2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :) - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-10, 16:03   #4381
lena_mi
Zakorzenienie

Dot.: 2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :)

Cytat:
Napisane przez agnes99 Pokaż wiadomość
evvcia_ moja siostra rodziła w lipcu w Bielańskim (porodówka jest świezo po remoncie) i ja też tam mam zamiar rodzić. lekarza prowadzącego też mam z tego szpitala
a jak na poporodówce? bo zauważyłam że z tym mają problem szpitale, a w końcu tam też spędzimy trochę czasu..
Ja Bielański miałabym bliziutko, ale lekarza mam z Inflanckiej.
Z drugiej strony - lekarz na porodzie pojawia się podobno na 5 minut.. No chyba że coś niedobrego się dzieje.
Ale najważniejsze żeby dobrą położną miec..

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
Ja nie zjem nigdy galarety na zimno z zatopionym w niej mięśem i warzywami, bo mnie obrzydza sam widok i to, że się trzęsie...W smaku, jak kiedyś wzięłam kęsa, także mnie nie przekonuje A najbardziej lubię komentarze typu:jak to, tatara/flaków/galarety etc nie zjesz????Przecież to pyszne, jak można nie chcieć zjeść!? Mój komentarz-jak można w taki sposób namawiać, i nie rozumieć, że ludzie mają swój kulinarny gust???
fuj tatar, fuj galareta i flaki.. też nie lubię. a do tego oliwki :/

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2011-10-10 o 16:14
lena_mi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 16:06   #4382
MegMakeUp
Rozeznanie

GG do MegMakeUp

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
No pewno ze bedzie widac!!! Beda juz rece, nogi, wszystko! Ja wlasnie z 11 tygodnia mam najfajniejsze zdjecia gdzie widac wsyzstkie paluszki, stopke, buzke (taka alienowata, bo to kosci widac w 2D ) Takze przygotuj sie na szok i wzruszenie
Jejka... no to się straszliwie cieszę i nie mogę się doczekać
MegMakeUp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 16:32   #4383
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Piekne te Wasze historie
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 16:54   #4384
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Witajcie

Od wczoraj zaczął mi się straszny ból zęba istna masakra muszę jak najszybciej iść z tym do dentysty...

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
Dzień... dobry wieczór

podczytuję panie od czasu do czasu już od pierwszej części wątku również będę szczęśliwą mamusią wiosennego dzidziusia miło jest poczytać, że ktoś tzn. Wy macie podobne problemy i rozterki jak ja
To moja pierwsza ciąża, mam dopiero (choć to może złe słowo ) 21 lat i w ogóle wszystko się w moim życiu skomplikowało, ale staram się ze wszystkim sobie dzielnie radzić przyznam, że wizaż jest w pewnym sensie jedną z podpór w tym czasie

Dlatego chciałabym zapytać czy mogę dołączyć?

Witaj

---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
zaraz właśnie druknę wiadomość a tak teraz na szybkości to Wam powiem, że jestem w 14+1 tc, termin wg OM mam na 7 kwietnia, a więc praktycznie na Wielkanoc i muszę Wam powiedzieć, że mam przeczucie od początku, że to będzie córeczka ciekawe czy moje przeczucia się sprawdzą

to mamy podobnie ja mam termin na 8kwietnia
a przeczucia miałam na chłopca, lecz teraz już sama nie wiem i doczekać się nie mogę kiedy się dowiem

---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
No wiec ja zaliczylam wizyte u dentysty. Pieczatke w karcie ciazy mam
I jestem zadowolona bo mam do leczenia tylko jeden zabek (niewielki ubytek).
Usuwalam dzis tylko kamien nazebny i osad jakas pasta polerska.

A nie wiem czy wiecie: w czasie ciazy nalezy nam sie dwukrotne (na nfz-darmowe) usuwanie kamienia nazebnego. Bo normalnie raz na rok.
Ale ze pierwsze usuwanie kamienia mialam dzis, dopiero moge za 6 m-cy a wtedy bede juz po porodzie (bo to bedzie kwiecien). Wiec od dzisiejszego dnia mam liczyc dokladnie 6 m-cy i mam na to 42 dni od tego dnia co bedzie za 6 m-cy
Nie wiem czy dobrze wytlumaczylam, ale warto wiedziec

A u dentysty byłaś prywatnie czy na nfz??

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

Cytat:
kombinezon 62, bo po pierwsze to okrycie wierzchnie a po drugie nie wiesz do konca jaka dzidzia bedzie duza. Ciuszki do szpitala 56, pewnie i tak bobas bedzie w nich plywal, jednak w razie w mozesz zakupic tez pare spioszkow i kaftanikow w r. 62 i tak je uzyjesz.

dziękuję bardzo

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Furczak Pokaż wiadomość
Witam Was wszystkie serdecznie!!
Ja również chciałabym do Was dołączyć... ciężko mi było nadrobić cały wątek ale udało się Dzisiaj byliśmy na wizycie u naszej Pani Dr i na razie wszystko ok. Za niecałe 2 tygodnie mamy USG genetyczne i mam nadzieję poznać juz płeć Dzisiaj mamy 13+1 tc, to nasz pierwszy dzidziuś i bardzo się cieszymy Termin porodu wychodzi jakoś na 12 kwietnia.

Witaj
Gratuluję

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 17:09   #4385
anagat
Zadomowienie

No Lachony..to ja już wiem, czemu nam się tu tak fajnie gada..
Same normalne babki tu są.
Żadnych udziwnionych sukni, ani fiu bździu na głowie.
Agucha.. ty dżago jedna..
Ivonka, jaka Ty malusia jestes
Zariah.. no fiu fiu.. A o biuście się nie wypowiadam, jako decha wklęśnięta..
Emigra, widzisz, a ja żałuję kościelnego ślubu;/

No wszystkie pięknie wyglądały
Chiqua, fajna fryzurka Trzymała Ci się do końca?

Ochhh.. jak ja uwielbiam śluby

Rybka, ja nie wiem gdzie Ty niby te 10 kg upchnęłaś.. Może waga się zepsuła???
Ja już po pracy.. Po południu miałam tylko kurs - wprowadzają u nas nowy system komputerowy.. jakiś międzykrajowy.. Nie wiem, na razie wygląda na baaardzo pracochłonny i dość skomplikowany.
Ja nie mam zaufania do irlandzkiej komputeryzacji za grosz..
Mam nadzieję, że jakoś damy radę;/

A poza tym jestem straaasznie głodna. A nie wiem co zjeść;/

Wracam nadrabiać zaległości.. Ale najpierw żarcie
anagat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 17:23   #4386
agabi
Rozeznanie

dziewczyny, właśnie obejrzałam sobie Wasze fotki jesteście prześliczne i przesympatyczne.wszystkie . buzzzziakiiii
agabi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 17:31   #4387
MegMakeUp
Rozeznanie

GG do MegMakeUp

Ja też obejrzałam fotki I wiecie tyle lasek w jednym miejscu Wszystkie jesteście naprawdę ładne,a Wasze zdjęcia ślubne jakoś mnie tak nastroiły romantycznie
Same piękne, promienne i zadbane mamy tu mamy

Postaram się wstawić zdjęcie mojego mikro brzuszka jutro Ja tam coś widzę i TŻ stwierdził,że "coś tam" już widać więc wstawię
MegMakeUp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 17:32   #4388
tikki85
Zakorzenienie

Śliczne te Wasze zdjęcia ślubne. Ja też dodałam kilka swoich
Stary 2011-10-10, 17:41   #4389
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anagat Pokaż wiadomość
No Lachony..to ja już wiem, czemu nam się tu tak fajnie gada..
Same normalne babki tu są.
Żadnych udziwnionych sukni, ani fiu bździu na głowie.
Agucha.. ty dżago jedna..
Ivonka, jaka Ty malusia jestes
Zariah.. no fiu fiu.. A o biuście się nie wypowiadam, jako decha wklęśnięta..
Emigra, widzisz, a ja żałuję kościelnego ślubu;/

Ochhh.. jak ja uwielbiam śluby

Rybka, ja nie wiem gdzie Ty niby te 10 kg upchnęłaś.. Może waga się zepsuła???
Ja już po pracy.. Po południu miałam tylko kurs - wprowadzają u nas nowy system komputerowy.. jakiś międzykrajowy.. Nie wiem, na razie wygląda na baaardzo pracochłonny i dość skomplikowany.
Ja nie mam zaufania do irlandzkiej komputeryzacji za grosz..
Mam nadzieję, że jakoś damy radę;/

A poza tym jestem straaasznie głodna. A nie wiem co zjeść;/

Wracam nadrabiać zaległości.. Ale najpierw żarcie
oj a dlaczego?

Tikki, Twoj maz ma super fryzure i jestescie tak podobni do siebie

Ivonka, jaka Ty malusia przy mezu

Rybka, ja tam nie widze tych 10 kg brzuszek sliczny

rzeczywiscie wszystkie buzki przesympatyczne
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 17:43   #4390
cziqua
Zadomowienie

Cytat:

do samiuskiego końca kolega sie postarał żeby sie nie rowalila fryzurka

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 17:43   #4391
karolca
Zakorzenienie

Później przejrzę maila i pooglądam sobie resztę

MegMakeUp, mój mąż jeszcze niedawno pytał kiedy będzie widać brzuszek. Teraz jak ubiorę dopasowane ciuchy to taki dumny chodzi, że już widać Szkoda trochę, że ciężko idzie mu okazywanie uczuć, zwłaszcza radości (moja mama go trochę szkoli, jak powinien mnie teraz traktować ), ale oczy zawsze go zdradzają

Puścili w TV fragment mojej ulubionej piosenki Celine Dion "Tell Him" i mam taki nastrój do wzruszeń teraz

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-10, 17:57   #4392
anagat
Zadomowienie

Hehe.. opowiedz mi swoją historię..
TO moja jest taka

W marcu 2009 oboje lecieliśmy do Polski. On do siebie, ja do siebie.. Czekamy na lotnisku na mój lot(był pierwszy), a Radek mi mówi: 'no wiesz, co? Moze bys tak jakąs salę zabukowała na wesele na przyszły rok??'
No to zabukowałam Na 1 maja 2010
W sierpniu on był w Polsce sam. Wiedziałam, że kupi pierścionek, ale tak się denerwował, że mi się pierścionek nei spodoba, że oświadczył się dopiero pod koniec września
Pierścionek mi się NIE spodobał
Dzień po zaręczynach ściągnęłam i powiedziałam, ze może kiedyś córce na komunię taki sprezentować (matttko, ale ja jestem okropna).

Następny pierścionek kupiliśmy tydzień po ślubie
Po czym ja się przekonałam do mojego pierwszego, bo bardzo ładnie wygląda na tym samym palcu , co obrączka

Prawdziwa sucz ze mnie~!
A on naprawdę kochany facet.. A ciążą cieszy się niesamowicie
Ja myślałam, że on mało uczuciowy jest kiedyś. Totalnie zmieniłam zdanie, odkąd mamy psa..
Jak facet do psa mówi pieszczotliwie, to nie może być mało uczuciowy.

Tikki.. sunia jest CUDOWNA Ja jakoś specjalnym fanem owczarków nie jestem, ale ona jest prześlicza.. No i te kłapnięte uchole.. cuuuudo..

A reakcja na dziecko bardzo pozytywna.

Jak znajdziesz chętnego rodzica z małym dzieciaczkiem, to poznaj ich ze sobą My mamy super znajomych , którzy nam zaufali i swoją roczną córeńkę do nas przyprowadzali Mała baaardzo nieśmiała, a z psem oswoiła się po 3 wizycie i potem traktowała go jak 'mała stara'. Stał jej na drodze, to ona go pac rączką, aż się odsunął
A ona 11 kg , a pies 25
Oczywiście z oczu ich na moment nie spuszczaliśmy
Stary 2011-10-10, 18:02   #4393
Zariah
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
A najbardziej lubię komentarze typu:jak to, tatara/flaków/galarety etc nie zjesz????Przecież to pyszne, jak można nie chcieć zjeść!? Mój komentarz-jak można w taki sposób namawiać, i nie rozumieć, że ludzie mają swój kulinarny gust???
moj TZ w tym celuje
takie pyszne flaczki jem, dlaczego Ty nie chcesz. Jakbys mojej babci flaczki sprobowala to bys sie na pewno przekonala.

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
oj a nasz ślub to byl totalny spontan
bez oswiadczyn w dodatku
super sprawa! spontan slub
u nas bylo co prawda 8 misiecy przygotowan ale zupelnie samotnych.
ja w Uk, slub w PL. Wszystko zalatwilismy w 3 dni (znalezlismy sale, zaltwilismy kosciol i nauki przedmalzenskie )
A reszte sama wszystko planowalam i bylo to dosc samotne... i srednio sie przy tym bawilam bo potem mialam watpliwosci co do kazdej decyzji.
Jakos nie wpadalm zeby na wizaz wejsc i skonsultowac z dziewczynami - byloby o wiele fajniej i pewnie. Poddalyby mi kilka fajnych pomyslow.
No ale juz po ptokach... Ogolnei bylo naprawde dobrze.
Tylko samochod byl zwykly ale juz nam kasy nie starczylo bo za wszystko placilismy sami. Tylko mama uszyla sukienke - takze ten koszt odpadl.
Ale na weselu swoim bawilam sie genialnie, trwalo od 6 po poludniu do 6 rano i nawet babcia zostala do konca.
Prawie nikt nie wyszedl przed 5ta (tu sie przechwalam troche )
U mnie tez nie bylo oswiadczyn. Po prostu postanowilismy ze sie pobieramy w drodze po zakupy do supermarketu
pierscionek wybieralismy razem..
hm.. malo romantycznie.

Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość
Cześć! ja parę dni temu trafiłam na artykuł który mnie zasmucił -a to dlatego że sama jestem muzykiem (skrzypaczka) i muzyki obecnie słucham dla siebie, dla własnego relaksu. Ale myślałam o poszczaniu muzyki brzuszkowi aż do tego co przeczytałam...
ponoć ten nurt muzyki prenatalnej to tylko jedna z wielu teorii i w rzeczywistości może bardziej szkodzić dziecku niż pomagać. Tłumaczyli to tym że nigdy nie wiemy w jakiej fazie świadomości jest dziecko (no chyba że właśnie nas kopie) i niejako "przeszkadzamy" mu w rozwoju tych funkcji które ono instynktownie kształtuje w macicy (dotyk, smak, połykanie, ssanie, nauka dźwięku bicia serca, głosów otaczających go) i żeby przypadkiem nie przystawiać ani słuchawek ani głośników do brzucha -ponieważ decybele mogą zakłócać życie płodowe dziecka np. kiedy śpi, uczy się lub po prostu odpoczywa (to tak jak my tez nie zawsze mamy ochotę na muzykę).
Także sama raczej nie będę nadgorliwa w tym względzie.
ja bede sluchac muzyki nie za glosno. na pewno nei bede przykladac Sluchawek do brzuszka. Ale jak normalne dzwieki z zewnatrz halasuja przez caly dzien to dziecku to nie przeszkadza wiec lagodna muzyka wieczorkiem w tle dla relaksu tez mu nie zaszkodzi mysle?

Cytat:
Napisane przez MegMakeUp Pokaż wiadomość
U
Swoją drogą miałam dzisiaj kiepski poniedziałek.
Z samego rana przychodzi do mnie moja Pani kierownik i pyta mnie: Pogodziłaś się już z tym,że jesteś w ciąży ?
Ja wywaliłam na nią oczy. Rok się staraliśmy o dzidzię i czekaliśmy na tą ciążę,a ona mi tu z takim tekstem.
Tak mnie zirytowała,że myślałam,że ją klepnę w łeb bo nie wiem już jak to nazwać. Na szczęście po obiadku poprawił mi się humorek ;D

Jutro idę zrobić badania, w piątek mam dodatkowe USG,a w poniedziałek wizytę i mam nadzieję,że już cokolwiek będzie widać...coś więcej niż białą kropkę. Jak myślicie ? Od poniedziałku będzie gdzieś 12 tydz...
No co za babsko okropne? Skad sie biora tacy „madrzy” ludzie?
Widocznie ona nie marzy o byciu mama....

a widac bedzie na pewno. cale sliczne malenstwo. raczki, nozki, glowke i jak bedziesz miala szczescie to moze nawet do Ciebie pomacha

a i mialam jeszcze dodac cos o zdjeciach slubnych:

chiqua jestes pardzo odobna to corki mojego "przyszywanego" wujka. Sliczna dziewczyna a jaka fajna. Uwilebiam ja niesamowicie. Teraz mieszka w Kanadzie ale pamietam ja jako super laseczke ze swietnym charakterem.

gosica a Twoje wloski mi sie strasznie spodobaly. ja tez baaardzo chcialam podobna ale mi powiedzieli ze sie trzymac nie bedzie wiec w koncu mialam upieta. A tobie sie trzymaly?

Na tych zdjeciach na mailu nie widac bo to juz sesja dnia nastepnego – dlatego wlos mi wisi bez ladu i skladu (jak wroce do domu to Wam wrzuce dzielo mego fryzjera - bez probnej robilam i na poczatku bylam przerazona jak zobaczylam swoja lepecynke w tej fryzurce a potem mi sie bardzo spodobalo )
Bardzo mi sie podobaja Twoje wloski na slubie. Boskie!

Aguska - ale piekny tren. i suknia Ja taki chcialam ale stchorzylam i kazalam mamie skrocic w plaszczu i teraz oczywiscie zaluje

no ogolnie same komplementy moglabym nadawac. anagat ma racje. same fajne babeczki zadnych udziwnien w sukniach. wszsytkie piekne

Edytowane przez Zariah
Czas edycji: 2011-10-10 o 18:03
Zariah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 18:02   #4394
cziqua
Zadomowienie

śliczne macie te fotki

ivonka jakie ty maleństwo jesteś sweet
tikki a Twój mężus jakie zaj..... loczki ma no i wygladalas cudownie

no i bębenki macie świetne wszystkie jak mój troche urośnie to wrzucę jak na razie kg idą w boczki :/ i w zanik talii :/ chociaż w spodniach ciążowych troszke już chyba widac ale zdaniem męża najbardziej widac cycki

Filip Jan

16.04.2012
narodziny syna Filipa!!!

Stary 2011-10-10, 18:05   #4395
aaagga
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
To super wynik Jak to zrobiłaś?

Ja wczoraj też porządkowałam szafę. O kilku ciuchach zapomniałam, że mam. Na dodatek doszłam do wniosku, że mam za dużo Przełożyłam na bliższą półkę te w które wejdę w czasie ciąży
dunkan, rzecz jasna. Co fajnego zostaje to ból serca jak się ma zjeść chleb biały, makaron lub ziemniaki... 6 miesięcy nic słodkiego do ust nie wzięłam...zaimpo nowałam sama sobie
aaagga jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-10, 18:11   #4396
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zariah Pokaż wiadomość
moj TZ w tym celuje
takie pyszne flaczki jem, dlaczego Ty nie chcesz. Jakbys mojej babci flaczki sprobowala to bys sie na pewno przekonala.

super sprawa! spontan slub
u nas bylo co prawda 8 misiecy przygotowan ale zupelnie samotnych.
ja w Uk, slub w PL. Wszystko zalatwilismy w 3 dni (znalezlismy sale, zaltwilismy kosciol i nauki przedmalzenskie )
A reszte sama wszystko planowalam i bylo to dosc samotne... i srednio sie przy tym bawilam bo potem mialam watpliwosci co do kazdej decyzji.
Jakos nie wpadalm zeby na wizaz wejsc i skonsultowac z dziewczynami - byloby o wiele fajniej i pewnie. Poddalyby mi kilka fajnych pomyslow.
No ale juz po ptokach... Ogolnei bylo naprawde dobrze.
Tylko samochod byl zwykly ale juz nam kasy nie starczylo bo za wszystko placilismy sami. Tylko mama uszyla sukienke - takze ten koszt odpadl.
Ale na weselu swoim bawilam sie genialnie, trwalo od 6 po poludniu do 6 rano i nawet babcia zostala do konca.
Prawie nikt nie wyszedl przed 5ta (tu sie przechwalam troche )
U mnie tez nie bylo oswiadczyn. Po prostu postanowilismy ze sie pobieramy w drodze po zakupy do supermarketu
pierscionek wybieralismy razem..
hm.. malo romantycznie.

chiqua jestes pardzo odobna to corki mojego "przyszywanego" wujka. Sliczna dziewczyna a jaka fajna. Uwilebiam ja niesamowicie. Teraz mieszka w Kanadzie ale pamietam ja jako super laseczke ze swietnym charakterem.

ja nawet pierścionka nie mam stwierdziliśmy że szkoda kasy

no ja też mam za✂✂✂ist y charakter nie no żartuję mąż mówi że go wk...... ale i tak mnie kocha

Filip Jan

16.04.2012
narodziny syna Filipa!!!

Stary 2011-10-10, 18:13   #4397
anagat
Zadomowienie

Tikki, ja się też w Twoim małżu zakochałam.. Kocham loki, uwielbiam.. Jakby mój akie włosy miał, to bym nic tylko go po głowie głaskała

Zeżarłam bagietkę z masłem czosnkowym i kotleciki z lidla
Wczoraj zdrowo, dziś średniawo
Ale wreszcie mi ciepło i nie jestem głodna

Odpisała mi pani w spr. pilates.. I wygląda na to ,że od jutra zaczynam
Ciekawe co to będzie.. Muszę jakiś ciuch przygotować rozsądny Bo w samych wycierusach łażę;/

Jak patrzę na inne Polki w Ire, to one się wyróżniają ładnymi ciuchami.. a ja jak jakiś oberwaniec.
Nie cierpię zakupów. Na ogół starcza mi energii na tutejszego primarka(jak kto woli penisa).. I do innych sklepów już nie wchodzę.
Echh.. No nie umiem się ubierać elegancko, a moja praca mnie totalnie demobilozuje, bo w robocie przebieram się w rozwalone niebieskie portasy XL plus koszulka niebieska w tym samym rozmiarze.. Plus papierowa czapa na łeb.. tragedia chodząca..
Stary 2011-10-10, 18:17   #4398
Furczak
Raczkowanie

My ślubu też nie mamy i też chcemy dopiero jak po porodzie dojdziemy do siebie i bedziemy mieli czas zeby spokojnie zorganizowac slub, bo wesela nie chcemy. Oczywiscie u nas tez rodzinka naciskala zeby wesele na sto osob zrobic albo i wiecej, bo rodzina liczna... Wiec postanowilismy zaczac od powiekszania rodziny, potem slub i juz o weelu nie. wspominaja
Furczak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 18:26   #4399
aaagga
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
ok 155 tys mieszkańców 78km2 powierzchni
To podobnie jak ja. Ale chyba ja cię źle zrozumiałam. Zrozumiałam że w twoim mieście jest tylko 2 ginków... i że jeszcze łatwo się do nich dostać. To pomyslałam ze albo w twoim mieście mieszkaja sami faceci albo to jakies małe miasteczko...

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

Cytat:
Napisane przez julliczka Pokaż wiadomość
Wbrew pozorom, to nie są studia łatwe, jest wiele takich bio i chemicznych przedmiotów, a najgorsze są statystyczne Biochemię akurat spoko przeżyłam.
Robiłam specjalność biotechnologia chemiczna . Wszystkie te przedmioty to bajka w porównaniu z fizyką kwantową (kończyłam polibude) choćbym 10 lat nad tym siedziała, nie ma szans tego pojąć a nawet wykuć, wolałabym czołem gwoździe wbijać niż znowu to zdawać
Stary 2011-10-10, 18:33   #4400
anagat
Zadomowienie

Emigra, pytałaś się czemu żałujemy ślubu kościelnego.
Z prostego powodu, że kościół katolicki obecnie budzi w nas jedynie negatywne odczucia. Coś na kształt głębokiego niesmaku, rzekłabym wręcz obrzydzenia.
To było jedyny ukłon w stronę rodziców, wszystko inne było załatwione nietradycyjnie- noc przedślubna w hotelu, brak błogosławieństwa.

I chyba po prostu oboje czujemy niesmak wobec swojej własnej postawy.
Zrobiliśmy coś wbrew swoim przekonaniom i teraz żałujemy, ale jest za późno.
Trudno sie mówi. Kościół wymazaliśmy z pamięci, a cała reszta była po prostu rewelacyjna

Najdebilniejsze były nauki przedmałżeńskie.. grrr.. w Ire robiliśmy..
Głupie babsko mi wmawiało, że kobieta może sobie sama wymacać szyjkę macicy i sprawdzić w jakiej fazie cyklu jest obecnie

Bardzo szczerze poprosiłam ją, żeby mi zademonstrowała na sobie.
Prosiłam się również, żeby pokazała mi badania, które rzekomo cytowała,
Oba pytania pominęła milczeniem..
Typowe zachowanie Pisiakowców;/
Takiego zakłamania i ciemnoty po prostu nie trawię:/

Aaaa żeby było jasne.. były to POLSKIE nauki przedmałż. w Irlandii.

Edytowane przez anagat
Czas edycji: 2011-10-10 o 18:34
Stary 2011-10-10, 18:43   #4401
Furczak
Raczkowanie

Przepraszam dziewczyny ze tak pisze nieskladnie i bez pl znakow ale przez tel drukuje :-P

---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------

A na naukach przedmalzenskich tez bylismy, tak przy okazji jak znajomi robili swoje nauki przed swoim slubem. Nie ma czego opowiadac w zwiazku z tym co tam uslyszelismy:-S
Furczak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 18:56   #4402
aaagga
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Dziewczyny, co myslicie o muzyce prenatalnej? Ja od zawsze chcialam puszczac dzidzi w brzuszku jakies spokojne utworki, kolysanki prenatalne. Narazie moje dziecie slucha Seweryna Krajewskiego ''Kolysanka dla okruszka'' i http://www.youtube.com/watch?v=xbe-o...eature=related. Wczoraj puszczalam Jej delfinki i tym podobne z yt wlasnie zastanawiam sie nad kupnem jakiejs plyty z taka muzyka. Ponoc w okresie prenatalnym dzieci zapamietuja dzwieki i emocje i po urodzeniu niektore dzwieki moga je uspokajac i dawac im pozucie bezpieczenstwa. Jeszcze ponoc udowodniono, ze dzieci ktorym puszczalo sie muzyke prenatalna szybciej sie rozwiaja - ale dokladnie tych badan nie przytoczono, wiec nie wiem
Czytałam gdzies że dziecko nie słyszy wszystkich dźwięków np. nie słyszy skrzypiec ale słyszy np. basy
Stary 2011-10-10, 18:56   #4403
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
A u dentysty byłaś prywatnie czy na nfz??
tam gdzie chodze mam leczenie za darmo, ale za plombe musze juz zaplacic. Oczywiscie za lepsza Tam jest i na nfz i prywatnie.
Pewne zabiegi ktore przysluguja nam w ramach kasy chorych sa tam wykonywane ale to co nie przysluguje to juz za to sie placi.
Cytat:
Napisane przez Zariah Pokaż wiadomość
Aguska - ale piekny tren. i suknia Ja taki chcialam ale stchorzylam i kazalam mamie skrocic w plaszczu i teraz oczywiscie zaluje
dzieki
tez sie zatsnawialam dlugo nad tym trenem ale mi sie marzyl zawsze a jak Pani w salonie pokazala ze latwo sie go podpina i nie przeszkadza w tancu to sie w koncu przekonalam
Cytat:
Nie cierpię zakupów. Na ogół starcza mi energii na tutejszego primarka(jak kto woli penisa).. I do innych sklepów już nie wchodzę.
Echh.. No nie umiem się ubierać elegancko, a moja praca mnie totalnie demobilozuje, bo w robocie przebieram się w rozwalone niebieskie portasy XL plus koszulka niebieska w tym samym rozmiarze.. Plus papierowa czapa na łeb.. tragedia chodząca..
Ja tez nie znosze chodzic po sklepach meczy mnie to.
A w pracy ja tak jak Ty ciagle w przebraniu i jakos tak zapominam ze trzeba by sobie cos kupic zeby miec do chodzenia poza praca
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 18:59   #4404
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20

Cześć!!!
ivonka jaka Ty malutka i śliczniutka jesteś Ty i cziqua na tych zdjęciach wyglądacie jakbyście mialy po 15lat (nie obrażajcie się oto). Cziqua a Twój facet wygląda na młodszego od mojego Tżta
W ogóle wszystkie wyglądacie uroczo. I bardzo zazdroszcze Wam, bo my swój ślub odłożyliśmy na niewiadomo kiedy
karolca niech zgadnę-w 1z10 usłyszałas tę nutkę,hę? bo ja tam ją sobie przypomniałam i już setny raz ją słucham

Skoro ślubem nie mogę,to chociaż oświadczynami się pochwale,a co!
3podejścia były Pierwsze-nieoficjalne.O tych oświadczynach wie tylko nasza dwójka. Miesiąc przed wyjazdem,w 3rocznice naszego zwiazku (hahahahaha jak to brzmi) Tż wymyślił wycieczkę w nasze magiczne miejsce (tzw "kopiec"-na jego miejscu kiedyś jakiś zamek był,ale to daaaaaaaaaaaawno było,teraz to go podobno rozkopali archeolodzy) i powiedział do mnie,że skoro tu się wszystko zaczęło (pierwsze buzi i wyznanie) to tutaj chce przenieśc nasz związek na wyższy poziom () i uklęknął i ładnie wygłosił formułkę. Zaskoczył mnie bo trochę wcześniej mi powiedział,że prędzej mogę się śmierci spodziewać niż zaręczyn. Wtedy byłam zła,ale teraz to mi się wydaje,że to celowe zagranie było. Wtedy jeszcze pierścionka nie dostałam (wiadomo,student...). Drugie miały miejsce już w UK. a nie zgadniecie czemu je ponowił-bo był zazdrosny i bał się,że odejdę. Parę minut po 6 rano przyszedł do pokoju,bach na kolana,ja taka zaspana patrzę i pytam go co na rozrabiał skoro na klęczkach przepraszał będzie. A on z taką poważną miną zapytał... Pobudka była że ho ho. Z tym że i wtedy pierścionka nie bylo,bo się przeprowadzaliśmy... Kupił go dopiero przed wyjazdem do Polski. Bo oczywiście jak powiedziałam rodzicom to się oficjalnych domagali. Więc musieliśmy odstawić szopkę. kwiatki,czekoladki,płacze ,osz jak ja nie lubie tego!! te ostatnie wcale mnie się nie podobały,bo skończyły się awanturą teściostwa na temat ślubu. Bo już wtedy chcieli ustalić datę itd,a my nawet przez chwilę o tym nie myśleliśmy... Pomyślałam teraz,że skoro odłożylismy ślub to 4podejście też będzie musiało być zasugeruję mu to w przyszłości...

ech te moje posty jak zwykle w cholere długie,wybaczcie....:pliz :

Julian:22.03.2012
Leon:26.02.2015
Iiiii nadchodzi nowe ❤️
balbinka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 19:00   #4405
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaagga Pokaż wiadomość
Czytałam gdzies że dziecko nie słyszy wszystkich dźwięków np. nie słyszy skrzypiec ale słyszy np. basy
Basów się na ogól nie słyszy a czuje szczególnie te słabsze basy są niemal niesłyszalne nawet dla nas, ale powodują specyficzne drgania.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 19:00   #4406
anagat
Zadomowienie

Cytat:

Ja tez nie znosze chodzic po sklepach meczy mnie to.
A w pracy ja tak jak Ty ciagle w przebraniu i jakos tak zapominam ze trzeba by sobie cos kupic zeby miec do chodzenia poza praca
Czyli sie rozumiemy
Stary 2011-10-10, 19:07   #4407
rybka13
Zakorzenienie

anagat i emigra nie wiem jak z tymi moimi kilogramami, ale jak byłam na pierwszej wizycie to im waga inaczej pokazała jak moja, tyle że przyrost był ten sam-7kg, teraz się ważyłam ze 3 dni temu i jest 10 na plusie. Pocieszające jest to, że nawet teraz z ta waga wyglądałabym nieźle, bo wcześniej gdzieniegdzie kości mi wystawały Także z jednej strony dla mnie te 10kg to mega dużo bo nigdy tyle nie przytyłam max.1-2 kg, a z drugiej strony nie czuje tak tego po sobie...
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 19:07   #4408
anagat
Zadomowienie

Balbinko, moje posty też długie są
Jak ktoś nie chce , to nie czyta
Ooo to była kolejna nietradycyjna rzecz- żadnych zaręczyn wśród rodziny. My tego cyrku nie uznajemy i tyle. Tak samo rodzice nie mieli nic do powiedzenia..Ojciec dowiedział się, że biorę ślub podwożąc mnie do restauracji, w której bukowałam wesele

Ja męża rodziców widziałam RAZ JEDEN przed ślubem. Spotkaliśmy się w restauracji I jeszcze mieliśmy debila za kelnera..grrr
Stary 2011-10-10, 19:19   #4409
MoniaHan
Wtajemniczenie

jake superanckie Wasze zdjecia Dziewczeta, slubu koscielnego nie chce - ale suknie biala tak!!sliczne suknie mialyscie naprawde. jak juz pojde do fryzjera w sobote to tez wrzuce jakies zdjecia z brzusiem, a w ogole to jak ogladalam Wasze fotki to chyba dzidzia sie ruszala - i to bardzo czesto, bo zrobilam znow kruszonke z jablkami i cukru w niej sporo bylo - wiec dziecko skakalo sobie, chyba to TO tak mi sie wydaje.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 19:19   #4410
monika83
Raczkowanie

Dziewczyny, zlitujcie się! nie nadążam za Wami! nic nie piszę bo chcę najpierw nadrobić, ale chyba spasuję, zostało mi 10 stron
Czuje się już znacznie lepiej, choc zdaza mi sie jeszcze spotykac z porcelaną, dlatego tez zyje troche aktywniej i nie mam dla Was tyle czasu
Grauluje poznanych plci, widze ze dziewuszki sa na fali. Moj mezulek tez ma przeczucie ze bedzie dziewczynka, nastepna wizyte mam 28 pazdziernika, lekarz powiedzial ze moze juz cos bedzie widzial
A tak w ogole to u mnie dzis ostatni dzien 13 tygodnia, to niesamowite jak czas szybko leci, zaraz bedzie polmetek!
Macie jeszcze jaies fajne przepisy na jedzenie? duzo rzeczy mnie odrzuca i wciaz szukam nowych inspiracji.
P.S. musze sie sprezyc z pisaniem, bo nie moge sie doczekac 100 postow i ogladania Waszych brzuszków!
monika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości