Nasze Codzienne Jadłospisy XV - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-11, 20:53   #3211
olik187
Rozeznanie

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XV

U; (chyba nie jem za dużo?) ;p

śniad; grahamka z masłem,sałata, szynką, jajecznica z 2 jaj na maśle, pokrojone warzywka (pomidor,ogórek,papryka), kawa z mlekiem

2śniad; bułka wieloziarnista z masłem,serem żółtym i pomidorem, jednodniowy sok marchwiowy

obiad; krem z cukini z groszkiem ptysiowym, brązowy ryż, smażona pierś z kurczaka w panierce migdałowej, grillowane warzywa ( bakłażan, papryka,cebula,pieczarki)

podw; serek wiejski z wkrojoną nektarynką i miodem, sporo orzechów, jabłko

kolacja; 2 kromki razowego z masłem i szynką, serek wiejski z wkrojonym ogórkiem,papryką i pomidorem
olik187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 21:13   #3212
Tynusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olik187 Pokaż wiadomość

śniad; grahamka z masłem,sałata, szynką, jajecznica z 2 jaj na maśle, pokrojone warzywka (pomidor,ogórek,papryka), kawa z mlekiem

2śniad; bułka wieloziarnista z masłem,serem żółtym i pomidorem, jednodniowy sok marchwiowy

obiad; krem z cukini z groszkiem ptysiowym, brązowy ryż, smażona pierś z kurczaka w panierce migdałowej, grillowane warzywa ( bakłażan, papryka,cebula,pieczarki)

kolacja; 2 kromki razowego z masłem i szynką, serek wiejski z wkrojonym ogórkiem,papryką i pomidorem
Nie nie jesz za dużo. Pod żadnym pozorem nawet nie myśl tak by nic nie wróciło. Jedz tak jak czujesz i ciesz się zdrowiem.

Kreta/ Agia Pelagia or 2013 ? Lloret
Tynusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 21:38   #3213
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10
Konto usunięte

Poproszę ładnie na zerknięcie na moje U/R czyli - z myślą o treningu i spaleniu części tkanki tłuszczowej.

Ocet jabłkowy z wodą i miodem

I. Owsianka (4 łyżki płatków, 1 łyżka zmielonego siemienia lnianego, 1 łyżka otrębów żytnich) na pół szklanki wody i pół mleka, z wkrojonym średnim jabłkiem i łyżką miodu.

II. 3 wafle ryżowe, każdy z małym plastrem sera żółtego, kefir naturalny 400g, średnie jabłko

III. Talerz zupy grzybowej (ze świeżych grzybów )

1h ćwiczeń siłowych, w trakcie łyżeczka miodu na doładowanie, tuż po treningu 1 michałek biały.

IV. Porcja bigosu wymieszana z kaszą jęczmienną perłową (bigos roboty mamy, trochę kiełbasy, inne mięso, kapusta - bez tłuszczu)

V. Bardziej jako przekąska - Po 1 garści rodzynek i słonecznika łuskanego, michałek biały.

VI. Sałatka - 1 jajko, 70g piersi z kurczaka, kapusta pekińska, pomidor, ogórek

Kcal - 2050
Białko - 90g
Węgle - 260g
Tłuszcze - 60g

Za mało białka, ale nie dałam rady inaczej Ujdzie?

Edytowane przez 97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10
Czas edycji: 2011-10-11 o 21:40
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 22:02   #3214
Zelka_07
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Zelka_07 Pokaż wiadomość
RRRRRR

Ś: owsianka (4ł owsianych, łycha siemienia, 1/3banana, mieszanka różnych płatków, 2łychy wieśniaka, cynamon, mleko 2%) połówka dużego jabłka do podgryzania
pt: troche szynki
godzina siłowo
2omin stepper
2ś: 2 kromki ziarnistego z twarożkiem i polędwicą/ z twarożkiem i krakowską suchą, pomidor z cebulą, reszta jabłka
o: filet z soli zapiekany w folii z porem, pół woreczka gryczanej
p: to co zostało ze śniadaniowego wieśniaka ze słonecznikiem
k: 2 sadzone na wędlinie z pieczarkami, pomidor z cebulką

jakoś potężnie to wygląda
może ktoś oceni jednak
troche sie pozmienialo nie dałam rady zjeść podwieczorka wiec zjadlam tego wiejskiego na kolacje + ogórek kiszony i kapucha kiszona, jaja odpuściłam
i 20min twistera doszło
Stary 2011-10-11, 22:07   #3215
kawuza
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez olik187 Pokaż wiadomość

baaaaardzo mi się podoba wcale nie jest dużo.

R;
I.omlet z 2jaj,4ł.płatków owsianych.2ł.otrąb,ziołam i i papryką;
II.serek homo z dużą garścią orzechów włoskich;
III.gotowane mięso z indyka; gotowany kalafior; cukinia smażona na teflonie; warzywa polane oliwą na zimno;
IV.pół puszki tuńczyka wsw z ziołami, kapustą świeżą, i oliwą z oliwek;

woda, kawa.

jest dobrze?
kawuza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 22:12   #3216
emelie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kawuza Pokaż wiadomość
R;
I.omlet z 2jaj,4ł.płatków owsianych.2ł.otrąb,ziołam i i papryką;
II.serek homo z dużą garścią orzechów włoskich;
III.gotowane mięso z indyka; gotowany kalafior; cukinia smażona na teflonie; warzywa polane oliwą na zimno;
IV.pół puszki tuńczyka wsw z ziołami, kapustą świeżą, i oliwą z oliwek;

woda, kawa.

jest dobrze?
Dorzuciłabym jakieś węgle do obiadu i owoc, np. do II śniadania. Chociaż jeden owoc dziennie powinnaś zjadać. Mam wrażenie, że boisz się węgli.
Poza tym idealnie.
Stary 2011-10-11, 22:59   #3217
ewelajnek
Raczkowanie

Proszę o ocenę mojego jadłospisu, bardzo się staram i potrzebuję dalszej motywacji. Może Wasze oceny mi pomogą.

P

Śniad: 250 ml mleka 3,2%+szklanka corn flakesów, gruba kromka razowca z masłem,szynką i świeżymi warzywami
2 śniadgromne jabłko,składana kanapka z dwóch kromek razowca i szynki
Obiad: 3 duże ziemniaki, jajko sadzone na maśle, fasolka szparagowa polana oliwą(ok 1,5 łyżki)
Podwieczorek: jabłko,danio waniliowy
Kolacja: wiejski 150g z miodem, trzy kromy razowca z miodem
-przed chwilą skończyłam: 100 g migdałów

Wydaje mi się, że to jest bardzo dużo Proszę, napiszcie mi, co sądzicie.
ewelajnek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 23:05   #3218
Poa alpina
Zadomowienie

Utrzymanie. Jak się podoba?

Śniadanie:
* musli domowej roboty (płatki owsiane, jęczmienne i żytnie; otręby pszenne, orzechy laskowe, suszona żurawina, daktyle i morele; pestki dyni i słonecznika, sezam, siemię lniane, wiórki kokosowe) z szklanką mleka 0,5%
* herbata owocowa z imbirem i miodem gryczanym

Na uczelni:
* jabłko
* niesłodzony jogurt wiśnia-czarny bez z ziarnami zbóż 250 g + garść mieszanki tropikalnej (orzechy arachidowe, rodzynki, suszone banany, papaja, ananas, kokos)
* kostka czekolady Milka Triolade (poczęstunek)

Obiad:
* owoce morza (krewetki, małże, kalmary, kałamarnice), ponad 200 g
* ryż brązowy 60 g
* fasola szparagowa i bób na parze
* herbata zielona z jaśminem

Kolacja:
* jajecznica z 2 jaj na oliwie ze szczypiorkiem
* kilka plastrów pomidora
* kromka chrupkiego chlebka 7 zbóż z serkiem śmietankowym i rzodkiewką
* kromka chrupkiego chlebka 7 zbóż z morelowym camembertem
* herbata ziołowa

Poa alpina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 23:41   #3219
morphine88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewelajnek Pokaż wiadomość
Proszę o ocenę mojego jadłospisu, bardzo się staram i potrzebuję dalszej motywacji. Może Wasze oceny mi pomogą.

P

Śniad: 250 ml mleka 3,2%+szklanka corn flakesów, gruba kromka razowca z masłem,szynką i świeżymi warzywami MISKA mleka i KILKA GARŚCI płatków, nie mierz na szklanki, bo to mija się z celem zdrowienia. dorzuć bakalie i/lub drugą kanapkę.
2 śniadgromne jabłko,składana kanapka z dwóch kromek razowca i szynki zapychasz się jabłkiem zamiast zjeść coś bardziej wartościowego. super. na kanapkę masło, ser żółty i warzywo.
Obiad: 3 duże ziemniaki, jajko sadzone na maśle, fasolka szparagowa polana oliwą(ok 1,5 łyżki) jajo x2. ziemniaki mogły być z masełkiem. fasolka polana oliwą, bo oliwa to 'cenne nnkt', prawda? okraszane bułką tartą to już zło?
Podwieczorek: jabłko,danio waniliowy znowu jabłko. zamień może na jakiegoś banana czy suszone śliwki, bo przez te jabłka uważasz swój W MIARĘ UTRZYMANIOWY jadłospis na mega wielki, a do serka dorzuć jakieś bakalie, one skutecznie podbijają kcal.
-przed chwilą skończyłam: 100 g migdałów no, tu nareszcie wzorowo.

jw.
zapychasz się owocami, bez sensu. moim zdaniem dorzucić jakieś jabłko do owsianki czy banana (lepiej banana, więcej kcal i nie zapycha) jest ok, bo owoce powinno się jeść codziennie, ale ja mam wrażenie, że tymi 'ogromnymi jabłkami' zapychasz głód i przez to nie chce Ci się tak naprawdę jeść.

