|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Piękne i Młode Pmki gadają nie tylko na temat ślubnej sukienki-Young PM do 23r.
Aniqa moim zdaniem pasuje
jakiś taki delikatny, może w prążki ?
|
#2792 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Piękne i Młode Pmki gadają nie tylko na temat ślubnej sukienki-Young PM do 23r.
Cytat:
oby wszystko dobrze sie skonczylo ... Bo nie wyobrazam sobie szukac innego lekarza ... ![]() kuruj sie! o od dzieciakow latwo zlapac chorobe .. a jak tam wogole w pracy? Cytat:
|
|
|
#2793 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2794 |
|
Zakorzenienie
|
tak własnie myślę nad jakimś delikatnym we wzorki wyszywane też czarną nitką najlepiej
super, że też tak uważacie
|
#2795 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zawsze możesz powiedzieć, że taka moda ![]() Cytat:
![]() Cytat:
napewno wszystko uda Ci się załatwić
|
|
#2796 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale już ogarnęłam głowę
|
|
|
|
|
#2797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2798 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2799 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Dzieciaki są słodkie, tylko trzeba mieć oczy dookoła głowy . Też uważam, że czarny krawat będzie pasował Dostałam maila od fotografa, że zdjęcia będą niedługo, więc fajnie . Próbuję sprzedać suknię, mam nadzieję, że mi się uda ...
|
|
|
|
|
#2802 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2803 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to się do tego zbieram już 3 miesiące. Myślę, że w tym tygodniu mi się uda, bo Tż-et ma 3 zmiane to mi pomoże
|
|
|
|
#2804 |
|
Zakorzenienie
|
ja też
Ale dobrze, że mówicie o tym to się zajmę tym w najbliższym czasie. Trochę luźniej mi się robi więc mogę nadrabiać zaległości w różnych sprawach
|
#2805 |
|
Zakorzenienie
|
Tak dla poprawienia nastroju i rozweselenia ciut, przesyłam Wam coś
mama mi to pokazała, bo dostała mailem od koleżanki
|
#2806 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mi swojej szkoda sprzedac ![]() Cytat:
|
|
|
#2807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez mi troche szkoda, ale za dużo miejsca zajmuje w szafie a poza tym jakaś kasa wpadnie |
|
|
|
|
#2808 |
|
Zakorzenienie
|
To teraz możesz się chwalić
![]() Ja swojej napewno nie sprzedam póki co, dla mnie to ogromna pamiątka i sentyment kiedyś wnukom pokażę w czym babcia szła do ślubu
|
#2809 |
|
Zakorzenienie
|
A ja znowu 100 lat za murzynami
Z tego co wyłapalam... Żabciu!!!!! kochana wieeelkie gratulacje Czy jeszcze jakieś rewelki mnie omineły? może któraś mi skróci ostatnie dni na wątku? ![]() Aga postaram się dzisiaj! ale nie wiem czy zdąże bo jestem sama z Lilą. U nas na wysokich obrotach co dzień. ostatnie nawet nie otwierałam wizazu bo nie miałam kiedy....
|
|
|
|
#2810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będę czekała
|
|
#2811 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zamocne jest ![]() Cytat:
ja też swojej raczej nie będę chciała sprzedać. Też chcę mieć pamiątkę moja mama też ma swoją, siostra też nie sprzedaje, więc i moja zostanie ![]() Cytat:
jak tam u Was? zdrowi jesteście? buziaki
|
|||
|
|
|
#2812 |
|
Zakorzenienie
|
HEEEEEEEEEEEEj!
Mąż zrobił mi neta w pokoju więc będę tu w miarę możliwości często zaglądać. Miałam napisać w poniedziałek ale w poniedziałek cału dzień gotowałam prałam prasowałam byłam w marchwi w polu i zleciało. Znowu wczoraj zrywałam w maliny i dlatego piszę dopiero dzisiaj ![]() Żabci wielkie gratulacje! Życzę bezproblemowej ciąży!!!
