|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Moje plany na (nie)daleką przyszłość.
Witam wszystkie wizażanki . Jestem tu od niedawna, więc nie wiem, czy dobrą kategorię wybrałam i czy nie było podobnego już wątku.
![]() Otóż kochane, chciałam się z Wami podzielić moimi planami na przyszłość. jestem jeszcze młoda, bo mam prawie 16 lat, ale jestem dobrze wychowana, jestem naprawdę bardzo dojrzała jak na swój wiek, wyglądam dorośle i nie mam tzw. ''siub bdziu'' w głowie. Wiecie, bardzo chciałabym pracować jako animatorka w Egipcie w jednym z hoteli w Hurghadzie. Marzy mi sie ta praca ( byłam, widziałam jak to wygląda i wiem, że chcę to robić). Już ponad dwa miesiące temu byłam w Egipcie i nadal jestem mega zafascynowana taka pracą ( oczywiście nie przez całe życie ![]() ![]() U mnie w rodzinie nigdy nie było takiego podróżowania i przebojowości w życiu. A ja chcę to zmienić! Chciałabym podróżować, mieszkać poza Polską, chciałabym by w moim życiu coś się działo, bym wiele przeżyła i nie żyła jako pani domu , z 3 dzieci w Polsce. Bardzo chciałabym po pracy animatorki, jak mi się strasznie znudzi, marzyłoby mi się przeprowadzić do Włoch i wyjść za mąż za jakiegoś Włocha, ale czarnoskórego mężczyznę. ![]() Kochane, może macie jakies doświadczenia z Włoskimi mężczyznami? jesli tak, to podzielcie się ze mną, jacy oni są itd. ![]() A tak poza tym to co Wy myslicie o moich planach? teraz zaczęłam intensywnie uczyć sie angielskiego, bym mogła ''zawładnąć światem'' ![]() Powiedzcie mi, czy jest jakaś szansa by mi sie te marzenia spełniły? Dacie mi może jakies mądre rady? Pozdrawiam Was mocno! ![]() Aha i przepraszam jeśli zamieściłam watek w złym miejscu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Moje plany na (nie)daleką przyszłość.
Cytat:
Nawet nie myśl o Włoskich mężczyznach. Jesteś jeszcze młoda, ale kiedyś do Ciebie to dotrze, że uroda i śmichy to nie wszystko. Zawsze lubiłam Włochów, i dalej ich uwielbiam, ale tylko jako przyjaciół. Uwierz mi, na miłość prawdziwą to oni są baaaaaaaardzo daleko. Ale oczwiście nie można generalizować. Zawsze znajdzie sie ktoś fajny.
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Co do pracy animatora to mogę Ci powiedzieć jak zacząć .
Rok temu byłam na takim kursie , prowadzonym przez jedno z biur podróży ( jak chcesz szczegóły to pisz na priv). Nie pojechałam rok temu nigdzie bo miałam inne plany , może w przyszłym roku będę składać podania o pracę . Ale kurs sam w sobie bardzo przyjemny , odbywa się w wielu miastach (ale są terminy wyznaczone) no i najważniejsze jest to ,że trwa tylko 2 dni ![]() Angielski to oczywiście podstawa , masz 16 lat to przed wyjazdem zdążysz się jeszcze dużo nauczyć . Bo z tego co mi wiadomo na kurs mozesz isc kiedy masz rocznikowo 18 lat. Ja bylam w marcu tego roku , a 18 mialam pozniej . Więc musisz jeszcze poczekać trochę ![]() Co do Włochów.. hm ![]() ![]() ![]() Ale jak chcesz się przeprowadzić do Włoch w przyszłości , to myślę że większego problemu ze znalezieniem tam partnera nie będziesz miała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Do autorki..To wszystko brzmi bardzo fajnie ![]() ![]() ![]() Edytowane przez agniecha9313 Czas edycji: 2011-10-10 o 18:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Kochane, baaardzo dziękuję Wam za miłe słowa
![]() ![]() ![]() A co do tej pracy animatorki, to jak myslicie, starczy mi 3-4 lata na nauczenie się b.dobrze języka angielskiego? Mam teraz korepetycje w domu i idzie mi to nieźle, że się tak pochwalę ![]() ![]() Pozdrawiam! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
3-4 lata to kupa czasu na nauczenie się języka.
Jak wyglądają kursy dla animatorów? Przez cały dzień są prowadzone zajęcie w grupie . U mnie było mniej teorii , więcej praktyki i zabawy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Nie no nie wierzę, że nikt tego nie napisał jeszcze. Plany jest do kitu - nie można wybrać partnera na podstawie jego narodowości/koloru skóry. No chyba że chcesz być nieszczęśliwa biedna i załamana. Szanse, żeby marzenie się spełniło, są nikłe.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Przyznaje nie doczytałam do końca. Włoch albo czarnoskory... Gorszy juz moze byc tylko Arab...
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Plany są zawsze git i spoko, i nawet jeśli ci się ze 100 razy odmieni to perfect english w życiu sie przyda
![]() ![]() Choć nie należy zapominać o zjawisku tak zwanego życia przy mamusi, jest to potwierdzone badaniami, że Włosi coraz później wyprowadzają się od rodziców!! (ah ta wiedza ze studiów ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale mam troszkę doświadczenia i niestety te stereotypy w pewnym stopniu się potwierdzają. Włoch, którego poznałam ostatnio z Neapolu nawet pralki nie umiał nastawić. 32 lata. To samo Brazylijczyk zresztą! hehe A niestety po 3 razach w Maroku i kilku kolegów z krajów arabskich mogę powiedzeć, że są strasznie fałszywi. Jak dla mnie to żaden Włoch, żaden ARAB *broń Boże*
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ucz się lepiej tego angielskiego, a nie myśl o tych bajkach związanych z czarnymi mężczyznami, że niby mają większego... ![]()
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
wypowiem się co do włochów i generalnie mężczyzn rasy "ciemniejszej"... ja również odkąd zaczęłam podróżować za granicę (mniej więcej od 17 roku życia) jestem zafascynowana obcą kulturą i tamtymi ludźmi, teraz już zdecydowanie mniej i z większym dystansem do tego podchodzę niż na początku. co do Arabów to generalnie uważam, że nie ma co się pakować w takie związki, a co do Włochów... oczywiście nie należy uogólniać ale niedawno spotykałam się z jednym z Bolonii, czyli północne Włochy... no i tyle czasu mnie zachęcał, zabiegał o mnie, mówił, że mnie kocha (ponad pół roku) aż w końcu głupia uwierzyłam i dostał to, co chciał (TO - myślę, ze wiemy o co chodzi) i jeszcze tej samej nocy powiedział prosto w twarz"żegnaj, takie jest życie".. hmm póki co czuję odrazę do tych mężczyzn i bardzo bałabym się zaryzykować znowu. w wyborze partnera radzę nie kierować się kolorem skóry czy narodowością..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:40.