wiecie tyle lasek w jednym miejscu Wszystkie jesteście naprawdę ładne,a Wasze zdjęcia ślubne jakoś mnie tak nastroiły romantycznie Same piękne, promienne i zadbane mamy tu mamy Postaram się wstawić zdjęcie mojego mikro brzuszka jutro Ja tam coś widzę i TŻ stwierdził,że "coś tam" już widać więc wstawię
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4388 |
|
Zakorzenienie
|
Śliczne te Wasze zdjęcia ślubne. Ja też dodałam kilka swoich
|
|
|
|
#4389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tikki, Twoj maz ma super fryzure Ivonka, jaka Ty malusia przy mezu Rybka, ja tam nie widze tych 10 kg brzuszek sliczny rzeczywiscie wszystkie buzki przesympatyczne ![]()
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#4390 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
do samiuskiego końca kolega sie postarał żeby sie nie rowalila fryzurka
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#4391 |
|
Zakorzenienie
|
Później przejrzę maila i pooglądam sobie resztę
![]() MegMakeUp, mój mąż jeszcze niedawno pytał kiedy będzie widać brzuszek. Teraz jak ubiorę dopasowane ciuchy to taki dumny chodzi, że już widać Szkoda trochę, że ciężko idzie mu okazywanie uczuć, zwłaszcza radości (moja mama go trochę szkoli, jak powinien mnie teraz traktować ), ale oczy zawsze go zdradzają ![]() Puścili w TV fragment mojej ulubionej piosenki Celine Dion "Tell Him" i mam taki nastrój do wzruszeń teraz
|
#4392 |
|
Zadomowienie
|
Hehe.. opowiedz mi swoją historię..
TO moja jest taka ![]() W marcu 2009 oboje lecieliśmy do Polski. On do siebie, ja do siebie.. Czekamy na lotnisku na mój lot(był pierwszy), a Radek mi mówi: 'no wiesz, co? Moze bys tak jakąs salę zabukowała na wesele na przyszły rok??' No to zabukowałam ![]() Na 1 maja 2010![]() W sierpniu on był w Polsce sam. Wiedziałam, że kupi pierścionek, ale tak się denerwował, że mi się pierścionek nei spodoba, że oświadczył się dopiero pod koniec września ![]() Pierścionek mi się NIE spodobał Dzień po zaręczynach ściągnęłam i powiedziałam, ze może kiedyś córce na komunię taki sprezentować (matttko, ale ja jestem okropna). Następny pierścionek kupiliśmy tydzień po ślubie Po czym ja się przekonałam do mojego pierwszego, bo bardzo ładnie wygląda na tym samym palcu , co obrączka ![]() Prawdziwa sucz ze mnie~! A on naprawdę kochany facet.. A ciążą cieszy się niesamowicie ![]() Ja myślałam, że on mało uczuciowy jest kiedyś. Totalnie zmieniłam zdanie, odkąd mamy psa.. Jak facet do psa mówi pieszczotliwie, to nie może być mało uczuciowy. Tikki.. sunia jest CUDOWNA ![]() Ja jakoś specjalnym fanem owczarków nie jestem, ale ona jest prześlicza.. No i te kłapnięte uchole.. cuuuudo..A reakcja na dziecko bardzo pozytywna. Jak znajdziesz chętnego rodzica z małym dzieciaczkiem, to poznaj ich ze sobą My mamy super znajomych , którzy nam zaufali i swoją roczną córeńkę do nas przyprowadzali Mała baaardzo nieśmiała, a z psem oswoiła się po 3 wizycie i potem traktowała go jak 'mała stara'. Stał jej na drodze, to ona go pac rączką, aż się odsunął![]() A ona 11 kg , a pies 25 ![]() Oczywiście z oczu ich na moment nie spuszczaliśmy
|
|
|
|
#4393 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() takie pyszne flaczki jem, dlaczego Ty nie chcesz. Jakbys mojej babci flaczki sprobowala to bys sie na pewno przekonala. super sprawa! spontan slub u nas bylo co prawda 8 misiecy przygotowan ale zupelnie samotnych. ja w Uk, slub w PL. Wszystko zalatwilismy w 3 dni (znalezlismy sale, zaltwilismy kosciol i nauki przedmalzenskie ) A reszte sama wszystko planowalam i bylo to dosc samotne... i srednio sie przy tym bawilam bo potem mialam watpliwosci co do kazdej decyzji. Jakos nie wpadalm zeby na wizaz wejsc i skonsultowac z dziewczynami - byloby o wiele fajniej i pewnie. Poddalyby mi kilka fajnych pomyslow. No ale juz po ptokach... Ogolnei bylo naprawde dobrze. Tylko samochod byl zwykly ale juz nam kasy nie starczylo bo za wszystko placilismy sami. Tylko mama uszyla sukienke - takze ten koszt odpadl. Ale na weselu swoim bawilam sie genialnie, trwalo od 6 po poludniu do 6 rano i nawet babcia zostala do konca. Prawie nikt nie wyszedl przed 5ta U mnie tez nie bylo oswiadczyn. Po prostu postanowilismy ze sie pobieramy w drodze po zakupy do supermarketu pierscionek wybieralismy razem.. hm.. malo romantycznie. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Widocznie ona nie marzy o byciu mama.... a widac bedzie na pewno. cale sliczne malenstwo. raczki, nozki, glowke i jak bedziesz miala szczescie to moze nawet do Ciebie pomacha a i mialam jeszcze dodac cos o zdjeciach slubnych: chiqua jestes pardzo odobna to corki mojego "przyszywanego" wujka. gosica a Twoje wloski mi sie strasznie spodobaly. ja tez baaardzo chcialam podobna Na tych zdjeciach na mailu nie widac bo to juz sesja dnia nastepnego – dlatego wlos mi wisi bez ladu i skladu ) Bardzo mi sie podobaja Twoje wloski na slubie. Boskie! Aguska - ale piekny tren. i suknia Ja taki chcialam ale stchorzylam i kazalam mamie skrocic w plaszczu i teraz oczywiscie zaluje no ogolnie same komplementy moglabym nadawac. anagat ma racje. same fajne babeczki zadnych udziwnien w sukniach. wszsytkie piekne
Edytowane przez Zariah Czas edycji: 2011-10-10 o 18:03 |
|||
|
|
|
#4394 |
|
Zadomowienie
|
śliczne macie te fotki
![]() ivonka jakie ty maleństwo jesteś sweet ![]() tikki a Twój mężus jakie zaj..... loczki ma no i wygladalas cudownie![]() no i bębenki macie świetne wszystkie jak mój troche urośnie to wrzucę jak na razie kg idą w boczki :/ i w zanik talii :/ chociaż w spodniach ciążowych troszke już chyba widac ale zdaniem męża najbardziej widac cycki
|
|
|
#4395 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zaimpo nowałam sama sobie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4396 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja nawet pierścionka nie mam no ja też mam za✂✂✂ist y charakter ![]() ![]()
|
|
|
|
#4397 |
|
Zadomowienie
|
Tikki, ja się też w Twoim małżu zakochałam.. Kocham loki, uwielbiam.. Jakby mój akie włosy miał, to bym nic tylko go po głowie głaskała
![]() ![]() Zeżarłam bagietkę z masłem czosnkowym i kotleciki z lidla Wczoraj zdrowo, dziś średniawo Ale wreszcie mi ciepło i nie jestem głodna ![]() Odpisała mi pani w spr. pilates.. I wygląda na to ,że od jutra zaczynam ![]() Ciekawe co to będzie.. Muszę jakiś ciuch przygotować rozsądny Bo w samych wycierusach łażę;/ Jak patrzę na inne Polki w Ire, to one się wyróżniają ładnymi ciuchami.. a ja jak jakiś oberwaniec. Nie cierpię zakupów. Na ogół starcza mi energii na tutejszego primarka(jak kto woli penisa ).. I do innych sklepów już nie wchodzę. Echh.. No nie umiem się ubierać elegancko, a moja praca mnie totalnie demobilozuje, bo w robocie przebieram się w rozwalone niebieskie portasy XL plus koszulka niebieska w tym samym rozmiarze.. Plus papierowa czapa na łeb.. tragedia chodząca.. |
|
|
|
#4398 |
|
Raczkowanie
|
My ślubu też nie mamy i też chcemy dopiero jak po porodzie dojdziemy do siebie i bedziemy mieli czas zeby spokojnie zorganizowac slub, bo wesela nie chcemy. Oczywiscie u nas tez rodzinka naciskala zeby wesele na sto osob zrobic albo i wiecej, bo rodzina liczna... Wiec postanowilismy zaczac od powiekszania rodziny, potem slub
i juz o weelu nie. wspominaja
|
|
|
|
#4399 | |
|
Raczkowanie
|
To podobnie jak ja. Ale chyba ja cię źle zrozumiałam. Zrozumiałam że w twoim mieście jest tylko 2 ginków...
i że jeszcze łatwo się do nich dostać. To pomyslałam ze albo w twoim mieście mieszkaja sami faceci albo to jakies małe miasteczko...![]() ---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Cytat:
. Wszystkie te przedmioty to bajka w porównaniu z fizyką kwantową (kończyłam polibude) choćbym 10 lat nad tym siedziała, nie ma szans tego pojąć a nawet wykuć, wolałabym czołem gwoździe wbijać |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4400 |
|
Zadomowienie
|
Emigra, pytałaś się czemu żałujemy ślubu kościelnego.