Wstyd bo do tej pory nie napisałam relacji z dnia ślubu, zaraz spróbuję chociaż zacząć:P zdjęć nadal żadnych nie mam, dosłownie ani jednego. Dzisiaj zadzwonię do fotografa i zapytam się co i jak. Mieliśmy dostać zdjęcia 3 tygodnie po ślubie także czas zacząć truć mu dupę hehe:P
|
#2813 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja swoją też wystawiła, póki co za cenę za którą ją kupiłam, może głupia jestem, ale stwierdziłam, że co mi szkodzi spróbować W ogóle to strasznie szkoda mi ją sprzedać, ale zawsze parę groszy wpadnie ![]() Cytat:
Cytat:
całusy dla Lilci Cytat:
lepiej się upominać ![]() Dzień dobry tak w ogóle ![]() Jakie plany na dziś? My z mężem dziś jedziemy załatwić sprawy w banku i dopytać się jakie są warunki, żeby dostać pożyczkę. Oprócz tego złożę wreszcie wniosek o wydanie nowego prawa jazdy, złożę nip3 do US i wyślę wniosek z nowymi danymi do OFE Dopiero wczoraj odebrałam mój nowy dowód czekałam 1,5 miesiąca prawie ![]() Tak w ogóle to byłam u fryzjera...malowałam włosy-chciałam jaśniejsze, ale ostatecznie są takie jak ostatnio, bo jak zobaczyłam jak jaśnieją od tego farby, to kazałam dodać więcej brązu...ostatecznie odrosty są ciut jaśniejsze, ale widać odrobinę jak pochylam głowę...stwierdziłam, że następnym razem będę musiała je trochę rozjaśnić, żeby wyszedł takie efekt o jakim myślę, bo jednak zbyt ciemne są te moje włosy...a szkoda, bo potrzebowałam zmiany i nie mam...
|
|
#2814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my zdjęć też jeszcze nie mamy, ale film już odebraliśmy
|
|
|
|
|
#2815 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień przed ślubem siedzieliśmy na Sali do 23.15 a zarzekałam się że nigdy w życiu nie zrobię tak jak inne Pm. Eh… i do tego jechałam i beczałam bo Tż mnie wkurzył i jeszcze mieliśmy ćwiczyć pierwszy taniec ale już nie ćwiczyliśmy bo było późno. Obudziła mnie mama o 6.30 i powiedziała żebym wstawała bo głowę jeszcze mam myć a do fryzjera mam na 7.30. Opierdzieliłam ją i powiedziałam że druhnie kazałam jechać na 7.30 a ja na 8.30 pojadę. Już spać nie mogłam wtedy więc wstałam ubrałam się i poszłam przystroić płot i drogę pod dom. Zapowiadała się piękna pogoda bo było czyste niebo, jednak jak to przystało na jesienny poranek było okropnie zimno. Później poszłam myć włosy, wysuszyłam je i pojechałam z mamą do fryzjera. Patrzę a tam druhna prawie już uczesana, miała świetną fryzurę, pokażę wam jak będę miała zdjęciaJ zaczęła mnie facetka czesać przed czasem także o 9.30 wyjeżdżałyśmy już na makijaż. Nie miałam wcześniej próbnego i trochę się obawiałam ale dziewczyna super mnie pomalowała, przynajmniej tak twierdziła druhna hehe. Jednak tak sobie teraz myślę że mogła dać mniej bronzera. Fryzjerka zrobiła mi loki po prawej stronie a lewą miałam upiętą i porobiła mi jakieś plecionki, makijażystka zrobiła mi smoky eyes ale nie taki perfidny czarny tylko coś bardziej w kierunku szarości, srebra.
Wróciłyśmy do domu o 11.30, woził nas mój brat. Druhna poleciała do domu przebrać się a ja zostałam w domu, nie stresowałam się ale nie miałam co ze sobą zrobić więc siadłam przed telewizorem Później ja ze swoim orszakiem wyszłam na zewnątrz witam się z wszystkimi, patrzę na TŻ a on taki zestresowany ze aż uwierzyć w to nie mogłam. Weszliśmy do domu i zaczęło się błogosławieństwo. Wszyscy płakali i coś mi się wydaje że przeze mnie bo ja płakałam najbardziej. Nie spodziewałam się tego ale jak sobie pomyślałam że czekałam na to prawie 6 lat to łzy same pociekły, musiało to okropnie wyjść i na zdjęciach i na kasecie ale chociaż nie przestawałam się uśmiechać od ucha do uchaJPóźniej TZ wkładała mi po stówce do każdego buta a ja przypięłam mu butonierkę, druhna wpięła mi welon. Za szybko ze wszystkim uwinęliśmy się bo staliśmy w salonie jeszcze 15 minut. Później wyszliśmy z domu, TŻ za mną bo nie mógł się zmieścić razem z moją ogromną suknią hehe. Do ślubu pojechaliśmy mazdą 6, właścicielem jest mojej druhny