|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku !
|
|||
| . Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! |
|
5 | 8,93% |
| Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. |
|
0 | 0% |
| Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! |
|
6 | 10,71% |
| Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. |
|
16 | 28,57% |
| Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. |
|
1 | 1,79% |
| Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. |
|
3 | 5,36% |
| Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! |
|
1 | 1,79% |
| To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. |
|
0 | 0% |
| Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. |
|
24 | 42,86% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Dzień dobry o nieludzkiej dla mnie porze
Dominiś się pogniewał i obudził o 7.30. Za to w nocy spał pięknie z pobudkami o 2 i 6, ale bez kręcenie, bez prężenia Dlatego też matka pije większy kubek kawy niż zawsze, dzieć leży na macie i "buuuczy" i strasznie ulewa
|
#1052 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Cytat:
Cytat:
![]() Dzis juz jej nie dam. Cytat:
dla Karolinki za dzielnosc! I za wage, choc w porownaniu do Antosia to malutko wazy, no ale z mniejsza waga startowala.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas nocka super! Spac poszedl o 20, jedzenie o 2 i 5 i pospal do po 8. To sa 2 karmienia, ale dla mnie ok. Ja jestem wyspana i sama czekalam az sie obudzi. Teraz cyca. Wysypka nadal jest ![]() A ja dzisiaj do dentysty... |
||||||
|
|
|
#1053 | |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry mamuśki
![]() Lilka znowu dziś się obudziła o 1 (zasnęła o 20), potem punkt 3,5 i 7 ech nie wiem co jest grane, zasypia od razu przy cycku ale i tak wkurzające są takie pobudki, jestem nieprzytomna dziś![]() Cytat:
i mój Filip dopiero w lutym bedzie miał 2 latka ale z doświadczenia widzę że co jak co ale wszyscy chłopcy kochają autka ![]() taki chłopiec to już ma przeważnie określone zainteresowania spośród pojazdów, tzn ma fazę na jakiś konkretny pojazd czy ciuchcie, tiry, kopary, autobusy itd Ale nawet jak kupisz jakieś zwykłe auto to zawsze bedzie pewny prezent - najlepiej żeby świeciły mu się jakieś światełka, otwierały drzwi itp
|
|
#1054 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla Emila!My wczoraj kąpaliśmy w nowej wanience i babcia oczywiście musiała to zobaczyć ("uwielbiam", gdy mi się patrzy na ręce, zwłaszcza, gdy sama robię coś pierwszy raz Podsumowanie the best ![]()
|
|
|
|
|
#1055 |
|
Zadomowienie
|
nie acytowalo mi zaznaczonych. brumku szymon ma pory posilku dokladnie takie jjak u moni.
youyou moze kinga ma skok i potrzebuje wiecej tlustego mleka. na pocieszenie szymek tez tak miewa. a ja mam hardcore w domu. maly vhce byc ciagle na rekach jak nie to ryczy jakbym mu cos zrobila. jestem cholernie zmeczona
|
|
#1056 |
|
Zakorzenienie
|
ja to mam spokój z patrzeniem na kąpanie. mała kąpiemy w łazience a tam dokładnie 1m kwadratowy miejsca na człowieka jest wiec max 2 osoby obok ciebie stac mogą. fizycznie niemozliwe kąpac pod nadzorem wiec kapie sama (bo jak jeszcze maż ponagał to i artur chcial widziec i nie dawalo rady...)
|
|
|
|
#1057 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() no dzis tez sobie pospalismy,..tak prawie bo obudzilam sie o 5 i zasnac nie moglam.grr,o 6 karmienie i spalismy do 8.30![]() mam pytanie: Filip od jakis dwoch/trzech tyg ma taki nalot na ustach.lekarz mowil na szczepieniu ze to plesniawki (wtedy mial doslownie tylko jedna kropeczke w kaciku ust). smarowalam aftinem, aloesem etc i schodzi tylko na chwile a potem pojawia sie znowu. plesniawki chyba by w koncu zeszly?? co to moze byc innego?? bo tylko na ustach ma,.. brawa!! ![]() jej,jak szybciutko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja tez najlepiej moglabym miec dwa, tz wcale ![]() Cytat:
Cytat:
i za piekna wage!![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1058 |
|
BAN stały
|
Brawa dla Carmelkowej Sarenki za 1 ząbka
![]() Shirko trzymam kciuki ![]() Aguś nie wiem co to za wysypką ![]() Nie mieliśmy nigdy. A moze spróbuj obsypać mąką ziemniaczana,wykąpać w krochmalu lub szarym mydle? Znajoma od urodzenia kąpała w szarym bo mały był okrutnie wysypany. T. wziął dziś wolne bo jedzie z Maksem na szczepienie i od razu pozałatwia sprawy urzędowe-ja sie jeszcze nie nadaję do wyjścia z domu ![]() A cóż to za mop cudo? Izunia ma się dobrze,smieje sie non stop,jest radosna,boska,cudowna,wsp aniała Chłopcy też zdrowi i wspaniali.Tyle u nas. |
|
|
|
#1059 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, dzień dobry i help
Tymek spał w nocy 9 godzin!!! Ja sobie spokojnie spałam, bo przyzwyczajona jestem, że mnie budzi, a tu szok. Budzę się o 5.30 a dzieć śpi nadal (od 20.30). Aż się wystraszyłam i poszłam go obudzić. Ja wiem, że to fajnie, jak dzieci śpią, ale Tymek ma dopiero ciut ponad 1,5 miesiąca, więc chyba jeszcze za wcześnie na przesypianie nocy, co ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
za miesięcznicę i taki skomplikowany wyczyn akrobatyczny My tego jeszcze nie umiemy A ta Twoja teściowa to trochę dziecinna ![]() Cytat:
![]() ![]() i mocne kciuki za wizytę
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2011-10-12 o 10:07 |
||||
|
|
|
#1060 |
|
Zakorzenienie
|
Brumku ja sobie powoli wkręcam, ze Agu ma pewnie cukrzyce
Jutro bede prowadzić obserwacje, zanotuje ile śpi w dzień
|
|
|
|
#1061 |
|
Zadomowienie
|
brumek - Hehe ja jak patrze na swojego tez tak mowie ale szczerze powiedziawszy mialam porownanie z dzieckiem 1 mc co wazylo 5 kg i z moim Igorem co ma 1 mc i 2 tyg i wazy 5360g i powiem Ci ze nie brazajac tamtego maluszka i jego mam y to to dziecko to byla jedna wielka kupa sadla! w szpitalu lekarze mowili jej ze brzuszek to go boli nie z choroby tylko z przejedzenia i kazali go mneij karmic zeby schudl ale ona caly cza mowila ze marzylo jej sie takie tlusciutkie dziecko zeby mialo duzo faldek d ocalowania
tylko chyba nie pomyslala o zdorwiu tego maluszka ..... a po moim Igorze nie widac za bardzo tej wagi ![]() beatka - thx ![]() no Tż uwielbia tatuaże ma jeszcze na plecach i na udzie....... moim zdaniem przesadzil ale nie kocha sie za wyglad podobno...... ![]() u Nas dzieja sie dziwne rzeczy (podejrzewam ze od kropli) Igor rano zżygał sie serkiem gestym z ...zielonymi glutkami!!!!! ![]() i sciagnelam kozy giganty ja takich nie mam!!!!!! ale to chyba dobrze ze wydzielina sie zageszcza? zastanawiam sie tylko nad tymi kroplami......... Igor ma 6 tyg. a na opakowaniu pisze ze krople od 3 mc !!!! kazala dawac 2x2 ale dajemy mu po jednej kropelce bo jest mniejszy..... pozatym dzialania po przedawkowaniu sa okropne:spiaczka,bezdech, zaburzenia psychiczne,zawal serca!!!! niby przypisala to pediatra ktora i mnei leczyla od urodzenia wiec baba mam jakies pojecia ale mam watpliwosci co do dalszego stosowania po przeczytaniu ulotki
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-10-12 o 10:27 |
|
|
|
#1062 |
|
Wtajemniczenie
|
Kochane mamusie dziękujemy za gratulacje
Brumeczku myśle że te 9 godzin to nic niepokojącego mój tydzien temu przespał ponad 7 godzin teraz znowu śpi po 4-5 w nocy zastanawia mnie tylko powrót płodności przy takich dłuższych przerwach ![]() a co do zabawek dla 2 latka polecam klocki Duplo Aga ja odstawiłam od wczoraj nabiał, na razie jest bardzo malutka ale jednak poprawa może faktycznie skaza ![]() Dżony właśnie pożera rączkę
|
#1063 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dla teściowej ![]() ![]() ![]() brawo!Cytat:
![]() moja potrafi ale w drugą strone - z brzuszka na plecki od wczoraj ale odwrotnie to już nie potrafi Cytat:
a do dentysty mnie też by się przydało przejśc ale jak to zrobić kiedy czasu brak... ![]() Cytat:
A jak Izunia po ząbkowaniu? bo nie doczytałam jeszcze jak zakończyła się akcja z płaczem przy ząbkach Izuni. Jeden ząbek jej wyszedł? A właśnie - maluszkom wychodza ząbki pojdynczo czy np zdarza się że idą dwa naraz? bo ja zielona w temacie... Super że Izuś ma się dobrze a Tobie kochana co dolega? bo też nie doczytałam jeszcze Cytat:
Julka spała dziś jak anioł w nocy - zjadła przed 23 na śpiocha zanim tż wrócił - i spała równo do 5.00. Potem za bardzo się jej na spanie nie miało, poleżała spokojnie do 5,45 po jedzeniu, potem zaczęłą marudzić ale zasnęła jeszcze do 7 - dała nam pospać po wieczorno-nocnych amorach po powrocie tż-ta z pracy i ok 9,15 zasnęła i śpi do teraz ![]() ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Cytat:
a mogę zapytać - bo być może pisałaś już wcześniej - dlaczego nie chcesz brać tabletek? chcecie niedługo zacząć starać się o kolejnego potomka czy może wolisz inne metody anty? ja na razie czekam do listopada na wizytę do gina jak moja torbiel po porodzie się normuje bez hormonów i jak będzie ok to się zdecyduje chyba na tabsy.
|
|
|
#1064 |
|
BAN stały
|
Betko Iza nie ma ząbków jeszcze(na szczęście).Tylko ślini się,gryzie wszystko co sie da ale żaden sie nie wyłania jeszcze.
A ja sobie jestem chora od 2 tygodni i mam bańki stawiane. A ten mop!-no to nadal polecam |
|
|
|
#1065 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Albo garaż ![]() http:// allegro.pl/wader-garaz-z-droga-3-metry-3-poziomy-promocja-i1846982206.html http:// allegro.pl/wader-gigant-traktor-z-lyzka-przyczepa-120-cm-i1852039674.html http:// allegro.pl/wader-25450-zestaw-play-farm-farma-swiat-zabaw-i1859585100.html (spacja przed allegro) Ogólnie wader ma fajne zabawki, Kuba je bardzo lubi. Zwłaszcza koparki - w zimę się bawi nimi w domu a latem w piaskownicy. Garaże i tory też uwielbia.
|
|
|
#1067 |
|
Wtajemniczenie
|
Gdzie byłaś jak Cię nie było?
|
#1068 |
|
Zakorzenienie
|
Tu i tam
![]() Ogólnie mówiąc musialam poskładac swoje życie z powrotem.... Nie ma szans żebym nadrobiła widziałam, że jakaś afera była, ale nie mam pojęcia o co w sumie to nowego wątku nie znam kompletnie;(
|
|
|
|
#1069 | |
|
Zakorzenienie
|
witaj!!! Gdzie się podziewałaś?
![]() Cytat:
Mogą i dwa na raz. Kiedyś w sklepie obok mnie dwie babki rozmawiały i jedna do drugiej mówi, że jej dziecku w ciągu weekendu wszystkie ząbki wyszły... ![]()
|
|
|
#1070 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo ja z kolei martwię się czy laktacji to nie zaszkodzi, jak będzie za rzadko w nocy jadł A powrotem płodności nic a nic się nie martwie Zresztą ja bym na karmienie piersią, żebym nie wiem jak regularne, jako na metodę antykoncepcyjną nie liczyła ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Potwierdza się teza, że faceci są nieskomplikowani 0 wystarczy kawałek plastiku na 4 kółkach i będą zaspokojeni
|
|
#1071 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)podkreśl grubą kreską. Mam nadzieję, że życie udało się poskładać
|
|
#1072 |
|
Zakorzenienie
|
Monika to od kiedy zaczniesz wprowadzać MM? Ja generalnie dam mała jak skończy 20 tyd, bo wcześniej się nie da, to będzie miała skończone 5 miesięcy, może poczekam do końca roku i wtedy będzie miała 5,5 jak Artur. Nie umiem sobie tego zorganizować wiesz
rozumie,że w żłobku jadła MM a w domu jak byłaś to UU np tylko na wyjście i ewentualnie na spanie? piszę ewentualnie, bo mam takie godziny pracy, że nie wiem czy będę przy usypianiu, ale chciałabym wtedy musiałabym mała nauczyć spać o 22 jak Twoja Kinga ma skazę to będziesz dawała jakieś specjalne mleko ? Bo ja przypuszczam, że moja ją też ma...Agulaabar w KOŃCU !! Pisałam chyba milion razy co u Ciebie Carmel dla pierwszego ząbka. Pokazywała jakoś specjalnie że ją boli? smarujesz teraz czymś?Nerolka banki chociaż pomagają ? Ja nadal czekam na zdjęcia ![]() Sweet mi przepisał takie leki dla małej że też nie powinna brać bo nie ma takiego wieku, ale ufam że ma doświadczenie i nie poleca byle czego. No i Ja jestem. Emi ma znowu problem z bączkami, podaje espumisan. W nocy spała niespokojnie. |
|
|
|
#1073 |
|
Zakorzenienie
|
Justyna - obejrzałam te linki i ... WOW! Ten garaż z pierwszego jest BOSKI!!!
Musze się zorientować, gdzie w Warszawie można je od ręki kupić, nie przez allegro ![]() Dzięki, dzięki, dzięki I jeszcze betoniara jest fajowa ![]() Chyba już wiem, co będę TYmciowi kupować
|
#1074 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1075 |
|
Zakorzenienie
|
nie, ona sie obraca tak ze lezy wpoprzek lozeczka. tez umie czasem z brzuszka na plecy.
|
|
|
|
#1076 |
|
Zakorzenienie
|
Brumek, pamiętam jak Emi spała do 5:30 od 20:00. Wstałam w takim samym szoku jak TY ! ale nie wybudziłam jej, sama wstała ( Ja wstałam o 4 i jednym okiem czuwałam) może zdarzyło się tak 2-3 razy, potem zaczęła spać do 4. Laktacja się unormowała, bo na początku już miałam o 2 twarde piersi i musiałam trochę odciągać naciskając na pierś i nie używając laktatora.Teraz ma tak że ponownie wróciła do wstawania o 2 4 i 6/7, ale myślę, że to przez bąkczi które ją wybudzają i się denerwuje.
|
|
|
|
#1077 | ||
|
Zakorzenienie
|
Długo by mówić
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() W szkole fajnie, na następne zajęcia mam zrobić 5 szkiców... nie wiem kiedy sie wyrobie, ale dam rade a z Twoją nie wypaliło? Brunetko znowu okazałaś się aniołkiem
|
||
|
|
|
#1078 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
widzę,że nie tylko ja gdzieś ginę ![]() Brumku-co ja ym dała,żeby Nikoś chciał tyle przespać w nocy,tylko się cieszyć Carmela- widzę,że Sarunia ma żabka,gratulacje ![]() ja dziś smutna i przestraszona bo znalazłam guza pod skórą Nikosia na karku idę zaraz do lekarza![]() pozdrawiam i miłego dnia |
|
|
|
#1079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1080 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http:// allegro.pl/wader-36620-auto-super-truck-z-formula-1-i1846982141.html http:// allegro.pl/wader-36520-super-truck-lora-transportowy-i1846982142.html http:// allegro.pl/htl-wader-wader-super-truck-smieciarka-36530-i1818086583.html te Kuba ma, dostał na gwiazdkę od dziadków
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:59.

! a za tydzien konczy 4 m-ce
dla Karolinki za dzielnosc! I za wage, choc w porownaniu do Antosia to malutko wazy, no ale z mniejsza waga startowala.
ech nie wiem co jest grane, zasypia od razu przy cycku ale i tak wkurzające są takie pobudki, jestem nieprzytomna dziś

depnij pieluszkę i zmien szybko to przestanie. a ona: trzeba go uspokoic. w końcu podeszłam do przewijaka i odpiełam pieluche, zdjęłam ja i Emil przestał płakac.A ona na mnie patrzy i mówi: czary.juz miałam jej powiedziec że zadne czary tylko inteligencja, ale odpuściłam sobie.
proszę o Wasze magiczne kciuki

tylko chyba nie pomyslala o zdorwiu tego maluszka .....

Zakończone: 2
w KOŃCU !! Pisałam chyba milion razy co u Ciebie