`I like living on the edge
and seeing what's on the other side!
Steven Tyler

Edytowane przez morphine88
Czas edycji: 2011-10-11 o 23:44
morphine88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 00:08   #3220
karola11
Wtajemniczenie

Wiem,że dzisiaj zawaliłam po całości, ale wrzucę jadłospis, aby przeczytać obiektywne oceny i być może dostać jakiegoś pozytywnego kopa.

1:
2 duże kromki chleba żytniego, jedna z masłem orzechowym a druga ze serkiem kanapkowym ze szczypiorkiem,
jajecznica z 1 jaja i 1 białka z plastrem szynki drobiowej i sporo kurek

koktajl wysokobłonnikowy pół na pół z mlekiem i wodą

2:
u Babci - 5 ciasteczek LU GO, kawa z mlekiem

3:
(z okazji rocznicy ślubu rodziców zostałam zaproszona na obiad, zamówiłam pierś z kurczaka w sosie brzoskwiniowym i marchewką gotowaną a dostałam pierś z kurczaka faszerowaną szpinakiem i wuchte smażonych ziemniaków z boczkiem )
z tego zjadłam:
całą pierś z kurczaka faszerowaną szpinakiem, jeden plaster ziemniaka(były z boczkiem,którego nie lubię,więc nie jadłam) i surówki:z marchewki, inna ze selera i jakaś warzywna - marchewka,kapusta itp.

4:
już w domu:
budyń waniliowy słodzony słodzikiem i trochę czekoladowego z odrobiną startego jabłka(odrobina bo tarłam jedno jabłko jako dodatek do 3 deserów ) do tego garść orzechów(nerkowce i migdały) i garść rodzynek z żurawiną suszoną, posypałam troszkę wiórkami kokosowymi

5:
naszło mnie na lody! cała miseczka lodów śmietankowych superdelikatnie polane polewą czekoladową

ochoty na kolację nie miałam tylko na słodkie

abs na brzuchx1, ćwiczenia na pupę 1x5minut, ćwiczenia z hantelkami i 15x3 ćwiczenia z agrafką.

Z powodów "cudownej" pogody i tendencji do przeziębienia od niedzieli nie biegam. Od czwartku idę na siłownię, wykupuję karnet i tam będę śmigać na bieżni i pewnie korzystać z innych atrakcji. Już nie mogę się doczekać.

Przy okazji wstawię planowane na jutro R. W zasadzie, to nie lubię planować, ale co tam.

1:
2 kromi żytniego chleba ze szynką drobiową, wieśniak, pomidor, ogórek
abs na brzuch, hantelki, ćwiczenia na pupę
2:
sałatka z pomidora, twarogu, rzodkiewek, jabłko, kromka żytniego chleba

3:
pulpeciki z indyka nadziewane jajkiem gotowanym (mam taką ochotę jutro je zrobić, jak ładnie wyjdą to będą na blogu:P ), duuuużo szpinaku i warzywa gotowane

4:
omlet z kurkami i fasolką albo homo i warzywa

5:
gotowane jajka (1 lub 2 w zależności od tego jak bardzo będę głodna)plus warzywo
abs na brzuch, hantelki, ćwiczenia na pupę

---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:50 ----------

Cytat:
Napisane przez kawuza Pokaż wiadomość
baaaaardzo mi się podoba wcale nie jest dużo.

R;
I.omlet z 2jaj,4ł.płatków owsianych.2ł.otrąb,ziołam i i papryką;ładnie
II.serek homo z dużą garścią orzechów włoskich;ok
III.gotowane mięso z indyka; gotowany kalafior; cukinia smażona na teflonie; warzywa polane oliwą na zimno;zamiast oliwy lepsza oliwa z oliwek poza tym bardzo ładnie
IV.pół puszki tuńczyka wsw z ziołami, kapustą świeżą, i oliwą z oliwek;ładnie

woda, kawa.

jest dobrze?
mi się bardzo podoba!

Edytowane przez karola11
Czas edycji: 2011-10-11 o 23:52
karola11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 00:23   #3221
morphine88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karola11 Pokaż wiadomość
mi się bardzo podoba!
myślę, że 'oliwa na zimno' to właśnie oliwa z oliwek poza tym oleje tłoczone na zimno, np. olej lniany, także są bardzo zdrowe.
ostatnio nawet dostałam radę, by zamienić oliwę z oliwek na olej lniany, bo w nim są takie kwasy omega jak w rybach, których u mnie niestety mało .

Steven Tyler
Stary 2011-10-12, 00:44   #3222
karola11
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez morphine88 Pokaż wiadomość
myślę, że 'oliwa na zimno' to właśnie oliwa z oliwek poza tym oleje tłoczone na zimno, np. olej lniany, także są bardzo zdrowe.
ostatnio nawet dostałam radę, by zamienić oliwę z oliwek na olej lniany, bo w nim są takie kwasy omega jak w rybach, których u mnie niestety mało .
mi na myśl przyszła zwykła najzwyklejsza oliwa, dlatego taki komentarz napisałam,jeżeli chodziło o oliwę z oliwek albo o inną z tych zdrowych to ok
Stary 2011-10-12, 08:38   #3223
olik187
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ewelajnek Pokaż wiadomość

P

Śniad: 250 ml mleka 3,2%+szklanka corn flakesów, gruba kromka razowca z masłem,szynką i świeżymi warzywami
2 śniadgromne jabłko,składana kanapka z dwóch kromek razowca i szynki
Obiad: 3 duże ziemniaki, jajko sadzone na maśle, fasolka szparagowa polana oliwą(ok 1,5 łyżki)
Podwieczorek: jabłko,danio waniliowy
-przed chwilą skończyłam: 100 g migdałów

wybacz ale ty na tym tyjesz?
olik187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 08:39   #3224
absurdalna89
Zadomowienie

Dołączam do Was i od jutra będę wklejać swoje jadłospisy. Kiedyś odchudzałam się z wizażem co dało fantastyczne efekty w dobrych odstępach czasowych, naprawdę jestem Wam wdzięczna. Wiem, że jak będę się trzymać tutejszych wskazówek to sobie poradzę.

Zapuściłam się, bo jadłam co popadło. Ważę 62 kg przy wzroście 172/173. Najlepiej czułam się z wagą 55-57 kg i do tego dążę.
absurdalna89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 09:34   #3225
Zelka_07
Raczkowanie

RRRR plus wielki dół dziś rano był 1kg wiecej niż wczoraj

ś: woda z cytryną, kawa czarna, owsianka (4ł płatków, 1 siemienia, troche dosypanych różnych płatków, mleko 2%) jabłko na zagryche

godzina steppera z obciążeniem 9kg

2ś: kromka razowca takiego z folii (50g) z pastą z łososia, sałatka (pomidorki, kiszony, cebylka, szczypiorek)
o: dziś kombinowany: kromka razowca jak na 2ś, 2 sadzone na szynce ze szczypiorkiem i serkiem capresi, buraczki
p: resztka jogo nat sie wala po lodówce to ją zjem ze słonecznikiem
k: berlinka (też sie wala ) pół kostki twarogu z keczupem, pomidorki z cebulką

i jak sie zmobilizuje to chociaż 40min steppera po raz drugi bo samotny dziś mam wieczór
do picia będzie jeszcze 1 kawa czarna, herbata czerwona, i woda z cytryną

wiem że moje erki nie są idealne ale po 1,5tyg bilans jest taki na dzień dzisiejszy że najpierw w 3 dni schudłam 0,5kg i od tego momentu waga wskazuje coraz wiecej z dzisiejszym skokiem 1,7kg. czyli ogólnie jestem 1,2kg na plusie niż 1,5tyg temu
dół niesamowity mnie dopadł i wściekłość zarazem

Stary 2011-10-12, 09:45   #3226
Tynusia
Zakorzenienie

Wstawię tu U mojej mamy ona jest bardzo szczuplutka i nie wiem czy wystarczająco się odżywia (ma trochę ostrożność do cukrów itp. bo chorowała na raka):

śniadanie :
zawsze je owsiankę z gorącym mlekiem w proporcji 4 kopiaste łyżki i szklanka mleka 2% + kromka chleba z masłem (sporo tego masła daje nie smaruje tylko tak kroi plastry) z półtłustym twarogiem (tak z 50-70g)

śniadanie 2:
to zawsze owoce : jabłko,kiwi, + zawsze jak jest to granat albo jakiś inny + activia naturalna

obiad:
mnóstwo, mnóstwo warzyw wymieszanych z ok.1/4 szklanki oliwy z olwiek z przyprawami
zawsze popija kefirem/maślanką

kolacja:
sałatka z warzyw z oliwą z oliwek oraz twaróg z 2 łyżkami oleju lnianego

w ciągu dnia też podgryza jakieś orzechy tak garść.

Kreta/ Agia Pelagia or 2013 ? Lloret
Tynusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 10:29   #3227
Konto usunięte

[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;29912289]Poproszę ładnie na zerknięcie na moje U/R czyli - z myślą o treningu i spaleniu części tkanki tłuszczowej.

I. Owsianka (4 łyżki płatków, 1 łyżka zmielonego siemienia lnianego, 1 łyżka otrębów żytnich) na pół szklanki wody i pół mleka, z wkrojonym średnim jabłkiem i łyżką miodu.

II. 3 wafle ryżowe, każdy z małym plastrem sera żółtego, kefir naturalny 400g, średnie jabłko

III. Talerz zupy grzybowej (ze świeżych grzybów )

1h ćwiczeń siłowych, w trakcie łyżeczka miodu na doładowanie, tuż po treningu 1 michałek biały.

IV. Porcja bigosu wymieszana z kaszą jęczmienną perłową (bigos roboty mamy, trochę kiełbasy, inne mięso, kapusta - bez tłuszczu)

V. Bardziej jako przekąska - Po 1 garści rodzynek i słonecznika łuskanego, michałek biały.

VI. Sałatka - 1 jajko, 70g piersi z kurczaka, kapusta pekińska, pomidor, ogórek

Kcal - 2050
Białko - 90g
Węgle - 260g
Tłuszcze - 60g

Za mało białka, ale nie dałam rady inaczej Ujdzie?[/QUOTE]

up?
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 10:55   #3228
morphine88
Zadomowienie

[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;29917860]up? [/QUOTE]

to normalne, że ćwicząc siłowo w celu redukcji bf (i pewnie robieniu masy) wylicza się dokładnie kalorie i BTW?

Steven Tyler

Edytowane przez morphine88
Czas edycji: 2011-10-12 o 10:58
Stary 2011-10-12, 11:05   #3229
daria715
Raczkowanie

Utrzymanie;

Śniadanie; owsianka(5 łyżek płatków owsianych, 2 łyżki otrębów pszennych, szklanka mleka, duży banan, łyżka masła orzechowego) + łycha słonecznika; 4 chrupkie,żytnie pieczywka z dużą ilością błonnika do pochrupania.

50 minut steppera.

Obiad; 3 duże placki ziemniaczane z dodatkiem marchewki(smażone na oleju rzepakowym), keczup.

15 minut twistera.

Podwieczorek; serek wiejski 200gram z granatem i łyżką marmolady jagodowej; 3 wafle ryżowe.

Kolacja; 3 kromki chleba'polskie zboża', każda z margaryną beviva omega3i6;2x z pasztetem pieczonym i ogórkiem kiszonym. 1x z szynką tyrolską i ogórkiem kiszonym.
daria715 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 11:11   #3230
morphine88
Zadomowienie

Cytat:
Może pozytywne U
pobiłam swój rekord w biegu ^^ wprawdzie na odległość, bo przebiegłam 2 razy tyle, co zwykle, ale czasowo wyszło mniej więcej tak samo, więc i tak jestem zadowolona .

1. owsianka z serkiem wiejskim, jabłkiem, makiem i cynamonem, kawałek sernika (domowego).
2. 2 kromki żytniego 100% na zakwasie z masłem, twarogiem półtłustym i dżemem kaktusowym.
3. podsmażana pierś z kurczaka w ziołach, 2 łyżki ziemniaków tłuczonych z grzybkami , pomidor z ziołami i jogurtem.

przed: kilka kawałków kurczaka (na próbę )
35 minut biegu
od razu po: 1/2 banana (kto jada ostatki, ten piękny jest i gładki ^^)

4. kawał pieczonego kurczaka nadziewanego... czymś, robota cioci. Chyba podrobą z warzywami , kromka (50g) słonecznikowego chleba żytniego, pomidory z papryką, ziołami i sosem balsamico.
po: marchewki, herba zielona.
przypomnę się.

Steven Tyler
Stary 2011-10-12, 12:04   #3231
Konto usunięte

Cytat:
to normalne, że ćwicząc siłowo w celu redukcji bf (i pewnie robieniu masy) wylicza się dokładnie kalorie i BTW?
Czy normalne czy nie - liczy to za mnie stronka. Ja tylko dodaje sobie posilki.

A przy prawdziwym treningu silowym btw jest bardzo wazne, tym bardziej ze duzo biegam i zeby osiagnac jakies wyniki musze sie odpowiednio odzywiac.

A jak moje jadlo?

Edytowane przez 97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10
Czas edycji: 2011-10-12 o 12:12
Stary 2011-10-12, 12:39   #3232
SweetCherry87
Zakorzenienie

GG do SweetCherry87

Cytat:
przypomnę się.
Według mnie cały jadłospis bardzo smaczny, zdrowy i całkowicie na luzie a to przecież najważniejsze!
SweetCherry87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 13:17   #3233
morphine88
Zadomowienie

[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;29919508]Czy normalne czy nie - liczy to za mnie stronka. Ja tylko dodaje sobie posilki.

A przy prawdziwym treningu silowym btw jest bardzo wazne, tym bardziej ze duzo biegam i zeby osiagnac jakies wyniki musze sie odpowiednio odzywiac.

A jak moje jadlo?[/QUOTE]

aha, myślałam, że sama studiujesz wszystkie etykiety i wszystko liczysz.
wiesz, ja też ćwiczę siłowo i biegam, ale nie liczę wszystkiego dokładnie, po prostu patrzę, żeby jeść stosunkowo mało węgli i co najmniej 1,5g białka na kg masy ciała .
jadło mi się podoba, ale więcej nic nie powiem, bo nie znam się na tyle, by oceniać jadłospis kogoś ćwiczącego siłowo, sama nie jestem w tym mistrzem i wklejam tutaj swoje, by otrzymać rady.

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

Cytat:
Napisane przez SweetCherry87 Pokaż wiadomość
Według mnie cały jadłospis bardzo smaczny, zdrowy i całkowicie na luzie a to przecież najważniejsze!
dziękuję pięknie

Steven Tyler
Stary 2011-10-12, 13:25   #3234
Konto usunięte

Cytat:
aha, myślałam, że sama studiujesz wszystkie etykiety i wszystko liczysz.
wiesz, ja też ćwiczę siłowo i biegam, ale nie liczę wszystkiego dokładnie, po prostu patrzę, żeby jeść stosunkowo mało węgli i co najmniej 1,5g białka na kg masy ciała .
jadło mi się podoba, ale więcej nic nie powiem, bo nie znam się na tyle, by oceniać jadłospis kogoś ćwiczącego siłowo, sama nie jestem w tym mistrzem i wklejam tutaj swoje, by otrzymać rady.

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

dziękuję pięknie
Niee, nie chciałoby mi się Znalazłam taką stronkę, gdzie po prostu są wklepane produkty i wszystko elegancko podlicza Na ogół też nie liczę, ale ostatnio tak jakoś mi się zachciało, więc póki mi się chce to tam dodaję i kontroluję ile czego jest. Dzięki za opinię, chociaż nie podchodzę do swojego jadłospisu tak, jak osoby bliżej związane z siłownią. Wolę trzymać trochę luzu.
Stary 2011-10-12, 15:14   #3235
Annie1441
Wtajemniczenie

[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;29912289]Poproszę ładnie na zerknięcie na moje U/R czyli - z myślą o treningu i spaleniu części tkanki tłuszczowej.

I. Owsianka (4 łyżki płatków, 1 łyżka zmielonego siemienia lnianego, 1 łyżka otrębów żytnich) na pół szklanki wody i pół mleka, z wkrojonym średnim jabłkiem i łyżką miodu. wbij jajko do owsianki, jaja z rana jak.. śmietana? nie zmienia smaku, jest gęstsza, bardziej syta

II. 3 wafle ryżowe, każdy z małym plastrem sera żółtego, kefir naturalny 400g, średnie jabłko średnio.. wywaliłabym kefir a dał porządniejszy obkład na te wafle np. + szynka, masło
III. Talerz zupy grzybowej (ze świeżych grzybów ) przed treningiem kurczak lub ryba obowiązkowo+ coś razowego

1h ćwiczeń siłowych, w trakcie łyżeczka miodu na doładowanie, tuż po treningu 1 michałek biały. tu zamiast tego michałka na szybko to ten kefir byś sobie mogła wypić, łyżka miodu by mogła być nawet

IV. Porcja bigosu wymieszana z kaszą jęczmienną perłową (bigos roboty mamy, trochę kiełbasy, inne mięso, kapusta - bez tłuszczu)gites

V. Bardziej jako przekąska - Po 1 garści rodzynek i słonecznika łuskanego, michałek biały. co słodkie już odpada

VI. Sałatka - 1 jajko, 70g piersi z kurczaka, kapusta pekińska, pomidor, ogórek ta sałatka byłaby super na drugie śniadanie na kolacje lepiej twaróg

Kcal - 2050
Białko - 90g
Węgle - 260g
Tłuszcze - 60g

Za mało białka, ale nie dałam rady inaczej Ujdzie?[/QUOTE]
średnio wrzuć gdzieś łyżkę oliwy nie w okolicy treningu
pozwoliłam sobie ocenić bo trochę się na tym znam mimo że sama się nie stosuję
Annie1441 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 16:51   #3236
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Annie1441 Pokaż wiadomość
średnio wrzuć gdzieś łyżkę oliwy nie w okolicy treningu
pozwoliłam sobie ocenić bo trochę się na tym znam mimo że sama się nie stosuję
Dzięki za ocenę Z tymi waflami to jest tak, że jem je w szkole i nie mogę położyć na nie masła w domu, bo zmiękną i będą fee. Nie zawsze też wyrabiam się na tyle, żeby zabrać sobie do szkoły sałatkę. Posiłek nr 3 jedzony jest na szybko przed treningiem, bo jeśli zjadłabym porządny obiad i musiała czekać do np 18 na trening to by mi to cały dzień rozwaliło, dlatego jem lekką zupę i później uzupełniam obiadem. A michałki to był mój mały wczorajszy grzeszek, więc nie mam usprawiedliwienia

Aaa no i nie jem chleba ze względów zdrowotnych.

Postaram się zastosować do rad, chociaż widzę, że przy moim trybie życia będzie to ciężkie
Stary 2011-10-12, 19:26   #3237
Nowhere
Rozeznanie

Cytat:
Może pozytywne U
pobiłam swój rekord w biegu ^^ wprawdzie na odległość, bo przebiegłam 2 razy tyle, co zwykle, ale czasowo wyszło mniej więcej tak samo, więc i tak jestem zadowolona .

1. owsianka z serkiem wiejskim, jabłkiem, makiem i cynamonem, kawałek sernika (domowego). pycha!
2. 2 kromki żytniego 100% na zakwasie z masłem, twarogiem półtłustym i dżemem kaktusowym. dżemik turecki?
3. podsmażana pierś z kurczaka w ziołach, 2 łyżki ziemniaków tłuczonych z grzybkami , pomidor z ziołami i jogurtem.

przed: kilka kawałków kurczaka (na próbę )
35 minut biegu
od razu po: 1/2 banana (kto jada ostatki, ten piękny jest i gładki ^^)

4. kawał pieczonego kurczaka nadziewanego... czymś, robota cioci. Chyba podrobą z warzywami , kromka (50g) słonecznikowego chleba żytniego, pomidory z papryką, ziołami i sosem balsamico.
po: marchewki, herba zielona.
super! luźno, ale i konkretnie, dużo mięska, zdrowo i wartościowo i gratuluję bicia rekordów biegowych
Nephasis, moim zdaniem jadłospis też fajny, u Ciebie pewnie duże znaczenie mają posiłki okołotreningowe i to one wraz z ćwiczeniami stanowią o eRce. Ale powiedz mi, z jakiej części ciała jeszcze jesteś niezadowolona? Patrząc po wymiarach, jest naprawdę szczupło i wręcz idealnie
To może ja też wstawię moje dzisiejsze U :
Przed: szklanka wody z łyżeczką miodu
I. Owsianka z 5 łyżek płatków i łyżeczki siemienia lnianego gotowana na wodzie, zalana jogurtem naturalnym 180g, z wkrojonym bananem, garścią orzeszków ziemnych, wkruszonym herbatnikiem i polana miodem
II. bułka razowa z ziarnami, grubo posmarowana masłem, z plastrem szynki wieprzowej gotowanej, sałatą i papryką
III. bułka j.w., z masłem oczywiście, serem edamskim pełnotłustym, sałatą, papryką
wyjadana marchewka z gotującej się zupy - uwielbiam
IV. potężna porcja niezabielanej zupy ogórkowej gotowanej na mięsie- dwie miski wyładowane ziemniakami, warzywami gotowanymi typu pietruszka, marchewka, ogórkami oczywiście + kawał gotowanej piersi z kurczaka
1h ćwiczeń na stepie
V. pół kostki twarogu półtłustego rozgniecione z połówką banana i miodem - słodko, poćwiczeniowo

Nada się to? Niech ktoś rzuci okiem a, i nie mam @ ...
Nowhere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 19:36   #3238
morphine88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nowhere Pokaż wiadomość
super! luźno, ale i konkretnie, dużo mięska, zdrowo i wartościowo i gratuluję bicia rekordów biegowych
Nephasis, moim zdaniem jadłospis też fajny, u Ciebie pewnie duże znaczenie mają posiłki okołotreningowe i to one wraz z ćwiczeniami stanowią o eRce. Ale powiedz mi, z jakiej części ciała jeszcze jesteś niezadowolona? Patrząc po wymiarach, jest naprawdę szczupło i wręcz idealnie
To może ja też wstawię moje dzisiejsze U :
Przed: szklanka wody z łyżeczką miodu już niejedna osoba pije wodę z miodem na czczo? co to daje?
I. Owsianka z 5 łyżek płatków i łyżeczki siemienia lnianego gotowana na wodzie, zalana jogurtem naturalnym 180g, z wkrojonym bananem, garścią orzeszków ziemnych, wkruszonym herbatnikiem i polana miodem o matko, brzmi mistrzowsko!
II. bułka razowa z ziarnami, grubo posmarowana masłem, z plastrem szynki wieprzowej gotowanej, sałatą i papryką super
III. bułka j.w., z masłem oczywiście, serem edamskim pełnotłustym, sałatą, papryką też ok
wyjadana marchewka z gotującej się zupy - uwielbiam
IV. potężna porcja niezabielanej zupy ogórkowej gotowanej na mięsie- dwie miski wyładowane ziemniakami, warzywami gotowanymi typu pietruszka, marchewka, ogórkami oczywiście + kawał gotowanej piersi z kurczaka dobrze, że wpadł kawałek mięska fajnie
1h ćwiczeń na stepie
V. pół kostki twarogu półtłustego rozgniecione z połówką banana i miodem - słodko, poćwiczeniowo ok, ale twarożek po treningu odpada, jeśli uważasz na posiłki okołotreningowe..

Nada się to? Niech ktoś rzuci okiem a, i nie mam @ ...
jw .
i dzięki za ocenę. blisko z tym dżemikiem, nie turcja, a tunezja.

Steven Tyler
Stary 2011-10-12, 19:59   #3239
GreenBalance
Raczkowanie

Utrzymanie:

śniadanie: miseczka kaszy jaglanej gotowanej z sokiem z cytryny, szczyptą soli, chilli, kardamonem, żółtkiem, kawałkiem dyni z domowej zalewy goździkowej, masłem, miodem, śliwkami, z malinami i pestkami dyni; kubek kawy zbożowej

ii śniadanie: 2 kromki chleba razowego z ziarnami z masłem, sałatą, pieczonym pasztetem z gęsi, papryką czerwoną, ogórkiem kiszonym, szczypiorem i ziołami; jabłko

obiad: kawałek pieczeni wieprzowej w sosie na bazie oliwy z oliwek i ziół; porcja makaronu papardelle; porcja fasolki szparagowej polanej masłem; porcja buraczków tartych z octem winnym, cebulą i jabłkiem

kolacja: solidna porcja zupy krem brokułowo-selerowej na bulionie mięsnym, zaciągana żółtkiem, z kaszą jęczmienną i zieloną pietruszką

+ woda, napar z pokrzywy, ciepła woda z imbirem i cynamonem
trening z ciężarkami & łażenie do i ze szkoły
Stary 2011-10-12, 20:16   #3240
Zelka_07
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Zelka_07 Pokaż wiadomość
RRRR plus wielki dół dziś rano był 1kg wiecej niż wczoraj

ś: woda z cytryną, kawa czarna, owsianka (4ł płatków, 1 siemienia, troche dosypanych różnych płatków, mleko 2%) jabłko na zagryche

godzina steppera z obciążeniem 9kg

2ś: kromka razowca takiego z folii (50g) z pastą z łososia, sałatka (pomidorki, kiszony, cebylka, szczypiorek)
o: dziś kombinowany: kromka razowca jak na 2ś, 2 sadzone na szynce ze szczypiorkiem i serkiem capresi, buraczki
p: resztka jogo nat sie wala po lodówce to ją zjem ze słonecznikiem
k: berlinka (też sie wala ) pół kostki twarogu z keczupem, pomidorki z cebulką

i jak sie zmobilizuje to chociaż 40min steppera po raz drugi bo samotny dziś mam wieczór
do picia będzie jeszcze 1 kawa czarna, herbata czerwona, i woda z cytryną

wiem że moje erki nie są idealne ale po 1,5tyg bilans jest taki na dzień dzisiejszy że najpierw w 3 dni schudłam 0,5kg i od tego momentu waga wskazuje coraz wiecej z dzisiejszym skokiem 1,7kg. czyli ogólnie jestem 1,2kg na plusie niż 1,5tyg temu
dół niesamowity mnie dopadł i wściekłość zarazem
podbijam

małe zmiany, obyło sie bez podwieczorku za to pochrupie jeszcze marchewy
zrobiłam tez drugi trening: 50min stepper z obciążeniem 9kg i rozbolało mnie lewe kolano i prawa kostka

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości