|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku !
|
|||
| . Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! |
|
5 | 8,93% |
| Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. |
|
0 | 0% |
| Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! |
|
6 | 10,71% |
| Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. |
|
16 | 28,57% |
| Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. |
|
1 | 1,79% |
| Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. |
|
3 | 5,36% |
| Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! |
|
1 | 1,79% |
| To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. |
|
0 | 0% |
| Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. |
|
24 | 42,86% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
hej Laseczki
![]() trzymam mocno! niech ci Bóg w przespanych nockach wynagrodzi to trzymam mocne! no czuć na rękach kolegę młodszego ![]() Cytat:
dziękujemy Aneczko mały ładnie spał zasnął o 19,30 potem jedzenie o 23.35 potem o 4.30 i pobudka o 7.30 dziśtroszkę płaczliwy ale ogólnie nie ma co narzekać gorączki nie ma póki co (tfu tfu na psa urok) i nóżka nie spuchła
|
|
#1082 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Cytat:
raczej sklaniam sie do hipp ha, ma shydrolizowana laktoze. tak - w zlobie mm w domu uu.kipilam 12l mleka bezlaktozowego w biedrze termin do 3.11, dyby nie to kupilabym te ostatnie pol palety chyba!
|
|
|
|
|
#1083 |
|
Zadomowienie
|
Laseczki... Piszę szybko, póki mała śpi. Trzeci dzień walczę z wymuszeniami. Kropka płaczem próbuje wymuszać noszenie na rękach. Nie wydaje mi się, żebyśmy ją jakoś specjalnie rozpuścili w tym względzie, ot co mi wygodniej jest ją przenosić w pozycji pionowej niż poziomej, bo już ciężka jest. Do odbicia wiadomo też, no jako uspokajacz np po czyszczeniu nosa.... W każdym razie 3 dzień walczę z płaczem. Na szczęście mam pewność, że to nic innego, bo jak odwróci się jej uwagę to jest OK. Tylko z tym odwracaniem nie jest łatwo. I tak śpiewam Bohemian Rhapsody razem z Frediem z radia, gram na powietrznej gitarze i wymyślam różne cuda.... padam. A w między czasie dom zarasta, bo na nic już nie starcza mi energii. Także czasem uda mi się was podczytać, ale odpisać to już rzadko. Z tego co pamiętam to wczoraj było kilka rocznic, więc wszystkim jubilatom serdecznie gratuluję.
My dziś byłyśmy na kontroli bioderek i tym razem wszystko już jest dobrze . Przy okazji, od powrotu Ida śpi, a ja zamiast sprzątać chałupę, to na wizaż . No i szok jadła dziś o 5.45 150 ml i do tej pory nic.... Ok może uda mi się jeszcze poczytać co tam u was dzisiaj słychać. |
|
|
|
#1084 |
|
Zadomowienie
|
Witam
my dziś w sumie ładnie pospałyśmy. Mała zasnęła o 20, a wstała o 4 ,później o 7. Tż już po 3 w nocy kazał sprawdzić, czy oddychaCarmela - za ząbek Sary!![]() Cześć!!! Dawno Cię nie było |
|
|
|
#1085 |
|
Zadomowienie
|
aga - witaj z powrotem
![]() zanetka - narazie go obserwuje ale jak bedzie tak dalej to chyab odstawie te krople jednak sie boje..........
|
|
|
|
#1086 |
|
Zakorzenienie
|
tanie mopy Vileda
http://aukcjewp.wp.pl/vileda-ultrama...846770557.html zostało 30 min |
|
|
|
#1087 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1088 |
|
Zadomowienie
|
|
#1089 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To akurat lubię, więc może i tak zrobię ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Bo się zakochałam w nim
|
|
#1090 |
|
Zadomowienie
|
ejj gdzie ten mąż Sweet chciałam zobaczyć te dziarki
![]() no nie mogę znaleść![]() Jacieee ten twój TZ to fakt ciasteczko aż z ciekawości sprawdziłam
|
#1091 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to spróbuj odstawic nabiał z diety i zobacz czy będzie poprawa Cytat:
![]() Cytat:
no a teraz mnie dopadła choroba, z nosa sie leje , słaba jak nie wiem co, gardło boli nosz kurde jeszcze mały sie zarazi
|
|||
|
|
|
#1092 |
|
Zakorzenienie
|
Brumku
dowiedz się jakie bajki lubi mały mój lubi Tomka i hitem jest to http://aukcjewp.wp.pl/mzk-stacja-tom...817295191.html http://aukcjewp.wp.pl/mega-bloks-tom...861924780.html lubi też Boba Budowniczego i Stacyjkowo ![]() te książki też sa fajne http://aukcjewp.wp.pl/auta-cars-zygz...858595164.html i cena atrakcyjna u mnie na szt 18zł/jedna Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2011-10-12 o 11:50 |
|
|
|
#1093 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1094 |
|
Zakorzenienie
|
ZNA KTOS FRANCUSKI ALBO POTRAFI ZASPIEWAC BYŁO SOBIE ZYCIE PO FRANCUSKU? bo syn szaleje na punkcie tej piosenki i chce bym mu kja spiewala a ja po francusku to tylko "że ne parle pa franse!"
|
|
|
|
#1095 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) i na poczatku wybudzałam około 23-24 kiedy sami się już kładliśmy spać, ale była prawie nieprzytaomna od snu Przestałam więc budzić, bo spała naprawdę spokojnie, a jak się budziła to spokojnie mogłam ją przebrać, pobawiła się pogodnie na przewijaku i nie było krzyku za cycuchem. Moim zdaniem jeśli byłaby głodna, obudziłaby się...Ciekawe co na to doświadczone mamy... A w nocy to tylko ewentualna kupa ją budzi... |
|
|
|
|
#1096 |
|
Zakorzenienie
|
Babonik Trzymamy kciukasy za synka
|
|
|
|
#1097 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Babonik
![]() Cytat:
No ale fakt brzydki nie jest Cytat:
boję się tylko tych zaparć, a soczku jeszcze za wcześnie dać
|
|
#1098 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1099 |
|
Rozeznanie
|
Dobry
![]() ja od wczoraj mam masakre w domu.. moje dzicko się z kimś pozamieniało na rozumy albo się cofnęło! wczoraj histeryzowała cały dzień.. musiałam ja zawijać ciasno w kocyk, dać smoka i głaskać ,żeby si uspokoiła choć trochę.. a ona do tej pory odkąd skończyła 2 tygodnie nie chciała mieć 'spętanych' rąk i nóg.. zaczęła jeść co 2 godziny po 60 ml90 ml. nie chce absolutnie leżeć na brzuchu, a przecież to była jej ulubiona pozycja.. no jakbym miała znowu 2-tygodniowego noworodka w domu.. wieczorem co prawda po dłuuuuuuuugich bojach usnęła i spała do 8 rano, al teraz znowu śpi w kokonie i na plecach, czego nie robiła odkąd maiała właśnie 2 tygodnie! szok! AGULA- witaj ![]() BABONIK- trzymam kciuki, żeby wszystko było ok! MONIA- a na cóż tyle mleka ? ![]() BRUMKU- niech Tymuś sobie śpi spokojnie BEATKO - co u Was? Julka już ok? więcej nie pamiętam
|
|
|
|
#1100 |
|
Zadomowienie
|
Witam.
Trochę zazdroszczę pięknie przespanych nocek ![]() Wiem, że temat chust był już omawiany kilka razy, ale może ktoś mi poleci jakąś fajną, w miarę tanią chustę (ewentualnie nosidełko). To 4. piętro mnie dobija... Niby wózek mamy w wózkowni, ale i tak ktoś zawsze musi mi pomóc go wyjąć, bo mając małego w gondolce, nie pokonam tych kilku schodów sama. Po prostu cała wyprawa z tymi spacerami
|
|
|
|
#1101 |
|
Zakorzenienie
|
tak jak ty bez kawy ja bez mleka zyc nie moge! szklanka dziennie to wrecz mus i umieralam z braku mleka na diecie bezlaktozowej - bo to ani jogurta, ani maslanki, kefiru, sera, no i MLEKA... ;( a tu w biedrze bezlaktozowe i malej nie wysypywalo wiec korzystam, robie sobie budynie, kakao...
|
|
|
|
#1102 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zamawiam dzisiaj tego mopa, po porannym sprzątaniu starym ( tez vileda, ale zwykły wyciskany) szlak mnie trafił. Ciekawam tego odkurzacza ![]() wow wow Sarenko ale prezent zrobiłaś mamuśce. Wielkie brawa Należało się hihihiPS. Doszły butelki? Cytat:
Może byc skaza, wychodzi po jakimś czasie. Te wszystkie alergie wyglądają bardzo podobnie ![]() Cytat:
Wpada do nas częściej i pisz co u Was. Jaciee to już mnie chyba nienawidzi Agula co się dzieje? nie uciekaj w ciężkich chwilach tylko szukaj oparcia w nas tutaj. Nie zacytowało mi postów Wy narzekacie że Wam dzieci za dużo śpią. Ja dzisiaj wstawałam 12 razy Rano padałam na pysk, już takiego nerwa miałam. Wczoraj po kąpaniu obraziła się na jedzenie, i nie jadła. Wyła aż padła, a ja na siłę próbowałam jej wcisnąć, myśląc że zaraz się namyśli. Rano była spokojna to ogarnęłam syfils w domu a teraz walczy ze snem. |
|||
|
|
|
#1103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1104 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#1105 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo ja głupia mam te tabsy od lekarki a nie mogę się przełamać żeby je brać.... idiotka ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja dzisiejsze niespanie zwalam na pełnię... może niektóre dzieci też tak mają jak dorośli? Niby nie było źle, ale bez rewelacji.... przywykłam że się budzi dwa razy o jednakowych porach, dziś nie było tak fajnie... A o spaniu całą noc to nie marzę ![]() Właśnie odwiedziłam dentystkę, a wieczorkiem jadę na aerobik
|
|
|
#1106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale dzięki za odpowiedź też mi to przyszło do głowy że możę musi trochę podjeść tłustszego mleka w nocy, mam nadzieję ze niedługo się to skończy ![]() Co do aut to Filip też ma tego Wadera- odziedziczył garaż z wielkimi torami i mnóstwo małych autek które można łączyć w ciuchcie po swoich kuzynach. Tamci bawili się nimi wiele lat (chłopaki mają teraz ok9-10lat) a zabawki dalej się dobrze trzymają.. Bajki Filip zaczął oglądać dopiero niedawno, i ogląda tylko Stacyjkowo i czasem Boba Budowniczego. Innych nie chce.brumek nic tylko się cieszyć że Tymek tak pięknie Ci nockę przespał To kiedy zaczynacie staranka? ![]() ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Co do anty to ja wykupiłam te Cerazette ale jakoś nie mogę sie zmobilizować żeby zacząć brać ![]() I tak moje libido jest zerowe, a po pigułach to już pewnie będzie masakra
|
|
#1107 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja brałam zwykłe pigułki przez parę łądnych lat bez przerwy i bardzo dobrze znosiłam Teraz nie chcę tylko i wyłącznie ze względu na plany prokreacyjne
|
|
#1108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poczytałam o nich trochę opinii (dobrze że wykupiłam wcześniej tylko 1 op a nie trzy z recepty) i nie bardzo do mnie przemawiają...jak wśród skutków ubocznych możliwe jest tycie, to mam prawie pewne że u mnie wystąpi... mam po plastrach niemiłe doświadczenie...Teraz potrzebuję trochę zrzucić, a nie wręcz przeciwnie....więc na razie je sobie daruję
|
|
|
#1109 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiecie co, widać u nas na wątku pewną prawidłowość. Te które mają mniej płaczące, lepiej śpiące dzieci, myślą o drugim. Te które mają bardziej wymagające dzieciaki, mówią że w życiu drugie
.Ja po moim baaardzo wymagającym synu przez prawie 2 lata mówiłam, że nie chcę kolejnego dziecka. Mówiłam to śmiertelnie poważnie. Na szczęście Tż na tyle inteligentny, że nie próbował mnie namawiać. Jak mały zaczął ładnie spać w nocy i odżyłam, to się dopiero zdecydowałam na drugie . I to ja wyszłam z propozycją do Tż, że jestem już gotowa i chcę drugiego malucha .A po pierwszym porodzie miałam taką traumę, że dopiero po roku obejrzałam zdjęcia i filmik z porodówki.... Monia a ty kochana zaglądaj częściej do Klubu, bo my tam "drugie życie" prowadzimy
![]() Kto rano wstaje ten jest niewyspany ![]() - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! Edytowane przez iustyna1 Czas edycji: 2011-10-12 o 13:25 |
|
|
|
#1110 |
|
Zakorzenienie
|
iustyna - a to soe nie zgodze (co do drugiego dziecka) bo ja mimo naprawde kolkowego, problematycznego zdrowotnie i charakternego dziecka twierdzilam ze chce miec 3 dziecci i do tego dążę
i wydaje mi sie ze mam nawet fajna przerwe bo 3 lata to moze i duzo ale na tyle malo ze razem sie jednak pobawia, duzemu moge cos czytac jak karmie mala bo juz posiedzi, mam tylko 1 pampersiaka, drugie odpieluchowane, maly sam sie juz bawi, sam je, poleci siku zorbic (no tylka nie podciera), w miare sam sie nawet ubierze, sam (tez w miare) zasypia, noski przesypia (poza przerwa na siku - zanim maz idzie spac to go odsikuje). no i młody jednak juz rozumie że np. siostry nie bijemy, nie tarmosimy itd (ale to bardziej chyab wpływ zlobka - tam maja dzieci polroczne i babki ucza te starsze ze malych sie nie zabija...). tyle ze porod mioalam lajtowy i balam sie wlasnie ze tym razem bedzie rzeznia i co zrobie sama przy 2 dzieci jak bede nie do zycia? ale obylo sie bez problemow...klubik musze przeprosic, tyle ze ja sie tam jakos odnalezc nei moge, ale w koncu sie znajde.... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:15.

! a za tydzien konczy 4 m-ce 
rozumie,że w żłobku jadła MM a w domu jak byłaś to UU np tylko na wyjście i ewentualnie na spanie? piszę ewentualnie, bo mam takie godziny pracy, że nie wiem czy będę przy usypianiu, ale chciałabym wtedy musiałabym mała nauczyć spać o 22 

Daj znać po wizycie o co chodzi! Mam nadzieję, że nic poważnego!