Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r. - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-11, 10:18   #3301
MartuNiunia87
Rozeznanie

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Dziewczyny ale kolderki i poduszki raczej sie nie uzywa przez pierwsze minimum 2 miesiace. Dziecko moze wpasc pod koldre i sie udusic a poduszki ja nie uzywalam do pol roku. Mam cienutka wiec zaczne pewnie po 6 miesiacach uzywac. A jak sie chce zeby dziecko mialo wyzej na gorze to pod nozki lozka podstawia sie np. cienka ksiazke i jest taki kat nachylenia jak w tych lozeczkach w szpitalu.
Ja na poczatku kladlam dzidzie na materacyku, na przescieradle , w rozku i przykrywalam lekkim kocykiem. Mialam goraco w domu i polozna, na wizytach domowych mowila zeby nie przykrywac niczym jak jest w rozku wiec koldra w ogole sie nie przydala.

W sumie racja, ja mojego małego też na poszątku kładłam spać w rożku (no men o men zrobionym z naszej kołderki) a jak zrobiło się cieplej to spał albo pod kocykiem albo już później pod kołderką, tylko, że wtedy miał kołyskę w której kołderka była upchana więc nie było rady żeby ją przesunął. Obecnie mam dla małej też taki śpiworek do spania więc zobaczymy co się przyda (To nasza pierwsza zima w tym mieszkaniu więc nie wiem jeszcze jak tu z ogrzewaniem będzie). Dziś jadę do mamy to wrzucę fotki moich nabytków różnych które składuję u niej w moim dawnym pokoju
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 10:19   #3302
Haniula
Zakorzenienie

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

Agatek Ty to masz wyobraznie no hehe ja sie mezulkowi jakoś ładnie odwdzięcze wieczorem ale jednak wolałabym zeby szarlotka wylądowała w moim żoladku niz .. na tż

pearl obronisz sie i bedziesz mgr sexy mama

ja kupuje lozeczko z całym wyposazeniem ale na poczatek tez nie planuje kołderki ani poduszki uzywać. bedzie rożek + kocyk, a mam tez takie spiworki do spania, takze bedziemy kombinować w czym wygodniej bedzie dla małej.
Ale mysle, ze nie bede prac kołdry i poduszki, tylko poszewki
a ochraniacz sie pierze ? nie zniekształci sie

Edytowane przez Haniula
Czas edycji: 2011-10-11 o 10:28
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 10:34   #3303
AgaMili
BAN stały

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
dobrze prawicie kolezanko
pytalam wczoraj tej mojej kolezanki-poloznej. powiedziala tez ze mozna cos z jednej strony pod materacyk podłozyc zeby głowka nieco wyzej byla albo własnie pod nozki łózeczka
a i mowila ze jak juz sie ktos upiera, zeby dzidzie w czapeczce w domu trzymac (nie tylko po kąpieli) to zeby uwazac w nocy na te zawiązywane bo dzidzia moze się poddusic...powiedziala ze ona na oddziale to zawsze sciąga dzieciom te zawiązywane bo kiedys jakeis dziecko się strasznie oplątało tymi troczkami...

A co do czapeczki to zwykla , bawelniana, cienutka , tylko na pol godziny po kapieli bo inaczej to moga sie robic potowki albo ciemieniucha
No i nie wiem po co sie upierac przy poduszce, dziecku to obojetne a bezpieczniej jak ma plasko bo jak przewroci glowe na boczek to nie ma opcji ze sie udusi taka podusia np . Oczywiscie kazdy robi jak uwaza, ja tylko mowie jak ja zrobilam, zrobie i moge dawac rady przyszlym mamusiom

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Nie wiem czy ochraniacz nowy, ze sklepu prac. Ja mialam jeszcze po moim bracie wiec pralam a teraz bede zamawiac na allegro nowy wiec nie wiem
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 10:37   #3304
agawoo
Zakorzenienie

Witam
Już dzisiaj nie tak fajnie jak wczoraj - siedzę w pracy, nie w domku, więc nadrabiam ukradkiem :/

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Witajcie ! Dzisiaj ja pierwsza Tż pojechał do pracy, a ja już nie mogę zasnać, więc chyba też idę sobie zrobić kakao i pod kołdrę dalej, bo zimno strasznie, u nas jeszcze nie grzeją.

A wczoraj kupiliśmy cienki kocyk dla dzidzi dzisiaj go wypiorę, bo on chemią śmierdzi i nie będę go takiego wkładać do dzidziusiowych rzeczy

Czy wy kołderkę i poduszeczkę też pierzecie ? Kupiłam już dosyć dawno nowe i tak leżą w opakowaniu

miłego dnia
U nas już podgrzewają na szczęście
A pościeli dla Dzidzi jeszcze nie kupowałam, ale pewnie przepiorę jak kupię

Cytat:
Witam z ranka
Pije goraca herbatke i denerwuje sie na moje dziecko. Dzis ja oddaje do dziadkow na 2 dni bo nie daje rady. Nic mnie nie slucha, trzeba powtarzac milion razy i wszystko robi w zwolnionym tempie. Sniadanie je godzine. Teraz jej 10x powtorzylam jedz bo wylacze bajki a ta zje lyzke i 5 minut przerwy. Ostatnio nie mam w ogole cierpliwosci i poprosilam mame zeby sie nia zajela kilka dni bo musze odpoczac.

Ide sie ubierac do pracy. Milego wtorku
Aga, to może dobry pomysł, żeby małą na chwilę rodzicom podrzucić ... Odpoczniesz, naładujesz akumulatory i będzie lepiej

Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość
na poprawę humoru mój dziesiejszy sen
pani dyrektor naszego zakładu pracy wydała jakieś przyjęcie z pysznym jedzonkiem i wszyscy mysleli, ze to tak w celach towarzyskich, wiecie jedzonko, tańce.... a tu nagle muzyka umilkła i pani dyrektor każe wszystkim wracać do stolików, wyciągnąć kartki i długopisy i będziemy pisać test z angielskiego a to przyjęcie to taka podpucha była, zeby wszyscy przyszli i się nie migali....
normalnie odpadłam....
wprawdzie nie umywa się do przedwczorajeszego z żółnierzami przy porodzie, ale i tak jest niezły....
To po tej kanapce z żywiecką i dżemem

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
dziewczyny płaciłyście za toksoplazmoze???
Niestety tak, a potem odkryłam, że moja karta z pracy by to pokryła

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Trochę się wkurzyłam dzisiaj, tż w niedzielę czyścił wózek, i dzisiaj się skapnęłam, że on nie ma regulacji.. kurde, byłam pewna, że ma, wiedziałam, że to starsza wersja ale

nie wiem czy nie kupiliśmy tego wózka tak na hurra, no ale nic, pewnie jak tylko się cieplej zrobi kupimy spacerówkę.

.
Przypomnij, jaki kupilaś? I gdzie nie ma tej regulacji? w rączce?

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 10:40   #3305
AgaMili
BAN stały

agawo ja tez ukradkiem w pracy siedze
Stary 2011-10-11, 10:42   #3306
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
inutil a po co Ci regulacja oparcia w gondoli? Mi sie wydaje ze zaden model xa czegos takiego nie ma
Ale nawet, przeciez maluch tylko lezy, raczej zalecane jest zupelnie na płasko, do siedzenia to spacerówka albo jak sie uprzeć to pod plecki mozna podłozyc poduszke i tez bedzie oparcie

A ja musze, normalnie musze pochwalic mojego tz wczoraj jak juz lezelismy w lozku powiedzialam ze bym miala apetyt na szarlotke ale taką jak on robi a dzis rano o 8 obudził mnie zapach z kuchni- szarlotka sie juz piekła
mmm... dla TŻ

A co do oparcia w gondoli, to akurat mojemu synkowi to się przydało bo zaczął siadać bardzo wcześnie i generalnie jak miał 4 miesiące to dostawał spazmów jak tylko chciałam go wsadzić do wózka na leżąco,więc podniesione oparcie w jego przypadku zdało egzamin bo jakoś nie wyobrażałam sobie, że wsadzę 4 miesięczne dziecko do spacerówki i to jeszcze w styczniu
Martynka- 23.02.2012

Stary 2011-10-11, 10:47   #3307
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
czesc mamuśki

dzisiaj rano przywitała mnie paczka z allegro dla juniorka więc od razu się chwalę i idę czytać co napisałyscie
2*skarpeteczki
2*rajstopki
2*niedrapki'
okrycie kąpielowe
Podasz sprzedawcę? Też chcę takie

Cytat:
A ja musze, normalnie musze pochwalic mojego tz wczoraj jak juz lezelismy w lozku powiedzialam ze bym miala apetyt na szarlotke ale taką jak on robi a dzis rano o 8 obudził mnie zapach z kuchni- szarlotka sie juz piekła
Brawo dla TZta

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-11, 10:55   #3308
uska000
Zadomowienie

prosilam nie piszcie duzo ledwo nadrobie wyjde do miasta wracam i znowy 5 stron

w ogole to czesc mamuski

ja wlasnie sie zasranawiam czy przebierac w ogole kolderke i polozyc w nozkach czy w ogole nie??

