|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3301 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.
Cytat:
W sumie racja, ja mojego małego też na poszątku kładłam spać w rożku (no men o men zrobionym z naszej kołderki) a jak zrobiło się cieplej to spał albo pod kocykiem albo już później pod kołderką, tylko, że wtedy miał kołyskę w której kołderka była upchana więc nie było rady żeby ją przesunął. Obecnie mam dla małej też taki śpiworek do spania więc zobaczymy co się przyda (To nasza pierwsza zima w tym mieszkaniu więc nie wiem jeszcze jak tu z ogrzewaniem będzie). Dziś jadę do mamy to wrzucę fotki moich nabytków różnych które składuję u niej w moim dawnym pokoju ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3302 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.
Agatek Ty to masz wyobraznie no
![]() ![]() ![]() pearl obronisz sie i bedziesz mgr sexy mama ![]() ja kupuje lozeczko z całym wyposazeniem ale na poczatek tez nie planuje kołderki ani poduszki uzywać. bedzie rożek + kocyk, a mam tez takie spiworki do spania, takze bedziemy kombinować w czym wygodniej bedzie dla małej. Ale mysle, ze nie bede prac kołdry i poduszki, tylko poszewki ![]() a ochraniacz sie pierze ![]() ![]() Edytowane przez Haniula Czas edycji: 2011-10-11 o 10:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#3303 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() A co do czapeczki to zwykla , bawelniana, cienutka , tylko na pol godziny po kapieli ![]() ![]() No i nie wiem po co sie upierac przy poduszce, dziecku to obojetne a bezpieczniej jak ma plasko bo jak przewroci glowe na boczek to nie ma opcji ze sie udusi taka podusia np ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Nie wiem czy ochraniacz nowy, ze sklepu prac. Ja mialam jeszcze po moim bracie wiec pralam a teraz bede zamawiac na allegro nowy wiec nie wiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3304 | ||||
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Już dzisiaj nie tak fajnie jak wczoraj - siedzę w pracy, nie w domku, więc nadrabiam ukradkiem :/ Cytat:
![]() A pościeli dla Dzidzi jeszcze nie kupowałam, ale pewnie przepiorę jak kupię ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Niestety tak, a potem odkryłam, że moja karta z pracy by to pokryła ![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#3305 |
BAN stały
|
agawo ja tez ukradkiem w pracy siedze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3306 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do oparcia w gondoli, to akurat mojemu synkowi to się przydało bo zaczął siadać bardzo wcześnie i generalnie jak miał 4 miesiące to dostawał spazmów jak tylko chciałam go wsadzić do wózka na leżąco,więc podniesione oparcie w jego przypadku zdało egzamin bo jakoś nie wyobrażałam sobie, że wsadzę 4 miesięczne dziecko do spacerówki i to jeszcze w styczniu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3307 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3308 |
Zadomowienie
|
prosilam nie piszcie duzo
![]() ![]() w ogole to czesc mamuski ![]() ja wlasnie sie zasranawiam czy przebierac w ogole kolderke i polozyc w nozkach czy w ogole nie?? u mnie we wro nie ma nigdzie tej loveli albo tak szukali;/ dzis znowu mam kupe roboty ale nic mi sie nie chce;/ cytowac i odpowiedac nie mam sily;/ nie wiem co sie ze mna dzieje czy to ta pogoda ale mam lenia;(
#3309 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
2. Mój synek spał długo bez podusi, najpierw w rożku potem na materacyku, a później miał taką podusię co mi mama kiedyś uszyła dla lalek ![]() 3. co do ochraniacza na łóżeczko to myślę, że nie trzeba go prac tak od razu... jak kto uważą, dziecko bynajmniej na początku to średnio go nawet potrzebuje... bo przecież go nawet nie dotknie bo się do niego nie przysunie, później to i owszem jak zaczyna się obracać i kręcić w łóżeczku - na obgryzaniu troczków od ochraniacza kończąć :P
Tomuś - 17.09.2007 ![]() Pierścionek - 14.02.2012 Sakramentalne TAK - 11.06.2011 Martynka- 23.02.2012 ![]() ...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic... Edytowane przez MartuNiunia87 Czas edycji: 2011-10-11 o 11:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3310 | ||
Zadomowienie
|
Jak masz skierowanie od prywatnego to będzie płatne badanie
Cytat:
Cytat:
Cześć mamusie ,muszę sie pochwalić ,ze dziś poszłam na glukozę i dałam radę nie zwróciłam jej.Pani pozwoliła mi wcisnać cytrynę i moze dlatego było znosnie.Ja za to badanie płaciłam 15 zł ,nie wiem dlaczego Agatek tak mało,u mnie najtańsze jest badanie moczu i kosztuje 5,5zł
![]() |
#3311 |
BAN stały
|
Ja juz sie nie moge doczekac az mlody bedzie z nami
![]() ![]() P.S. Pisalam wam ze moje znajoma urodzila synka w piatek przez CC, termin miala na 01.11 no i maly ma problemy z oddychaniem i niska wage. Zostali wczoraj przewiezieni do szpitala specjalistycznego ![]() Edytowane przez AgaMili Czas edycji: 2011-10-11 o 11:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#3312 |
Raczkowanie
|
Nadrobiłam chyba z 7 stron, padam... Nie mam siły cytować więc co zapamiętałam to napiszę
![]() Witaminki łykam codziennie zgodnie z zaleceniem lekarza - Prenatal Complex, do tego jeszcze Jodid na tarczycę (to już zalecenie endokrynologa), Magne B6 i Espumisan (bez niego ciężko było ![]() Ubranka i inne akcesoria będę prała początkiem grudnia, tak aby nie musieć tego robić dwa razy. Znajoma mama poradziła by zamiast proszku prać w płynie do prania - lepiej się rozpuszcza, a z płynów do płukania zrezygnować bo bardzo często uczulają. Nie mam jeszcze zakupionych żadnych środków więc nie wiem czy postawię na proszek czy płyn. Toxo chyba miałam w pakiecie, nie pamiętam już. W przyszłym tygodniu robię ponownie więc będę wiedzieć już coś więcej. Neska22 proszę podaj namiar na sprzedawcę, skuszę się pewnie na ręczniczek ![]() Z fryzurki jestem zadowolona, nie jest to co prawda zmiana o 180 stopni ale kolorek intensywniejszy w wyraźnym akcentem miedzi i głowa dużo lżejsza bo z 30 cm włosów mniej ![]() ![]() ![]() Wczoraj obchodziliśmy 2 latka po ślubie, jejku jak ten czas leci... Mąż się postarał wieczorkiem byliśmy na uroczystej kolacji w naszym "ślubnym" lokalu ![]() A teraz pochwalę się jeszcze moimi allegrowymi zakupami:
#3313 |
Zakorzenienie
|
ale sie przestraszylam. Przed chwila zauwazylam ze mam takie lekko brazowe plamienie. Nie duzo, ale jest - cos jak kawa z mlekiem. Brzuch mnie nie boli, mała kopie, a sie strachu najadłam
Leze w łózku, i jak bedzie tak nadal to po 15 dzwonie do mojego lekarza, dzis przyjmuje wiec pojade. Oby przeszło ![]() Tylko skad takie cos ? |
![]() ![]() |
![]() |
#3314 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#3315 | ||||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() to pogoda ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3316 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nawet sexu nie było, bo tak bym na to zgoniła , Nie wiem czy to nie wyszly te nerwy z obraczka, ale sie przestraszyłam strasznie. Dobrze, że Lena kopie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3317 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a czemu ja tak długo trzymają? Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3318 |
Zadomowienie
|
hej kochane
![]() nadrobiłam ale zapomniałam cytować ![]() zakupki wszystkich dziewczyn śliczne ![]() strasznie mi se podoba ten dresik annyonne podaj namiary ![]() Haniula ale masz małża ![]() za toxo nie płaciłam miałam zlecenie od gin z nfz ![]() mam juz zdjęcia ze ślubu i jestem niezadowolona...no cóż teraz nic juz nie zrobię...wkleje jakies ładniejsze do klubu no i kupiłam dzisiaj botki bo już nie mam żywcem w czym chodzić. też wam sie cos stało ze stopami? bo moje nie spuchły tylko sie tak rozlazły jakoś...wszystkie buty mnie obcierają lub cisną ![]()
#3319 |
Rozeznanie
|
Ja właśnie zjadłam pyszny obiad - w dalszym ciągu nadrabiam hemoglobinę ...
Makaronik ze szpianakiem mniam mniam mniam ![]() A teraz kawka i odpoczynek ![]()
#3320 | |||
BAN stały
|
sliczne
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3321 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() raz plamiłam na brązowo, ale to po cytologii i lekarz uprzedzał ze bedzie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3322 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Zauważyłam ,ze dawno nic nie pisała natisska ,czy któraś coś wie cuś na ten temat ![]() Znalazłam jej wiadomość ostatnią z 20,09 więc w sumie dawno sie nie odzywała
![]() Moje słońce "Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." Edytowane przez eliza1984 Czas edycji: 2011-10-11 o 11:40 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3323 |
Rozeznanie
|
eliza1984
Kawa bezkofeinowaaaa ![]()
#3324 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
w moim przypadku nic nie wykazały badania niepokojącego mógł to być poprostu skurcz ale lepiej dmuchać na zimne a tak nie dyskretnie kochałaś się w ciągu ost 2 dni? bo może to jakieś otarcie
![]() |
#3325 |
Zakorzenienie
|
zdrzemłam się i tak pospałam dobrą godzinkę
![]() ![]() ![]() kasa przyszła, więc idę się ogarnąć i do gina też podskakuję ![]()
#3326 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() dzięki za odp. w sprawie dresika, jak na 0-3 m to pewnie powinnam wybrać 62, bo 68 będzie za duży ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mnie zawsze obicerały czy cisnęly, mało mam takich idealnych... w ciązy czy bez tak samo miałam ale dziewczny pisały że noga może nam urosnąć o rozm. nawet ![]() ![]() rutynowe badanie czy coś większego? trzymam kciuki żeby było ok
![]() |
#3327 |
Zadomowienie
|
Hej mamuśki
![]() Ja dzisiaj zaliczyłam pierwszą noc gdzie 4 razy w ciągu 7 h wstawałam siusiu. Pewnie to przez ułożenie Milenki bo wczoraj cały dzień mi jeździła po pęcherzu. Teraz ma tak ze zmienia pozycje miej więcej co 2 dni np. w niedzielę i poń to dawała mi po żebrach, choć było to bolesne sie uśmiałam, bo raz jak usiadłam to kopnęła mnie tak u góry brzucha, nie miałam stanika to aż mi cycek podskoczył ![]() ![]() Moja mama mówi ze pewnie jest taka długa jak ja byłam i ona miała zawsze pokieraszowany brzuch bo tak sie rozpychałam ![]() Agacia u mnie w mieście jest taka akcja że toksoplazmoza dla kobiet w ciaży jest za darmo(bratowa mojego tż ją promuje ). Ja jak teraz byłam w Pl, byłam oczywiście prywatnie u gina i za badania typu mocz, krew płaciłam ale za toxo już nie musiałam ![]() Udało mi się bo jakieś 2 lata temu tez robiłam ale jak nie byłam w ciaży i płaciłam to prawie 200zł kosztowało...... masakra. Nie wiem jak gdzie indziej. Haniula z tą szarlotką to super smakowita niespodzianka, brawa dla tżta ![]() Ja mam jeszcze kawałek z niedzieli, to sobie wszamam ![]() Doczytałam o plamieniu....pewnie to nic groźnego, daj znać co Ci lekarz powie ![]() Co do jedzenia przed telewizorem, to również jestem za tym żeby dziecko przed nim nie jadło. Ale opowiem Wam historię z mojego dzieciństwa... Ja byłam strasznym niejadkiem i moja mama do dziś wspomina jaki miała na mnie sposób. Ja jadłam przed telewizorem tzn. nie sama bo karmiła mnie mama, jak dostawałam pierwszą łyżkę zupy to było marudzenie: MAAAMOOO JA NIE CHCĘ ZUPYYYY......ale jak kolejny raz to powiedziałam, to talerz był już pusty...nawet nie wiedziałam że zjadłam ![]() ![]() ![]() aptak wszystkiego naj z okazji rocznicy ![]() ![]() ![]() U mnie tż też nie gotuje, to też moja broszka ![]() ![]() Neska fajną masz tą koleżankę położną ![]() Śliczne wszystkie nowe nabytki ![]() Dobra lece jeszcze zobaczyc co w klubie i biore sie obiadek ![]() miłego dnia mamuśki
![]() |
#3328 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
proszę ![]() http://allegro.pl/okrycie-kapielowe-...863393935.html siedzę jak ten osiołek na all i szukam ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() i kciuki za wizytkę! wyżej napisałam lik to ręczniczka- od tego sprzedawcy brałam tez skarpetki, niedrapki i ratki tutaj pajac polarkowy i bodziaki http://allegro.pl/pajace-polarowe-cu...821218977.html od tego sprzedawcy dresik, komplet ze spodenkami i bluza http://allegro.pl/disney-3-czesciowy...859826127.html |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3329 |
Zadomowienie
|
dalam 2zdjęcia do klubu. naprawde mi sie nie podobają ale co tam jakoś przezyję
---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- ja zawsze miałam małe stopy i bardzo wąskie więc nigdy mnie nic nie obciarało a teraz jak słoń jakiś
#3330 |
BAN stały
|
Kolezanka mi napisala smsa ze malego podlaczyli do respiratora bo coraz z nim gorzej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:49.