|
|
#3601 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zazdrośnice - część 42.! :-)
Cytat:
|
|
|
|
|
#3602 |
|
Zakorzenienie
|
MISSHA M PERFECT COVER BB CREAMNO. 21
krem użyłam tylko raz ale zobaczymy jeśli cera się poprawi to może i zainwestuję w niego jeszcze ale wtedy ciemniejszy .No ale Nie ma tego łał dla mnie .... już bardziej jestem zadowolona z tego revlon photoready |
|
|
|
#3603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jakoś jeszcze jeśli rodzice mieliby dorzucić trochę, to spoko dla mnie, wyobrażam to sobie nawet i w tym wyobrażeniu to jest ok ale nie wyobrażam sobie, że wydaję tylko czy też głównie ich pieniądze. tym bardziej że czułabym się w obowiązku wszystko z rodzicami i teściami negocjować, skoro płacą, a tego nie lubię. sama myśl o tym mnie meczy |
|
|
|
|
#3604 |
|
Zakorzenienie
|
Rain ja to już bym chciała na ostatnie sekundy gdy tańczymy i ostatni moment takie pochylenie http://images04.olx.pl/ui/3/23/31/49722231_1.jpg i buziiiii i wtedy buchhhhh lecące balony albo konfetti . A potem to się posprząta
|
|
|
|
#3605 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i pewna suma się zebrała przez te lata, ja od 18-stki dysponowałam tymi pieniędzmi i pilnowałam lokat, dzięki czemu jeszcze trochę się uzbierało - no i tak jakoś poszło ![]() A to inna para kaloszy - nam Rodzice dali pełną swobodę - pomagali załatwiać co trzeba, pomagali wybrać, ale ostateczna decyzja należała tylko do nas - tylko raz poczułam, że coś mi się próbuje narzucić, ale to akurat nie w sprawie wesela i jego organizacji czy też zapraszanych osób
|
|
|
|
|
#3607 |
|
Zakorzenienie
|
My mieliśmy luksus urządzania wesela za swoje tylko pieniądze. Moi rodzice i rodzina tz sprezentowali nam kasę w kopertach. Szczerze to nie wiem ile kosztowała ta impreza. Tania nie była, ale warto było. I tęsknię za moja suknia ślubną
dlatego cieszę sie, ze jeszcze sesja przed nami i ze już w nią znowu wejdę ![]() Apropos - kawunia, musimy sie umówić na jakiś wiosenny weekend z Twoim tz. I z Tobą, żebyś mnie maznela
|
#3608 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
względnie konfetti sypiącego się Młodej na twarz i do oczu ![]() Cytat:
![]() Mnie to serio nie bawiło ani przez chwilę
|
||
|
|
|
#3609 |
|
Zakorzenienie
|
Gwizdak będziesz mieć jeszcze sesję ślubną ?
Naj taki balon http://www.google.pl/imgres?q=strzel...t:429,r:12,s:0 http://www.fotosik.pl/showFullSize.p...be736a9a31bd94 http://www.fotosik.pl/showFullSize.p...5be80ab8099440 |
|
|
|
#3610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet szukanie sukni wydaje mi się irytujące, ale ja nie lubię zakupów z cyklu: 40 razy mierzę różne ubrania (suknie) i we wszystkich wyglądam źle/nic mi się nie podoba ![]() Gwizdak, wam pomagała plannerka nie? ile taka pani bierze? i fajnie Wam z tą sesją
|
|
|
|
|
#3612 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie będzie orkiestry tylko dj. Nie będzie zatem wykupywania PM przy dzikach akordeonu pod klatką. Nie będzie zabaw. Będzie obiad a potem tylko 3 ciepłe dania. Nie będzie żadnych poprawin. No ale właśnie takie wesele chce mieć. Cytat:
|
||
|
|
|
#3613 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zawsze wynajdę najbardziej prozaiczne i idiotyczne niuanse w takich akcjach
|
|
|
|
#3614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3615 |
|
Zakorzenienie
|
O, według definicji Najeczki my mieliśmy coś jakby "półwesele"
Jak to nazwać ? |
|
|
|
#3616 |
|
Zakorzenienie
|
naj my mamy ten luksus, że rodzice powiedzieli, że są w stanie wyłożyć po 15-20 tysięcy i w zasadzie do niczego się nie wtrącają. Teściowa to już w ogóle nie jest zorientowana co i jak, twierdzi, że to ma być nasz dzień i jak sobie zrobimy tak będziemy mieć i nam ufa. Tylko pyta kiedy i za co ma zapłacić
My i tak sami chcemy opłacić fotografa, zaproszenia, obrączki, nasz look (garnitur, makijaż, kwiaty i resztę - za sukienkę chcą płacić rodzice), noclegi dla znajomych, USC, kościół, prezenciki, lampiony itp. Rodzice głównie opłacą koszty przyjęcia (talerzyki, zespół, ciasto, alkohol i resztę).
|
|
|
|
#3617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli bardziej przyjęcie niż wesele według mojego słownika
|
|
|
|
|
#3618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- z tym, że ja sama płaciłam za swoją sukienkę (mama się uparła, że mi kupi welon |
|
|
|
|
#3619 |
|
Zakorzenienie
|
O to u mnie jest tak samo jak u Carmi
Tylko , że nie wiadomo co z TŻ rodzicami czy pomogą czy nie ....ale TŻ i tak będzie miał pełną kwotę do wesela odłożoną .I co do rodziców wiem,ze teściowa nie będzie się wtrącać a u mnie raczej też nie . Kucharkę zostawiam na mamy głowie ona dobrze wie co i jak ja mam tylko z nią jechać , zeby ustalić menu a resztę sami ustalaliśmy z TŻ . |
|
|
|
#3620 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie się ten strzelający balon nie podoba.
A z wtrącaniem się rodziców to kwestia charakteru - moja matka się wtrąca choć chcemy sami zapłacić za imprezę. |
|
|
|
#3621 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie rodzice będą tylko pomagać jeśli sami o to poprosimy, a rodzice TŻ nie mam pojęcia. Pewnie tylko ja będzie im się chciało.
|
#3622 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja jakaś po prostu lewa jestem i wychodzę z założenia, że jako dorośli ludzie powinniśmy sami to opłacić, a jeśli rodzice chcą pomóc, to organizacyjnie, a tę kwotę mogą nam sprezentować albo zrobić sobie porządny remont poza tym bardziej mi chodzi o to, że to ja czułabym się w obowiązku, by o wszystko pytać teściów, jeśli to oni by płacili, a niestety, póki tych pieniędzy nie przyjmę, to nie będę wiedzieć, czy teście się wtrącają, czy też tak jak Twoi - zupełnie nie i dają wam wolną rękę więc znow wolę nie ryzykować. ale niemniej podoba mi się Wasz układ. |
||
|
|
|
#3623 |
|
Zakorzenienie
|
Naj bo wszystko zależy od sytuacji finansowej rodziny. U mnie tata pracuje za granicą, u B. mama i do tego zajmują się hodowlą kwiatów, więc nie mamy poczucia, że odejmą sobie od ust, zapożyczą się czy obniżą standard życia. Na to bym się w życiu nie zgodziła.
---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Aleks poszedł mail
|
|
|
|
#3624 |
|
Zakorzenienie
|
u nas rodzice P. pewnie strzelą focha, że nie chcemy przyjąć pieniędzy. Trzeba to będzie delikatnie załatwić
bo moi już nam nie zaproponują na pewno, raz, że nie mają kasy żadnej odłożonej, a dwa, że powiedziałam mamie wprost: "Nie ma mowy, mój ślub, ja płacę". i była obraza że hej.
|
|
|
|
#3625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak w ogóle to super Sylwester nam się szykuje
|
|
|
|
|
#3626 |
|
Zakorzenienie
|
QUOTE=carmelova;29891388]Naj bo wszystko zależy od sytuacji finansowej rodziny. U mnie tata pracuje za granicą, u B. mama i do tego zajmują się hodowlą kwiatów, więc nie mamy poczucia, że odejmą sobie od ust, zapożyczą się czy obniżą standard życia. Na to bym się w życiu nie zgodziła.[/QUOTE]
no właśnie u nas jest tak w sytuacji mojej rodziny, więc nie ma szans, bym się zgodziła, niech się foszą ile chcą, ale nie i już. natomiast obawiam się, że wymięknę co do rodziny P. - oni i tak mają odłożone pieniądze na nas, nie spożytkują ich inaczej, więc MOŻE jak przyjdzie co do czego i jeśli będą chcieli oczywiście, może wtedy dorzucą się i opłacą alkohol czy didżeja. No w każdym razie jakoś mam taką blokadę przed braniem od kogokolwiek pieniędzy. OK, kończę, luby wrócił i zaraz przyjdzie kumpel
|
|
|
|
#3627 |
|
Zakorzenienie
|
Carmi Jaki? bo my chyba będziemy musieli zostać z moim psem w domu heh
|
#3628 | |
|
Zakorzenienie
|
Po weselu nie daliśmy rady, z resztą pogoda na plener na początku marca powiedzmy sobie szczerze jest średnia A potem przecież w kieckę już nie wchodziłam od początku stwierdziliśmy, że zrobimy "za rok". I z Mróweczką na zewnątrz ![]() Cytat:
Ale ona nie robiła pełnej organizacji - znalazła nam salę, samochód i nagrała dja. Wszystko pozostałe sami robiliśmy, choć też już wiele poza tym nie było Zaproszenia i ciuchy tylko Ona brała chyba 10% od kwoty całości. U nas to jakoś nie wiele wyszło, ale nie pamiętam ile. Możliwe, że 2000. Najfajniej było z garniturem tż, jak kupowal go tydzień przed, a Pan z salonu dzwonił do mnie pytać, jaką mam suknię, żeby dobrać gajer. Był zdziwiony, że nie jestem wściekła, że tydzień przed weselem narzeczony nie ma się w co ubrać
|
|
#3630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:36.