|
|||||||
| Notka |
|
| Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna - CZĘŚĆ II
anakazar mi twarz też się nie świeci ale puderek z Hauschki się przyda
![]()
Radości życia rodzinnego,są najpiękniejsze na świecie, a radość, jakiej rodzice doświadczają na widok swych dzieci, jest najświętsza. Johann Heinrich Pestalozzi Spełniona w związku.Szczęśliwa w życiu. |
|
|
|
#3182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tutaj o BB kremach mllou azjatycki cukier cosrocewokowpadnie A TUTAJ je kupuje ![]() anakazar fajnie że Ci się spodobały ale potrafią zapchać
|
|
#3183 |
|
Organizatorka
|
Ja akurat BB nie używałam (i raczej nie będę). Z pielęgnacji azjatyckiej raczej preferuje czyścioszki, maseczki i filtry (jedyne, które mnie nie uczulają i nie błyszcze się po nich). Preferuje firmę Skinfood. Szału w składach nie ma ale czasem fajnie jest potestować coś innego.
|
|
|
|
#3184 |
|
Zakorzenienie
|
Szatanka, Zai - dziękuję
Anakazar - jak pysiaczek Niuni?
|
#3185 |
|
Zakorzenienie
|
SkinFood
Czyścioszki i maski są super(choć nie każde)
|
#3186 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja tylko na szybciuśko bo wróciłam z pracy dopiero niedawno a jeszcze mam kupę roboty w domu Przyszły tuli a jutro potestuję też jedwab-kokos do włosów Anakazar
|
|
#3187 |
|
Organizatorka
|
O właśnie. Do mnie dziś też przyszło Tuli. Pokończyły mi się mydła i zrobiłam zamówienie tydzień temu. Dostałam czekoladkę wersje new. Fajnie wygląda (kulka) i obłędnie pachnie. Aż szkoda użyć.
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3188 |
|
Zadomowienie
|
Zazdroszczę Wam tych mydełek
ja chciałabym już zamówić z LF ale czekam na nowe mydełka ![]()
Radości życia rodzinnego,są najpiękniejsze na świecie, a radość, jakiej rodzice doświadczają na widok swych dzieci, jest najświętsza. Johann Heinrich Pestalozzi Spełniona w związku.Szczęśliwa w życiu. |
|
|
|
#3189 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
SzatAnka71 błagam, koniecznie napisz jak ten puder z ELFa będzie się sprawował, bo ja szukam właśnie czegoś z filtrem Mój filtr AO zamawiany z iHerba zaginął w drodze, a raczej ktoś na nim położył łapę
|
|
#3190 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3191 |
|
Zadomowienie
|
Dostałam w końcu wyczekiwaną nagrodę z Biolandera. Zdjęcie kiepskie, bo robione przed chwilą, ale wszystko widać
![]() - olej arganowy - mydło savon noir - rękawica Kessa - 2 próbki serum Anti Age - 2 próbki szamponu - 2 próbki masła Karite Jakby ktoś chciał te próbki serum i szampon to się do mnie zgłosić, chętnie prześle
|
|
|
|
#3192 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja tez takie chce No użyj i napisz czy fajne ![]() Cytat:
O kurcze - z tego co pamietam bardzo Ci zależało na tym filtrze Kotwilka, napisz skargę. Ja miałam swojego czasu straszne problemy zlistonoszem, chodziłam kilka razy na poczte i rozmawiałam z jego przełożonymi ale to nic nie dało. Napisałam skarge do centrali i sprawa została załatwiona w ciągu tygodnia. A skoro kolejna przesyłka Ci przepadła to tym bardziej powinnas. Cytat:
fajnie, że się doczekałaś Powiem Ci, że tem krem naturado karite z olejem winogronowym to zarąbiście boski kremik
|
|
#3193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak samo jak np. mika. pewnie mozna je mniej lub bardziej naturalnie czyscic ale to jest tak jak z gliceryna na przyklad. w kosmetykach nienaturalnych tez znajdziesz gliceryne roslinna, bo nie ma sensu jej syntetycznie wytwarzac. i jak kotkwilka pisala, talk przy wdychaniu jest szkodliwy i ewentualnie moze zapychac, ale bedzie zapychal jak kazdy inny mineral, bo jest to jakas tam "kruszynka" na twarzy i jak w pory wlezie, no to co zrobisz ![]() ktoras pisala, ze sie obawia destabilizacji filtra. ja sie ciagle zastanawiam, dlaczego wszyscy sie koncentruja na destabilizacji przez talk i mike, a nie wspominaja, ze np. dwutlenek tytanu czy tlenek cynku tez dzialaja destabilizujaco. i pewnie masa mineralow tak dziala - moze to chodzi o zdolnosci absorpcyjne? w tej sytuacji proponowalabym chyba uzycie nienaturalnych, silikonowych produktow - mineraly w silikonowych otoczkach sa "oddzielone" od potencjalnych filtrow i nic im nie zrobia. ja postanowilam nie panikowac, filtr mam w make-upie i pudruje go sobie dodatkowo i blada chodze jak smierc widocznie nic mi sie nie zdestabilizowalo jeszcze, bo zadnych przebarwien i innych tego typu problemow nie mam. wiec przestalam sie tym przejmowac ![]() |
|
|
|
|
#3194 |
|
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
Używam różnych,co mi tam w ręce wpadnie - także chemicznych,niestety - u mnie filtry idą jak woda
![]() Oto kolejna uprzejma osoba Dzięki i mam nadzieję,że to nie z litości
|
|
|
|
#3195 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane moje, dostałam maila od tego użytkownika allegro, myslę, że niektórym może sie on spodobać
![]() W dniach 10-18 X 2011 zapraszam Państwa na Allegro na PROMOCJĘ pędzli Lumiere z poprzednich kolekcji Rabat do 30% ! Dome Eye Blender 22 zł -->16 zł
Large Eye Buki 22 zł -->16 zł Liner & Brow 18 zł -->12 zł Large Flat Top 56 zł -->39 zł Long Handled Kabuki 52 zł -->36 zł To może być ostatnia szansa na zakup rewelacyjnych brązowych pędzelków typu Kabuki i Flat Top. Są naprawdę niepowtarzalne i trudno dostępne. SERDECZNIE ZAPRASZAM !!! Polecam również na jesienną wyprzedaż podkładów Cashmere oraz Luminesse - ostatnie sztuki już w cenie 22 zł za 4 g
|
#3196 | |
|
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
Cytat:
- stara wersja TBS; Smashbox; Yves Rocher To te chrzczone minerały - z naturalnych jako tako leży mi tylko Blusche.No nie wykluczam,że trochę przesadzam z tą ochroną,ale wierzcie mi,mam blondynkowatą gębę z ogromną skłonnością do przebarwień i jak rok długi i szeroki lecę na kwasach i retinolu,więc już mam chyba nerwicę na tym tle ![]() Dziewczyny,poratujcie,dzi ś moja córa choruje zaczęło się już wczoraj po południu) - całą noc brzuszek bolał bardzo,masowałam,robiłam okłady i dałam dwa razy po połówce nospy (ona ma 7,5 roku). I się zastanawiam,co można jeszcze na ból brzucha u dziecka??? Obawiam się,że do pediatry nie ma co lecieć,prawda? Zwłaszcza,że u nas tłok i ciężko się wcisnąć z dnia na dzień...
|
|
|
|
|
#3197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Małgosia, a to są bóle żołądkowe czy innego rodzaju? Gdzie ja boli i jakiego rodzaju to ból? A może tylko zadzwoń do przychodni i zapytaj co możesz jej podać? Ja parę razy tak robiłam i często udawało się im dac naprawde dobrą radę A jeśli to coś z żołądkiem to najlepszym na świecie lekarstwem jest dobrze odgazowana coca-cola (tylko ta prawdziwa coca-cola).
|
|
#3198 | |
|
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
Cytat:
Wydaje mi się,że ten ból to taki skurcz - (jelitowy??? bo niżej żołądka pokazywała). Po połówce nospy troszkę przeszło,tyle,że do 2. pospałyśmy,potem trochę wymiotowała (może po tej nospie? Ja w ciąży zawsze wymiotowałam po nospie,a mój gin mnie nią faszerował) o 5. dałam w desperacji drugą połówkę i jest lepiej... A okłady sobie życzyła zimne po jednym ciepłym więc robiłam zimne i jakoś nad ranem przysnęła.Żeby nie było całkiem offtopowo wrzucam fotki z ostatnich i przedostatnich zakupów ![]() masło(antycellulit i ujędrnienie) i maska (borowinowo algowa) Yerba Mate Probiotics;między nimi 10x żel pod oczy JMO; peeling solny do twarzy Jericho;tusz Logony;Kanu olejek do masażu;odżywka intensywna z JMO + próbki
|
|
|
|
|
#3199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj, to cola mogłaby sie przydać....Ona wszystko przeżre A może namów Córcię na dobrze ciepłą kąpiel? Niech sobie poleży w wannie trochę
|
|
#3200 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() (mam troche kupki słowika -czeka az do niej dojrzeje by użyć Szatanko jakie czyścioszki maski - linki nazwy prosze ![]() Cytat:
ale ja wciąż przezywam fascynacje pomidorowym yesem i odzywka cytrus ymo Cytat:
![]() Mag jak sie pojawia daj znac Cytat:
dobrze ze przypomniałas bo musze kupic rekawice KessaCytat:
Cytat:
![]() daj znać jak sie spisze krem pod oczy JMO
|
|||||||
|
|
|
#3201 |
|
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
Już trochę tych próbek używałam,więc mogę od razu napisać: świetnie się sprawdza jako (trzymany w lodówce) delikatny nawilżacz - rano pod krem z filtrem,wieczorem pod oleje.
Sam w sobie jest za lekki dla mnie. Dzięki za rady brzuszkowe A jeszcze co do wypowiedzi mojego syna - to dalszy ciąg tematu,że człowiek zawsze chciałby to,czego nie ma: mój mąż jest muzykiem - ma dość odlotową fryzurę,pół mieszkania instrumentów (i kabli tatuaż i takie tam podobne... jego koledzy się tym troszkę fascynują a dla niego(dla mojego syna) to jest obciach ![]() Dziękuję też za komplementy dla moich nabytków ![]() Dziewczynki,osiągnęłam wielki sukces odwodząc moją siostrę od zakupu kremu Idealist Estee Lauder ![]() Za ułamek tej ceny proponowałam jej zrobić kremik/ serum z BU,ale Ona się boi Stanęło więc na jagodowej serii YES TO... może macie z tym jakieś doświadczenia?
|
|
|
|
#3202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jagodowa seria yes mnie kusi bardzo, ciekawe jak składy... |
|
|
|
|
#3203 | |
|
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3204 |
|
Zakorzenienie
|
Nie dziwię się
|
#3205 |
|
Zakorzenienie
|
Do tej pory próbowałam:
Ginvera Marvel Gel--------jak peeling enzymatyczny Cure----------------------jak peeling enzymatyczny Innisfree Jeju Volcanic Pore Scrub Foam Daiso Charcoal Facial Cleansing Foam ------------strasznie odtłuszcza Kumano Japan SUMI Charcoal 20ml---------------strasznie odtłuszcza DHC Deep Cleansing Oil 30ml-----------------olejek do mycia Bio-Essence Deep Exfoliating Gel with ATP -------jak peeling enzymatyczny SKINFOOD Egg White Pore Foam -odtłuszcza I ciepła Ja tym bardziej bo już jej używałam
|
#3206 | |
|
Zadomowienie
|
Spróbuję dać odetchnąć waszym portfelom i kartom i powiem , że dziś mam drugi dzień włosy po umyciu szamponem z brązowym cukrem i nie wygląda to najlepiej
Cytat:
|
|
#3207 | ||
|
Zakorzenienie
|
sie smiej, sama Victoria Bekham uzywa kupki także wiesz
Cytat:
wszystko co podalas lubisz? i jaką masz cere? Cytat:
|
||
|
|
|
#3208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam cerę mieszaną z bardzo kłopotliwą strefą T Wszystkie są fajne oprócz Bio-Essence Deep Exfoliating Gel with ATP .
Edytowane przez SzatAnka71 Czas edycji: 2011-10-11 o 18:15 |
|
|
|
|
#3209 |
|
Zakorzenienie
|
Sztanko nie wiem czy powinnam wtajemniczac sie w watek azjatyckich mazideł
![]() poszlam do internetowego phenome, wrzucialm 3 rzeczy a koszt wysylki 20zł!!!! wrzuciłam 3 cięższe rzeczy i wysyłka 20 zł!!! chyba przesada, jak uwazacie, zrezygnowałm z zamówienia.... |
|
|
|
#3210 |
|
Zakorzenienie
|
Anakazar - jak Niunia? Co lekarz powiedział?
Małgosia - z Córcią już wszystko ok?
Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:27.

skoro tak sie zachwycacie to cos w tym musi być.

ja chciałabym już zamówić z LF ale czekam na nowe mydełka 

fajnie, że się doczekałaś
ale to jest tak jak z gliceryna na przyklad. w kosmetykach nienaturalnych tez znajdziesz gliceryne roslinna, bo nie ma sensu jej syntetycznie wytwarzac. i jak kotkwilka pisala, talk przy wdychaniu jest szkodliwy i ewentualnie moze zapychac, ale bedzie zapychal jak kazdy inny mineral, bo jest to jakas tam "kruszynka" na twarzy i jak w pory wlezie, no to co zrobisz