![]() |
#4501 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścionek część XXI
Cytat:
Dziś się za to biorę. O wodzie z octem nie słyszałam, więc to zastosuję. Kupiłam już woreczki strunowe do żarcia. Też myślę, że przywlekłam to z jakiegoś sklepu, z orzechami może, może z jakimś ryżem, czy fasolą...bo to takie mole przysmaki. Dziś kupię nowe te pułapki na te przebrzydłe robale... i wypowiadam im wojnę - kolejną!! Muszę się tego pozbyć, bo doprowadzają mnie już do szału!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4502 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4503 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przyjęcie dla najbliższych też będzie. Cytat:
![]() |
#4504 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mole nie są biedne, tylko bezczelne... nie u siebie, a się panoszą. To jedyne istoty, które zabijam bez skupułów i z nieskrywaną przyjemnością!! Nie drwiłabyś, gdybyś kiedyś była skazana na walkę z tymi podłymi kreaturami ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4505 |
Zakorzenienie
|
nie no myślę że da. Może mama nie była za dokładna i przeoczyła w sprzątaniu.
Ale znikają a np 3 miesiącach znów się pojawiają.
#4506 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego moim zdaniem bardzo istotne jest wywalenie wszystkiego, naprawdę i bez skrupułów. Dla mnie to było oczywiste, bo obrzydliwe byłoby wyciągać herbatę z kartonika, w którym są larwy. Może twojej mamie szkoda, albo nie pilnuje, żeby wszystko szczelnie zamykać. Jak potem nie mają sie na czym rozmnażać i na bieżąco giną, bo używasz chemii i pilnujesz wszystkiego, to chyba w końcu zginą. Ale też pamiętam, że pierwsze co, jak wracałam do domu, to szłam do kuchni oglądać szafki, czy coś się gdzieś nie rusza. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4507 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wtedy mieszkaliśmy jeszcze z nią, do kosza poszło wszystko, pojemniki do przechowywania powyparzane lub wyrzucone. Trochę spokoju i wróciły. Wiec wszystko od nowa, tylko u nas doszło do tego że odstawialiśmy i rozkręcaliśmy szafki w kuchni i czyściliśmy, ściany też. Wtedy pomogło i jest spokój do dziś, już kilka miesięcy
![]() |
#4508 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4509 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas zawsze najpierw pojawiały się w grzybach suszonych i z nich roznosiły. I dopiero po rozkręceniu szafek udało się doczyścić wszystko
![]() |
#4510 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, tylko się nie pokłóćcie przez moje mole
![]() Dzięki za wszystkie rady - dziś będę walczyć ze wszystkich sił. Też planujemy odkręcić szafkę i ją wysunąć, żeby tam też sprawdzić....ehhh... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4511 |
Zakorzenienie
|
Wybrałam i zapisałam się wreszcie na kurs, konwersacyjny z native speakerami, w małej grupie 4-8 osób... zobaczymy co z tego wyjdzie
![]() Gramatykę i słownictwo mam zamiar uzupełniać we własnym zakresie. Czekam na uruchomienie grupy, myślę, że od przyszłego tygodnia się zacznie. Jestem hardcorowcem: godziny 7.30-9.00 ![]() Ale bardzo się cieszę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4512 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ambitnie widzę. Ja bym w życiu takich godzin nie wzięła, bo do życia budzę się dopiero koło 10. Znana jestem w pracy z tego, że nie ma co ze mną za bardzo wcześniej gadać, bo mam zawiechę lub prawie śpię |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4513 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jest na wizażu wątek o tym, ale lepiej nie czytać bo mega dołujący. jak jeszcze zobaczę jakiegoś mola to będzie ostra walka, czyli: podrzucam komuś zwierzaki, zaglądam do każdej najmniejszej szpary i pryskam raidem na mole. (potem nie można w tym spać) no i niestety, ale żywność do kosza i trzeba się zaopatrzyć w szczelne pojemniki. mnóstwo osób ma to dziadostwo ![]() ![]() dzięki za odpowiedź w sprawie nauk. ja mam jeszcze ze szkoły i wolałabym tego nie powtarzać (choć nie ukrywam, mogłoby być zabawnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4514 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie myślę jeszcze o jakichś dodatkowych pojemnikach na jedzenie. Myślicie, że puszki metalowe są ok? Przez to nie powinny wleźć, nie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4515 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi podoba się idea porannego wstawania i wydłużenia w ten sposób doby, tylko trudno mi się zmobilizować, teraz będę mieć bezpośrednią motywację ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4516 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mi się najlepiej uczy w porannych godzinach właśnie, tak między 8 a 10.
![]() |
#4517 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4518 |
Zakorzenienie
|
hej.
niuniuniau - śliczna córa ![]() emilko- fajny pomysł z tym angielskim, ja sobie tak co roku obiecuje ale może w następnym już sie zdecyduje , a pora jak dla mnie w sam raz, ostatnio chodzę do pracy na 7.00 i juz się przyzwyczaiłam, ale wieczorem krócej siedzę, jak nie śpię o 23 to już totalne szaleństwo. butter - fajnie że pralka uratowana, a co do moli nie pomogę.
![]() |
#4519 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Butter super, ze pralka naprawiona. niuniuniau śliczną masz córcię. |
![]() ![]() |
![]() |
#4520 |
Zakorzenienie
|
A, dziewczyny, muszę się pochwalić, że zaczynam nową współpracę od tego tygodnia, cieszę się z tego wyzwania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4521 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4522 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4523 |
Zakorzenienie
|
Dzięki
![]() Z pewną znaczącą instytucją (sorki za poziom ogólności, ale nie chcę napisać za dużo) - przechodzę z poziomu wykonawstwa na poziom eksperckiej oceny ![]() ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- a, Miśku, kiedy będziesz w stolicy? |
![]() ![]() |
![]() |
#4524 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
w czwartek i piątek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4525 |
Zakorzenienie
|
Emi, gratuluję
![]() Napisz coś więcej, jak możesz ![]() Znalazłam fajny blog z wypiekami i słodkościami - aż mi ślinka pociekła jakie cuda ![]() http://cukierniczekreacje.blox.pl |
![]() ![]() |
![]() |
#4526 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W domu rodzinnym walczyliśmy długie lata z mrówkami- paskudy właziły wszędzie. Bałam się cokolwiek w domu jeść ![]() Emi gratuluję
![]() |
#4527 |
Zakorzenienie
|
ooo to ja tez rok temu walczyłam z mrówkami, ale mąz przywiózł z pracy fajny przylepiec z trucizną na mrówki i szybko je zwalczyliśmy i do tej pory nie ma.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4528 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Butter, nie bardzo mogę, bo działka, którą się zajmuję jest bardzo wyspecjalizowana i jeśli po prostu to napiszę wprost to będę łatwa do zidentyfikowania dla postronnych czytelników. W każdym razie jest to dla mnie ważna zmiana, bo przez kilka lat zajmowałam się m.in. przygotowaniem/realizowaniem pewnych nazwijmy to "projektów" dla jednej instytucji - wykonawcy, a teraz będę je oceniać pod względem zgodności z określonymi wytycznymi i niejako decydować o ich zatwierdzeniu do użytku dla innej, wyżej stojącej instytucji. Więc "przejście" jest znaczące. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4529 |
Zakorzenienie
|
emi gratuluję
![]()
![]() |
#4530 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Haniu, moi rodzice też mieli mrówki...pozbyli się ich takimi specjalnymi trutkami, które się przykleja, a one sobie zabierają tę truciznę i wnoszą do gniazda...ale też ta walka trwała długo... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:06.