Z prostego powodu, że kościół katolicki obecnie budzi w nas jedynie negatywne odczucia. Coś na kształt głębokiego niesmaku, rzekłabym wręcz obrzydzenia. To było jedyny ukłon w stronę rodziców, wszystko inne było załatwione nietradycyjnie- noc przedślubna w hotelu, brak błogosławieństwa. I chyba po prostu oboje czujemy niesmak wobec swojej własnej postawy. Zrobiliśmy coś wbrew swoim przekonaniom i teraz żałujemy, ale jest za późno. Trudno sie mówi. Kościół wymazaliśmy z pamięci, a cała reszta była po prostu rewelacyjna ![]() Najdebilniejsze były nauki przedmałżeńskie.. grrr.. w Ire robiliśmy.. Głupie babsko mi wmawiało, że kobieta może sobie sama wymacać szyjkę macicy i sprawdzić w jakiej fazie cyklu jest obecnie Bardzo szczerze poprosiłam ją, żeby mi zademonstrowała na sobie. Prosiłam się również, żeby pokazała mi badania, które rzekomo cytowała, Oba pytania pominęła milczeniem.. Typowe zachowanie Pisiakowców;/ Takiego zakłamania i ciemnoty po prostu nie trawię:/ Aaaa żeby było jasne.. były to POLSKIE nauki przedmałż. w Irlandii. Edytowane przez anagat Czas edycji: 2011-10-10 o 18:34 |
|
|
|
#4401 |
|
Raczkowanie
|
Przepraszam dziewczyny ze tak pisze nieskladnie i bez pl znakow ale przez tel drukuje :-P
---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- A na naukach przedmalzenskich tez bylismy, tak przy okazji jak znajomi robili swoje nauki przed swoim slubem. Nie ma czego opowiadac w zwiazku z tym co tam uslyszelismy:-S |
|
|
|
#4402 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4403 | ||
|
Zakorzenienie
|
tam gdzie chodze mam leczenie za darmo, ale za plombe musze juz zaplacic. Oczywiscie za lepsza
Tam jest i na nfz i prywatnie.Pewne zabiegi ktore przysluguja nam w ramach kasy chorych sa tam wykonywane ale to co nie przysluguje to juz za to sie placi. Cytat:
![]() tez sie zatsnawialam dlugo nad tym trenem ale mi sie marzyl zawsze a jak Pani w salonie pokazala ze latwo sie go podpina i nie przeszkadza w tancu to sie w koncu przekonalam ![]() Cytat:
A w pracy ja tak jak Ty ciagle w przebraniu i jakos tak zapominam ze trzeba by sobie cos kupic zeby miec do chodzenia poza praca
|
|
#4404 |
|
Rozeznanie
|
Cześć!!!
ivonka jaka Ty malutka i śliczniutka jesteś Ty i cziqua na tych zdjęciach wyglądacie jakbyście mialy po 15lat (nie obrażajcie się oto ). Cziqua a Twój facet wygląda na młodszego od mojego TżtaW ogóle wszystkie wyglądacie uroczo. I bardzo zazdroszcze Wam, bo my swój ślub odłożyliśmy na niewiadomo kiedy karolca niech zgadnę-w 1z10 usłyszałas tę nutkę,hę? bo ja tam ją sobie przypomniałam i już setny raz ją słucham Skoro ślubem nie mogę,to chociaż oświadczynami się pochwale,a co! 3podejścia były Pierwsze-nieoficjalne.O tych oświadczynach wie tylko nasza dwójka. Miesiąc przed wyjazdem,w 3rocznice naszego zwiazku (hahahahaha jak to brzmi ) i powiedział do mnie,że skoro tu się wszystko zaczęło (pierwsze buzi ) i uklęknął i ładnie wygłosił formułkę . Zaskoczył mnie bo trochę wcześniej mi powiedział,że prędzej mogę się śmierci spodziewać niż zaręczyn Wtedy jeszcze pierścionka nie dostałam (wiadomo,student...). Drugie miały miejsce już w UK. a nie zgadniecie czemu je ponowił-bo był zazdrosny i bał się,że odejdę . Parę minut po 6 rano przyszedł do pokoju,bach na kolana,ja taka zaspana patrzę i pytam go co na rozrabiał skoro na klęczkach przepraszał będzie. A on z taką poważną miną zapytał... Pobudka była że ho ho. Z tym że i wtedy pierścionka nie bylo,bo się przeprowadzaliśmy... Kupił go dopiero przed wyjazdem do Polski. Bo oczywiście jak powiedziałam rodzicom to się oficjalnych domagali. Więc musieliśmy odstawić szopkę. kwiatki,czekoladki,płacze ,osz jak ja nie lubie tego!! te ostatnie wcale mnie się nie podobały,bo skończyły się awanturą teściostwa na temat ślubu. Bo już wtedy chcieli ustalić datę itd,a my nawet przez chwilę o tym nie myśleliśmy... Pomyślałam teraz,że skoro odłożylismy ślub to 4podejście też będzie musiało byćech te moje posty jak zwykle w cholere długie,wybaczcie....:pliz :
|
#4405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szczególnie te słabsze basy są niemal niesłyszalne nawet dla nas, ale powodują specyficzne drgania.
|
|
#4406 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4407 |
|
Zakorzenienie
|
anagat i emigra nie wiem jak z tymi moimi kilogramami, ale jak byłam na pierwszej wizycie to im waga inaczej pokazała jak moja, tyle że przyrost był ten sam-7kg, teraz się ważyłam ze 3 dni temu i jest 10 na plusie. Pocieszające jest to, że nawet teraz z ta waga wyglądałabym nieźle, bo wcześniej gdzieniegdzie kości mi wystawały
|
|
|
|
#4408 |
|
Zadomowienie
|
Balbinko, moje posty też długie są
Jak ktoś nie chce , to nie czyta ![]() Ooo to była kolejna nietradycyjna rzecz- żadnych zaręczyn wśród rodziny. My tego cyrku nie uznajemy i tyle. Tak samo rodzice nie mieli nic do powiedzenia..Ojciec dowiedział się, że biorę ślub podwożąc mnie do restauracji, w której bukowałam wesele ![]() Ja męża rodziców widziałam RAZ JEDEN przed ślubem. Spotkaliśmy się w restauracji I jeszcze mieliśmy debila za kelnera..grrr
|
|
|
|
#4409 |
|
Wtajemniczenie
|
jake superanckie Wasze zdjecia Dziewczeta
, slubu koscielnego nie chce - ale suknie biala tak!! sliczne suknie mialyscie naprawde. jak juz pojde do fryzjera w sobote to tez wrzuce jakies zdjecia z brzusiem, a w ogole to jak ogladalam Wasze fotki to chyba dzidzia sie ruszala - i to bardzo czesto, bo zrobilam znow kruszonke z jablkami i cukru w niej sporo bylo - wiec dziecko skakalo sobie, chyba to TO tak mi sie wydaje.
|
|
|
|
#4410 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, zlitujcie się! nie nadążam za Wami! nic nie piszę bo chcę najpierw nadrobić, ale chyba spasuję, zostało mi 10 stron
Czuje się już znacznie lepiej, choc zdaza mi sie jeszcze spotykac z porcelaną, dlatego tez zyje troche aktywniej i nie mam dla Was tyle czasu ![]() Grauluje poznanych plci, widze ze dziewuszki sa na fali. Moj mezulek tez ma przeczucie ze bedzie dziewczynka, nastepna wizyte mam 28 pazdziernika, lekarz powiedzial ze moze juz cos bedzie widzial A tak w ogole to u mnie dzis ostatni dzien 13 tygodnia, to niesamowite jak czas szybko leci, zaraz bedzie polmetek! Macie jeszcze jaies fajne przepisy na jedzenie? duzo rzeczy mnie odrzuca i wciaz szukam nowych inspiracji. P.S. musze sie sprezyc z pisaniem, bo nie moge sie doczekac 100 postow i ogladania Waszych brzuszków! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:03.

A najbardziej lubię komentarze typu:jak to, tatara/flaków/galarety etc nie zjesz????Przecież to pyszne, jak można nie chcieć zjeść!? Mój komentarz-jak można w taki sposób namawiać, i nie rozumieć, że ludzie mają swój kulinarny gust???

) Takze przygotuj sie na szok i wzruszenie
przyznam, że wizaż jest w pewnym sensie jedną z podpór w tym czasie 
i muszę Wam powiedzieć, że mam przeczucie od początku, że to będzie córeczka 

no i wygladalas cudownie
Jak to zrobiłaś?
(kończyłam polibude) choćbym 10 lat nad tym siedziała, nie ma szans tego pojąć a nawet wykuć, wolałabym czołem gwoździe wbijać