|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Dwulatki 2009 i ich rozgadane Mamusie :D
Cytat:
dla Zuzi.Cytat:
Ale z Ciebie dobra żona,małż powinien zapamiętać ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas jest 14 ale na to konto,cały dzień,przynajmniej do tej pory,pada ![]() Cytat:
są różne np:www.nokaut.pl/zelazka-i-generatory-pary/zelazko-zelmer-28z011.html#ProductDetail edInfo albo jeszcze większa moc,ale i cena wyższa: www.ceneo.pl/2315717s Cytat:
,i czemu nie robisz,tak jak Kubuś chce .Bartoś też ma kaprysy najpierw umyśli sobie coś,zrobisz tak jak chce,a za chwilę awantura,bo miało być inaczej .Czasem oszaleć można Cytat:
![]() Cytat:
My też przepalamy na noc w centralnym,bo zimno w nocy
|
||||||||
|
|
|
#2942 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
noooo ![]() no nam właśnie też...te mniejsze książeczki to pół h i zrobione ![]() Cytat:
a widzisz, ja zrozumiałam że już chcesz zmieniać
|
|
#2943 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
juz teraz sie zlewa no nie tak do konca juz, po prostu tz powiedzial, ze jak bedzie gotowka to mozemy zmienic te fronty ale kiedy dokladnie to nie wiadomo najpierw zajmujemy sie salonem bedziemy tez robic remont sypialni, ale to pozniej marzy mi sie turkus z brazem
|
|
|
#2944 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zu nie boi się burzy...nawet jak zwraca uwagę to mówię jej że zasłonimy rolety i burza już do Nas nie wejdzie...i ona wierzy bo po zasłonięciu od razu się uspakaja ![]() U Nas dzisiaj cały dzień pada ![]() Cytat:
![]() P.S. albo tylko blaty i te widoczne na dole deseczki (nie wiem jak je nazwać ...te przy ziemi )
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2011-10-11 o 14:24 |
||
|
|
|
#2945 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
szafki sa ciemne - tylko fronty sa jasne
|
|
#2946 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2947 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
nie wiem, zrobie w wolnej chwili jakies lepsze fotki kuchni to moze lepiej bedzie to zobrazowane
|
|
#2948 |
|
Zadomowienie
|
Witam się w okropnym humorze... Mam taki PMS,że dosłownie wszystko mnie denerwuje
Tomek na szczęście jest wyjątkowo grzeczny, chyba rozumie mój stan![]() Mogę się trochę pożalić? Czy tylko mój Tż prawie w ogole nie spędza czasu z rodziną i prawie w ogole go nie ma? Wraca codziennie z pracy o godzinie 20. Tomek taki stęskniony za nim zawsze,że aż się rzuca na tatę i nie odstepuję na krok. Wieczorem, Tż najczęsciej zmęczony idzie spać zaraz po Tomku i tak wyglądają nasze kontakty Rozumiem,że Tż pracuje i utrzymuje nas, ale przecież trzeba mieć jakis umiar nawet w pracy![]() Jak to jest u Was?
Edytowane przez WrednaAfrodyta Czas edycji: 2011-10-11 o 15:20 |
|
|
|
#2949 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Karo zrobilam fotki kuchni, ale niestety mam do dyspozycji tylko telefon wiec sa bardzo niewyrazne
moim zdaniem zadne szafki do niej nie pasuja
|
|
#2950 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiesz, w takich sprawach nawet chętnie bym zrobiła, jak On chce, ale potem okazuje się, że On jednak chciał inaczej . I co? Miałam oddzielać banana od jabłka? Fajne ![]() Ja teraz też będę miała tak dobrze ![]() Cytat:
![]() Ja rozumiem dwie strony , pytanie, czy Twój TŻ mógłby pracować mniej i starczyłoby Wam na życie. Jeśli tak, walcz ![]() ---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- Robiłam wczoraj na obiad - pycha i szybko się robi, polecam dla lubiących szybkie obiady
|
|
|
#2951 |
|
Zadomowienie
|
Miramej do 15 Tż pracuje na umowe , a potem pracuję nad inwestycją życia(budowa budynku)
Tylko że to już nie jest tylko praca, od jest uzależniony siedzialby tam nawet w niedziele, jakby mógl i moje argumenty o umiar niestety nie przemawiają do Niego
|
|
#2952 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
moj siedzi nawet w sobote i w niedziele, potrafi wracac codziennie o 12 w nocy
przyzwyczailam sie ale za to jak zrobi robote to potem spedza troche czasu z nami albo gdzies wyjezdzamy no i zawsze sie urywa zeby pojechac z malym na basen Miramej sproboj tego ![]() jak w restauracji http://kulinarnespotkania.blogspot.c...e-w-sosie.html
|
|
#2953 |
|
Zakorzenienie
|
polędwiczki ![]() nie mam mocy, wlasnie wrocilam ze sklepu bez zakupow, bo pomylilam torebki i wzielam ta bez portfela ![]() zmeczenie wychodzi ze mnie kazdym porem, wiec tylko macham do was serdecznie
|
#2954 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Nic nie doradzę, bo potem znów będzie, że ja taka najmądrzejsza jestem , ale trzymam kciuki za poprawę sytuacji ![]() Cytat:
, ale ja gotuję dla wszystkich, a tu ser pleśniowy. Zapisałam sobie na przyszłość Cytat:
![]()
|
|
|
#2955 |
|
Zakorzenienie
|
heloł ![]() Karo ja mam półki z ikea i powiem ci że one potrafią wiele udźwignąć.Mam krótkie i długie.Faktem jest że są średnio solidne jeśli chodzi o wykonanie. Olu,nie pomogę z żelazkiem.Mam najzwyklejsze Tescowe.Mama mi kupiła.Ostatnio machałam ciuszki Blanki,a wcześniej...hmmm nie pamiętam...tak widzisz potrzebny mi ten sprzęt ![]() Nie mam też deski do prasowania ![]() Svi ja nic nie doradzę bo cienka jestem w te klocki ![]() A teraz wam napiszę co dziś Laura wykombinowała.... ![]() napakowała sobie rodzynek do nosa... śmiać mi się chce,jaki głupol z niej, ale w chwili jak przyszła mi to pokazać, to pomyślałam o Gorgulku ( )Ostatnio coś ma takie zapędy bo raz bułki naskubała i też kawałek udało jej się zapakować coś Ogólnie nos stał się fajny,grzebie w nim,wydłubuje...bleeeJola, jak czytam O Kubie,to zupełnie jak o Laurze tylko ją to wcześniej napadło.Tzn że wszystko z nim w najlepszym porządku ![]() Teraz widzę że zaprocentowało to gadanie,gadanie i gadanie,bo mogę się z nią umówić na wiele rzeczy,poprosić o coś,jest bardziej ugodowa etc Z pamięci piszę,chyba o niczym nie zapomniałam
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2011-10-11 o 20:07 |
|
|
|
#2956 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Cytat:
nogi, uchwyty i sprzęty są stalowe, więc może w takie akcenty iść...albo ciemniejsze drewniane Cytat:
![]() kiedy będziesz miała jakieś wolne? jak tam wyjaśnianie zawodowych spraw?
|
|
|
#2957 |
|
Zakorzenienie
|
Ola, ja chciałam zagłosować i chyba coś skiepściłam,wybacz
![]() Svi, a ta firanka,idelana do twojego salonu Wredna,najpierw szybko sobie odpowiedziałam a potem Miramej nakierowała mnie na odpowiednie tory a w zasadzie Czyli: całe 9mc byłyśmy same,w tyg i w weekendy. Początkowo myślałam że mąż przecież krótko pracuje i NA PEWNO mnie odciąży jak będę się gorzej czuła, a w efekcie może wziął ją 4x na spacer i spędziliśmy kilka popołudni razem.Za to ja prawie wcale nie robiłam zakupów przez 9mc,nie dbałam o pieczywo z rana czy spacery z psem.Mąż dzielnie pieszo znosił zakupy,bo przecież nadal bez prawka Myślę że to ost chwile ![]() Mogłabym wymieniać i wymieniać.Podsumowując gdyby nie jego praca,byłoby krucho
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#2958 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
a te poledwiczki pieczone w calosci potem kroje w plasterki i polewam tym sosem, sa tak miekkie i pyszne, ze koniec ![]() Cytat:
![]() ciemnych nie chce wlasnie jakos
|
|
|
#2959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() idę patrzeć na firankę do salonu
|
|
|
#2960 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() , dobrze, że nic głębiej Jej nie weszło ![]() On już tak miał, potem była chwila spokoju i ostatnie dni znowu , ale jestem dobrej myśli, kiedyś minie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A Ty pieczesz właśnie 30-40 minut, bo dziewczyny kiedyś mi pisały, że 15 minut mają się piec
|
|
|
#2961 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesli chodzi o życiową inwestycję to jestem pewna że to też na przyszłość, dla Was (może nie do mieszkania ale żeby pieniążki z tego były)...poza tym pewnie to jego odskocznia od pracy, tylko dlaczego tą "odskocznią" nie jest Rodzina Chyba musisz porozmawiać z MężemP.S. A Ty nie możesz iść do pracy żeby Męża trochę odciążyć? Cytat:
Generalnie na zdjęciach pierwsze co widzę to haos Jeśli chodzi o fronty to postawiłabym jednak na jasne, chyba że fajnie dobierzesz do tych szafek jakiś ciemny kolor Nie wiem czy chcecie kogoś brać czy ze sklepu gotowe, ale warto chociażby zaprosić jakiegoś fachowca na wizytę..zazwyczaj wycena jest za darmo, a mają ze sobą próbniki i od razu mogłabyś podpatrzeć który kolor najlepiej by pasował...myślę jednak że zdecydowanie jednobarwne fronty tzn. bez żadnych mazajek czy widocznych słojów drewna, bo już szafki jakiś "wzorek" mają i cięko będzie coś dobrać żeby nie było miszmaszuI raczej błyszczące nowoczesne fronty nie pasują mi tu nijak do płytek raczej klasycznie musi byćCytat:
nie ma że boli![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale mam nadzieję że dadzą radę![]() ile tych rodzynek wcisnęła? bez problemu wyciągnęłaś?Cytat:
|
|
#2962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powiedzcie mi czy u was też nic nie zapowiadało akcji i nagle się zaczęło ![]() No na całe szczęście.Wydałam zakaz spożywania rodzynek,orzechów,kokosa, żurawiny,migdałów etc bez nadzoru. W każdej dziurce po 2 miała,wydmuchiwała jak z procy,a ja jeszcze kilka x zaglądałam jej czy już nic nie ma. Edytowałam mojego posta,bo 2x wysłało, a dalej dopisałam właśnie że zaowocowało to gadanie i gadanie w koło tłumaczenie etc. Dla ciebie,oczywiście.Rzuciła ś światło które pozwoliło zobaczyć to z boku,bo z rozpędu pewnie bym naskoczyła że mój też pracoholik,wciąz mln spraw do załatwienia,mało go w domu a jeśli już to przy drugim kompie obrabia foty etc,tak więc merci
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#2963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak dla mie to szarości tu nie zagrają...szary i beżowy (a raczej chyba wpadający w pomarańcz - płytki na ścianie) chyba najlepiej nie będą wyglądały...no i szary dla mnie jednak jest za nowoczesny
|
|
#2964 | |||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() poza tym jest beznadziejnie urzadzona my nie chcemy wbijac sie w koszty bo mieszkanie i tak w koncu sprzedamy, mamy kolege stolarza i moze nam zrobic tanio fronty wiec chce skorzystac
|
|
|
#2965 | ||||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() No tak wyłaczyłam ![]() Dzięki ![]() Myslałam tak max do 300 zł Cytat:
Cytat:
Cytat:
Już jakieś typy mam ![]() No to nieźle, ale udało się wszystko wyjąć? ![]() Chyba 1 mi przywaliłaś ![]()
|
|
#2966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a o 5 w nocy się zaczęło ![]() aaaa i lekarka która miała dyżur jak dojechałam o 8 do szpitala to stwierdziła że do rana (następnego dnia) będziemy czekać na 100%....wielkie oczy zrobiła jak jeszcze tego samego dnia zobaczyła mnie z Zu...urodziła się przed 12
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2011-10-11 o 20:52 |
|
|
|
|
#2967 | |
|
Zakorzenienie
|
ona sama wydmuchała.Dmie jak stara trąba jerychońska
wiec wystrzeliły po kolei.Ja tylko dziurki zatykałam na zmianę.Co mnie zdumiało, one wcale nie były takie małe,w sensie w rozmiarze małej dziurki noska. ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Cytat:
pytam jak pierworódka ale z L wszystko inaczej było...9mc leżenia i wywoływanie więc zupełnie inaczej to się odbywało
|
|
|
|
#2968 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedynie ładne( ) pojemniczki z przyprawami na pólce specjalnej dla nich i wina na półce na wina...i suszarka i czajnik![]() Kiedy sprzedajecie? Jeśli kolega stolarz to próbniki musi mieć Cytat:
dobrze że tak łatwo poszło...bo aż strachKoło przedszkola mamy lumpka...obok w budynku i tak sobie lubię wejść przynajmniej raz w tygodniu...dzis moje dziecko wypatrzyło tubiśka swojego ulubionego...sfatygowany był na pierwszy rzut oka...ale jak chwyciła to tylko bylo "PO (tak ma na imie) dada z Zuzia" Miała jeszcze do wyboru pieska szczekającego z metkami i renifera grającego też z metkami...ale moje dziecko oczywiście uparte...więc cóż zrobić Po poszedł z Nami do domu...w domu sama go do pralki włożyło bo Po brudny...ale jak się zaczął kręcić to płaczu było co nie miara Później musiałam go jeszcze ogolić bo kulek miał jak jakaś owca Zu dzielnie pokazywała którą kulkę ominęłam i teraz śpi ze swoim Po jakby to był conajmniej miś wysadzany diamentami![]() Kupiłam też dzinsowe super rybaczki i spodnie dresowe do przedszkola...całość zawrotne 10 zł
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2011-10-11 o 21:05 |
||
|
|
|
#2969 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Prawdziwy skarb ma Zu ![]() ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Ja tez powinnam jakoś chyba do mojego lumpka ulubionego pojechac. Dwa kg ciuchów za 100 zł kupuję, a na allegro, to kurde 2/3... Ale mi nie po drodze
|
|
#2970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem czy pamiętacie to moje zdjęcie brzucha z bucikiem...sama je robiłam właśnie tego wieczoru...ale nie przypuszczałam że to będą ostatnie zdjęcia brzucha
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:58.

dla Zuzi.

ale na to konto,cały dzień,przynajmniej do tej pory,pada 
,i czemu nie robisz,tak jak Kubuś chce 

Tylko że to już nie jest tylko praca, od jest uzależniony siedzialby tam nawet w niedziele, jakby mógl i moje argumenty o umiar niestety nie przemawiają do Niego

, ale trzymam kciuki za poprawę sytuacji 
, ale ja gotuję dla wszystkich, a tu ser pleśniowy. Zapisałam sobie na przyszłość
)

Chyba musisz porozmawiać z Mężem
bez problemu wyciągnęłaś?