Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 21 - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-11, 17:44   #2431
1988anna
Raczkowanie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 21

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Pogrubione są niedozwolone.
Ziemniaczana jest dozwolona
1988anna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 17:47   #2432
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez 1988anna Pokaż wiadomość
Ziemniaczana jest dozwolona
A faktycznie, według wywiadu tak.
Ale ja i tak jej nie uznaję.
Stary 2011-10-11, 18:05   #2433
malutka20068
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mmadzik Pokaż wiadomość
no wlasnie u mnie ciezko z cukrami...
ale mam takie pytanie jak mysliscie cwiczac intensywnie a jedzac wszystko uda mi sie zrzucic ? te 3 , no moze 4 kg ?
Zależy co masz na myśli pisząc "jedząc wszystko"? Ja opierając się na własnym doświadczeniu mogę stwierdzić, że jeżeli się tylko ćwiczy i nie zwraca uwagi na to co się je to efekty są marne.
A co później jak już zrzucisz te 3-4 kg? nada będziesz ćwiczyć intensywnie? zakładają że w żywieniu nic nie będziesz zmieniać to jak przestaniesz ćwiczyć i ciągle będziesz jeść to samo to chyba wiadomo co się stanie? kilogramy wrócą moment.
Proponuję nastawić się na aktywność niekoniecznie intensywną co przyjemną i regularną, przy tym zachowanie racjonalnego odżywia a efekt będzie długotrwały.
malutka20068 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 19:02   #2434
sreberko4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
Dzień dobry słoneczka moje kochane!
Ostatnio nie było jak pisać bo ciągle w rozjazdach przez ten remont ale od wczoraj już śpię w domu mimo nieskończonej łazienki. W tym tygodniu kafelki może uda się położyć a w przyszłym jeszcze malowanie.....
Wczoraj była u mnie właścicielka mieszkania i musiałam podjąć decyzje czy zostaje tam czy nie - ostatecznie podpisałam umowę do końca stycznia (a nie do końca tego m-ca) a potem przeprowadzam się do mojego - będziemy mieli też czas na to, żeby się dotrzeć i żeby wszyscy się oswoili z tą sytuacja.
Co do testu to niestety.... Nie jestem w ciąży a i @ przylazła i daje mi w kość. Może i dobrze, że z mieszkaniem tak wyszło bo spokojnie będziemy dalej dzieciaczka majstrować
Di Nie denerwuj się tak bo to i tak nic nie zmieni - niestety większość ludzi to kombinatorzy....
Kostka może dla odmiany herbata? bo mi strasznie zimno w pracy dzisiaj....
Magda moim zdaniem możesz podzielić III spokojnie
Poza tym witam nowe osóbki i przesyłam buziaki dla wszystkich
P.s. Od dziś znów dukam
Dzień dobry Wchodzę sobie żeby przywołać Karmelka a tu była cały dzień Szkoda że test nie pokazał dwóch kreseczek Ale w końcu musi pokazać. Ależ Ci zazdroszczę

Co do diety to czas na spowiedź- otóż trzecią fazę miałam prowadzić do końca października, a porzuciłam ją już chyba w połowie września To znaczy każdego dnia wstaję z myśla że dzisiaj normalny dzień fazy trzeciej ale to ulega zmianom w ciągu dnia, zaczynam jeść to na co mam ochotę, po czym stwierdzam że to wszystko nie ma sensu w tym czasie zrobiłam tez kilka podejść do proto dnia, ale jego już też nie potrafiłam wytrzymać do końca.. Rezultaty? Ok. 2 kg nadwyżki, i +3 cm w pasie. Codziennie postanawiam sobie że zrzucę nadwyżkę ćwiczeniami, że wyrzeźbię ciało, ale potem przychodzę z pracy i nie mam już siły.. Dziewczyny pomocy bo chyba JOJO depcze mi po piętach już raz to przechodziłam
Stary 2011-10-11, 19:05   #2435
magda_lena40
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iloa Pokaż wiadomość
Madzia, co Ci ta lekarka powiedziała? Bo to może być związane z moim mega zastojem
To było jakoś w czerwcu jak ostatnio robiłam badania. Wszystko wyszło okej, zapytała ile jeszcze chce zrzucić. Powiedziałam, że na razie poniżej 80kg, a potem się zobaczy, na co ona, że to by wystarczyło. Ja powiedziałam, że przecież przy 80kg nadal będę mieć nadwagę (co z tego, że nieznaczną, ale nadwaga to nadwaga). Ona na to, że tak, ale że za dużo na raz zrzucić też nie mogę, bo to nie jest ani zdrowe ani dobre dla organizmu, żeby w takim krótki czasie zrzucić aż tyle kg.
Ja jej nie posłuchałam, bo dukam dalej, ale jest mi coraz ciężej trzymać się zasad II. Dlatego od poniedziałku wskakuję na III. Nie wiem jeszcze czy od razu utrwalę całość czy wrócę jak trochę odpocznę, wyjdzie w praniu

