Przyszłe młode mamusie do 23 roku życia część VI :) - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-10, 10:40   #1381
martita_891
Zadomowienie

Dot.: Przyszłe młode mamusie do 23 roku życia część VI :)

Cytat:
Napisane przez Patiisia Pokaż wiadomość
Sama nie wiem. Zawsze mi się wydawało że mocz ma żółtą barwę A lekarka tylko sprawdzała rozwarcie i potem dała mi wybór, ze względu na to że skurcze były ale rozwarcia nie bardzo. Nie robiła żadnego testu czy to wody płodowe czy nie.

Za namową cioci która rodziła w tym szpitalu idę do ginki i poproszę o skierowanie do szpitala.. Położna przy rejestracji nawet powiedziała, że w takim przypadku przyjęliby mnie i bez tego, ale wolę iść najpierw do mojej ginki, żeby zobaczyła jak to wygląda. A wiadomo że lepiej jednak być pod stałą opieką lekarską, i się przynajmniej nie denerwować. Zresztą każdy z rodziny w nerwach jest, dziadkowie tym bardziej, a nie chcę żeby coś im się stało, bo to nigdy nie wiadomo.. wczoraj podobno mojemu dziadkowi wszystko z rąk leciało jak byłam na IP

A Filipka czuję teraz momentami strasznie nisko, bóle okresowe coraz bardziej się nasilają, więc mam nadzieję że to dziś 10.10 to piękna data..
Kobieta sama nie jest w stanie trafnie ocenić czy są to wody a skoro lekarz powiedział, że nie to jest dobrze.
Dokładnie rok temu też miałam głęboką nadzieję, że urodzę 10.10.2010...no ale musiałam poczekać cztery dni

SYNEK

I ZNÓW SERCA MAM DWA
martita_891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 11:00   #1382
agnesuk
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez Yahoo do agnesuk

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez martita_891 Pokaż wiadomość
We wtorek czeka mnie wizyta...nareszcie
Super
ja idę w środę sprawdzić ile Oliwka ma wód a co jeśli będzie ich za mało?

Cytat:
Noc przespałam, brzuch twardniał i miałam bóle jak na @, ale nic się zbytnio nie rozkręciło.. teraz trochę się uspokoiło i pobolewa w większych odstępach czasowych.
ależ ten Filip jest nie dobry

Cytat:
A Filipka czuję teraz momentami strasznie nisko, bóle okresowe coraz bardziej się nasilają, więc mam nadzieję że to dziś 10.10 to piękna data..
Filip miał czas do wczoraj hehe
dzisiaj już MUSI wyjść!!

Mnie też trochę pobolewał brzuch, ale dalej cisza...
Jak ja chciałam,żeby Oliwka jeszcze siedziała, to Ona już w 36 chciała wyjść, a jak już jest bezpieczny 38 tydzień, to Ona nie zamierza wychodzić

u mnie dzisiaj paskudna pogoda, deszcz, zimno... siedzę w szlafroku i nawet nie chcę mi się ubierać.

agnesuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 11:16   #1383
muffinka90
Zakorzenienie

Hej laski, co za dzien dzisiaj, masakra jakas, ledwo wstalam to zdazylam juz pobic dwa kubki, moja ulubiona salaterke i przy okazji pociac sobie palce a potem rozsypac kasze na pogloge i sie poryczec, juz sie boje co bedzie do wieczora

agnesuk powiem ci, ze jak wchodze do siebie na czwatre, to jakos bardziej sie mecze niz na te dziewiate, jakies krotkie pietra tam sa

Pati droczy sie ten twoj Filipek z toba ale mam nadzieje, ze dzis juz bedziesz mogla go przytulic

twoi dziadkowie sie denerwuja i sie im nie dziwie, ale co moja mama robi:nie. codzien sni jej sie, ze rodze i ona nie zdazy przyjechac (jest w Niemczech, po powrocie miala troche w domu pobyc i przyjechac), ja jej mowi, ze jak bedzie pare dni, czy tydzien-dwa pozniej, to nic sie nie stanie, ale panika i nic nie dociera przezywa ten porod gorzej ode mnie, tata stwierdzil, ze od razu z torbami pod porodowke wpadnie i do domu nie bedzie jechac

a tu obiecane fotki pokoju i kacika malego
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SAM_1356.jpg (100,6 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_1358.jpg (73,0 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_1359.jpg (72,1 KB, 47 załadowań)

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 11:20   #1384
Karo89
Zakorzenienie

Hej
Nie było mnie bo w sobotę na weselu byłam, wczoraj poprawiny fajnie było, wesoło szkoda, że tak szybko minęło.
Dzisiaj kolejne podejście do tego zaległego egzaminu z makro, ostatnio było tyle ludzi, że nie zdążyła wszystkich przyjąć, czekałam tam z koleżanką 2,5h mam nadzieję, że dzisiaj wejdę, zdam i będę miała w końcu święty spokój. Trochę się denerwuję tym.

Pati

p.s. myślałam, że jak przyjdę to przeczytam, że już Filipek jest z nami a tu Patisia nam jeszcze nie urodziła :P

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Muffinko ładny pokoik

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 11:25   #1385
agnesuk
Wtajemniczenie

Muffinko - pokoik jest przepiękny!

Karo - za dzisiaj!

Stary 2011-10-10, 11:26   #1386
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Bylam w UP, nic nie załatwiłam. Nie nawidzę urzędasów, a najbardziej tych wrednych bab. Dosłownie wymusili na mnie bym napisała oświadczenie, że zostałam poinformowana , ze to pracodawca przerwał staż i to wszystko. ..
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 11:29   #1387
agnesuk
Wtajemniczenie

zoska - co za ludzie

ja muszę iść do urzędu w czwartek...

uciekam wstawić pranie i ogarnąć siebie i dom

Stary 2011-10-10, 11:32   #1388
zoskasamoska
Wtajemniczenie

agnesuk ja już nie mam siły do tego. Kombinują byle by wyszło na ich. Aż mi sie płakać chce,że nie mam na dzień dzisiejszy żadnych pieniedzy własnych. Wszedzie musze sie o kazdy grosz prosic.. W życiu bym nie pomyślała, że tak mnie potraktują
Stary 2011-10-10, 11:41   #1389
Karo89
Zakorzenienie

Zosia masakra ;/

Stary 2011-10-10, 12:08   #1390
muffinka90
Zakorzenienie

Zosiu przykro mi, ze tak wyszlo

Karo za egzamin

dziekuje dziewczyny nam tez sie podoba

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2011-10-10, 12:30   #1391
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Kobieta sama nie jest w stanie trafnie ocenić czy są to wody a skoro lekarz powiedział, że nie to jest dobrze.
Dokładnie rok temu też miałam głęboką nadzieję, że urodzę 10.10.2010...no ale musiałam poczekać cztery dni
W sumie to lekarka nic nie mówiła czy to wody czy nie, bo nie badała tego. Powiedziała jedynie że podczas badania nic nie wyciekało i że jeśli się to powtórzy mam wracać na IP. No nic, zobaczymy dzisiaj jak to będzie

Ale fajnie się złożyło Mam tylko nadzieję że ja czekać nie będę musiała

Cytat:
Napisane przez agnesuk Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Super
ja idę w środę sprawdzić ile Oliwka ma wód a co jeśli będzie ich za mało?

Filip miał czas do wczoraj hehe
dzisiaj już MUSI wyjść!!

Mnie też trochę pobolewał brzuch, ale dalej cisza...
Jak ja chciałam,żeby Oliwka jeszcze siedziała, to Ona już w 36 chciała wyjść, a jak już jest bezpieczny 38 tydzień, to Ona nie zamierza wychodzić

u mnie dzisiaj paskudna pogoda, deszcz, zimno... siedzę w szlafroku i nawet nie chcę mi się ubierać.
Oby z wodami było wszystko w porządku Ja ani razu nie miałam mierzonego stanu wód płodowych

I mnie też okropne skurcze w 35tc jakoś złapały i potem była cisza.. aż do teraz Aj te nasze dzieciaki wredne są

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
Hej laski, co za dzien dzisiaj, masakra jakas, ledwo wstalam to zdazylam juz pobic dwa kubki, moja ulubiona salaterke i przy okazji pociac sobie palce a potem rozsypac kasze na pogloge i sie poryczec, juz sie boje co bedzie do wieczora