narzeczony także nie zapłaciliśmy za samochód ani złotówki. Po drodze mieliśmy 1 zastawę i kolejne 4 butelki poszło. Zajechaliśmy oczywiście za wczesnie i czekaliśmy z 15min na księdza, może 10, ksiądz był super bo cały czas rozładowywal atmosferę. Mnie akurat nie trzeba było odstresowywać bo cały czas byłam uśmiechnięta i wyluzowana ale na TZ później byłam trochę zła bo przez całą mszę był blady i nie uśmiechał się, jakby na stracenie szedł. Przysięgę chcieliśmy mówić bez mikrofonów, nikt się nie pomylił, mówiliśmy wszystko głośno i wyraźnie. Po przysiędze zapomniałam odebrać bukietu od druhny i dopiero musiała mnie ruszyć i wcisnąć mi bukiet
|
#2816 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ale się ruch tutaj zrobił aż miło zaglądać Agula Fajny awatarek, nie poznałam Cię przez niego jak tam się czujecie? zdrowi? Alonka kobieto jak tam? Ciebie wieki tez nie było czekamy na relację i foteczki Ja dzisiaj mam korki o 15, jeszcze zadanie z niemca babie muszę wysłać, obiad zrobić przed korkami, bo bym pewnie padła z głodu jak bym nie zdążyła zjeść przed zajęciami potem po mężula do pracy jechać, jakieś zakupyzrobić spożywcze, kuzynka mi zrobiła wczoraj smaka na łazanki, wiec muszę składniki kupić i jutro będę robić na obiad Aniqa a jaki wniosek wysyłasz jeśli o to OFE chodzi? bo ja też jeszcze zaległości sporo mam jeśli chodzi o aktualizację danych osobowych ale nie mam kiedy jechać do miasta, żeby to załatwić. w przyszłym tygodniu będę musiała to w końcu zrobić
|
#2817 | |
|
Zakorzenienie
|
Super relacja, fajnie, że było i zabawnie i wzruszająco
Najważniejsze, że wszystko w porządku czekam na drugą część ![]() A kumple Tż-ta z niezłym tekstem wyjechali ![]() ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Cytat:
|
|
#2818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zobaczę czy u mnie też się tak da, tzn mam w innej firmie ale może być podobnie. ![]() Alonka super czekamy na dalszą część fajnie, że wesoło mieliście, trochę mniej stresu zawsze jest w tedy
|
|
#2819 |
|
Zakorzenienie
|
Cd
Przed salą rodzice przywitali nas chlebem, solą i wódkę, feee później mi niedobrze po niej było bo na pusty żołądek wypiłam, ale kieliszki elegancko zbiły się. Wnieśliśmy chleby z TŻ na górę i wio powrotem na dół, bo TZ musiał mnie wnieść na rękach na salę. Obiadu prawie nie mogłam tknąć bo okropnie stresowałam się pierwszym tańcem: walcem angielskim który ćwiczyliśmy 3 razy. Tańczyliśmy do piosenki Dana Glove It is you, ja podobno tańczyłam lepiej bo Marcina jeszcze nie puściło i dalej był spięty i nie tańczył jak należy. Nie mogę doczekać się aż zobaczę na nagraniu jak to wyszło. Po pierwszym tańcu już był luz totalny. Małe dziewczynki latały za mną cały czas i mówiły, ze mam piękną suknię była jedna zabawa oczepinowa ale za to trwała 15 minut. 4 pary (męsko-męskie) mieli wykazać się w 4 stylach tańca i zespół kolejno 3 razy zmieniał nuty, każdy śmiał się okropnie, mnie samej łzy ciekły po policzkach, chłopaki było po kilku głębszych więc wygłupiali się no i dobrze zrobiłam że chciałam oczepiny o 23 bo byle osób stanęła o kolejce do składania życzeń że oczepiny skończyły się przed 1. Później to tylko ciągnęłam TZ do domu, bo co prawda sukni była przepiękna, wiele osób mi mówiło że strasznie im się podoba, że nie widzieli takiej ale była ciężka i przez to już koło 20 żebra mnie bolały i biodra i żołądek i przez to nic nie mogłam jeść. Wróciłam do domu głodna i zmęczona, niczym umyliśmy się to była 3. O 7 głupia babka obudziła mnie bo oglądała mszę w telewizji i to ile fabryka dała, a że mieszka pode mną to w pokoju miałam tak głośno jakbym sama miała włączony telewizor na co najmniej pół regulatora. Wstaliśmy i zjedliśmy, pojechaliśmy do kościoła na 10 i na 12 do fryzjera. Później szybko na poprawiny, przed północą wróciliśmy i w poniedziałek pobudka o 8 i do fryzjera musiałam znowu jechać bo na sesję jechaliśmy. Sesję mieliśmy na starówce, w wesołym miasteczku i na placu budowy także ciekawe zdjęcia mogą być, wróciliśmy do domu przed 19, szybko przebraliśmy się i pojechaliśmy 3 dzień balować. W trzeci dzień koło 22 miałam kryzys i poszłam płakać na zaplecze, a wszystko przez moją kuzynkę. Ma 29 lat, ostatnio zaręczyła się, przez całe wesele latała za mną i mowiła, żebym zrobiła sobie zdjęcie z rodzicami, z chrzestnymi, z dziadkami itp. i tak w kółko i to ona robiła te zdjęcia. Ponadto ciągle kazała mi się uśmiechać a ja w 3 dzień po prostu już nie miałam na to siły, w pewnym Momocie jak po jej tekście powiedziałam jej żeby dała mi spokój to powiedziała do tż, że będzie miał ze mną prze✂✂✂ane życie, później wlazła do nas za stół z narzeczonym robić sobie zdjęcia a ja już miałam tyle z nią zdjęc że miałam dość i jak jeszcze pijana zaczęła się przeciskać przeze mnie żeby dość na stronę męża to siadła na kolanach mu i chciała zrobić zdjęcie tak to nie wytrzymałam powiedziałam przy wszystkich że jest żałosna i żeby dorosła i poszłam na zapleczeL Marcina za 3 minuty przyszedł do mnie i taka byłam zła na niego bo miał nie pić bo we wtorek jechaliśmy w góry i ja latałam wszystko donosiłam: napoje, wódkę, (bo w 3 dzień nie mieliśmy kelnerek bo już było ze 100 osób, a jak ja chodziłam pod wieczór to tylko 40 zostalo) a on w tym czasie tańczył z dziewczynami i siedział przy stole z młodzieżą i śmiał się z nimi. Tak mnie tym wkurzył a zwłaszcza tym że nie zrzucił jej z kolan ze przywaliłam mu w twarz ile miałam siły. Nie byłam z tego później dumna i przeprosiłam go. I tak skończyło się moje wesele. Noc poślubną to o ile dobrze pamiętam we wtorek mieliśmy w górach. Jeszcze kuzynka dzwoniła do mnie w środę po weselu i pytała się o co się obraziłam, bezczelna, powiedziałam żeby dorosła to pogadamy. Ogółem było bardzo dużo młodzieży, każdy chwalił zespół i jedzenie, a to najważniejsze. Ludzie wrócili do domu zadowoleni, nawet z poczty pantoflowej doszlo do nas że takiego wesela to już dawno nie było tutaj. Nie mnie to oceniać bo to było moje wesele, ale cieszę się że się dobrze bawiliście- tak mówię każdemu ![]() I ŻYLI DŁUGO I SZCZĘŚLIWIE:p ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- AAA zapomniałam dopisać że wpadek jako takich nie mieliśmy, jedynie (o czym się dowiedziałam w górach) 1 danie w drugi dzień było zmienione i przed samym wnoszeniem tortu te pipy kelnerki zbiły figurkę i nie mieliśmy żadnej wrrr a specjalnie na tort ją kupiłam, bo gosposia chciała dać swoją ale ja chciałam mieć oryginalną i co gorsze nie wiem gdzie jest bo nikt mi jej nie oddał
|
#2820 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
!Cytat:
Cytat:
. Co słychać?Cytat:
.Cytat:
. Ja sprzedaję swoją za mniej niż pół ceny zakupu, a i tak nie wiem, czy zejdzie. I dodaję welon gratis .A Ty nam pokazywałaś zdjęcia od fotografa ? Bo w pamięci utkwiły mi tylko amatorskie z wesela i plener.Pokaż włoski !Alonka, relacja pełna emocji i wydarzeń . A w sumie, po co aż 3 dni robić...? Dobrze, że nie było wpadek, jak opisywałaś moment wejścia TŻta i błogosławieństwo, to niemal się wzruszyłam, bo widać jaka musiałaś być szczęśliwa ! Kuzynka jest głupia, mnie by też wkurzyło takie zachowanie !
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:29.

jakiś taki delikatny, może w prążki ? 

!
oby wszystko dobrze sie skonczylo ...
Bo nie wyobrazam sobie szukac innego lekarza ... 

nie no słuchaj, połowę głowy mam rudą, a z prawej strony tam gdzie bardzo krótko ścięte to są już moje naturalne sraczkowate więc nie wygląda to zbyt ciekawie i wolę się nikomu taka nie pokazywać ;P

...

Zakończone: 2
czekałam 1,5 miesiąca prawie
czekamy na dalszą część
była jedna zabawa oczepinowa ale za to trwała 15 minut. 4 pary (męsko-męskie) mieli wykazać się w 4 stylach tańca i zespół kolejno 3 razy zmieniał nuty, każdy śmiał się okropnie, mnie samej łzy ciekły po policzkach, chłopaki było po kilku głębszych więc wygłupiali się
? Bo w pamięci utkwiły mi tylko amatorskie z wesela i plener.