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

Cytat:
Napisane przez sreberko4 Pokaż wiadomość
Co do diety to czas na spowiedź- otóż trzecią fazę miałam prowadzić do końca października, a porzuciłam ją już chyba w połowie września To znaczy każdego dnia wstaję z myśla że dzisiaj normalny dzień fazy trzeciej ale to ulega zmianom w ciągu dnia, zaczynam jeść to na co mam ochotę, po czym stwierdzam że to wszystko nie ma sensu w tym czasie zrobiłam tez kilka podejść do proto dnia, ale jego już też nie potrafiłam wytrzymać do końca.. Rezultaty? Ok. 2 kg nadwyżki, i +3 cm w pasie. Codziennie postanawiam sobie że zrzucę nadwyżkę ćwiczeniami, że wyrzeźbię ciało, ale potem przychodzę z pracy i nie mam już siły.. Dziewczyny pomocy bo chyba JOJO depcze mi po piętach już raz to przechodziłam
Nie możesz się tak na finiszu poddawać !
Postaraj się skończyć III jak należy, a potem najwyżej wróć na II jak same te 2kg Ci nie spadną Ale poddawać na sam koniec się nie można

Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia.
Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie.
Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności.
Ale często wątpię.
Bardzo często.

magda_lena40 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 19:24   #2436
Iloa
Rozeznanie

[QUOTE=magda_lena40;299096 45]To było jakoś w czerwcu jak ostatnio robiłam badania. Wszystko wyszło okej, zapytała ile jeszcze chce zrzucić. Powiedziałam, że na razie poniżej 80kg, a potem się zobaczy, na co ona, że to by wystarczyło. Ja powiedziałam, że przecież przy 80kg nadal będę mieć nadwagę (co z tego, że nieznaczną, ale nadwaga to nadwaga). Ona na to, że tak, ale że za dużo na raz zrzucić też nie mogę, bo to nie jest ani zdrowe ani dobre dla organizmu, żeby w takim krótki czasie zrzucić aż tyle kg.
Ja jej nie posłuchałam, bo dukam dalej, ale jest mi coraz ciężej trzymać się zasad II. Dlatego od poniedziałku wskakuję na III. Nie wiem jeszcze czy od razu utrwalę całość czy wrócę jak trochę odpocznę, wyjdzie w praniu

/QUOTE]

Ja się boje przechodzić na III, bo poczytałam o zastojach i niezależnie od diety piszą, że rzucenie diety w okresie zastoju = wzrost wagi.
W sierpniu byłam na warzywożerstwie, ale oprócz warzyw żadnych grzechów. Od miesiąca na II i 0 wyników. Muszę więcej ćwiczyć, ale tak trudno o motywację
Stary 2011-10-11, 19:46   #2437
Adjuu
Wtajemniczenie

Kochane, taki soczek pomidorowy z Fortuny: białko 0,8g węglowodany 3,8g tłuszcz 0,2g /100g - bez dodatku cukru.. można, prawda?
Stary 2011-10-11, 20:31   #2438
magda_lena40
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się boje przechodzić na III, bo poczytałam o zastojach i niezależnie od diety piszą, że rzucenie diety w okresie zastoju = wzrost wagi.
W sierpniu byłam na warzywożerstwie, ale oprócz warzyw żadnych grzechów. Od miesiąca na II i 0 wyników. Muszę więcej ćwiczyć, ale tak trudno o motywację
Ale III to nie jest rzucenie diety tylko przejście do kolejnego etapu Tam też kg mogą lecieć (mam nadzieję, że będą ! ).
Co do zastojów to pamiętam z moich początków, że rekordzistką w długości zastoju mimo bezgrzesznego dukania była Pati. Pamiętam też, że dziewczyny pisały, że może przy takim długim zastoju warto zgrzeszyć czymś niewielkim żeby zaczęło znowu spadać
Coś jeszcze miałam napisać ale mi wyleciało z głowy

Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia.
Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie.
Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności.
Ale często wątpię.
Bardzo często.

magda_lena40 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 20:45   #2439
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez Adjuu Pokaż wiadomość

Kochane, taki soczek pomidorowy z Fortuny: białko 0,8g węglowodany 3,8g tłuszcz 0,2g /100g - bez dodatku cukru.. można, prawda?
Prawda.
Stary 2011-10-11, 20:50   #2440
Iloa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez magda_lena40 Pokaż wiadomość
Ale III to nie jest rzucenie diety tylko przejście do kolejnego etapu Tam też kg mogą lecieć (mam nadzieję, że będą ! ).
Co do zastojów to pamiętam z moich początków, że rekordzistką w długości zastoju mimo bezgrzesznego dukania była Pati. Pamiętam też, że dziewczyny pisały, że może przy takim długim zastoju warto zgrzeszyć czymś niewielkim żeby zaczęło znowu spadać
Coś jeszcze miałam napisać ale mi wyleciało z głowy
Ale Ty nie masz zastoju. Ja na razie boję się dokładać węgli.

Nie wiecie co u Paati??
Stary 2011-10-11, 21:45   #2441
Adjuu
Wtajemniczenie

Cytat:
Prawda.
To dobrze, bo właśnie go sobie wypiłam - pycha.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-12, 05:29   #2442
Fenris
Czekam na Ragnarok

Nikt nie odpowiedzial na moje pytanie o kalarepe.

Co to jest ta skrobia modyfikowana i dlaczego jej nie mozna?

Jutro się rano zwaze.

Milego dnia!

Edytowane przez Fenris
Czas edycji: 2011-10-12 o 05:33
Fenris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 06:19   #2443
moose1979
Rozeznanie

Dzień dobry Dziewczynki
Diiii (BUZIAKAMI SIĘ NIE DZIELIMY !!!!!!!! )

Zaraz zmiatam do obozu. I strasznie mi się nie chce
Cóż ja bym dał za pracę przy komputerkach moich kochanych
Ogólnie miłego dzionka wszystkim.
Stary 2011-10-12, 07:14   #2444
paulinika
Zakorzenienie

Dzien dobry! Waga wkoncu ruszyla bo przeciez przy chorobie przytylam 3 kilo. No ale wazne ze powoli wracam do siebie
U nas dzisiaj fiesta. Wszystko pozamykane, TZ nie pracuje(wkoncu) dzisiaj przymusowy obiad u tesciow ale juz sobie zamowilam cycki z kurczaka i kole light Zrobilam wczoraj bezy, tyle ubijania a wogole slodkie nie bylo. Ile tego slodzika pol pudelka o.O
Zycze wam milego dnia
paulinika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 07:32   #2445
Iloa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Fenris Pokaż wiadomość

Jutro się rano zwaze.

Milego dnia!
skoro ziemniaczaną można to i ta też (pewności nie mam, tak na chłopski rozum mi wyszło), ale pamiętaj o limitach dozwolonych!

Kalarepę jadłam. Dlaczego miałaby być zabroniona?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-12, 07:39   #2446
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:

Jutro się rano zwaze.

Milego dnia!
Można kalarepkę, pewnie. Jej, wieki takowej nie jadłam.

Cytat:
skoro ziemniaczaną można to i ta też (pewności nie mam, tak na chłopski rozum mi wyszło), ale pamiętaj o limitach dozwolonych!

