|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Przyszłe młode mamusie do 23 roku życia część VI :)
Cytat:
Dokładnie rok temu też miałam głęboką nadzieję, że urodzę 10.10.2010...no ale musiałam poczekać cztery dni
|
|
|
|
|
#1382 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Super ja idę w środę sprawdzić ile Oliwka ma wód a co jeśli będzie ich za mało? Cytat:
Cytat:
hehe dzisiaj już MUSI wyjść!! Mnie też trochę pobolewał brzuch, ale dalej cisza... Jak ja chciałam,żeby Oliwka jeszcze siedziała, to Ona już w 36 chciała wyjść, a jak już jest bezpieczny 38 tydzień, to Ona nie zamierza wychodzić u mnie dzisiaj paskudna pogoda, deszcz, zimno... siedzę w szlafroku i nawet nie chcę mi się ubierać.
|
|
#1383 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laski, co za dzien dzisiaj, masakra jakas, ledwo wstalam to zdazylam juz pobic dwa kubki, moja ulubiona salaterke i przy okazji pociac sobie palce a potem rozsypac kasze na pogloge i sie poryczec, juz sie boje co bedzie do wieczora
![]() agnesuk powiem ci, ze jak wchodze do siebie na czwatre, to jakos bardziej sie mecze niz na te dziewiate, jakies krotkie pietra tam sa ![]() Pati droczy sie ten twoj Filipek z toba ale mam nadzieje, ze dzis juz bedziesz mogla go przytulic![]() twoi dziadkowie sie denerwuja i sie im nie dziwie, ale co moja mama robi:nie. codzien sni jej sie, ze rodze i ona nie zdazy przyjechac (jest w Niemczech, po powrocie miala troche w domu pobyc i przyjechac), ja jej mowi, ze jak bedzie pare dni, czy tydzien-dwa pozniej, to nic sie nie stanie, ale panika i nic nie dociera przezywa ten porod gorzej ode mnie, tata stwierdzil, ze od razu z torbami pod porodowke wpadnie i do domu nie bedzie jechac![]() a tu obiecane fotki pokoju i kacika malego
|
|
|
|
#1384 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Nie było mnie bo w sobotę na weselu byłam, wczoraj poprawiny fajnie było, wesoło szkoda, że tak szybko minęło.Dzisiaj kolejne podejście do tego zaległego egzaminu z makro, ostatnio było tyle ludzi, że nie zdążyła wszystkich przyjąć, czekałam tam z koleżanką 2,5h mam nadzieję, że dzisiaj wejdę, zdam i będę miała w końcu święty spokój. Trochę się denerwuję tym. ![]() Pati ![]() p.s. myślałam, że jak przyjdę to przeczytam, że już Filipek jest z nami a tu Patisia nam jeszcze nie urodziła :P---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Muffinko ładny pokoik
|
#1386 |
|
Wtajemniczenie
|
Bylam w UP, nic nie załatwiłam. Nie nawidzę urzędasów, a najbardziej tych wrednych bab. Dosłownie wymusili na mnie bym napisała oświadczenie, że zostałam poinformowana , ze to pracodawca przerwał staż i to wszystko. ..
|
|
|
|
#1387 |
|
Wtajemniczenie
|
zoska - co za ludzie
ja muszę iść do urzędu w czwartek... uciekam wstawić pranie i ogarnąć siebie i dom
|
#1388 |
|
Wtajemniczenie
|
agnesuk ja już nie mam siły do tego. Kombinują byle by wyszło na ich. Aż mi sie płakać chce,że nie mam na dzień dzisiejszy żadnych pieniedzy własnych. Wszedzie musze sie o kazdy grosz prosic.. W życiu bym nie pomyślała, że tak mnie potraktują
|
|
|
|
#1389 |
|
Zakorzenienie
|
Zosia masakra ;/
|
#1390 |
|
Zakorzenienie
|
Zosiu przykro mi, ze tak wyszlo
![]() Karo za egzamindziekuje dziewczyny nam tez sie podoba
|
|
|
|
#1391 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale fajnie się złożyło Mam tylko nadzieję że ja czekać nie będę musiała ![]() Cytat:
Ja ani razu nie miałam mierzonego stanu wód płodowych ![]() I mnie też okropne skurcze w 35tc jakoś złapały i potem była cisza.. aż do teraz Aj te nasze dzieciaki wredne są ![]() Cytat:
No niektórzy tą ciążę bardziej przeżywają niż ja A pokoik śliczny!! P.S. To łóżko Twoje? ![]() Cytat:
za egzamin! Nie denerwuj mnie nawet Mam nadzieję z dzisiaj, albo jutro będzie po wszystkim Cytat:
Współczuję ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- O 13 jadę do przychodni (wolę poczekać godzinę, aż zacznie przyjmować lekarka, będę mieć pewność że wejdę jako pierwsza), jem właśnie swój (mam nadzieję) ostatni domowy obiadek i będę się zbierać. Buziaki, i proszę o kciukasyy
Edytowane przez Patiisia Czas edycji: 2011-10-10 o 12:18 |
|||||
|
|
|
#1392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1393 |
|
Zadomowienie
|
Muffinka, pokój ładnie zrobiony ta ścianka mi się podoba
Patiisia, musiałaś mieć sprawdzane wody na usg a po prostu Ci nic o tym nie mówiła bo wszystko w porządku było. ja trzymam ale się wkurzyłam z badania nic nie wyszło bo mały się obudził przed padaniem i babka nie mogła robić bo się za bardzo wiercił.. idę w środę o 15. ;x
|
#1394 |
|
Zakorzenienie
|
Pati wody plodowe maja charakterystyczny zapach podobny do zapachu spermy. Mi lecialy rozowe wiec od razu wiedzialam, ze to wody.
aguu na jakim badaniu bylas z malym? muffinka kacik maluszka przepiekny. |
|
|
|
#1395 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam do Ciebie pytanie.. do rejestracji dziecka potrzeby jest dokument jakiś ze szpitala? bo mi położna środowiskowa zabrała wszystkie karki które zostawiła mi położna i już nie wiem
Edytowane przez aguu00 Czas edycji: 2011-10-10 o 16:24 |
|
|
|
|
#1396 |
|
Wtajemniczenie
|
Kochaneee
W końcu dobre wieści! Dostałam od ręki skierowanie do szpitala na oddział położniczy, nie musiałam nawet nic mówić Na ktg wyszedł mi tylko jeden skurcz, ale ledwo wyszłam z gabinetu zabiegowego i zaczął mi co chwila twardnieć brzuch Rozwarcie dalej 2 cm. Na skierowaniu z drugiej strony mam też takie coś, że jeśli lekarz odmówi mi przyjęcia na oddział ma napisać przyczynę, swój podpis i pieczątkę, i wtedy będzie odpowiadał jeśliby (odpukać) coś się stało. Cieszę się niezmiernie!! Już dziś, albo jutro mój maluszek będzie ze mną Będę się starać Was na bieżąco informować co i jak, trzymajcie kciuki za w miarę szybki poród ![]() Buziaki! ![]()
|
|
|
|
#1397 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
powodzenia
|
|
#1398 |
|
Wtajemniczenie
|
Patisia czekamy na wieści i trzymaj się, oby poszło szybko
|
|
|
|
#1399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ta scianka, to mnie akurat drazni, bo chcialam tam w tym kaciku postawic lozeczko, ale jest troche za wasko, tak jak teraz stoi od biedy moze byc (w sumie to musi), ale przejscie do drzwi sie zmniejszylo.aguu sie biedna nachodzisz Pati trzymaj sie, wielkie kciuki trzymam za was, zeby szybciutko poszlo, czekam na dobre wiesci
|
|
|
|
|
#1400 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Wam
Cytat:
w tych urzędach pracują okropni ludzie... ja jestem ciekawa jak mnie potraktują jak przyjdę. ![]() Mam wiadomości od Patisii : Mały waży 3468g.leże na ginekologii. Jeśli w nocy złapią mnie jakieś bóle, to mam się zgłosić i przeniosą mnie na położnictwo. Dobranoc Pozdrawia Was wszystkie! oby urodziła w nocy!! Jak będe mieć jakieś informacje, od razu Wam dam znać co i jak. Ja zostałam sama w domku i już się schizuję
Edytowane przez agnesuk Czas edycji: 2011-10-10 o 22:19 |
|
|
|
|
#1401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- super ![]() o kurcze szybko idziesz na wizyte
|
|
|
#1402 |
|
Zakorzenienie
|
Zdałam
uff teraz będę mogła się spokojnie zająć czymś innym, niż denerwowanie i martwienie co z tą szkołą, do następnej sesji ![]() Pati kciukasy trzymam! czekamy na wieści
|
#1403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#1404 |
|
Wtajemniczenie
|
zaaabcia - oooj a do listopada jeszcze tyle czaaaaasu....
karo - brawo wiedziałam,że dasz radę!!
|
#1405 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
jakoś się udało
|
#1406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Karo gratulacje ![]() Przeczytalam poczatek wiadomosci od Patisi i myslalam, ze to juz, bo waga byla
|
|
|
|
|
#1407 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1408 |
|
Zakorzenienie
|
ale ja też tak myślałam, nie byłyście same
dwa razy czytałam tą wiadomość bo nie wiedziałam czy dobrze czytam
|
#1409 | |
|
Zakorzenienie
|
no masakra ...
![]() Cytat:
Dzwonili od lekarza mam dola .. okazalo sie ze nie przyjmuja mojego ubezpieczenia ![]() juz mialam pare akcji z nimi dzwonili mi w maju ze juz przyjmuja .. a tu dupa ! ![]() ![]() i co ja teraz zrobie? ![]()
|
|
|
#1410 |
|
Wtajemniczenie
|
ale niestety... ciągle musi czekać
oby w nocy się ruszyło zaaabcia - a dlaczego nie przyjmują?
Edytowane przez agnesuk Czas edycji: 2011-10-10 o 22:20 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:45.

A lekarka tylko sprawdzała rozwarcie i potem dała mi wybór, ze względu na to że skurcze były ale rozwarcia nie bardzo. Nie robiła żadnego testu czy to wody płodowe czy nie.
10.10 to piękna data..

a co jeśli będzie ich za mało?

okazalo sie ze nie przyjmuja mojego ubezpieczenia