u mnie we wro nie ma nigdzie tej loveli albo tak szukali;/

dzis znowu mam kupe roboty ale nic mi sie nie chce;/
cytowac i odpowiedac nie mam sily;/ nie wiem co sie ze mna dzieje czy to ta pogoda ale mam lenia;(

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 11:00   #3309
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:

A co do czapeczki to zwykla , bawelniana, cienutka , tylko na pol godziny po kapieli bo inaczej to moga sie robic potowki albo ciemieniucha
No i nie wiem po co sie upierac przy poduszce, dziecku to obojetne a bezpieczniej jak ma plasko bo jak przewroci glowe na boczek to nie ma opcji ze sie udusi taka podusia np . Oczywiscie kazdy robi jak uwaza, ja tylko mowie jak ja zrobilam, zrobie i moge dawac rady przyszlym mamusiom

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Nie wiem czy ochraniacz nowy, ze sklepu prac. Ja mialam jeszcze po moim bracie wiec pralam a teraz bede zamawiac na allegro nowy wiec nie wiem
1. Popieram, ja synkowi też zakładałam tylko "na wyjście" z łazienki taką bo wiadomo, że po kąpieli no i ze zmiana temperatury byla jak wychodziłam z ciepłej od kąpieli łazienki do reszty mieszkania (nie duża ale jak się człowiek wykąpie to i taką sam odczuwa). Pomijając potówki i inne takie to moja ciotka zakładała swojej córce taka czapke i wlasnie bez tych wiązań żeby się nie udusiła, ta w nocy obracała głową i czapka zawsze jej tak za uszy wchodziła, po czasie od tego zrobiły jej się odstające!... Później jej plasterkami kleiła żeby wróciły do poprzedniego stanu (... wiadomo, że takie niemowlaczki mają wszystko takie miękkie, że nie dużo brakuje żeby odkształcić coś)

2. Mój synek spał długo bez podusi, najpierw w rożku potem na materacyku, a później miał taką podusię co mi mama kiedyś uszyła dla lalek taka "zdechła" w sensie ze mega płaska była ale jak zaczął z nią spać to potem nie chciał bez.. ale to tak miał ok 5 miesięcy

3. co do ochraniacza na łóżeczko to myślę, że nie trzeba go prac tak od razu... jak kto uważą, dziecko bynajmniej na początku to średnio go nawet potrzebuje... bo przecież go nawet nie dotknie bo się do niego nie przysunie, później to i owszem jak zaczyna się obracać i kręcić w łóżeczku - na obgryzaniu troczków od ochraniacza kończąć :P
Martynka- 23.02.2012

Edytowane przez MartuNiunia87
Czas edycji: 2011-10-11 o 11:05
Stary 2011-10-11, 11:04   #3310
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
dziewczyny płaciłyście za toksoplazmoze???
Jak masz skierowanie od prywatnego to będzie płatne badanie

Cytat:
Ale kochany mąż ,ciekawe czy oni tacy dobrzy będą też po porodzie sie zastanawiam,chociaż mój jakos sie bardzo nie zmienił tyle ,ze więcej robi w dmu rzeczy typu odkurzanie ,mycie łazienki ,to zawsze on bo nie chce zebym sie męczyła

Cytat:

a wczoraj byla u mnie kolezanka polozna
pytałam o ten zel dianatal czy jak mu tam- powiedziala, ze nie słyszała, zeby w ktoryms naszym okolicznym szpitalu to stosowali...
ponadto ona pracuje na wczesniakach na oiomie i powiedziala, ze zrobi mi zapas pieluch na pierwszy miesiac, przyniesie leki na gorączkę, kolkę, cos do pielęgnacji pępuszka, nawet butelkę aventa bo oni duuzo rzeczy dostaja od przedstawicieli a nie wszytsko moga na oddziale stosowac-jak np butelachy bo dzidziom w jednorazówkach podają jedzonko i jeszcze jakies rzeczy ma przyniesc wiec super (sama się zaoferowała))
Ale masz dobrze,fajbie mieć taka znajoma

Cześć mamusie ,muszę sie pochwalić ,ze dziś poszłam na glukozę i dałam radę nie zwróciłam jej.Pani pozwoliła mi wcisnać cytrynę i moze dlatego było znosnie.Ja za to badanie płaciłam 15 zł ,nie wiem dlaczego Agatek tak mało,u mnie najtańsze jest badanie moczu i kosztuje 5,5zł
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 11:04   #3311
AgaMili
BAN stały

Ja juz sie nie moge doczekac az mlody bedzie z nami . W styczniu to bede na szpilkach siedziec

P.S. Pisalam wam ze moje znajoma urodzila synka w piatek przez CC, termin miala na 01.11 no i maly ma problemy z oddychaniem i niska wage. Zostali wczoraj przewiezieni do szpitala specjalistycznego a ona juz tydzien w szpitalu jest. Co w UK dziwne bo po porodzie wypuszczaja jeszcze tego samego dnia. W poprzedniej ciazy urodzila rano a on 17.00 byla juz w domu. No a teraz CC wiec tez inaczej. Biedna, dzieci w domu tesknia (ma 2).

Edytowane przez AgaMili
Czas edycji: 2011-10-11 o 11:06

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-11, 11:10   #3312
annyonne
Raczkowanie

Nadrobiłam chyba z 7 stron, padam... Nie mam siły cytować więc co zapamiętałam to napiszę

Witaminki łykam codziennie zgodnie z zaleceniem lekarza - Prenatal Complex, do tego jeszcze Jodid na tarczycę (to już zalecenie endokrynologa), Magne B6 i Espumisan (bez niego ciężko było) i doraźnie No-Spę. Wydaje mi się, że za dużo tego wszystkiego ale gin mówi że spokojnie mogę sobie te środki łykać bez szkody dla maluszka, jutro jeszcze położnej zapytam czy aby nie przesadzam z tymi tabsami.

Ubranka i inne akcesoria będę prała początkiem grudnia, tak aby nie musieć tego robić dwa razy. Znajoma mama poradziła by zamiast proszku prać w płynie do prania - lepiej się rozpuszcza, a z płynów do płukania zrezygnować bo bardzo często uczulają. Nie mam jeszcze zakupionych żadnych środków więc nie wiem czy postawię na proszek czy płyn.

Toxo chyba miałam w pakiecie, nie pamiętam już. W przyszłym tygodniu robię ponownie więc będę wiedzieć już coś więcej.

Neska22 proszę podaj namiar na sprzedawcę, skuszę się pewnie na ręczniczek

Z fryzurki jestem zadowolona, nie jest to co prawda zmiana o 180 stopni ale kolorek intensywniejszy w wyraźnym akcentem miedzi i głowa dużo lżejsza bo z 30 cm włosów mniej Małżowi też się podoba więc misja zakończona sukcesem Zdjęcie wstawię w klubiku jak tylko odzyskam aparat od siostry, znowu zapomniałam w weekend

Wczoraj obchodziliśmy 2 latka po ślubie, jejku jak ten czas leci... Mąż się postarał wieczorkiem byliśmy na uroczystej kolacji w naszym "ślubnym" lokalu

A teraz pochwalę się jeszcze moimi allegrowymi zakupami:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CzapkaFutro.1.jpg (42,1 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Komb.Ziel.1.jpg (44,5 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg KompletMis1.jpg (33,1 KB, 20 załadowań)
annyonne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 11:13   #3313
Haniula
Zakorzenienie

ale sie przestraszylam. Przed chwila zauwazylam ze mam takie lekko brazowe plamienie. Nie duzo, ale jest - cos jak kawa z mlekiem. Brzuch mnie nie boli, mała kopie, a sie strachu najadłam
Leze w łózku, i jak bedzie tak nadal to po 15 dzwonie do mojego lekarza, dzis przyjmuje wiec pojade. Oby przeszło
Tylko skad takie cos ?
Stary 2011-10-11, 11:18   #3314
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
ale sie przestraszylam. Przed chwila zauwazylam ze mam takie lekko brazowe plamienie. Nie duzo, ale jest - cos jak kawa z mlekiem. Brzuch mnie nie boli, mała kopie, a sie strachu najadłam
Leze w łózku, i jak bedzie tak nadal to po 15 dzwonie do mojego lekarza, dzis przyjmuje wiec pojade. Oby przeszło
Tylko skad takie cos ?
Widzisz u agaci cz też nie wiedział lekarz skąd to się wzięło,a moze dzis duzo chodziłaś,przemęczyłaś się?Koniecznie zadzwoń jak nie przejdzie
Stary 2011-10-11, 11:19   #3315
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
i tak czuję się 'nienajedzona' mam nadzieję, że malec nie zechce więcej bo nie chce mi się robić jabłko mu zarzucę na noc, a co mi tam, albo kisiel!
oj ja mam straszną fazę na jabłka ostatnio co najmniej 2 dziennie
Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
Witajcie w ten paskudny dzień u mnie szaro buro, zimno a rano deszcz padał - wokół ludzie wykańczają mieszkania i przy okazji mnie - niby nie w mojej klatce ale mimo zamkniętych okien idzie z innych okien i słyszę ehs i jestem uziemiona w domu do 11 ma ma przyjść kurier a ja muszę na zakupy
no przez tą pogodę miałam mega problemy ze wstaniem rano ;/ nie lubię takiej jesieni - szaro zimno i ponuro
Cytat:
aaaa zazdroszczę super tz
Cytat:
Napisane przez aptak Pokaż wiadomość
Wow! Pozazdrościć mężczyzny... mój też jest kochany, ale szarlotki nie piecze Raczej w ogóle nie gotuje... w naszym związku to jest moja brożka - lubię to, więc nie narzekam. Dziś mamy rocznicę ślubu i wiem, że TŻ coś tam na wieczór planuje - także zapowiada się ciekawy dzień, chociaż nie rozpoczął się od szarlotki.
wszystkiego dobrego z okazji rocznicy my mieliśmy tydzień temu
Cytat:
czesc mamuśki

dzisiaj rano przywitała mnie paczka z allegro dla juniorka więc od razu się chwalę i idę czytać co napisałyscie
2*skarpeteczki
2*rajstopki
2*niedrapki'
okrycie kąpielowe
aa faaaajne
Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Dzien dobry, Brzuszki

Ja tylko sie przywitam, bo nie mam nastroju, sily i czasu pisac Jakis gorszy czas nastal i nic nie wchodzi mi do glowy. Nie obronie sie chyba...

cmokasy w brzuchasy
nie smutaj się tylko głowa do góry z obroną dasz radę!!!
Cytat:
zamęczę Was jeszcze i wkleję resztę allegrowych zakupów nawet w niezłych cenach to kupiłam więc luz np polarowy pajac za chyba 12 zł
na tym stop ;D z zakupami
jak takie rzeczy wyhaczasz ja nie mam cierpliwości
Cytat:
Aga ja narazie zakupu kołderki nie planuje- kocykiem będę przykrywać na początku
ja też myślę, że na początku pewnie kocyk wystarczy lub rożek
Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość

w ogole to czesc mamuski

ja wlasnie sie zasranawiam czy przebierac w ogole kolderke i polozyc w nozkach czy w ogole nie??

cytowac i odpowiedac nie mam sily;/ nie wiem co sie ze mna dzieje czy to ta pogoda ale mam lenia;(
czeeeeść
to pogoda ja też mam lenia
Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Jak masz skierowanie od prywatnego to będzie płatne badanie

Ale kochany mąż ,ciekawe czy oni tacy dobrzy będą też po porodzie sie zastanawiam,chociaż mój jakos sie bardzo nie zmienił tyle ,ze więcej robi w dmu rzeczy typu odkurzanie ,mycie łazienki ,to zawsze on bo nie chce zebym sie męczyła

Ale masz dobrze,fajbie mieć taka znajoma

Cześć mamusie ,muszę sie pochwalić ,ze dziś poszłam na glukozę i dałam radę nie zwróciłam jej.Pani pozwoliła mi wcisnać cytrynę i moze dlatego było znosnie.Ja za to badanie płaciłam 15 zł ,nie wiem dlaczego Agatek tak mało,u mnie najtańsze jest badanie moczu i kosztuje 5,5zł
brawo za glukoze klask i:
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 11:22   #3316
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Widzisz u agaci cz też nie wiedział lekarz skąd to się wzięło,a moze dzis duzo chodziłaś,przemęczyłaś się?Koniecznie zadzwoń jak nie przejdzie
wlasnie nie, bo ostatnio chodze leniwa i wszystko robie poooowoli
nawet sexu nie było, bo tak bym na to zgoniła , Nie wiem czy to nie wyszly te nerwy z obraczka, ale sie przestraszyłam strasznie.
Dobrze, że Lena kopie
Stary 2011-10-11, 11:23   #3317
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
Ja juz sie nie moge doczekac az mlody bedzie z nami . W styczniu to bede na szpilkach siedziec

P.S. Pisalam wam ze moje znajoma urodzila synka w piatek przez CC, termin miala na 01.11 no i maly ma problemy z oddychaniem i niska wage. Zostali wczoraj przewiezieni do szpitala specjalistycznego a ona juz tydzien w szpitalu jest. Co w UK dziwne bo po porodzie wypuszczaja jeszcze tego samego dnia. W poprzedniej ciazy urodzila rano a on 17.00 byla juz w domu. No a teraz CC wiec tez inaczej. Biedna, dzieci w domu tesknia (ma 2).
ja z jednej strony nie mogę się doczekać z drugiej strony jestem przerażona czy damy radę
a czemu ja tak długo trzymają?
Cytat:
Napisane przez annyonne Pokaż wiadomość
Nadrobiłam chyba z 7 stron, padam... Nie mam siły cytować więc co zapamiętałam to napiszę

Witaminki łykam codziennie zgodnie z zaleceniem lekarza - Prenatal Complex, do tego jeszcze Jodid na tarczycę (to już zalecenie endokrynologa), Magne B6 i Espumisan (bez niego ciężko było) i doraźnie No-Spę. Wydaje mi się, że za dużo tego wszystkiego ale gin mówi że spokojnie mogę sobie te środki łykać bez szkody dla maluszka, jutro jeszcze położnej zapytam czy aby nie przesadzam z tymi tabsami.

Ubranka i inne akcesoria będę prała początkiem grudnia, tak aby nie musieć tego robić dwa razy. Znajoma mama poradziła by zamiast proszku prać w płynie do prania - lepiej się rozpuszcza, a z płynów do płukania zrezygnować bo bardzo często uczulają. Nie mam jeszcze zakupionych żadnych środków więc nie wiem czy postawię na proszek czy płyn.

Toxo chyba miałam w pakiecie, nie pamiętam już. W przyszłym tygodniu robię ponownie więc będę wiedzieć już coś więcej.

Z fryzurki jestem zadowolona, nie jest to co prawda zmiana o 180 stopni ale kolorek intensywniejszy w wyraźnym akcentem miedzi i głowa dużo lżejsza bo z 30 cm włosów mniej Małżowi też się podoba więc misja zakończona sukcesem Zdjęcie wstawię w klubiku jak tylko odzyskam aparat od siostry, znowu zapomniałam w weekend

Wczoraj obchodziliśmy 2 latka po ślubie, jejku jak ten czas leci... Mąż się postarał wieczorkiem byliśmy na uroczystej kolacji w naszym "ślubnym" lokalu

jaaaka zmiana ja to trzymam się swoich długich włosów koniecznie pochwal się fotkami jak już będziesz mieć aparat
Cytat:
Tylko skad takie cos ?
Kochana grunt, że nie plamisz krwią jak nie przejdzie to do lekarza, ale mój mi mówił, żeby się ciemnym plamieniem tak nie przejmować jak żywo czerwonym więc spokojnie.
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 11:24   #3318
renata:)
Zadomowienie

hej kochane
nadrobiłam ale zapomniałam cytować
zakupki wszystkich dziewczyn śliczne
strasznie mi se podoba ten dresik annyonne podaj namiaryplissss
Haniula ale masz małża mój też świetnie gotuje i uwielbia to ale ciast nie piecze.
za toxo nie płaciłam miałam zlecenie od gin z nfz

mam juz zdjęcia ze ślubu i jestem niezadowolona...no cóż teraz nic juz nie zrobię...wkleje jakies ładniejsze do klubu
no i kupiłam dzisiaj botki bo już nie mam żywcem w czym chodzić. też wam sie cos stało ze stopami? bo moje nie spuchły tylko sie tak rozlazły jakoś...wszystkie buty mnie obcierają lub cisną

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 11:26   #3319
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Ja właśnie zjadłam pyszny obiad - w dalszym ciągu nadrabiam hemoglobinę ...

Makaronik ze szpianakiem mniam mniam mniam

A teraz kawka i odpoczynek

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-11, 11:30   #3320
AgaMili
BAN stały

Cytat:
sliczne
Cytat:
Tylko skad takie cos ?
Ja mam czasem brazowe plamienia , takie bardziej bezowe ale uwazalam ze to normalne jesli nie ma krwi
Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
ja z jednej strony nie mogę się doczekać z drugiej strony jestem przerażona czy damy radę
a czemu ja tak długo trzymają?
Bo w UK noworodek nie jest rozdzielany z matka a to jest wczesniak i ona jest przy nim. Niedawno moja znajoma po porodzie miala komplikacje i dostala skierowanie do szpitala na operacje to niemowle musiala wziac ze soba zeby nie zostawiac go w domu np z mezem. Dziwne to troche, ale Anglicy to w ogole wszystko maja dziwne
Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość

mam juz zdjęcia ze ślubu i jestem niezadowolona...no cóż teraz nic juz nie zrobię...wkleje jakies ładniejsze do klubu
no i kupiłam dzisiaj botki bo już nie mam żywcem w czym chodzić. też wam sie cos stało ze stopami? bo moje nie spuchły tylko sie tak rozlazły jakoś...wszystkie buty mnie obcierają lub cisną
A czemus niezadowolona? Dawaj zdjecia a my ocenimy
Stary 2011-10-11, 11:33   #3321
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam czasem brazowe plamienia , takie bardziej bezowe ale uwazalam ze to normalne jesli nie ma krwi
Ja do tej pory nic takiego nie mialam i sie przestraszyłam. Nie chce panikowac, bo nerwami moge zaszkodzic
raz plamiłam na brązowo, ale to po cytologii i lekarz uprzedzał ze bedzie.
Stary 2011-10-11, 11:37   #3322
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
W ciąży stopy puchna ,a nawet zwiększa sie ich rozmiar,ale ja nie mam czegoś takiego

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Ja właśnie zjadłam pyszny obiad - w dalszym ciągu nadrabiam hemoglobinę ...

Makaronik ze szpianakiem mniam mniam mniam

A teraz kawka i odpoczynek
To teraz ta kawką nie zabijasz zelaza

Zauważyłam ,ze dawno nic nie pisała natisska ,czy któraś coś wie cuś na ten temat

Znalazłam jej wiadomość ostatnią z 20,09 więc w sumie dawno sie nie odzywała

Edytowane przez eliza1984
Czas edycji: 2011-10-11 o 11:40
Stary 2011-10-11, 11:40   #3323
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

eliza1984

Kawa bezkofeinowaaaa

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 11:47   #3324
agacia_cz
Zadomowienie

Cytat:
Tylko skad takie cos ?
u mnie było to samo jedź do lekarza nawet jeśli ustąpi
w moim przypadku nic nie wykazały badania niepokojącego mógł to być poprostu skurcz ale lepiej dmuchać na zimne
a tak nie dyskretnie kochałaś się w ciągu ost 2 dni? bo może to jakieś otarcie
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 11:50   #3325
*Agatek*
Zakorzenienie

zdrzemłam się i tak pospałam dobrą godzinkę ciekawe co w nocy będzie

kasa przyszła, więc idę się ogarnąć i do gina też podskakuję

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 12:03   #3326
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Dzien dobry, Brzuszki

Ja tylko sie przywitam, bo nie mam nastroju, sily i czasu pisac Jakis gorszy czas nastal i nic nie wchodzi mi do glowy. Nie obronie sie chyba...

cmokasy w brzuchasy
kochana, nie smutać, nie marudzić, coś sie tam pouczyć, przecież nie obleją kobiety w ciąży

Cytat:

kochana ja kupiłam rozmiar 0-3 mce bo nie miałam nic cieplejszego. a jesli trzeba będzie wyjsc to chyba niunkowi będzie za zimno w śpiochach i kombinezonie tylko dlatego dresiki zamowilam...
no i własnie przed sekundą listonosz przyniosl paczki wiec zara zbede ogladac
o
Cytat:
zamęczę Was jeszcze i wkleję resztę allegrowych zakupów nawet w niezłych cenach to kupiłam więc luz . np polarowy pajac za chyba 12 zł
na tym stop ;D z zakupami
zakupy super, podasz namiary na sprzedawcę

dzięki za odp. w sprawie dresika, jak na 0-3 m to pewnie powinnam wybrać 62, bo 68 będzie za duży

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość

w ogole to czesc mamuski

ja niedawno wróciłam z zakupów i udało mi się upolować lovellę w obydwu wersjach i kolor i białe

Cytat:

gratuluję rocznicy, a zakupy są super - oczywiście prosimy o namiar na sprzedawcę

Cytat:
Tylko skad takie cos ?
kochana leż i jak nie przejdzie ci to jedź do lekarza!

Cytat:
hej kochane
nadrobiłam ale zapomniałam cytować
zakupki wszystkich dziewczyn śliczne
strasznie mi se podoba ten dresik annyonne podaj namiaryplissss
Haniula ale masz małża mój też świetnie gotuje i uwielbia to ale ciast nie piecze.
za toxo nie płaciłam miałam zlecenie od gin z nfz

czekamy na zdjęcia, pewnie są piękne
Mnie zawsze obicerały czy cisnęly, mało mam takich idealnych... w ciązy czy bez tak samo miałam
ale dziewczny pisały że noga może nam urosnąć o rozm. nawet to mi się nie podoba bo będę mieć wilegachną stopę w rozm. 40

Cytat:

rutynowe badanie czy coś większego? trzymam kciuki żeby było ok

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 12:08   #3327
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Hej mamuśki
Ja dzisiaj zaliczyłam pierwszą noc gdzie 4 razy w ciągu 7 h wstawałam siusiu. Pewnie to przez ułożenie Milenki bo wczoraj cały dzień mi jeździła po pęcherzu. Teraz ma tak ze zmienia pozycje miej więcej co 2 dni np. w niedzielę i poń to dawała mi po żebrach, choć było to bolesne sie uśmiałam, bo raz jak usiadłam to kopnęła mnie tak u góry brzucha, nie miałam stanika to aż mi cycek podskoczył a w sobote to miałam cały prawy bok skopany, pod koniec dnia to sie nie mogłam nawet na tamtej stronie położyć. Kochana rozrabiara mamusi
Moja mama mówi ze pewnie jest taka długa jak ja byłam i ona miała zawsze pokieraszowany brzuch bo tak sie rozpychałam

Agacia u mnie w mieście jest taka akcja że toksoplazmoza dla kobiet w ciaży jest za darmo(bratowa mojego tż ją promuje ). Ja jak teraz byłam w Pl, byłam oczywiście prywatnie u gina i za badania typu mocz, krew płaciłam ale za toxo już nie musiałam Wystarczyło że miałam meldunek w Pl i oczywiscie skierowanie(nieważne czy pryw. czy nie).
Udało mi się bo jakieś 2 lata temu tez robiłam ale jak nie byłam w ciaży i płaciłam to prawie 200zł kosztowało...... masakra. Nie wiem jak gdzie indziej.

Haniula z tą szarlotką to super smakowita niespodzianka, brawa dla tżta
Ja mam jeszcze kawałek z niedzieli, to sobie wszamam

Doczytałam o plamieniu....pewnie to nic groźnego, daj znać co Ci lekarz powie

Co do jedzenia przed telewizorem, to również jestem za tym żeby dziecko przed nim nie jadło. Ale opowiem Wam historię z mojego dzieciństwa... Ja byłam strasznym niejadkiem i moja mama do dziś wspomina jaki miała na mnie sposób. Ja jadłam przed telewizorem tzn. nie sama bo karmiła mnie mama, jak dostawałam pierwszą łyżkę zupy to było marudzenie: MAAAMOOO JA NIE CHCĘ ZUPYYYY......ale jak kolejny raz to powiedziałam, to talerz był już pusty...nawet nie wiedziałam że zjadłam Nie twierdzę ze jest to dobra metoda, bo wiem ze mama długo to stosowała a przecież powinnam była jeść sama, ale wiadomo każdy radzi se jak może. W końcu z tego wyrosłam a z tego co mówi mama to jej to nie sprawiało kłopotu. Teraz tylko będę mósiała pilnować żeby nie stosowała tego na wnuczce

aptak wszystkiego naj z okazji rocznicy i miłego wieczoru
U mnie tż też nie gotuje, to też moja broszka Na dzisiaj np. zażyczył sobie mizerię do obiadu Tak wiec będą kotleciki panierowane, ziemiaczki z cebulką i mizeria.....

Neska fajną masz tą koleżankę położną

Śliczne wszystkie nowe nabytki

Dobra lece jeszcze zobaczyc co w klubie i biore sie obiadek
miłego dnia mamuśki
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-11, 12:19   #3328
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Aga ja narazie zakupu kołderki nie planuje- kocykiem będę przykrywać na początku

Neska fajne zakupy, podobają mi się- mój gust
dziękuję

Cytat:

bidula. oby było dobrze!!!
Cytat:

Agawoo Ty tez chciałaś
proszę
http://allegro.pl/okrycie-kapielowe-...863393935.html
Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
jak takie rzeczy wyhaczasz ja nie mam cierpliwości

:
siedzę jak ten osiołek na all i szukam jak TZ w pracy a mi się nudzi to własnie buszuję
Cytat:
wlasnie nie, bo ostatnio chodze leniwa i wszystko robie poooowoli
nawet sexu nie było, bo tak bym na to zgoniła , Nie wiem czy to nie wyszly te nerwy z obraczka, ale sie przestraszyłam strasznie.
Dobrze, że Lena kopie
może to ze stresu faktycznie....

Cytat:
zdrzemłam się i tak pospałam dobrą godzinkę ciekawe co w nocy będzie

nie skacz spokojnie idz
i kciuki za wizytkę!
Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość

zakupy super, podasz namiary na sprzedawcę
wyżej napisałam lik to ręczniczka- od tego sprzedawcy brałam tez skarpetki, niedrapki i ratki

tutaj pajac polarkowy i bodziaki
http://allegro.pl/pajace-polarowe-cu...821218977.html

od tego sprzedawcy dresik, komplet ze spodenkami i bluza
http://allegro.pl/disney-3-czesciowy...859826127.html
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 12:28   #3329
renata:)
Zadomowienie

dalam 2zdjęcia do klubu. naprawde mi sie nie podobają ale co tam jakoś przezyję

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

ja zawsze miałam małe stopy i bardzo wąskie więc nigdy mnie nic nie obciarało a teraz jak słoń jakiś

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 12:31   #3330
AgaMili
BAN stały

Kolezanka mi napisala smsa ze malego podlaczyli do respiratora bo coraz z nim gorzej. Wazy 2kg tylko. Urodzil sie w 36. tygodniu.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości