|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
Cytat:
Ale taki kryjacy czy rozswietlajacy? Bo z kryjacych najlepszy jest Magic Helenki Rubinstein ![]() Cytat:
Mysle, ze my malemu nie kupimy nic...bo naprawde nie widze potrzeby na sile czegos kupowac, zeby tylko kupic...moim zdaniem André ma wszystko a i tak dostanie teraz od gosci mase prezentow, ktore nawiasem mowiac ja sama przeciez wybieralam do jego Kosza Urodzinowego - rozne gry na jesienne i zimowe dni, puzzle, ksiazeczki, ciastoline, farbki do malowania palcami, pieczatki, korale do nawlekania, autka, kolejki itp. Wiec od nas bedzie mial przyjecie urodzinowe... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
U fryzjera nie, tylko tatus zajal sie grzywka jednym cieciem... ![]() Cytat:
Dzieki kochana Hej dziewczynki bylismy dzisiaj w Osnabrücku w konsulacie portugalskim, malz musial zalatwic cos z papierami... Pogoda nas nie rozpiescila, ale André cala podroz byl super grzeczny i zadowolony. W restauracji pieknie siedzial i samodzielnie zjadl swoj posilek a my w spokoju jedlismy swoj, malz byl taaaaaki dumny z syna, ze myslalam, ze doslawnie zaraz peknie z tej dumy... Za to usmialam sie dzisiaj znow z tej rozmiarowki ubran dzieciecych - zalozylam dzisiaj malemu ta kurtke, ktora kupilam ostatnio w rozmiarze 98 i jest...dobra, tylko rekawki lekko przydlugie... a inna, ktora ma rozmiar 92 jest na niego za duza...
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2011-10-11 o 20:50 |
|||||||
|
|
|
#4652 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
Hej LASKI!!!
Jakby któraś nie wiedziała ŻYJĘ nie mam za dużo czasu żeby wpadać na główny wątek i chyba szybko się to nie zmieni więcej informacji znajdziecie o mnie w klubie chociaż kto tam zagląda to wie a tym które nie wiedzą, to właśnie piszę że jestem ![]() Kareninka - z tymi numerami to norma moja ma kurtkę na 104 i jest dobra a płaszczyk na 122 :O to jest dopiero rozmiar i rękaw ma ściągać bo tylko rękawy troszkę za duże ale nie jakoś strasznie i ja się pytam jak w taki płaszczyk na 122 ma wejść ok. 7 letnie dziecko??? jak chodzi w tym dwulatka Moja akurat normalnie nosi ubranka 98 tak urosła, że praktycznie przeskoczyła rozmiar 92. Bo 92 jest takie na styk, że bardziej już się nie da ;pAmelcia rośnie jak na drożdżach mówić mówi trochę po swojemu trochę po naszemu. Siu siu woła jak już nasika w pieluchę XD ale przychodzi i przytula się sama i mówi że "ko" - kocha ![]() typowa dziewczynka - najlepsza zabawa kosmetykami i lalkami
Ślubowaliśmy NASZA CÓRCIA AMELKA Mój malutki synek JAŚ ![]() Odchudzanie 55kg Edytowane przez katevalley Czas edycji: 2011-10-11 o 22:18 |
|
|
|
#4653 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tam chce taki, jakim strzela nasza pedi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Podwójne super, że wcześniej odbierzesz Filusia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A z tymi rozmiarami to tak jest... W "ekspresie reporterów" jest teraz reportaż o chłopczyku bez rączek i nóżek.... U nas wszystko ok, uciekam, pa Ela co z Wami?
|
|
|
#4654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i temp mierzymy zwykle w pupci lub pod pacha
|
|
#4655 |
|
Zadomowienie
|
karenina19 potrzebuje kryjący
mam wiecznie opuchnięte i podkrążone oczy Korektor pewnie super ale ta cena![]() ![]() ![]() ![]() joasia potrzebuje kryjący jak wyżej napisałam ![]() gocha jak tam Wojtuś
|
|
|
|
#4656 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja na zwolnieniu na Ize - ma zapalenie ucha
Grześ kaszle - czysty osłuchowo mały dalej mowi po chinsku - choc sie dogadujemy to TZ mu powtarza - Grzes maszprawie 2 lata zacznij mowić po naszemu bawi mnie to ale Wam zazdroszczę tego gadania nocnikowania maly nir chce pieluchy ale nie chce tez nocnika |
|
|
|
#4657 |
|
Zadomowienie
|
witam w ten paskudny dzien;/
Gosia, jak tam Wojtus?? widzialam na fotach, ze byliscie na szalenstwach w basenie. gdzie to bylo? Konspi brawo za wierszyki- synus zdolniacha! moja na razie po swojemu spiewa piosenki. melodia ok, ale slowa po chinsku ![]() a na Jaworowicz mam uczulenie ;] i programow o krzywdzie dzieci nie moge ogladac ;( Kareninka mozesz cos powklejac co Andre mniej wiecej dostanie? bo mam wymyslic i ciezkoooo... no i brawa dla synka za zachowanie w restauracji ![]() Madzia duuuzo zdrowka! widzialam, ze byl temat kolczykow moja dostala na chrzest, ale chcemy zaczekac, az sama zdecyduje, czy chce miec uszka przebite. przy jej szalonym usposobieniu balabym sie, ze cos wykombinuje z nimi.aa Vitreus, widzialam, ze masz problem z energia Oskarka. innych rad niz dziewczyny nie mam- musi sie wyszalec. ale co do rzeczy, ktore moze rozsypac lub zniszczyc- ja na proszek mam pudelko z solidnym zamknieciem, a plyny itp. rzeczy chowam do szafki nad kibelkiem. i jest spokoj ja nadal walcze (od ponad pol roku) z wchodzeniem na stol. ale moja robi to ewidentnie, kiedy jestem zajeta.lub kiedy jest w domu tz i zadne z nas nie zwraca na nią uwagi. wtedy szukamy jej zajecia-ostatnio hitem sa ksiazeczki z naklejkami, i nawet pomaga.
Maja jest z nami od godziny 1.40 dnia 18.11.2009 ![]() Majusia http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012 Edytowane przez asioczka Czas edycji: 2011-10-12 o 08:53 |
|
|
|
#4658 | |
|
Zakorzenienie
|
kaszle, i od kaszlu wymiotuje
![]() w dzień jest ok, rzadko kiedy zakasła, ale jak tylko się kładzie do łóżka - to nie ma zmiłuj ![]() Wczoraj w dzień nie spał wogóle bo jak zasypiał to go kaszel złapał i uciekł z łóżka. Wieczorem padł o 19 ale ciągle się budził ![]() ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- Cytat:
|
|
#4659 |
|
Zadomowienie
|
Gocha, duzo zdrowia dla Malego! biedactwo
![]() Przypomnialo mi sie, ze Marta i Gucia pisaly o tym, ze ich duze dziewczynki budza sie na siku w nocy. tesciowa mowila mi, ze wysadzala swoje dzieci, zanim sama poszla spac (tak okolo 23ej), na półśpiąco. latwiej im bylo dospac do rana. bez pobudki na siku moze sprobujecie takiego sposobu?
|
#4660 |
|
Zakorzenienie
|
duzo zdrowka dla chorowitków
My mamy remont w domu wiec jeden wielki plac budowy ![]() Zajrze jak juz troche sie z tym wszystkim ogarniemy
|
#4661 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
osobiscie wole wstac w nocy, co tez nieczesto sie zdarza... poza tym musze sie zaczac przyzwyczajac do nocnego wstawania
|
|
#4662 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() zresztą moja dziś odstawiła mega cyrk w nocy-nie chciała spać u siebie tylko ze mną hmm może i bym ją wzięła,ale za te wrzaski i kłamanie z sikaniem musiała zostać u siebie.Taka ze mnie wyrodna matka 2 godziny wariowała i bek -także czuję się super. Przegladam marketowe gazetki-zaczynają się wyprzedaze zabawkowe,tylko jakie ceny maja kosmiczne to szok
|
|
#4663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4664 |
|
Zakorzenienie
|
mnie Wojtek dziś właśnie taki cyrk przed spaniem robił. Teraz śpi z przerwami na kaszel :/ ale zasnął oglądając bajki na moim łóżku :/ No trudno, chory jest, niech mu będzie
|
#4665 |
|
Zadomowienie
|
oj też zazdroszcze nocnikowania
nie wiem może to ja jej nie umie nauczyć sama już nie wiem może powinnam ją sadzać co 30 min, ale tyle mam na głowie, że czasem brak czasu żeby z nią siedzieć i pilnować żeby na nim siedziała Na spacerze my były tylko 30 min tak wiało,że pochodziłyśmy chwile i do domu. Gocha oja to się Wojtuś na męczy biedny asioczka witaj |
|
|
|
#4666 |
|
Zakorzenienie
|
ja sadzam Wojtka ale on nocnik traktuje jak krzesło :/ Nic nie robi :/
|
#4667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gada nadal po chinsku i po swojemu
|
|
#4668 |
|
Rozeznanie
|
gucia - ja mam jeszcze kasę z roczku od moich rodziców na kolczyki dla Mi ale jakoś nie przepadam za złotem i zainwestuję chyba w takie stare srebro... Może zamiast kolczyków taki otwierany wisior. Zazdraszczam kolejny raz odpieluchowania
marta - tak, prezenty, to zmora, bo niby tyle by się kupiło a jak przyjdzie co do czego... No i gratuluję skoku tak pozytywnego. U nas z kibelkiem kicha... konspiracja - rtęciowym mierzę pod pachą. Oczywiście często się nie udaje więc wtedy albo intuicja albo elektroniczny... Co do tablicy magnetycznej,to niestety mam po Leonie... ![]() pietrusia - Jak impra? My mamy w piątek pasowanie na ucznia i z tej okazji, że matki kombinują ile mogą i zamawiają jakieś torty dla klasy itd, muszę iść w czwartek klasę przygotować. brombusia - przepraszam za pomyłkę. To wszystko przez pośpiech Mnie też czasem wydaje się, że Millka zezuje ale ostatnio słyszałam, że do trzech lat może... Nie wiem w końcu jak to jest naprawdę ![]() Always Perfect - wspominałam tutaj kiedyś, ze moja Mi śpi na materacach z łóżeczka, bo w łóżeczku uderzała się o szczebelki i wybudzała. Teraz jestem na etapie zakupu łóżka. Chyba to będzie Minnen z Ikei. Oklepane dość ale przynajmniej długo posłuży. Tylko muszę ochraniacze na boki uszyć... karenina - Millka też w sumie nic nie potrzebuje i my raczej też nic nie kupujemy. No, powiedzmy że łóżko może być prezentem ale i tak by było kupione. Dziadkowie i ciotki będą się tylko składać na drewnianą kuchnię. Nie chcę miliona zabawek od każdej babci i cioci osobno. Od dzieciaków, to już inna sprawa ale ja w tym roku sobie jeszcze daruję. Fajny pomysł z tym koszem katevalley - muszę zatem do klubu zajrzeć, żeby sprawdzić co u Ciebie. Tylko kurcze ten czas gdzieś znaleźć. Może ma ktoś na byciu z godzinkę, dwie??? U nas lalki i kosmetyki też mają wzięcie. Maria - spróbuj może Dermacolu. Nie jest drogi a generalnie sprawdza się bardzo dobrze, szczególnie jeśli chodzi o krycie, tylko trzeba go umiejętnie i oszczędnie nakładać. Świetne korektory ma też Bobbi Brown ale ceny z kosmosu... Co do nocnika, to nie wiem czy wysadzanie co 30minut ma sens. Moim zdaniem najlepiej ubrać majty i czekać co się wydarzy, gonić ze ścierą itd. Czasem tak robię i chyba wtedy Mi najbardziej jarzy, że coś się dzieje. Jak sadzam ją na nocnik, to nigdy nic nie zrobi... magda - mam nadzieję, że zapalenie ucha nie będzie bolesne... gochaa - no to zdrówka życzę... asioczka - myślę, że lepiej wysadzać dziecko wtedy, kiedy samo chce niż wtedy, kiedy nam to bardziej pasuje. Wtedy rzeczywiście wiemy, że dziecko kontroluje pęcherz. Tylko kiedy ja tego doczekam... kachula - remont... ja to kredensu skończyć malować nie mogę... Ale zmobilizowałaś mnie i jutro jadę po farbę!!! Padam na twarz więc ewakuuję się powoli do łoża mego... Do jutra |
|
|
|
#4669 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Nocnik... super się na nim siedzi- zwłaszcza w ubraniu i jeździ po pokoju dopychając nogami ![]() Mówi... tyle co i pare msc temu- czyli niewiele... Śpi z mamą w łóżku:P Brombi miło Cie widziec- mówisz szczęście Cie spotkało i załapaliście się do żłobka Gratuluje zapału do ksztłcenia!I o zapomnianą fotke nowej fryzury proszę ![]() Karenina dobrze, że to nie choroba ![]() Madzia, a Wam zdrówka życzę! |
|
|
|
#4670 |
|
Zadomowienie
|
Joasia ten Bobbi Brown korektor świetny ale te ceny też ma fajne
![]() Weszłam na all i ceny Dermacolu są ok tylko teraz jaki mam wybrać? http://allegro.pl/dermacol-extremaln...860576155.html jaki mam wybrać? kurde nie znam się kompletnie wiem że żółty ale są też różne odcienie nr.1? może nr.4 ja mam śniadą cerę Co do nocnikowania to masz racje sadzanie dziecka co poł godziny może nie ma sensu jak i tak jak piszesz raz mi zrobi drugi raz nasika obok. Moja to też nocnik traktuje jako jeździk
|
|
|
|
#4671 |
|
Zadomowienie
|
No nie ja pierwsza
to chyba coś nie tak![]() Miłego Dnia Mamusie
|
|
|
|
#4672 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez jo@śka Czas edycji: 2011-10-13 o 13:32 |
|
|
|
|
#4673 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
joasia no i tu jest pies pogrzebany ![]() jak to sprawdzić
|
|
|
|
|
#4674 |
|
Raczkowanie
|
czesc
u nas z nocnikiem tez porazka,,,,nawet Olimpia nie chce nam nim siedziec,,,,tzn. jak jest ubrana to moze i posiedzi ale jak zdejme jej pileluszke to nie ma szans....posiedzi 10 sekund i ucieka,,,nocknik sluzy jako pudlo na klocki w czasie zabawy dziewczyny jakie kaszki ( bo wiem ze niektore z was podaja kaszki jeszcze) n dajeciec waszym pociechom tak pytam w ciekawosci bo moja lubi te z bobovity i nestle...innych u nas raczej nie ma....a nie sorki widzialam w polskim sklepie jakaas Hepa....probowal to ktos? |
|
|
|
#4675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do nocnika, to siedzi na nim, ale nic nie robi :/ I tez uwielboa się nim bawić to z dziś
ślubowaliśmy - 20.09.2008 Wojtuś - ur. 06.12.2009 Ewunia - ur. 10.01.2013 Edytowane przez gochaa_p Czas edycji: 2011-10-20 o 15:30 |
|
|
|
|
#4676 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nocnik - no własnie Grześ tez posiedzi w ubraniu bez to go chyba w pupinę gryzie i wstaje szybciej niż siądzie a pielucha mu nie pasi - woli bez - tylko co z tego jak nie wołą mały jest oszczędny w słowach - nawet nie chce powtarzac tego co potrafi tylko się śmieje zresztą mama to u niego jest tylko jak coś chce |
|
|
|
|
#4677 |
|
Zadomowienie
|
heloł
![]() Konspi u nas wszytsko ok, Olka chodzi do żłoba, juz bez płaczu, ładnie się bawi, śpi, je- także ulga ogromna. Panie ją chwalą więc mama dumna ![]() Marta- ja Oli nie będę przebijać uszu, Też uważam, że zostawię to na przyszłość, kiedy sama zechce mieć kolczyki. I mi osobiście nie podobają się takie malutkie dziewczynki z kolczykami. Nie kupuję prezentu dla Olci- ma tyle zabawek, że nawet nie zauważy nowej, albo pobawi się 5 min, a my toniemy w zabawkach i już powoli zaczynam je sortować i rozdawać. to na tyle, wracam do intensywnego myślenia
Edytowane przez elalank Czas edycji: 2011-10-13 o 20:50 |
|
|
|
#4678 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Brombi w szkole ok nikt sie mnie nie czepia więc da się żyć
|
|
|
|
|
#4679 |
|
Zadomowienie
|
hello
My też nie kupimy Blance chyba prezentu urodzinowego,non stop jej coś kupujemy do jej kuchni i na razie wystarczy ale bawi się nią non stop ![]() Chorujemy troszke od poniedziałku ale mam nadzieje, że już od przyszłego tyg wszystko wróci do normy ![]() Nocnikowanie pełna para od kilku dni, nagle zaczela zdejmowac pieluszke i kazde siku robi do nocnika,nawet po nocy
|
|
|
|
#4680 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny
![]() wpadłam powiedzieć że u nas wszystko ok Agusia już długo długo chodzi bez pampersów, nawet jak idziemy do sklepu czy na dwór czy jedziemy do kogoś to jest bez pampersa, za każdą potrzebą woła jedynie w nocy ma pampersa, którego rano sama juz ściąga i idzie do łazienki. nie siusia do nocnika tylko chodzi na kibelek ![]() ale jest za to strasznie niedobra no i pozbyliśmy sie wkońcu butelki do herbaty tą starą ze smokiem wymieniliśmy na niekapek z aventu. a Pawełek rosnie jak na drożdżach nawet nie wiem ile już waży. Elalank zazdroszcze Ci jednego karmienia w nocy. ja to wstaje tak koło 2 w nocy i koło 6 nad ranem. w między czasie czasem budzi sie na herbatke czyli ze 3 razy wstaje ale nie zawsze. bardzo mocno sie już kręci a najlepsze w nocy jak zmieniam mu pampersa to jak go ściągnę to Pawełek fik na boczek i śpi wypnie tą małą pupulkę i nie mogę mu ubrać pampersa to ja znów na plecka go kładę a on znów fik na boczek ![]() pokażę znów moje pociechy życzę miłego dnia i zdrówka chorowitkom
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:17.

55kg