|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :)
Cytat:
![]() kupcie mu na urodziny nowe buty i parę fajnych skarpet ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Zia fajny brzuś i ładne te dżinsy, zgrabnie w nich wyglądasz |
|
|
|
|
#4442 |
|
Raczkowanie
|
wow! nigdy nie słyszałam o samobadaniu szyjki macicy. serio.w związku z tym mam pytanko. Czy można samemu zbadać przed porodem np. ooo mam już rozwarcie na 3 palce! biegiem na porodówkę!
pytanie na serio |
|
|
|
#4443 |
|
Wtajemniczenie
|
Zia fajny brzuszek i jeansy tez fajne...a jaka super niska gumka, ja zamowilam na ebayu takie z wysoka gumka az nad pempek...i mnie wkurzaja, nastepne kupie sobie wlasnie z niska gumka
![]() rybka...oj tak Ivor bylby przeszczeliswy gdyby mial zabawki w formie butow i skarpetek 9ktore polyka a pozniej wymiotuje)..ale moze sie bawic tylko swoimi zabawkami. jak mamy lunch to przynosi nam do jadalni buty, dla Tz jego a dla mnie moje i kladzie obok danej osoby...smiesznie to wyglada a my sie smiejemy ze pies nam mowi ...no dobra buty wam przynioslem i teraz musicie racac do pracy
|
|
|
|
#4444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zia, ladny brzuszek ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2011-10-10 o 21:47 |
|
|
|
|
#4445 |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Aganat, ja zaszłam naturalnie bez obserwacji, ale stało się to dopiero w 9 cyklu starań, więc trochę nam zajęło...O obserwacjach była mowa na naukach przedmałżeńskich, nawet mam wzór takiego kalendarzyka, możę kiedyś skorzystam, więć nie wyrzucam. Na naukach przedmałżeńskich wiele rzeczy mnie także irytowało, nie tylko mnie zresztą, ludzie to prowadzący wydawali się jacyś dziwni. Ale nie miałam ochoty zadawać im żadnych pytań, bo mam swoje poglądy, a jak czegoś zechcę się dowiedzieć to zdobędę tą wiedzę. Wiadomo zresztą, żę oni też mają swoje poglądy zgodne z nauką Kościoła i nauki przedmałżęńskie służą właśnie przekazaniu tej wiedzy przyszłym małżonkom. Mnie osobiście rozśmieszyło, jak ksądz powiedział, że inne formy seksulanej aktywności, pieszczot są jak najbardziej dozwolone, pod jednym wszakże warunkiem-finał ma nastąpić w kobiecie....! A wracając do obserwacji, to nie obserwowałam cyklu, byłam przekonana wszakże, że nie posiadam śluzu płodnego, gdyż nie dopatrzyłam się go u siebie...Gin na wizycie jednak nie miał z tym problemu, stwierdził, że mam bardzo ładny płodny śluz szyjkowy. A miałm mu mówić podczas tej wizyty, że chyba mam z tym problem i może to mi utrudnia zajście w ciążę? Ale nawet wtedy, gdy mi lekarz powiedział, że mam ten śluz, ja go dalej nei zauważałam, więc zapewne wcześniej też tam musiał być. W każdym razie koniec końców po tej wizycie udało nam się z Tż zajść w ciążę,a już się szykowaliśmy do kliniki niepłodności na leczenie hehe Obeszło się bez
|
|
|
|
#4446 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a myslalam ze już zwariowanym a TZ tez zachwycony
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4448 |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
A wogóle co do muzyki, to czytałam o pranetalnej ale zdaję się na tradycję, i puszczam sobie ostanio muzykę poważną, nawet Tż się podoba, albo po prostu taką, którą lubię...Jeśli mi się podoba i się przy niej odprężąm, to i dzidzia w brzuszku czuje się lepiej. Do brzucha słuchawek nie przykładam i przykładać nie będę, a za to Tż przykłada tam swoje ucho i opowiada dzidzi krótką bajkę albo jak mu minął dzień
|
|
|
|
#4449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do instrukcji, to powiem krotko i dosadnie. Jak wlozysz sobie paluszek i dotkniesz szyjki, to wyczujesz tez dziurke (ujscie szyjki, czy jakkolwiek sie to fachowo nazywa). A jak bedziesz miec rozwarcie juz na 1 cm, to najzwyczajniej w swiecie bedziesz mogla sobie bez zadnych problemow w ta dziurke wlozyc ten palec. Ot cala filozofia ![]()
|
|
#4450 |
|
Wtajemniczenie
|
my postanowilismy od nowego roku skonczyc z zabezpieczeniem. seks u nas nie mial miejsca zbyt czesto, przez ponad 2 miesiace mielismy gosci, a jak sa goscie w domu ja nie chce i nie lubie itd., takze wlasciwie prob bylo niezbyt duzo..ale sie nam poszczescilo..Tz myslal ze bedzie mial wiecej prob
|
|
|
|
#4451 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tylko jak polozne sobie te cemtymetry wyliczaja, na czuja? |
|
|
|
|
#4452 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze, ja miałam problem zbadać szyjkę u kobiety na fotelu gin. A badanie rozwarcia do przyjemnych nie należy.. Uciskasz brzuch-macicę w dół, a rękę wpychasz głęboko..
Ja nawet nie bardzo mam ochotę sobie wyobrażać kogoś badającego siebie. Zia.. suuuuper spodnie Biegnę do Ciebie po namiar na sklep, bo w D. będę 28 paźdz. Mój pies miał fazę na kapciuchy po tym, jak mu moja kumpela pozwoliła swoim kapciom osiołkom odgryźć najpierw po ogonku, a potem każde ucho..grrr Na szczęście szybko mu tę fazę z głowy wybiliśmy. Poza tym nie pozwalamy mu się bawić żadnym pluszakiem. Żeby mi potem nie gryzł pluszaków dziecka. Mój pies ma swojego tygryska( taka wielka maskota).. i śpi do neigo przytulony.. Jak znajdę fotkę , to wstawię
|
|
|
|
#4453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Anagat, tylko pamietaj, ze na fotelu ginekologicznym tez cialo kobiety jest inaczej ulozone niz np w kucki ![]()
|
|
#4454 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny!
Myślałam, że padnę jak tu weszłam, klikacie z prędkością światła nie nadrobiłam bo 20 stron to stanowczo za dużo jak na raz :Pnie było mnie przez weekend bo w sobotę byliśmy na weselu, w niedzielę na poprawinach, dzisiaj byłam na uczelni zdawać egzamin (w końcu się udało- bo do baby ciężko się było dostać, tyle ludy miała zawsze). No i tak zleciało. Teraz mogę spokojnie zająć się przyjemniejszymi rzeczami, aż do następnej sesji
|
#4455 |
|
Rozeznanie
|
Głupio się przyznać,ale ja ciekawska jestem i sprobowałam tego "samobadania". albo mam za krótkie palce albo nie wiem co
bo z ledwością sięgnełam "wlotu" albo "wylotu" (zależy z której strony patrzećnie śmiać się proszę!
|
#4456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4457 |
|
Rozeznanie
|
ona o metodach antykoncepcji pisze
![]()
|
#4458 | |
|
Wtajemniczenie
|
od 1 stycznia odstawilismy gumki
![]() ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Cytat:
spi z osmiornica w swoim lozeczku, myje ja, przytula i cos tam po swojemu do niej mowi
|
|
|
|
|
#4459 |
|
Zakorzenienie
|
no tak myślałam właśnie hehe pewnie nie doczytałam czegoś wyżej za duzo piszecie
|
|
|
|
#4460 |
|
Zadomowienie
|
mam nadzieję, że się Wam spodoba
|
|
|
|
#4461 |
|
Zakorzenienie
|
Cytrynka zdziwiona że ciężarne o zabezpieczeniach gadają
![]() My tu gadu gadu, a jutro pewno wąteczek skończymy
|
|
|
|
#4462 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4463 |
|
Rozeznanie
|
a jaki będzie nowy tytuł? bo może ominęłam;/ ktoś się podejmie w ogole założenia? bo żebyśmy wkrótce bezdomne się nie okazały
|
|
#4464 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4465 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
taaa,chciałoby się;p jak Cię skurcz przypili to będziesz na pleckach jak żółwik leżeć
|
|
#4466 |
|
Rozeznanie
|
z miarką -
No to tematy poważne tu się pojawiają, ale o antykoncepcji to chyba po porodach se pogadamy bo teraz to można na całego , oczywiście jeśli gin nie widzi przeciwwskazań.W zasadzie tak próbuję sobie wyobrazić, jak se wymacać rozwarcie jak brzuchol przed nosem będzie mi wystawał, no nie sięgnę, to może Tżta wyuczyć tej metody? Byliśmy na wakacjach, kochaliśmy się strasznie, no i gumki się skończyły hyhyhy, i jednego wieczoru Tż-owi nie chciało się iść po gumki, więc w zasadzie miał być ostrożny, ale i tak myślałam, że spoko, bo wg kalendarzyka miałam niepłodne. No i nabroił facet, tłumaczy się, że niechcący, ale ja i tak uważam, że z premedytacją sfinalizował projekt . Marzył o dzidzi, tylko ja się trochę obawiałam ze względu na sytuację jaką miałam w życiu Ale myślę, że tak miało być. W zasadzie to mocno byliśmy zaskoczeni, bo byłam przekonana, że mam dni niepłodne w momencie kiedy TŻcik narozrabiał aa jednak ... I super, tak miało być i tak ma być! więc się bardzo cieszymy mimo wszystko (choć na początku byłam przerażona - bo po tych przejściach ostatnich to eh, sama nie wiedziałam co z tym począć, ale wierzę, że będzie coraz lepiej )
|
|
|
|
#4467 |
|
Rozeznanie
|
Rybka zapobiega,a co
|
|
#4468 |
|
Wtajemniczenie
|
super
|
|
|
|
#4469 |
|
Rozeznanie
|
anagat pierwsza fota z psiakiem powalająca - fantastyczna poza
![]() i tygrysek też fajowski, chętnie dla siebie bym sobie taki zafundowała
|
|
|
|
#4470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ponoć pies (jako zwierze nie jako płeć) okazuje w ten sposób dominację.Ten schemat dośc dobrze pokazuje o co chodzi w badaniu szyjki i jak to mniej więcej wygląda. W dni płodne szyjka może być na tyle wysoko, że nieosiągalna. W ciąży również może się "schować" i nie być wyczuwalna (co jest normalne i nie świadczy o skracaniu się szyjki). Co do psich zabawek. Moja ma taki gruby, zabawkowy sznur. Uwielbia się nim bawić, szarpać, mocować, aportować. Chociaż dzisiaj świetną zabawą była plastikowa zakrętka Maskotki to zmora. Uwielbia jak nic (najpierw wyjada plastikowe oczy, noski, potem wyciąga wszystkie wnętrzności). Jak mój brat jeszcze 6 lat temu miał swoje pluszaki na półce, pies usiadł przed półką i uwaznie obejrzała co tam jest po czym wybrała sobie coś najfajniejszego i zjadła pluszakowi oczy. Wyglądał strasznie Dziś ścierałam kurz i też mam małego pluszaka na szafce. Spadł. A ta w mgnieniu oka go porwała i już maltretowała jego oczka... Na szczęście misiu został uratowany
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:43.

nie nadrobiłam bo 20 stron to stanowczo za dużo jak na raz