Kalarepę jadłam. Dlaczego miałaby być zabroniona?
A ja sobie myślę tak: skoro można tylko kuku, ewentalnie ziem, to każda inna odpada.
Poza tym nie podoba mi się słowo modyfikowana.
Stary 2011-10-12, 09:35   #2447
Mania_80
Raczkowanie

Witam, dawno nie pisałam, ale czytam na bieżąco
Dziś mija miesiąc mojej drogi z doktorkiem i pora na małe podsumowanie
Waga: - 6 kg
Pas: - 3 cm
Biodra: - 7 cm (w którym miejscu się mierzy biodra, bo coś niewiarygodny wynik mi wyszedł)
Biust: - 3 cm
Pod b: - 5 cm

Pewnie dalej nie będzie już tak różowo, ale to i tak sukces, że tyle ubyło Eh...tyle pokus wokoło, ale walczę i nie ulegam. Długa droga przede mną, ale wiecie co już przyzwyczaiłam się do takiego jedzenia. Nie mam ochoty na schabowego czy ziemniaki (brakuje mi tylko kaszy gryczanej).
WIELKI POWRÓT
16.02.2015 START !!! waga 107 kg
23.02 I tydz 105,4 kg, czyli -1,6 kg
09.02
II tydz 105,0 kg czyli - 0,4 kg
WRACAM NA I..
Mania_80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 09:43   #2448
d666666
Wtajemniczenie

Cytat:

Jutro się rano zwaze.

Milego dnia!
Ja jem kalarepe- bo to przeciez taka duuuza rzodkiefka

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Cytat:
Napisane przez moose1979 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Dziewczynki
Diiii (BUZIAKAMI SIĘ NIE DZIELIMY !!!!!!!! )

Zaraz zmiatam do obozu. I strasznie mi się nie chce
Cóż ja bym dał za pracę przy komputerkach moich kochanych
Ogólnie miłego dzionka wszystkim.
i dla R.:cmok :
P.S.
Co do pracy w obozie. Musze Cie pocieszyc.
Otoz moj brat starszy o rok, ktorego uwielbiam, bardzo zdolny, dowciapny, uczciwy, inteligentny, pomyslowy chlopak, po 2 kierunkach studiow (politologia/dziennikarstwo), z racji tego, ze nie nalezy do osob cwanych, dlugo musial czekac az zostanie dostrzezony. Tez musial pracowac w obozie pracy pewnej japonskiej korporacji (nie w swym zawodzie, praca w fabryce- wyzyskujacej ludzi). Tez mial dosc wszystkiego, wysylal cv gdzie popadnie, az dostal fajna prace w 1 firmie, a potem odszedl do 2giej lepiej platnej pracy,a ta 1sza firma blagala go o powrot...
Chlopak robil swoje, chodzil do obozu, a w miedzyczasie posylal cv... No i sie udalo.
Wiem, ze ciezko jest takim ludziom, co nie pra na szklo, co nie walcza w wyscigu szczurow, bo czesto liczy sie cwaniactwo, uklady, znajomosci, bezczelnosc, a umiejetnosci i wyksztalcenie- hmmm,'tego nikt nie docenia
Ale glowa i rogi do gory- YOUR TIME WILL COME
Moze kiedys magiczne 66 kg

Uciekam przed jojo
plazowy wieloryb

Edytowane przez d666666
Czas edycji: 2011-10-12 o 09:46
d666666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 09:53   #2449
d666666
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paulinika Pokaż wiadomość
Dzien dobry! Waga wkoncu ruszyla bo przeciez przy chorobie przytylam 3 kilo. No ale wazne ze powoli wracam do siebie
U nas dzisiaj fiesta. Wszystko pozamykane, TZ nie pracuje(wkoncu) dzisiaj przymusowy obiad u tesciow ale juz sobie zamowilam cycki z kurczaka i kole light Zrobilam wczoraj bezy, tyle ubijania a wogole slodkie nie bylo. Ile tego slodzika pol pudelka o.O
Zycze wam milego dnia
Jak robilas te bezy, bo ja wiem jak zrobic, zeby byly slodkie (Xylitol), a jakTy mi powiesz jak zrobic, zeby byly kruche i chrupiace, to juz bedzie ideal

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

trampolina ogrodowa- super cwiczenia odchudzajace i bardzo przyjemne, porownywalne do basenu. Chyba doktorek sie troche spoznil, bo jesien idzie, w kazdym razie, fajnie sobie poskakac jak ktos chce

slimming secret of Dr Pierre Dukan

An overlooked secret: the trampoline

Taut canvas material, soft on the feet... the trampoline is a symbol of bouncing back...
First of all a word of warning: a trampoline requires sufficient space not for the surface but you need enough space above.

It is therefore ideal for those of you who have a small patio area or a garden. If you are one of these lucky people, then try out the trampoline.

With its taut canvas, you haven't got hard ground that lets you to cope with gravity on your own. The trampoline uses your weight to take over some of your physical effort.

To sum up, you are no longer on your own, you've got a partner who'll return the ball to you. What's more, as with water and aquagym, it's you who decides how much effort to put in. The more you push to extend your thighs, the higher you jump up and the more you come down, the better use you'll be able to make of the trampoline's elasticity.

And what's more, the trampoline is about having fun. Going up like a champagne cork gives you wings and stops you getting bored. And even more so if you do it in front of a mirror. Watching yourself jump up and down is half the fun. Give it a go!

Uciekam przed jojo
plazowy wieloryb

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-12, 10:11   #2450
karmeelek
Zadomowienie

Dzień dobry Słoneczka!
Mania gratuluję ładnego wyniku
sreberko a czegoż Ty mi zazdrościsz? I tymi 2kg nie przejmuj się tylko grzecznie na III dukaj a będzie dobrze

A u mnie po powrocie spadek o 0,9kg Przez ten remont w domu ciężko się ogarnąć i robić jakieś sensowne posiłki - póki co idę na łatwiznę
Wczoraj pojechaliśmy odebrać szafę, która kupiliśmy do nas do pokoju.... Jakie to wielkie! Szeroka na 2,1m z samymi półkami a o to mi chodziło właśnie co by potem ze wszystkim się pomieścić Teraz myślimy jak ją ustawić bo przecież potem jeszcze łóżeczko musi się zmieścić w pokoju
A póki co czekam aż sobie @ pójdzie i bierzemy się do "majstrowania"
karmeelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 10:16   #2451
d666666
Wtajemniczenie

Cytat:
Pogrubione są niedozwolone.
to co pogrubione pogrubic moze pogrubionych i niepogrubionych

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Cytat:
Dzień dobry Słoneczka!
Mania gratuluję ładnego wyniku
sreberko a czegoż Ty mi zazdrościsz? I tymi 2kg nie przejmuj się tylko grzecznie na III dukaj a będzie dobrze

A u mnie po powrocie spadek o 0,9kg Przez ten remont w domu ciężko się ogarnąć i robić jakieś sensowne posiłki - póki co idę na łatwiznę
Wczoraj pojechaliśmy odebrać szafę, która kupiliśmy do nas do pokoju.... Jakie to wielkie! Szeroka na 2,1m z samymi półkami a o to mi chodziło właśnie co by potem ze wszystkim się pomieścić Teraz myślimy jak ją ustawić bo przecież potem jeszcze łóżeczko musi się zmieścić w pokoju
A póki co czekam aż sobie @ pójdzie i bierzemy się do "majstrowania"
Fajnie tak na nowe smieci sie wprowadzac
Jak sobie przypomne pierwsze nasze mieszkanko z TZ- taka kliteczka jak kawalerka, nie wiem jak tam sie pomiescilismy wtedy, teraz mamy wieksza przestrzen, ale zawsze brakuje miejsca na rozne ✂✂✂✂✂✂✂y, nawet jakbysmy mieszkali w palacu

Uciekam przed jojo
plazowy wieloryb
Stary 2011-10-12, 10:23   #2452
karmeelek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez d666666 Pokaż wiadomość
Fajnie tak na nowe smieci sie wprowadzac
Jak sobie przypomne pierwsze nasze mieszkanko z TZ- taka kliteczka jak kawalerka, nie wiem jak tam sie pomiescilismy wtedy, teraz mamy wieksza przestrzen, ale zawsze brakuje miejsca na rozne ✂✂✂✂✂✂✂y, nawet jakbysmy mieszkali w palacu
No w sumie o nie takie nowe śmieci będą bo to rodzinny dom mojego Póki co jesteśmy jeszcze na wynajętym przeze mnie mieszkanku - malutkie bo tylko 29m.kw. ale mamy "salon" i sypialnię oraz malutką kuchnię i łazienkę - niby dom fajny bo duży ale póki co my wolimy być na tej malutkiej klitce ale sami... Przynajmniej jeszcze trochę - do zmajstrowania
Stary 2011-10-12, 10:30   #2453
d666666
Wtajemniczenie

Cytat:
No w sumie o nie takie nowe śmieci będą bo to rodzinny dom mojego Póki co jesteśmy jeszcze na wynajętym przeze mnie mieszkanku - malutkie bo tylko 29m.kw. ale mamy "salon" i sypialnię oraz malutką kuchnię i łazienkę - niby dom fajny bo duży ale póki co my wolimy być na tej malutkiej klitce ale sami... Przynajmniej jeszcze trochę - do zmajstrowania
Ach, to ja Cie zle zrozumialam.
Ja tez wolalabym to co Ty. Sami mieszkalismy tez w takiej kliteczce: salon, lazienka, sypialnia i kuchnia, i bylo fajnie, tyle ze znalezlismy cos wiekszego i przypominajacego dom, a poprzedni wlasciciel byl ble, i placilismy mu tyle co teraz za 3 sypialniowy domek. Ale milo sie mieszkalo, zawsze pierwsze wspolne mieszkanko bedzie najblizsze sercu. Nie mozecie tam zostac ...?
Ja wiem, ze teraz nie bylabym w stanie dzielic z kims chalupy

Uciekam przed jojo
plazowy wieloryb

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-12, 10:48   #2454
karmeelek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez d666666 Pokaż wiadomość
Ach, to ja Cie zle zrozumialam.
Ja tez wolalabym to co Ty. Sami mieszkalismy tez w takiej kliteczce: salon, lazienka, sypialnia i kuchnia, i bylo fajnie, tyle ze znalezlismy cos wiekszego i przypominajacego dom, a poprzedni wlasciciel byl ble, i placilismy mu tyle co teraz za 3 sypialniowy domek. Ale milo sie mieszkalo, zawsze pierwsze wspolne mieszkanko bedzie najblizsze sercu. Nie mozecie tam zostac ...?
Ja wiem, ze teraz nie bylabym w stanie dzielic z kims chalupy
Zostać możemy ale tak utrzymujemy niepotrzebnie mieszkanie i jeszcze na dojazdy tracimy trochę - a za dom płacić nie trzeba i jak 4 osoby sie najedzą to i dla 5 starczy więc i znacznie mniej pieniążków na jedzenie będzie szło. Poza tym jak się uda i będę już w ciąży to całymi dniami będę sama bo D. będzie jeździł do siebie bo tam ma firmę a z Klientami to różnie - nieraz wróci o 18 a nieraz o 22.... Z czasem pójdziemy na swoje ale nie tak od razu niestety....
A co do jedzonka to znalazłam http://www.olma.cz/pl/jogurty-siluet...lna-d_1_6.html w Auchan czyli spełnia naszą ulubioną nierówność
Stary 2011-10-12, 11:08   #2455
d666666
Wtajemniczenie

Cytat:
Zostać możemy ale tak utrzymujemy niepotrzebnie mieszkanie i jeszcze na dojazdy tracimy trochę - a za dom płacić nie trzeba i jak 4 osoby sie najedzą to i dla 5 starczy więc i znacznie mniej pieniążków na jedzenie będzie szło. Poza tym jak się uda i będę już w ciąży to całymi dniami będę sama bo D. będzie jeździł do siebie bo tam ma firmę a z Klientami to różnie - nieraz wróci o 18 a nieraz o 22.... Z czasem pójdziemy na swoje ale nie tak od razu niestety....
A co do jedzonka to znalazłam http://www.olma.cz/pl/jogurty-siluet...lna-d_1_6.html w Auchan czyli spełnia naszą ulubioną nierówność
Rozumiem
Bedzie dobrze, mam nadzieje, ze sie zaklimatyzujecie a potem z czasem usamodzielnicie)
Ja znalazlam jogurt tez o takich parametrach, tesco ( w paski czerwono niebieskie). Duzy i kosztuje 55centow) ma takowe parametry tez

Uciekam przed jojo
plazowy wieloryb
Stary 2011-10-12, 11:35   #2456
dragomira
Raczkowanie

Dziewczyny a jak to jest z kostkami rosołowymi? bo w książce doktorka są umieszczona na I fazie w tabeli - dopuszczalne. Czy ja mogę sobie zrobić kubeczek rosołku z takiej kostki? trochę to tłuste mi się wydaje i sama nie wiem.
Stary 2011-10-12, 12:03   #2457
d666666
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dragomira Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jak to jest z kostkami rosołowymi? bo w książce doktorka są umieszczona na I fazie w tabeli - dopuszczalne. Czy ja mogę sobie zrobić kubeczek rosołku z takiej kostki? trochę to tłuste mi się wydaje i sama nie wiem.
mozesz 1 dziennie (ale rozpuszczona w 1 litrze wody).
Zrodlo: czat z doktorkiem www.dukandiet.co.uk

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

Cytat:
Napisane przez dragomira Pokaż wiadomość
Wiec na kubeczek rosolku 1/4 kosteczki
Pewnie chodzi o stezenie soli, bo sama juz nie wiem

Uciekam przed jojo
plazowy wieloryb
Stary 2011-10-12, 12:40   #2458
Fenris
Czekam na Ragnarok

Iloa, Emilia - dziękuję za odpowiedzi Mam dni warzywne i wcinam kalarepkę aż miło Wyczytałam, że ma masę witamin, a ja ogólnie jem mało warzyw, a kalarepę uwielbiam.

d6 - kalarepa to ponoć kapustowata jest

Hmm... Nie doczytałam, że można tylko 1 kostkę rosołową dziennie. Kupiłam ostatnio takie odtłuszczone (chyba Winiary) i wrzuciłam do zupy (na 1,5 litra) trzy kostki. Ale to będzie na dwa dni, także chyba nie zaszkodzi mi 1,5 kostki dziennie.

Wydaje mi się, że trochę mi ubyło (a odchudzanie ostateczne zaczęłam 3.10), bo spodnie zaczynają być luźniejsze. Już nie mogę się doczekać porannego ważenia (jutro). I centymetry sobie zmierzę.

I może już niedługo wskoczę w ulubione rurki

Edytowane przez Fenris
Czas edycji: 2011-10-12 o 12:41
Fenris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 12:44   #2459
d666666
Wtajemniczenie

Cytat:
Iloa, Emilia - dziękuję za odpowiedzi Mam dni warzywne i wcinam kalarepkę aż miło Wyczytałam, że ma masę witamin, a ja ogólnie jem mało warzyw, a kalarepę uwielbiam.

d6 - kalarepa to ponoć kapustowata jest

Hmm... Nie doczytałam, że można tylko 1 kostkę rosołową dziennie. Kupiłam ostatnio takie odtłuszczone (chyba Winiary) i wrzuciłam do zupy (na 1,5 litra) trzy kostki. Ale to będzie na dwa dni, także chyba nie zaszkodzi mi 1,5 kostki dziennie.

Wydaje mi się, że trochę mi ubyło (a odchudzanie ostateczne zaczęłam 3.10), bo spodnie zaczynają być luźniejsze. Już nie mogę się doczekać porannego ważenia (jutro). I centymetry sobie zmierzę.

I może już niedługo wskoczę w ulubione rurki
Bedzie dobrze- wytrzymamy
Jestes moja jedyna nadzieja, bo mamy podobny przebieg diety, tzn powrot))

Kalarepa to z kapusty w smaku ma tylko glab ale ja tezja wcinam,nawet udalo mi sie w polskimsklepie kupic, bo Irole nie maja, a szkoda)
Ale to taka duza rzodkiewa i juz, tylko nie bordowa

Uciekam przed jojo
plazowy wieloryb
Stary 2011-10-12, 12:47   #2460
Iloa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mania_80 Pokaż wiadomość
Witam, dawno nie pisałam, ale czytam na bieżąco
Dziś mija miesiąc mojej drogi z doktorkiem i pora na małe podsumowanie
Waga: - 6 kg
Pas: - 3 cm
Biodra: - 7 cm (w którym miejscu się mierzy biodra, bo coś niewiarygodny wynik mi wyszedł)
Biust: - 3 cm
Pod b: - 5 cm

Pewnie dalej nie będzie już tak różowo, ale to i tak sukces, że tyle ubyło Eh...tyle pokus wokoło, ale walczę i nie ulegam. Długa droga przede mną, ale wiecie co już przyzwyczaiłam się do takiego jedzenia. Nie mam ochoty na schabowego czy ziemniaki (brakuje mi tylko kaszy gryczanej).

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości