|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to: | |||
| Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. |
|
32 | 66,67% |
| Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. |
|
1 | 2,08% |
| Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. |
|
1 | 2,08% |
| Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. |
|
10 | 20,83% |
| Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. |
|
6 | 12,50% |
| Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. |
|
0 | 0% |
| Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. |
|
3 | 6,25% |
| Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. |
|
10 | 20,83% |
| Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. |
|
6 | 12,50% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
oby szybko zaczęli coś działać w razie czego mogę pełnić dyżur![]() Asiu naprawdę się cieszę i z Tobą emocjonuje
|
|
|
#1682 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
ide zrobic sobie zupe chińska i coli nalac musze korzystac jak jeszcze moge |
|
|
|
|
#1683 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja też codziennie coś innego zajadam i tłumaczę sobie zachciankami, że jeszcze przed porodem trzeba się najeść;Ppowodzenia kochana
|
|
|
#1684 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() : bounce:
|
|
|
#1685 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam wiadomość od Irmith: jest przeziębiona, więc na razie nic nie mogą działać i wogóle rozwarcia nie ma, mała wysoko. Biedna się porodów nasłucha i pisze, że w szpitalu mogą trzymać aż do 44 tygodnia
i Pozdrawia wszystkie Mamuśki![]() ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- dobra idę się wykąpielować
Edytowane przez Martusiaaa21 Czas edycji: 2011-10-10 o 21:22 |
|
|
|
#1686 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() DO 44... POGIĘŁO ICH??Irmith..zdrowiej kochana ściskamy mam nadzieje,ze szybko was rozpakują *A KTOŚ COŚ WIE O ARCHI ???
|
|
#1687 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To chyba przesada ..... zawsze mowia ze mozna trzymac do 2 tyg po terminie...Przeciez to jest niezdrowe dla maluszka.... ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- aa2 trzymam kciuki za bezbolesne rozwiazanie......
|
|
#1688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ZE ILE????? ale masakra...wysciskaj ja i ucaluj wirtualnie
|
|
|
#1689 | |
|
Rozeznanie
|
Dobry wieczór ze szpitalnego łóżka
![]() Leżę sobie na patologii - warunki super, położne miłe i ogólnie dobre wrażenie. Właśnie dostałam pierwszą "pszczółkę" (proglandynę czy jak to tam się nazywa ) jestem przez to lekko skołowana, ale luz.Na badaniu ktg okazało się, że jakieś tam skurcze mam i miałam, tyle tylko że do tej pory myślałam, że to mała mnie tylko uciska i że to nie skurcz No ale do akcji porodowej jeszcze mi daleko.Rozwarcie na 1cm, wody płodowe przejrzyste, ale szyjka nadal twarda Cytat:
Niemożliwe. U nas max do końca 42 tygodnia. Trzymaj się tam Irmith W środę podobno pełnia więc szanse mamy większe ![]() Niestety nie mogę Was nadrabiać, bo mi tutaj net ciężko chodzi i dłuuuugo trwa otwieranie stron. Mam nadzieję, że u Archi wszystko ok i może już akcja skoro się nie odzywa. Za przygotowujące się mamuśki DZIEWCZYNKI DO BOJU
|
|
|
|
|
#1690 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Szymek śpi, ja zaraz też zmykam ale jeszcze na szybko odpiszę![]() Cytat:
brzuch już taki flakowaty nie jest, ale szału nima![]() Cytat:
tak pół godziny przed kąpaniem nasmarowałam mu to masłem, potem porządnie umyłam głowę i na mokro wyczesałam szczoteczką do zębów bo ta zwykła do włosów jest za miękka - i od tego czasu już jest spokójJa kupiłam dzisiaj już 3 (dady) ale są za luźne koło nóżek nie wiem jak z innej firmy![]() A sposób z woskiem niezły ![]() Cytat:
![]() za wszystkie rodzące, przebywające w szpitalach i tam się wybierająceMoże jutro uda mi się więcej pobyć na forum Dobranoc |
|||
|
|
|
#1691 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
pierws zy raz o czymś takim słyszę![]() oczywiście pozdrowiłam i życzyłam zdrówka ona też pozdrawiaBiedna Cytat:
fajnie, że warunki są dobre i trzymam , żeby cos się zaczęło dziać po tych hormonkach
|
|
|
#1692 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko melduję, że żyję, ale coś mi czasu brak
Poczytałam tylko, popodziwiałam Izunię ![]() I wielkie, wielkie za Archi, Irmith, Malamutkę, Asię i Karlę. Mam nadzieję, że nie zapomniałam o nikim
|
#1693 |
|
Zakorzenienie
|
Mam zaszczyt poinformowac ze Archi urodzila Piotrulka
|
|
#1694 |
|
Rozeznanie
|
Archi - super, gratulacje
![]() widzę że reklama intimissimi nie tylko mnie drażni ![]() malamutka łydka nadal nie ogolona trzymam za Ciebie kciukasy ![]() dziewczyny moje dziecię nie śpi prawie od dwóch dni czy to może być ten skok ??poza tym mam problemy z karmieniem butlą w nocy bo w zasadzie nie płacze tylko męczy go ta cholerna sapka no i jak w dzień nie prześpi to nocą niby jest ten sen ale taki kijowy bo to harczenie jest ale bez płaczu no i nie wiem czy wciskać mu tą butlę czy nie? rozbudzać czy nie. efekt taki że Bartek podsypia a ja nie spie od 1. ostatnio jadł 21.20 i teraz w nocy ok 3.30 - czy to nie za długa przerwa? a dałam mu butelkę z mojej decyzji - on się raczej nie domagał. MAMUSIE KARMIĄCE MM JAK WYGLĄDA WASZE KARMIENIE? i czy dzidziolki mają jeszcze sapkę? aha i Bartek po jedzeniu ma tak że pręży się trochę, nie bardzo, nie płacze przy tym, wzięty na ręce raczej się uspokaja. nie jest to robienie kupy. nie wiem czy to kolka ?? Małgosiu - lanie woskiem EKSTRA !! zresztą tak jak metoda usypiania w łazience - jak ona na to wpadła ? sorki dziewczyny ze tak tylko o sobie ale nadrobić Was dokładnie nie mam mocy ![]() mucka teściowa masakra nie bede ci mowic zebys olala bo wiem że cieżko sie nie przejmować Asia, Karla, Irmith
|
|
|
|
#1695 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ząbki Edytowane przez MoniaZ82 Czas edycji: 2011-10-11 o 11:09 |
|
|
|
|
#1696 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#1697 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Gratulacje Archi i Piotrusiu!!! Tak jak pisała Malamutka - jedyna nadzieja w pełni... nie spałam od 22 do 2 w nocy. Tak strasznego bólu pleców to ja w życiu nie miałam! Krzyż, pupa, kości cipne, uda, łydki... a skurcze brzucha duuuużo rzadziej niż do tej pory. Na dodatek czuję, że moje maleństwo "tam" pracuje. Wczoraj miałam w sobie tyyyle pozytywnej energii, radości i chęci spotkania z maluszkiem... teraz to tylko zniechęcenie... chyba muszę iść na zakupy - nic tak nie poprawia humoru Edytowane przez KarlaM Czas edycji: 2011-10-11 o 08:17 |
||||
|
|
|
#1698 | ||
|
Zadomowienie
|
witajcie
Cytat:
![]() Cytat:
serdeczne gratulacje Archi ![]() Malamutka, oby szybko szyjka zaczeła współpracować ![]() Mmadzia ja nie wiem czy moja ma sapkę, ale w nocy trochę rzezi, dlatego przed spaniem zakraplami jej nosek disnemarem i jest lepiej ![]() Edytowane przez gerda Czas edycji: 2011-10-11 o 08:45 |
||
|
|
|
#1699 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
U nas w końcu wczoraj zaczęli grzać ![]() Dziś mój synek kończy 2 latka, omg ależ to zleciało, dopiero co jechałam do szpitala, a tu już łobuz codziennie gotowy z nowymi pomysłami ![]() Cytat:
W końcu się doczekała ![]() Madzia o co konkretnie pytasz ?
|
|
#1700 |
|
Zadomowienie
|
ARCHI GRATULACJE!!!!
![]() klaski: Witamy kolejnego dzieciaczkaIrmith... współczucia; miejmy nadzieję, że córunia "poczuje" atmosferę i zdecyduje się w końcu przytulić do mamy od zewnątrz ![]() Karla popieram...zakup y , jak tylko masz ochotę; najgorzej jak się tak czeka z utęsknieniem... trzeba sobie jakoś czas zapełnić![]() sama niedawno tak wyczekiwałam, a dni ciągnęły się jak flaki... a teraz... mam wrażenie, ze niedawno wstałam a tu już wieczór ![]() malamutka za Was....i czekamy na czerwonego posta!kochane brzuchatki...korzystajcie z przyjemności jedzeniowych ile możecie!!! Bo potem to już różnie może być ![]() aa2 i wracaj do nas szybko z synusiemKurcze... moja lewa pierś produkuje więcej mleka niż prawa; jest większa i po dłuższej przerwie robi się twardsza... wiem, że powinnam wyrównać tą laktację i częściej przystawiać do prawej piersi, ale jak ta lewa taka twarda to chcę trochę ulżyć. Ciekawe czy to będzie miało potem jakieś znaczenie jak już skończę karmić... Wiecie coś na ten temat? Moje dziecię dziś pięknie przespało noc.... od 21 do 7.30 z jedną dwugodzinną przerwą koło 2.... dostało syska...i dalej śpiocha
|
|
|
|
#1701 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Caltea widzę Cię ![]() jak Leoś?
|
|
|
|
|
#1702 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1703 |
|
Zakorzenienie
|
Archi gratulacje!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!
|
|
#1704 | |||
|
Zadomowienie
|
dzień dibry
![]() malamutka, irmith ![]() Cytat:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Dyschezja_niemowl%C4%99ca Cytat:
Cytat:
|
|
#1705 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() za szybki rozwoj akcjiCytat:
![]() kla ski: I witamy Piotrusia na świecie
|
|
#1706 |
|
Zadomowienie
|
Irmith, Malamutka, Asia i Karla mocne ![]() :kci uki:Witam się, przepraszam ze nie nadrobię ale moje dziecko chce mnie wykonczyc; wczoraj przez cały dzień spał tyle co przy cycusiu i na rękach, w nocy pobudka co 2 godziny, a od 5 to już w ogóle mowy nie ma o śnie. Tak się cieszyłam, że Leoś taki grzeczniutki, je i spi, no i niestety przyplątały sie problemy brzuszkowo-kupkowe. Może nie są to jeszcze takei wielkie kolki, ale prężenia, stękania, wierzgania i ogólne rozdrażnienie się pojawiło. Od wczorajszego wieczoru podaję Esputicon, może sie polepszy. Biedak się męczy niesamowicie, choć jest przy tym bardzo dzielny, bo nie płacze od razu, tylko stęka i pojękuje. Wiadomo: chłopaki nie placzą. No i mamy chyba sapkę gigant. Ciągle podejrzewam katar, bo przecież niemożliwe, żeby tak furczało na mokro samo z siebie, ale jednak kataru nie ma. Ale czasem to mi sie Leoś nawet dlawi od tego przytkanego noska. Masakra... Lecę cos poprasować. Chociaż tych parę śpioszków może się uda. Trzymajcie sie mamusie
|
|
|
|
#1707 |
|
Zadomowienie
|
Archi--> gratulacje!!!
Ależ deszczowy dzień. A my zaraz idziemy na szczepienia ![]() trzymajcie kciuki
|
#1708 |
|
Zadomowienie
|
my tez dzis idziemy i zastanawiam się jak to będzie po...
|
|
|
|
#1709 | |||
|
kosmitka
|
Cytat:
A teraz już zimowy kombinezon. Sama zresztą też już chodzę w grubej kurtce. Są u nas okropne wiatry i tych wiatrów się boję najbardziej. A pod kombinezon rajstopki i body, ewentualnie kaftanik. Cytat:
Acelinko - super maleńka główkę trzyma, mój niezbyt chce, a długo trzymasz ją na brzuszku? może za mało ćwiczę .Cytat:
|
|
|
#1710 |
|
KWC
|
Archinta, moje GRATULACJE
za pozostałe mamy - Irmith, Malamutkę, Asię i Karlę trzymam ![]() Ha ha, z męża się śmieję, że się czarnych kotów boi, ale po kryjomu przeleję mojego dzieciaka woskiem, a co Skoro Stasiowi pomogło...W niedzielę małż zainstalował nad łóżkiem naszego dziecięcia karuzelkę(rainforest FP) i powiem Wam, że to jest czad. Eryk gapi się na to jak zaczarowany, oczki mu latają to w jedną to w drugą stronę, łapki wyciąga, mruczy i popiskuje. Mam spokój i chwilę dla siebie Poza tym ta karuzela jest śliczna, bardzo kolorowa i ładnie wykonana. Mogę szczerze polecić ten model. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:30.

spodziewałam sie po 7-14 dniach a tu taki szybki szpil
oby szybko zaczęli coś działać

a byłaś dziś na wizycie?? co Ci powiedziala ginka??

ale masakra...wysciskaj ja i ucaluj wirtualnie
No ale do akcji porodowej jeszcze mi daleko.
W środę podobno pełnia więc szanse mamy większe
Szymek śpi, ja zaraz też zmykam ale jeszcze na szybko odpiszę
brzuch już taki flakowaty nie jest, ale szału nima

jak Leoś?