|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.
Ja chodzę prywatnie do gina, więc niestety wszystkie badania też robię prywatnie, a co za tym idzie trzeba płacić. Toksoplazmozę robiłam już 2 razy. Raz jeszcze przed ciążą, a potem w 2 trymestrze ale już tylko IgM (czyli sprawdzenie czy nie jestem zarażona). W Krk taka "przyjemność" kosztuje około 40 zł (tzn. samo igM).
A wiecie może ile kosztuje to badanie na glukozę? ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Cytat:
Raczej w ogóle nie gotuje... w naszym związku to jest moja brożka - lubię to, więc nie narzekam. Dziś mamy rocznicę ślubu i wiem, że TŻ coś tam na wieczór planuje - także zapowiada się ciekawy dzień, chociaż nie rozpoczął się od szarlotki.
|
|
|
#3272 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.
Cytat:
kochany, nie ma co! Zazdraszczam troszkę.. ![]() Cytat:
![]() no to dobrze aż 5 zł
|
|
#3273 | |||
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
Kochana nadrobi, wlasnie o to chodzi, ze teraz tydzien dla takiego malucha to wiele i nadrabia wage z dnia na dzien ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
tak ale ja tez mialam skierowanie od prywatnego gina ![]() eeee wiesz, ja np. wybierajac wozek w ogole nie patrze, na te funkcje, moja cora szybciej wyrosla z glebokiego niz sie nadawala do podnoszenia jej oparcia kupilam jej spacerowke jak miala 5 miesiecy a i tak jezdzila jeszcze na plasko, a bedzie lato, nie bedziesz wozila dziecka tak dlugo w gondoli, zreszta mi osobiscie nie podobaja sie takie przerosniete dzieci w gondolach
|
|||
|
|
|
#3274 |
|
Zakorzenienie
|
Ufff, uspokoiłyście mnie
nie wiem dlaczego sobie ubzdurałam, że to jest ważne.... A kupowaliśmy sam głęboki używany po to, żeby właśnie jak się cieplej zrobi i maluch zacznie siadać kupić dobrą, porządną spacerówkę ![]() No i ja też nie lubię właśnie jak takie 'wielkie' dzieci w głębokich jeżdżą. |
|
|
|
#3275 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
|
|
|
#3276 |
|
Raczkowanie
|
Tak tanio? Mało które badanie ma taką cenę. Robiłaś prywatnie? Aha i jeszcze jedno czy tą glukozę trzeba sobie wcześniej kupić i przynieść na badanie? Gin nic mi o tym nie mówił...
|
|
#3277 |
|
Zakorzenienie
|
Haniula, zazdroszczę, ja dziś na śniadanie jadłam starą bułkę bo nie chciało mi się iść do piekarni po świeżą.
Podziel się szarlotką
|
|
|
|
#3278 |
|
Zakorzenienie
|
czesc mamuśki
![]() dzisiaj rano przywitała mnie paczka z allegro dla juniorka więc od razu się chwalę i idę czytać co napisałyscie ![]() 2*skarpeteczki 2*rajstopki 2*niedrapki' okrycie kąpielowe |
|
|
|
#3279 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() PODZIEL SIĘ POSIŁKIEM!!
|
|
#3280 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
. A Milena raz zje parowki i wypije actimel w kilka minut a innym razem wybrzydza bo platki w mleku sie roztopily i nie bedzie jesc. Taki sa dzieci . A ze ja nie mam ani czasu ani cierpliwosci to inna sprawa .
|
|
|
|
|
#3281 |
|
Zakorzenienie
|
zapraszam wszystkie chetne
chociaz juz 1/3 blachy wciagnelam No sie spisał ten moj mąż szarlotka szarlotką, ale jak zwykle było sniadanie i odkurzenie podłogi nawet ja za wszystkie badania płace
|
|
|
|
#3282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
obiecałam sobie, że jak już dziecko będzie na świecie, to się ogarnę i nie będę mu tego zwyczaju przekazywać Myślę, że porady superniani wymagają po prostu cierpliwości i wytrwałości, a tymi cechami faktycznie nie każdy dysponuje. Ale ogólnie jedzeniem przed telewizorem nie jest dobre, sprzyja otyłości, bo potem człowiek nie kontroluje, ile zjadł, nie koncentruje się na posiłku, tylko na obrazie w tv, co też niedobrze wpływa na trawienie.
|
|
|
|
|
#3283 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj to kanapki jakies zrobi sniadanko, kolacje tak, ale obiadek to juz jakos niebardzo, a co dopiero ciasto ![]() Cytat:
![]() oooo nie wiem czy moj budzet to udzwignie Cytat:
naprawde nie masz sie co martwic, zobaczysz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
aaa tak odnosnie waszych ostatnich schiz dzisiaj mi sie snilo, ze TZ mnie zostawil, nie odzywal sie, ja zadzwonilam a on powiedzial, ze nie chce mu sie ze mna juz gadac i w ogole ze to bez sensu umeczyl mnie ten sen
|
|||||
|
|
|
#3284 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#3285 |
|
Zakorzenienie
|
dobrze przelicz pieniądze i wyciągnij miedziaki ze świnki skarbonki!
sama bym miała ochotę na męża&szarlotkę w roli głównej ![]() na wieczór niech zostawi, to ją mężulek jeszcze pozytywnie zaskoczy ojj jakie byłoby jej zdziwienie gdyby zobaczyła rozebranego męża ubabranego w szarlotce... ![]() "Kochanie... pobawimy się w american pie??" przepraszam, nie mogłam się powstrzymać!!
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2011-10-11 o 10:43 |
|
|
|
#3286 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluuję córci ![]() dla mnie glukoza była ok bez cytryny się obyło ![]() Cytat:
no i własnie przed sekundą listonosz przyniosl paczki wiec zara zbede ogladac ![]() super Cytat:
![]() Cytat:
wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ![]() Cytat:
ale to tez groszowa sprawaCytat:
![]() a wczoraj byla u mnie kolezanka polozna pytałam o ten zel dianatal czy jak mu tam- powiedziala, ze nie słyszała, zeby w ktoryms naszym okolicznym szpitalu to stosowali... ponadto ona pracuje na wczesniakach na oiomie i powiedziala, ze zrobi mi zapas pieluch na pierwszy miesiac, przyniesie leki na gorączkę, kolkę, cos do pielęgnacji pępuszka, nawet butelkę aventa bo oni duuzo rzeczy dostaja od przedstawicieli a nie wszytsko moga na oddziale stosowac-jak np butelachy bo dzidziom w jednorazówkach podają jedzonko i jeszcze jakies rzeczy ma przyniesc wiec super (sama się zaoferowała ))
|
||||||
|
|
|
#3287 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Mamusie
![]() Cytat:
![]() Chodzę prywatnie więc za wszystkie badania muszę płacić niestety
|
|
#3288 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Haniula szarlotka ![]() ![]() ![]() ale mam smaka no ![]() Ja pije kawke w pracy i wcinam skitelsy
|
|
|
|
|
#3289 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry, Brzuszki
Ja tylko sie przywitam, bo nie mam nastroju, sily i czasu pisac Jakis gorszy czas nastal i nic nie wchodzi mi do glowy. Nie obronie sie chyba... cmokasy w brzuchasy
|
#3290 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale sie uśmiałam...Cytat:
![]() Haniula brawo dla męża za szarlotkę aż mi ślinka pociekła...laseczki dzisiaj idę do gina i podejrzę Majeczkę ciekawe ile już waży...
|
||
|
|
|
#3291 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za wizytkę
|
||
|
|
|
#3292 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
także przepiorę ją na pewno, a podusie mam nową więc tylko ubiorę ją w poszewkę (świeżą i wypraną) i już
|
|
|
#3293 |
|
Zakorzenienie
|
zamęczę Was jeszcze i wkleję resztę allegrowych zakupów
nawet w niezłych cenach to kupiłam więc luz . np polarowy pajac za chyba 12 zł ![]() na tym stop ;D z zakupami
|
|
|
|
#3294 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no ten y tego... ten teges nie smutaj się, bo niespodzianek też to odczuwa i źle wpływa na mojego i fluidy tak se już wiem skąd wychodzą ![]() Nie smutaj się, bo... przyciągasz do siebie złe moce/złą energię mam nadzieję, że Haniula się nie obrazi
|
|
#3295 |
|
BAN stały
|
Dziewczyny ale kolderki i poduszki raczej sie nie uzywa przez pierwsze minimum 2 miesiace. Dziecko moze wpasc pod koldre i sie udusic a poduszki ja nie uzywalam do pol roku. Mam cienutka wiec zaczne pewnie po 6 miesiacach uzywac. A jak sie chce zeby dziecko mialo wyzej na gorze to pod nozki lozka podstawia sie np. cienka ksiazke i jest taki kat nachylenia jak w tych lozeczkach w szpitalu.
Ja na poczatku kladlam dzidzie na materacyku, na przescieradle , w rozku i przykrywalam lekkim kocykiem. Mialam goraco w domu i polozna, na wizytach domowych mowila zeby nie przykrywac niczym jak jest w rozku wiec koldra w ogole sie nie przydala. |
|
|
|
#3296 |
|
Rozeznanie
|
w moim laboratorium kosztuje 70 zł muszę jeszcze w 1 zapytać czy ta sama cena... z tego co wiem wszystkie ciężarne z mojej przychodni płaciły za to.
|
|
#3297 |
|
BAN stały
|
Pearl
|
|
|
|
#3298 |
|
Rozeznanie
|
a ja z kolei przy Emi rożka używałam jakiś tydzien, potem przestałam bo mnie wkurzał i spała pod kołderką. W lato dałam jej kocyk do spania. Teraz znowu śpi pod kołdrą. I podusi też używałam od początku, te podusie dla niemowlaków są strasznie cieniutkie, więc każda mama robi jak uważa
![]() I nie prałam ani kołderki ani podusi (rożek tak), wyprałam pościel. |
|
|
|
#3299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pytalam wczoraj tej mojej kolezanki-poloznej. powiedziala tez ze mozna cos z jednej strony pod materacyk podłozyc zeby głowka nieco wyzej byla albo własnie pod nozki łózeczka a i mowila ze jak juz sie ktos upiera, zeby dzidzie w czapeczce w domu trzymac (nie tylko po kąpieli) to zeby uwazac w nocy na te zawiązywane bo dzidzia moze się poddusic...powiedziala ze ona na oddziale to zawsze sciąga dzieciom te zawiązywane bo kiedys jakeis dziecko się strasznie oplątało tymi troczkami... |
|
|
|
|
#3300 |
|
Zakorzenienie
|
Aga ja narazie zakupu kołderki nie planuje- kocykiem będę przykrywać na początku
Neska fajne zakupy, podobają mi się- mój gust
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:56.

Raczej w ogóle nie gotuje... w naszym związku to jest moja brożka - lubię to, więc nie narzekam. Dziś mamy rocznicę ślubu i wiem, że TŻ coś tam na wieczór planuje - także zapowiada się ciekawy dzień, chociaż nie rozpoczął się od szarlotki.

jeszcze tak nie szaleję z żarciem w ciąży 

musi być 60

albo jak sie uprzeć to pod plecki mozna podłozyc poduszke i tez bedzie oparcie
nie wiem czy moj budzet to udzwignie 
Jakis gorszy czas nastal i nic nie wchodzi mi do glowy. Nie obronie sie chyba...
za wizytkę