|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#421 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Do zrzucenia dużo jeszcze mamy! +80kg! Motywujemy się nawzajem!:) Dieta 1000 kc
Ś: muesli 292 kcal+ szklanka mleka 1,5%108 kcal
IIŚ: bułka z ziarnami 161 kcal+ pomidor 35 kcal O: warzywa na patelnie 120 kcal + piers z kurczaka 257 P:jabłko 60 kcal K: serek wiejski 120 kcal razem 1152 kcal zmieszcze sie w 1200kcal ufff. na dobry poczatek to dobrze
#422 |
Raczkowanie
|
Dot.: Do zrzucenia dużo jeszcze mamy! +80kg! Motywujemy się nawzajem!:) Dieta 1000 kc
No może bede musiała spróbować z tym chromem..
![]() ![]() I dziękuje Wam kobietki.... ![]() ![]() a i poćwiczyłam dziś 50 minut na rowerku i brzuszki ![]()
#423 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
Padłaś? Powstań, popraw koronę i zasuwaj! ![]() obieżyświatka, pożeraczka lodów antylight, wiecznie spóźniona Śpiąca Królewna size plus, będąca jednocześnie nałogową coffeeholiczką i poszukiwatorką księcia z bajkiem ![]() 104-99-96,8... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#424 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#425 |
Wtajemniczenie
|
Dziekuję slicznie dziewczyny. Skorzystam z waszych rad
![]()
#426 |
Raczkowanie
|
Kurcze ja koniecznie musze jutro zacząć się regularnie smarować serum ujędrniającym bo kupiłam w czerwcu i tylko leży się kurzy w szufladzie a, mam zamiar pokazać się w lato na plaży w bikini a, po mieście latać w szortach więc, przydałoby się troszke ujędrnić ciało
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#427 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#428 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Padłaś? Powstań, popraw koronę i zasuwaj! ![]() obieżyświatka, pożeraczka lodów antylight, wiecznie spóźniona Śpiąca Królewna size plus, będąca jednocześnie nałogową coffeeholiczką i poszukiwatorką księcia z bajkiem ![]() 104-99-96,8... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#429 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#430 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak tam laski z dietą u Was? Trzymacie się? ![]() U mnie całkiem ładnie, wieczorem wrzucę jadłospis.
|
![]() ![]() |
![]() |
#431 |
Raczkowanie
|
Melduję się !
![]() Dziś mija 3 tydzień diety ![]() Menu: Iś + IIś: 1 litr ziołowej herbaty (oczyszczam organizm ![]() Obiad: 5 małych kawłków mięsa z szynki z sosu+ 1/3 warzyw na patelnie+ surówka z kiszonej kapusty i kawałka jabłka Podwieczorek: Jabłko+4 orzechy włoskie Na kolacje zjem jeszcze 2 kanapki standardowo ![]() Dziś "Przepis na życie" postaram się wtedy wskoczyć na rower ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#432 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Malutko jesz, może zwiększysz śniadanka chociażby? One powinny mieć spokojnie 300kcal ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#433 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() p.s Jutro już zjem normalnie śniadanie ![]() To przykre ale, dowiedziałam się dziś od cioci że mój kuzyn popada w bulimie...schudł w ciągu roku 40kg a, ostatnio na przemian się głodzi a, potem opycha i wszystko zwraca na dodatek cały czas intensywnie trenuje typowe objawy dla bulimi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#434 | |
Zadomowienie
|
Menu:
I. 3 kromki chrupkiego z serkiem almette, szynką i pomidorem + 30g muesli z orzechami z 1szkl. mleka 0,5% II. serek homogenizowany truskawkowy + jabłko III. 200g piersi z kurczaka, smażonej na łyżeczce oliwy z oliwek z 200g pomidora i 50 g papryki czerwonej, całość polana łyżką jogurtu nat. + 50g kaszy gryczanej + 2 łyżki sałatki ogórkowej w zalewie, domowej roboty IV. koktajl malinowy (150g świeżych malin + 300ml maślanki) V. 4 łyżeczki serka wiejskiego + plaster pomidora + plaster szynki drobiowej Ruch: 30 min na orbitreku - 12km/280 spalonych kcal 50 brzuszków 10 min intensywnych elementów zumby ta zumba wprawia mnie w bajeczny nastrój ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Cytat:
![]() Bardzo mu współczuję, bo to swojego rodzaju nałóg i tak ciężko jest pewnie przestać...
|
![]() ![]() |
![]() |
#435 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
A myślałam, że tylko ja tak marnotrawię zakupione cuda kosmetyki ![]() Również mam kilka różnych do smarowania, jakieś pilingi pod prysznic i co?? stoją i nic poza tym. Ale warto by to zmienić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#436 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie. i ja sie melduję
![]() Jednak moje menu wygladało zupełnie inaczej ![]() S: bułka z ziarnami + jajko gotowane + activia z 2 łyzkami muesli IIS: bułka z ziarnami i serkiem topionym 1/3 opak. O: kilka kawałków piersi kurczaka z sosu + pół woreczka ryżu P: jabłko K: bułka z ziarnami + pomidor Wiem wiem ze za duzo tych bułek, ale byłam w pracy i nie miałam nic innego pod reką. ALe takie bułeczki sprawdzałam wiele kalorii nie maja. a jakie pyszne ![]() I nie cwiczylam dzisiaj nic ale po pracy nie miałam siły na cwiczenia bo nogi bolały, ale za to porządki w szafie zrobiłam. jutro uz beda brzuszki i wskoczę na steperek. Medzia wiem ze zumba fajna jest. przyjemny sposob na spalenie kalorii i wspaniały ruch ![]()
#437 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale masakra kurde. Może jakaś terapia? 40kg w rok to w sumie bardzo zdrowo (tak mi się wydaję). bo to wychodziło koło 3kg na miesiąc, czyli po mniej niż kilo na tydzień. Nie! ![]() O dzisiejszym dniu nie wspomnę. Jeju, czekam aż siostra mi się z pokoju wyprowadzi, bo kiedyś miałam na drzwiach pokoju wywieszone kartki, takie duuże, z napisami Dieta etc. i to mi strasznie pomagało, bo jak codziennie się coś widzi, to jakoś to się zapamiętuję. A ja jak widze taką kartkę rano, to wtedy wiem i pamiętam, że mam dietę i koniec. A ona mówi, że mam nie wieszac, bo że wszyscy to widzą, że jak ktoś wejdzie do pokoju to co sobie mysli i wogóle ![]() Wogóle koleżanka mnie dołuje ciągle.. to znaczy koleżanką to bym jej nie nazwała.. Sytuacja jest głupia, bo w LO ja mam swoją przyjaciółkę z gimn, z mojej klasy i ogólnie my lubiłyśmy tak pogadać z dziewczynami, czasami na lekcjach siedziec razem, ale przeważnie to tylko ja i ona. Przepisała się do naszej klasy dziewczyna co chodziła w gimn. do innej klasy i ona się nas 'uczepiła'. W sensie, że ciągle z nami siedzi, wszędzie z nami chodzi, i nas rozdzielała. W sumie to się wkurzyłyśmy i zaczęłyśmy częsciej siedzieć razem. Ogólnie dziewczyna jest spoko, ale to nie jest mój typ ludzi. Przez tydzień, dwa- spoko, ale na dłuzej to jest męcząca. I ona jest bardzo szczupła i zgrabna (w sensie nogi). I ona ciągle gada o tym jak ma fajnie, że może wszystko jeść, że nie wie jak to jest być grubym, że cieszy się, że może jeść wszystko etc. a mnie to męczy i w pewnym sensie boli. Już teraz tak nie mówi, bo jej powiedziałam, że nie chce mi się tego słuchać i to mnie nie interesuję (nie dosłownie, ale sens ten był), ale ogólnie teraz ciągle mam to w głowie ![]() Jula, jak Tobie fajnie to idzie odchudzanie ![]() ![]() Edytowane przez natalkaa7522 Czas edycji: 2011-10-11 o 20:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#438 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#439 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() U mnie dziś średnio...wogóle mam doła dziś ![]() ![]() Jak nie znajde szybko pracy to bedzie źle ze mną.. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Uciekam spać, morze jutrzejszy dzień będzie lepszy! Dobranoc ![]()
![]() |
#440 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzięki też się ciesze że mi się udaje trzymać diete ![]() Tylko zła jestem bo dziś nie poćwiczyłam w końcu bo zapomniałam ![]() Wiem co czujesz też miałam taką "koleżanke" 45kg wagi zgrabna a, opychała się ile wlezie paczka chipsów dziennie standardowo...zawsze kiedy się próbowałam odchudzać to mnie namawiała żebyśmy poszły np. do maca kupowała sobie chipsy,słodycze i mnie nieustanie nimi częstowała tłumacząc się że jej "rzekomo głupio samej tak jeść" a, jak mówiłam że staram się trzymać diete to się głupio uśmiechała i rzucała tekstem "znowu oj daj spokój już który to raz" ![]() Kiedyś się wkurzyłam i jej pojechałam prosto z mostu spytałam " Ty to chyba chcesz żebym była gruba bo zamiast mnie wspierać to cały czas robisz wszystko żebym coś jadła" a, ona mi na to prosto w twarz "A, co będziesz taka jak ja...a, zresztą tobie i tak się nigdy nie udaje więc nie zwalaj winy na mnie" ![]() Naszczęście zakończyłam po tym incydencie tą toksyczną przyjaźń ![]() Więc, Tobie też radze trzymaj się z dala od tej złośliwej dziewczyny bo tacy ludzie robią wszystko żebyśmy się poddały ale, my się nie damy ! ![]() ---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Cytat:
![]() Nie tylko ja mam taki problem moi znajomi też narzekają sobie że ciężko o prace wogóle ostatnio zauważyłam czy to w wiadomościach czy wśród znajomych że jest coraz większe bezrobocie wśród młodych ludzi :/ Nawet poszłam do Maca wiedziałam że tam wykorzystują i wogóle marnie płacą a, trzeba tyrać jak wół ale, przynajmniej mnie przyjeli tylko co z tego jak po 2 tygodniach musiałam odejść przez silną alergie na środki dezynfekujące jakich się tam używa podczas pracy ![]() Dobrze że mój tata ma firme i narazie pracuje dorywczo u niego, bo inaczej ciężko by było ale, to nie jest praca na stałe także, w czerwcu kończe LO zaoczne i od września ide do policealnej szkoły fryzjerskiej przynajmniej będę miała zawód i będę robić to co lubie ![]() Edytowane przez jula smarkula Czas edycji: 2011-10-11 o 22:13 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#441 |
Przyczajenie
|
Dziękuję dziewczyny za zaproszenie na wątek
![]() ja już wcześniej Was widziałam, tylko ze nie za bardzo umiem się poruszać po takim wątku, bo Wy już tu konkretnie piszecie, wiecie co macie robić a ja w powijakach jestem. Jednak jeśli pozwolicie to chętnie do Was dołączę ![]() tylko pewnie bede marudna na początku ![]() Ile ważę to widać na dole, a mój wzrost to 164cm. Zacząć mi jest ciężko diete i zauważyłam ze jednym z problemów to jest to że ja nie umiem porobić sobie odpowiednich porcji;( Nie wiem ile zjeść na śniadanie itp a liczenie kalorii za kazdym razem mnie jakoś tak przeraża i boje sie ze w końcu przez to liczenie to szlag trafi tą diete. Chciałabym po prostu jeść mniej, ale nie tyle mniej co mi mój głód podpowiada (bo to zawsze się kończy dużą porcją ![]() Chciałabym jeść 4 posiłki dziennie. I może najpierw od tego trzeba zacząć ![]()
#442 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o liczenie kalori to mnie też to przeraża i szczerze mówiąc jak poprostu tego nienawidze ![]() Dlatego zorientowałam się mniej więcej ile ma kromka razowca,jajko,parówka z indyka,ser biały półtłusty,jogurt naturalny i staram się jeść na I śniadanie i Kolacje po 300kcal jeśli chodzi o warzywa które dodaje do tych posiłków to nie ma potrzeby obliczania bo warzyw można jeść ile wlezie ![]() Na II śniadanie i Podwieczorek wybieram produkty które nie przekraczają po 100kcal (jabłko,gruszka,winogrona ,nektarynki,kiwi orzechy, mała activia,można zjeść np.małego batona muesli) Na obiad zjadam 400kcal (najczęściej mięso dorobiowe lub ryby + warzywa np. na patelnie lub świeże gotowane , jajko sadzone,kasze,ryż + surówki) Może nie jestem najlepszym przykładem bo chudne bardzo wolno ale, przynajmniej nie chodze głodna ![]() Edytowane przez jula smarkula Czas edycji: 2011-10-12 o 10:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#443 |
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny
![]() A co tu taka cisza??? Gdzie sie podziewacie?? Ja dietke ostatnio zawaliłam... ![]() ![]() ![]()
#444 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
dzisiaj: I. owsianka z malinami (3 łyżki płatków, 1,5 szkl. mleka 0,5%, 150g malin) + muffinka II. jogurt activia z muesli + jabłko III. 80g piersi z kurczaka, 60g warzyw gotowanych na parze, surówka z białej kapusty i marchewki, 2 gotowanej pieczarki IV.sok świeży marchewkowy + jabłko V.miska zupy fasolowej + 3 muffinki + 90g muesli z 2szkl. mleka0,5% ![]() ![]() ruch: 40 minut na orbitreku - 390 spalonych kcal 50 brzuszków ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#445 |
Raczkowanie
|
U mnie z ćwiczeń było:
40 minut na rowerku 40 brzuszków A jedzenia nawet nie pisze bo normalnie sama nie mogę uwierzyć co dziś zjadłam... ![]() Jutro spróbuje sie opanować bo dziś mi waga rano pokazała 86kg... ![]() ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Dziewczyny poczytajcie sobie tego bloga http://mind4open.pl/ Bardzo fajnie dziewczyna wszystko opisuje. Wejdźcie w "moja historia", a potem "20kg w 8 miesięcy" i tam są jej 2 fotki...super schudła ![]() A potem w "witaj czytelniku", tam są fotki jej twarzy...po prostu extra ![]()
#446 |
Raczkowanie
|
Menu:
Iś: Jajecznica z 2 jaj na małym kawałku kiełbasy + kromka razowca IIś: jabłko+4 orzechy włoskie Obiad: 400g warzyw na patelnie Podwieczorek: 1 paluszek kinder bueno (120kcal) Kolacja: To samo co na I śniadanie Na dziś to tyle ide spać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#447 |
Przyczajenie
|
Ja również witam sięze wszystkimi
![]() mam nadzieję, że zarazicie mnie troche swoim optymizmem i siłą woli ![]() wczoraj nie miałam już czasu za bardzo zeby pisać, ale powiem tylko tyle - zajrzałam do lodówki, szafek i kurcze nie mam za wiele zdrowych produktów...;/dzisiaj albo jutro pójde na większe zakupy nie ćwiczyłam wczoraj, ale chodziłam sporo (około godz) a dzisiaj mam dużo sprzątania poremontowego więc to na razie mój ruch jest. A jadłospis na dzisiaj mam taki: I kawa z mlekiem i cukrem plus dwie kanapki z wędliną II jogurt owocowy III kawałek żeberek duszonych plus porcja got fasolki z łyżeczką masła IV dwa jajka, pomidor i kromka chleba troche nieudolny ale i tak mniej niż zawsze nie mam na razie nic innego ![]()
#448 |
Zadomowienie
|
Pomierzyłam się
![]() talia: 77cm ---> spadło 10cm pępek: 81cm ----> spadło 12cm strefa boczków: 94cm ----> spadło 11cm biodra: 104cm ---> spadło 6cm udo: 61cm ----> spadło 10cm łydka: 46cm ---> spadły 3cm Jestem bardzo zadowolona. Szczególnie z talii. Wciąż denerwują mnie uda, biodra i łydki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#449 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny mam do Was pytanie takie modowe bardziej
Bardzo chciałabym nauczyć się chodzić w butach na wyższym obcasie, mam dwie pary ale nie umiem do nich dobrać spodnii. Podpowiedzcie jak ładnie dobrać spodnie z taką tuszą jak moja? I drugie pytanie chciałabym też nosic spódnice ale też nie umiem dobrać i proszę o rade Jak Wy się ubieracie żeby było w miare ładnie i kobieco?
#450 |
Raczkowanie
|
Waga pokazała dziś 83,5kg tak się ciesze że maskara
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:51.