Pati droczy sie ten twoj Filipek z toba ale mam nadzieje, ze dzis juz bedziesz mogla go przytulic

twoi dziadkowie sie denerwuja i sie im nie dziwie, ale co moja mama robi:nie. codzien sni jej sie, ze rodze i ona nie zdazy przyjechac (jest w Niemczech, po powrocie miala troche w domu pobyc i przyjechac), ja jej mowi, ze jak bedzie pare dni, czy tydzien-dwa pozniej, to nic sie nie stanie, ale panika i nic nie dociera przezywa ten porod gorzej ode mnie, tata stwierdzil, ze od razu z torbami pod porodowke wpadnie i do domu nie bedzie jechac

Muffinko to jakieś fatum chyba.. oby było lepiej bo jak tak dalej pójdzie wytłuczesz całą zastawę obiadową i wszystkie szklanki

No niektórzy tą ciążę bardziej przeżywają niż ja A pokoik śliczny!!
P.S. To łóżko Twoje?

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
Hej
Nie było mnie bo w sobotę na weselu byłam, wczoraj poprawiny fajnie było, wesoło szkoda, że tak szybko minęło.
Dzisiaj kolejne podejście do tego zaległego egzaminu z makro, ostatnio było tyle ludzi, że nie zdążyła wszystkich przyjąć, czekałam tam z koleżanką 2,5h mam nadzieję, że dzisiaj wejdę, zdam i będę miała w końcu święty spokój. Trochę się denerwuję tym.

Pati

p.s. myślałam, że jak przyjdę to przeczytam, że już Filipek jest z nami a tu Patisia nam jeszcze nie urodziła :P
za egzamin!

Nie denerwuj mnie nawet Mam nadzieję z dzisiaj, albo jutro będzie po wszystkim

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Bylam w UP, nic nie załatwiłam. Nie nawidzę urzędasów, a najbardziej tych wrednych bab. Dosłownie wymusili na mnie bym napisała oświadczenie, że zostałam poinformowana , ze to pracodawca przerwał staż i to wszystko. ..
Ale masakra Współczuję

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

O 13 jadę do przychodni (wolę poczekać godzinę, aż zacznie przyjmować lekarka, będę mieć pewność że wejdę jako pierwsza), jem właśnie swój (mam nadzieję) ostatni domowy obiadek i będę się zbierać. Buziaki, i proszę o kciukasyy

Edytowane przez Patiisia
Czas edycji: 2011-10-10 o 12:18
Patiisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 12:31   #1392
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Oby z wodami było wszystko w porządku Ja ani razu nie miałam mierzonego stanu wód płodowych

Pati na pewno mialas, moze po prostu lekarka nie mowila, jak masz wydruki z usg czy opisy to AFI to jest ilosc wod norma jest jakos od 4 do 24cm czy jakos tak nie pamietam dokladnie

Muffinko to jakieś fatum chyba.. oby było lepiej bo jak tak dalej pójdzie wytłuczesz całą zastawę obiadową i wszystkie szklanki

haha, na szczescie miesiac temu kupilam kompket talerzy, po oczywiscie pare tez potluklam i jak pare osob mam na obiedzie to nie ma z czego jesc ale na codzien ich nie uzywam, bo sie boje ze stluke ciekawe co tz powie na te moje czystki w kuchni, zalamie sie chlop

P.S. To łóżko Twoje?

A no moje jak je podnieslismy to sie pokazalo, ze listwy w stelazu polamalismy ale tz kupil i nakrecil nowe, wiec spokojnie bedziemy mogli majstrowac rodzenstwo dla Filipka

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2011-10-10, 15:36   #1393
aguu00
Zadomowienie

Muffinka, pokój ładnie zrobiony ta ścianka mi się podoba

Patiisia,
musiałaś mieć sprawdzane wody na usg a po prostu Ci nic o tym nie mówiła bo wszystko w porządku było. ja trzymam

ale się wkurzyłam z badania nic nie wyszło bo mały się obudził przed padaniem i babka nie mogła robić bo się za bardzo wiercił.. idę w środę o 15. ;x
Stary 2011-10-10, 15:51   #1394
martynka89
Zakorzenienie

Pati wody plodowe maja charakterystyczny zapach podobny do zapachu spermy. Mi lecialy rozowe wiec od razu wiedzialam, ze to wody.

aguu na jakim badaniu bylas z malym?

muffinka kacik maluszka przepiekny.
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 16:21   #1395
aguu00
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martynka89 Pokaż wiadomość
Pati wody plodowe maja charakterystyczny zapach podobny do zapachu spermy. Mi lecialy rozowe wiec od razu wiedzialam, ze to wody.

aguu na jakim badaniu bylas z malym?

muffinka kacik maluszka przepiekny.
słuchu.

mam do Ciebie pytanie.. do rejestracji dziecka potrzeby jest dokument jakiś ze szpitala? bo mi położna środowiskowa zabrała wszystkie karki które zostawiła mi położna i już nie wiem a mam czas do piątko ;x

Edytowane przez aguu00
Czas edycji: 2011-10-10 o 16:24
aguu00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 17:01   #1396
Patiisia
Wtajemniczenie

Kochaneee W końcu dobre wieści!

Dostałam od ręki skierowanie do szpitala na oddział położniczy, nie musiałam nawet nic mówić Na ktg wyszedł mi tylko jeden skurcz, ale ledwo wyszłam z gabinetu zabiegowego i zaczął mi co chwila twardnieć brzuch Rozwarcie dalej 2 cm. Na skierowaniu z drugiej strony mam też takie coś, że jeśli lekarz odmówi mi przyjęcia na oddział ma napisać przyczynę, swój podpis i pieczątkę, i wtedy będzie odpowiadał jeśliby (odpukać) coś się stało. Cieszę się niezmiernie!! Już dziś, albo jutro mój maluszek będzie ze mną Nareszcie

Będę się starać Was na bieżąco informować co i jak, trzymajcie kciuki za w miarę szybki poród

Buziaki!
Patiisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 17:44   #1397
aguu00
Zadomowienie

Cytat:

Dostałam od ręki skierowanie do szpitala na oddział położniczy, nie musiałam nawet nic mówić Na ktg wyszedł mi tylko jeden skurcz, ale ledwo wyszłam z gabinetu zabiegowego i zaczął mi co chwila twardnieć brzuch Rozwarcie dalej 2 cm. Na skierowaniu z drugiej strony mam też takie coś, że jeśli lekarz odmówi mi przyjęcia na oddział ma napisać przyczynę, swój podpis i pieczątkę, i wtedy będzie odpowiadał jeśliby (odpukać) coś się stało. Cieszę się niezmiernie!! Już dziś, albo jutro mój maluszek będzie ze mną Nareszcie

Będę się starać Was na bieżąco informować co i jak, trzymajcie kciuki za w miarę szybki poród

Buziaki!
powodzenia
Stary 2011-10-10, 17:51   #1398
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Patisia czekamy na wieści i trzymaj się, oby poszło szybko
Stary 2011-10-10, 18:53   #1399
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aguu00 Pokaż wiadomość
Muffinka, pokój ładnie zrobiony ta ścianka mi się podoba

Patiisia,
musiałaś mieć sprawdzane wody na usg a po prostu Ci nic o tym nie mówiła bo wszystko w porządku było. ja trzymam

ale się wkurzyłam z badania nic nie wyszło bo mały się obudził przed padaniem i babka nie mogła robić bo się za bardzo wiercił.. idę w środę o 15. ;x
A dziekuje i tobie Martynko tez ta scianka, to mnie akurat drazni, bo chcialam tam w tym kaciku postawic lozeczko, ale jest troche za wasko, tak jak teraz stoi od biedy moze byc (w sumie to musi), ale przejscie do drzwi sie zmniejszylo.

aguu sie biedna nachodzisz

Pati trzymaj sie, wielkie kciuki trzymam za was, zeby szybciutko poszlo, czekam na dobre wiesci

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2011-10-10, 21:04   #1400
agnesuk
Wtajemniczenie

Hej Wam

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
agnesuk ja już nie mam siły do tego. Kombinują byle by wyszło na ich. Aż mi sie płakać chce,że nie mam na dzień dzisiejszy żadnych pieniedzy własnych. Wszedzie musze sie o kazdy grosz prosic.. W życiu bym nie pomyślała, że tak mnie potraktują
w tych urzędach pracują okropni ludzie...
ja jestem ciekawa jak mnie potraktują jak przyjdę.

Mam wiadomości od Patisii :

Mały waży 3468g.leże na ginekologii. Jeśli w nocy złapią mnie jakieś bóle, to mam się zgłosić i przeniosą mnie na położnictwo. Dobranoc

Pozdrawia Was wszystkie!

oby urodziła w nocy!!

Jak będe mieć jakieś informacje, od razu Wam dam znać co i jak.

Ja zostałam sama w domku i już się schizuję

Edytowane przez agnesuk
Czas edycji: 2011-10-10 o 22:19
Stary 2011-10-10, 21:34   #1401
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:

Buziaki!
szybkiego rozwiazania kochana

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Cytat:
super

Cytat:
We wtorek czeka mnie wizyta...nareszcie
o kurcze szybko idziesz na wizyte myslisze ze juz serducho bedzie bilo? Bo termin porodu chyba mamy na ten sam dzien 8-9 czerwca .. a ja dopiero ide 9 listopada ...

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 21:37   #1402
Karo89
Zakorzenienie

Zdałam

uff teraz będę mogła się spokojnie zająć czymś innym, niż denerwowanie i martwienie co z tą szkołą, do następnej sesji

Pati kciukasy trzymam! czekamy na wieści

Stary 2011-10-10, 21:41   #1403
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
Zdałam

uff teraz będę mogła się spokojnie zająć czymś innym, niż denerwowanie i martwienie co z tą szkołą, do następnej sesji

Pati kciukasy trzymam! czekamy na wieści
gratulacje

Olivia 2.07.2014
Stary 2011-10-10, 21:46   #1404
agnesuk
Wtajemniczenie

zaaabcia - oooj a do listopada jeszcze tyle czaaaaasu....

karo - brawo wiedziałam,że dasz radę!!

Stary 2011-10-10, 21:54   #1405
Karo89
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny jakoś się udało

Stary 2011-10-10, 22:05   #1406
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
o kurcze szybko idziesz na wizyte myslisze ze juz serducho bedzie bilo? Bo termin porodu chyba mamy na ten sam dzien 8-9 czerwca .. a ja dopiero ide 9 listopada ...
ja mialam pierwsze usg na drugi dzien po zrobieniu testu, bo z badania ginekologicznego wychodzila macica kolo 2 tyg za mala do terminu z OM, na tsg wyszedl 6tc i serducho juz bilo

Karo gratulacje

Przeczytalam poczatek wiadomosci od Patisi i myslalam, ze to juz, bo waga byla

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2011-10-10, 22:08   #1407
agnesuk
Wtajemniczenie

Cytat:
Przeczytalam poczatek wiadomosci od Patisi i myslalam, ze to juz, bo waga byla
ja też! jak przeczytałam sms'a

Stary 2011-10-10, 22:13   #1408
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
ja też! jak przeczytałam sms'a
ale ja też tak myślałam, nie byłyście same dwa razy czytałam tą wiadomość bo nie wiedziałam czy dobrze czytam

Stary 2011-10-10, 22:17   #1409
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
zaaabcia - oooj a do listopada jeszcze tyle czaaaaasu....
!!
no masakra ...

Cytat:
ja mialam pierwsze usg na drugi dzien po zrobieniu testu, bo z badania ginekologicznego wychodzila macica kolo 2 tyg za mala do terminu z OM, na tsg wyszedl 6tc i serducho juz bilo
kurcze to fajnie mialas .. ja prosilam o wczesniejszy termin ale pielegniarka powiedziala ze im pozniej tym lepiej ...

Dzwonili od lekarza mam dola .. okazalo sie ze nie przyjmuja mojego ubezpieczenia juz mialam pare akcji z nimi dzwonili mi w maju ze juz przyjmuja .. a tu dupa ! i co ja teraz zrobie?

Olivia 2.07.2014
Stary 2011-10-10, 22:18   #1410
agnesuk
Wtajemniczenie

ale niestety... ciągle musi czekać
oby w nocy się ruszyło

zaaabcia - a dlaczego nie przyjmują?

Edytowane przez agnesuk
Czas edycji: 2011-10-10 o 22:20
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości