Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 2011 - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-11, 09:11   #4831
mol_aa
Zadomowienie

Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20

Przejzyjcie ta strone, zakochac sie mozna

http://bakerlady.blogspot.com/search...max-results=11
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 09:13   #4832
misiula_88
Raczkowanie

Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość
weszłam dziś do sklepu gdzie była taka znajoma i jak mnie zobaczyła to powiedziała: O! jaki słoń! takie osoby sa chyba zdrowo chore na łeb - sorry ale musiałam się wyżyć
kurde co za baba! W takiej chwili to najlepiej pasuje tekst Glam - nie jestem gruba tylko w ciąży

Cytat:
Napisane przez milagrosa Pokaż wiadomość
mi też... ostatnio tak się nawyginałam przy skarpetkach że w końcu usiadłam na łóżku i prawie się popłakałam że jak inwalida normalnie...
w końcu mąż mi założył
ja też już w desperacji proszę męża o założenie skarpetek albo butów... masakra!

Cytat:

kupiłam dziś rajtuzki w Biedronce ze słonikiem - sa świetne, chyba najlepsze ze wszystkich które mam za 7,99

dodałam fotkę coraz większego brzucholca w klubie
ja kupiłam z żyrafką na dupce świetne są
a brzuszek śliczny! malutki masz!

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
kurcze dostałyście rajtki w jakimś małym rozmiarze? bo moja mama byla w biedrze i zostaly tylko 68/75 i wieksze. Wiec wziela mi 2pary tych na 68.
A chcialabym jeszcze upolowac takie 56/62
te rajstopki są tylko w rozmiarach 68/74 i 80/86, mniejszych niestety nie ma...

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość
Kupujecie myjke dla maluszka???
ja nie kupuję, można myć ręką, a myjka to tyle bakterii....

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
Witajcie mamuśki z samego rana

ja już nie mogę się doczekać jutra matko pewnie znowu nie będę mogła spać w nocy dzisiaj mamy zamiar wszystko przygotować dla małej na tip top żeby było pod ręką jak przyjedziemy muszę wyciągnąć podgrzewacz do butelek wysterylizować butelki nowe, smoczki, wyjąć mleko, herbatkę koperkową itp
Wczoraj tż się śmiał dobrze że zatankował samochód do pełna jak nas czeka jeżdżenie do szpitala co 6 godz ale jak obliczyłam w najgorszym razie czekają nas takie trzy wyprawy bo na noc już zostawiają w szpitalu ale jeszcze trzeba doliczyć opłatę za parking

A propo zgagi ja mam teraz codzień zawsze przed zaśnięciem czy coś zjem czy nie wkurza już mnie ona
jeeeeej Aniu, to już jutro!!! mocno trzymam kciuki!!!
A co do zgagi, to pomyśl, że dziś w nocy będziesz miała ostatnią, od jutra już nie będzie Cię budzić zgaga, a maleńka
A jak z imieniem? zostaje Lilianka, czy coś innego w końcu wybraliście?

[QUOTE=Myszeczka86;2989696 9]
Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość

no włąśnie nie wiem, koleżanka mi radzi zeby wziąśĆ swoją butelkę i swój smoczek- niby nie wolno od początku stosowaĆ,a le jak bardzo płacze to mamy dają.... moze wezmę

Ja też biore swoja butelke i smoczek i kupie jeszcze mleko wrazie awarii tylko zastanawiam sie jakie ?? Myślę o NAN bo dla Julci było wmiare Ok a najlepsze to na recepte ale pierońsko drogie . Wogóle jak julcia była mała to mleko Nan kosztowało 10 zł a teraz 15
O smoczku to słyszałam, żeby brać, bo czasem pielęgniarki chcą, żeby dawać do uspokojenia, ale po co butelka i mleko? Przecież w razie czego to Ci dadzą gotowe mleczko dla dzidziusia.

Cytat:
Moze i to glupie, ale naszla mnie ochota na robienie pierniczków bozonarodzenowych
Jak zrobisz, to koniecznie podziel się z nami

Hej dziewczynki, od wczoraj Was nadrabiam....
Po wczorajszej wizycie dołączam do leżących Szyjka mi prawie całkowicie się skróciła w miesiąc, rozwarcie na opuszek, więc dostałam luteinę na 2 tygodnie i leżeć, leżeć... Dopiero 3.11 mam USG szyjki, żeby dokładnie sprawdzić, ile jej tam jeszcze zostało. Dobrze, że zdążyłam ogarnąć prawie wszystkie zakupy, jeszcze drobiazgi apteczne i wózek. Właśnie pranko się suszy, jak mężul wróci z pracy to będzie miał zadanie bojowe

[*] 3.12.13

cieszę się życiem!

Ninka!

misiula_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 09:17   #4833
goldika
Zakorzenienie

Misiula wspolczuje koniecznosci lezenia ale to juz ostatnie tygodnie.

Dziewczyny chce wlasnie zamowic 2koszule do karmienia. I doradzcie mi prosze jaki mam brac rozmiar. Chodzi mi o to o ile mniej wiecej cm spada brzuszek po porodzie? Bo nie ma sensu chyba kupowac koszuli pasujacej na teraz skoro nosic ja bede po porodzie? wystarczy, ze wezme rozmiar mniejsza niz by mi teraz pasowala?
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 09:18   #4834
dreamnes
Raczkowanie

Cytat:
Moze i to glupie, ale naszla mnie ochota na robienie pierniczków bozonarodzenowych
o nie zatuke... narobiłas mi ochoty pierniczki takie pachnące świętami to coś co kocham jeść a ja siły nie mam piec ale zjeść to bym zjadła..... teraz pół dnia bede myśleć o nich jak nie dłużej heh

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
Bry,
Szaro buro i leje, a ja do diabetologa muszę śmigać- żeby mi się chciało, tak jak mi się nie chce...

Truskafko- jak mus, to mus. Dasz rade nie patrz na cała ilość strzykawek, a jedna to zoba jaka malutka

Glukoze dziecku? ale po co??!!

Na temat herbatki koperkowej, to co lekarz to inna opinia Niektórzy uważają, że nasilają kolki, w sumie zwiększają przejściowo perystaltykę jelit, a jak zwolni to na nowo zastój, więc miało by to sens

Słyszałam, że na zwiększenie laktacji pozytywnie wpływa piwo Karmi

Apropo pierniczków... mi się dziś śniły święta- widziałam jak szopkę rozstawiali w mieście i jechałam po prezenty
to będą dla nas wyjątkowe święta myślę że najpiękniejsze jakie do tej pory miałam... a i może chrzest byśmy zrobili w 2 dzień świąt

jestem szczęśliwą mamą
dreamnes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 09:20   #4835
mol_aa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misiula_88 Pokaż wiadomość

Jak zrobisz, to koniecznie podziel się z nami

Hej dziewczynki, od wczoraj Was nadrabiam....
Po wczorajszej wizycie dołączam do leżących Szyjka mi prawie całkowicie się skróciła w miesiąc, rozwarcie na opuszek, więc dostałam luteinę na 2 tygodnie i leżeć, leżeć... Dopiero 3.11 mam USG szyjki, żeby dokładnie sprawdzić, ile jej tam jeszcze zostało. Dobrze, że zdążyłam ogarnąć prawie wszystkie zakupy, jeszcze drobiazgi apteczne i wózek. Właśnie pranko się suszy, jak mężul wróci z pracy to będzie miał zadanie bojowe
To Ty lez jak najwiecej
Stary 2011-10-11, 09:22   #4836
dreamnes
Raczkowanie

Cytat:
:

na pewno jest więszy, czy się opuścił? sama nei wiem, nie bardzo widaĆ na zdjeciu, sprawdzaj sobie z tymi palcami pod biustem

z palcami? mi się cała ręka mieści heh chyba że ja nie umiem patrzec albo mam ciągle tak nisko brzuszek..

jestem szczęśliwą mamą
Stary 2011-10-11, 09:24   #4837
goldika
Zakorzenienie

Pierniczki licze ze tesciowa zrobi i mi przywiezie
Stary 2011-10-11, 09:24   #4838
mol_aa
Zadomowienie

dreamnes my z tzem co roku robimy pierniczki i w tym roku tez chcemy, choc nie bedzie juz takiej masowki jak w tamtym roku (zrobilismy prawie1000szt, zmeczeni po pracy, pieklismy, lukrowalismy i mielismy przy tym tyle frajdy, no i miny osób obdarowanych - bezcenne
Stary 2011-10-11, 09:25   #4839
rudominka
Raczkowanie

Cytat:
Mój Bartek w weekend chciał robić pierniczki, na szczęście udało mi się go przekonać że jeszcze za wcześnie Na razie zrobimy kruche ciasteczka i je pięknie udekorujemy

Cytat:
Dziewczyny chce wlasnie zamowic 2koszule do karmienia. I doradzcie mi prosze jaki mam brac rozmiar. Chodzi mi o to o ile mniej wiecej cm spada brzuszek po porodzie? Bo nie ma sensu chyba kupowac koszuli pasujacej na teraz skoro nosic ja bede po porodzie? wystarczy, ze wezme rozmiar mniejsza niz by mi teraz pasowala?
Wydaje mi się że lepiej skupić się na rozmiarze w biuście niż w brzuchu. Brzuch (przynajmniej największa jego część) szybko zejdzie (sflaczeje) i się zmieści do mniejszej koszuli niż teraz, ale biust raczej urośnie.

Myszeczka86, misiula - współczuję leżenia. Dobrze że już za długo nie zostało...

Wiadomo co u dalii słychać?
rudominka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 09:29   #4840
dreamnes
Raczkowanie

Cytat:

w badaniach wyszedł mi poziom d-dimerów 3 krotnie przekroczony co moze świadczyć o obecności zakrzepów we krwi, dlatego musze brać zastrzyki na rozrzedzenie.... ja juz wczesniej ( dokłądnie w okresie studiów licencjackich) miałam problemy z żyłami, ale oczywiście nigdy nie bylo czasu zeby iść z tym do lekarza....

na fotce to dopiero 1/5 tego co muszę sobie wbić , aaaaaa
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

jestem szczęśliwą mamą

Edytowane przez dreamnes
Czas edycji: 2011-10-11 o 09:50
Stary 2011-10-11, 09:31   #4841
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Witam się z rana

Nareszcie się wyspałam, jeszcze bym spała, ale skurcz w łydce mnie obudził nadrobiłam te kilka stron od wczoraj.
Zjem śniadanko, pomaluję oko i śmignę na miasto, bo już jakaś deprecha się wkrada
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 09:34   #4842
owieczka86
Zadomowienie

muffinka90 mój Tż właśnie czeka na taką antenkę z pępka

basiula gratuluje udanej wizyty

mol_aa - pościel bardzo ładna,najbardziej mi się podoba ta błękitno biała

myszeczka
brzuszek urósł, ale czy opadł nie wiem

truscafka - wkurzają mnie takie odzywki, niestety ja też mialam do czynienia z podobnymi wypowiedziami na mój temat, brat Tż-ta taki mądry ale odkąd zwróciłam mu uwagę w niezbyt przyjemny sposób odczepił się.
Ja po operacji kolana miałam zastrzyki przeciwzakrzepowe, 20 ich było musiałam robić je sama w brzuch, zrobienie pierwszego było straszne...później jakoś poszło

Bahamadia_25 - też mam problem z założeniem skarpetek,sapanie mam od dłuższeg czasu szczególnie jak wejde na górę po schodach.

Ja jeszcze nie mam spakowanej torby do szpitala i troszkę rzeczy do niej jeszcze mi brakuje.

Wczorajszy wieczór z Tż-tem się nie udał teściowie przyszli złożyć mu życzenia i poszli dopiero po 22 może dziś nadrobimy
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 09:36   #4843
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Cześć moje kochane.

Dziewczyny ja dziś w nocy przeżyłam horror, podobnie jak chyba Basiula niedawno. tyle co usnęłam około 23ciej i obudził mnie skurcz, narastający, mocny. Poszłam do wc, usiadłam na klopku i czekałam. Było tych skurczy około 5, jeden malał, 10s przerwy i znów narastał, a długie były przeokropnie, na dodatek miałam biegunkę i wymioty. Byłam tak słaba ze siedziałam na płytkach z głową opartą na ścianie i nie mogłam się podnieść!
Takie bóle to ja miałam godzinę przed wyparciem syna więc bardzo bardzo się bałam ze to już mi się zaczęło.
A nie byłam w stanie umyć się, ubrać, wogle wstać na nogi!!!
To miałam przedsmak porodu.

Póki co spokój.
o rany,ale przezylas!!Ja to bym juz TZ'ta budzila i do szpitala pewnie jechala .Uwazaj na siebie i obserwuj,co sie dzieje.Zwlaszcza na ruchy dzidzi zwroc uwage.

Cytat:

Brzucho dosc szybko spada,zostaje ewentualnie taka oponka.Ale po paru dniach duuuzo sie zmniejszy,wiec mysle,ze moze nr wiekszy,jak przed ciaza nosilas??

Ggoraa ja juz od jakiegos czasu moge siedziec tylko z rozkraczonymi nogami,a brzuch miedzy nimi,inaczej sie nie da .Jakis czas temu opadl,a teraz opada powoli dalej.Probuje sobie przypomniec,czy to bylo w dzien porodu,czy pare dni wczesniej,ale pamietam,ze widzialam swoj brzuch w lustrze w przedpokoju,a pewnego dnia przechodzac po prostu zniknal.Takze przed samym porodem obniza sie baaaaaardzo,ze smialo cala plaska dlon pod piersiami mozna polozyc.
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 09:42   #4844
goldika
Zakorzenienie

Dzieki za odp w sprawie koszuli
Stary 2011-10-11, 09:43   #4845
dreamnes
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pluusia21 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny to tak na końcówkę dnia...
Po wizycie mała - mała waży 1968 g. Miałam nadzieję że ponad 2 kg będzie ale musimy jeszcze troszkę podrosnąć. Martwie się o wagę maleństwa bo siostra miała problemy i urodziła malutką 2600 g. po terminie, ja chciałabym troszkę więcej tak 3100 ale to co my chcemy to akurat się nie liczy

Myślałam że więcej zobaczę na tym usg, ale w sumie to nawet buźki małej nie widziałam, ani nóżek ani brzuszka. Ginek robił pomiary czaszki, kości i tyle się naoglądałam. Może dlatego że to już "kawał'" dziecka jest

Najlepsze że nareszcie poprawiają mi się wyniki morfologii. Ostatnio mnie gin nastraszył anemią hemoglobinę miałam 10,2. - przepisał mi żelazo (cholernie drogie jakieś 28zł za 1 opakowanie, ale działa!!!) Bo teraz hemoglobina wskoczyła na 11,7 i mnie nawet pochwalił

Kolejna wizyta za 2 tygodnie i mnie tym zdziwił bo jestem aktualnie w 32 tyg. ciąży i jeszcze spokojnie mogłaby być co 3. Ale zauważyłam że on przede wszystkim chce zarobić, a co to bedzie jak wymyśli co tydzień to ja się chyba nie wypłacę jak on 70zł za zwykłą wizytę bierze.

Ale powiedziałam sobie że pierwszy i ostatni raz prywatnie chodzę, nie dość że wizyty drogie, to badania płatne i zleca ich mnóstwo nawet po 2 razy. Tak to jest jak się słucha rad koleżanek które nigdy nie były w ciąży...
moja w 32 tyg tez miala 1900 i cośtam i nie powiedzieli mi ze malutka

jestem szczęśliwą mamą

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-11, 09:44   #4846
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:

no ja wziełam o 1 rozmiar wieksze, czyli L rozmiar
poprzymierzałam i myślę, ze będą ok, te do porodu za 18zł- to możliwe ze będą luźnawe po porodzie w brzuszku
ale te Muzzy ok.35zł będą super po porodzie bo sa marszczone w brzuszku pod biustem
i obydwie mają miejsce na więszy biust, który urośnie przy karmieniu

Cytat:
Napisane przez dreamnes Pokaż wiadomość
z palcami? mi się cała ręka mieści heh chyba że ja nie umiem patrzec albo mam ciągle tak nisko brzuszek..
no to ja nie wiem
mi się mieszczą między piersiami a brzuszkiem, tylko 2 palce... słyszałam ze jak się opuści na 4 palce to już nie długo poród

Cytat:
Napisane przez rudominka Pokaż wiadomość

Wiadomo co u dalii słychać?
zaraz napiszę, to się dowiemy

Jestem pod wrazeniem waszych tżtów, ze razem pieczecie te ciasteczka, pierniczki i jeszcze je dekorujecie- super sprawa
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 09:49   #4847
mol_aa
Zadomowienie

Nika moj tz zawsze sie smieje, jak zaczynamy szalenstwa piernikowe to ja robie zapasy potrzebne do wypieków, a on robi zapasy wina
Stary 2011-10-11, 09:49   #4848
rudominka
Raczkowanie

Cytat:
Jestem pod wrazeniem waszych tżtów, ze razem pieczecie te ciasteczka, pierniczki i jeszcze je dekorujecie- super sprawa
U nas jest ścisły podział: ja z chłopcami robię ciasto, wykrawam kształty i piekę, a TŻ je z nimi dekoruje
Torty też on lubi ozdabiać
rudominka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 09:50   #4849
dreamnes
Raczkowanie

Cytat:
dreamnes my z tzem co roku robimy pierniczki i w tym roku tez chcemy, choc nie bedzie juz takiej masowki jak w tamtym roku (zrobilismy prawie1000szt, zmeczeni po pracy, pieklismy, lukrowalismy i mielismy przy tym tyle frajdy, no i miny osób obdarowanych - bezcenne
1000sztuk? mmmmmmmmm ja to lubie jak juz troche poleżą wtedy aż przejdą tak fajnie

jestem szczęśliwą mamą
Stary 2011-10-11, 09:53   #4850
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dreamnes Pokaż wiadomość
1000sztuk? mmmmmmmmm ja to lubie jak juz troche poleżą wtedy aż przejdą tak fajnie
dokladnie
my w zeszlym roku zrobilismy mnostwo! potem rozdawalam znajomym na swieta i rodzinie zawiniete w folie i ozdobione wstazkami.
Stary 2011-10-11, 09:54   #4851
misiula_88
Raczkowanie

Cytat:

ja brałam mniej więcej takie, jak przed ciążą, ale nie takie megadopasowane - żeby się brzuszek jeszcze zmieścił. Z tego, co czytałam na innych wątkach, to dziewczyny pisały, że miały taki brzuszek jak mniej więcej w 4 miesiącu (ale to nie reguła oczywiście )

niesamowite jesteście z tymi pierniczkami aaaa ja tam chcę już święta, chociaż pewnie sobie nie pojem w tym roku pyszności... a już mi mandarynki chodzą po drodze, pierogi i inne smakołyki

aaaaa dziecko mi nogi w żebra wbijaaaaaaaaa

[*] 3.12.13

cieszę się życiem!

Ninka!

misiula_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 09:58   #4852
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Nika moj tz zawsze sie smieje, jak zaczynamy szalenstwa piernikowe to ja robie zapasy potrzebne do wypieków, a on robi zapasy wina
Cytat:
Napisane przez rudominka Pokaż wiadomość
U nas jest ścisły podział: ja z chłopcami robię ciasto, wykrawam kształty i piekę, a TŻ je z nimi dekoruje
Torty też on lubi ozdabiać
naprawdę świetna sprawa, taka integracja, teraz z tżtem a później z dzieckiem i tżtem ale się rozmarzyłam ...

p.s. Dalia nadal lezy w szpitalu, czekają na usg i konsultacje. Ogólnie podobnież w tym drugim szpitalu panuje burdel i jest niedoinformowana... oczywiście ściskają Was wszystkie moooocno

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

misiula_88
w takich sytuacjach maltretowania powtarzaj sobie w myslach swój podpis
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 09:58   #4853
dreamnes
Raczkowanie

Cytat:

no to ja nie wiem
mi się mieszczą między piersiami a brzuszkiem, tylko 2 palce... słyszałam ze jak się opuści na 4 palce to już nie długo poród

sama zobacz.. 36tydz i 4dni
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_6106.jpg (117,5 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_6108.jpg (54,7 KB, 21 załadowań)

jestem szczęśliwą mamą

Edytowane przez dreamnes
Czas edycji: 2011-10-11 o 10:02
Stary 2011-10-11, 09:59   #4854
Ona231
Zadomowienie

Cytat:
Te podpaski sa gigantyczne, wczoraj byla u mnie mama i wziela mala od brata. Niunka jak zobaczyla ta podpaske to przylozyla do czola i krzyczy
"ciocia bawimy sie w ciuciubabke"
dzieciaki i ich wyobraźnia

Cytat:
p.s. znowu odwiedził mnie listonosz i przyniósł koszulki do porodu- trochę bidok zdziwiony, ze tak lata do mnie codziennie- to się zdziwi w następnym tygodniu
Nikka mój się dziwi zawsze na początku tygodnia bo przynajmniej z 6 razy mnie odwiedza Ale teraz mam kurierem pozamawiane, to odpocznie

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Ha, Leżę i zastanawiam się co mi się wydarzy w najbliższym czasie.
A tak serio to wcale mi nie śpieszno.

Aniu cieszę się że jesteś z nami i tak cierpliwie czekasz na maleńką, ach jak ja się nie mogę doczekać Twojego dzieciątka!!

Muszę dopatrzeć czego mi brakuje w torbie do szpitala, ale dużo mam rzeczy, jedynie woda, kapcie itp.
Smoczek też biorę bo mój pierworodny to buzinkę wydzierał okropnie a tak to choć na chwilę się zassał.
Czyli smoczek też warto zabrać, a jak się go odkaża, do gorącej wody wrzuca, czy jak? Bo ja nie wiem
Buteleczkę zabieram ale wiem, że problemu z dostaniem mleka dla dziecka nie ma.

Myszeczko bardzo pozytywne opinię ma Enfamil tylko do odstania w aptekach, ale podobno jedno z najlepszych mm

To jakoś raźniej mi na duszy jak u Was też tak zimno jak u mnie
Stary 2011-10-11, 09:59   #4855
dreamnes
Raczkowanie

Cytat:
dokladnie
my w zeszlym roku zrobilismy mnostwo! potem rozdawalam znajomym na swieta i rodzinie zawiniete w folie i ozdobione wstazkami.
chyba zgapie po tobie hehehe i w tym roku tak zrobie

jestem szczęśliwą mamą
Stary 2011-10-11, 10:01   #4856
marejta
Zadomowienie

Cześć wszystkim, kurczę odkąd jestem na L4 na nic mi czasu nie starcza, jak pracowałam to wszystko ze spokojem a teraz na wariackich papierach

Widzę że poruszyłyście temat pierników ja co roku robię z 3 porcji, tż mi ugniata bo nie tak łatwo wszystko razem ugnieść bo jest 4,5kg mąki i 1,5l miodu plus dodatki ale ja uwielbiam czas robienia pierników, tylko zastanawiam sie czy w tym roku znajdę na to czas

Dzisiaj 37 tydzień

Wiktoria 3570, 58 cm
http://www.suwaczek.pl/cache/9f62d41b5c.png

Nie taki diabeł straszny jak go malują obrona zaliczona - Pani Magister
marejta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 10:01   #4857
dreamnes
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez misiula_88 Pokaż wiadomość
ja brałam mniej więcej takie, jak przed ciążą, ale nie takie megadopasowane - żeby się brzuszek jeszcze zmieścił. Z tego, co czytałam na innych wątkach, to dziewczyny pisały, że miały taki brzuszek jak mniej więcej w 4 miesiącu (ale to nie reguła oczywiście )

niesamowite jesteście z tymi pierniczkami aaaa ja tam chcę już święta, chociaż pewnie sobie nie pojem w tym roku pyszności... a już mi mandarynki chodzą po drodze, pierogi i inne smakołyki

aaaaa dziecko mi nogi w żebra wbijaaaaaaaaa
a mandarynki to mi sie bardzzzzo kojarzą ze świętami, zaraz po piernikach i tak myślałam dlaczego i już wiem: bo jak byłam dzieckiem co roku w paczuszkach od mikołaja był łakocie, jakaś zabawka i obowiązkowo MANDARYNKI!.

jestem szczęśliwą mamą

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-11, 10:02   #4858
Bahamadia_25
Zakorzenienie

aj nakręciacie temat świątecznych wypieków, że w weekend zrobię chyba troszkę uszek do barszczu czerwonego. UWIELBIAMMMMM JEEE
A dziwne mam przeczucie, że w Święta ich nie pojem ....

Mandarynki albo pomarańcze
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 10:02   #4859
mol_aa
Zadomowienie

Mandarynki

ja_dalia biedna, musi do nas wrocic w dwupaku
Stary 2011-10-11, 10:06   #4860
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Witam. Chciałam Was po nadrabiać, ale oczy mi sie same zamykają - a w nocy nawet w miarę spałam, przynajmniej lepiej niż dotychczas.

Co so zakładania skarpetek i butów to ja sobie nawet radzę (muszę bo nie zawsze tż jest w domu).

A co do myjek to ja będę kupować bambusowe, zastanawiam się tylko czy 5 czy 10 szt. Po każdej kąpieli pójdą do prania, a potem je przeprasuje więc żadnych bakterii nie będzie. Bez myjki to ja sobie kąpieli nie wyobrażam, bo będę myć dziecko na przewijaku, czyli namydlać a w wanience będę spłukiwać mydliny w czystej wodzie (mam nadzieję, ze nie zamartwiałam za bardzo).

A ja nadal zwlekam z zakupami

Za chwilę jadę do Krosna zobaczyć co tam z tata, aby było lepiej.
Miłego dnia.
Chawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości